derduch 05.05.08, 12:47 Totalny bojkot sklepów tej sieci, nie widzę innego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaro300 Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 13:00 miałem podobny przypadek w szczecińskim MM, cena lodówki 3000zł (kwoty zbliżone, nie pamiątem teraz dokładnie cen, chcę pokazać mechanizm rabatowy :)), rabat 300zł z tytułu zadrapań -cena 2700zł, Przed trasnportem okazało się że lodówka ma jeszcze jakiś feler, zrezygnowaliśy z zakupu. Po tygodniu widzimy tą samą lodówkę w MM, cena lodówki 3400zł, rabat 700zł z tytułu dwóch wad, cena sprzedaży 2700zł. Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter A kto kupuje aparat w Media? 05.05.08, 14:58 Zamiast tracić czas na użeranie się z oszustami kup sobie aparat na fotozakupy.pl albo eltkom.pl, gdzie ceny są niższe, niż nawet gdyby MM nie oszukiwało... Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Dopiero teraz to widzicie?? 05.05.08, 15:05 W grudniu MM miało podobna akcję. Akurat szukałem aparatu(zastanawiałem się na sprowadzeniem ze Stanów) poszedłem popatrzeć na ceny i o dziwo w przeddzień rozpoczęcia tygodnia bez VAT, ceny dziwnym trafem poszły do góry. Upatrzony aparat był 400zł droższy niż w necie(a nie szukałem jakiegoś drogiego modelu, zwykły compact), o USA nie wspomnę... Na moją uwagę, że coś wysokie ceny mają, pani sie tylko uśmiechnęła:) Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum MM - dla idiotow 05.05.08, 15:17 MM ma ostatnio nowe rozwiniecie - Miejska Macalnia. MM nadaje sie tylko zeby towar dotknac / ew. zobaczyc jak gra / swieci ale napewno nie do kupna. SLuchawki KOSS Porta Pro w necie ponizej 140zl a w MM - 200zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: ......podobno "Nie Dla Idiotów" - dla kretynó 05.05.08, 18:31 sieć MM wykorzystuje fakt że naród jest chytry będąc przy okazji głupim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kofall Tak robią wszystkie sieci przy większych kampaniac 05.05.08, 13:00 3 lata temu kupiłem mieszkanie i przez rok czekając na wybudowanie kompletowałem sprzęt RTV/AGD - zauważyłem tą prawidłowścw kazdej sieci - przynajmniej we Wrocławiu im wieksza kampania raklamowa tym mocniej trzeba uważać... Odpowiedz Link Zgłoś
sonsiad666 Re: Tak robią wszystkie sieci przy większych kamp 05.05.08, 13:07 zgadza się. 2 maja byłem w MM we Wrocławiu akurat na dziale foto - niewiele tego zostało , ale to co było w gablocie nawet po ich 22% obniżce było sporo droższe niż sprzęt dostępny w sklepach internetowych . cen wcześniej nie notowałem , ale jestem niemal pewny na 100%, że przed dniem "promocji" pracownicy naklejali nowe sporo wyższe ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
pem7 Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 13:04 Dzień bez wałka dniem straconym w sklepie dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakal Skoro to nie dla idiotów ani dla świń 05.05.08, 13:09 W Niemczech reklamują " nie dla świń" - widocznie już nie ma świń , to spauzowali, ale w Polsce pozwala się obrażać obywateli i na nietolerancję i szowinizm - przecież jest na to paragraf. Dlaczego za taką reklamę nie zamyka się tych marketów. Co na to Rzecznik Praw Obywatelskich - dlaczego idioci nie mają prawa wstępu do MM. No tak bo robiliby konkurencję dla właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 i co wybiorcza zrobi z tym problemem - odp ???? 05.05.08, 13:10 NIC nie zrobi dziennikarstwo sledcze umarlo Odpowiedz Link Zgłoś
josemari Re: i co wybiorcza zrobi z tym problemem - odp ?? 05.05.08, 15:47 GW jak prowadzi "śledztwo dziennikarskie" to trwa to najmniej pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
cecora Re: i co wybiorcza zrobi z tym problemem - odp ?? 05.05.08, 19:17 i tak potem wyjdzie że to ktoś z PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
d.kos Ale mi nowina... 05.05.08, 13:18 Przecież tak robią wszyscy, dalej durni Polacy myślą że kupując z "promocji" robią super interes. Bzdura do potęgi. Nikt nigdy nic nie daje za darmo. Ja zanim coś kupię - szczególnie z elektroniki, szukam we wszystkich możliwych źródłach cen i opisów towaru, nigdy nie zdarzyło mi się kupić coś w Media bo są po prostu najdrożsi. Jak już znajdę coś co mi odpowiada to na dodatek negocjuje cenę - zawsze się udaje. Kupuję różnie ale bez obciachu godza się na rabaty np. w Mix-ie, internet też nie zawsze jest najtańszy... Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 13:33 ja już dawno nie robię zakupów w tym sklepie - nawet nie z uwagi na ceny, które uważam że i tak są wysokie, jest wiele miejs gdzie można sprzęt kupić o wiele rtaniej i przede wszystkim być lepiej obsłużonym, ja zrezygnowałem z usług MM jakieś 4 lata temu kiedy nie można było wejść do tego supermarketu z torbą, bo każdego klienta traktowali jako potencjalnego złodzieja, a jak się uparłem że ja torby w boksie nie zostawiam tylko wchodzę to chodził za mną cały czas ochroniarz, stwierdziłem wówczas że w takich dziadoskim sklepie to ja zakupów już więcej nie zrobię, Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 13:34 No rzeczywiście nieładna manipulacja. ps. niektórzy wypowiadający się mylą jednak zagadnienia - problemem jest konkretnie podwyżka cen by potem udawać obnizkę, w tej samej sieci... ...a nie to że możesz w necie taniej kupić - że ceny róznią się między sieciami i że w necie sa niższe (m.in. bo nie można towaru obejrzeć i sklepy internetowe mają niższe koszty, co oczywiste) to nie oszustwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mailmind Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 13:36 To prawda! W mm w lublinie pojechałem zakupić słuchaweczki w czasie akcji -22% [cena normalna 69.99] wchodzę [tłumy ludzi jakby papież przyjechał;] patrzę, a cena tych słuchawek 109zł! S T O - D Z I E W I ę ć Z ł O T Y C H !!! normalnie ktoś oci**ał chyba Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Buhahahahaha 05.05.08, 14:41 ale przecież to normalne. Nie widzę w tym nic dziwnego. Jakiś czas temu chciałam kupić LCD w Domarze. Domar - Bydgoszcz - duża sieć w tym regionie. I miała być w piątek promocja -22%. Spisałam ceny poszłam w piątek a tam róznica może 2, 3 % . Cena wyjściowa podwyższona. Pytam się gościa z obsługi o co chodzi, a on na to że mają promocję bez vat-u ale od cen sugerowanych przez producenta. Więc wszystkie towary podwyższają do cen suegrowanych i wtedy rabat. Czyli podsumowując ściema! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Sprzętu elektronicznego nie kupuje się w marketach 05.05.08, 14:39 Tylko przez internet :P Odpowiedz Link Zgłoś
dersan potwierdzam 05.05.08, 14:42 Bylem 2 maja w warszawie-bemowo. Faktem jest ze nie zrobiono tego na calosci produktów, ale na czesci sztuczne podwyzki byly. Sprawdzalem chocby myszke logitecha revolution - ktory byl w zaleznosci od sytuacji w MM albo po 299 albo po 349. 2 maja byla po 389 pln :) I kilka innych sprzetow tez bylo po niezlej podwyzce. Ale plyty dvd - przynajmniej te ktore mnie interesowaly byly po normalnych cenach - wiec z moich zakupow jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
rolandz73 Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 14:51 To jest "normalna" praktyka nie tylko w MM. Stosuje ja wielu "kupców". Odpowiedz Link Zgłoś
plasmaman Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 14:52 Podobnie zrobiły wszystkie sklepy "dla idiotów". Zresztą tak samo robi Saturn (w końcu to praktycznie to samo co MM, tylko pod inną marką, ale ten sam właściciel). Ciekawe kiedy ludzie się zorientują? Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 OLAĆ!! 05.05.08, 14:55 ..OLAŁEM TĘ SIEĆ PIĘĆ LA TEMU. ALE GŁUPKI JESZCZE TAM KUPUJĄ...Heheee.. W MOIM MIEŚCIE GŁÓWNIE WIOCHA...NIESTETY.. Odpowiedz Link Zgłoś
grego1980 Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:01 to standard i żadna nowośc, ten kto o tym niewie jest po prostu naiwny!!! Ludzie zastanówcie sie. Kto obnizy ceny o 22% skoro i tak teraz wszytsko sie sprzedaje. Podwyzszanie cen przed promocja było odkad MM jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pinola Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:05 Tak robią, podejrzewam, we wszystkich sieciach - ja sama zaobserwowałam "zjawisko nabijania klienta w butelkę" w sklepie "Monnari" i Auchan. Akurat zdarzyło mi się, że miałam upatrzoną bluzkę i bardzo dokładnie monitorowałam ceny pieluszek w Auchan - stąd natychmiast poznałam sie na oszustwie. Jak sądzę taka praktyka jest powszechnie w handlu stososowana tylko klient z ulicy nie wie o tym, że tuż przed obniżką była podwyżka... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:07 W Bydgoszczy to samo. Część artykułów po podwyżce i przecenie, karty pamięci (-->akcesoria) nawet po odjęciu vatu drożej niż w innych miejscach. Na początku roku to samo zrobił bydgoski Domar. W nowo otwartym markecie "Drukarnia" była poświąteczna obniżka cen. Aparat Canon A460 WSZĘDZIE w Bydgoszczy (ciekawostka) kosztował 449 zł brutto przez parę ładnych miesięcy. Obniżka polegała na tym, że nad starą ceną dopisano PISAKIEM wyższą cenę i następnie ją przekreślono. Podobnie było z wieloma innymi artykułami. Nie wiem jak to skomentować. W twarz nikomu pluć nie będę, bo szkoda mi śliny - nic to przecież nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:11 To moze byc karalne, do czego nawolujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cheles Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:14 Nawiązanie do artykułu Podnieśli ceny przed promocją. 2 maja Media Markt na warszawskim Targówku. Ceny obniżone o sławne 22%. Pojechałem kupić telefon Nokia N73 cena po obniżce 900 PLN - czyli normalnie telefon powinien kosztować 900 plus 22% VAT czyli 1.098. Sprawdziłem w Elektrowordzie na Targówku cena za Nokię N73 ten sam model co w Media MArkt z 22% Vatem - 899 PLN. Zawsze mówię że ten sklep jest dla idiotów co dają nabić się w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy ktos tu liczyc nie potrafi... 05.05.08, 15:25 GOsciu to zes pojechal teraz... Jesli aparat po "obnizce" 22% kosztowal 900 PLN to przed obnizka musialby kosztowac 1153,85, a nie 1098. A jesli policzysz "obnizke" 22% od 1098 to aparat by kosztowal 856,44!!! Wroc do szkoly i naucz sie liczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: ktos tu liczyc nie potrafi... 05.05.08, 15:35 buuuuaaa, matematyk się znalazł, i taki kretyn poucza innych, co za buc. Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy Re: ktos tu liczyc nie potrafi... 05.05.08, 15:45 jkmjkm napisała: > buuuuaaa, matematyk się znalazł, i taki kretyn poucza innych, co za buc. Udowodnij ze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_116 Re: ktos tu liczyc nie potrafi... 05.05.08, 16:23 ehhh ... rzeczywiscie nie masz pojecia o czym piszesz (albo miales pale z matematyki) w przypadku MM nie chodzi o obnizke o 22%, ale o cene 'bez podatku VAT' przykladowa cena sprzetu przed promocja 1098zl wedlug tego schematu powinna podczas promocji wynosic 900zl (cena netto 900zl + vat 22% (198zl) = 1098zl) mam nadzieje, ze ten wywod byl wystarczajaco jasny i rozwial wszelkie watpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy no sorry... 05.05.08, 16:32 Kolejny co sie myli... jezeli 900PLN to cena wyjsciowa to masz racje :) ale teraz sprawdz jaki procent kwoty 1098 stanowi kwota 900? jezeli sprzet przed promocja kosztowal 1098, to po odjeciu 22% vat bedzie kosztowal 856, a kwota 900 to nie odjecie 22% a 19% od 1098. Dziekuje za uwage! Ten wywod powinien byc wystarczajaco jasny i rozwiac wszelkie watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cheles Re: no sorry... 05.05.08, 16:45 a przeprosimy dla mnie. Pokazałem tylko jak MM robi nas czyli klientow w WAŁA. Ale co do zasady na Targówku są cztery sklepy: MM, Saturn Elektroworld, EuroAGD. Jak zamierzacie coś kupować to na początek sprawdźcie ceny i porównajcie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_116 ... a jednak sie mylisz 05.05.08, 16:52 widze, ze ziarno wiedzy, ktore probuje zasiac pada na skalisty grunt :( skoro trzymamy sie przykladu z cena BRUTTO 1098zl, to dla ulatwienia niech tak dalej bedzie powtorze jeszcze raz to co pisalem wczesniej: jesli widzimy cene na polce wynoszaca 1098zl, to zawiera ona cene netto + vat zatem vat w powzszej cenie nie jest liczony od 1098zl, bo 1098zl to jest juz cena koncowa z wliczonym vatem vat w tym wypadku wynosi 198zl (22% z ceny netto 900zl) jesli ZABIERZEMY vat zostanie nam gola cena netto, czyli 900zl ... a moze nie rozumiesz pojecia ceny NETTO i BRUTTO??? jesli tak, to dalsza nasza dyskusja moze byc strata czasu (przynajmniej jesli chodzi o mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: ... a jednak sie mylisz 05.05.08, 17:02 > a moze nie rozumiesz pojecia ceny NETTO i BRUTTO??? > jesli tak, to dalsza nasza dyskusja moze byc strata czasu > (przynajmniej jesli chodzi o mnie) Ja nie mam wątpliwości, że jest to strata twojego czasu. - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
michalk76 a nie prościej.. 05.05.08, 21:55 Brutto - 18,03% = NETTO Netto + 22% = Brutto Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: a nie prościej.. 06.05.08, 07:49 michalk76 napisał: > Brutto - 18,03% = NETTO > Netto + 22% = Brutto Najprościej: Brutto / 1,22 = netto Netto * 1,22 = brutto Odpowiedz Link Zgłoś
superkoles77 [...] 05.05.08, 18:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ullka13 Re: ktos tu liczyc nie potrafi... 05.05.08, 19:36 jesli aparat po obnizce 22%kosztował 900PLN, to przed obnizką kosztował 1098PLN (900x22%=198, 198+900=1098). obnizka o podatek vat nie jest obniżką o 22% od ceny sprzedaży, i dlatego nie ma siły żeby wyszło inaczej niż 900zł:-)mądrala:-) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz114 Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:17 Ależ sprawa jest b. prosta. Nie należy sugerować się akcjami "promocja" "wielka obniżka cen" itp, tylko kupować to co się naprawdę potrzebuje po uprzednim sprawdzeniu cen u KONKURENCJI. Odpowiedz Link Zgłoś
mklimowicz poszukuję chętnych do wypowiedzi nt MM! 08.05.08, 14:36 Witam, Zajmuję się sprawą promocji w Media Markt i pilnie poszukuję osób ze Szczecina i okolic, które mogłyby się wypowiedzieć w tej sprawie. Będę bardzo wdzięczna za kontakt, proszę pisać na: mklimowicz@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Ja jednak zaoszczędziłam 05.05.08, 15:19 Ale dwa lata temu, w lutym przymierzałam się do zakupu zmywarki w necie, ale przed zamówieniem natknęłam się na tę promocje w MM i kupiłam po cenie równej najtańszej ofercie sklepu internetowego, ale nie musiałam ponosić kosztów przesyłki. Nie sądze żeby przed promocją mieli podobne ceny ale tak na prawdę nie interesuje mnie to, bo interesuje mnie cena towaru a nie wysokość obniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: Ja jednak zaoszczędziłam 05.05.08, 15:35 To ja pojadę konkretem. Głośniki Logitecha X-210- cena 129PLN, cena bez VAT-u- 105. Dokładnie tyle, ile w sieci, czyli pewnie tyle, ile są warte. Podobna jazda była z X-230. Cena 180 PLN, czyli odejmując obniżkę- 147 PLN. Czyli dokładnie tyle, ile kosztują "w sieci". Tyle, ile są warte. Może jakaś Inspekcja Handlowa przywali karę? Mogę być świadkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rakea Re: Ja tez jednak zaoszczędziłam nawet ponad 10% 05.05.08, 16:32 właśnie kupiłam AGD pełny zestaw (pralka, kuchnia, okap, lodówka zmywarka) i na tym jestem do przodu >10% od najniższych cen z e-sklepów. Dodatkowo każde z 6 urządzeń byłoby z innego sklepu, czyli opłaty x6 - a wystarczyło zabrać ze sobą laptopa i sprawdzać ceny na bieżąco..w końcu po to jest mobilny internet. Nie interesuje mnie czy podwyższali ceny przed promo, ważne że ja mam na tej operacji ponad 10% w kieszeni. A z "podmianą" cen to chyba różnie.. 6 tyg. wcześniej kupiłam prostownicę (notabene znalazłam ją tak samo jak najtaniej w necie właśnie w MM) i szlag mnie trafił jak zobaczyłam ją w tym samym MM tańszą o tenże VAT! Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Ja tez jednak zaoszczędziłam nawet ponad 10% 05.05.08, 18:57 PR działa. Specjalnie założone konto, żeby tego posta napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
przemekkorta Re: Ja tez jednak zaoszczędziłam nawet ponad 10% 05.05.08, 19:09 to może napisz jakie urządzenia kupiłeś i zobaczymy jak na tym wyszedłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Ja tez jednak zaoszczędziłam nawet ponad 10% 06.05.08, 13:01 Może jakiś konkrecik? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Ja tez jednak zaoszczędziłam nawet ponad 10% 06.05.08, 14:01 Bzdury. Przed zakupem podobnego zestawu (zmyw/okap/kuchnia/drobne agd) wpadliśmy do EW/MM (w obu ta sama promocja nazwana inaczej) i EuroRTVAgd - wszędzie ceny z kosmosu (Gdańsk/obwodnica + koło Olivii). Pomijam stracony czas na łażenie i dojazd. Kupiliśmy w Makro (kuchnia - taniej o 100-150zł+oczywiście koszt dowozu, bo Makro zawiozło gratis). Wypasiona na tyle ile potrzebujemy (zabezpieczenia p/wypł, chłodna szyba, nawiew, dwuobwodowy opiekacz, zapalarka - w kuchni za 1150zł wtedy wiele opcji nieosiągalnych. Zmywarka pod zabudowę taniej o 200-250zł od MM/EW PO obniżce... O drobnym AGD nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
me2free szukalem mp3 o pewnych parametrach, wszedzie koszt 05.05.08, 15:30 owal ok. 450zl (nawet na allegro), a w jednej sieci 340zl, myslalem, ze pomylili sie. Sprawdzilem stany magazynowe i o malo nie padlem z wrazenia. Do dzisiaj nie wiem dlaczego mieli moj odtwarzacz na polce tylko w zorach i swinoujsciu. Poszedlem sprawdzic i ... kupilem, sprzecik gra parenascie godz dziennie i jest super. Czasami warto odlozyc zakup i wybrac produkt, ktory jest potzebny, a nie kierowac sie promocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
viscaelbarsa Jeżeli to prawda, to akurat MM nie jest żadnym 05.05.08, 15:35 wyjątkiem. Ja z takimi praktykami spotkałem się np. w sklepach znanych firm odzieżowych. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Re: Jeżeli to prawda, to akurat MM nie jest żadny 05.05.08, 15:54 Podsumowując artykuł i komentarze: 1. Owszem, niektóre aparaty miały podniesione ceny - była ich jednak mniejszość. Dla przykładu Fuji s1000 kosztował bez vatu 818 zł - to cena taka jak w najtanszych sklepach netowych (na ceneo od 848 zł). Fuji s9600 kosztowal 1048 zl - rowniez nie znajdziecie tego aparatu taniej na ceneo (od 1055 zl). To tylko 2 przyklady i pisanie, ze wszystko bylo drozej niz na necie jest sporym naduzyciem 2. Sprzedawca nie ma Z TYM NIC WSPÓLNEGO, ANI TEŻ NIE MA W TYM ŻADNEGO UDZIAŁU. 3. To prawda, że durni Polacy kupując w2 promocju myslą, że robią super interes :). 4. Nie bronię Medii, ale każdy kij ma po prostu dwa końce. To co napisałem w punkcie 1 jest prawdą. Na życzenie podam ceny innych aparatow foto, ktore byly po -22% VAT taniej niz na necie, a bylo tego troche. Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Patrzę sobie po modelach co mi przyjdzie do głowy 05.05.08, 15:58 Dalej: Nikon s200. Najtańsza cena na ceneo - 495 zł. Wmedii 2 maja nominalna 549 zł, zaś po rabacie 450 zł. Pentax Optio M50. nominalna 689 zł, po rabacie 564 zl, najtanszy w ceneo 558 zł Panasonic TZ3, cena przed rabatem 2 maja 849 zł, po rabacie 698 zl, najtanszy na ceneo 798 zł. Znalazlbym kilkadziesiat podobnych przykladow. Tak sie sklada, ze temat znam wlasciwie od kuchni :) Odpowiedz Link Zgłoś
spiral_architect Każdą cenę o której napisałem 05.05.08, 15:59 możecie sobie od razu sprawdzić na ceneo. Odpowiedz Link Zgłoś
lemanr Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:48 to prawda. Dwa tygodnie temu w Warszawie na Ostrobramskiej kupiłam drukarkę HP za 350,98 zł. W dniu 2.05.2008 pojechałam po monitor i sprawdziłam cenę drukarki, chcąc zobaczyć ile jestem w plecy. Zdziwiłam sie jak zobaczyłam że to ludzie którzy kupią 02.05.2008 będą w plecy a ja będę zarobiona. Moja drukarka kosztowała 499 zł a bez VAT-u 409 zł. Ja dałam za nią dwa tygodnie wcześniej 350,98 hahahhahahaha. Ale się uśmiałam. Nieźle kręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
onegog Podnieśli ceny przed promocją 05.05.08, 15:53 A teraz policzcie 1 zł dodać 22% Vat to wychodzi 1,22zł brutto od 1,22zł odjąć 22% Vat, nie oznacza że odejmujemy 22%, tylko wartość Vat, więc procentowo to zawsze wychodzi mniej, około 17%. Mediamarkt ściemnia. tak jak większość reklam Odpowiedz Link Zgłoś