funny5 08.09.09, 15:49 Zeby tylko byl kompetentny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cillian1 uczcie się pisiaki! 08.09.09, 15:55 Kolo jest podejrzany, traci stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: u 08.09.09, 20:44 Koleś odpowiadał za miliardowe kontrakty, a połaszczył siena gadżety za pare tysiaków, głupi jakiś, albo nasze służby do doopy Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: uczcie się pisiaki! 08.09.09, 16:09 cillian1 napisał: > Kolo jest podejrzany, traci stołek. Chybiona aluzja. Choć obecnie nie popieram partii Jarka to PiS był mistrzem w zdejmowaniu podejrzanych kolesi, ba czasami nawet kreował podejrzenia. Przypomnę tylko Leppera, Kornatowskiego, Kaczmarka itd. Z tej gorliwości stracili nawet władzę. PO jest w tych względach o wiele bardziej tolerancyjne. Generalnie zdejmują tylko tych którzy są na widelcu opinij publicznej i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: uczci 08.09.09, 16:18 łun się tylko bojał że ludziska internauckie zaczną krzyczeć że złodzieje rządza i dlatego tak krzyknuł Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: uczcie się pisiaki! 08.09.09, 16:24 > Chybiona aluzja. Chybiona aluzja, bo PiS wyczyszczał tylko tych, co im nie pasowali, a to raczej na miano uczciwość, nie zasługuje ;) Swoich bronili do ostatniej kropli krytyki! Potem wyciszali sprawę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koballt tak, pamiętam;) 08.09.09, 16:26 tego rzecznika co nie zgłosił korzyści trzymali do upadłego Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: tak, pamiętam;) 08.09.09, 16:32 > tego rzecznika co Jaśniej, bo czasem brakuje Tobie konkretów ;) Jak już się osobiście przekonałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: uczcie się pisiaki! 08.09.09, 16:20 cillian1 napisał: > uczcie się pisiaki! Kolo jest podejrzany, traci stołek. ********************** pisiaki tak robili, aresztowali swoich i rozwalili koalicję, oby tylko ta przetrfała, jeszcze tyle cudów do zrobienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a co z zasada domniemanej niewinnosci??? 08.09.09, 16:06 facet powinien zostac urlopowany na okres postepowania karnego i zdymisjonowany po wyroku (lub przywrocony na stanowisko, jesli uniewinniony z zarzutow)... cieple kluchy tusk chce pokazac, ze ma jaja? a co z obiecana dymisja grada, panie tusk??? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: a co z zasada domniemanej niewinnosci??? 08.09.09, 16:26 rooboy napisał: > a co z zasada domniemanej niewinnosci??? ******************* spokojnie, jeszcze nie zebrało się Biuro Polityczne PełO ... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a co z zasada domniemanej niewinnosci??? 08.09.09, 16:39 > > a co z zasada domniemanej niewinnosci??? Myślisz, że jest taka szansa? Że to pomyłka, wszak nie kradł konkretnej osobie, tylko nam wszystkim, a w tym burdelu, jaki jest w urzędach, to ciężko się dopatrzeć kiedy jest wał, a kiedy go nie ma. Gdyby kradł np. w prywatnej firmie, to miesiąca by się nie uchował :( Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 16:13 Ciekawe, a może właśnie o to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego prze 08.09.09, 16:36 > Ciekawe, a może właśnie o to chodziło? bo widzisz, na czystego ciężko coś znaleźć. Już mieliśmy dawkę wymyślanych układów za pisiarni. No ale to polityka, więc generalnie nie można i tego wykluczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww dziwne że istnieje ABW !!! 08.09.09, 16:16 Przez 2 lata jakoś ta instytucja zamilkła .Widocznie była nie potrzebna .Dziwi mnie ze ABW kogoś złapało za czasów Tuska .Czyżby nowy chwyt reklamowy ?.Rząd Polski to polski patriota kochający kraj i obywatela ponoc ma mu służyć .By przyczyniac się do wzrostu dochodu na 1 osobe .A tym samym do wzrostu gospodarki.Nie chodzi mnie o to że 400 najbogatszych ludzi swiata ma tyle samo pieniędzy co 4 miliardy najuboższych ludzi .Ja nie wyobrażam sobie polski na plusie mam 44 lata i sie chyba z tą chybryda urodziłem .16 lat poza Polska chciałem wracać ale pytam sie do czego do biedy ???.Kłamania, oszukiwania ,okradania ,brak kultury ,tolerancji od tego uciekłem .Miała być Irlandia miało byc lepiej pojechałem głosowć na PO i teraz musze sie wstydzić przed znajomymi .Kolega powiedział ze szubrawiec zawsze bedzie szubrawcem bez znaczenia na kolor skór lub partie .Jeśli by sami siebie nie oszukiwali to wiedzieli by naczym stoja a tak .Niby 52 miliardy długu a jest około 70 miliardów .Oj kochana komuno jak nas wypaczyłaś .Komuch ma jedna wade sam sobie nie wierzy w karzdym widzi spiskowca .Jak mozna wziąsć ministra finansów za ministra gdy wiediano ze mataczył kartami i miał problemy w USA .To teraz niech tam jedzie siedziec bo tu go nie zamkną .przekręty nazywają sie pomyliłem się przeciez każdy może .Tylko ze bieda idzie siedzieć .Niechce obrażac ludzi ale to co sie dzieje w tym kraju to jakaś matnia .Kiedyś ten sam minister powiedział że dług 17 miliardów to duze zagrozenie dla kraju .Niedawno 52 miliardy to nic takiego .nie wspomne o długu do UNI Europejskiej 120 miliardy euro a je też trzeba oddać .Panie Tusk chodź by pan nałozył podatki na obywatela 90% to nic nie da bo rak siedzi w was wy każdą kase roztrwonicie . Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Kasę roztrwonicie? 08.09.09, 16:47 17 mld dotacji na KRUS 20 mld dotacji na kler, sami tego chcecie wiec o co to wycie? Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: dziwne że istnieje ABW !!! 08.09.09, 18:06 Zalecam relanium. W dluzszej perspektywie polecam wizyte u psychologa, tylko nie u psychoterapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawg Re: dziwne że istnieje ABW !!! 08.09.09, 19:52 Dzienki ale chyba skorzystam. Bo to może być niezła Trylogia tylko czy Tusk może być Gandalfem .:p Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Tusk: Drze szaty ciemna masa i wrogów zaprasza. . 08.09.09, 16:25 Drze szaty ciemna masa i wrogów zaprasza. Słyszymy dziura, dziura, dziura. Z ust uczni toruńskiego komtura. Naciska, dajcie dotacje, gniecie. A tu kryzys, dziura w budżecie. Jak może być kryzys dla Boga. Oddaje się rzecz, która jest droga. Ojciec syna, wy los państwa. Na znak wiernopoddaństwa. Bóg przyjmie taką ofiarę. My wam rozbiory za karę. Pamiętacie Konstytucję Trzeciego Maja? I jak skończyła ta zgraja? Komisję Edukacji Narodowej? Edukacji obokkościołowej? Odpowiedz Link Zgłoś
scetyczny_malkon po co takie pitolenie kotka... 08.09.09, 16:33 jak sie zaczela akcja kotroli zwolnien lekarskich, to wtedy co rozsadniejsi internauci, zaczeli pisac o koniecznosci kontroli ZUS-u przez ABW, CBA i NIK i to duzo glebiej, niz to sie robi narazie, Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Zatrzymany w aferze ZUS miał dostać order 08.09.09, 17:21 a niedobry pan płezydent znów by nie podpisał. Na POhybel lodziarzom i nieudacznikom! u. www.dziennik.pl/polityka/article441713/Zatrzymany_w_aferze_ZUS_mial_dostac_order.html Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Zatrzymany w aferze ZUS miał dostać order 08.09.09, 17:30 dziwne, że nie zeskanowali tego wniosku, może data jest dzisiejsza :))))) a i oryginał gdzieś się zawieruszył, ale ksero zostało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamionki.net Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 17:48 zapraszamy do Kamionek, jest podobnie jak w ZUSie tylko dotyczy największej korporacji energetycznej - właśnie policja budowlana cofnęła pozwolenie na przesył prądu Największą linią energetyczną w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego prze 08.09.09, 17:53 a dlaczego cofnęła? Bo nie ma drutów, na blachę je przerobiono? :D Odpowiedz Link Zgłoś
plum7 Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 18:08 jak on wpadł tylu łupi,pechowiec Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 18:09 A Putin nie umył rąk wychodząc z kibla,ale pewnie i o tym wcześniej wszycy wiedzieli ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 18:14 bardzo źle się dzieje że za wykonywanie swoich obowiązków, jak się okazuje złe wykonywanie, rozdaje się medale. Przecież urzędas dostaje odpowiednie wynagrodzenie za swoją pracę. Czyż portier lub parkingowy nie może być za dobrą pracę w taki sam sposób odznaczony? Bo niby on nie z kolesi? Odznaczanie zaś obrotowego, którego oprotestowała nawet lokalna PO bardzo źle świadczy o premierze. Bo jeśli nawet sam nie wiedział, kto to? to co robiła ta cała zgraja nierobów skupiona wokół premiera. No ale premier idzie już wyraźnie na przetrwanie i układanie się z kim się da, o czym świadczy brak dymisji Grada. I nie chodzi o to czy on winien czy też nie ale o to że od początku sprawy stoczni, działania ustawiono pod wizerunek kandydata na prezydenta, przy okazji licząc że może się uda. Nie udało się, a teraz nas czeka rok uśmiechów pana Tuska i jego nic nierobienie. Panie Tusk, a gdzie KRUS, a gdzie reforma służby zdrowia, a gdzie JOW-y i wiele innych spraw. Co nie da się przez kaczorów-jak twierdził Chlebowski? Ja nie pytam, czy się da czy nie da, ja pytam czyś pan próbował. Kaczyńscy są głupcami, że wam się sprzeciwiają, gdyby poszli na pełną ugodę z PO to dawno byłoby po was, panie Tusk. Doradzam, kupić sobie dobrą kanapę, żeby plecki nie bolały od leżenia przez rok do wyborów prezydenckich, oczywiście na koszt podatnika. No i proszę się miło uśmiechać..... bo po co psuć sobie wizerunek. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Tusk:o porozumieniu prokuratorów SLD z ABW-PIS 08.09.09, 18:47 PIS chciał zamykać ale nie miał kim bo prokuratorzy byli fachowcami dzięki SLD. Porozumienie PIS i SLD może przysporzyć Tuzkowi takich nieprzyjemnych sytuacji. Z drugiej strony ABW było powołane po to aby chronić rządzących aby mogli wcześniej zamknąć podstawionym aferzystom pracującym na ich koszt zanim wykryją to media. Kampania telewizyjna w sprawie kwot wydanych nadliczbowo na luksusy w kryzysie nie mogła przejść bez reakcji rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Jednocześnie z ZUSowską nominacją, niech POTuske 08.09.09, 18:54 ============================== wskaże nowego ministra skarbu. Z gęby nie robi się cholewy. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab * Tusio wiedzial o sledztwie i wystapil o order * 08.09.09, 18:59 dla oskarzonego ... czy to nie mial byc order za wzorowe krecenie lodow ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: * Tusio wiedzial o sledztwie i wystapil o ord 08.09.09, 19:21 > czy to nie mial byc order za wzorowe krecenie lodow ? pewnie miał, ale prezydent się przestraszył, że znów będzie na niego i się wykwaczał. Z drugiej strony to dziwne, że znaleźli ten wniosek tak szybko, nie zastanawia cię to profesorku? Lepiej niech pokażą skan tego wniosku, bo kaczkom nie ufam jak psom! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Zdymisjowac niudaczny rzad Tuska i jego swiro 08.09.09, 19:46 do obu sms'owych forumowiczów. Toberson i lightcik, przepisujcie z pl literkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 19:44 PLATFUSY TO BANDA DEBILI! Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Mały problem 08.09.09, 20:01 Jeżeli chłopaki- dyrektorzy pracowali przy remontach i budowach, to po odsiedzeniu wyroków mogę ich przyjąć do pracy, czasem wpada mi jakaś robota w ZUS-ie np przy płytkach i potrzebuję dobrego płytkarza- glazurnika. A jak się sprawdzą to załatwię kontrakt i pracę w Rzymie, gdzie podpisano traktaty ustanawiające unię europejską, może i w Watykanie jakaś robota wpadnie to pokaże im Watykan a i przy okazji zarobią uczciwie trochę grosza Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mały problem 08.09.09, 20:05 zastanów się co czynisz etruskw, tacy to tylko biorą kasę, a nie pracują. I tego nawet odsiadka nie zmieni :( Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Re: Mały problem 08.09.09, 23:25 gdyby tak wyciągnęli ręce po kase lub rąbnęli skarbonkę w watykańskiej kaplicy sykstyńskiej, to betonowe buty by dostali w jeziorze Nemico koło CastelGandolfo lub okolicznym morzu Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Tusk: Wiedziałem o śledztwie w ZUS... 08.09.09, 20:12 ...i dlatego dałem podejrzanemu medal. Teraz wniosek wycofają i Kaczyński, w ramach zemsty powinien go jednak odznaczyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk: Wiedziałem o śledztwie w ZUS... 08.09.09, 20:14 chytry plan, ale kaczka nie jest aż tak głupia :D I nie da się wrobić. Chyba... się nie da :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Tusk o skarzysku tez wie, czy bedzie wiedzial 08.09.09, 20:26 jak w gazetach napisza? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk o skarzysku tez wie, czy bedzie wiedzia 08.09.09, 20:30 jak będzie wiedział, to pewnie powie. Ale nigdy nie powiedział, wiem ale nie powiem. To trochę dziecinne, nie sądzisz dobiczek? jak tam pocąca panna? Już ją szanują i zapraszają na salony? :D Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: i mydlenie oczu od początku 08.09.09, 21:10 ok, pamiętasz wierszyk z przedszkola, teraz pokaż nam, że jesteś dorosły/a :D Odpowiedz Link Zgłoś
nowo.mowa Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 08.09.09, 21:29 Tusk poinformował, że już w maju otrzymał informacje, iż toczy się śledztwo dotyczące "podejrzeń korupcyjnych zachowań niektórych pracowników ZUS, w tym prezesa zakładu", ale dla dobra śledztwa nie podjęto żadnych decyzji kadrowych. - Uznałem, że sytuacja jest bezdyskusyjna i dla dobra śledztwa nie podjęliśmy żadnych decyzji personalnych. Oczywiście do dzisiaj, po tym kiedy prowadzący (śledztwo) uznali za stosowne zamknąć pierwszy etap i przedstawić zarzuty - powiedział Tusk. TAKA PRZYPADKOWA ZBIEŻNOŚĆ Z TERMINEM ODWOŁANIA GRADA... Niech żyje piar... Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Tusk: Dziś poznamy następcę zatrzymanego przez ... 09.09.09, 08:12 spirala korupcyjna sie kreci ZUS to kolejna sprawa wielkich biznesmenow w Polsce i dlatego watpie w faktyczna dlugosc kary obejmujaca ladnych pare lat ,wydana przez prokurature bo napewno bedzie to mala szkodliwosc spoleczna i brak odpowiednich dowodow swoj swojemu krzywdy nie zrobi ,ale tak dobrze ze chyba nie bedzie pracowal na tym stanowisku dalej ,chociaz po zaplaceniu grzywny obejmie nie mniej dochodowe . Odpowiedz Link Zgłoś