aspiryn30 Nawet u Wojewódzkiego 16.09.09, 15:25 był po kresce, to co dopiero na koncercie. Bardzo popieram młodzieżową twórczość, zwłaszcza niezależną, w jakiejkolwiek dziedzinie, bo tam naprawdę jest dużo ciekawych pomysłów, ale za takie coś nie będzie mi go żal. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Nawet u Wojewódzkiego 17.09.09, 13:55 A po czym był 15 letni przygłup że zachowywał się tak nieodpowiedzialnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
socjologia.ath Re: "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 15:30 Peja! Chłopie! Przeż ty masz ponad 30 lat! I chyba masz świadomość tego, że Twojej "muzyki" słuchają w generalnej większości dzieciaki! A wśród tych dzieciaków, które przychodzą na te twoje wielkie koncerty, są również takie dzieciaki, które (jak to dzieci) chcą zrobić wrażenie na kolegach-dzieciakach, które chcą pożartować, "porobić se jaja". No i taki 15-latek pojawił się w Zielonej Górze. Peja, chciałeś się bić z dzieckiem? No ja pier... Wstyd i hańba, człowieku! Mogłabym to jeszcze jakoś zrozumieć, gdybyś i Ty miał 15 lat. Ale w takiej sytuacji to, wuju, jesteś normalnie dla mnie śmieszny! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer1 Re: "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 16:05 on się nawet nie chciał bić z dzieciakiem - on chciał, żeby tłum sprał dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
odowk niech ów Peja pomyśli nad repertuarem 17.09.09, 08:22 socjologia.ath napisała: > Peja! Chłopie! Przeż ty masz ponad 30 lat! I chyba masz świadomość tego, że > Twojej "muzyki" słuchają w generalnej większości dzieciaki! No to będzie musiał się przestawić na śpiewanie piosenki do Misia Uszatka i Pszczółki Mai. A wśród tych > dzieciaków, które przychodzą na te twoje wielkie koncerty, są również takie > dzieciaki, które (jak to dzieci) chcą zrobić wrażenie na kolegach- dzieciakach, > które chcą pożartować, "porobić se jaja". > No i taki 15-latek pojawił się w Zielonej Górze. Peja, chciałeś się bić z > dzieckiem? socjologia.ath napisała: No cóż - z kim się zadajesz, takim się stajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
saracyn "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 15:32 I trafiło się frajerowi:)Peja slamsatak teraz jest większy z niego pozer niżeli Liroy o którym śpiewał pioseneczki Zresztą z gówna kotleta nie zrobisz i tyle o tym gnojodepie Odpowiedz Link Zgłoś
mentok.the.mindtaker Re: "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 15:32 Cóż to za rządzenie miastem? Co takiego ważnego Janusz Kubicki ma do przekazania Polakom? Na czym się zna? Jakich wartości broni? Co ujawnia, czego byśmy nie wiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
ny-hor "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 16:18 to on śpiewa? Ten zwierzęcy bełkot to śpiew???? A ja myślałem że małpi skowyt... Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 16:21 W Zielonej Górze może nie, ale w wielu innych miastach i owszem. Bo hołota lubi tandetę, więc tandeta przyciąga hołotę. A jak dużo hołoty, to kasa też duża!. A może tak zamknąć sqrwysyna, ale nie na do 3 lat jak stanowi kodeks ale na pełne 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 17.09.09, 13:56 W Zielonej Górze także jeszcze niejednokrotnie będzie występował. Po prostu w prywatnych klubach i posesjach. Władze tego nie mogą zabronić Odpowiedz Link Zgłoś
niebo-rak "Peja" to nic innego jak zwisający członek 16.09.09, 16:35 Nazwa za słownika funkcjonującego kilka lat temu wśród młodzieży. Powszechne słówko równoznaczne z fiut, ch..., kutas, pała itp. Bardzo adekwatny pseudonim sceniczny. Nie potrzeba dalszych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Najlepsze jest nazywanie go artystą... 16.09.09, 16:45 No, artycha z niego faktycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
ny-hor "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 16:51 Mógł Pan prezydent pomyśleć wcześniej! Kto zaprasza takiego kryminaliste do siebie? A propos sprawy w sądzie... to koleny raz go uniewinnią albo dadzą wyrok w zawiasach, więc ten bandyta dalej będzie się czuł bezkarny! Odpowiedz Link Zgłoś
petersound Re: "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 22:37 To nie Pan Prezydent zaprasza artystów i "artystów". To od trzech lat jest w gestii ASPE poznańskiego "organizatora" naszego, zielonogórskiego święta. Uważam, że to poznańsko-zielonogórskie lobby należy przerwać, ale jak to zrobić jeżeli zatrudniny w tej firmie jest były v-ce prezydent? oraz ludzie z rodzin naszych, zielonogórskich prominentów? Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykanin "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 17:01 SAM JEST FRAJEREM, WIĘC NIECH UWAŻA BO MU WPIER..... Gdybym tylko mógł wydać wyrok w tej sprawie to brzmiałby tak: 100 godzin robót publicznych ( nie w pomieszczeniu ) zakaz koncertowania na terenie RP na okres 24 miesięcy dla grup większych niż 1 ( jedna )osoba. A jeśli chodzi już o samo popełnienie przestępstwa polegające na namawianiu do pobicia, to po tylu wyrokach ile już miał odwiesiłbym mu 6 miesięcy. Więcej nie trzeba bo większy wymiar kary przyniesie gorsze rezultaty. To na pewno nauczyło by go szacunku i do prawa i do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
astomas Bije kobiety i dzieci-prawdziwy gangsta 16.09.09, 17:22 Peja, a właściwie Ryszard Andrzejewski, stanął przed sądem raz. W listopadzie 2002 roku po własnym koncercie uderzył w twarz dziewczynę innego muzyka występującego w klubie. Kiedy ten stanął w jej obronie, został uderzony przez oskarżonego butelką z piwem w głowę, a potem krzesłem. Łódzki sąd rejonowy uniewinnił Peję. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7044308,Peja_jest_krewki__Juz_mial_klopoty_z_prawem.html Odpowiedz Link Zgłoś
cemetel "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 17:43 Tak bawi sie elektorat PO - tak sądze czytając jakiekolwiek komentarze na tematy polityczne, czy społeczne np. na onecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis raperzy, hiphopowcy i temu podobni... 16.09.09, 17:51 Spodenki za duże to po starszym bracie, sznurkiem pod koszulką (też przydużą, bo po tatusiu) związane, żeby z dupska nie spadły. Do tego buty wypchane gazetą, bo też za duże o 4 numery... Tak wygląda dziecko nędzy! Do tego ten rynsztokowy język, bijatyki, ćpańsko, sterydy... Łby ogolone na łyso, tatuaże jak u tych, co dopiero z pierdla wyszli albo są na przepustce. OTO CAŁA "KULTURA" SLAMSU. A do tego im mniejszy penis, tym większy bohater, tym chętniej leje bezbronnych małolatów.. Odpowiedz Link Zgłoś
ny-hor Re: raperzy, hiphopowcy i temu podobni... 16.09.09, 18:18 trafiłeś w sedno sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: raperzy, hiphopowcy i temu podobni... 17.09.09, 13:58 I co? To ma być niby śmieszne??? Peja naprawdę wywodzi się z bardzo ubogiego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_kaaark dajcie mu zaśpiewać na festiwalu w Zielonej Gorze 16.09.09, 18:08 Piosenki Radzieckiej. Poziom wystarczajacy . Odpowiedz Link Zgłoś
heern Facet ma cos z garem 16.09.09, 18:18 Wczesniej spiewal ,ze zabije i zgwalci Liroyowi dzieci ,a teraz kazal tluc 15 latka.To czub. Po raz pierwszy o Pei zrobiło się głośno w 1995 roku, kiedy razem z Nagłym Atakiem Spawacza nagrał utwór "Anty Liroy". Ostro i wulgarnie zaatakował w nim kieleckiego rapera Liroya. Śpiewał m.in. "Spalimy ci chałupę, roz.... twoją żonę/Zabijemy ci dziecko i zgwałcimy siorę". Read more: wyborcza.pl/1,75478,7044629,Kim_jest_Peja_.html#ixzz0RHqizrij Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Re: dajcie mu zaśpiewać na festiwalu w Zielonej G 16.09.09, 21:31 ...otóż, w Zielonej Górze nie dałby sobie "na bank" rady - tam trzeba było UMIEĆ ŚPIEWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
bobasz "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 20:10 ten koleś powinien pozwać go za straty moralne i powinien dostać od niego spore odszkodowanie i przeprosiny, dobrze powiedział duże pe (choć raperem dla mnie jest kiepskim jak 90% polskich raperów,) że powinien pojechać dobrze ze sceny, a nie popelinę odpier.., takich rzeczy to nawet w czarnych klubach w USA, gdzie 3/4 ludzi chodzi z 9mm nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
ohayo84 "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 20:53 zawinil ten gowniarz a peja bardzo zle zareagowal. nie zapanowal nad emocjami, okazal swoja slabosc i zniszczyl sobie kariere Odpowiedz Link Zgłoś
bzdunk [...] 16.09.09, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 21:26 ...a co on śpiewa .???? No ciekaw jestem jak by mu wyszedł "wlazł kotek na płotek" - no chyba CIENKO..?? Tym bardziej,że tzw. "raperzy" niekoniecznie SŁUCH MUZYCZNY posiadać muszą..... ha,ha,ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
saiti "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 21:37 Kto to jest!? To nie jest raper! Raper to ten, który oddaje się muzyce! To zwykły blokers, który skończy jak śmieć w momencie, gdy przegrzeje się na scenie! Peja, chwalisz się umiejętnościami? To było zdisować twoją ofiarę! Nie chcesz gości w swojej dzielnicy? Sam z niej nie wychodź. Nie ma czegoś takiego, że powiedziałeś to niechcący, ostro przesadziłeś. Ciekawe co by było, gdybyś spotkał się z takim gimnazjalistą na ulicy, czyli tam, gdzie płynie twoje życie! Mniemam, że twoja szanowna szczęka straciłaby na sławie. Olałeś szkołę, myślisz, że rapem jeszcze coś osiągniesz, odgrzewasz się, skończysz szybciej niż myślisz! Za 10 lat albo zostaniesz gangsterem i będziesz patrzył się za plecy lub cię złapią, albo zostaniesz człowiekiem bez żadnych perspektyw! Ośmieszyłeś się przed całą Polską, bo twoją widownią nie są jedynie Ci, którzy cię wielbią za talent, tylko wszyscy rodacy! Zaprzeczysz? To graj po podwórkach, dla swoich, na swojej dzielnicy, wtedy możesz stwierdzić, że nie mam racji. Jesteś zerem, kiedyś słuchałem twojej muzyki, mam dwa twoje albumy. Jesteś zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
petersound "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 22:23 Uważam, że trzeba bardzo obserwować wykonawców tego rodzaju muzyki przed zaproszeniem ich na taką masową imrezę, którą była zorganizowana w Zielonej Górze podczas Winobrania. Moim zdaniem dużą winę za ten incydent ponosi poznańska firma ASPE, która była organizatorem Winobrania po raz trzeci. Jestem obserwatorem naszego święta i widzę jak z roku na rok spada poziom imprez. W tym roku oprócz kilku wykonawców, zaproszeni do głównych koncertów byli ludzie z tzw. niższych półek. Prócz tego zdumiewające zlekceaważenie problemów plantatorów winorośli i wytwórców zielonogórskiego wina przez ASPE, spowoduje (oby!), że również ASPE nigdy już nie (zaśpiewa) "zorganizuje" Winobrania. Moje imię i nazwisko: Piotr Banach (zielonogórzanin od 1959 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekksiadz "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 22:57 Juz wy zostawcie tego Geja w spokoju. Niech sobie spiewa piosenki on. Odpowiedz Link Zgłoś
anjc FLEJA 16.09.09, 23:10 podobno ma grac w mojej okolicy wiec sie wybiore i tez mu pokzae palec.... i niech mnie ktos ruszy :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: FLEJA 16.09.09, 23:27 No i proszę, "brat" pobitego się odezwał. Po co się GW w tę nagonkę bawi? To jest świat, którego "normalni" nie znają i nie chca znać. Zostali nagle "zaproszeni" przez GW do oceniania i jak widać reakcja jak u psów Pawłowa. Ok, to może i "margines" - nagle odkryty? Czas zdjąć różowe okulary - sa miejsca, całe dzielnice z takim klimatem. Są koncerty, mecze i ustawki. Dresiarze, menele i prymitywne zabawy. Nagle mieszczańska gazeta z ambicjami bycia tubą mniejszości paradnej odkryła nieznany ląd i zaczęła sie bawić w inkwizycję. Nie Wasza sprawa, będzie dla Policji być może, odwalcie się od Peji, guzik z tego rozumiecie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisiek "Peja w Zielonej już nigdy nie zaśpiewa!" 16.09.09, 23:33 Do pierdla gościa wsadzić. Jest już skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 02:08 Nie chcę rozgrzeszać Peji bo to kawał sku...syna. Tyle że ten gó...arz który go prowokował to wcale nie jest lepszy. Parafrazując pewnego polskiego komika "Czego się ku... ... okrętu spodziewaliście" 15 letni gó...arz idąc na stadion Legii na sektory z legionistami i krzycząc Legia ch... powinien mieć świadomość że go rozniosą w drobny pył. Podobnie 15 letni gó...arz idąc na koncert hip hopowy pokazując faki wykonawcy powinien też mieć świadomość że mogą go roznieść i to nawet bez pomocy ze strony sceny. Pobili 15 letniego CHŁOPCA i tatuś złoży zawiadomienie do prokuratury. Ten 15 letni "chłopiec" pewnie tak samo ćpa i pije tanie jabole jak Peja, zajmuje się drobnymi kradzieżami a w wolnych chwilach trudni się nic nie robieniem na ławce przed blokiem. Rocznie kilka razy dostanie od ziomów wpie...albo sam spuści wpie...innym ziomom. Chciał pokazać jaki to on jest wielki kozak, pewnie był z kuplami, dziewczynami do tego pewnie był najebany jakimś tanim świństwem no i źle się to dla niego skończyło. Ciekawe czy o tym wie tatuś kóry chce złożyć zawiadomienie do prokuratury. A teraz wielkie oburzenie na całą Polskę bo "mały bezbronny niewinny chłopiec" został pobity. A może lepiej powiedzieć witamy w realnym świecie blokowisk gdzie takie rzeczy są na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
felek_zdankiewicz Re: Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 03:07 swiety_76 napisał: Ciekawe czy o tym wie tatuś kóry chce złożyć zawiadomienie do > prokuratury. noo, przeczytał twojego posta i już wie. ciekawe też, skąd ty to wszystko wiesz...? ale mi sie rapneło! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 08:42 swiety_76 napisał: > Nie chcę rozgrzeszać Peji bo to kawał sku...syna. > Tyle że ten gó...arz który go prowokował to wcale nie jest lepszy Nikt nie mówi, że jest lepszy, jeśli prowokował to powinien też ponieść konsekwencje, a raczej jego ojciec bo niepełnoletni. Tylko, że gdyby nie reakcja pani Peji pewnie nic by się nie wydarzyło bo może nikt poza nią by tego nie zauważył. A pani Peja i Ty chyba nie wiecie co to jest tłum. Pani Peja pewnie zdawała sobie sprawę z tego, że "występuje" nie przed publicznością rozmiłowaną w koncertach symfonicznych tylko przed rozwydrzonymi, nabuzowanymi, w części naćpanymi bądź uchlanymi małolatami, "chłopakami z osiedla" jak zauważył pan Scyzoryk (w poście niżej napisałem, że w takim razie powinni zostać na tym osiedlu i nosa z niego nie wychylać). I którym wystarczyło słowo żeby "poszukać frajera" i się wyżyć. Ciekawe też czy pani Peja byłaby tak odważna żeby sprawę tą załatwić po koncercie sam na sam z tym 15-latkiem, mówiąc mu to prosto w twarz. W tym wieku niektórzy są już wyrośnięci i dobrze zbudowani ;) A co do porównania do piłki - nie wyobrażam sobie piłkarza, nawołującego kiboli do spuszczena wp..lu chłopakowi, który by np. krzyknął, że jego gra mu się nie podoba albo, że słabo się stara. PS. Jaka "muzyka" taka publika. Też mi się rapnęło! Odpowiedz Link Zgłoś
zxcg Re: Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 14:04 Raczej pytanie czy ten 15 latek byłby taki "odważny" twarzą w twarz z Peją. Pewnie myślał głupiec że jest bezkarny i może sobie obrażać A Peja jest mocno przypakowany Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 16:22 > A Peja jest mocno przypakowany i dlatego potrzebował poszczuć kilkunastu kolesi na jednego małolata? Oj Rysiu przestań pisac na tym forum bo i tak głupoty swojej nie obronisz... Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 02:38 Wsadzenie go do pierdla spowoduje że w swoim środowisku zyska jeszcze bardziej na wiarygodności i stanie się legendą. Będzie miał nowe inspiracje na swoje kolejne płyty. Chociaż z drugiej strony iść do pierdla za taki frajer :/ Odpowiedz Link Zgłoś
felek_zdankiewicz Re: Peja bluzga, tłum bije 17.09.09, 03:12 zyska, albo i nie zyska, zależy, czy będzie brał do pyska. i będzie pierdział w kiciu nie "za frajer" tylko za frajerski na koncercie bajer. Odpowiedz Link Zgłoś