tztz3 + pomysł: paczka po 100 zł 02.11.09, 16:33 ...niech jeszcze dadzą minimalną cenę paczki papierosów 100 zł i wtedy może zjawisko pod tytułem trucia się papierosami zniknie z powierzchni Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: + pomysł: paczka po 100 zł 02.11.09, 16:41 Dobrze, że moi kumple często wyjeżdżają na Ukrainę. Poza tym, jak mafia nam się rozrośnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: + pomysł: paczka po 100 zł 03.11.09, 15:26 tztz3 napisał: > ...niech jeszcze dadzą minimalną cenę paczki papierosów 100 zł i wtedy może > zjawisko pod tytułem trucia się papierosami zniknie z powierzchni Polski. To dodaj jeszcze: ..niech jeszcze dadzą minimalną cenę litra benzyny na 100 zł i wtedy może zjawisko pod tytułem trucia się spalinami zniknie z powierzchni Polski. Substancje ropopochodne są niezwykle kancerogenne. Tytoń przy nich, to niewinne ziele. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster W tej KE już na prawdę nie mają co robić 02.11.09, 16:40 Może jeszcze wyznaczą dopuszczalny promień krzywizny papierosa? :D To tylko mi utrudni życie, bo nie będę mógł z daleka zobaczyć, czy w danym kiosku mają takie, jak palę. Odpowiedz Link Zgłoś
tztz3 To sobie pal tu chodzi o dzieci/młodzież... 02.11.09, 16:49 ...jednym z bodźców dla których sięgają po papierosy jest atrakcyjny wygląd opakowania. Natomiast jak ty jesteś starym uzależnionym palaczem, to choćby paczka śmierdziała starym moczem to i tak weźmiesz i zapalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: To sobie pal tu chodzi o dzieci/młodzież... 02.11.09, 17:04 Jasne, myślisz, że takie czarno-białe z zaduszkowym imidżem młodzieży nie przyciągną? IMO KE już nie raz wrzucała debilne pomysły a Tusk, w związku z wyborami prezydenckimi teraz wszystko obiecuje. Zlikwiduje hazard, papierosy, mafię. Ciekawe, co następne? Odpowiedz Link Zgłoś
tztz3 Za likwidację chociażby 1 rzeczy... 02.11.09, 17:37 ...miałby moją dozgonną wdzięczność, wystarczyłoby ograniczenie liczby palących do 10% obecnego stanu. > Jasne, myślisz, że takie czarno-białe z zaduszkowym imidżem > młodzieży nie przyciągną? Nie, nie przyciągną, chyba że już uzależnionych - jak pisałem wyżej im wszystko jedno - trochę tak jak "narciarzowi" uzależnionemu od hery co śpi pod mostem, tylko inna substancja, taka która degeneruje w inny sposób. W świecie gdzie wszystko jest kolorowe i krzyczące, czarno białe (a najlepiej szare jak papier toaletowy) produkty nie mają marketingowej racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 16:40 Pomysł styka. Mi osobiście leży czy będe kupował fajki kolorowe czy nie. No jedna marka nie będzie mogła sie wybić przypominając (z wyglądu)inną droższą. Tylko ciekawi mnie jak rozwiążą problem mocy papierosów. Pare lat temu lighty zmienili na niebieskie, mocne na czerwone. A teraz co? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a czemu ma to służyć? 02.11.09, 16:48 Temu żeby ludzie mniej palili? nie kupowali? Czy może WRAŻENIU, że robi się coś w sprawie nikotynizmu? ja bym wolał żeby panowie zajęli się ustawą zakazującą używania UZALEŻNIACZY w papierosach. ale to chyba byłoby zbyt proste... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu W sumie papierosy powinny staniec 02.11.09, 17:00 Bo koncerny nie beda musialy wydawac na dizajn. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Całkiem ich porąbało 02.11.09, 16:53 Od prostowania bananów i unifikacji kondonów przeszli do poważnych rzeczy. Psychiatrzy uważajcie - nasila się epidemia paranoi. PS. Wkrótce zostaną skasowane samochody: ekologiczne, nie będzie wypadków, no i nie oczywiście pijanych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Co za bęcwały! 02.11.09, 16:55 Do czubków z nimi! Niech jeszcze uchwalą, że mamy sr. budyniem! Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante No geniusze, zwolennicy UE, którzy głosowaliście 02.11.09, 16:59 za wstąpieniem Polski do tej organizacji... Jak się czujecie w roli awangardy socjalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: No geniusze, zwolennicy UE, którzy głosowaliś 02.11.09, 17:06 A co to ma wspólnego z socjalizmem? To czysty populizm i nuda aparatu biurokratycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Re: No geniusze, zwolennicy UE, którzy głosowaliś 02.11.09, 17:36 Jak to co? Toż to typowy przejaw socjalizmu - ręczne manipulowanie przy rynku, urzędnicze decydowanie o tym, co jest dla człowieka dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: No geniusze, zwolennicy UE, którzy głosowaliś 02.11.09, 22:00 Dobrze. Gdyby jeszcze to rzeczywiście był socjalizm, to w ogóle byłoby fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha A może wreszcie zdelegalizować sprzedaż tytoniu 02.11.09, 17:07 jako substancji zagrażającej życiu i zdrowiu oraz wywołującej ciężkie uzależnienie i wielkie szkody społeczne i ekonomiczne? Czy heroina jest legalna? Czy crack jest legalny? Czy amfetamina jest legalna? NIE A dlaczego nie? Sam palę nałogowo od wielu lat, żeby nie było że ktoś plecie. To nie jest normalna sytuacja, a fakt że nadal tytoń jest w obrocie tylko pośrednio dowodzi istnienia korupcji. Tzn. że koncerny tytoniowe kupują ustawodawców i rząd, a rząd ma listek figowy w postaci gigantycznych podatków, które NIE rekompensują strat społeczeństwa. Pytam się, na czyją korzyść pracuje rząd?? Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: Nawet za komuny takich debilizmow niewymyslan 02.11.09, 17:12 Takiego faktycznie nie. Za to za komuny wymyślano inne bez porównania gorsze debilizmy. I nie obrażaj Polaków, sowiecki pomiocie. Większość Polaków popiera UE bo widzi, że członkostwo w tej organizacji jest dla naszego kraju korzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
shego Re: Nawet za komuny takich debilizmow niewymyslan 02.11.09, 17:38 Wiekszosc Polakow to warzywka ktore polykaja caly syf ktory dostaja w mediach, ty sie do nich zaliczasz, polaczku (w tym przypadku okreslenie tępego leniwego grubasa przed tv ktory mysli ze cos wie) > Większość Polaków popiera > UE bo widzi, że członkostwo w tej organizacji jest dla naszego > kraju korzystne. Haha dokładnie tak głupku. Nie wazne czy beda nami wycierac podloge, czy beda wprowadzac cyrkowe ustawy wazne ze jestesmy w "elicie europy" (coz tego ze dalej jestesmy biedni i olewani, kraj 5-tego swiata) wiec pozwolimy im na wszystko ! Niewolnik Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nawet za komuny takich debilizmow niewymyslan 02.11.09, 23:05 Wolę być zdrowym warzywem pod unijną dyktaturą niż tym co jest na tym zdjęciu: www.modernguidetohealth.com/wp-content/uploads/2009/03/nicotine-addiction.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
shego Re: Nawet za komuny takich debilizmow niewymyslan 04.11.09, 20:59 Niezle zdjecie ale chyba nie zalapales przekazu. Pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:12 dlaczego ? (ja chcę być wcześniej w niebie) Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:16 Państwo i partia wiedzą lepiej czego trzeba obywatelom! Odpowiedz Link Zgłoś
maciundo UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:18 Jak ten projekt przejdzie to będzie moje małe tak dla tworu zwanego Państwo EU. A tak bedzie wynikało z tego że Bruksela potrafi się częściej oprzeć lobbingowi ze strony dużych korporacji. Jak nie przejdzie ta ustawa to będę nadal sceptyczny dla Państwa EU. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia72 Totalna likwidacja!!!!! 02.11.09, 17:19 Ja osobiście bym zlikwidowała sprzedaż papierosów i alkoholu w sklepach!!!!!!!!(wycofała doszczętnie!!!)Fabryki które produkują te rzeczy, bym zamknęła!!! Wtedy byłby spokój!!! haha Ludzie weźcie się obudźcie!!!!! Te nałogi to rosną w masakrycznym tempie a ile jest wypadków z powodu głupiego alkoholu?? I giną niewinne osoby!!!! A papierosy to jak narkotyk!!!!! Wszyscy gadają a nic nie robią z tym!!!! :/// porażka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:20 Szczyty hipokryzji. Udawana troska o palaczy jako argument do podnoszenia cen. O 25 mld rocznego wpływu do budżetu cisza. I ciągłe gadanie, że państwo leczy. No, to niech odejmie koszty leczenia od wpływu - ile zostanie? Przy tym zero troski o jakość papierosów. Będzie dopiero płacz, gdy wpływy zmaleją. Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:28 Świetny POmysł! Czyżby bracia z Platformersi otwierali interesy w nowej branży? Chyba otworzę budkę z kolorowymi i nie drogimi papiersośnicami!!! haha zresztą .... lepiej sprzedawać papierosy i extra free kolorwe pudełeczka ..... no to będzie więcej śmieci! A!!! zatem Platformersi w śmieciach też robią! tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
dwie_szopy_jackson UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:45 Gdzies juz sie spotkalem z takim rozwiazaniem, papierosy, alkohol i inne produkty tak oznakowane. Zaraz zaraz ... gdzie to bylo ... acha, "Rok 1984" Orwella. P.S. Pale Marlboro Light i oczywiscie kupuje je tylko i wylacznie ze wzgledu na ladne kolorowe opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 20:20 No nie. Takie rozwiązanie widziałem 10 lat temu w Kanadzie. Jakoś nie przeszkadzało to paleniu. Pomijając rozpadające się pudełeczka z szufladką. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas28 UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:46 aszczego te durnie maja wpływy do budrzetu z akcyz Odpowiedz Link Zgłoś
reveri Polska popiera ... ( jest na "tak" ) - 02.11.09, 17:48 - ... Polska to znaczy KTO ? ( po nazwisku ) Odpowiedz Link Zgłoś
marconi.67 UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 17:49 Polski rzad/wogole polscy politycy/juz od dawna znani sa z tego ze podoba im sie wszystko to co durne,idiotyczne i beznadziejne.Tak ze wcale nie dziwi mnie to ze "podchwycili" kolejny unijny absurd.Sam jestem palaczem i nie rozumiem jak mozna kogos zniechecic do palenia za pomoca opakowania.Papieros jest papierosem i jezeli komus bardzo chce sie palic to nie bedzie zwracal uwagi na to czy na paczce jest ladny obrazek czy na paczce nie bedzie nic.Ilu ludzi zbiera pety z chodnika i pali-i wcale im to nie przeszkadza. papierosy sa do palenia nie do ogladania. Odpowiedz Link Zgłoś
quonio Re: UE: Paczki papierosów będą czarno-białe. Pols 02.11.09, 17:54 Na prawdę już nie mają czego wymyślić. Jak dla mnie mogliby papierosy sprzedawać nawet w workach po kartoflach i tak bym je kupował. Opakowanie ma dla mnie żadne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ejzojeden UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 18:00 tak powinno być z lekami sprzedawanymi bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
psychosasza Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 18:16 Był już taki jeden koleżka, który chciał (lecz tego nie zrobił) wprowadzić zakaz palenia w całej Rzeszy. Jakoś mu się tak zmarło (bynajmniej nie od fajek) w Berlinie w 1945 r. W maju. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 20:21 Od fajek nie, ale od palenia ubyło kawał faceta ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 18:17 Fakt, czas umierać. Nic tu po nas, kiedy festiwal głupoty szaleje. Mi nie chodzi o palenie. Mi chodzi o WOLNOŚĆ. Jesteście mentalnymi niewolnikami, bydłem do którego tylko knutem się przemawia. Wolicie kiedy ktoś nałoży na was kary, bo decydowanie samemu, co zrobić z własnym życiem, to zbyt wiele na prosty umysł przeżuwacza. Odpowiedz Link Zgłoś
pe11 Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 18:31 Nie. To wy jesteście niewolnikami świństwa, które zabija Was i wszystkich wokół. Czas, żebyście zrozumieli, że większość ludzi ma tego świństwa po dziurki w uszach. Wolność jednostki ma swoje granice - tą granicą jest zabijanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 20:25 > Czas, żebyście zrozumieli, że większość ludzi ma tego świństwa po dziurki w > uszach. Nie widzę żadnych przeszkód, by niepalący opuścili (jeśli im to przeszkadza) miejsce, gdzie sobie spokojnie palę. Tak, jak to ma miejsce obecnie. Grzecznie i bez podnoszenia głosu, bo tego nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych pacz 02.11.09, 20:23 babaqba napisała: > Fakt, czas umierać. Nic tu po nas, kiedy festiwal głupoty szaleje. Mi > nie chodzi o palenie. Mi chodzi o WOLNOŚĆ. Jesteście mentalnymi > niewolnikami, bydłem do którego tylko knutem się przemawia. Eee, bez przesady. Od czego są papierośnice, srebrne, złote, platynowe? Kiedyś to było modne i nic nie stoi na przeszkodzie, by powróciło. Tak jak powróciły zapalniczki Zippo. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, by samemu (pod ziemią?) drukować sobie kolorowe nalepki z napisami np. "Palenie tytoniu chroni przed infekcjami dróg oddechowych"? Marihuany podobno też nie wolno palić, i co? Niewolnicy faktycznie może i nie palą. Pora umierać to będzie dopiero wtedy, kiedy regulatorzy zechcą, by wszystkie etykietki na piwie były takie same: czarno-białe z trupią czaszką. Odpowiedz Link Zgłoś
pestalocci puste łby 02.11.09, 18:28 Polskie rządy z należną czcią liżą łapy czynownikom, jak nie w Moskwie, to w Brukseli. Nic nowego. Proponuję wprowadzić jednakowe butelki i etykiety do mocnych alkoholi: biała etykieta z napisem "wódka bezbarwna" lub: "wódka kolorowa". do szampanów: biała nalepka z napisem "wino gazowane" do innych szlachetnych win: "wino jasne" i "wino niejasne". Na głowy naszym władcom nalepka: "głowa ciemna" albo "pusty łeb". Odpowiedz Link Zgłoś
iso-bel UE: Wszystkie papierosy w czarno-białych paczka... 02.11.09, 18:30 uważam, że czarno-białe paczki wiele nie zmienią. jeżeli celem jest "niezachęcanie" młodzieży do palenia, to może to mieć nawet odwrotny skutek, bo raptem palenie stanie się czymś jeszcze bardziej zakazanym. poza tym nie sądzę, żeby w rozpoczynaniu palenia chodziło o ładne, kolorowe opakowania. rozwiązaniem (albo chociaż kolejnym krokiem, który notabene został już wprowadzony w niektórych krajach UE) byłby zakaz palenia w klubach. siedząc w jednej wielkiej chmurze dymu papierosowego, gdzie wszyscy dookoła palą jest łatwiej sięgnąć po papierosa. poza tym palenie często jest czymś po prostu zajmującym ręce. gdyby zakazano palenia w klubach, trzeba by było wychodzić na zewnątrz, a to stałoby się odosobnieniem, swojego rodzaju wykluczeniem, przez co "dymek" nie byłby już tak kuszący. Odpowiedz Link Zgłoś
reveri "Postępowcy" ... 02.11.09, 18:33 ... sami sobie przeczą - wg Deklaracji Praw ... każdy ma prawo do informacji ( informować i być informowanym ) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
reveri "... proponuje Unia Europejska" - 02.11.09, 18:40 - co za dupek (albo banda dupków) kryje się za tym sformułowaniem ( Unia Europejska) ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś