bandycki.uklad.po.wrocil Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:09 Gazeto Koszerna uprzejmie donoszę że moje dziecko dostało rozwolnienia. Absolutnie wykluczam ptasią grypę bo nasz ukochany rząd panuje nad tym, dlatego pozostaje mi tylko jedna możliwość: to wszystko wina Prezydenta RP Pana Lecha Kaczyńskiego. Nalegam aby znowu jakiś cyngiel napisał paszkwila i obwinił Go o wszystko co złe (dla innych narodowości). Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Pierwsze słyszę, że rozwolnienie jest zaraźliwe. 14.11.09, 11:25 bandycki.uklad.po.wrocil napisał: > Gazeto Koszerna uprzejmie donoszę że moje dziecko dostało rozwolnienia. to wszystko wina Prezydenta RP > Pana Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Dlaczego w tym przypadku mam bwiniać prezyd(ę)ta? 14.11.09, 16:28 Tym razem obwiniam ciebie. Napoiłeś dzieciaka ciepłym moczem z pisuaru, więc masz to co masz. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:17 "Tylko do końca listopada Lech Kaczyński ma czas na podpisanie zgody na uznanie jurysdykcji Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w takich sprawach. Apel o podpis skierowała wczoraj do prezydenta" nie uznawać dziadostwa. "Helsińska Fundacja Praw Człowieka." a to powód dla którego nie nalezy tego badziewia podpisywac. Wzieli by się i zeutanazjowali. To ich motto, więc dziwię się ze jeszcze tego nie uczynili. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:35 łosiu dla Ciebie eutanazja to jedyny sposób na wyleczenie Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:41 2107x napisał: > łosiu dla Ciebie eutanazja to jedyny sposób na wyleczenie nie zeby co, ale jestem przeciwny eutanazji. W odróznieniu od "postempofffcufff". Ci nawołują do eutanazji, ale jakoś dziwnym trafem nie chcą dac dobrego przykladu, tylko zachęcają do eutanazji innych. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Prostaczki z Gazety Koszernej 14.11.09, 11:18 mochnik.mordechaj napisał: > Nie wiecie, o czym piszecie!!! Dlaczego kłamiecie i manipulujecie ludźmi? ============================== Po cholerę się użerasz z ciemnogrodzkim kołtuństwem? Traktat Lizboński reguluje te sprawy (funkcjonowanie Sądów i organów ścigania), ale usłużne mendia robią wszystko,żeby Polaków słócić o byle goowno. To jest działanie na szkodę państwa, a nie rozwaga w ślepej akceptacji nakazów eurokołchozu. Ktoś ma niewątpliwy interes w skłócaniu społeczeństwa. I słusznie, bo takim ciemnogrodem łatwiej rządzić. ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Ale może można postawić tego człowieka 14.11.09, 11:20 za coś takiego przed Trybunałem Stanu lub zastosować wobec niego inne sankcje? To byłby jedyny pożytek z tego skandalicznego zwlekania. I kogoś takiego PiSkomuna chce ludziom wcisnąć na drugą kadencję... Powinien zostać prezydentem "Rzeczpospolitej", bo w sondażach tego PiSszmatławca ma najwyższe notowania (zapewne niebawem będzie miał w nich wyższe niż D. Tusk, podobnie jak w sondażach dla PiS TVP Info przeprowadzanych przez OBOP). Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ale może można postawić tego człowieka 14.11.09, 11:44 aa_6 napisała: > za coś takiego przed Trybunałem Stanu lub zastosować wobec niego > inne sankcje? To byłby jedyny pożytek z tego skandalicznego > zwlekania. a co jest skandalicznego w niepodpisaniu skandalicznych wytycznych takiej na ten przykład Helsińskiej Fundacji Tego Czy Owego? Bo na Jamajce znów się będą z nas śmiać? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
innamincka Re: Ale może można postawić tego człowieka 14.11.09, 14:17 A ty znowu uwierzyłeś (skoro tylko w GW napisali), że Polsce jest potrzebna jakaś współpraca sądownicza ze zgniłą UE. Na tym świecie wszystko się przenika: interpretowanie przepisów, poglądy na przestępczość, gospodarka. UE jest zgniła i może się tylko uczyć od Polski (przykład: ostatni kryzys). Więc po co nam ich genialne interpretacje? A ten krok PO jest zapewne podyktowany właśnie prywatą i chęcią rozszerzenia swojej władzy. Prawdopodobnie mają na oku jakichś ludzi, których chcą zamknąć (ich wina wcale nie jest oczywista), i teraz robią wielkie problemy, że prezydent im nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek analfabeta??? 07.12.09, 10:32 innamincka napisał: > A ty znowu uwierzyłeś (skoro tylko w GW napisali), że Polsce jest potrzebna > jakaś współpraca sądownicza ze zgniłą UE. Jeszcze nie zauważyłeś, że UE to także MY??? Jaka współpraca "z UE"??? Chodzi o współpracę poszczególnych państw W RAMACH UE. Jak sobie wyobrażasz chociażby ściganie przestępców, którzy wyjechali do innych krajów bez instrumentów współpracy sądowej i policyjnej??? Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:33 Denerwuje mnie w tym wszystkim coś nieco innego. OK, jak prezydent nie podpisuje, to może i ma jakiś powód. Na pewno wie więcej, on jest prawnikiem, ja nie jestem... Ale dlaczego u licha ciężkiego nie może tego wyjaśnić? Jest urzędnikiem publicznym wybieranym przez naród i warto by było tłumaczyć swoje decyzje. OK, nie ma wymogu w konstytucji, ale tak przyzwoitość by nakazywała. A nie, "nie podpiszę, bo nie podpiszę" albo "podpiszę jak podejmę decyzję". To jest kwestia odrobiny kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:41 PiSowski główny hamulcowy reform RP. Najlepiej mu wychodzi nie podpisywanie i vetowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:46 slbm napisał: > Denerwuje mnie w tym wszystkim coś nieco innego. OK, jak prezydent > nie podpisuje, to może i ma jakiś powód ma. Tylko wybiórcza sie o tym nawet nie zająknie. A że Ty czytasz jeno wybiórczą i jej wierzysz na słowo, to o tym nie wiesz. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 12:10 Primo - na ogół Gazety Wyborczej nie czytam. To nie jest forum Gazety Wyborczej jeśli nie zauważyłeś. Secundo - posługiwanie się zmienionymi nazwami, przerobionymi nazwiskami itd. jest śmieszne. Tertio - Że ma powód, to jest oczywiste. Pytanie jaki. Jeśli znasz ten powód, to bądź tak miły i mi go podaj. Naprawdę chciałbym wiedzieć. Mógłbyś? Ja rozumiem, że media nie wszystko piszą. Ale zamiast po prostu jechać po prasie, której nie lubisz, mógłbyś właśnie uzupełnić wiedzę czytelników zachowując się w sposób konstruktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 12:15 slbm przestań się stawiać, polskie media to dno, prymityw jakie rzadko spotyka się w Europie. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:39 Boją się, że unijne prawo może nie być im przychylne wolą dla siebie swoje prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:48 frych47 napisał: > Boją się, że unijne prawo może nie być im przychylne wolą dla siebie swoje praw > o. "prawo unijne" to zadne prawo. To jest ewidentne LEWO. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Prezydent ma rację - to grozi wydłużeniem procedur 14.11.09, 11:41 sądowych. Już i tak nasze sądy są wyjątkowo powolne. Jak będą jeszcze pytać o zdanie, to procesy się wydłużą. Poza tym... prawo stosowane na terenie PL powinno być prawem polskim, a nie interpretowanym nie wiadomo gdzie i nie wiadomo przez kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Prezydent ma rację - to grozi wydłużeniem pro 14.11.09, 11:56 > a nie interpretowanym nie wiadomo gdzie i nie > wiadomo przez kogo. Nie rozciągaj własnej niewiedzy na ogół. Ja tam akurat wiem gdzie się mieści Trybunał Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich i znam jego skład. Poza tym prawo polskie interpretowane wiadomo gdzie i wiadomo przez kogo nadal jest prawem polskim, więc Twoja wypowiedź nie w pełni ma sens. A że w Polsce często tworzy się prawo niejednoznaczne, zawiłe i bezsensowne, to faktycznie interpretacje potem z tego mogą być różne. Tylko czy to wina Unii, czy może naszych prawodawców? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:51 Nie chce? To ja poproszę o orędzie do narodu wolskiego w tvpis, niezwłocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Unia zwleka, rząd nie zapyta 14.11.09, 11:52 ============================ Kiedy nastąpi wyrównanie zarobków w Polsce do tych z zachodniej Unii? Kiedy bezrobocie w Polsce spadnie do poziomu jednocyfrowego? Przecież z wielką pompą ogłaszano, że w UE kryzys minął, a Polska ma ponoć najlepsze(?) wskaźniki ekonomiczne przekładające się na wzorcowy PKB? A miejsc w żłobkach dalej nie ma, służbę zdrowia doprowadza się celowo do upadku, a ludzie nierzadko głodują. No, więc: kiedy? Pytam wcale nie grzecznie. ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Unia zwleka, rząd nie zapyta 14.11.09, 12:09 darkraj polakom zostało tylko pomazywać o błękitnych obłoczkach na niebie. Dlaczego w Niemczech uchwały Bundestagu czyli niemieckie ustawy maja pierwszeństwu przed unijnymi ustawami a w Polsce jest odwrotność tego? Tja. ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Unia zwleka, rząd nie zapyta 14.11.09, 12:36 nie-tak napisała: > darkraj polakom zostało tylko pomazywać o błękitnych obłoczkach na niebie. > Dlaczego w Niemczech uchwały Bundestagu czyli niemieckie ustawy maja > pierwszeństwu przed unijnymi ustawami a w Polsce jest odwrotność tego? > Tja. > ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah darkraj napisał: 14.11.09, 18:43 To Bóg światem rządzi...ja mu tylko pomagam czy ten bog jest ulomny ze taka ofiara jak ty musi mu pomagac? Odpowiedz Link Zgłoś
78plich Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 11:55 Mielismy juz karły komuny mam teraz karły PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero nie ma co sie ludzic! 14.11.09, 12:02 nie liczcie na to ze zrozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 12:03 Brak słów na zachowanie tego karła.On ma w sobie coś z rycerza t.zn. ...ma zakuty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 12:31 Nie podpisuje bo lubi być ważny a może pióro mu się znowu zacięło, ostatnio tak postępował to mu notowania od razu wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 13:04 Obstrukcja jak zwykle. Dekonstrukcja, czyli wkładanie kija w szprychy gdzie się da. Historia bardzo surowo osądzi tego szkodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 13:13 zbigstar napisał: > Obstrukcja jak zwykle. Dekonstrukcja, czyli wkładanie kija w szprychy> gdzie się da. Historia bardzo surowo osądzi tego szkodnika. ************* Oczekuje się od polskiego społeczeństwa wypowiedzi: chcemy reformy własnego wymiaru sprawiedliwości wraz z jego prowadzącymi ustawami, tym chcemy zachować nasza suwerenność. Jak wiadomo polskie "współczesne" społeczeństwo na to nie stać! Co tu można więcej wymagać od społeczeństwa które nie szanuje własnej wolności jak i suwerenności? Ono wpada z jednej skrajności w druga, smutne ale prawdziwe. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus W Polsce sądzą Polacy - ale jacy? 14.11.09, 13:22 Wolę, żeby mnie sądził Niemiec niż ten buc z bliźniakiem bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W Polsce sądzą Polacy - ale jacy? 14.11.09, 13:30 indywidualismus napisał: > Wolę, żeby mnie sądził Niemiec niż ten buc z bliźniakiem bucem. ************ No to jak jest z wami? Na Niemców psioczycie, wyzywacie ich od wiecznych wrogów ale pieniądze od nich przyjmujecie i chcecie być sadzeni przez nich? Coś tu nie gra z takim społeczeństwem które nie umie znaleźć własnej tożsamości? Albo nie dorosło te społeczeństwo do niczego, albo jest za leniwe, albo nieświadome swoich czynów, albo zwala odpowiedzialność na innych, czyli jednym słowem nijakie, jak już wcześniej wymieniłam wpadające z jednej skrajności w druga. Ot tak jest rozumiana wolność i suwerenność w Polsce. Jak jest z wami? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus O, wypraszam sobie! 14.11.09, 14:14 Ja na Niemców nie psioczyłem. Przeczytaj moje wcześniejsze posty i, jeśli kłamię, walnij mnie w pysk. Jeżeli już psioczę to na polskich, własnych polityków, którzy trwonią potencjał mojego kraju i wpychają go w mysią dziurę zacofania, również mentalnego i prawnego! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Społeczeństwo dorosło, klasa polityczna jeszcze 14.11.09, 16:31 nie a wybierać za bardzo nie ma z czego:( Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Społeczeństwo dorosło, klasa polityczna jeszc 14.11.09, 18:42 guru133 napisał: > nie a wybierać za bardzo nie ma z czego:( ************ Rzeczywiście nie macie co z czego wybrać, to co jest to jest do ciotki Maryny ale lepsze mniejsze zło jak szantaż czy totalitarna państwo jako własność braci Kaczyńskich ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Szeroko pojete interesy braci Kaczynskich sa, 14.11.09, 15:30 dla panow K.,wazniejsze niz interesy Polski! Prezydent robi wiec wszystko aby przy kazdej mozliwej okazji, zaistniec w swiadomosci wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A później same CUDA! 14.11.09, 16:00 mochnik.mordechaj napisał: > Naiwniaczyno... prostaczku Ale "cuda nie są świadectwem w sądzie"(Talmud, Berachot 60). Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Gdyby to chodzilo o podporzadkowanie sądów 14.11.09, 16:23 powszechnych sądom kanoniczym, to kurdupel podpisał by taką ustawę obydwiema rękami a tak to rżnie analfabetę. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 17:14 Jak Palikotowi sprzedał pióro, to trudno się dziwić! Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah a czym ma .. 14.11.09, 18:36 podpisac,,jak Polikot kupil jego pioro, a na nowym jeszcze nie wygrawerowano PREZYDENT itd. ..;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec przecież sprzedal pióro 14.11.09, 18:41 więc czym ma się podpisać? nie mówiąc o tym że w jego stanie trudno jest pohamować drżenie rąk Odpowiedz Link Zgłoś
wigorek42 Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 14.11.09, 20:01 Oportunizm do wszystkiego co dotyczy prawa w UE jest charakterystyczna dla Prezydenta. Kto Pana wpuszcza w maliny? Jeszcze jeden asumpt, by nie głosować na tę kandydaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Prezydent zwleka, sąd nie zapyta 07.12.09, 10:21 czy prezydentowi wolno wszystko? szkodliwosc wszystkich urzednikow jest karalna ,prezydenta nie? widac,ze nie podpisal i polacy stracili mozliwosc stosowania unijnych przepisow prawnych .to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś