karbonskiwidlak Powiedzcie to tym którzy UMARLi przez szczepionkę 19.11.09, 14:28 W Szwecji i wielu innych krajach- ludzie umierali z powodu ze się zaszczepili. A dla koleżanki czy kolegi który napisał(a) że bardziej wierzy WHO niż rządzącym. Taka mała uwaga: A czy jak Europejski Bank Centralny krzyczał do całej europy: Bierzcie kredyty żeby wpakować je w gospodarkę - to wyjdziecie z krysyzu, a Polski rząd zrobił przeciwnie - i jako jedyny na świecie przyjoł słuszną strategię walki z kryzysem przez co Polska jest TOP gospodarką w Europie pod względem wzrostu PKB - WTEDY też Zapewne płakałeś że Polski rząd robi źle. Polski rząd wykonuje bardzo dobrą robotę, i przede wszystkim nie podejmuje pochopnych decyzji - takich jak zakup szczepionek z dnia na dzień bez żadnych informacji o ich składzie. Natomiast krzykacze i ich idioci (wyborcy PiSiuaru) jak krzyczeliście - zwiększyć deficyt budżetowy na początku roku - CO NIE ŁASKA powiedzieć że się po prostu pomyliliście, i zwrócić honor rządzącym z PO? Nie łaska stwierdzić że gdyby Polska zaciągneła kredyty jak chciał PIS to teraz co najmniej 3 pokolenia do przodu były by zadłużone - jak w przypadku Węgier - bankrutów. A tak chwalił węgrów PISUAR, z początkiem 2009. Może i PO nie jest idealna ale siedzą tam ludzie inteligentni, którzy myślą i przede wszystkim działają w sposób rozważny i stabilny. To że Polska to kraj narzekaczy i zawsze płacze że wszystko jest nie tak - TO JUŻ WIEMY od stuleci. W pIS natomiast jest banda krzykaczy, niewykształconych, nie inteligentnych - banda ludzi którzy chowają się za Kaczyńskim traktując go jak guru - a ten (jedyny który ma przebłysk szarych komórek co pozwala mu kontrolować w łatwy sposób bandę nic niewiedzących ludzi) pisze kartki z tym co mają mówić słowo po słowie co dzień - no masakra. TVP - wiadomości nierzetelne - jak patrzę co dziennie na wiadomosci to przestałem szanować tą telewizję - a szkoda. Jak popatrzycie na wiadomości - to jest to ciągła nagonka na PO, ciągle źle, ciagle nie tak - rozumiem że TV ma krytykować po to by mobilizować, ale bez przesady, wywiady z PIS i ciągle ten PIS. Kaczyński pisze pod stołem co ma być w wiadomościach i jak podawane - to chyba jasne i nikt nie ma żadnych wątpliwości w tym temacie. Uważam że oglądanie Wiadomosci w TVP w szczególności tych z nagonką na szczepionki jest bezcelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: WHO jest za likwidacją prywatnej służby zdrow 19.11.09, 14:49 za to w USA coraz więcej mówi się to masowych poronieniach u kobiet w ciaży które poddały sięszczepieniom... Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Wszystkie te zgony są po podaniu szczepionki!!!! 19.11.09, 14:58 Wszystkie te zgony nastąpiły po podaniu szczepionki przeciw świńskiej grypie. Jeśli ktoś twierdzi, że zgony nastąpiły przed podaniem szczepionki - _Z_W_Y_C_Z_A_J_N_I_E_ _K_Ł_A_M_I_E_ !!!! Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
msierak WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpieczna 19.11.09, 15:18 A najgorsze jest to, że najbardziej na tej wymyślonej pandemii stracą zwykli ludzie, którzy przestaną się szczepić na grypę sezonową. Kurde, musze w szkole swojej zorganizować jakiś wykład o nieszkodliwości szczepionek. Ja się szczepię od 15 lat na grypę i NIGDY NIE CHOROWAŁEM. Jak dobrze, że jestem dzieckiem lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zinfandel30 ufff 19.11.09, 15:52 ja się nigdy na grypę nie szczepiłam i nigdy nie chorowałam! jak dobrze, że jestem dzieckiem lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 16:01 msierak napisał: > A najgorsze jest to, że najbardziej na tej wymyślonej pandemii stracą zwykli > ludzie, którzy przestaną się szczepić na grypę sezonową. > Kurde, musze w szkole swojej zorganizować jakiś wykład o nieszkodliwości > szczepionek. Ja się szczepię od 15 lat na grypę i NIGDY NIE CHOROWAŁEM. Jak > dobrze, że jestem dzieckiem lekarza. Czy ty naiwnie myslisz, ze ktokolwiek uwierzy w twoja urojona bajke? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 18:12 Nastepny bajer dla frajerow...-Przeciez kazde dziecko wie ,kto siedzi na kasie, w WHO , w FAO ,UNICEF i innych filiach oenzetow... Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 18:43 rijselman12.0 napisał: > Nastepny bajer dla frajerow...-Przeciez kazde dziecko wie ,kto > siedzi na kasie, w WHO , w FAO ,UNICEF i innych filiach oenzetow... A kto siedział 'na kasie' jak zmarło 100 mln ludzi na grypę... H1N1, ciemniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 21:04 komarowo napisał: > A kto siedział 'na kasie' jak zmarło 100 mln ludzi na grypę... H1N1, ciemniaku? Masz na mysli w tym roku, czy w latach poprzednich, "oswiecony"? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 20.11.09, 02:23 attina3 napisała: > > A kto siedział 'na kasie' jak zmarło 100 mln ludzi na grypę... > H1N1, ciemniaku? >Masz na mysli w tym roku, czy w latach poprzednich, "oswiecony"? Nie tylko miszcz biologii ale historii. Wiedza historyczna sięga tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 20.11.09, 05:23 komarowo napisał: > attina3 napisała: > > > A kto siedział 'na kasie' jak zmarło 100 mln ludzi na grypę... > > H1N1, ciemniaku? > > >Masz na mysli w tym roku, czy w latach poprzednich, "oswiecony"? > > Nie tylko miszcz biologii ale historii. Wiedza historyczna sięga tego roku. Proponuje jeszcze douczenia sie j.polskiego, a sam siebie przejdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mironsson WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpieczna 19.11.09, 18:33 A tak w ogole to ktora szczepionka? Bo sa 3 zarejestrowane i kilka "w drodze" Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Eksperci mikrobiolodzy :-)) 19.11.09, 18:42 1. Czemu ten sam antygenowo szczep co aktualnie w 1918 r. w ciągu jednego właściwie sezonu zabił 100 mln ludzi? 2. Co to jest szczepionka mock-up/modelowa? Co to jest tiomersal? Jak długi jest cykl opracowania szczepionki? Jak długi jest cykl badań działań niepożądanych? 3. Dlaczego szczepionka przeciw grypie sezonowej 2008 jest nieskuteczna w 2009? 4. Co to jest CDC, WHO, EMEA, CDA, NHS i jakie są ich zalecenia ws. szczepień przeciwko grypie pandemicznej? 5. Co to jest dryft genetyczny? 6. Jaki jest odsetek zdarzeń niepożądanych po szczepieniach przeciwko grypie sezonowej i pandemicznej? 7. Czemu w ptasiej grypie śmieretelność wynosiła 50-80% ale niewielka była zakaźność, natomiast pandemiczna ma, póki co, mniejszą zjadliwość ale znacznie większą zakaźność? 8. Jaki rozpowszechniony wirus naszybciej mutuje? Nie potrafisz odpowiedzieć na podstawowe pytania z biologii z LO? Niedawno twierdziłeś tępaku, że grypy pandemicznej nie ma, że to wymysł firm farmaceutycznych. Nie siej więc dalej tępaku dezinformacji o truciznach w szczepionce i spisku firm farmaceutycznych, a słuchaj co mają do powiedzenia mądrzejsi. Idź do pieca na 3 zdrowaśki i módl się o spowolnienie procesu mutacji wirusa grypy pandemicznej i dostęp do leków. A od tego czy ja się szczepię i leczę ci wara. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Eksperci mikrobiolodzy :-)) 19.11.09, 21:06 komarowo napisał: > 1. Czemu ten sam antygenowo szczep co aktualnie w 1918 r. w ciągu jednego > właściwie sezonu zabił 100 mln ludzi? > 2. Co to jest szczepionka mock-up/modelowa? Co to jest tiomersal? Jak długi > jest cykl opracowania szczepionki? Jak długi jest cykl badań działań > niepożądanych? > 3. Dlaczego szczepionka przeciw grypie sezonowej 2008 jest nieskuteczna w 2009? > 4. Co to jest CDC, WHO, EMEA, CDA, NHS i jakie są ich zalecenia ws. szczepień > przeciwko grypie pandemicznej? > 5. Co to jest dryft genetyczny? > 6. Jaki jest odsetek zdarzeń niepożądanych po szczepieniach przeciwko grypie > sezonowej i pandemicznej? > 7. Czemu w ptasiej grypie śmieretelność wynosiła 50-80% ale niewielka była > zakaźność, natomiast pandemiczna ma, póki co, mniejszą zjadliwość ale znacznie > większą zakaźność? > 8. Jaki rozpowszechniony wirus naszybciej mutuje? > > Nie potrafisz odpowiedzieć na podstawowe pytania z biologii z LO? Niedawno > twierdziłeś tępaku, że grypy pandemicznej nie ma, że to wymysł firm > farmaceutycznych. > Nie siej więc dalej tępaku dezinformacji o truciznach w szczepionce i spisku > firm farmaceutycznych, a słuchaj co mają do powiedzenia mądrzejsi. Idź do > pieca na 3 zdrowaśki i módl się o spowolnienie procesu mutacji wirusa grypy > pandemicznej i dostęp do leków. > > A od tego czy ja się szczepię i leczę ci wara. > Bo grypy pandemicznej nie ma mundralo od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Eksperci mikrobiolodzy :-)) 20.11.09, 02:21 attina3 napisała: > Bo grypy pandemicznej nie ma mundralo od siedmiu bolesci. Głos z kosmosu ci to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Eksperci mikrobiolodzy :-)) 20.11.09, 05:32 komarowo napisał: > attina3 napisała: > > > > Bo grypy pandemicznej nie ma mundralo od siedmiu bolesci. > > Głos z kosmosu ci to powiedział? E tam, zaraz glos kosmosu. Przyjaciolka Rozsadek mi to powiedziala, skoro juz tak bardzo chcesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 18:46 palestrina2005 napisał: > Skoro dementują coś musi być nie tak z tą szczepionką... Skoro Kopacz, wbrew EMEA, CDC i WHO, mówi że szczepionka jest niebezpieczna, na pewno jest bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 19.11.09, 21:09 komarowo napisał: > palestrina2005 napisał: > > > Skoro dementują coś musi być nie tak z tą szczepionką... > > Skoro Kopacz, wbrew EMEA, CDC i WHO, mówi że szczepionka jest niebezpieczna, na > pewno jest bezpieczna. Pani Kopacz w przeciwjstwie do wyzej wymienionych przez ciebie jednostek nie jest skorumpowana. > > Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 20.11.09, 02:20 attina3 napisała: > Pani Kopacz w przeciwjstwie Miszcz nie tylko biologii. Również ortografii. Jedź na Ukrainę, przecież grypy nie ma bo to wymysł firm farmaceutycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpie 20.11.09, 05:38 komarowo napisał: > attina3 napisała: > > > Pani Kopacz w przeciwjstwie > > Miszcz nie tylko biologii. Również ortografii. > Jedź na Ukrainę, przecież grypy nie ma bo to wymysł firm farmaceutycznych. Poczytaj sobie swoje wypowiedzi, a zauwazysz, ze na bakier u ciebie z j. polskim, a tak na marginesie ortografia mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 19:04 Na zachodzie, jak wiadomo, cimnogrod za Boga nie chce sie szczepic, wiec miliony zakupionych przez rezimy szczepionek pojda do kanalow zatruwajac rtecia i innymmi toksynami srodowisko. A moqly pojsc do cial niemowlat i kobiet w ciazy, dla ktorych byly przeznaczone. Poniewaz w PL sa jak slyszymy tysiace amatorow na te szczepionki, zwlaszcza wsrod politykow, apteki moga robic zapisy i sprowadzac je dla nich na ich wlasna odpowiedzialnosc. sadze ze panstwa zachodnie oddadza je Polakom za darmo, bo wola zeby zatruly one polskie dzieci i polskich politykow pieniaczy niz ich rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 19:17 1a-z napisał: > Na zachodzie, jak wiadomo, cimnogrod za Boga nie chce sie szczepic Podaj źródło tych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 19:53 200,000 people have been given the swine flu jab in France as the government accelerates its vaccination programme in special vaccine centers. 200,000 people represents less than half a per cent of the France's total population. ance-info.com/sciences-sante-2009-11-19-grippe-a-les-medecins-vaccineront- en-cabinet-au-printemps-370771-29-30.html Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 19:54 Major Victory with Swine Flu Scandal Posted by: Dr. Mercola November 19 2009 | 12,256 views European scientists and health authorities are facing angry questions about why H1N1 flu has not caused death and destruction on the scale first feared, and they need to respond deftly to ensure public support. Accusations are flying in British and French media that the pandemic has been "hyped" by medical researchers to further their own cause, boost research grants and line the pockets of drug companies. Britain's Independent newspaper this week asked "Pandemic? What Pandemic?" France's Le Parisien newspaper ran the headline: "Swine flu: why the French distrust the vaccine" and noted a gap between the predicted impact of H1N1 and the less dramatic reality. "Although some 30-odd people have died....the disease is not really frightening," it said. "Dangerous liaisons between certain experts, the labs and the government, the obscurity of the contracts between the state and the pharma firms have added to the doubt." In response, scientists are walking a fine line. They say that although the virus is mild, it can still kill, and that the relatively low fatalities in Europe are in part, the result of official response to their advice. However, in Britain, health authorities' original worst-case scenario Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 20:58 1a-z napisał: > ance-info.com OK, to już mam jasność - pusiek z kokotą mają komsomolską prawdę, njet-da jutuba a ty ance-info. Ja wolę CDC, NHS, WHO, EMEA. A teraz odpowiedz na pytanie co to mockup vaccine i dryft genetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 21:19 komarowo napisał: > 1a-z napisał: > > > ance-info.com > > OK, to już mam jasność - pusiek z kokotą mają komsomolską prawdę, njet-da jutub > a > a ty ance-info. > > Ja wolę CDC, NHS, WHO, EMEA. > A teraz odpowiedz na pytanie co to mockup vaccine i dryft genetyczny. A ja zrozumialam, ze ty niezrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 19.11.09, 21:18 komarowo napisał: > 1a-z napisał: > > > Na zachodzie, jak wiadomo, cimnogrod za Boga nie chce sie szczepic > > Podaj źródło tych danych. Sam sobie przejrzyj relewantne strony, a jak jestes leniwy to twoja sprawa. Tylko jeszcze do tego trzeba znac jakis inny jezyk oprocz polskiego. Wysuwajac wnioski z twoich prostolinijnych wypowiedzi utkwiles w dolku i sie marazgasz obrazajac innych, ktorzy nie mysla po twojenu. Pytanie jest, czy ty wogole myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 20.11.09, 02:19 attina3 napisała: > komarowo napisał: >Sie marazgasz obrazajac innych, ktorzy nie mysla po twojenu. Tak marazgam się i nie znam języków po mojenu Ale zadałem też parę prostych pytań z III klasy biologii LO. Czekam na odpowiedzi speców od grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: propozycja w sprawie swinskich szczepionek 20.11.09, 05:40 komarowo napisał: > attina3 napisała: > > > komarowo napisał: > > >Sie marazgasz obrazajac innych, ktorzy nie mysla po twojenu. Nie slyszales o tym, ze na glupie pytania nie ma odpowiedzi? > > Tak marazgam się i nie znam języków po mojenu > > Ale zadałem też parę prostych pytań z III klasy biologii LO. Czekam na > odpowiedzi speców od grypy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Setki wypowiedzi dziwaków 20.11.09, 02:26 Żaden z nich nie jest w stanie odpowiedzieć na choć 1 pytanie z biologii z LO, ale leczą masy na forach :-) Co ciekawe, nie widać już głosów ekspertów, którzy nie wierzyli w grypę świńską czy pandemiczną.... Gorzej jak, nie daj Boże, wirus grypy pandemicznej zmutuje i miszcze będą piszczeć o szczepionkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Setki wypowiedzi dziwaków 20.11.09, 05:42 komarowo napisał: > Żaden z nich nie jest w stanie odpowiedzieć na choć 1 pytanie z biologii z LO, > ale leczą masy na forach :-) > > Co ciekawe, nie widać już głosów ekspertów, którzy nie wierzyli w grypę > świńską czy pandemiczną.... > > Gorzej jak, nie daj Boże, wirus grypy pandemicznej zmutuje i miszcze będą > piszczeć o szczepionkę.... Oj dziecko, skad u ciebie tyle pesymizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpieczna 20.11.09, 07:23 Kto wierzy obecnie w WHO i ich lobbistyczne zapędy. Ich "zapewnienia" są jeszcze większym przekonaniem by nie dać się szczepić. -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Nareszcie! Gdzie byłeś ekspercie 20.11.09, 11:49 od herbaty solo + herbaty z bzem! Ludzkość czekała na ciebie i twoje głosy z kosmosu z wytęsknieniem. Zdemaskuj wrogie zamiary CDC, WHO, EMEA, NHS! Pokonaj przemysł farmaceutyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
machabeusz_1 WHO: Szczepionka na świńską grypę..idą świeta i.. 20.11.09, 22:33 grypa w naszym Gorzęcinie zrobiliy my zabranie w remizie.Sołtys zapewnił swin chrych u nas nie ma.Doktor weterynaż łobszedł zagrody pooglądał świnie wesołe chrąchają.U jednego wieprzek siedzi w kącie ale pewnie będzie sie prosic.Kazał na sw.B.Narodzenia bić je i jeść.Wierzymy i sołtysowi i weterynarzowi chłopy uczone są.Świeta idą bic je i jeść smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
machabeusz_1 WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpieczna 20.11.09, 22:55 u nas we wsi świnie sa wesołe. zrobiliy my zabranie w remizie.Sołtys zapewnił swin chrych u nas nie ma.Doktor weterynaż łobszedł zagrody pooglądał świnie wesołe chrąchają.U jednego wieprzek siedzi w kącie ale pewnie będzie sie prosic.Kazał na sw.B.Narodzenia bić je i jeść.Wierzymy i sołtysowi i weterynarzowi chłopy uczone są.Święta idą co mamy jeść ? Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 WHO: Szczepionka na świńską grypę jest bezpieczna 22.11.09, 09:20 MOZE I JEST BEZPIECZNA ,PYTANIE NA ILE JEST SKUTECZNA? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 eeee tam... 22.11.09, 10:08 Polacy maja dupawy rzad i tyle...-Niemiecki i francuski rzad umowil sie z pandemia na okres poswiateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pacyffico te szczepioni zabily juz setki i okaleczyly 22.11.09, 11:57 tysiace, ale sa bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Taaaaa ... ? 22.11.09, 19:33 A ja słyszałem, że miliony .... serio ! Poczytaj sobie tutaj, dzieciaku i nie wypisuj więcej bredni. www.rp.pl/artykul/297248,395029_Wieksze_korzysci_niz_zagrozenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 c.d. 22.11.09, 20:02 www.rp.pl/artykul/61991,395030_Szczepionki_niezgody.html Odpowiedz Link Zgłoś