ipswich1 Okreslenie ich mianem "psa" uwlacza 28.11.09, 15:16 temu pieknemu zwierzeciu. Swinie to tez nie sa, bo jakze to tak nazywac takich sku...e...li mianem pysznego kotletu schobowego? Sa to poprostu sku...syny, wypierdki prorodzinnej polityki KK, bo zamiast ich wyskrobac, to rodzice urodzili a to debilne katonarodowe panstwo jeszcze utrzymuje. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
darekm03 Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 15:21 Ja tam osobiście nazwiska autorów zapamiętam. Sprawdźta se chłopaki nawet gaśnice... Odpowiedz Link Zgłoś
darekm03 Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 15:39 darekm03 napisał: > Ja tam osobiście nazwiska autorów zapamiętam. Sprawdźta se chłopaki nawet > gaśnice... Osobiście jeżdże bez naklejki z 1 powodu. Zmieniałem adres zamieszkania i musiałem zmienić tablice....Podczas skrobania naklejki obiecałem sobie, że już więcej takiego g.... na szybę nie przykleję. Komu ona w ogóle jest potrzebna, bo w kradzieżach aut nie przeszkadza, w identyfikacji pojazdu nie pomaga. Powiedzcie mi co strażnika miejskiego obchodzi, że nie ma naklejki na szybie, jak widzi wielką tablicę rejestracyjną. A to oni w znakomitej wiekszości przypadków obsługują foto. Wali mandat i nie wnika. Czas na akcję "koniec z naklejką". A cwaniaki i tak naklejkę mają pod piórem wycieraczki, na dodatek ramię jej jest stosownym plastikiem tuningowane. Panowie redaktorzy, wydłubaliście tytuł, że mucha nie siada. Brawo. Weźcie się lepiej do porządnej dziennikarskiej roboty, a nie marnujcie czasu pod komisariatami. Wskazać Wam patologie, czy macie jajca i sobie poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
darekm03 Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 15:51 darekm03 napisał: > darekm03 napisał: > > > Ja tam osobiście nazwiska autorów zapamiętam. Sprawdźta se chłopaki nawet > > gaśnice... > Osobiście jeżdże bez naklejki z 1 powodu. Zmieniałem adres zamieszkania i > musiałem zmienić tablice....Podczas skrobania naklejki obiecałem sobie, że już > więcej takiego g.... na szybę nie przykleję. Komu ona w ogóle jest potrzebna, b > o > w kradzieżach aut nie przeszkadza, w identyfikacji pojazdu nie pomaga. > Powiedzcie mi co strażnika miejskiego obchodzi, że nie ma naklejki na szybie, > jak widzi wielką tablicę rejestracyjną. A to oni w znakomitej wiekszości > przypadków obsługują foto. Wali mandat i nie wnika. Czas na akcję "koniec z > naklejką". A cwaniaki i tak naklejkę mają pod piórem wycieraczki, na dodatek > ramię jej jest stosownym plastikiem tuningowane. Panowie redaktorzy, > wydłubaliście tytuł, że mucha nie siada. Brawo. Weźcie się lepiej do porządnej > dziennikarskiej roboty, a nie marnujcie czasu pod komisariatami. Wskazać Wam > patologie, czy macie jajca i sobie poradzicie? Panowie redaktorzy, jeszcze chciałem dodać, że RP wyposażyła nas w broń, dlaczegóż to nie dodaliście " grupa o charakterze zbrojnym" Jakież byłoby to upojne, iluż czytelników dałoby się nabrać na ten stek bzdur. Mozna mieć tylko zal do Adama R, że toleruje taką żenadę. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Wiesz co jest najsmieszniejsze? 28.11.09, 16:13 Ze ewidentnie pokazales, ze uderzyli w czuly punkt. I pokazujesz dokladnie te cechy policji, ktore sa tu negowane - m.in. poczucie WLADZY. Wladze okazesz sprawdzajac zatrzymanym waznosc homologacji gasnicy. Sam zas jezdzisz bez naklejki na szybie, bo nie chce ci sie jej pozniej zdrapywac (podgrzej szybe suszarka, odejdzie bez problemu). Pozniej piszesz, ze naklejka w niczym nie pomaga. I wspominasz o 'cwaniakach' co zaslaniaja naklejki wycieraczkami. Skoro to robia, to chyba maja cos na celu? Pamietam jak dzis moja ostatnia wizyte na komisariacie, gdzie akurat uslyszalem rozmowe policjanta z jakimis chlopakami. Mowil, zeby przestali szukac dziury w calym i przyjeli mandat. On sam wie jak to jest, ze lubi dawac 200 po miescie na jednym kole motocyklem, bo moze. Ale mandat trzeba przyjac. I to jest wlasnie mentalnosc wiekszosci policjantow, w tym ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jesteś wyjątkowy palant, tylko czy musisz o tym 28.11.09, 16:39 trąbić wszem i wobec? Odpowiedz Link Zgłoś
adan127 guru133 , do kogo kierujesz te "uprzejmości" ? 28.11.09, 17:57 Naucz sie kierowac swoje uwagi do konkretnych internautów, mają nicki... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 jak poznasz zasady odpowiadania, to będziesz 28.11.09, 19:19 wiedział że to do darekm:) Mam nadzieję że jesteś bystry i szybko się w tym zorientujesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
adan127 darekm03 , przedstaw sie psie..Bo nie policjant. 28.11.09, 17:38 Być prawdziwym gliną, to jest cos ! Ty jesteś łobuzem w Policji, jak Rydzyk wsród kleru... Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:03 darekm03 napisał: > więcej takiego g.... na szybę nie przykleję. Komu ona w ogóle jest potrzebna, b > o > w kradzieżach aut nie przeszkadza, w identyfikacji pojazdu nie pomaga. > Powiedzcie mi co strażnika miejskiego obchodzi, że nie ma naklejki na szybie, > jak widzi wielką tablicę rejestracyjną. A to oni w znakomitej wiekszości dokladnie sie nad tym samym zastanawiam od dluzszego czasu... osobiscie naklejki na szybie nie mam ale z zupelnie innych powodow :) Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 15:35 Ten artykuł to bzdury. Brak naklejki nie powoduje, że przestaną do nas przychodzić drogie zdjęcia do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 16:04 Posluchajcie polskie osly: 1.jesli prawo nakazuje umieszczenie naklejki na szybie to ja tam nalezy umiescic ( prawo jest dla kazdego !) 2. Jesli jest ograniczenie szybkosci badz inny nakaz wynikajacy Z przepisow to MUSICIE sie do tego nakazu stosowac bo to jest prawo a was obowiazuje SZACUNEK dla prawa. ( wszystkich wlacznie z policja ) Czy to dla was jasna polskie niepoprawne durnie. Inna sprawa ze na calym swiecie polacy nie przestrzegaja prawa jakie by ono nie bylo, bo polak zawsze wie lepiej i definiuje prawo po swojemu . Ot taka mentalna przypadlosc wyniesiona z kraju nad Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
darekm03 Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 16:25 A Pan jest obcokrajowcem znającym trochę język polski, czy też polskim osłem? Jako policjant widziałem zbyt duzo nieszczęść na drodze, te doswiadczenia skutkują tym, że jeżdżę trzeźwy, skupiony i poruszam się sprawnym samochodem. Dbam o ogumienie, oświetlenie, hamulce, układ kierowniczy. Faktem jest, że mnie również zdarzają się chwile nieuwagi skutkujące np. 4 punktami karnymi. Ale piratem się nie nazwę. A ze prawo każe mi naklejać naklejkę....cóż, zmienią technologię produkcji, zmienią i moje nastawienie do tego dziadostwa. Wersji w użyciu nie nakleję, no chyba, że zastanowię się na jakąś alternatywną forma doczepienia naklejki. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:08 a czy zwykly kierowca moze rozwniez olac naklejke? jakie tlumaczenie dotrze do policanta w chwili kontroli drogowej i uchroni przed mandatem za brak naklejki? pytam powaznie... Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 19:51 gresiek napisał: > a czy zwykly kierowca moze rozwniez olac naklejke? jakie tlumaczenie > dotrze do policanta w chwili kontroli drogowej i uchroni przed > mandatem za brak naklejki? pytam powaznie... no to powaznie do policjanta NIC nie dotrze, aby cos do kogos docieralo, ten ktos musi miec receptory odbierajace bodzce naukowo stwierdzono, ze policjant takowych jest pozbawiony - z natury rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
fo.ka.zkro.ka Posłuchaj polskojęzyczny idioto 28.11.09, 16:49 Na całym świecie są ludzie nieprzestrzegający prawa.A to w jakiej mierze, głównie zależy od skuteczności jego egzekwowania.Dotarło palancie? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:06 embriao napisał: > Ten artykuł to bzdury. Brak naklejki nie powoduje, że przestaną do nas przychod > zić drogie zdjęcia do domu. nastepny bystrzak sie trafil... czytac ze zrozumieniem to jest sztuka, przyznaje, no wiec jeszcze raz: chodzi o to, ze brak naklejki, na ktory to brak bezkarnie moga pozwolic sobie tylko gliny, jest znakiem rozpoznawczym dla ludzi obrabiajacych mandaty, ze takie foto nalezy potraktowac jako nieczytelne i wyrzucic do kosza... chociazby nie wiem jak dobrze bylo widac kierowce czy znaki rejestracyjne na tablicy Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 19:54 gresiek napisał: > embriao napisał: > > > Ten artykuł to bzdury. Brak naklejki nie powoduje, że przestaną do > nas przychod > > zić drogie zdjęcia do domu. > > nastepny bystrzak sie trafil... czytac ze zrozumieniem to jest > sztuka, przyznaje, no wiec jeszcze raz: > chodzi o to, ze brak naklejki, na > ktory to brak bezkarnie moga pozwolic sobie tylko gliny, jest > znakiem rozpoznawczym dla ludzi obrabiajacych mandaty.......... szkoda zachodu, by tlumaczyc durniowi rzeczy oczywiste - duren nie jest zdolny nic zrozumiec, niezaleznie ile razy bedzie sie to powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
bes6 Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 16:01 Bandyckie państwo z bandyckimi urzędasami. Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak66 W końcu Policja to władza i ma prawo !!! 28.11.09, 16:11 Policjant dysponuje dyskrecjonalną władzą przyznaną mu przez ustawę. Wszyscy którzy dzierżą władzę muszą z natury rzeczy być ponad tymi którzy jej podlegają. Nie rozumiem dlaczego policjant, prokurator, sędzia mają podlegać tym samym prawom co hołota !! Odpowiedz Link Zgłoś
adan127 guru133, piszesz do wszystkich na tym forum? 28.11.09, 17:59 dlaczego nie adresujesz swoich postów ? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jesteś nowy, więc rozumiem że ty nie rozumiesz 28.11.09, 19:22 kogo dotyczy post, ale mam nadzieję że szybko w tym się połapiesz:) Ci do których piszę doskonale wiedzą że to do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: W końcu Policja to władza i ma prawo !!! 28.11.09, 20:04 badziewiak66 napisał: > Policjant dysponuje dyskrecjonalną władzą przyznaną mu przez ustawę. Wszyscy > którzy dzierżą władzę muszą z natury rzeczy być ponad tymi którzy jej > podlegają. jestes zwykla du.pa a poglady (na waaadze) odziedziczyles po przodkach komunistach w demokracji, policja to zadna wladza - to urzednicy - wladza to prawo i ci ci je stanowia (sejm) > Nie rozumiem dlaczego policjant, prokurator, sędzia mają podlegać > tym samym prawom co hołota !! to oczywiste, ty w ogole malo rozumiesz ps a wg twojego pojmowania co to wladza - tym bardziej policjant powinien podlegac prawu, bo z definicji (twojej) to przedstawiciel hołoty (cokolwiek to u ciebie znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: W końcu Policja to władza i ma prawo !!! 28.11.09, 20:14 Dlatego że każdy z nas jest taki sam. I każdy podlega takim samym prawom biologii,chemii i fizyki. Więc nie rozumiem dlaczego akurat prawo ma być różne dla różnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie po raz pierwszy okazuje się że ci, którzy mają 28.11.09, 16:36 pilnować porządku, sami śmiecą:( Nie przyczynia się to na pewno do wzrostu kultury prawnej społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 16:43 Głownym srodowiskiem przestepczosci w tym kraju jest policja. A ten artykuł dowodzi ze jest to przetepczosc zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Czas najwyższy rozwiązać Policję 28.11.09, 17:07 Nadzedł najwyższy czas by rozwiązać Policję i stworzyć ją od nowa. Obecna ukończyła 20 lat i od społeczeństwa dzielą ją lata świetlne. Każda Policja w chwili stworzenia służy społeczeństwu zyskując w zamian jego zaufanie ale im dalej w latach tym bardziej upodabnia się do CzK Dzierżyńskiego i walczy nie tyle z bandytami co doczekuje do swojej bardzo wczesnej emerytury prześladując babcie z warzywmi i kierowców ./ale nie tych w BMW od których może w morde zarobić/. Doszło do tego ,że policjanci nawet nie usiłują ukrywać ,że mają w dupie prawo którego przestrzegania wymagają od innych w tej sytuacji postuluję rozwiązanie tego wrzoda . Oprócz pieniędzy które musimy na nich łożyć nie ma z nich żadnego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 MO była dziadowska ale Policja to dno 28.11.09, 21:15 Na to co dzisiaj wyprawia Policja określenie "dno" jest łagodne. zaden milicjant by się na coś takiego nie odważył. Odpowiedz Link Zgłoś
westdream Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 17:07 Brak naklejki + lisc/zamalowanie/zabrudzenie rejestracji to jest skuteczna metoda na fotoradar. Pisze to dla tych wszystkich co nie potrafia polaczyc faktu braku naklejek z brakiem zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
adan127 Ci," Policjanci" już chyba nie pracują w Policji? 28.11.09, 17:34 Jawnie, z pełną pogardą łamali prawo.... Odpowiedz Link Zgłoś
rmkk Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 17:33 Prawdą jest (i to bezdyskusyjną), że prawo winno być równe dla wszystkich. Natomiast wierutna bzdurą i brakiem dziennkiarskiej rzetelności jest podawanie informacji, jakoby identyfikacja kierowcy po zrobieniu zdjęcia fotoradarem odbywała się dzięki naklejce na szybie. Można spróbować tej metody, gdy auto nie ma tablicy rejestracyjnej, a i to przeważnie naklejka jest zbyt mała a rozdzielczość kamery zbyt niska, aby cokolwiek można było odczytać. Wierzcie mi, bo znam się na tym. Brak naklejki na szybie samochodu to niewątpliwie wykroczenie, ale kierowcy i dziennikarze szukają sobie po prostu taniej sensacji, bo tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rmkk Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 17:42 I jeszce jedno mi się nasunęło. W czym problem, że fotoradar był w koszu na śmieci? Jak dla mnie to może być nawet w atrapie rozjechanego jeża, byleby skutecznie utemperował paru więcej autokretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.cudak Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:34 Powiedz mi kogo foto radar w koszu otemperował, chyba ciebie. Jeśli ktoś widzi, lub wie że jest fotoradar (nawet GPS to pokazuje)to zdejmuje nogę z gazu i wtedy jedzie na tym odcinku drogi bezpiecznie. Tu on coś to daje. A w koszu? powiedz mi ilu jechało bezpiecznie w tym miejscu? Myślę że nikt, bo naklepał bardzo dużo zdjęć i kasy dla skarbu. Nie miałbym żalu gdy by ta kasa poszła na remont dróg, ale idzie na inne cele. I nikt nie wie nawet na co. Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 20:15 drugi.cudak napisał: > Powiedz mi kogo foto radar w koszu otemperował, chyba ciebie. to nie tak na takich jak ty (nie myslacych) najlepiej skutkowaloby stawianie tylko ukrytych fotoradarow po paru mandatach (i to jeszcze bez podania lokalizacji) sra.lbys w gacie podczas jazdy po wszystkich drogach - czyli cel zostalby osiagniety myslacym, wystarczy przepis Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.cudak Re: Policjant ciągle jeździ za szybko. 29.11.09, 20:02 w_r_e_d_n_y napisał: > drugi.cudak napisał: > > > Powiedz mi kogo foto radar w koszu otemperował, chyba ciebie. > > to nie tak > po paru mandatach (i to jeszcze bez podania lokalizacji) sra.lbys w gacie > podczas jazdy po wszystkich drogach - czyli cel zostalby osiagniety > > myslacym, wystarczy przepis A policajowi przepis nie wystarczy? czy ty, chyba jako policaj, gdy bardzo często przekraczasz szybkość, i uważasz że dla ciebie to jest normalne, tylko zwykły szarak musi przestrzegać ograniczenia szybkości, bo czujesz się po za prawem , to też robisz w gacie? Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Policjant ciągle jeździ za szybko. 30.11.09, 14:26 drugi.cudak napisał: > A policajowi przepis nie wystarczy? czy ty, chyba jako policaj, gdy bardzo > często przekraczasz szybkość, i uważasz że dla ciebie to jest normaln..... nie pindol koles bez ladu i skladu gadka byla o skutecznosci ukrywania radarow a ty sr.asz o tym ze policja ma w du.pie przepisy ps gdybym ja byl policjantem, to tacy jak ty mieliby przechlapane i to juz od urodzenia uuuhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.cudak Re: Policjant ciągle jeździ za szybko. 01.12.09, 18:12 w_r_e_d_n_y napisał: > nie pindol koles bez ladu i skladu > gadka byla o skutecznosci ukrywania radarow a ty sr.asz o tym ze policja ma w > du.pie przepisy > > ps > gdybym ja byl policjantem, to tacy jak ty mieliby przechlapane i to juz od > urodzenia uuuhahah Jak ja się urodziłem koleś, to na ciebie jeszcze wróbelki nie ćwierkały i tu mnie nie strasz, co byś takiemu jak ja zrobił. Mógł byś mi naskoczyć na fujarkę. Już takich cwaniaków za komuny widziałem i przez stan wojenny też. Może mnie będziesz straszył jeszcze czarną wołgą i cyganami. Nie bądź śmieszny. I nie mów o skuteczności schowanego radaru, skutkuje tylko nabiciem kasy, a nie przyczynia się do poprawienia bezpieczeństwa na danym odcinku. Wiedz, że gdy wiadomo gdzie stoi radar, lub nawet jego atrapa, to zwiększa się bezpieczeństwo w tym miejscu. Zrozumiałeś? uuuhahaha. . Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Policjant ciągle jeździ za szybko. 02.12.09, 07:01 drugi.cudak napisał: > Jak ja się urodziłem koleś, to na ciebie jeszcze wróbelki nie > ćwierkały no to musisz miec ponad 60 > Nie bądź śmieszny. I nie mów o skuteczności schowanego radaru, > skutkuje tylko nabiciem kasy, a nie przyczyni a > się do poprawienia bezpieczeństwa na danym odcinku. przez ta starcza demencje, nie rozumiesz co sie do ciebie gada ? nie pislem, czy to jest skuteczne, czy tez nie pisalem, ze sr.asz o tym ze policja ma w du.pie przepisy, kiedy mowa byla o ukrywaniu radarow w koszach wytlumaczenie dla jelopa - odpowiadales nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 20:09 rmkk napisał: > Prawdą jest (i to bezdyskusyjną), że prawo winno być równe dla > wszystkich. Natomiast wierutna bzdurą i brakiem dziennkiarskiej > rzetelności jest podawanie informacji, jakoby identyfikacja kierowcy > po zrobieniu zdjęcia fotoradarem odbywała się dzięki naklejce na > szybie. prawda jest to, ze ty jestes wtornym analfabeta, skoro tak odczytales intencje policjantow, dla ktorych jezdza bez tych nalepek uuuhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki w szkolce Was ucz a tyc bzdur? 28.11.09, 21:44 nie przeczę, że znasz się na fotoradarach, a dokładnie na ich wypakowywaniu z pudełek i montowaniu na kontenerach na śmieci doczytaj sobie instrukcję takiego, np A9D albo spójrz na typowe zdjęcie z fotoradaru - co tam jest? jest mała naklejka z przedniej szyby i to powiększona a co do kontenerów na śmieci - to naucz się samodzielnie myśleć bo powtarzasz brednie jakimi Cię codziennie częstuje kundel szef i koledzy półgłowki - nie jest tajemnicą że policjanci nie mogą być zbyt inteligentni rmkk napisał: > Prawdą jest (i to bezdyskusyjną), że prawo winno być równe dla > wszystkich. Natomiast wierutna bzdurą i brakiem dziennkiarskiej > rzetelności jest podawanie informacji, jakoby identyfikacja kierowcy > po zrobieniu zdjęcia fotoradarem odbywała się dzięki naklejce na > szybie. Można spróbować tej metody, gdy auto nie ma tablicy > rejestracyjnej, a i to przeważnie naklejka jest zbyt mała a > rozdzielczość kamery zbyt niska, aby cokolwiek można było odczytać. > Wierzcie mi, bo znam się na tym. > Brak naklejki na szybie samochodu to niewątpliwie wykroczenie, ale > kierowcy i dziennikarze szukają sobie po prostu taniej sensacji, bo > tak naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
macrad Zapraszam do Piaseczna! 28.11.09, 18:01 Mieszkam w okolicach Warszawy, w gminie Piaseczno. Zdarza mi się jeździć samochodem do, oddalonej o niecałe 20 km, Warszawy. I co regularnie widzę? Policyjne samochody, które "prują" ulicą Puławską (łączącą Piaseczno z Warszawą) z bliżej nieokreśloną szybkością. Mam taką dziwną(?) przypadłość, że trzymam się przepisów (czyli, na wspomnianej ul. Puławskiej, 50 km/h). I co widzę? Że jestem raz po raz wyprzedzany przez policyjne radiowozy! Kiedyś nawet dzwoniłem na 997 i to zgłaszałem, ale dałem sobie spokój. Bo, jak zauważyłem i nadal widzę, "ręka rękę myje"... Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Zapraszam do Piaseczna! 28.11.09, 18:10 z 50 nie przesadzaj, 60 bedzie ok i nikt ci za to mandatu nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
novi Re: Zapraszam do Piaseczna! 28.11.09, 18:13 a może jeździj za miskami... szybciej a i czegoś się nauczysz Odpowiedz Link Zgłoś
novi Re: Zapraszam do Piaseczna! 28.11.09, 18:16 jeszcze jedno, odnośnie jazdy zgodnie z przepisami...zmeczony kierowca, który 300km jedzie 6 godzin (bo zgodnie z przepisami) odpowiada (psychofizycznie) pijanemu kierowcy ok.0,5 promila.. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Zapraszam do Piaseczna! 28.11.09, 19:23 czyli tyle ile wynosi limit u sasiadow czyli w niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:16 No i kierowcy okazali się donosicielami.Jak źle zaparkują a ktoś zadzwoni po straż miejską, to jest wielki krzyk, ze komuna, że donosicielstwo, a tu proszę, sami sięgnęli po zwalczane przez nich "uprzejmie donoszę". Utwierdzili mnie w przekonaniu że warto zgłaszać źle zaparkowane samochody, robić im zdjęcia i wysyłać do SM(jeszcze tego nie robiłem ale po tym artykule zostałem silnie zmobilizowany). Wyszła moralność Kalego polskich kierowców. Doniesiesz na kierowcę- jesteś szuja, kierowca donosi- jest przykładnym obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
cichyaaa Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:17 robicie dym z tego , dzieci w przedszkolu wiedzą , że policjant policjantowi krzywdy nie zrobi a jeszcze was przesłuchają ,że odkryliście podejrzane samochody może zaproponują wam jak na 07 zgłoś się żebyście sie zapisali do ORMO lepiej zmarnujcie energię na to jak temu zapobiec Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz I jak sie czujemy w swietle Rosji? 28.11.09, 18:31 "Wójtowicz nie potrafił odpowiedzieć. Zamiast wyjaśnienia, do kogo należą auta (zajęłoby to kilka minut), usłyszeliśmy, że będzie trzeba nas przesłuchać, bo odkryliśmy przed komisariatami podejrzane samochody. Wójtowicz zapewnił, że śledczy szybko się odezwą do "Gazety". Na razie się nie odezwali. Beznaklejkowe samochody zaczęły znikać. Za brak nalepki umieszczonej za przednią szybą kierowca jest karany 1 pkt karnym i mandatem od 20 do 500 zł." Okaze sie, ze dziennikarz zostanie wezwany w sprawie jako swiadek, nastepnie oskarzony za zawiadomienie o niepopelnionym przestepstwie, albo za skladanie falszywych zeznan. Oczywiscie po dwuletniej ekspertyzie zdjec, okaze sie, ze sa autentyczne, ale trudno jest ustalic, kto prowadzil dany pojazd, a wlasciciele wlasnie wymieniali szybe i absoutnie sie nigdzie tymi pojazdami nie ruszali, gdyz wiedza, ze nie wolno jezdzic takim pojazdem. To, ze zrobiono zdjecie jak stoja na parkingu o niczym nie swiadczy. Panie dziennikarzu - trzeba bylo w ruchu zrobic to zdjecie, a nie na zaparkowanym pojezdzie! Takie jest prawo. Policja jest panstwem w panstwie. Jak u naszych wschodnich sasiadow: wyborcza.pl/1,76842,7305728,Rosyjska_zgnila_milicja.html Odpowiedz Link Zgłoś
cedet Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:36 Przecież tych panów prawo nie obowiązuje. Prawo jest batem na szarych ludzi. Przykład: na zwrócenie przez cywilnego pracownika KWP swojemu przełożonemu (policjantowi), że przeprowadzenie pewnych robót budowlanych bez pozwolenia na budowę jest niezgodne z "Prawem budowlanym", przełożony odpowiedział, że policji prawo nie obowiązuje. Świadczy to o nieznajomości prawa przez polcjantów (często prawników) lub o przeświadczeniu, że są ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 18:40 Uważajcie "obywatelskie postawy" - wasze dane osobowe zostały już wniesione do bazy danych - możecie zostać potem specjalnie namierzani. Złośliwość ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
bagdo Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 19:14 Policjant dostał 300 zł mandatu. Za brak naklejki 20-500 zl mandatu. Co tam 300 zl jednorazowo mandatu, jak przekraczajac predkosc mozna zarobic i 500 zl za jednym zamachem. Smietnikowy fotoradar bez komentarza. A pojazdem uprzywilejowanym to jest oznakowany radiowoz - nie wystarczy wrazen z szybkiej jazdy z komendy i z powrotem do komendy? Odpowiedz Link Zgłoś
slaw1948 Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 20:05 Gościu..! W CYWILIZOWANYM ŚWIECIE NIE DO POMYŚLENIA JEST,BY STRÓŻ PRAWA,ŁAMAŁ PRAWO..Za PRL,jak milicjant łamał prawo,podwójna kara była, w porównaniu z obywatelem... Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Nowa moda? 28.11.09, 20:13 Ostatnio widzi się dużo aut bez przednich tablic. Czyżby nowa moda, czy też złodzieje upodobali sobie akurat te przednie? Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 Re: Nowa moda? 29.11.09, 06:50 przejedz sie człowieku w jeden dzień przez polskę, w co drugiej wiosce radar, i to nie dla bezpieczeństwa tylko dla zysku, na prostych leśnych drogach radar, te radary to są nadużycia Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Nowa moda? 30.11.09, 14:30 muminos1975 napisał: > przejedz sie człowieku w jeden dzień przez polskę, w co drugiej wiosce radar, i > to nie dla bezpieczeństwa tylko dla zysku.... skoro jest zysk, to znaczy ze przepisy nie sa przestrzegane a moze sie myle ??? Odpowiedz Link Zgłoś
k.janik Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 22:28 To oni sa w koncu prawem.Gowno im mozna zrobic!!!Z reszta, prosze przeczytac rownolegly artykul pt. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7305728,Rosyjska_zgnila_milicja.html I potraktowac to jako opinia o Polskiej rowniez policji. Odpowiedz Link Zgłoś
cypres Re: Policjant jedzie bez naklejki 28.11.09, 22:57 BRAWO!!! „obywatelska" inicjatywa gora :) Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Policjant jedzie bez naklejki 29.11.09, 01:24 Czy kogoś to dziwi?? ,milicja jest nierefolmowalna.....Nie pomoże tu tylko nazwa firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
dzudo001 Kierowcy wykryli nielegalne praktyki policjantów 29.11.09, 13:47 Dlaczego nie ma na zdjęciu całego samochodu? Powiem Wam dlaczego! Bo sfotografowane autko jest na czarnych tablicach rejestracyjnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izraelska A co jest złego w radarze w smietniku? 30.11.09, 08:58 Nie rozumiem dlaczego radar w śmietniku jest czymś złym? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.cudak Re: A co jest złego w radarze w smietniku? 01.12.09, 18:22 izraelska napisała: > Nie rozumiem dlaczego radar w śmietniku jest czymś złym? Dlaczego nie rozumiesz? Już wyżej pisałem, że radar ukryty w śmietniku nie przyczynia się do zachowania bezpiecznej jazdy, przez kierowców, na danym odcinku drogi. Tylko do nabicia kasy,nawet nie wiadomo komu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: A co jest złego w radarze w smietniku? 02.12.09, 07:06 drugi.cudak napisał: > izraelska napisała: > > > Nie rozumiem dlaczego radar w śmietniku jest czymś złym? > Dlaczego nie rozumiesz? Już wyżej pisałem, że radar ukryty w śmietniku nie > przyczynia się do zachowania bezpiecznej jazdy, przez kierowców łomatko debil !!! radar sluzy przede wszystkim do wylapania przekraczajacych przepisy, a nie do poprawy bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś