Dodaj do ulubionych

Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra...

01.12.09, 20:20
Centkiewicz Gontarczuk czy Zygzak najpweniej zakwestionuja bo oni
rozmawiali ze "swiadkami" pod budka z piwem i maja lepsze dane,,,,;-
)))
Obserwuj wątek
    • patryjotka Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 20:23
      W ksiazce tej sa czyste kartki,bo po co tekst wszystko jest jasne.
      BOLEK
      • katolik_polski1 Wole Walese od tych wszystkich "KORnikow" 01.12.09, 20:47
        Kazdy ma swoje wady i przywary ale facet
        zostal swiatowym symbolem zwyciestwa nad komunizmem.
        Znaja go na calym swiecie i ma powazanie .
        To ,ze probuja go oczerniac to jasne .
        Jedni robia to z zazdrosci inni z zemsty .
        • gaalar Re: Wole Walese od tych wszystkich "KORnikow" 01.12.09, 23:09
          Jeszcze inni z trzezwego myslenia.
          • lexus_400 Co sie wydarzylo 4 czerwca 1992 roku? 22.01.10, 18:04
            Kim byl Wachowski?

video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485#
      • clr Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:00
        To smutne. Czy komus sie to podoba czy tez nie. Pan Walesa
        to najbardziej rozpoznawana zyjaca polska postac w obecnym swiecie -
        wdodatku szanowana. Symbolizuje on (miedzy innymi oczywiscie) te
        zmiany ktore nastapily w ciagu ostatnich 20 lat. Byl jeszcze Jan
        Pawel II ale go juz nie ma. Pan Walesa ma juz swoje lata ,klopoty ze
        zdrowiem (serce) jak go zabraknie o kim beda z Polakow mowic. Tak
        naprawde poza Chopinem niewiele postaci kojarzy sie z Polska.
        Smutne to ze w kraju smieja sie, wyszydzaja,tworza oszczerstwa etc.
        Wiem ze Ci co to tworza to mniejszosc ale aktywna. Kochani szanujmy
        P. Walase wyksztalcenie to nie wszystko - On wiecej robi nawet
        teraz dla Polski niz politycy czy media -jest wszedzie znany i
        szanowany niewazne czy wpisy na forum czy blogach sa pro czy anty...
        • gaalar Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 23:38
          Czy nie uwazasz clr, ze maloscia jest mowienie o jednym Polaku. To Polske
          dobija,stawiacie Ja na zapleczu jakiejs wypromowanej pseudo wielkosci. Nie ma
          lidera przemian -Polski, niema Solidarnosci. Jest Walesa z bardzo chwiejnym
          zyciorysem. Biedna moja ojczyzno, to Ty powinnas byc rozpoznawalna na
          swiecie, za to co dokonal Twoj narod.
          • weronika77.net gaalar : czy sam Wałęsa doprowadził do zmian ....? 02.12.09, 15:00

Tak pisały gazety, nie wiem, czy była to dokładna wypowiedź Wałesy i przy jakiej okazji.

Ostatnio, w rocznicę obalenia muru berlińskiego mówił Lech:

„50 proc. wkładu w przewrócenie muru miał Ojciec Święty, 30 proc. Solidarność i Lech Wałęsa, dopiero niecałe 20 proc. cały świat”

www.tvn24.pl/0,10704,1627846,,,lech-walesa-50-zaslugi-papieza--30-solidarnosci,raport_wiadomosc.html

Myślę, że Wałęsa doszedł już do wniosku, że komunizmu w Polsce sam jeden nie obalił. Te 50% zasług papieża do Polski chyba też się odnosi.

Szkoda, że biografia ukazała się akurat teraz.

Galar napisała:

> Czy nie uwazasz clr, ze maloscia jest mowienie o jednym Polaku.
            > To Polske dobija,stawiacie Ja na zapleczu jakiejs wypromowanej
            > pseudo wielkosci. Nie ma lidera przemian -Polski,
            > niema Solidarnosci. Jest Walesa z bardzo chwiejnym
            > zyciorysem. Biedna moja ojczyzno,to Ty powinnas byc rozpoznawalna
            > na swiecie, za to co dokonal Twoj narod.
            • mirmat1 Oprocz Bolka byl tez Kiszczak, Gorbaczew, Jaruzel 22.01.10, 15:40
              weronika77.net napisała:

> > Tak pisały gazety, nie wiem, czy była to dokładna wypowiedź Wałesy i przy
              jakiej okazji.
              >
              > Ostatnio, w rocznicę obalenia muru berlińskiego mówił Lech:
              >
              > „50 proc. wkładu w przewrócenie muru miał Ojciec Święty, 30 proc. Solidarność
              i Lech Wałęsa, dopiero niecałe 20 proc. cały świat”
              >
              > www.tvn24.pl/0,10704,1627846,,,lech-walesa-50-zaslugi-papieza--30-solidarnosci,raport_wiadomosc.html
              >
              > Myślę, że Wałęsa doszedł już do wniosku, że komunizmu w Polsce sam jeden nie
              obalił. Te 50% zasług papieża do Polski chyba też się odnosi.
              >
              > Szkoda, że biografia ukazała się akurat teraz.
              M: Produkujacych na zamowienie bedszie wiecej ale czy potrafia zaklamac prawde
              kiedy ta juz zostala opubliczniona?
              Jestem regularnie rozsmieszany przedstawieniami teatralnymi Papkina vel.Walesy.
              A to slysze, ze to on razem z protegowanym Andropowa - Gorbaczowem obalili
              komune (wbrew "zdrajcom" jak Pulkownik Kuklinski czy Adam Hodysz a dzieki
              "czlowiekowi honoru" generalowi Jaruzelskiemu) a to, ze nikt inny na swiecie
              komuny likwidowac nie chcial (nie chcial Prezydent Ronald Reagan wydajac trylion
              $$$ na zbrojenia oraz pomoc dla Solidarnosci i dla anty-komunistycznej
              partyzantki na calym swiecie, nie chciala 10 milionowa Solidarnosc, mudzahadini
              Ahmeda Masooda, Contras w Nikaragule czy anty-komunistyczni partyzanci w Angoli,
              Mozambiku, Etiopii czy Erytrei)
              Kompletnie zostalem rozbawiony kiedy ogladalem hucpwe "noblowska" (z grudnia
              2008) twojego gieroja, gdzie pewien lewak z Poludniowej Ameryki oswiadczyl, ze
              dzialalnosc Walesy mozna porownac do walki jaka prowadzila agentura KGB w
              krajach latynowskich przeciw Ronaldowi Reaganowi !!!!!!
              Hmmmmmm! Czy potrzeba lepszego komentarza o agenturalnej przynaleznosci TW Bolka ?

• lexus_400 To ten Gorbaczow tez skakal przez plot? 22.01.10, 21:14
                Kazdemu plot wedlug jego potrzeb i mozliwosci ...
        • yendreck-1 Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 03.12.09, 23:35
          Popieram!I dziekuje za moje slowa!Tez uwazam,ze Pan Walesa to NAJWYBITNIEJSZA
          persona w naszej polskiej powojennej historii!Z powazaniem =yendreck
      • p.gapczynski Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 23:35
        Bolek i Lolek
    • czan-dra Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 20:26
      A czy będzie wzorowała się na słynnej książce Zyzaka, bardzo ujął mnie
      fragment o tym jak Wałęsa sikał do chrzcielnicy, i jeszcze o tym że miał on
      pełno nieślubnych dzieci, całą wioskę można by obdzielić...
    • vomitorium1 Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 20:28
      bo mamy prawdy dwie
      przybliżoną i z ipnu
      (prawdę prawdziwą i oczywiście oczywistą)
      • irneriusz Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 20:43
        Jest prawda czasow o ktorych mowimy i prawda ekranu. Prawda jest taka, iz
        istnieje 89% prawdopodobienstwo, iz byl on Bolkiem (niestety potwierdzone jest
        przez samego prezydenta, ze jakies tam papiery wzial i jakies tam oddal
        dotyczace jego wspolpracy, co chyba nie stawia go w dobrym swietle). Prawda
        ekranu jednak mowi, ze Walesa sam jeden obalil komunizm i byl jak ten Hektor
        spod Troii.
        Chcialbym rowniez zauwazyc, ze bardziej wierze Zyzakowi, niz anonimom z forum
        lub dziennikarza (bardziej, nie znaczy, ze wierze). W koncu za cos ten papier
        dostal, ale w sumie w Polsce juz 50% osob przychodzac do lekarza wie na co jest
        chorych i co ma mu lekarz zapisac, wiec nie dziwi mnie, iz wiekszosc opinii
        krytykujacych ostatnie ksiazki o Walesie (potomu cesarza Walensa) pochodzilo od
        dziennikarzy i politykow, a brak bylo od osob majacych chociaz wyksztalcenie
        historycze.
        Dodam jeszcze dla naszych nowointeligentow pare faktow:
        1)GW skalamala, ze w przyczynku do biografii Gontarczyk usmiercil jednego z
        waznych swiadkow, okazalo sie, ze tegoz swiadka usmiercil sad lustracyjny.
        Swiadek ten przyznal po swoim zmartwychwstaniu iz pieniadze dawal Walesie na
        taksowke (jaka mila ta SBcja, w koncu Popieluszko sam sie zabil, a SB spieszyla
        mu z pomoca).
        2)Zyzak w swej ksiazce powoluje sie na osoby z jego miejsca zamieszkania
        (srednie zrodlo, ale co tam). Z wiekszosci z nich zrobiono ludzi spod budki z
        piwem, mam nadzieje, ze jesli bedziecie w sadzie np. w sprawie zabojstwa jednego
        z waszych bliskich, to sad odrzuci ich opinie jako swiadkow z groy, bez
        wysluchania, bo co to za swiadek.
        3)W trakcie rozmowy o ksiazce Zyzaka w dwoch programach TVP (bodajze u LIsa i
        Pospieszalskiego) wszyscy zaproszeni (poza Zyzakiem u tego drugiego i bodajze
        jego promotorem) przyznali, iz nie przeczytali ksiazki w calosci. W koncu to
        normalne rozmawiac o czyms o czym nie ma sie pojecia. Przypomina mi sie sytuacja
        sprzed paru wiekow, gdzie analizowanie Bibli rowniez nie bylo wskazane. Od
        prawda objawiona, ale pare wiekow minelo, a niektorzy nadal wierza w prawdy
        objawione, szkoda tylko, ze ci wlasnie obrzucaja innych wyziskami (typu
        ciemnogrod) i sami uwazaja sie za ynteligentnych.
        • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 20:53
          zapomniales dodac ze zanim centkiewicz "Usmiercil" swiadka to on
          sporzadzal papiery do sadu w sprawie Walesy a sad go oczyscil z
          zarzutow wiec WIEDZIAL ze swiadek zyje omineli go bo nie PASOWAL
          do ich wypocin,,jak juz chcesz byc "jedynym-sprawiedliwym" pisz o
          wszystkim,,;-))
          • kiczkis Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:11
            yanfhowah napisał:

> zapomniales dodac ze zanim centkiewicz "Usmiercil" swiadka to on
            > sporzadzal papiery do sadu w sprawie Walesy a sad go oczyscil z
            > zarzutow wiec WIEDZIAL ze swiadek zyje omineli go bo nie PASOWAL
            > do ich wypocin,,jak juz chcesz byc "jedynym-sprawiedliwym" pisz o
            > wszystkim,,;-))

---------------------------------------------------------

Co ty dzieciaku za głupoty wypisujesz?? :))) - Jeszcze śmieszniejsze od tych o
            "świadkach spod budki z piwem" :)))
            • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:32
              glupoty powiadasz? bo nie pasuja do twojego obrazka? a przy okazji
              dziekuje ze mnie odmlodziles;-))

a ci swiadkowie z pod budki z piwem to sam ,,zygzak wspomina ze
              wlasnie z nimi pod budka z piwem rozmawial..:-))
              widac niedoinformowany jestes,
              • kiczkis Ludzkości zagraża niedobór wody i nadmiar idiotów 01.12.09, 23:06
                yanfhowah napisał:

> glupoty powiadasz? bo nie pasuja do twojego obrazka? a przy okazji
                > dziekuje ze mnie odmlodziles;-))
                >
                > a ci swiadkowie z pod budki z piwem to sam ,,zygzak wspomina ze
                > wlasnie z nimi pod budka z piwem rozmawial..:-))
                > widac niedoinformowany jestes,
                -------------------------------------------------------

Kpiarz nad kpiarze - George Bernard Shaw - stwierdził kiedyś proroczo: -
                "Ludzkości zagraża niedobór wody i nadmiar idiotów".. - No i
                "wykrakał"
                ..

Największą zbrodnią komunizmu było zlikwidowanie analfabetyzmu..

- Stad dzisiejsze rządy chamowizny i hołoty.. I nie zmienia tej oceny (o
                największej zbrodni) nawet fakt, ze masowo produkuje się teraz "wtórnych
                analfabetów
                "
                - tzw. "analfabetów funkcjonalnych" - jak
                tenże głupawy szczyl - zapewne z prostackiego "jackowa-chicagówka" (dokladnie
                ten "styl" i "poziom"
                ) lub jest to "ymigrantckie" dziecko z Anglii lub
                Irlandii..

Te szczyle maja tyle samo tupetu ile i głupoty..
                • yanfhowah kiczkis 01.12.09, 23:38
                  Czytajac Ciebie odnosze wrazenie ze Bog musial miec wyjatkowa
                  slabosc do idiotow twojego pokroju inaczj by was tylu nie stworzyl
        • douglasmclloyd Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 20:54
          irneriusz napisał:
          > Prawda
          > ekranu jednak mowi, ze Walesa sam jeden obalil komunizm i byl jak ten Hektor
          > spod Troii.

Chciał obalać z tobą, gdzie byłeś?
          • irneriusz Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:42
            1)Nie chce byc jedynym , ale fakt, ze dostal kase od SB na taksowke jest ewidentny
            2)Chetnie bym pomogl obalac walesie, jednak wedlug oficjalnej europejskiej
            doktryny mialem wtedy status gorszy, niz nie jedno zwierze, kwiatek i tym
            podobne (czytaj 4 miesiac mnie mamusia nosila w brzuszku, mowie o sierpniu 80).
            Ogolnie bardzo bezsensowny wpis, a Ty czemu nie byles na chrzcie mieszka(nie
            napisalem daty, bo nie jest ona pewna, a bardziej przyjeta przez aklamacje:P)?
            • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:50
              JUZ CI PISALEM JAK CHCESZ COS PISAC SPRAWDZ ,a jak sie urodziles za
              pozno (nie twoja wina wiem ) to lepiej milcz bedziesz lepiej
              wygladal,,(sprawdz dokladnie dlaczego wyplacono Walesie te pieniadze
              i po co mial jechac) wtedy z toba podyskutuje,,jak nie wiesz
              zapytaj ,Moge ci tylko powiedziec ze nie bylo to z a d n e
              wynagrodzenie,,;-))))
              • irneriusz Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:07
                Jak pisali na GW to na takswoke, ale penie pan wie lepiej. W koncu to normalne,
                ze SB byla mila i uczynna dla ludzi, taki byl jej cel. A akta? Juz Bierut
                wiedzial, ze padnie niedlugo, wiec pisali tam bzdury by zadowolic towarzysza
                Jozefa. Nie musisz ze mna dyskutowac, nie lubie rozmawiac z arogantami i nie
                sprawdzilem jeszcze tego o usmierceniu swiadka, ale prosze o zrodlo, leniwy
                jestem. Nie uznaje rowniez zasady zaykania ust zrodlami, w koncu osoby spod
                budki z piwem to tez rodla i wymienione wyzej akta SB, z ktorych wiekszosc jest
                naprawde dobra lektura.
                • yanfhowah Re: irneriusz 01.12.09, 22:29
                  skoro nie chcesz ze mna dyskutowac nie ma sprawy nie narzucam
                  sie ,a moze tak spytaj rodzicow co TAKIEGO w tym czasie
                  dokonali?..;-))mieli wieksze od ciebie mozliwosci..

moge sie nie zgadzac z twoja opinia ale ja szanuje,,to jest moja
                  zasada..;-))
                  • gaalar Re: irneriusz 02.12.09, 00:06
                    Stanowczo latwiejsza byla wowczas sytuacja noszonego /wiwat,wiwat/ nizli
                    noszacych, Ci mieli sie czego obawiac. /to odpowiedz apropo rodzicow dyskutanta,
                    co zrobili?/
            • kiczkis Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:24
              irneriusz napisał:

> 1)Nie chce byc jedynym , ale fakt, ze dostal kase od SB na taksowke jest ewiden
              > tny
              > 2)Chetnie bym pomogl obalac walesie, jednak wedlug oficjalnej europejskiej
              > doktryny mialem wtedy status gorszy, niz nie jedno zwierze, kwiatek i tym
              > podobne (czytaj 4 miesiac mnie mamusia nosila w brzuszku, mowie o sierpniu 80).
              > Ogolnie bardzo bezsensowny wpis, a Ty czemu nie byles na chrzcie mieszka(nie
              > napisałem daty, bo nie jest ona pewna, a bardziej przyjeta przez aklamacje:P)?
              -----------------------------------------------------------

Z kim ty próbujesz wdawać się w "dyszkursa"??? - Młody jesteś i niedoświadczony
              i to cie usprawiedliwia :)
              Wpisz tego nicka w okno wyszukiwarki na forum i poczytaj go sobie :))

- Przecież to typowy "obszczekiwacz" z wypranym mózgiem!!
              - Zresztą.. jak to kundle.. oni zawsze ujadają sforą (bo tych Onetowców tu cala
              sfora..) i z pewnością zaatakuje cie cała sfora kundli :) - Toz to wszystko
              "yntelygencja jednozdaniowa" :)))
            • douglasmclloyd Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 23:20
              irneriusz napisał:

> 2)Chetnie bym pomogl obalac walesie, jednak wedlug oficjalnej europejskiej
              > doktryny mialem wtedy status gorszy, niz nie jedno zwierze, kwiatek i tym
              > podobne (czytaj 4 miesiac mnie mamusia nosila w brzuszku, mowie o sierpniu 80).

Spadaj szczeniaku.
        • eddiemaxfaktor Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:13
          i tylko dlaczego obroncy walesy uzywaja wyzwisk?? chocby na tym forum
    • 77qwerty Boluś 01.12.09, 20:32
      Bolek najlepiej oddaje cechy tego człowieka
      maly , drobny cwaniaczek Boluś
      i tak pozostanie
      • yanfhowah Re: Boluś 01.12.09, 20:39
        tak jak ty pozostaniesz malym zadrosnym wszawym gnojkiem,,,;-))
      • douglasmclloyd Re: Boluś 01.12.09, 20:52
        77qwerty napisał:

> Bolek najlepiej oddaje cechy tego człowieka
        > maly , drobny cwaniaczek Boluś
        > i tak pozostanie

Do gnoju chamski sznurze.
      • targaj Re: Boluś 01.12.09, 21:11
        Sadzac z nicka to jestes mlody - to zaleta. Ale durny - to już nie(zaleta).
        Musisz się jeszcze duzo uczyc.pzdr.
      • minusn Re: Boluś 01.12.09, 21:11
        Ja bym się wahał między dwoma tytułami:
        "Bufon" lub "Kabotyn"

Boluś oddaje raczej jego naturę wczesną, młodzieńczą... gdy rozpatrujemy
        dojrzałe "dokonania", powyższe terminy wydają się być trafniejsze...
        • yanfhowah Re: minusn napisał: 01.12.09, 21:19
          Ja bym się wahał między dwoma tytułami:
          > "Bufon" lub "Kabotyn"
          wez oba pasuja do ciebie,,-)))
    • douglasmclloyd W końcu coś normalnego 01.12.09, 20:51
      A nie paszkiwile na polityczne zamówienie pisane przez operatora kserokopiarki.
      • minusn Re: W końcu coś normalnego 01.12.09, 21:07
        Właśnie. Jeżeli oczywiście za normalne uznamy to, czego oczekuje grupa
        wpływowych środowisk, beneficjentów systemu politycznego stworzonego przez Bolka
        w latach 90-95...
        • douglasmclloyd Re: W końcu coś normalnego 01.12.09, 21:17
          minusn napisał:

> Właśnie. Jeżeli oczywiście za normalne uznamy to, czego oczekuje grupa
          > wpływowych środowisk, beneficjentów systemu politycznego stworzonego przez Bolk
          > a
          > w latach 90-95...

Przepraszam, a gdzie jest ta grupa?
    • minusn Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 20:58
      Rozumiem że to ta jedynie słuszna prawda, bo inną prawdę michnik swego czasu
      uznał za prawdę nieprawdziwą, nawet jeśli by prawdą była
      Swoją drogą ciekawe jak opisano sprawę wykradania dokumentów na temat własnej
      osoby i inne grzechy Bolka jako prezydenta III RP, jak zamach w czerwcu 92...
      • douglasmclloyd Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest 01.12.09, 21:01
        Dlaczego miałbyś kłamać, prawda?
        • minusn Re: Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest 01.12.09, 21:05
          Prawda
          • douglasmclloyd Re: Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest 01.12.09, 21:15
            minusn napisał:

> Prawda

Tak przy okazji ile ofiar pochłonął ten zamach? I co najważniejsze, gdzie został
            przeprowadzony?
            • minusn Re: Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest 01.12.09, 21:37
              Gdzie? Ulica Wiejska 4/6/8, Warszawa... Nagrania sprawców zamachu uchwycone są
              najlepiej tutaj...
              video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485#
              Spocone i przerażone ze strachu oblicze Bolka oraz działania obecnych włodarzy
              RP (Tusk i Pawlak) budzą tylko obrzydzenie
              • douglasmclloyd Re: Skoro tak mówisz, to pewnie tak jest 01.12.09, 23:24
                minusn napisał:

> Gdzie? Ulica Wiejska 4/6/8, Warszawa... Nagrania sprawców zamachu uchwycone są
                > najlepiej tutaj...
                > video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485#
                > Spocone i przerażone ze strachu oblicze Bolka oraz działania obecnych włodarzy
                > RP (Tusk i Pawlak) budzą tylko obrzydzenie

A teraz rozumiem, chodzi ci o odwołanie rządu Olszewika. Muszę cię zmartwić,
                wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Rząd został odwołany przez Sejm.
      • yanfhowah Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:04
        Poczekam jak napisza "prawde" o toboie jako czlowieku z wyplukanym
        mozgiem przez SB,,,,;-))
      • bodo9 Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:12
        Wiadomo,że prawdy są trzy:
        - prawda
        - tez prawda
        - i gó... prawda, czyli IPN-owska i Twoja
        • minusn Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:20
          Nie, nie... wiesz że gdzieś dzwoni, ale nie jesteś w stanie zrozumieć o co chodzi...
          oczywiście jest
          prawda,
          też prawda i ...
          GWno prawda.

Do tego ostatniego typu odnosi się przywołane przeze mnie wcześniej stwierdzenie
          michnika:
          "W całej tej opowieści o Lechu Wałęsie (...) choćby to wszystko naprawdę się
          wydarzyło, mimo to jest to nieprawda."
          Zaprawdę swoiste, właśnie takie GWniane rozumienie prawdy...
          • bodo9 Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:41
            O jakim Ty rozumieniu mówisz?
            Instytut Paranoi Narodowej, a na pewno
            PIS-uarowy w nim desant,nie próbuje
            historii rozumiec,czy wyjaśnic.
            On tworzy historię na modłę
            wielkiego wodza,a tworzywem jest zawiśc,
            nienawiśc,i obsesje.

Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
            Józef Klemens Piłsudski
            • minusn Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:52
              Moja diagnoza "odmózgowienie" i "ubezwłasnowolnienie umysłowe" spowodowane
              przedawkowaniem propagandowych treści michnikowej gadzinówki.
              Szczerze polecam obejrzenie (spokojne i z namysłem):
              video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485#
              • bodo9 Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 22:03
                Moja diagnoza "odmózgowienie" i "ubezwłasnowolnienie umysłowe" spowodowane
                przedawkowaniem propagandowych treści PIS-uarowej ideologii.

Cokolwiek bym polecił wymagało by zdolności do samodzielnego
                myślenia,a to niełatwe.
      • eddiemaxfaktor Re: Jedynie słuszna prawda o Bolku się ukazała... 01.12.09, 21:16
        ksiazka nie zawira takich tresci - miala byc przystepna i jak sam walesa mowi
        [choc nie czytal] jest bliska prawdy
    • andy1951 Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 21:12
      Ś.p Ks.Tichner mawiał że są trzy prawdy :świenta prawda,tys prowda i
      gó... prowda.
      Pewnie Pan Prezydent oscyluje wokół "tys prowda" każdy z nas ma
      wzloty i upadki ale Pan Wałęsa ma napewno więcej pozytywnych lat
      swej działalnosci dla dobra Polski i świata.
      Zawsze znajdą się małe pieski które głośno szczekają i niewiele
      dobrego dla Polski zrobiły-napewno udało się skłucić społeczeństwo a
      szkoda inni idą do przodu.
      Kaczka idzie przez most ze słoniem i kwacze ale tupiemy.
    • phantomasa1 Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 21:13
      Nic mnie bardziej nie śmieszy ,nawet najlepsze gagi Benny Hilla czy Jasia
      Fasoli od twierdzenia,że Lech Wałęsa obalił komunę,bez jaj,gdyby nie
      Gorbaczow,gdyby nie sami komuniści to Wałęsa mógłby sobie skoczyć!Śmieszy mnie
      także jego pycha i dawanie do zrozumienia ,że tylko jam zwyciężył,gdyby był
      prawdziwym fighterem to już by nie żył,ja jestem przekonany na 100%,że był
      agentem,sam powiedział ze robi wiele dla pieniędzy(Libertas),kiedyś dla
      pieniędzy zdradził!Dla mnie Walentynowicz,Gwiazda to prawdziwi Bohaterowie
      tamtych lat.
      • andy1951 Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:18
        Skoro jesteś na 100 % przekonany to pewnie przesłuchiwałeś Pana
        Wałęsę a teraz ci się odmieniło skąd masz taką wiedzę z czasów
        Rakowieckiej ?
      • douglasmclloyd Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:18
        phantomasa1 napisał:

> Nic mnie bardziej nie śmieszy ,nawet najlepsze gagi Benny Hilla czy Jasia
        > Fasoli od twierdzenia,że Lech Wałęsa obalił komunę,bez jaj,gdyby nie
        > Gorbaczow,gdyby nie sami komuniści to Wałęsa mógłby sobie skoczyć!

Dokładnie, komunę obalił Leszek Miller, wbijając osikowy kołek w serce wampira
        PZPR pod tytułem SLD.
      • bodo9 Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:20
        Próżnoś riposty się spodziewał,
        nie dam Ci prztyczka ani klapsa,
        nie powiem nawet -pies Cię j...ł,
        bo to mezalians byłby, dla psa.
      • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:23
        dla ciebie najwieksza "gwiazda" jest twarz jak sie sam ogladasz
        w lustrze,zapewne jestes pelen uwielbienia dla siebie,,;-))))))),
    • yanfhowah tych co probuja,,,... 01.12.09, 21:13
      [b]zniszczyc Walese chce tylko powiedziec wam ze po pierwszym
      przesluchaniu na SB mielibyscie pelne spodnie wlasnego g---a,,i
      cieklo by wam cala droge,,;-))).zwykla zawisc i zadrosc tych ludzi
      czesto urodzonych w czasie kiedy komuna nie istnieje wola sluchac
      notatek z SB , to mowi samo za was czy tak jak ci "histerycy"
      Centkiewicz Gontarczuk czy Zygzak chca zrobic kariere,,byc KIMS...A
      ZOSTANA N I K I M zwyklym zerem szkoda bylo wydac pieniadze na
      ich edukacjie.....b]
      • gaalar Re: tych co probuja,,,... 01.12.09, 23:01
        yunfhowah Racja, tylko Walesa nie sr..l w gacie wczasie przesluchan,albowiem
        bohater byl wsrod swoich, nic mu nie grozilo nawet przesluchanie.
        • yanfhowah Re: tych co probuja,,,... 01.12.09, 23:40
          tobie dzis dzieki takim jak walesa tez nic nie grozi dzis,,,gdzie
          byles madralo wtedy tacy jak ty "bohaterowie " byli
          potrzebni,,strach ci nogi powiazal??
    • acer0 Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:21
      yanfhowah napisał:

> Centkiewicz Gontarczuk czy Zygzak najpweniej zakwestionuja bo oni
      > rozmawiali ze "swiadkami" pod budka z piwem i maja lepsze dane,,,,;-
      > )))
      ---------------------------------------------------------------------
      Nie trzeba iść pod budkę z piwem by porozmawiać z naocznymi świadkami,których
      ZOMO i milicja aresztowała dzięki Bolkowi wałęsie. Ci ludzie jeszcze żyją,
      których wałęsa zadenuncjował i na plecach mają blizny od pał milicyjnych
      pamiątkę po Wałęsie i komuniżmie. Żyje też człowiek, który był w tym czasie w
      wojsku i skierowano go do pilnowania domu partii w Gdańsku i na własne oczy
      widział jak Wałęsa odwiedzał szefów z SB w czasie strajków.
      Tak, że wybielanie Wałęsy na nic się nie zda. Jak był bolkiem tak i pozostał
      bolkiem. Gdyby ci wodzowie solidarności byli prawdziwymi solidarnościowcami nie
      układali by się przy okrągłym stole. Okrągły stół to była zdrada robotników
      przez wałęsę i jego kompanów.
      • douglasmclloyd Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:24
        acer0 napisał:
        > Nie trzeba iść pod budkę z piwem by porozmawiać z naocznymi świadkami,których
        > ZOMO i milicja aresztowała dzięki Bolkowi wałęsie.

Znasz takich, na 100% wygrali w sądzie, ile dostali odszkodowania?
      • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:26
        podaj nazwiska chociaz j e d n e g o,,,sam spedzilem 12 miesiecy
        w internowaniu wiec zastanow sie cmoku co piszesz,,,podaj n a z w i
        s o TYLKO JEDNO ..
        • kiczkis Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:30
          yanfhowah napisał:

> podaj nazwiska chociaz j e d n e g o,,,sam spedzilem 12 miesiecy
          > w internowaniu wiec zastanow sie cmoku co piszesz,,,podaj n a z w i
          > s o TYLKO JEDNO ..

-------------------------------------------------

Co ty szczylu za bzdury wypisujesz??? Pampersa zasrańcu zmień..
          • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:38
            powiedziec o tobie glupiec to malo...'-))
      • yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:28
        CYT;Okrągły stół to była zdrada robotników
        przez wałęsę i jego kompanów.
        A GDZIE TY BYLES CZEMU NIC LEPSZEGO NIE ZAPROPONOWALEC CMOKU???
    • giewont Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 21:35
      Zmiana ustroju została zaplanowana prawdopodobnie w Nowym Jorku gdzieś ok.
      roku 1965 na rok 1989 czyli w dwustulecie rewolucji francuskiej.
      W Polsce rozgrywka zaczyna się w 1968. Dobrze poinformowani są po obydwu
      stronach barykady. Byli stalinowcy i trockiści przekształcają sie w 'demokratów'.
      W 1970 przy pomocy służb wojskowych zostaje usunięty Gomułka. Główną przyczyną
      był jego brak zgody na zadłużenie Polski co było podstawą całej gry.
      Do 76 Wałęsa był Bolkiem ponieważ był potrzebny do dezintegracji opozycji.
      W 76 przejął go wywiad wojskowy ponieważ zdecydowano że będzie niezastąpiony w
      integrowaniu opozycji. Stąd właśnie niektórzy uważają że w 76 Wałęsa zerwał
      współpracę z SB. Co jest prawdą.
      Od 1976 operacja zmiany ustroju wkroczyła na nowy etap.
      Krąg wtajemniczonych powiększył się radykalnie m. in. o Kaczyńskich
      /via JJ Lipski/.
      W latach 76-80 służby budowały sobie opozycję.
      W 1980 dowieziono Wałęsę motorówką marynarki wojennej do stoczni żeby przejął
      dogasający strajk.
      W latach 81-85 wykoszono z aktywnej działalności przeszkadzających we
      właściwym przebiegu zmiany ustroju.
      W 1985 rozpoczęły się bezpośrednie negocjacje. Od 1985 jeżeli kogoś werbowano
      do wspólpracy to już tylko w celu żeby umoczyć jak największą ilość istotnych
      osób. Stąd później tylu tych którzy 'nie szkodzili'.
      W 1988 dobito targu. Główne elementy umowy: wyeliminowanie prawicy, podział w
      łupach, radykalny wzrost zadłużenia.
      W 1989 zorganizowano formalną szopkę.
      I tak to było z 'obaleniem ustroju'.

• yanfhowah Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 21:40
        i masz zapewnione miejsce w szeregu
        centkiewicz gontarczuk i zygzak,,,
        tylko daj czas zeby ci prezydent wreczyl medal..-)))
      • bodo9 giewont a pozatym 01.12.09, 21:53
        to pozostali w domu zdrowi?
    • old.european A wy opluwacze, wasze taty i mamy gdzie byliscie? 01.12.09, 21:45
      Sralo toto w gacie na widok milicjanta czy ZOMOwca,
      szeptalo w obawie przez SB,
      kablowalo na siebie wzajemnie w pracy i w administracji domu
      a teraz pluja na innych.
      I wlasne dzieci ucza pluc.
      Szuje, dzieci tych szuj i wnuki tez szuje beda.
      Pokolenia cale szuj, pluja i bluzgaja.
      Mozecie sobie "Bolkami" ciskac.
      Nie zmienicie faktu, zescie sami szuje z szuj zrodzone.
      Niczego innego wlasnych dzieci nie nauczycie, tylko bycia szuja.
      • douglasmclloyd Re: A wy opluwacze, wasze taty i mamy gdzie bylis 01.12.09, 23:59
        old.european napisał:

> Sralo toto w gacie na widok milicjanta czy ZOMOwca,
        > szeptalo w obawie przez SB,
        > kablowalo na siebie wzajemnie w pracy i w administracji domu
        > a teraz pluja na innych.
        > I wlasne dzieci ucza pluc.
        > Szuje, dzieci tych szuj i wnuki tez szuje beda.
        > Pokolenia cale szuj, pluja i bluzgaja.
        > Mozecie sobie "Bolkami" ciskac.
        > Nie zmienicie faktu, zescie sami szuje z szuj zrodzone.
        > Niczego innego wlasnych dzieci nie nauczycie, tylko bycia szuja.

Otóż to, szlag ich trafia, że odwagi w trudnej chwili brakło. Zamist obalać
        komunę chodzili na pochody pierwszomajowe, bo partia mogła talonu na dmuchany
        ryż nie dać. Szczekają jak Jarosława Kaczyńska, największa ojowniczka o wolną
        Polskę, która o stanie wojennym dowiedziała się po południu, po wygrzebaniu się
        z matczynej kołdry i wyjściu na ulicę, bo spokoju rodziców tego niedzielnego
        poranka nic nie zakłóciło.
        • manfred211 Re: A wy opluwacze, wasze taty i mamy gdzie bylis 02.12.09, 00:11
          Człowieku, co ty wypisujesz?
          Komuna sama oddała władzę. Na jednym z posiedzeń Biura Politycznego tow.
          Kiszczak powiedział, że "wszystko jest pod kontrolą, bo mamy tam swojego
          człowieka"! Oczywiście miał na myśli Lecha Wałęsę, który jako umoczony w SB był
          w pełni sterowalny przez PZPR
          .
          dowodzi tego jego zachowanie podczas "internowania" (pobytu w luksusowych
          warunkach w hotelu rządowym w Arłamowie) oraz okrągły stół, który był klasycznym
          przykładem "oddawania władzy, tak, żeby jej nie oddać".

Więc przestań Chłopie bluzgać na ludzi a staraj się chociaż minimalnie pomyśleć!
          • yanfhowah manfred211 02.12.09, 00:19
            na ktorym krzesle siedziales przy okraglym stole,,?
            a moze dostales tylko notatke na biurko jako szef zakladowej komurki
            PZPR-u?
            • manfred211 Re: manfred211 02.12.09, 00:31
              Chciałem uprzejmie zauważyć mój Czcigodny "entelegencie", że "komórki" pisze się
              przez tzw. "u" zamknięte.

Jaki Wałęsa, tacy i jego klakierzy!
              • yanfhowah Re: manfred211 02.12.09, 00:38
                a juz myslalem ze nie zauwazysz a ty sprytna
                bestia ,,no ,,no..kaczynski pewnie juz medal szykuje,;-)))
    • tomekjeden Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 21:48
      Jakieś 20 lat temu miałem nagłe ataki sprawdzania czy wszystko w moich
      kieszeniach jest jak należy. Nasz Lechu stwierdził, że coś go łapie, ale nie
      wiadomo co, i też się za kieszenie łapał. Ma chłop szczęście, że go kocham.

(If you do not understand this textm, and that means YOU, ignore it.)
    • mieszaniec-zopola Who cares? 01.12.09, 21:59

• kiczkis Znowu "Bolka" wpychają "na afisz"??? 01.12.09, 22:02
      (...).."Tytuł książki nawiązuje do prawie nieznanego kryptonimu, jaki
      Służba Bezpieczeństwa PRL nadała Wałęsie w 1983 roku, w związku z rozpoznaniem
      operacyjnym. W opinii Skórzyńskiego, "zadra" to "wyjątkowo trafne" określenie
      b. lidera Solidarności, bo Lech Wałęsa był "taką zadrą w systemie
      komunistycznym
      ".
      "..
      =================================================================

Szkoda ze go nie nazwali "czyrak".. - Bo on był dla nich
      "Bolkiem", a "zadrą" lub "czyrakiem" to on był.. ale
      na ciele "Solidarności"
      ..

Nieprzypadkowo bronią go teraz postkomuchy i byli SB-cy, a "Solidarność" i ci
      którzy FAKTYCZNIE z tą komuną PZPR-owską walczyli, nie chcą go dzisiaj
      znać
      ..

Zresztą.. "Raz sprzedawczyk.. zawsze sprzedawczyk"... - I
      "Bolek" żadnych skrupułów nie miał, SPRZEDAJĄC niedawno tych co go
      teraz bronią i popierają
      - dla "Libertas" za 100tys. dolarów..

"Pecunia non olet"?? - A "Bolkowi" pieniążki nigdy nie śmierdziały..
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"(...)
      .."W opinii autora książki, jest ona napisana tak, by była "przystępna
      dla każdego". Skórzyński mówi, że korzystał głównie z dokumentów już
      dostępnych na temat Wałęsy
      ."

================================================================

O tak.. Z całą pewnością Skórzyński "korzystał głównie z dokumentów już
      dostępnych na temat Wałęsy
      ".. :))))

- I z całą pewnością będą to te "dokumenty", które są albo
      "fałszywkami", albo wzbudzają wątpliwości - lub nie maja
      wystarczającego potwierdzenia (bo sam "Bolek" oczyścił swoja teczkę z
      wszystkiego go kompromitującego gdy był "prezydętem pożal się Boże"
      ..) -
      i wszystko w tej książce będzie "świadczyć" o "niewinności" " Bolka" :)))

- Nooo.. prawie wszystko..

Bo to ma być "ludzkie" panisko ten "Bolek" w tej "prawdziwej" książce???
      - I pewnie będzie.. - I pewnie będzie w niej (książce) nawet i pomyłki
      popełniał - zachowując się nie jako "bohaterski" nadczłowiek
      (jakim ma
      zostać dla durnych Polaków
      ..) - tylko tak jak zwykły człowiek (-
      np. wkładając nie ten numer butów - idąc na ryby..)

- Bo to była tylko kwestia czasu kiedy pojawi się jakiś
      "Czuchnowski".."Smoleński" czy insza dyspozycyjna
      "Kublik"
      - by "dać odpór" niegodziwcom szkalującym nieskazitelnego i
      niepokalanego niczym "Bolusia"
      ...

No i pojawił się.. - Jasiu Skórzyński...

- Robotę "odwalił", ale nie ma co się łudzić ani on - Skórzyński, ani cale
      lewactwo
      .. - "Bolek" pozostanie "Bolkiem", bo śmierdzi tu
      obrzydliwie i to oddawna
      ..

I nie pomogą żadne dyspozycyjne "Czuchnowskie".. "Smoleńskie"..
      "Kubliki".. czy cale tabuny "Skórzyńskich"..

- Co najwyżej "Bolek" ich - nie krepując się niczym i bez jakichkolwiek
      zahamowań sprzeda jeszcze raz jakiemuś inszemu "Libertasowi" - itd.itp..

- No bo jak mu dobrze zapłacą???? - "No nie" ??
    • minusn Nowa biografia? A cóż to takiego? 01.12.09, 22:04
      Nowa biografia? Odnowiona? Zmieniło się coś nagle? Z tego co wiem Bolek to
      Bolek... To ten sam bufon, który zrobił to co zrobił w latach 1990-95...

A może to raczej jednak przeświadczenie, że "zwycięzcy historie piszą"? Gdy
      dzisiaj rządzą sprawcy zamachu czerwcowego 92, warto historie powoli pisać na
      nowo?
      • douglasmclloyd Re: Nowa biografia? A cóż to takiego? 01.12.09, 23:55
        minusn napisał:

> Gdy
        > dzisiaj rządzą sprawcy zamachu czerwcowego 92

Hahaha, to forum jest na prawdę świetne. Tylu śmiesznych gości można spotkać i
        pośmiać się do łez. Zamach czerwcowy - to jest dopiero pisanie historii Polski
        od nowa, hahaha.
    • cudaktusk Bolek najlepszym naszym przyjacielem jest.... 01.12.09, 22:08

• yanfhowah Re: cudaktusk czas 01.12.09, 22:37
        zacznij lepiej zbierac kasse dla Kaczynskiego wlasnie
        dostal "swiezutki: wyrok ma zaplacis jednemu 123 tys,,a drugiemu 131
        tysiecy....masz co zbierac,,hahahahahahahahahahaha
    • cudaktusk Bolek; najlepszym naszym przyjacielem jest.... 01.12.09, 22:12

• bodo9 Re: Bolek; najlepszym naszym przyjacielem jest... 01.12.09, 22:23
        Specjalistka od wklejania złotych myśli
        PIS-uarowych znowu urwała się pielęgniarzom.
    • podkanclerzy Wałęsa ma niezły ubaw ze swoich zwolenników jak... 01.12.09, 22:17
      jest sam i czyści ordery czytając wypociny Bolka ...
      • douglasmclloyd Ma ubaw z przeciwników 01.12.09, 23:52
        Kundelki szczekają, karawana jedzie dalej.
    • wybolki Przybliżenie 100km 01.12.09, 22:22
      123
      Biografa pisana przez SB
    • sell987 Komune obalili bracia Kaczyńscy 01.12.09, 22:25
      Cała reszta to "tajni współpracownicy" "kontakty operacyjne" Bolki
      Alki, Beaty itd ,itp, a co najważniejsze dla miłych tych dwóch panów
      brak dowodów jest najbardziej obciążającym dowodem wprawdzie na
      Jarosława K. były jakieś papiery ale oczywiście "sfałszowane"
    • zsxdcf Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do pra... 01.12.09, 22:27
      Był Lech,Czech i Rus.To legenda.W bajkach natomiast król daje rękę królewny i
      pół królestwa.A Lechu wziął całe królestwo.Gdyby nie był w to wszystko
      zamieszany,to nie znalazłby się w odpowiednim czasie i miejscu.Będą go tak
      ciągać,poniewierać,bo mu do pięt nie dorastają.Czego ten facet nie ma to
      jedynie świętego spokoju.
      • kiczkis Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 22:47
        zsxdcf napisał:

> Był Lech,Czech i Rus.To legenda.W bajkach natomiast król daje rękę królewny i
        > pół królestwa.A Lechu wziął całe królestwo.Gdyby nie był w to wszystko
        > zamieszany,to nie znalazłby się w odpowiednim czasie i miejscu.Będą go tak
        > ciągać,poniewierać,bo mu do pięt nie dorastają.Czego ten facet nie ma to
        > jedynie świętego spokoju.
        ---------------------------------------------

No to faktycznie dużo wiesz i rozumiesz..

- Nie udało się stworzyć "homo sovieticusa", ale udało się stworzyć
        "homo medialicusa" - który zamiast głowy ma monitor, a "mozgi"
        umieszczone w "Gazecie Wybiorczej" lub inszym Onecie???
        • cleryka Re: Nowa biografia Wałęsy. "Jest przybliżona do p 01.12.09, 23:55
          Wole myslec pieknie o wałęsie,nawet "Bolku" niz patrzec i słuchać
          jarosława Gnidę,który ponoc chce polske zbawaić.Gnidom ni9dy nie
          ufam!,a Bolkom mozna,zwlaszcza,że najwięcej ryzykował ...znam to ...bo
          widziałam!
    • yanfhowah ciekawe ze, 01.12.09, 22:42
      najwiecej pyskuja CI co najmniej zrobili czyli po prostu nic..bo
      strach ich sparalizowal ,albo urodzili sie pozniej i dzis
      niczym "mlodzi-gniewni" chca zablysnac...
    • komisja.adama.m Wałęsie już podziękujemy 01.12.09, 22:45
      Jeśli chcielibyśmy go dłużej słuchać to odwaliłby drugą kadencję. Mędrzec europy namaszczony przez Tuska - chyba jedyny elektryk po zawodówce w tym gremium.
      • yanfhowah Re: Wałęsie już podziękujemy 01.12.09, 23:43
        wole Walese po zawodowce, jak Kaczynskiego chama po studiach
      • cleryka Re: Wałęsie już podziękujemy 01.12.09, 23:58
        komisja.adama.m napisał:

> Jeśli chcielibyśmy go dłużej słuchać to odwaliłby drugą kadencję.
        Mędrzec europ
        > y namaszczony przez Tuska - chyba jedyny elektryk po zawodówce w tym
        gremium.
        A Ty kim jestes i co zrobiłes dla Wolnej Polski?
        • komisja.adama.m Jestem wyborcą - wolę Kwacha 02.12.09, 00:07
          Dla Wolnej Polski - dobre sobie. Skoro cały sowiecki świat się sypał - to i PRL by się rozsypało. Z Wałęsą, czy bez niego. Dzieło przypadku - jego rolę mógł odegrać każdy inny elektryk ze stoczni (której już nie ma). Że nie wspomnę o tym, jak Lechu radził traktować pikietujących stoczniowców w tym roku. Dziwne - za Kwacha i SLD ośmieszany, jak się da - za Tuska wielbiony, jak się da.
          • yanfhowah komisja.adama.m 02.12.09, 00:22
            twoj zyciorys jest prosty jak twoj umysl
            urodziles sie i..juz bo nie miales innego wyjscia
            i to caly ty...
          • douglasmclloyd To widać słychać i czuć nt 02.12.09, 00:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka