aurumaga Re: w powszechnej służbie zdrowia nikt nie odpowia 10.12.09, 16:01 Partyjnie jak prezydentura, głupota i chałtura. Weto prywatyzacji szpitali. Bastiony awansu partii ocali. My koperta lub do śmierci czekać. Z leczeniem władzy nie wolno zwlekać. Prezydent wygląda żałośnie. Zamykają szpital w Krośnie. Starostę rajcuje władza. Księdza i mene(ge)la wsadza. Co tam pacjentów potrzeby. Leczymy przez pogrzeby. I każdy rozgrzeszony. Wyjawi czy był czerwony. Gdy szpital jest lekarzy. Zamknięcie się nie zdarzy. To jest ich warsztat pracy. Zadowoleni rodacy. Szpital ma gospodarza. Odmowa się nie zdarza. miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7188494,Szpital_w_Krosnie_do_zawieszenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co by tu jeszcze POniszczyć ??? 10.12.09, 20:27 Co by tu jeszcze POniszczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 16:04 To przeokropne - i nie slow aby zrekompensowac to. Tacy lekarze i z pogotowia winni tego nie powinni wogole pracowac z ludzmi. Powinni by surowo ukarani i bezrobotni potem. Pragne zlozyc na rece rodziny glebokie ubolewanie z powodu smierci tej Pani !! Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Owsiak to dla mnie jedyny autorytet 10.12.09, 16:05 Robi dużo dobrego, czy jest może jeszcze ktoś kto wciąż pochyla się nad naszą chorą służbą zdrowia..Ile dzieci dzięki aparaturze zakupionej przez WOŚP przeżyło, to są rzeczy niewymierne. Brawo Panie Jurku! Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka kara za morderstwo z premedytacją! 10.12.09, 16:07 Skazać psychopatów za morderstwo z premedytacją. Szkoda że nie ma kary śmierć dla takich zwyrodnialców pseudo medyków! Zakazać wykonywania zawodu w Służbie Zdrowia i dożywocie. Jutro ktoś innym z nas może na nich trafić na tych bandytów w białych kitlach! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 16:12 Ani PO, ani PiS, ani SLD, to AWS przypisał pieniądze na badania do dupy lek. pierwszego kontaktu. Daje on więc skierowanie tylko na morfologię, a na inne jak np. RTG lub USG, powiada niech wypisze specjalista, do którego trzeba mieć skierowanie i odczekać od 3 do 10 miesięcy do specjalisty, a później 1-3-6 miesięcy na badanie. Kogo nie stać na prywatne, może zdychać, bo w tym katolickim kraju liczy się tylko ochrona zamrożonych embrionów i interes Rychów i Zdzichów. PO nie chce podnieść składki na NFZ bo chyba chce ,aby to wszystko padło i można było kręcić lody, jako rzekła uwiedziona przez agenta Tomka. I dlaczego nikt nie chce likwidacji nietrafionego NFZ i powrotu do sprawdzonych Kas Chorych? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszemartin2009 Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 16:15 Lekarze to najbardziej zdemoralizowana grupa społeczna w Polsce.Renty,zwolnienia lekarskie za łapówki.Panowie prokuratorzy do roboty.Prywatna praktyka lekarska to w kraju największa szara strefa,proponuje wprowadzenie kas fiskalnych lekarzom prowadzącym taką praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Wykopać kopacz!!! 10.12.09, 16:15 Źle się dzieje w państwie polskim. Szanowna Pani Minister, wszystko wskazuje na to, że ta niepotrzebna śmierć kobiety jest wynikiem karygodnych zaniedbań. Niestety, nie pierwszy już raz wszelkie Pani komunikaty i oświadczenia są słowami bez pokrycia. Od 17 lat jako Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy wspieramy, dzięki hojności Polaków, polską służbę zdrowia. Nie zaprzestaniemy tego robić, ponieważ nasze wysiłki kierujemy do dobrych, mądrych, uczciwych i czułych lekarzy. Wierzymy w to, że kiedy pomagamy sobie sami, pomoc ta będzie skuteczniejsza, lepsza i mądrzejsza. Za miesiąc rusza XVIII Finał. Tak samo będziemy grali w Bartoszycach, jak i w setkach innych miast i miasteczek w całej Polsce. Uczmy się żyć po ludzku, uczmy się patrzeć na bliźniego i pomagać mu jak najskuteczniej, bo tak naprawdę najważniejszy w tym wszystkim jest człowiek." Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Zmniejszają zasiłki pogrzebowe. Dlaczego? 10.12.09, 16:16 Bo takich przypadków będzie coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ja też doświadczyłem 10.12.09, 16:44 karygodnego zaniedbania ze strony lekarza - lekarza chirurga Piotra S. z Częstochowy . W tej sprawie jest już orzeczenie o zaniedbaniu podjęte przez kolegium przy Naczelnym Rzeczniku Odpowiedzialności Zawodowej , a sprawa przekazana do sądu lekarskiego . Ciekawe jak go ukarają . Odpowiedz Link Zgłoś
bowl1 Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 16:51 Owsiak, komuszy autorytet, niech zmieni rozowe portki na normalne, moze go wyslucham. Odpowiedz Link Zgłoś
0604zbych Re: Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zap 11.12.09, 20:25 bowl1 Tobie można tylko wspóczuć za tę wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Czy Kopacz zmieniła etykę? 10.12.09, 16:52 Sporo osób wyżywa się na min. Ewie Kopacz. O tyle niesłusznie, że cały ten syf w naszej służbie zdrowia to nie zasługa Ewy Kopacz. Tak było i rządów PiS, i wcześniej. Od niepamiętnych czasów. Przecież gdyby ta kobieta zapłaciła łapówkę, lub skorzystała z prywatnego leczenia, to by ją zbadali. Ewie Kopacz można zarzucać różne rzeczy (właściwie jedną: brak reform), ale na pewno nie ona jest winna, że takie kanalie noszą fartuchy. Kanalie, które nawet po wypchaniu kieszeni mają pacjenta w nosie. Wiem, są wyjątki. Biali murzyni też się trafiają. Jak rozpoznać lekarza-albinosa? Ano to ten, którego majątek pochodzi z (JEDNEJ) pensji, tzn. jest mizerny. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Strach się bać 10.12.09, 16:56 Kiedyś pomogłam kobiecie na ulicy, która dostała ataku padaczki. Wezwane pogotowie odmówiło zabrania ofiary, ponieważ ta nie była ubezpieczona. Poprosiłam ich ( lekarza pogotowia ) o wodę dla ofiary - lekarz odpowiedział mi, że wody nie mają na karetce. Spytałam się dość kąśliwie czy leki w takim układzie popychają paluchem ale nie otrzymałam odpowiedzi; chyba tak robią. Koniec końcem po godzinie kobieta na tyle oprzytomniała, że w końcu udało mi się ją odwieźć do domu. Na całe szczęście w liceum miałam koleżankę, która miała ataki padaczki i wiedziałam jak tej kobiecie pomóc. Nie wiem jednak, czy dałabym sobie radę, gdyby to był atak serca lub każda inna nieznana mi choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
deluc W takim przypadku zachowanie pogotowia to skandal 10.12.09, 22:28 Ale, że wszystko jest w polskiej służbie zdrowia chore zaczynając od lekarzy - to bardziej mnie to przeraża niż dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Strach się bać 11.12.09, 05:08 > Wezwane pogotowie odmówiło zabrania ofiary, ponieważ ta nie była > ubezpieczona Jak zwykle łżesz trollico, pogotowie zabiera wszystkich najwyżej później wystawi rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
kalamani Re: Owsiak: Śmierć kobiety to dowód na zapaść ety 10.12.09, 16:57 dziekuje Panie Jurku,kiedys mowil jeszcze o ETYCE lekarza sp Marek Edelman. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 16:59 Panie Owsiak a kto wspieral ta niewydolna etycznie "sluzbe zdrowia". Pan swoja zebracza Orkiestra- zeby chociaz wraz z ta zebranina prowadzil Pan jaks konstruktywna krytyke tego systemu "sluzby zdrowia" - tak by bylo ze Panaska dzialalnosc orkiestrowa byla w opozycji do tego szamba. A Pan to gowno po prostu lukrowal - by mniej smierdzialo. Ale jak dlugo tak sie da? Zalosne te panskie zawodzenia teraz - i proba wskoczenia do nastepnego wozu na ktorym Pan sobie pojezdzi... na koszt... Odpowiedz Link Zgłoś
arczia Re: Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zap 10.12.09, 18:30 jerry jest szczerry do bólu - a najgorsze że ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
mulka1 to napiszę o swoim doświadczeniu. 10.12.09, 17:04 W maju moja 16 letnia córka zaczęła gorączkować. nie było innych objawów, żadnego kataru ani kaszlu nic tylko gorączko 39-40 stopni i ból głowy. lekarz rodzinny po pierwszej wizycie nic nie zlecił, po drugiej wizycie stwierdził.że to może ::trzydniowa gorączka". po następnych dwóch dniach nas okrzyrzał, że nie mamy do niego co tak łazić bo przecież nie przepisze nam antybiotyku na samą goraczkę ( nie chciałam anybiotyku- jestem ich przeciwnikiem). Mijał tydzień gorączka u córki cały czas dochodziła do 40 stopni , po dwóch dawkach pyralginy spadała do 38 a po czterech godzinach zowu 40 stopni i tak przez osiem dni. Pojechalismy więc do ambulatorium szpitalnego ( była noc z soboty na niedzielę - córka miała drgawki , czuła się fatalnie), Pani analityk podpowiedziała jakie mamy zrobić badania ( oczywiście odpłatnie), w niedziele był wynik z którm jeszcze tego samego dnia zgłosiliśmy się na pogotowie. Oczywiście wyniki krwi były koszmarne, w niektórych parametrach przekraczały normy pareset razy. w tedy tez dostaliśmy skierowanie do szpitala. Córka spędziła w nim dziesięć dni w izolatce na oddziale zakaźnym. Zaden lekarz nie przepisał córce żadnych badań ani nie podpowiedział czego mamy szukać- to wszystko było koszmarne,na szczęście sami zareagowaliśmy w porę- strach pomyśleć gdybyśmy spóźnili się kilka dni z badaniami i szpitalem. ( to nie była świńska grypa, a powikłania po innej zakaźnej chorobie) Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx No masz...i Owsiaka nagle polubiłem. 10.12.09, 17:19 a cały czas myślałem, że to cyniczny palant jakim się stają ludzie po przekroczeniu pewnego stanu konta, albo uzyskaniu władzy/popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek dajcie wreszcie lekarzom europejskie pensje !!! 10.12.09, 17:20 Wyrzućcie wszystkich przełożonych, którzy im przeszkadzają w pracy (jak tego dyrektora, co bezczelny kupił elektroniczny system rejestracji czasu pracy!!! kretyn), podnieście składki o kolejnie kilka procent i ... odpieprzcie się od nich ;)) Kasa w zębach i na kolana chorowita hołoto :>>> Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras W TVN24 cisza o tym 10.12.09, 17:25 Nie wolno krytykować POlskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej, no nie wolno i już Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Państwowa służba zdrowia. Płacisz i nie otrzymujes 10.12.09, 17:30 świadczeń, za które płacisz. Braawo. Gratulacje dla wszystkich wyborców PO, PiS, SLD, PSL, Samoobrony i reszty komunistycznego tałatajstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Państwowa służba zdrowia. Płacisz i nie otrzy 10.12.09, 20:31 oelefante napisał: > świadczeń, za które płacisz. Ale przynajmniej nie otrzymujesz "darmowych" świadczeń. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor104 Tam gdzie jest korporacja tam uusi być bagno 10.12.09, 17:35 Kodeks Etyki Lekarskiej zakazuje mówić krytycznie o błędach innego lekarza i jest akceptowany przez wszystkie ogniwa władzy w Polsce, więc trzeba się liczyć z konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
aw34 Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 17:59 Warszawa, kilka duzych szpitali, przychodnie. Moja znajoma od ponad roku walczy z anemią. Pierwszy kontakt faszeruje żelazem, daje na podstawową morfologię, krew utajoną i dalej faszeruje zelazem. W tym czasie anemia sie rozwija, kilka razy karetka zwija ją z ulicy ale szpital nie przyjmuje. Wreszcie, kiedy już jest bardzo źle, koleżanka trafia do lekarza, który się przejął i kazał natychmiast iśc do szpitala. Chciał nawet wzywać karetkę. W szpitalu okazuje się, że przyjmują pacjentów z hemoglobiną 9 a koleżanka ma właśnie 9,2 (białych ciałek 2600). Po 2 tygodniach trafia do tegoż szpitala z hemoglobiną 8,6 ale teraz okazuje się, że próg do przyjęcia jest jeszcze niższy. W instytucie hematologii powiedzieli, że brak odpowiedniej diagnostyki nie pozwala ja przyjąc. Codziennie traci przytomność. Wreszcie po uruchomieniu jakichś znajomości przyjmują ją do szpitala. Zobaczymy co dalej bo szpital zadłuzony na tyle, że nawet nie ma na wenflony. Pacjentów kłuje się za każdym razem niektórych po kilkanaście razy. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: Świetnie wymyślone.... 10.12.09, 18:24 że też Owsiak sie tym nie zajmie. Mam wrażenie że rozpoczyna kampanię na prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Owsiak o śmierci w Bartoszycach: to dowód zapaś... 10.12.09, 18:03 Panie Owsiak, im mocniej akcentujemy to nasze "nigdzie nie spotykane" chrześcijaństwo, tym bardziej wychodzi z nas zwykłe qurestwo. Tak jest we wszystkich dziedzinach, medycyna jednak boli najbardziej... ale może się pan potknąć bo Naczelna Izba Lekarska czuwa i żadnego qurestwa nie da potępić i ukarać. Kasę mają już odpowiednią, więc robotę mogą mieć w głębokim poważaniu. Ja to myślę że w niektórych przypadkach to nawet grabarze zachowują się już teraz przyzwoiciej... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Jurek! 10.12.09, 18:16 Trzymaj się! Z kim jak z kim - z Tobą lekarze powinni się liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Czy tu ktoś nie chce wypłynąć na cudzej śmierci ? 10.12.09, 18:18 OWSIAK ZACHOWUJE SIĘ JAKBY PRZEBUDZIŁ SIĘ Z JAKIEJŚ NARKOTYCZNEJ ŚPIĄCZKI... Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Czy tu ktoś nie chce wypłynąć na cudzej śmier 10.12.09, 18:28 q3000 napisał: > OWSIAK ZACHOWUJE SIĘ JAKBY PRZEBUDZIŁ SIĘ Z JAKIEJŚ NARKOTYCZNEJ > ŚPIĄCZKI... ----------------- coś w tym jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Czy tu ktoś nie chce wypłynąć na cudzej śmier 10.12.09, 20:27 Fakt, coś tu nieładnie pachnie. Jak człowiek chce coś powiedzieć, czy zaoferować drugiemu człowiekowi, to mówi, to temu człowiekowi. A jak mówi całemu światu, to znaczy , że chce coś powiedzieć całemu światu. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czy tu ktoś nie chce wypłynąć na cudzej śmier 11.12.09, 02:18 metall napisał: > Fakt, coś tu nieładnie pachnie. Jak człowiek chce coś powiedzieć, czy > zaoferować drugiemu człowiekowi, to mówi, to temu człowiekowi. A jak > mówi całemu światu, to znaczy , że chce coś powiedzieć całemu światu. Nakręca reklamę przed 'Finałem'? Odpowiedz Link Zgłoś