zwingli a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 17:44 no i Ruskich... może jeszcze PiSu i Napieralskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lk10 Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 18:24 Dajcie spokój przecież wiadomo że to wina Żydów, Masonów i Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lk10 Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 18:25 i podobno Jaruzelski jest w to zamieszany. lk10 napisał: > Dajcie spokój przecież wiadomo że to wina Żydów, Masonów i > Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 18:34 Uspokoiliście mnie. Już myślałem, że Niesiołowskiego i Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
spermaszatana Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 21:17 gdyby jego obronca byl Piotr Brozek zamiast Pawla Brozka, pewnie mialby wieksze szanse Odpowiedz Link Zgłoś
spermaszatana Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 21:19 ciekawe czy teraz wybitni pilkarze beda bronic Grzegorza P. Moze tak: Przeciez wszyscy wiemy jak trzynastolatki teraz same sie pchaja do lozka i rozkladaja nogi, a o siedemnostolatkach to nawet nie ma co wspominac. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 21:49 Bo rozkładają. I ciągną druta. Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Pan Piłkarz 17.12.09, 07:53 Jako bożyszcze i krezus przeważnie traci kontakt z rzeczywistością. Po zakończeniu kariery, albo bolesnie do niej wraca, albo pławi się w strukturach zwiąkowych... i też może sobie pzowalać na takie rzeczy :/ --- - Co to ? - zapytałem, wstrząśnięty rozciągającym się na wiele godzin marszu obrazem. - Tur stepowy. - Ciernik wskazał ogromne, mierzące w kłębie dobre trzy metry stworzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: a wszystko to wina PZPN-u 16.12.09, 20:11 zwingli napisał: > no i Ruskich... może jeszcze PiSu i Napieralskiego ----------------------------------------------------------------------- Za to winę Ponosi PO. Ten rząd szczególnie sprzyja kryminalistom jak wykazało głosowanie 100 % głosów w kryminałach dla PO Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Paweł Brożek? 17.12.09, 09:05 Ten sam. Myśli perspektywicznie. Wie, że piłkarzem jest się krótko więc ukończył studia prawnicze i praktykuje jako adwokat. A że zna środowisko więc biorą go jako obrońcę (choć w Wiśle jest napastnikiem). Biorąc pod uwagę stan polskiej piłki oraz morale kopaczy pracy mu nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalcolo Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 18:42 jelei naprawde bylk to gwalt to skandal zeby tylko na dwa lata.I to za gwalt podstepny z upiciem.Gdyby to ktos inny to by dostal pare latek wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 19:02 Wyobraź sobie, że świat nie jest czarno-biały i pomiędzy "nic się nie stało" a zgwałceniem z twoich fantazji jest jeszcze całe morze różnych możliwości. Z wiekiem to zresztą zrozumiesz. Stąd za każde przestępstwo są przewidziane "widełki" kary. Odpowiedz Link Zgłoś
michalcolo Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 21:15 nie wiesz nawet o czym piszesz .gwalt jest gwaltem i tutaj widac ze nie ma nic na usprawedliwienie.dziewczyna bedzie cierpiala byc moze cale zycie.Jezeli nie bylo gwaltu to nie powienien siedziec.Jezeli byl gwalt to wyrok smieszny.Nie bede z toba wiecej dyskutowal bo i tak nie zrozumiesz mimo ze jestes juz starszy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 21:30 michalcolo napisał: > nie wiesz nawet o czym piszesz .gwalt jest gwaltem Dokładnie tak, jak rozbój jest rozbojem, kradzież kradzieżą a pobicie pobiciem. Tyle tylko, że każde z tych przestępstw może byc popełnione na bardzo wiele sposobów. Stąd i w Polsce i w innych krajach prawo karne przewiduje "widełki" kary. Odpowiedz Link Zgłoś
donkiczong Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 18:43 Tylko za jeden paragraf beknął? A co z "rozpijaniem nieletnich" , laska miala poniżej 18 lat, podobno w wieku 15-17 wedle ustawy potrzbena jest zgoda rodziców na seks? Wiem, że śmieszne. Proszę niech ktoś bardziej obeznany rozwinie moje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 19:00 donkiczong napisał: > podobno w wieku 15-17 wedle ustawy potrzbena jest zgoda > rodziców na seks? Tak? Poświadczona notarialnie? > Wiem, że śmieszne. Śmieszne? Czy ja wiem? Raczej ci dowcip nie wyszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
turtlesowicz Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 19:14 > Tylko za jeden paragraf beknął? A co z "rozpijaniem nieletnich" , laska miala > poniżej 18 lat Eeee w Polskim systemie prawnym kar sie nie sumuje? To w USA mozna dostac 572 lata wiezienia, u nas tylko najwyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek ani tak ani tak 16.12.09, 19:30 Ani w USA kar się nie sumuje, ani też w Polskim prawie karnym już od 1969 r. nie obowiązuje zasada eliminacji. Za każdy zarzut wymierza się karę, dopiero potem łączy w wyrok łączny. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlesowicz Re: ani tak ani tak 17.12.09, 01:23 AFAIK rozpatruje się wszystko co wyjdzie w toku dochodzenia, ale wyrok za przewinienia bierze się z najwyzszych widełek (za najpowazniejsze przestępstwo). Odpowiedz Link Zgłoś
ndjamena kara łączna 17.12.09, 09:19 tez nie, zajrzyj do kodeksu, od najwyzszej kary do sumy kar. czasem kary w ogole nie podlegaja laczeniu, rozpijani to czynnosc wielokrotna zasadą jest ze za jednorazowe upicie sie z tego art nie karze, a od 15 lat mozna "legalnie" uprawiac seks pod warunkiem ze nie daje sie korzysci majatkowej lub osobistej to by bylo na tyle jesli chodzi o prawo Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 22:07 donkiczong napisał: > Tylko za jeden paragraf beknął? A co z "rozpijaniem nieletnich" , laska miala > poniżej 18 lat, podobno w wieku 15-17 wedle ustawy potrzbena jest zgoda > rodziców na seks? Wiem, że śmieszne. Proszę niech ktoś bardziej obeznany > rozwinie moje wątpliwości. Rozpijanie nieletnich odpada bo zrobił to tylko raz. Zgody rodziców nie trzeba, nic ona nie zmienia. Mniej niż 15 - prokurator. Ona ma 14 a on 16 tak samo. A apelację pewnie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 23:17 rorio2 napisał: > Rozpijanie nieletnich odpada bo zrobił to tylko raz. Oczywiscie. > Zgody rodziców nie trzeba, nic ona nie zmienia. Mniej niż 15 - prokurator. Ona > ma 14 a on 16 tak samo. Nie tak samo. Jeśli 16 - co najwyżej sąd dla nieletnich, nie prokurator. I to w praktyce mało prawdopodobne - zbyt mała różnica wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 18:46 mam nadzieje ze nastepna 17-sto latka bedzie corka tego "smart- ass' adwokata ciekawe jak on wtedy zinterpretuje to trzymanie za biodra??? Odpowiedz Link Zgłoś
rysioomisio Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 18:46 Bardzo pilkarskei nazwisko ma adwokat pana pilkarza :):) Odpowiedz Link Zgłoś
marceledi Re: Były piłkarz Arki Gdynia skazany na dwa lata 16.12.09, 19:36 to samo mi przyszlo do glowy. P. Brozek broni pilkarza gwalcacego malolate :) Odpowiedz Link Zgłoś
zepsuty-ojciec Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 19:00 jak na piłkarza to norma,piłkarz miał ją uwodzić przy pomocy kwiatka? Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomius 17-letnia osoba chyba wie jak działa alkohol 16.12.09, 19:02 Co to za argument jest? Raz, że być może nie wiedziała, bo w końcu była niepełnoletnia. A dwa, że gwałt to gwałt. Czy po pijaku czy po trzeźwemu. Klika cholerna. Mam nadzieję, że przenicują dupsko piłkarzowi w pierdlu, może zrozumie na czym gwałt polega. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil1899 Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 19:03 nienormalny kraj normalnie ja wykorzystal zgwalil i powinien dostac 10 lub 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 19:11 Ale papuga też jest mocny. Przecież każda 17-latka wie, że wypicie piwa skutkuje zawleczeniem na plażę i po przytrzymaniu, odbyciem stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 19:13 A i jeszcze uważam, że tym wyrokiem na ręku dziewczyna powinna piłkarza pozwać w procesie cywilnym o okrągłą sumkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 22:10 kamil1899 napisał: > nienormalny kraj normalnie ja wykorzystal zgwalil i powinien dostac 10 lub 15 l > at A normalnie czemu nie 28? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 23:17 Albo 39,5... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 19:14 Te drobne dwa lata tłumaczyć może tylko okoliczność, że nie takie numery odchodziły w Sopocie w 1945 r. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_komentator Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 19:25 Powinien dostać 2 x więcej Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Sędzia Dudek strasznie cięta na piłkarzy 16.12.09, 19:41 za te wszystkie dowcipy o siedzeniu na ławie. A jeszcze jak obrońcą jest Paweł Brożek no to już sprawa zrobila się beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga na drugi raz pam pilkarz 16.12.09, 19:48 bedzie jechal bez trzymanki. I co na to madry sedzia? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_tomek Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 19:56 malo prawdopodobne że to był gwałt, dała widaomo czego a jak otrzeżwiała to co innego mówiła,, Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo [...] 16.12.09, 20:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poiuy321 Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 20:07 uwaga 17- latki !!! picie piwa grozi sexem wbrew waszej woli.... wedlug adwokata Brożka chore...... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 20:30 Ciekawe jak głęboki był stan jej upojenia... Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Kretyński wyrok. Albo był gwałt, wtedy kara wyższa 16.12.09, 20:54 powinna być, albo gwałtu nie było, a wówczas nie ma mowy o karze. To już kolejny popis polskich sądów: po orzeczeniu, że można kobietę wysterylizować wbrew jej woli, poprzez skazanie chorego umysłowo za klepnięcie nastolatki w tyłek. W sądach siedzą debile w togach. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek analfabeta 16.12.09, 20:59 oelefante napisał: > powinna być, albo gwałtu nie było, a wówczas nie ma mowy o karze. Tobie też świat wydaje się czarnpo-biały? Ile ty masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante baran 16.12.09, 21:07 A niby jak sąd uzasadnił wymierzenie najniższego możliwego wymiaru kary? Ani się nie przyznał, ani nie wyraził skruchy, ani sam się nie zgłosił... Po prostu sąd sam ma wątpliwość, czy był gwałt. A dzięki takim baranom jak ty, tacy kretyni w togach mogą liczyć na klakę. spokojny.zenek napisał: > oelefante napisał: > > > powinna być, albo gwałtu nie było, a wówczas nie ma mowy o karze. > > Tobie też świat wydaje się czarnpo-biały? Ile ty masz lat? > Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek analfabeta i kulturalny inaczej... 16.12.09, 21:15 oelefante napisał: > A niby jak sąd uzasadnił wymierzenie najniższego możliwego wymiaru kary? No właśnie. Jakoś uzasadnił, prawda? Nie przychodzi ci do głowy, że pomiędzy "nic sie nie stało" i zgwałceniem z twoich fantazji jest tysiąc sytuacji pośrednich? > Po prostu sąd sam ma wątpliwość, czy był gwałt. Gdyby sąd miał wątpliwości, nastąpiłoby uniewinnienie. Tzw. "wyroków z podejrzenia" nie ma od 400 lat. Ktoś, kto obnaża twoje nieuctwo i brak pojęcia to "baran"? Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: analfabeta i kulturalny inaczej... 16.12.09, 22:04 > Nie przychodzi ci do głowy, że pomiędzy "nic sie nie stało" i zgwałceniem z > twoich fantazji jest tysiąc sytuacji pośrednich? A weź wymień ze dwa takie przykłady, bo ja po całym dniu w robocie nic nie mogę wymyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: analfabeta i kulturalny inaczej... 16.12.09, 22:14 alighieri napisał: > ja po całym dniu w robocie nic nie mogę > wymyślić... Przykre. Prawa jazdy - mam nadzieję - nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
trans.sib Re: analfabeta i kulturalny inaczej... 16.12.09, 23:13 > Gdyby sąd miał wątpliwości, nastąpiłoby uniewinnienie. > Tzw. "wyroków z podejrzenia" nie ma od 400 lat. W sprawach o zgwałcenie jak widać są. Udowadnia to cały "cywilizowany świat", gdzie to już nie są jednostkowe przypadki, gdy panna dręczona wyrzutami, w końcu przyznaje się do bezpodstawnego oskarżenia, np. w ramach odwetu. Często gdy oskarżony siedzi już w więzieniu. Niestety lewactwo i feministki nie lubią niewygodnych precedensów, więc chłopak już zdąży odsiedzieć swoje. Sprawa sprzed kilku tygodni. W Szwecji córka (17 letnia) wsadziła tatę do więzienia zeznając, że molestował ją seksualnie od kilku lat. Powodem było, to że ojciec nie chciał zaakceptować w domu pomysłu córki: trzymania kilkunastu zwierząt. Obecnie Szwecja jest znana nie z łosi czy Sztokholmu, tylko z feministek, więc człowiek trafił do więzienia na znacznie więcej lat, niż ten piłkarz. Po 3 miesiącach odsiadki, córeczka ruszona wyrzutami sumienia zaczęła pisać listy do ojca z przeprosinami i rozpoczęła się machina "odkręcania". Ale tak jak wspomniałem, takie precedensy, w sfeminizowanym świecie absurdu nie są pożądane, więc koleś na święta raczej nie wyjdzie (i mówię tu raczej o Wielkanocy). Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 gwalt - dwa lata ... 16.12.09, 20:58 moze ten pilkarzyna uroda i "krasomostwem" nie grzeszy i dlatego upoil alkoholem aby wykorzystac seksualnie????? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_calavera A mówiłem jej... 16.12.09, 21:13 ...wynajmij sobie na adwokata Johna Terry'ego - polscy adwokaci nie znają się na robocie, po za tym Brożek jest napastnikiem, a nie obrońcą :D Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta 17-letnia osoba wie jak dziala alkohol? 16.12.09, 21:19 Szanowny pan adwokat zapomina ze spozywanie alkoholu w wieku nieletnim nie jest oficjalnym standardem a nabycie alkoholu moze byc raczej nielegalne. Skad oficjalnie moze wiedziec? Ze szkoly? Pan adwokat zna jakies programowe pogadanki w obowiazkowym programie szkolnym? Kiedys takie byly wlacznie z filmem ktory po zgraniu z tasm szkolnych gdzies krazy po internecie, ale nie wiem czy obecnie zmusza sie mlodziez do ogladania go jak za moich czasow szkolnych. W tym przypdaku pan adwokat odwraca uwage od jeszcze jednego watpliwego prawnie faktu ze jego klient - gnojek - podawal alkohol nieletniej co zdaje sie tez nie jest normalne (legalne?). W sumie w swietle prawa za granica byloby kilka oskarzen i nie tylko o gwalt... no ale w Polsce pajace w togach beda politykowac by odwrocic uwage od naduzyc prawnych. pozdrawiam... z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Widać w Polsce nieprzytomną kobietę wolno zgwałcić 16.12.09, 23:50 Pod warunkiem, że w stan nieprzytomności wprowadziła się dobrowolnie. Pan adwokat uważa, że jak kobieta pije w towarzystwie mężczyzny, to tym samym zgadza się na seks! Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 21:20 Dla tego przekrecacza prawa chodzi tylko o pieniadze. Ciekawe jakby spiewal jakby to jego corka byla, faszywiec jeden. Ten ciec z Arki ma pieniadze i placi za apelacje a ta papuga klamie na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 16.12.09, 22:08 mam.4 napisał: > Dla tego przekrecacza prawa chodzi tylko o pieniadze. Ciekawe jakby spiewal > jakby to jego corka byla, faszywiec jeden. Ten ciec z Arki ma pieniadze i > placi za apelacje a ta papuga klamie na zamowienie. Racja, najlepiej od razu ukamienować. Odpowiedz Link Zgłoś
seznam Nie wiedziałem, że i Dudek i Brożek są zamieszani 16.12.09, 21:30 w tę aferę. To jest dowód, że naszą piłkę toczy jakaś gangrena. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 22:06 Facetowi - pierdelek! Ale tak NA MARGINESIE - myślątko, zastanawiajątko: - ona była zachlana, nie wiedziała co robi, on wykorzystywał! Mnie zastanawiają moralne konsekwencje odmiennego wariantu wydarzeń: - ona była zachlana, nie wiedziała co robi, on był zachlany, nie wiedział co robi - robił odruchowo - jak klepnięcie po własnym pysku, gdy zabrzęczał komar! Czy OBA warianty zasługują na identyczne, prawne "podsumowanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lata ... 16.12.09, 22:06 polański,piesiewicz jeszcze jakieś piłkarzyki do curvy nędzy co sie dzieje w wolsce? pieprza się wszyscy na całego tylko prezydent chory bo nie może czy nie pije?sromota sodoma i gomora! Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Gwałt na plaży. B. piłkarz skazany na dwa lat 17.12.09, 03:39 co ma do tego prezydent ty kretynie??Miałeś chyba ciężkie dzieciństwo, może cie tatuś molestował? pieprza się wszyscy na całego tylko prezydent chory bo > nie może czy nie pije Odpowiedz Link Zgłoś