decisive Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 12:11 a czy w Polsce nikt nie pomyslal ile milionow zlotych Polacy stracili w postaci utraconych gruntow na Ukrainie czy Bialorusi; moze niech nam Ukraincy zaplaca ze 100 tys mln zl na utracone nieruchomosci dzialki itd; ta niewielka suma jak najbardziej nam sie nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
polonests Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 12:49 To wystąp o to do sądu, jak zrobiła ta pani. Może Ukraina, Białoruś czy Litwa zapłacą. Ale najpierw udowodnij, że twoi dziadkowe stracili tam ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
byathread Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 12:13 Pogrobowcy PRLu, czerwoni do szpiku kości, szaleją dziś na forum. I jak widać ciągle za nic mają święte prawo własności. Przerażające, że ciągle w tak wielu mózgach tkwi ta komusza mentalność. Nic się tu nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 Masz racje 18.12.09, 12:28 Forumowicze niby chca demokracji ale nawet nie zdaja sobie sprawy ze jedna z glownych zasad demokracji jest prawo do wlasnosci i prawo ktore tej wlasnosci chroni. Jak mozna kobiecie ukrasc ziemie i ja sprzedac? Jakim prawem kierowala sie gmina i soltys? Dlaczego nie odpoiwadaja za zlodziejstwo? Gdzie sa pieniadze ktore dostali za te 32 dzialek, to pewnie wystarczyloby tej kobiecie. Niby dlaczego sprzedazy nie mozna odkrecic skoro sprzedawano skradzone mienie? Odpowiedz Link Zgłoś
byathread Re: Masz racje 18.12.09, 12:56 A najśmieszniejsze jest to, że w takich opiniach przoduje polska pożalsięboże-"prawica". Koń by się uśmiał - prawica kwestionująca prawo własności. Czy ci ludzie nie zdają sobie sprawy w jakiej schizofrenii żyją? Gęby pełne frazesów, a pod ich płaszczykiem skryci PZPRowscy aparatczycy. Wstyd. A może po prostu strach ich obleciał, że prawowity właściciel chce zwrotu tego, co nakradli za poprzedniego ustroju? Odpowiedz Link Zgłoś
olesia_2 Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 12:21 Po 32 latach sobie przypomniała, że ma ziemię w Polsce. Trzeba było o tym myśleć wtedy gdy wyjeżdżała z Polski, a nie teraz po tylu latach się domagać nie wiadomo czego. Sędzia ma gest, tylko chyba nie pomyślał co to oznacza dla Polski, jeżeli wyrok się uprawomocni to my wszyscy poniesiemy konsekwencje "gestu" sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
allessane Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 12:37 a dlaczego? W Polsce o ile wiem nie ma prawa precedensu, każdy przypadek będzie sądzony niezależnie od poprzednich wyroków. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 17:58 Oj biedna ty "olesia2"!rozumku nawet za grosz. Rząd polski i różne naczelniki i wójty sprzedali ziemi tzw.poniemieckiej za miliardy !!Myślisz ,że ona sobie po 32 latach przypomniała?Ona nigdy tego nie zapomniała,ale okazji nie było,żeby się upomnieć.I jeszcze jedno,ona nie domaga się niewiadomo czego,ona tylko chce wejść w posiadanie swojej własności,której nigdy nikomu nie sprzedała i nie darowała. Rozpacz człowieka ogarnia jak się czyta te nacjonalistyczne brednie.Dobrze chociaż,że sąd stanął na wysokości zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 12:22 dziwne okradli wlascicielke i teraz za to zaplaca.ciekawe co z paserami w urzedach ktorzy kradzione sprzedali.po co pytac wlos z glowy itd Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Niemcy,Zydzi i wyborzanie do atakuuu!!!! 18.12.09, 12:26 Oj trzeba bedzie brac nowe kradyty i to mld jeuro no nie? Tylko juz ich nie dostaniecie. Zlodziejstwa i grzechy POstkomunistycznej i komunistycznej propagandy doprowadza wasz kraj do kompletnej ruiny. Za uszami juz macie 900 mld zl dlugow i ponad 100 mld zl dziury budzetowej.A tu setki mld zl trzeba bedze placic i to tylk odszkodowan. Zasypia wasz kraj lawinami wnioskow o odszkodowania i to caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Niemcy,Zydzi i wyborzanie do atakuuu!!!! 18.12.09, 12:42 jelsi jest nasz a nie twoj to wypad do swojego ty judzaca gnido. kto ci cos rozwala ? jeden z niewielu wzrostow gospodarczych w czasie kryzysu a ty dalej swoje brednie. -- "Czym, aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Dostał apartament na Żoliborzu, zostaje zatrudniony na Politechnice Warszawskiej. Dzieci akowca biorą udział w filmie. Syn Jarosław Kaczyński nie zostaje internowany mimo, że był w kręgu doradców Lecha Wałęsy, a po odmowie podpisania lojalki zostaje zwolniony do domu" Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 12:27 cale uzasadnienie jest dziwne powaga ksiag wieczystych dziala przy zwrocie kradzionego a nie dzialala przy kradziezy. jezeli zlodziej falszowal ksiegi nie dziala powaga.ani zlodziej ani paser nie powinni utrzymac sie przy bezprawnych korzysciach Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr To skandal, mam nadzieje że będą płacić wyborcy PO 18.12.09, 12:28 a nie Polacy. Ciekawe kto Polakom zapłaci za ziemie aż po Tarnopol na dzisiejszej Ukrainie? Państwo Polskie nie broni Polskiego obywatela! Donek wspiera swoich, Balcerowicz swoich a kto wesprze Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: To skandal, mam nadzieje że będą płacić wybor 18.12.09, 12:35 mlody i glupis, wiele jeszcze nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: To skandal, mam nadzieje że będą płacić wybor 18.12.09, 12:40 spoleczenstwo ostatnio pokazalo ze woli tuska od oczywistej oczywistosci. to wlasnie byli polacy ty ziobrowy kundlu aktywisto. -- "Czym, aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Dostał apartament na Żoliborzu, zostaje zatrudniony na Politechnice Warszawskiej. Dzieci akowca biorą udział w filmie. Syn Jarosław Kaczyński nie zostaje internowany mimo, że był w kręgu doradców Lecha Wałęsy, a po odmowie podpisania lojalki zostaje zwolniony do domu" Odpowiedz Link Zgłoś
wzycie Re: To skandal, mam nadzieje że będą płacić wybor 18.12.09, 12:41 W imieniu polskich dzieci, które straciły domy,rodziców,wszystko, są chore, wojna sni im się po nocach, całe życie zmarnowane,dzieciństwo było straszne, nie do opisania, kto im to zwróci? Na ile milionów to ocenić? Ludzie !!!!!!!! Myślcie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
mannx Polski rzad placi za bledy PRL 18.12.09, 12:56 i slusznie. Wlasnosc to wlasnosc Odpowiedz Link Zgłoś
morozowska Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 12:40 Sęk w tym, że Agnes Trawny nie jest Niemką, tylko Mazurką, wypędzoną z własnego domu przez Władzę Ludową. Polecam rozmowę z Erwinem Krukiem w "Polityce" (nr48/2009). archiwum.polityka.pl/art/wymazani-jak-gumka-z-zeszytu,426486.html Odpowiedz Link Zgłoś
markspruce Tutaj Mazurka a tam Niemka 18.12.09, 13:13 Tak jak Gunter Grass, gdy przyjezdza do Gdanska to jest Kaszuba a jak wraca do Niemiec to jest Niemcem, Zabawne, gdy niedawni przesiedlency niemeccy z Polski upija sie w Niemczech to mowia,ze sa Polakami, gdy wytrzezwieja twierdza, ze sa Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 W 1977 nikt nikogo nie wypedzal! 18.12.09, 14:42 Problem w tym ze < 1977 nikt nikogo nie wypedzal; kto mial chocby owczarka niemieckiego w rodzinie sam probowal uciekac do RFN do lepszego zycia, gdzie fatherland placil odszkodowanioa za "skradzione mienie" dzis oddaje 20 tyseuro (40 tys DM, ktore warte byly wtedy wtedy duzo duzo wiecej) niemeickiemu panstwu a Polska jej placi 1,1 mln? jesli zwrot to tez wg sily nabywczej z 1977 roku. SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś
zbulwersowany77 to jest jakaś parodia!!! To ja rządamOdszkodowania 18.12.09, 12:42 ...Niemcy na nas napadli, wybili kilka milionów Polaków, okradli nas podczas wojny z czego się da, a teraz my im płacimy za wysiedlenia. To jest gorzej niż beszczelne!!! To jest obrzydliwe!!! Może jeszcze będziemy im płacic emerytury?! Dlaczego Rząd Polski nic nie robi? A Unia Europejska oczywiście nic nie widzi bo Niemcy wiodą w niej prym. To właśnie Niemcy powinni przez te 60 lat finansować rozwój gospodarki Polskiej i płacic emerytury wszystkim, którzy ucierpieli podczas NAPAŚCI NIEMIECKIEJ NA POLSKĘ. Swoją postawą w obecnych czasach tylko pokazują, że niewiele się zmienili od czasów wojny. Że też oni nie maja wstydu!!! Ja rządam od narodu niemieckiego odszkodowania za to, że Polska jest taka biedna i dzisiaj cierpimy będąc na szarym końcu w Europie i będąc w niewiele lepszej sytuacji w porównaniu z innymi państwami na świecie!!! Polak zawsze będzie bity i sprzedany... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: to jest jakaś parodia!!! To ja rządamOdszkodo 18.12.09, 12:47 wyluzuj, Pani trawny wyjechała ponad ćwierć wieku po wojnie a państwo przywłaszczyło jej majątek Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 nie przywlazczylo 18.12.09, 14:43 Panstwo przejejo opuszczony majatek emigranta za duzo lepszym chlebem z wurstem Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: nie przywlazczylo 18.12.09, 15:13 ale to jeden huk, przejęło czy przywłaszczyło. Komuna to było złodziejstwo w białych rekawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.p Re: to jest jakaś parodia!!! To ja rządamOdszkodo 18.12.09, 12:51 > ...Niemcy na nas napadli, wybili kilka milionów Polaków, okradli nas > podczas wojny z czego się da, a teraz my im płacimy za wysiedlenia. Przeczytałeś choć pierwsze zdanie artykułu, który komentujesz? Bo mam wrażenie, że nie. Przeczytaj, pomyśl, co czytasz i dopiero się bulwersuj. J. Odpowiedz Link Zgłoś
mannx Re: 18.12.09, 12:53 Niemcy od lat, rowniez w ramach UE (1/4 Budzetu Unijnego) finansuja niewydolna polska gospodarke. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: to jest jakaś parodia!!! To ja rządamOdszkodo 18.12.09, 14:27 zbulwersowany77 napisał: > Polak zawsze będzie bity i sprzedany... Polak szczery i uczciwy napewno nie,, ale ten o którym ty piszesz latami starał się o ten image. Odpowiedz Link Zgłoś
alamakota201 Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 12:50 Dla mnie to Ty jesteś debilem!. Co Twój wpis ma wspólnego z tym artykułem? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Tuska popiera swoich krewnych sorki Trawnych :) 18.12.09, 12:51 Heimat Herr Tusk :))) A tuskomatolstwu(nawet temu nie z ,,narodu panów'') to dalej pasi :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alexaw Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 13:04 ten mniej pewny ale ogolnie tam rozpoznalabym jako powtarzajacy sie temat mieszkania w starej kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
agios_pneumatos Jako stary Warmiak powiem wam moi rodacy, ze nic 18.12.09, 13:09 a nic nie rozumiecie i nie macie zrodel by zrozumiec co sie dzialo w Prusiech po wojnie. Swobodnie mozecie dyskutowac o prawie do wlasnosci - prosze. Ale nazywanie Agnes 'Niemka', robienie z tego sprawy narodowej to przesada (uklon w strone premiera o wzroscie 165cm). Z jednej strony Agnes na sile wyjechala jak dziesiatki tysiecy ludzi z Polski do 'Reichu' w poszukiwaniu lepszego zycia. Ale to nie byl powod, by zabierac majatek rdzennej mieszkance tych ziem! Tak, tak... ona nie byl repatriantka z Wilenszczyzny czy naplywowa stonka z mazowsza czy innej warszawy. Potaktowano ja w taki sam sposob jak autochtonow traktowala Armia czerwona i WP zaraz po 'wyzwoleniu' - jak sobnika najnizszej kategorii - 'Niemczycha', ktoremu trzeba wszystko zabrac w imie 'powrotu Warmii i Mazur do Macierzy'. Ktore to Mazury swoja droga nigdy w Polsce nie byly... Kolejna walkowana tu sprawa to uregulwanie stanu KW, na ktore bylo 30 lat czasu... Ciekawi mnie jak odnosza sie do tego wszystkiego Krakowiacy mieszkajacy w okolicy Stradomia i Placu Nowego. POdzielicie sie opiniami? Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek_znad_wisly Agios, prawde piszesz, ale nie wiem czy ktos .... 18.12.09, 14:41 to w narodzie zrozumie. Przeciętny mieszkaniec naszego kraju nie odróznia Warmii od Mazur, Suwalszczyzny od Mazur, to gdzie on pochyli się nad subtelnościami skądinąd bolesnej historii polskojęzycznej społeczności zamieszkującej od zawsze do 89 roku (bo juz ich prawie nie ma)południe dawnych Prus Wschodnich... Na skutek tegoż niezrozumienia (m.in.) Mazurom utrudniano życie do granic wytrzymałości i dlatego opuścili swoje piekne ziemie. I swoje atrakcyjne domy w pieknych lokalizacjach. Jest sporo książek, które o tym piszą, no ale czytanie jak wiadomo wymaga wysiłku umysłowego... Dla chętnych: cała proza Erwina Kruka, "Mazury zapomniane południe Prus Wschodnich" A. Kosserta. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Zwariowane rzady Tuska zniszcza POlske!! 18.12.09, 13:13 Odsunac swira od wladzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: Zwariowane rzady Tuska zniszcza POlske!! 18.12.09, 13:23 Chieliście demokracje to ją macie. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 13:33 Ta pani nie powinna dostać ani grosza. Dlaczego ? Bo sama dobrowolnie wyjechała porzucając mienie. Prawie 40 mln ludzi zostało by zmienić rzeczywistość na lepszą a ona uciekła. Teraz, na zdobyczy tych co zostali by obalić reżim chce zrobić kasę. Wstrętne i bezczelene zachowanie nie może być nagradzane. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 13:39 I zabierz przy okazji porzucony w Polsce majątek PISdzielca Czarneckiego bo też ół życia spędził w Anglii. Oczywiście majątki wszystkich, którzy wyjechali na stałe po wejsciu do Unii też zabierz komuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Manipulujesz! 18.12.09, 14:47 Za komuny wybor byl jasny (choc tylko dla "pochodzeniowcow"): hektary i zycie w przasnym zamordyzmie w PRL lub wolnosc, dobrobyt w RFN i odszkodowanie bez hektarow. Zdecydowala sama i powinna byc konsekwentna - Panstwo polskie tez! Dlatego twij post jest tylko manipulacja i pieniactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 13:49 Cwana szwabka. Jesli orzeczenie sadu okregowego przejdzie (a mam nadzieje, ze NIE!) to niemra zbierze podwojna zaplate. Takie cuda moga sie tylko dziac za czasu rzadow lennikow panny Magiel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomo 18.12.09, 14:41 wet3 napisał: > Cwana szwabka. Jesli orzeczenie sadu okregowego przejdzie (a mam > nadzieje, ze NIE!) to niemra zbierze podwojna zaplate. Takie cuda > moga sie tylko dziac za czasu rzadow lennikow panny Magiel !!! Myślę że nie jesteś małolatem i doskonale wiesz jakie były warunki otrzymania dokumentu wyjazdu, w skrótcie: dostajesz, zostawiasz, wyjeżdżasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wardog1 18.12.09, 20:48 wardog1 napisał: > wet3 napisał: > > > Cwana szwabka. Jesli orzeczenie sadu okregowego przejdzie (a mam > > nadzieje, ze NIE!) to niemra zbierze podwojna zaplate. Takie cuda > > moga sie tylko dziac za czasu rzadow lennikow panny Magiel !!! > > Myślę że nie jesteś małolatem i doskonale wiesz jakie były warunki > otrzymania dokumentu wyjazdu, w skrótcie: dostajesz, zostawiasz, wyjeżdżasz. Przeczytaj co pisze "euro67 i nie plec glupot! Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Wyrok niesprawiedliwy 18.12.09, 14:37 Jesli juz zwrot (moim zdaniem bezprawny bo dostala odszkodowanie w Niemczech) to wg sily nabywczej z dnia "straty" czyli z 1977 roku a nie dzisiejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Wyrok niesprawiedliwy 18.12.09, 14:47 euro67 napisał: > Jesli juz zwrot (moim zdaniem bezprawny bo dostala odszkodowanie w > Niemczech) to wg sily nabywczej z dnia "straty" czyli z 1977 roku a > nie dzisiejszej. A co ty myślisz ile kosztowało w latach 70- prawie 60 Ha. plus budynki gospodarcze plus mieszkaniowe? co do odszkodowania w niemczech to śmiechu warta suma zapomogowa do urządyenia mieszkania, wystarczała w zasadzie na umeblowanie kuchni, i to nie za drogiaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wyrok niesprawiedliwy 18.12.09, 14:51 No i podstawowa sprawa. Co ma odszkodowanie otrzymane w Niemczech do bezprawnych działań PRLowskiego rządu okradającego obywateli mających zamiar wyrwac się na wolność? To co ona otrzymała w Niemczech to jest sprawa pomiędzy nią i władzami Niemiec. Jeżeli uznają, że po otrzymaniu w Polsce odszkodowania powinna tam zwrócić kwoty, które dostała ,to jest ich problem nie nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
polonests Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 14:51 Wywiad wyjaśnia nieco więcej: wyborcza.pl/1,87648,6623785,Agnes_Trawny___corka_Mazura.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Obywatele nowej Wielkiej Rzeszy Europejskiej 18.12.09, 14:52 To jest skandal . Polacy którzy utracili majątki na wschodzie sa wystawiani do wiatru przez UE . Polska wasalna podlizuje się UE i udaje sprawiedliwą, przymykając oczy na niesprawiedliwość dziejową jako wyrządzono Polakom nie zwrając im za utracone majątki na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmark Ponad 1 mln zł dla Agnes Trawny za nieruchomośc... 18.12.09, 15:16 gratuluję zwycięstwa w tej sprawie! bzdury piszą Ci, którzy podważają słuszność wyroku. skoro coś do kogoś należy to upływ czasu nie ma znaczenia a zabór mienia jest wbrew prawu. gdyby Wam zabrano coś, co do Was należało, też byście zrobili raban. przemawia przez Was zwykły kołtunizm i zawiść, dominujące polskie wady, choć nie jedyne. macie takie samo podejście jak Ci, którzy wywożą śmieci do lasu, w zamian zabierając choinkę. minęły czasy PRLu i nic nie jest już niczyje czyli wspólne - wszystko ma teraz swojego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
ndjamena Agnes Trawny niemiecka jak Dariusz Michalczewski 18.12.09, 18:35 Ciesze sie, ze ktos tez popiera wyrok. Tu narodowosc nie ma nic do rozstrzygniecia. W ksiedze wieczystej wpisany jest Skarb Państwa Lasy Państwowe zasiedzenie nie nastąpiło, o tym wie każdy kto mial choc pobieżna stycznosc z prawem cywilnym (ci co tam mieszkali jedynie wynajmowali te lokale, a posiadacze zalezni nigdy nie moga niczego zasiedziec) Odszkodowanie na pewno uwzględniało naklady na nieruchomosci, wyliczyla je osoba "zorientowana", jak Prokuratoria twierdzi ze zle wyliczyla, to niech podwaza opinie bieglego, zycze powodzenia-szczerze. Na panią Agnes, a raczej panią Agnieszkę, zważywszy ze cale zycie mieszkala w Polsce do 1977 leją się pomyje, bo spoleczenstwo nie jest informowane o MOTYWACH wyroku i calosci sytuacji prawnej. Za Super Expressem i Faktem notuje jedynie "Niemka- milionowe odszkodowanie, Polacy-płacić" Ja mam większą wiarę w inteligencję polskiego spoleczenstwa, wiec chcialabym zeby tu tez dziennikarze wykazali wiecej rzetelnosci Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Tylko 1 mln zł za skradzione nieruchomości? 18.12.09, 19:25 Jezus sie w grobie obsuwa! Jak się czyta te wypowiedzi polskiego CIEMNOGRODU to Jezus się w grobie trzęsie! Mało tego że nalezy się jej odszkodowanie czy jak woli pełnomocnik Prokuratorii Generalnej Skarbu Państwa Magdalena Kowalczyk "zapłata z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia się Skarbu Państwa" za zrabowane grunty to powinni posadzić przed sadem PRLowskiego urzędasa ówczesnego naczelnika gminy za to że bezprawnie "zagospodarował" te grunty. Powinni również wywłszczyć tego ówczesnego naczelnika gminy aby aparatcik poczuł na własnej skórze co znaczy utracić własna posiadłość! A jak nie ma odszkodowania za skradzione posiadłości to NOBEL by się ucioeszył wiedząc że o dynamicie nie zapomniano! Trawny nie może odzyskać tych działek, ponieważ są one chronione rękojmią ksiąg wieczystych. Skradziona własność chroniona rękojmią ksiąg wieczystych? "Moja ziemia i z nią mogę robić co ja chcę, i mam do tego prawo"! Ukradnę, uniknę kary z powodów politycznych, i też chcę być aby wszystko co było prze ze mnie skradzione było chronione rękojmią ksiąg wieczystych! Porąbany kraj! Prokuratoria Generalna Skarbu Państwa zapowiedziała apelację. "To nie jest odszkodowanie, tylko zapłata z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia się Skarbu Państwa - powiedział dziennikarzom po ogłoszeniu wyroku pełnomocnik Prokuratorii Generalnej Skarbu Państwa Magdalena Kowalczyk." A od czego będa się odwoływać? Mecenas powinien jeszcze wystąpić o oprocentowanie za ojres 1977 do dzisiaj od tej sumy, i zwolnienie z jakichkolwiek podatków ponieważ to była tranzakcja bez zgody właściciela! Odpowiedz Link Zgłoś