bandycki.uklad.po.wrocil 29.12.09, 07:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotholc Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 08:02 "W aktach nie było śladu, że donosił na kolegów z Teatru Żydowskiego, z którym związał się po studiach". Ale jak donosił na rodzinę i znajomych spoza Teatru to w porządku? Autor artykułu chyba czerpał inspirację z "Folwarku zwierzęcego": "Żadne zwierzę nie będzie spać w łóżku z prześcieradłami" Odpowiedz Link Zgłoś
polsz już się odezwały pisowskie psy 29.12.09, 08:19 wcią zachwycają się IPN i tym co robi. Nie jest ważne dla nich, że gnoją ludzi. Liczy się, że jednym z nich był żyd. Nie są wiele lepsi od faszystów Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: już się odezwały pisowskie psy 29.12.09, 08:23 Pały same biły, donosy same się pisały, paszport sam się wstrzymywał... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: już się odezwały pisowskie psy 29.12.09, 08:35 Tyle, że w 90% dzięki nigdzie nie rejestrowanym "uprzejmym" informacjom dostarczanym do POPów przez tych co dziś najbardziej plują na "agentów". Oni czują się bezpieczni, ich świnienia nikt nie zapisywał. Jakoś mało kto dziś chce opowiadać "za co" dostawali przydziały na mieszkanie szybciej niż koledzy, mogli wyjeżdżać na wczasy zagraniczne do demoludów, a szczególnie zasłużeni nawet do krajów wrogich ustrojowi. Bony na samochód też dostawali "za nic". No ale "pieszczoszki komunizmu" - np ci co mieszkali w kamienicy w mieszkaniu mieszczącym się na kilku piętrach, grali w filmie itp., itd. mają dziś czyste ręce oni nie musieli współpracować z UB/SB. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ten pan sam sie zgnoił. 29.12.09, 08:31 Za przeproszeniem. A dziś nawet nie umie powiedzieć - byłem świnią. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Nie był. To lustracja jest świństwem 29.12.09, 23:27 Karzemy ludzi za uwikłania (których często nie mogli uniknąć) sprzed prawie 50 lat, a dopuszczamy drani, chamów i przestępców - by nami rządzili TERAZ? Brak instynktu samozachowawczego, czy tylko brak racjonalności? Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 oj, boli 29.12.09, 08:38 niektórych, że prawda powoli wychodzi na wierzch. myślały śmieci, że nikt nigdy nie dowie się, że byli zwykłymi donosicielami, kapującymi na własnych kolegów, stąd ten skowyt i ujadanie o "gnojeniu". to wy gnoiliście, ludzkie zera. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisowski_histeryk Re: już się odezwały pisowskie psy 29.12.09, 09:19 ojej, straszny IPN gnoi biednych ludzi, co ciekawe gnoi tylko kanalie, które pomagały władzy niszczyć niepokornych opozycjonistów i studentów, ale to przecież nie ich winna, powinno się im za to ordery przyznawać i tytuły nadawać, a nie jakieś brudne "ubeckie" papiery wyciągać (do których stworzenia sami się przyczynili). polsz napisał: > wcią zachwycają się IPN i tym co robi. Nie jest ważne dla nich, że gnoją > ludzi. Liczy się, że jednym z nich był żyd. Nie są wiele lepsi od faszystów Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 08:28 Instytut Podłości i Nienawiści to instytucja działająca jak sąd kapturowy przypominajacy sądy chińskie. Część jej pracowników to ludzie sprawiający wrażenie obłąkanych. I pomyśleć, że ta instytucja powstała przy czynnym udziale PO. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 no, gdyby... 29.12.09, 08:36 on pisał jakieś tam zwykłe książki, to byłaby trudna sprawa, ale on pisał o Żydach i Holokauście!!! jak można szargać tak półświętego??!! no pytam się, jak???!!! serca nie mają te zbiry z IPN. on przecież tylko podpisał coś, ale nie kapował. a nawet jak coś zakapował, to na pewno nie zaszkodził hehe rzygać się chce, jak się człowiek dowiaduje jakie szmaty aspirują do miana elit. tylko ten Fronczewski głupek nie dał się namówić na "nieszkodliwe" kapowanie na kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Zanim oplułeś Henryka Grynberga, należało Ci ... 29.12.09, 08:46 Zanim oplułeś Henryka Grynberga, należało Ci obejrzeć film Pawła Łozińskiego "Miejsce urodzenia". Wiele byś zrozumiał! Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Zanim oplułeś Henryka Grynberga, należało Ci 29.12.09, 09:32 niezależnie od tego co Grynberg przeżył w czasie wojny, kapuś to dla mnie kapuś i takimi ludźmi się brzydzę. wybacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo kolejny autorytet, który donosił, ale nikomu nie 29.12.09, 08:42 szkodził :/ śmieszny i żałosny człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: kolejny autorytet, który donosił, ale nikomu 29.12.09, 08:54 Idz do kosciolka i zobacz ilu sku...... tam bedzie cie pouczlo . Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 08:44 IPN już dawno powinni rozkurzyć żeby ślad po nim nie pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
na1 Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:14 Platforma, PiS nie mogą się wszyscy mylić. Zaskarżoną ustawę o IPN stworzyła Platforma i PiS. Także prezesujący IPN pan Kurtyka został wybrany na to stanowisko przez PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Lustracja PiSu... 29.12.09, 08:44 ...zacznie się już wkrótce, kiedy dostęp do archiwów dostaną normalni historycy, a nie funkcjonariusze partyjni. I będzie to samo, co z CBA...okaże się, że PiS nie tylko tworzył afery, by zadawać śmierć cywilną przeciwnikom, ale krył swoją prawdziwą faszystowsko-ubecką tożsamość. Ich stosunek do Żydów, wypędzonych przez moczarowców, to pochwała siepacza Moczara, który stosował czystki etniczne gwałtowniej, niż faszyści. "Marca" nie było, bo nikt nikogo nie wypędzał - usłyszałam od funkcjonariusza PiS w TVPiS...I tutaj czytam to samo - a że ubecy, a że Żydy parszywe, a że chcą się uwłaszczyć na "naszym" i tak w kółko Macieju. Klasyczne zachowanie tłuszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Lustracja PiSu... 29.12.09, 08:53 a czy nie daje wam,obrońcom IPN,do myślenia,że Rosja putinowska szybciutko utworzyła u siebie odpowiednik tej parszywej instytucji? IPN - jeśli już - to powinien być instytucją naukową, a nie polityczną i prokuratorską Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Lustracja PiSu... 29.12.09, 09:09 jot6 napisała: > a czy nie daje wam,obrońcom IPN,do myślenia,że Rosja putinowska > szybciutko utworzyła u siebie odpowiednik tej parszywej instytucji? Oczywiście tylko przez przypadek nie napisałaś, że odpowiedniki IPN istnieją w Niemczech, w Czechach, na Słowacji, na Węgrzech. Jacy oni wszyscy są ohydni, że mają w swoich krajach takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Re: Lustracja PiSu... 29.12.09, 10:00 Mylisz faszystów z nazistami. Główne państwa faszyzmu - Włochy i Hiszpania nie stosowały czystek etnicznych, nie mordowały swoich obywateli wyznania pod pretekstem przynależności do innych ras i w latach międzywojennych uważane był przez "Świat Zachodni" za wzór nowoczesnego państwa (Szczególnie Włochy. Tak było do wybuchu wojny). Rodowód biologiczny i ideologiczny PIS twardo tkwi w neobolszewizmie a nie w faszyzmie. Cała frazeologia PISowska jest zdecydowanie komunistyczno-bolszewicka. Ich religijne majaczenia i grabienie własnego państwa aby zadowolić korporację z Watykanu są jedynie środkiem do utrzymania poparcia wyborczego w swoim zaściankowym elektoracie. PIS to spadkobiercy bolszewików Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Lustracja PiSu... 29.12.09, 15:25 Masz rację...zresztą naziści niemieccy pobierali lekcje w Rosji Sowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh W Polsce nikt nie współpracował z SB 29.12.09, 08:48 Wszyscy współpracownicy byli bardzo uczciwymi ludźmi honoru i tylko pozorowali współpracę. Nikt na nikogo nie donosił. A jeżeli już donosił, to były to bezwartościowe informacje. A w SB pracowali wyłącznie idioci, i za takie informacje płacili. Taka jest prawda wg pana Michnika, kolegi pana Ketmana i przyjaciela pana Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 IPN chroni "dobre imie" UB-SB... 29.12.09, 09:07 W prawie karnym, funkcjonuje pojęcie wymuszanie i szantaż, w ustawie IPN-u takie pojęcie nie istnieje !!! Ludzie w większości, szli do UB-SB, i pokornie ich prosili, by mogli dla nich pracować, ci łaskawie sie godzili... IPN nie obchodzi w jaki sposób bezpieka "wrebowała" obywateli.. To że mordowali,bili,szantażowali, gwałcili, itd, IPN nazywa "drogą operacyjną" bezpieki.Liczy sie KOMU wyrządził krzywde, czy robił to z rozmysłem,brał pieniądze!? IPN jest jak policja obyczajowa w Afganistanie, zgwałcona kobieta jest winna gwałtu i jest skazywana na baty,lub śmierć ! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 Re: IPN chroni "dobre imie" UB-SB... 29.12.09, 09:11 barnaba444 napisała: > W prawie karnym, funkcjonuje pojęcie wymuszanie i szantaż, w ustawie IPN-u > takie pojęcie nie istnieje !!! Ludzie w większości, szli do UB-SB, i > pokornie ich prosili, by mogli dla nich pracować, ci łaskawie sie godzili... > IPN nie obchodzi w jaki sposób bezpieka "wrebowała" obywateli.. To że > mordowali,bili,szantażowali, gwałcili, itd, IPN nazywa "drogą operacyjną" > bezpieki.Liczy sie KOMU wyrządził krzywde, czy robił to z rozmysłem,brał > pieniądze!? IPN jest jak policja obyczajowa w Afganistanie, zgwałcona kobieta > jest winna gwałtu i jest skazywana na baty,lub śmierć ! --- świetny komentarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: IPN chroni "dobre imie" UB-SB... 29.12.09, 09:21 Dziękuję, kolego, że mi o tym przypomniałeś. Oczywiście, wszyscy krystalicznie uczciwi szpicle byli do tej współpracy przymuszeni biciem i szantażem. No, chyba że ktoś donosił po prostu dlatego, że chciał sobie wyjechać za granicę, jak pan biskup Wielgus. Albo po prostu lubił pieniążki, jak pan Hejmo. Albo po prostu lubił zaszkodzić swoim znajomkom, jak pan hrabia Dzieduszycki. Ale to przecież wszystko tylko wyjątki potwierdzające regułę. I dlatego należy IPN natychmiast zlikwidować. Bo po co mamy wiedzieć, że jakiś uświęcony przez pana Michnika "ałtorytet" to kolejny kapuś. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: IPN chroni "dobre imie" UB-SB... 29.12.09, 09:29 Tak tak wszystko robili ale żeby gwałcili...niesłychane. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 09:39 Czy przeczytałeś dokładnie? Nie mówię o Wielgusie i im podobnych! Mówię o ludziach, którzy wpadli w łapy oprawców z UB-SB i byli zmuszanmi zbrodnią do okreslonych działań! Dlaczego IPN nie wskazuje poszkodowanych w takich przypadkach? A wystarczy pokażać ,kogo zakapował, ile wziął kasy, itd.. Ale jeżeli był tylko podpis, a współpracy nie było, to kto poniósł krzywde/ Tylko UB-SB. IPN szanuje bandytów z UB-SB, ich teczki, to dla IPN Ewangelia.. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 09:51 Sęk w tym, barnabo, że najczęstszym szantażem, jaki stosowała SB od lat 70-tych była odmowa wydania paszportu, albo zablokowanie awansu na jakieś ważne stanowisko, ewentualnie inne utrudnianie kariery. I teraz delikwent miał wybór - albo być sławnym aktorem (jak Damięcki), pisarzem (jak Kapuściński), naukowcem (jak Wolszczan), dziennikarzem (jak Maleszka), i donosić na kolegów w tajemnicy nawet przed najbliższą rodziną, albo powiedzieć SB-kom - walcie się, gnoje, i kariery nie zrobić. Otóż od 20 lat pan Michnik zaciekle mówi nam - trzeba było wybrać to pierwsze, bo to nic złego, skoro żyło się w takiej a nie innej rzeczywistości. I broni - zarówno szpicli, jak i ich mocodawców z SB (nie tylko piórem - bronił zaciekle ich wysokich emerytur jeszcze będąc posłem na Sejm). I to mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 10:02 Emerytury to całkiem odrębna sprawa,wynikają z ustawy o zatrudnieniu i przysługują każdemu kto spełnia kryteria i światopogląd czy czas w którym ludzie byli zatrudnieni nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 10:09 Znaczy się, SS-manom też się należy? No popatrz. A ci okropni Niemcy byli innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 10:26 Mylisz się nie byli innego zdania,w Niemczech emerytur nikt nikomu nigdy nie zabierał. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 10:38 Oczywiście. SS-mani, za wzorową służbę w SS dostawali wysokie odprawy, a lata pracy w obozach koncentracyjnych przy gazowaniu ludzi liczyły się do emerytury podwójnie (ciężka praca, szkodliwa itp). Ciekaw jestem tylko, koleżko, czy gdyby ci tak utrwalacze z UB albo SB zabili ojca albo brata, czy nadal pierdzieliłbyś takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: trombozuh.A co ja napisałem ? 29.12.09, 10:50 Mówimy o przysługujących prawach emerytalnych a nie o odpowiedzialności za zbrodnie,nie myl pojęć. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 trombozuh, a skąd ty masz taka wiedze !?? 29.12.09, 10:12 Jednym słowem UB-SB to były instytucje ocalenia narodowego i to UB-SB obaliło komune !!! Wybacz, jesteś durniem, albo byłym SB-kiem..Nie odpisuj Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: IPN chroni "dobre imie" UB-SB... 29.12.09, 09:22 Aha - jeszcze jedna sprawa. Może być mi łaskawie przypomniał, kogo IPN skazał na baty albo śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 ależ byli przymuszani... 29.12.09, 09:35 np. szantażowali ich że nie zrobią kariery. a przecież karierę trzeba zrobić, choćby za cenę sku...enia się. wtedy to usprawiedliwione Odpowiedz Link Zgłoś
jaremma GWno broni kapusi, straszy internautow, ze zna IP 29.12.09, 08:56 Bleeeee! GWniana to gazeta burzuji i kapusi. Okradli narod i pienia sie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: GWno broni kapusi, straszy internautow, ze zn 29.12.09, 08:58 Spowiadałes sie przed swietami? a Wiesz czy to nie byl kapus? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 jaremma, najgłosniej krzyczą tacy kapusie, jak ty. 29.12.09, 09:10 IPN oskarża za wymuszony podpis, nie za fakty, UBolu... Odpowiedz Link Zgłoś
antypisowski_histeryk Re: jaremma, najgłosniej krzyczą tacy kapusie, ja 29.12.09, 09:21 barnaba444 napisała: > IPN oskarża za wymuszony podpis, nie za fakty, UBolu... panie znawco UBecji, za sam wymuszony podpis nie jest się oskarżanym o współpracę tylko (niespodzianka!) za współpracę, dostarczanie SB jakże potrzebnym im informacji (czyt. donosów). Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 antypisowski_histeryk, nie czytaj napisów w WC... 29.12.09, 09:31 antypisowski_histeryk napisał: > panie znawco UBecji, za sam wymuszony podpis nie jest się oskarżanym o > współpracę tylko (niespodzianka!) za współpracę, dostarczanie SB jakże > potrzebnym im informacji (czyt. donosów). ---------- Właśnie,że w wielu wypadkach,IPN oskarża za podpis. Nie wskazuje poszkodowanych itd.. Liczy sie tylko złożony podpis pod kwitem o współpracy "dobrowolnej" Przeczytałem ciekawy komentarz.. forum.gazeta.pl/forum/w,904,104905414,104907340,IPN_chroni_dobre_imie_UB_SB_.html Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:11 HA ha ha I tu tkwi całe sedna sprawy. Najpierw starali się by z Polski wyjechać, bo na zachodzie i w Izraelu żyło się lepiej ponieważ nie trzeba było z niczego odbudowywać kraju po zniszczeniach wojennych. A jak nie chcieli wypuścić to szli na współpracę z SB lub UB. A jak już udało się wyjechać i dostali odszkodowania to stali się raptem wypędzeni i poszkodowani. To tylko Niemcy i żydzi Potrafią być tak bezczelni. A polskie sądy podległe pod premiera wiadomego pochodzenia Wydają wyroki że wyrzucają polskie rodziny na ulicę i majątki oddają niby wypędzonym. To Katastrofa państwa i ponowna germanizacja tego polskiego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Głupiś jak but z lewej nogi... 29.12.09, 09:43 Twoje przeświadczenie, że ludzie nie maja prawa wyjechać z kraju kiedy chcą są podobne przypomina bolszewików lub polityków PIS. Tacy ja Ty, Bierut, Stalin, Kaczyńscy czy Kim Dzong Il siłą zatrzymujecie ludzi w zniewolonych krajach. W tamtych czasach życie w Polsce zaczynało się powoli "stabilizować" a w Izraelu trwał nieustanna wojna z sąsiadami, wyjazd tam oznaczał pójście na wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham jeszce nie wypiłem kawy... 29.12.09, 10:05 Sorry za niezrozumiałe pierwsze zdanie, kawa jeszcze nie dotarła do żołądka... Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak acer0,pomyliłeś idioto!To forum GW, nie RM Rydzyka 29.12.09, 10:21 nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tadeusz_Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aselliotreid Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:12 kto nie zyl w tamtych czasach, niech sie nie wypowiada.. nigdy nie wiemy, do czego bedziemy zdolni ze strachu, przerazenia czy dla dobra najblizszych, poki sami nie znajdziemy sie w takiej sytuacji.. nie zamierzam opluwac tego czlowieka, bo nie mi go sadzic.. tak samo jak Wam.. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 no pewnie... 29.12.09, 09:37 nie osądzajmy nikogo. szmalcowników też nie, bo przecież nie żyliśmy w tamtych czasach. zrównajmy wszystkich z poziomem szmaty i się cieszmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieudonek Mordę ma raczej sprzedajną więc nie wiem o co ten 29.12.09, 09:19 reiwach Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_piszczek Re: Mordę ma raczej sprzedajną więc nie wiem o co 29.12.09, 09:51 ...a może Ty byś ukazał swoją mordę, to porównam jak wygląda ta właściwa...cacy, a ta sprzedajna Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak nieudonek, twoja morda jest powszechnie znana.. 29.12.09, 10:19 świńska morda SB-ka... pl.northrup.org/photos/crap/Animals2/nl-65.htm Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:22 IPN do życia powołali wybrańcy narodu, tym samym nasi wybrańcy przy pomocy różnej zbieraniny osobników nękają wybiorczo ludzi, tak jak idzie zapotrzebowanie!!! A kto rozliczy tych mrówczo pracujących w IPN za nasze pieniądze???? Odpowiedz Link Zgłoś
xtc3 Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:22 uf. teraz już wszystko wiadomo. Dziekuję ci bandycki układzie po.wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:33 najsmieszniejsze to jest powolywanie sie w Polsce na Konstytucje!! wrecz komiczne - Odpowiedz Link Zgłoś
fnc A co donosicielska przeszloscia Rajmunda K? 29.12.09, 09:36 Czy dokumenty zostaly wyczyszczone przez braci K. i ich poplecznikow? Podobnie, jak w przypadku akcji Hiacynt...? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 co z donosicielska przeszloscia Rajmunda Kaczynski 29.12.09, 09:44 www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm------------------ safari.blox.pl/2007/09/czy-ojciec-Jarosawa-i-Lecha-Kaczynskich-wyludzil.html-------------- www.searchengines.pl/Bracia-Kaczynscy-portret-prawdziwych-patriotow-t97082.html------------------ wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Teczki-Kaczynskich,wid,10104920,wiadomosc_prasa.html?ticaid=18bf4 Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus To jest skandal, aby politycy PiS i ojciec dohtór 29.12.09, 09:47 To jest skandal, aby politycy PiS i ojciec dohtór od wiedzy o sobie mieli dostęp z tymi zajadłymi kaczorami i Lepperami do teczek w IPN. Natomiast odmawiają osobom poszkodowanym jeśli tylko stwierdzą kontakt z PZPR. Za wyrzucenie ze studiów, za marzec, za ojca w kopalni uranu odmówili, a przecież ciągła inwigilacja mojej osoby i rodziny uzasadnia możliwość wglądu i to każdemu, bo każdy był pod presją. Gady umówili się z komuną w Magdalence z tymi durnymi donosicielami z KK, dlatego tak paliły się ich teczki i te żenujące fałszywki wspólników do Telegrafu! I co to zmieni? Dla losu tej ziemi. Zło się wylało. Szambem zaśmierdziało. Już nie ten Lechu. Zamilkł na wydechu. Co wdech smrodzą kaczory. Trzymają do tej pory. Wdychasz on puszcza gaz. A z nim reszta naraz. Z boczku kleru zboczki. U boku UBoczki. Do wtóru, dla kasy. Ten element łasy. „Prawo i Sprawiedliwość”. Bizantyjska chciwość! Nękam sądami. Nękam grzywnami. Namiestnik Redyka. Buraka polityka! Za moim przykładem. Kłóć się z sąsiadem. Otruj mu psiaka. Wymódl mu raka. Mów do obrazu. Z wynikiem ilorazu Inteligencji Jak u prezydencji. I zagrała w Zielniewie z łorganami waltórnia. Momy durnia, momy durnia! Odpowiedz Link Zgłoś
eliminator.1 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 09:54 to, ze nie mozna miec dostepu do informacji na swoj temat, nie ma nic wspolnego z demokracja. OPN to ostatni bastion Komunizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 10:07 ten kto nie udostepnia powinien poniesc osobiscie koszty procesu ktory ipn musi przegrac bo fundamentem prawa jest ze kazdy nawt zbrodniarz maprawo zapoznac sie z aktami jezeli urzednik zlosliwie nie udostepnia powinien pokryc koszty osobiscie bo nawet idiota moze przewidziec wyrok w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 10:11 Urzędnicy z IPN celowo nieudostępniają, bo w naszych teczkach są dane na temat kto doniósł! Dlaczego mamy wiedzieć, że "klasa polityczna", autorytety kościelne to szmaty? Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak Mam pytanie..Kogo zakapował Grynberg ??? 29.12.09, 10:17 Kto zna nazwiska poszkodowanych? IPN podał tylko,że Grynberg podpisał kwitek, ale nie podał listy poszkodowanych....Więc ponawiam pytanie,kto został skrzywdzony ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
maj.47 Re: Mam pytanie..Kogo zakapował Grynberg ??? 29.12.09, 10:54 Dobre pytanie... szopenowszczak napisał: > Kto zna nazwiska poszkodowanych? IPN podał tylko,że Grynberg podpisał > kwitek, ale nie podał listy poszkodowanych....Więc ponawiam pytanie,kto > został skrzywdzony ?????? ------- jedynym poszkodowanymi byli UB-SB.... Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 10:30 Przewidzieć wyrok można w normalnym kraju ale nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 15:41 Dla nie udostępnić, PO WCZESNIEJSZYM UPUBLICZNIENIU? Niech ten co go może to osobiście dotyczyć dowie się z kim miał do czynienia! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 21:37 Ludzie z IPN i w sporej części z PiS na czele z bliźniakami mają mentalność komisarzy bolszewickich. To oni decydują kto winny, a kto nie. Widac to było gdy byli u władzy. Były partyjny z nomenklatury, ale obecnie lojalny był dobry, a były opozycjonista ale przeciwnik był wrogiem i SBkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardm1954 Lustracja Grynberga w Trybunale 29.12.09, 23:07 zydki jak zawsze sa pokrzywdzeni obojetnie czy to oni donosili czy na nich donosili po....ny narod wybranych przez boga w polsce zeby nbylo dobrze trzeba wygonic tych obrzezancow i zasrancow niech w tym swoim izraelu wyzdychaja Odpowiedz Link Zgłoś