zzbyszekz Skrzydlewski masz czlowieku sumienie ??? z tego 03.01.10, 21:30 filmu jasno wynika ze jestes umoczony , podstepem wykonczyles konkurencje !!! Obys trafil na taka pomoc za jaka placisz mordercom zwanym ratownikami medycznymi lub lekarzami !!! niech ci wstrzykna pavulonik i cierp jak ci ktorzy cierpieli jak kat ktorego oplacales wstrzykiwal im to scierwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sprzeniewierzenie fakt, ze film jest w necie powinien uswiadomic 03.01.10, 21:39 kolejnym szkrzydlewskim , ze pomalu konczy sie epoka 'zalatwiaczy' w polsce, oby jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
olias Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 03.01.10, 21:39 ale jaja! oglądałem pierwszy odcinek i mi wystarczy. po co napisy czy tłumaczenia? słuchajcie/cytajcie - podjeżdża KARAWAN, wysiada z niego "nasz" beznesmen. z naręczem zdechłych kwiatów. podaje te kwiaty z karawanu kobietom na ulicy. Bo 8 marca. Kwiatem w dół. Naprawdę. A buzia? na oko IQ w granicach 70. Przy nim "Gosia" Gosiewski to orzeł intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można 03.01.10, 21:42 a tu sama posłanka euro www.skrzydlewska.com warto otworzyć by zobaczyć ten rozkoszny usmiech Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 dooglądaj do 11-go. warto. 03.01.10, 21:43 Ujęcie w części 11- 2:35--2.43 super wkomponowanie z komentarzem i momentem rozwoju akcji. Gratulacje również za pokazanie Łodzi. Jestem Warszawiakiem ale chylę czoła, bo Łódź, tutaj, dzięki, nie wiem dokładnie, komu,ale chyba operatorowi z ogromnym wyczuciem, wspaniale główną rolę gra. Klimat oddaje wasze miasto w pięknych pastelach. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: dooglądaj do 11-go. warto. 03.01.10, 21:50 Od czasu, jak po trzydziestu latach wyjechałem z Łodzi, żyję innym życiem... To miasto jest doskonale ukazane w tym filmie. Chylę czoła przed operatorem. Chapeaux bas ! Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Kwiatki łodygą do góry to mały problem. 03.01.10, 21:51 Obejrzyj następne części. Na szczególną uwagę zasługują sędziowie i ich zachowanie w czasie rozpraw. Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Kwiatki łodygą do góry to mały problem. 03.01.10, 23:40 Hehehe, niezawisli warto dodac. K.u.r.w.a, co to za kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Filmweb Łowcy skór 03.01.10, 21:48 Proszę, zróbmy ruch na stronie tego filmu na serwerze filmwebu. Pooceniajmy go. Zwrócimy społeczną uwagę. Sprawa tego warta. www.filmweb.pl/f487001/Necrobusiness,2008 Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 03.01.10, 21:51 A Wy, biedni ludzie z Łodzi tylko pyskować po kątach potraficie? I to na dodatek anonimowo? A jak przychodzi do wyborów, to jak te durne owce idziecie głosować na różne indywidua, albo w chałupach po kątach się chowacie! Jaką władzę sobie wybraliście, to i taką macie! Na czele z Waszym ukochanym prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś
3plabc Cenzure zawsze obejść można... 03.01.10, 21:54 Coś widzę że po 20 latach pseudo wolności coraz to bardziej władza tęskni za praktykami z PRL. Komunę obaliliśmy... was też damy radę... radzę o tym pamiętać bo świadomość i wściekłość w społeczeństwie rośnie i kiedyś przestanie łykać propagandę dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Spieszcie się, bo jeszcze jest na youtube! 03.01.10, 21:57 Spieszcie się, bo jeszcze jest! W początkowym okresie GW podawała, jak również ludzie ze środowiska piszący na forum pod artykułami na ten temat, że istnieje szczegółowy zeszyt zapisów wysokości wpłat prowadzony przez przewodniczącego solidarności branżowej służby zdrowia (celowo z małej litery- za przywłaszczenie nazwy). Nic o tym zeszycie sąd nie wspomina, czyli zaginął. Mało tego ten, nie przechodzi mi to pisać, solidarnościowiec, kandydował i dostał się do komisji krajowej służby zdrowia. Czy ten co zlecał zabójstwo to ten solidarnościowiec? Wszelkie informacje w pewnym okresie na jego związek z so. zostały poddane cenzurze. Poszperam może odnajdę odnośniki na potwierdzenie tych słów. www.youtube.com/watch?v=dHXMILwtQTg&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Spieszcie się, bo jeszcze jest na youtube! 03.01.10, 22:00 Zeszyt jest i był dowodem w sprawie. Zabawne, bo Selder też jest dobrze ustawiony w łódzkim klerze. I z tego co mówią, to oprócz jednego brata umoczonego w sprawie, ma jeszcze dwóch braciszków księży. Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 tu sa chyba sami dziennikarze, bo 03.01.10, 22:07 zrobiło się bardzo Holmes-owsko, jako lekarz rzekłbym sporo spekulacji w dobrze opracowanej bazie danych np. dwóch braciszków księży. życzę powodzenia. Watson. P.S. Czyżby nowego Holmesa reżyserował Guy Ritchie???? Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Gdzie pobierał nauki 03.01.10, 22:03 ten dobroczyńca Skrzydlewski i jakie ma wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Cui bono ??? 03.01.10, 22:05 W czyim interesie odgrzewanie sprawy ? Czemu GW daje dużą czcionkę na samej górze strony ? Przecież córunia kandyduje z ramienia PO. Przecież GW milczała o wątku Skrzydlewski-Tomalski. Co się dzieje ? Czyżby nadszedł czas obalania idoli ? Może taki rozgłos w celu uprzedzenia ruchu PISu ? Że niby sami potrafią rozprawić się z toczącym partię plugastwem. Pozorowane samooczyszczanie szeregów ? Co się szykuje ? Jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Re: Cui bono ??? 03.01.10, 22:07 Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Cui bono ??? 03.01.10, 22:41 badtriler napisała: > Referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego. Drogi Kolego po Fachu, Nie wierzę, że obywatele miasta Łodzi stawią się co piąta głowa (bodaj tyle potrzeba, by referendum było ważne), żeby podjąć tak kontrowersyjną decyzję. Po prostu w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk07 Cenzura radnego - tego za komuny nie bylo !!!!!! 03.01.10, 22:13 kpiny !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tatazygmunta Co t o idiotyczny tytul? 03.01.10, 22:13 O co chodzi z tym zakazem? Jest zakaz sadowy wyswietlania tego filmu? Premier zakazal jego emisji? Jak juz sie cos pisze to powinno sie wyjasnic rzecz do konca a Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Co t o idiotyczny tytul? 03.01.10, 23:34 gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=11716 tam jest odpowiedz, uzyj google aczkolwiek droga gazeto nalezy wyjasnic dlaczego film jest "zakazany". Co do samej osoby pana S. Nie chce mi sie wierzyc, ze ten "czlowiek" pomimo zeznan innych osob chodzi sobie wolno i jeszcze prowadzi swoj biznes. Kpina. Skazano plotki, gruba ryba oglada sobie zuzel w telewizji. Nie wspominajac, ze w filmie grozi smiercia dwom osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
tatazygmunta Re: Co t o idiotyczny tytul? 04.01.10, 00:27 zakazac emisji to moze sad albo jakas inna wladza. A jak na razie to Skrzydlewski tylko twierdzi ze niby bbs zobowiazalo sie do nieemitowania tego filmu w Polsce. Ale to sa tylko jego przekonania i moze mu sie tylko tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Co t o idiotyczny tytul? 04.01.10, 00:45 ja sie z toba zgadzam, zastanawiam sie tylko jak ten pan sobie to wymyslil w dobie internetu. Zastrzec sobie zakaz emisji w Polsce i nie pomyslec, ze ktokolwiek moze to opublikowac w internecie. On z BBC nie ma szans, to nie musial byc nikt z BBC kto ten film opublikowal. Moze sad w Lodzi przyzna mu racje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bewi1 Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 03.01.10, 22:24 Film ten widziałam już kilka miesięcy temu w Szwecji. Rzeczywiście, żenada, ale dla nas wszystkich Polaków, że coś takiego się w naszym kraju dzieje. A fakt że p.Skrzydewski jest radnym powalił mnie............to dopiero obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 03.01.10, 22:25 Nekrobusiness łódzki to już jest bandytyzm! Na filmie widać jaki aktywny ten kwiat łódzkiej nowej władzy, ten cały mądrala Kropiwnicki, papa pełna wartości chrzescijanskich, jakichś dyrdymałów, frazesów i takiego osobnika w mieście Łodzi ludziska wybrali sobie?? Rozpacz!! Czy to ma być tak już w tym kraju?? Kto faktycznie nami rządzi?? Ludzie co sie dzieje!! Odpowiedz Link Zgłoś
jrk KPINA... 03.01.10, 23:07 "Witold Skrzydlewski szefem polskich grabarzy 2009-03-05 04:23:00 Przedstawiciele ponad stu firm funeralnych zrzeszonych w Polskiej Izbie Przedsiębiorców Pogrzebowych, wybrali na swego szefa Witolda Skrzydlewskiego, współwłaściciela firmy "H. Skrzydlewska". Do zmiany doszło podczas zwołanego w trybie pilnym nadzwyczajnego zjazdu PIPP w warszawskim hotelu "Air Port Okęcie". Witold Skrzydlewski twierdzi, że był tym wyborem zaskoczony. - Jechałem na zjazd z nastawieniem, że uzupełnimy skład zarządu, gdyż pięciu jego członków złożyło dymisję po tym, jak z naszej warszawskiej centrali odeszło kilku najlepszych fachowców w branży. Niespodziewanie padła propozycja skrócenia kadencji zarządu o 2,5 roku oraz powierzeniu mi funkcji prezesa. Jeszcze przed głosowaniem zapowiedziałem, że jeśli zostanę wybrany, nie będę świeżą łatką na wytartym ubraniu. Nawet nie generałem, jak mnie od razu zaczęli nazywać w kuluarach, lecz naczelnikiem. Kto mnie zna, wie, że biorę wszystko albo nic. Skrzydlewski na początek zapowiedział zredukowanie zarządu PIPP z dziewięciu do pięciu członków, odbicie konkurencji (Stowarzyszeniu Funeralistycznemu) utraconych fachowców i zmianę wizerunku grabarza, "kojarzonego ze smutnym panem z calówką w ręku". - Dałem wszystkim tydzień do namysłu i zapowiedziałem, że jak nie podpiszą się pod moim programem, mogą szykować taczkę - stawia wszystko na jedną kartę Witold Skrzydlewski." Cytuję za: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/969523.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: KPINA... 03.01.10, 23:21 Proste. Skrzydlewski przekonał kolegów po fachu, że jest w stanie lobbować skuteczniej niż ktokolwiek inny. A że efektywnie zwalcza konkurencję, to przecież wiemy. Choćby z zakazanego filmu. Tego rodzaju metody muszą wzbudzać respekt w branży. Z faktu bycia capo di tutti capi płynie nie tylko prestiż, ale i władza. Włosi na takie układy mówią : mafia. Używają tego słowa bardzo chętnie i bardzo często. Nawet jeśli w jego kontekście nie ma mowy o zamachach terrorystycznych, groźbach, wymuszeniach, zastraszeniach. Wystarczy samo powiązanie świata przestępczego z aparatem decyzyjnym. A ja tylko dodam - jaki kraj (jakie miasto) - taka mafia... Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_dziadzio Cieszę się, że płacę abonament za __m i s j ę TVP 04.01.10, 00:02 Cieszę się, że płacę abonament za misję TVP Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_dziadzio Cuda Tuska: 04.01.10, 00:07 Cuda Tuska: 1. Otwarcie zawodów prawniczych 2. Europosłanka Skrzydlewska 3. Misyjność TVP i Kammela 4. Farfau 5. Rozgonienie leśnych dziadków z PZPN 6. tRASA SALOMEA-WOLICA na Euro 2012 7. Struzik trzymający w łapie cała aglomerację warszawską 8. Przyzwoity koalicjant 9. Rozkwit straży pożarnej Pozdro, na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 04.01.10, 00:20 jakoś pominięto tu wątek powiązań biznesowych kurii łódzkiej,a szkoda. No i ten handel Tuskowymi miejscami wyborczymi obrzydliwy. Mam nadzieję dowiedzieć się ile takie miejsce dla księżniczki w UE kosztowało..... Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Obejrzyjcie calosc, zanim zaczniecie oceniac! 04.01.10, 01:05 A obejrzec warto, aby sie utwierdzic w przekonaniu jaki syf jest dalej w Naszym kraju!!! Potwierdzeniem tego sa ludzie tacy jak prowadzacy proces Sedzia z Lodzi czy radny Skrzydlewski (zalosny prymityw)i caly ten przerazajacy uklad. I nie jest tak jak powiedzial (szanowany) prof Balcerowicz, ze za dwadziescia lat dogonimy Europe. Bo coz z tego, ze bedziemy zarabiac (choc to moze nigdy nie miec miejsca)jak Francuzi jak mentalnie dalej bedziemy prymitywnymi barbarzyncami. Europa bedzie umierala ze smiechu ogladajac ten film!! Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Zakazany w Polsce film o "łowcach skór" można z... 04.01.10, 05:24 Gratuluje palantom głosującym na Skrzydlewskich. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Łodzianom gratulujemy samorządowców! 04.01.10, 08:25 Normalnie Rosja, a nie cywilizacja zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ent1234 Nie róbcie z niego potwora! 04.01.10, 12:22 Skrzydlewski pomógł mnie i mojej rodzinie. Dlaczego nie mówi się ile dobrego zrobił i nadal robi dla zwyczajnych, prostych ludzi?? Proszę, zastanówcie się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
witekjs Re: Nie róbcie z niego potwora! 04.01.10, 14:10 www.edukacjaprawnicza.pl/index.php?cid=101&id=596&mod=m_artykuly Rodzina... www.czsz.bzzz.net/czarny/node/1928 Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Nie róbcie z niego potwora! 04.01.10, 14:33 No i chorym dzieciom też pomógł. Dobry człowiek nie ma co. Naprawdę cacy. *** P.S. Ktoś musi w końcu stać się narzędziem, dzięki któremu powstaje propaganda. Stalin i Adolf też w końcu lubili pokazywać się z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Nie róbcie z niego potwora! 04.01.10, 17:52 Lenin tez był człowiek dobry. "A przecież mógł zabić!" Odpowiedz Link Zgłoś
oblomoff Wersja z YouTube jest okrojona! 05.01.10, 01:48 Ile czasu trwa oryginalny "Necrobusiness"? Z różnych filmowych baz danych, np. z IMDb, można się dowiedzieć, że 95 minut: www.imdb.com/title/tt1244098/ Ile z tego znalazło się w YouTube? Jeśli zsumujemy czasy trwania wszystkich 11 odcinków (są podawane w stopce), uzyskamy tylko 80 min.51 sek! W istocie rzeczy pokazany w YouTube materiał jest jeszcze nieco krótszy, bowiem końcowe fragmenty niektórych odcinków (## 1, 3, 5, 10) są powtarzane w następnych odcinkach - łączny czas powtórek wynosi ok. 50 sek. A więc z oryginalnego "Nekrobiznesu" usunięto ok 15 minut materiału filmowego. Ciekawe, co było na usuniętych fragmentach? Wartoby w końcu zobaczyć oryginalną wersję tego dokumentu, bo jak dotąd, różni ludzie albo próbują pozbawić nas do niego dostępu, albo pokazują nam jakieś preparaty. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej WOLNA ŁÓDŹ 05.01.10, 10:30 Stwórzcie ruch WOLNA ŁÓDŹ. Do wyborów jeszcze trochę czasu. Ruszyli Polską koledzy z koniecPZPN.pl może i Wy potraficie czas pokazać ludziom, jaka jest siła internetu wystawcie swoją listę i czas na Wybory Odpowiedz Link Zgłoś