samozwaniec1 04.01.10, 13:40 Najbardziej zalosne towarzystwo w Polsce - mysliwi.Mozna ich tylko porownac do bandytow zwanych kibolami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonix24 Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 14:02 z tej samej mętnej i jednolitej debilnej masy. Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 14:22 a ja w wolnym czasie rekreacyjnie "szlajam" się rowerkiem po naszych pięknych lasach - czasami wieczorem i w nocy. I niekiedy zastanawiam się, słysząc wystrzały czy mijając myśliwych, czy kiedyś jakiś napalony/nawalony jałowcówką strzelec nie weźmie mnie za dzika lub jelenia... Odpowiedz Link Zgłoś
jrk1974 Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 15:10 Rzeczywiście - dużo wiecie o myśliwych i łowiectwie. Ja mam doktorat, pracuje na uczelni i jakoś nie czuję pokrewieństwa z "kibolami". Ciekawe ilu z Was wyrobiło 100 godzin rocznie prac w lesie, latało zimą z sianem czy workami ziarna i to nie po to, by mieć później w co strzelać, bo jest coś takiego, jak limity odstrzału i dane koło może w roku strzlić tylko tyle i takich zwierząt, jakie przewiduje plan odstrzału. Mało tego - za nieodstrzelone zwierzęta płaci karę, bo w ten sposób nie zostają zrealizowane przygotowane przez specjalistów i narzucone kołu założenia gospodarki zwierzyną. Do tego dochodzi ochrona gatunkowa, okresy ochronne itd. Wkrótce kończy się na dobrą sprawę okres polowań - zacznie sie dopiero za 8 miesięcy, więc opowiadania o lękach związanych z jazdą na rowerze po lesie można między bajki włożyć. Za to radzę więcej uwagi przywiązywać do wprowadzanych do lasów psów - ciekawe ilu z was widziało konającą małą sarnę z rozszarpanym gardłem, bo piesek się musiał wybiegać po lesie. Pewnie, że i wśród myśliwych, tak jak w każdym innym środowisku, spotkać można ludzi o wątpliwych walorach etycznych, ale to margines, a nie zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
isza Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 15:24 Człowiek który z przyjemnością zabija nie jest normalny. Ale mysliwi dorabiają do swojego procederu misję, oni przecież dokarmiają biedną zwierzynę (żeby potem mieć do czego strzelać) i gdyby nie oni to cała równowaga ekosystemu by runęła wszakże...Byłam kiedyś, raz jedyny, tłumaczką na tzw. dewizowym polowaniu i nigdy więcej się nie zdecydowałam chociaż płacili bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Zabijanie jest naturalnym instynktem. 05.01.10, 18:55 Ale jak sie go nie ma, to cywilizacja upada. Jak obecna Ojropa pod naporem muzulmanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdar Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 15:26 Człowiek który z przyjemnością zabija nie jest normalny. Wiem, że myśliwi mają poczucie misji, przecież dokarmiają zwierzynę (by mieć potem do czego strzelać), wszakże bez nich ekosystem by runął...Raz jedyny byłem tłumaczem na tzw. dewizowym polowaniu. Coś strasznego, nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jrk1974 Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 04.01.10, 16:00 Rozumiem, że nikt z przedmówców nie je mięsa, wędlin itd. Albo sądzi, że zwierzęta, z których produkty te pochodzą dobrowolnie popełniają samobójstwo. Uwielbiam takie oszukiwanie samego siebie i nazywanie innych nienormalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
e.zwierzolub Re: Myśliwi i kibole wywodzą się... 05.01.10, 14:01 ciekawe, że za każdym razem musicie sami się dowartościowywać ile to robicie dla zwierząt! mam wyższe studia, ileś kursów pokończonych, dwie podyplomówki, ale nie uważam, że daje mi to prawo innych traktować jak bandę debili wciskając im głoden kawałki, jeżeli uważasz, że pomaganie zwierzętom w zimie tłumaczy Twój instynkt mordercy to żałosny jesteś czasy zdobywania jedzenia w ten sposób się skończyły! więc wybacz mi, ale nic nie tłumaczy Waszego postępowania, gdyby przestano "produkować" masowo mięso do jedzenia, wtedy to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
wicker_man.73 Doktorku! Pedofile też dokarmiają biedne dzieci 05.01.10, 20:53 takie błąkające się po dworcach z patologicznych rodzin, czy też uciekinierów z domu dziecka, itp. Można rzecz społeczne "sztuki chore i słabe". Przekupują je w celu wykorzystania. To jest ta sama filozofia, co wasza hyclowska: "pomagam w zimie, by na wiosnę zabić". Ps.:Nie chwal się tak swoim doktoratem. Mam dziwne przeczucie, że na akademii rolniczej. Czyli jesteś zapewne takim pasożytem na utrzymaniu reszty społeczeństwa. Jak się nażresz, to do odstrzału! Może ten młody debil ze spluwą kiedyś znowu się pomyli... Odpowiedz Link Zgłoś
sorc108 Re: Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 14:29 Żeby się tak pomylić... Chyba był pijany? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Roznice niewielkie 04.01.10, 16:09 Jak widac na zalaczonym obrazku pogladowym - pomylic sie latwo. Wielkosc, ogony, nieogolone pyski - bardzo to podobne. Strzal byl dobry - skuteczny. Gratulacje. Mysle, ze zlodziej ryjacy w kartoflach na czworakach tez podobny do dzika. Wesolo jest na polowaniu. Jest potem co opisywac. Darz Bor! Anna Kozlowska Wszystkim mysliwym dla przypomnienia o tradycjach: Pojedziemy na low... Pojedziemy na łów, na łów, towarzyszu mój! Na łów, na łów, na łowy, do zielonej dąbrowy, towarzyszu mój! A tam biegnie zając, zając, towarzyszu mój! Puszczaj charty ze smyczą, niech zająca uchwycą, towarzyszu mój! A tam biegnie sarna, sarna, towarzyszu mój! Puszczaj charty ze smyczą, niechaj sarnę uchwycą, towarzyszu mój! A tam biegnie sobol, sobol, towarzyszu mój! Puszczaj charty ze smyczą, niech sobola uchwycą, towarzyszu mój! A tam biegnie panna, panna, towarzyszu mój! Puszczaj charty ze smyczą, niechaj pannę uchwycą, towarzyszu mój! A teraz się dzielmy, dzielmy, towarzyszu mój! Tobie zając i sarna, a mnie sobol i panna, towarzyszu mój! A kiedy Ci krzywda, krzywda, towarzyszu mój! Tobie siodło, a mnie koń, terazże się ze mną goń, towarzyszu mój! A kiedy Ci krzywda, krzywda, towarzyszu mój! Moja szabla, a twój kij, terazże się ze mną bij, towarzyszu mój! A kiedy Ci krzywda, krzywda, towarzyszu mój! Twoje gardło, a mój miecz, twoja głowa pójdzie precz, towarzyszu mój! Odpowiedz Link Zgłoś
najaremo Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 15:07 i za to odpowie. a wasze komentarze i porównywanie do bandytów i kiboli, świadczy tylko o waszym poziomie inteligencji, tłumoki Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Mysliwi to frustraci 04.01.10, 15:08 cierpiący w zdecydowanej większości na kompleks małego członka. Rekompensują to sobie strzelając z odległości z broni palnej do bezbronnych zwierząt - niby każdy głupol to potrafi ale jak widać nie zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 15:10 "Młody i niedoświadczony myśliwy wyjaśniał, że stał na niewielkim wzniesieniu, a widoczność miał bardzo ograniczoną". Następnym razem ustrzeli człowieka. Jak nie on to ktoś inny z tych "ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 15:14 Ciekawy jestem czy okulista prze wydaniem pozwolenia na broń tego snajpera zbadał? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 16:18 wźci chłopaki dzidy, łuki/ale własnoręcznie wykonane/ i polujcie se do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Strzelał do dzika. Zabił żubra 04.01.10, 17:35 Szkoda, że kumpel od zabijania mu się z dzikiem nie pomylił. Byłoby o jednego mordercę-pijaka mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-nty12 Strzelał do dzika. Zabił żubra 05.01.10, 00:05 Myśliwy to zalegalizowany kłusownik. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy czasami tak w zyciu bywa... 05.01.10, 14:04 moj znajomy przez trzy lata chodzil z dziewczyna, az w koncu ozenil sie z jej siostra... Odpowiedz Link Zgłoś