jankomuzykant.dwa Re: Gówno mnie obchodzi..... 07.01.10, 17:46 ile osób umiera z powodu palenia, ich sprawa, ich wybór, dziwię się tylko że tak późno wprowadzono zakaz palenia w miejscach publicznych, ja jako osoba niepaląca nie życzę sobie wdychania w knajpie smrodu papierosów, palacze to faktycznie samolubne snoby, myślący tylko o sobie, prawdziwa dzicz i swołocz, taki zakaz od dawna funkcjonuje w krajach skandynawskich, i wszyscy palacze, zima, lato, słońce, deszcz czy śnieg wychodzą na zewnatrz potulnie jak baranki, zaciągnąć dymka, Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Gówno mnie obchodzi..... 11.02.10, 01:40 jankomuzykant.dwa napisał: > ile osób umiera z powodu palenia, ich sprawa, ich wybór, dziwię się > tylko że tak późno wprowadzono zakaz palenia w miejscach > publicznych, ja jako osoba niepaląca nie życzę sobie wdychania w > knajpie smrodu papierosów, palacze to faktycznie samolubne snoby, > myślący tylko o sobie, prawdziwa dzicz i swołocz, > taki zakaz od dawna funkcjonuje w krajach skandynawskich, i wszyscy > palacze, zima, lato, słońce, deszcz czy śnieg wychodzą na zewnatrz > potulnie jak baranki, zaciągnąć dymka, Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Słusznie - dość egoizmu palaczy 07.01.10, 17:49 Dlaczego skoro ja sama nie truję się, mam być zatruwana przez innych? Albo dlaczego po wyjściu z jakiegoś miejsca publicznego mam śmierdzieć papierochami? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejaszek90 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 17:51 Na śląsku już od dawna nie można palić na przystankach i jakoś wszyscy mają to w "głębokim" poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Jan Pietrzak: "Wolny obywatel" 07.01.10, 17:58 Utwór sprzed najmarniej 30 lat, ale jak widać nie traci aktualności. Niestety. Tutaj nie wolno palić! Tu pić nie wolno piwa! To miejsce nie dla pana. Zabrania się używać! Tu pan nie będzie siedział. Tam pan nie będzie stał. Szkoda, że pan nie wiedział. Miejsc wolnych u nas brak. Szef dzisiaj nie przyjmuje. Termin ważności wygasł. Pan uzupełni meldunek. Pan mi nie będzie rozkazywał. Tu się nie wolno kąpać. Nie dyskutować, słuchać. Jeszcze jedna pieczątka I zdjęcie z lewym uchem. Limit już wyczerpany. Zapisy zakończone. Nic nie da się ustalić. Chyba, że z dyrektorem. Przejścia dla pieszych nie ma. Szybkość ograniczona. Proszę mówić na temat. Wstęp surowo wzbroniony. Nie przewozić w wagonie. Nie wychylać się z okna. Prosto stać, wstrzymać oddech. Iść natychmiast do kąta. W kartotece niestety Taki nie figuruje. Od powyższej decyzji Odwołanie nie przysługuje! Nie używam, nie palę, Ograniczam, wstrzymuję, Nie odzywam się wcale, Siadam, padam, hamuję, Nie oddycham, nie chodzę, Myśleć nie mam zwyczaju... Ja - wolny obywatel W wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
swietaracja Re: Jan Pietrzak: "Wolny obywatel" 07.01.10, 21:02 nieznałem :) dobre... prorok jaki czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
luki69-0 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 18:01 kopacz kopnij się w ten pusty łeb. qrwa wy nie macie z tym pluskiem o głupawym usmieszku innych atawistycznych problemów? Przecież rozpieprzycie ciołki jedne teraz branżę klubową. Słońce peru nie będę już na ciebie i te twoje wynalazki głosował, mam tego dosyć!!!! ja nie palę ale qrwa czy dyskoteki także wam przeszkadzają? wypieprzyć wietnamców z kraju to teraz trza zrobić jak czesi , a nie petki. Gdzie ja żyję , jeszcze prohibicję barany wprowadźcie. 21 wiek , śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
tryglot Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 18:10 a co z prawem o samostanowieniu jesli lubie piwko z dymkiem to dlaczego ma mi ktos zabronic tym bardziej jak siedze sobie w osiedlowym pubie gdzie wszyscy spotykaja sie na piwko i papieroska Odpowiedz Link Zgłoś
von_rosen Re: Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz j 07.01.10, 18:24 Dziś papieros, jutro spirytus, pojutrze wódka, popojutrze piwo... Już to gdzieś widziałem... Bez komentarza pozostawiam teksty o knajpie i dyskotece jako miejscu publicznym - publiczny to jest urząd, szpital, szkoła (no i dom :-) - knajpa to własność prywatna, która obsługuje klientów wg. własnego widzimisię (np. selekcja przy wejściu). Zakaz w OBIEKTACH UŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ - popieram, powinny one być neutralne z samego swojego charakteru - ale ingerowanie w prywatną własność i decydowanie, co mogą robić klienci restauracji/dyskoteki/pubu to jest komunizm. I nieważne, że w większości krajów Unii to funkcjonuje. Nadal pozostaje zakazem komunistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz j 07.01.10, 19:56 Dziwne, jakoś nie można ustalić regulaminu w prywatnym parku, że w czwartki po 17 dozwolone są tam gwałty. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Niepalenie i niepicie jest aspołeczne 07.01.10, 18:25 Jeśli nie będziecie palić i pić na umór będziecie dłużej żyć. A to oznacza, że dłużej będziecie obciążeniem dla systemu emerytalnego. O wydatkach służby zdrowia na utrzymanie przy życiu staruszków nie wspomnę. Ale jak się postaracie, tak ze dwie trzy paczki dziennie to strzelicie w kalendarz przed sześćdziesiątką. Miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
rx-2 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 18:27 Całkowicie popieram te przepisy i tylko można powiedzieć jedno, że szkoda że tak późno. Sam paliłem nałogowo przez 10 lat. Pod koniec już nawet 2 paczki dziennie. Starałem się nie palić w towarzystwie ludzi którym to przeszkadzało. Np w knajpie siadaliśmy ze znajomymi palacze obok palaczów, w tłumie na przystanku też nie paliłem gdy obok stały jakieś babcie czy matka z dzieckiem, tylko odchodziłem na bok. Ale większość palaczy ma to gdzieś. Teraz gdy już nie palę to dopiero tak naprawdę zrozumiałem co to jest smród fajek. A najbardziej zapach dymu przeszkadza rzucającym palenie. Dlatego przestałem chodzić do knajp, bo z początku ciągnęło mnie żeby zapalić, a teraz przeszkadza mi smród. I fajnie bedzie sobie pójść za jakiś czas do czystego pubu. Jednak posłowie powinni zwrócić jeszcze uwagę na profilaktkę, aby młodzież nie sięgała po papierosy. Naprawdę zapalić jest łatwo, ale rzucić to niewyobrażalna męczarnia, wyrzeczenia, konflikty z otoczeniem, desperacja itp. Dziesiątki prób, załamań, Dlatego jeśli ktoś nie pali to niech nie zaczyna, jeśli pali to niech da sobie spokój z fajkami. Naprawdę super jest nie palić. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 18:30 szczerze mówiąc, nie rozumiem osób palących, jak można to świństwo brac do ust, a zakaz jak najb. popieram...:) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz j 07.01.10, 18:39 To tak samo jak dawanie w żyłę. Niby też nieprzyjemne ale są ludzie, którzy bez tego żyć nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
smsy1 Od 6 miesęcy nie palę 07.01.10, 18:45 PO 24 LATACH PALENIA, UDAŁO MI SIĘ RZUCIĆ WIĘC NIE WZRUSZA MNIE TO. PRZEŻUCIŁEM SIĘ NA ZDROWE ŻYCIE, ŁYKAM TERAZ LUX VITALE KTÓRE OCZYWIŚCIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
jakubovski Aaaa! 07.01.10, 18:49 i super bardzo dobrze, że nie bedze teraz tak, ze wyjde na miasto albo nawet do parku i bede petami smierdziec bo to teraz nawet rosliny i zwierzęta palą, co za swiat oszalały do cna! kukoki.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 18:59 A co z alkoholem - drogi sejmie barani!? Zabija rocznie o wiele więcej ludzi i unieszczęśliwia miliony w naszym pięknym kraju nad Wisłą. W tramwajach walają się butelki po wódce i piwie w bramach także. A ja nie widzę na butelkach ostrzegawczych napisów i obrazków osób w delirium tremens! Chyba lobbuje sam Janusz "Skunks" Palikot producent "mózgojebów". Kraj nasz nazywany jest Krajem Tańczącej Kiełbasy - i słusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
signal kolejna nierealna ustawa 07.01.10, 19:03 kto zabroni komu palić na przystanku albio na ulicy przecież to chory przepis już dziś Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Liberałowie 07.01.10, 19:05 Nie ma to jak rządy liberałów kurka wodna... ciągle tylko nowe zakazy i nakazy a wolności tyle co kot napłakał... Odpowiedz Link Zgłoś
loki_locutus Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 19:13 Cytat z artykulu: "Teraz jest moda na niepalenie. Całkowity zakaz palenia sprawdził się w innych krajach i może spowodować, że Polacy będą rzucać nałóg - twierdził Bolesław Piecha z PiS, szef komisji zdrowia. " A guzik prawda! Przykladowo we Francji (gdzie mieszkam) zakaz palenia w pubach i dyskotekach "sprawdzil sie" tak, ze obroty spadly im nawet o kilkadziesiat procent i wiele z nich po prostu zbankrutowalo. Ludzie nie przestaja palic. Ludzie przestaja przychodzic do pubow, gdzie nie moga juz skonsumowac swojego ulubionego zestawu piwo+papieros. I w Polsce bedzie tak samo. Polowa pubow zbankrutuje, druga polowa bedzie ledwo ciagnela, a ludzie przerzuca sie na inne sposoby spotkan towarzyskich, gdzie nikt ich nie bedzie ograniczal. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz j 07.01.10, 19:58 Źródło danych? Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Bezdomni wreszcie na zimę znajdą mieszkanie. 07.01.10, 19:16 Kto wyegzekwuje, zakaz palenia na ulicy?. Gdzie będą palić "krawężniki", którym zabrano wcześniej "ciepły" posiłek?. To bicie piany, a gospodarka ledwo sie trzyma. Afera za afera. Nie maja co robić posłowie. Sam jestem juz niepalący, ale ta gadanina jest przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Winny ...PiS............ 07.01.10, 19:29 A przeciez wiekszosc w Sejmie ma ...PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca97 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 19:39 NARESZCIE!!! Najwyższy czas, żeby normalni ludzie mogli iść do baru lub kawiarni i nie śmierdzieli później petami! Nas jest więcej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 19:51 Prawo Polski łamie konstytucyjne Podstawowe Prawa Człowieka I Obywatela. Zamiast Zlikwidować Fabryki papierosów i zakazać ich przywozu do Polski wraz z zakazem ich palenia, tworzone jest prawo, które ogranicza obywatelom ich wolność wyboru i decydowania o sobie. Dlaczego Polska tak usilnie nie chce zlikwidować fabryk produkujących papierosy? Dlatego, że czerpie z nich finansowe korzyści: Podatki od hodowców tytoniu, podatki od producentów papierosów, podatki od sprzedaży gotowych wyrobów tytoniowych + akcyzy - dodatkowe pieniądze zbierane od kupujących wyroby tytoniowe. Dlaczego uważam, że łamane jest prawo Człowieka i Obywatela - to indywidualna osoba ma prawo decydować czy będzie palić papierosy, czy nie. Jeśli tyle się mówi i pisze o szkodliwym działaniu palenia papierosów, to dlaczego w dalszym ciągu na rynku są w sprzedaży papierosy, które mają w sobie szkodliwe substancje? Dlaczego nie zmusza się producentów do szybkiego działania usuwania wszelkich substancji szkodliwych z ich produktów? Hipokryzja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swietaracja Re: Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz j 07.01.10, 21:09 lisa2 napisał: .... > szkodliwe substancje? Dlaczego nie zmusza się producentów do szybkiego > działania usuwania wszelkich substancji szkodliwych z ich produktów? > > Hipokryzja!!! nie pragmatyzm :P - ps jedno gó... gorsze od drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 e-papierosy zakazane? 07.01.10, 19:52 Pewnie jak zwykle koncerny tytoniowe dobrze posmarowały komu trzeba i pisior Piecha będzie pierdoły dla debila wygadywał, że o zdrowie mu chodzi. PIECHA! JESTEŚ DEBILEM! ROZUMIESZ!? Odpowiedz Link Zgłoś
kondorx Zadowoleni? Teraz weżcie się 07.01.10, 20:05 za spozywających warzywa i bigos. Jak oni smrodzą! Jak to wzmaga efekt cieplarniany! I będzie to podsumowanie, panowie posłowie, waszego zidiocenia. I zróbcie sobie z tego hasla wyborcze! Odpowiedz Link Zgłoś
thajduk Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 20:07 Teraz jeszcze powinni zakazac sprzedazy i spozywania alkoholu w pubach i restauracjach. To rowniez zabija i jest zle (jak diabli) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. "Teraz jes... 07.01.10, 20:09 i na "p" zostanie nam tylko paciorek Odpowiedz Link Zgłoś
mordka0 Brawo! 07.01.10, 20:13 I bardzo dobrze, trujecie siebie to nie znaczy ze inni chca sie truc z wami !! Brawo jestem za jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś