syn_wojtyly 17.01.10, 20:59 po wprowadzeniu basniowego swieta 3 króli podobno chce wprowadzic swieto Dziewczynki z zapałkami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemyslaw47 Kropiwnicki odwołany? Koniec referendum. Frekwe... 17.01.10, 21:11 to za kim kibicuję niech jeszcze chwilę pozostanie tajemnicą. Gdyby jednak było mi dane przechodzić obok tego gościa bez nakrycia głowy i pozdrowił by mnie słowami, "gdzie masz ....czapkę" to ..ot tak po naszemu dałbym mu w pysk!!! Czyli tajemnicy już nie ma. Pozdrawiam Was Łodzianie. /mała głowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Ach to tam referendum ;) 18.01.10, 00:06 a ja myślałem, że ci artyści to za sztuką murem stoją ;) --- Mignęły dwie blade plamy olbrzymich oczu. Obie nagle wystrzeliły z zarośli w naszym kierunku. Potworne ślepia osadzone były na olbrzymim, pokrytm łuskami łbie gniewosza królewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle uratowany w ostatniej chwili... łaskawi Łodzianie 18.01.10, 08:27 teraz nareszcie będzie mogł odpocząć, popracować nad zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasinskim Re: Demokracja = 20% decyduje za wszystkich. 18.01.10, 16:16 oj głuptoku Demokracja = 20% tych co zadecydowało pójść na wybory i 80% tych co zdecydowało nie iść takie jest ich prawo i to jest demokracja!! Odpowiedz Link Zgłoś
1andy_b Jasne, niech się zatroszczy... 18.01.10, 08:49 jak zwykły łodzianin, w zwykłych kolejkach. TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
hecer 95% 18.01.10, 11:13 przecież zwolennikom Kropy zalecano siedzieć w domu, bojkotować referendum. W tej sytuacji 95% głosów za odwołaniem wcale nie dziwi - dziwi te 5% które podniosło frekwencję:) Nawet gdyby przeciw Kropie głosowało 100% głosujących, referendum mogłoby być nie wiążące ze względu na frekwencję. Ale głosów na "nie" było ponad 125 tys, zaś potrzebne było 115 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 95% 18.01.10, 11:44 hecer napisał: > przecież zwolennikom Kropy zalecano siedzieć w domu, bojkotować referendum. W > tej sytuacji 95% głosów za odwołaniem wcale nie dziwi - dziwi te 5% które > podniosło frekwencję:) ************************** Imperatyw wazeliniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 21:16 Yes yes yes jednego pisiora mniej, dostał kopa od mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak_spasiony Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 21:26 To nie tylko pisior, ale również kolaborant watykański Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 [...] 18.01.10, 10:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 18.01.10, 05:34 W koncu mozna by powiedziec.. Brawo dla Lodzian.. To pokazuje ze jak sie chce to mozna Odpowiedz Link Zgłoś
bart.kawinski well... 17.01.10, 21:26 Kropa odwołany, dobra nie moja bajka, też go nie lubiłem Kto po Kropie? On miał chociaż wizję... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: well... 18.01.10, 01:10 bart.kawinski napisał: > Kto po Kropie? On miał chociaż wizję... Ale deliryczną. Facet nie tylko miał wizję, ale także łączność foniczną. Gadał z niewidzialną istotą na codzień. Jak komuś, kto wierzy w aniołki i diabełki, można powierzyć cokolwiek odpowiedzialnego? Sam daje świadectwo, że jest niespełna rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Kropiwnicki czwarty król, jeszcze jeden odszedł m 17.01.10, 21:26 Kropiwnicki czwarty król,odszedł nawiedzony ć mól! www.youtube.com/watch?v=fuYW8GegdWQ&feature=fvst Odpowiedz Link Zgłoś
edgard4 Re: Kropiwnicki odwołany? Koniec referendum. Frek 17.01.10, 21:31 Wolna CZĘSTOCHOWA gratuluje wolnej ŁODZI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis zniewolona Bydgoszcz pozdrawia, gratuluje i zazdro 18.01.10, 00:55 ści. Naszym mieszkańcom nie chciało się ruszyć zadków, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Re: Kropiwnicki odwołany? Koniec referendum. Frek 18.01.10, 02:06 edgard4 napisał: > > > Wolna CZĘSTOCHOWA gratuluje wolnej ŁODZI !!! a kiedy cala Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Będzie tak jak w Częstochowie. NIC się nie zmieni. 18.01.10, 08:47 Częstochowscy kupcy już to zauważyli. POniewczasie. Łodzianie głosowali, bo w Łodzi został zniszczony przemysł, aby władzę oddać tym co rozkradli i zniszczyli. Ciemny lud wszystko kupi. TakToSieRobi Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Czapki z głów przed głosującymi! 17.01.10, 21:33 To był dzień bez czapki:p Ten, który chce zabrać odrabiane dni wolne, musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: ...i Skrzydlewski z armią grabarzy mu nie pom 17.01.10, 21:42 A Skrzydlewska, to posłanka której partii? Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush dobrze,że tego kołchozowego dziadka & Co. wywalili 17.01.10, 23:10 swistak336 napisał: > To był dzień bez czapki:p Ten, który chce zabrać odrabiane dni wolne, musi odej > ść! dobrze,że tego kołchozowego dziadka & spółkę wywalili w normalnym mieście, w normalnym kraju nie byłoby miejsca dla takiego prowincjonalnego pajaca mniej tego zapuszczonego kołchozu - lepiej dla miasta 17.1.10 to bardzo dobry dzień dla Łodzi :-) brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku przeciez to od was zalezy barany 17.01.10, 22:55 idźcie na wybory jak ludzie z kraju w Europie i wybierzcie mądrze większość pierdołów, które siedzą i marudzą w intenrecie nie chodzi na wybory bo po co wiec miejcie na co zasłużyliście Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: przeciez to od was zalezy barany 18.01.10, 00:42 Wypowiedź niezbyt grzeczna, ale niestety prawdziwa. Ale Pęczak z Millerem do Łodzi nie powrócą. Tak jak i Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman oczywiście Pęczak i Miller już nie, ale ich 18.01.10, 11:56 wierni druhowie i wychowankowie - czy już przebierają nóżkami /Błochowiak, Olejniczak/, a może będzie to miejsce dla MIRA Drzewieckiego - aferę hazardową się do wyborów wyciszy i zapomni, Indesit od jakiegoś czasu jest naciskany przez włoski rząd aby przenieść produkcję lodówek i pralek z powrotem do Włoch, dotychczas się opierał - jak będzie dalej zobaczymy, a jak się ruszy Indesit to co wtedy się stanie z takimi firmami jak Cablex, Chemrem-organica, Coco-Verk, Drahtzug Stein, Hirsch, HSV, Mecalit, Prettl, Wirthwein a Kropiwnicki ma w końcu 65 lat, no i pozostaną mu wykłady w Wyższej Szkole Ekonomiczno-Humanistycznej w Skierniewicach /gdzie jest profesorem/ Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Super! i Co dalej? 17.01.10, 21:40 Odwołano prezydenta, który nie był zbyt dobry, a może nawet był zły. Teraz zostanie wyznaczony komisarz, który będzie kandydatem PO na urząd prezydenta podczas najbliższych wyborów samorządowych. Jak sądzicie, czy zrobi sobie kampanię za pieniądze z budżetu miasta? Zmarnowano mnóstwo kasy, tylko po to by odwołać Kropiwnickiego kilka miesięcy wcześniej. Z czego tak się niektórzy cieszą? Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: Super! i Co dalej? 17.01.10, 21:53 gelerth0 napisał: > Odwołano prezydenta, który nie był zbyt dobry, a może nawet był zły. Teraz > zostanie wyznaczony komisarz, który będzie kandydatem PO na urząd prezydenta > podczas najbliższych wyborów samorządowych. Jak sądzicie, czy zrobi sobie > kampanię za pieniądze z budżetu miasta? Zmarnowano mnóstwo kasy, tylko po to > by odwołać Kropiwnickiego kilka miesięcy wcześniej. Z czego tak się niektórzy > cieszą? Wszystko nam jedno. Byle już nie był to Kropiwnicki. Za zniszczoną technoparadę! Za nieodśnieżone chodniki! Za czapkę! Za loty w ciepłe kraje! Za uciążliwą straż miejską! Za długi miasta! Dziś jest nasz dzień odwetu! Czapka spadła jak kamień z serca! Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Super! i Co dalej? 17.01.10, 23:36 swistak336 napisał: > Wszystko nam jedno. Byle już nie był to Kropiwnicki. (...) > > Dziś jest nasz dzień odwetu! Chyba, że tak do tego podejdziemy. Może być gorzej, najważniejsze, że bez "Kropy". Fantastyczny punkt widzenia. Oczywiście podczas wyborów prezydenta III RP hasłem przewodni będzie: "najważniejsze, że bez Kaczora". A za pięć lat się ludowi odmieni i będzie "każdy tylko nie Donald". Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Super! i Co dalej? 18.01.10, 00:12 Ale, to będzie dopiero za PIĘĆ lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Super! i Co dalej? 18.01.10, 00:52 gelerth0 napisał: > Chyba, że tak do tego podejdziemy. Może być gorzej, najważniejsze, że bez > "Kropy". Fantastyczny punkt widzenia. Oczywiście podczas wyborów prezydenta III > RP hasłem przewodni będzie: "najważniejsze, że bez Kaczora". A za pięć lat się > ludowi odmieni i będzie "każdy tylko nie Donald". Źle na to patrzysz, nie wiadomo jak będzie. I tu pojawia się nadzieja, która jest siłą napędową życia. Wiem, że zaraz ktoś napisze, że to matka głupich. To komunał. Nadzieja jest jedyną siłą która wielu homo sapiens przy życiu trzyma. Daliśmy sobie, my Łodzianie, szansę. Szanse na kogoś lepszego (o co chyba nie jest trudno). Daliśmy sobie szansę na kogoś, kto nie wygląda jak starszy pan wyrwany granatem z 19 wieku (ach, ta szarfa). Kogoś, kto nie otoczy sie potakiewiczami, kto zadba o miasto a nie swoje miejsce w historii (to właśnie dostał). Święto czech króli, gdzie masz skinie czapkę... ileż by wyliczać. Ślub brałem podczas techno parady. To było piękne święto młodości, młodości której zarozumiały bufon nienawidził. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Ghery. 18.01.10, 11:40 To ja mam tylko jedno pytanie. Co będzie z Gherym i jego projektem dla "Camerimage" ? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a teraż powróci Krzysztof Jagiełło 18.01.10, 12:04 a komisarzem może być przez chwilę MIRO Drzewiecki Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Super! i Co dalej? 18.01.10, 14:12 Daliśmy szansę nie sobie, ale jakiemuś karierowiczowi z PO. Na dodatek zapłaciliśmy za to z własnych pieniędzy. Ba, jeszcze zapłacimy, bo przyszły komisarz będzie najpewniej kandydatem na prezydenta podczas wyborów samorządowych. A bycie komisarzem, to świetna fucha - można sfinansować sobie kampanię wyborczą z miejskiej kasy. Nie twierdzę, że Kropiwnicki był dobrym prezydentem, ale odwoływanie go ze stołka kilka miesięcy przed wyborami, to głupota i do tego kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
pawczyk8 Masz rację 18.01.10, 11:51 Oczywiście podczas wyborów prezydenta III RP hasłem przewodnim będzie: "najważniejsze, że bez Kaczora". I to jest całe sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
styp Re: Super! i Co dalej? 17.01.10, 22:12 Ano będą dalsze koszta referendum wybiorą Sojusz Lewych Dochodów Leszek Miller PO prowadzi kompanie , zero dochodu łodzianie zapłaczą i POpłaczą Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Super! i Co dalej? 17.01.10, 23:30 Trochę mi ulżyło - są jeszcze rozsądni ludzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Super! i Co dalej? 18.01.10, 09:00 Bardzo ciekawa definicja rozsądku - Ci, którzy mają takie zdanie, jak ja (co z tego, że moje zdanie to de facto tylko hipoteza, jeden z możliwych scenariuszy, który jednak na ziszczenie się ma dokładnie takie same szanse, jak każdy inny, który sobie można wymyślić na poczekaniu) są rozsądni. Reszta, najwyraźniej nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Super! i Co dalej? 18.01.10, 13:56 Nie należy wszystkich mierzyć własną miarą. O rozsądku można mówić, gdy ktoś podejmuje decyzje na podstawie merytorycznych argumentów. Jakież to argumenty przemawiają za odwołaniem Kropiwnickiego kilka miesięcy przed wygaśnięciem kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 21:46 Dlaczego Lewizna jest taka pewna że odwołany?Liczyła głosy?Jak tow. Stalin? Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: dlaczego prawizna jest taka 17.01.10, 22:19 nie ma jak rzeczowy argument :) ale jeszcze pytanko do entuzjastów demolewicy: co to za demokracja, gdzie wystarczy teoretycznie 19% niezadowolonych (bo zadowoleni mają w d.. takie referenda) do odwołania prezydenta miasta? gnój i tyle. nawet jak jedną świnię wykopali to tylko po to by na jej miejsce przyszła następna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper demokracja własnie taka jest:) 17.01.10, 22:36 możesz miec pretensje do społeczeństwa które nie chce być obywatelskie i korzystac z praw z różnych powodów, najcześciej z lenistwa. Jeżeli w referendum wzięli udział tylko przeciwnicy i zwolennicy to dosyc kiepska legitymacja władzy, za niektórymi politykami ludziska staja murem.Samego człowieka nie znam więc trudno mi ocenić jego przydatność, pamiętam go jeszcze z PRL-u, był odwazny ale zauważyłem też ze niektórym z dawnej opozycji głowy się popsuły jak przyszło działac w normalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
eurotram Wyjaśnić Ci,na czym polega tu demokracja? 18.01.10, 11:40 Jakoś nie negowałeś słuszności tego,że Łodzią (której liczbę mieszkańców możesz poznać choćby po lekturze Wikipedii) rządzi człowiek,który przy pierwszej wygranej dostał zaledwie 88 tys. głosów,a do drugiej kadencji starczyło mu "aż" 104 tys. wyborców;teraz pytasz "co to za demokracja",gdy za odwołaniem Kropiwnickiego zagłosowało znacząco więcej ludzi,niż miał głosów "za" w najlepszym dla siebie momencie.Jeśli po lekturze mojego posta ponowisz swoje pytanie,to odpowiem Ci innym: "a jak w takim razie nazwać ustrój,który pozwala OSADZIĆ na prezydenckim stołku kogoś z tak mizernym poparciem? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku nieentuzjasta demolewicy 17.01.10, 22:58 Ci odpowie demokracja jest wtedy jak OBYWATEL idzie na wybory i nie pozwala żeby za niego wybierało 11% innych zamiast 100 tak wybrano Kaczyńskiego 11% uprawnionych do głosowania go wybrało reszta w 2005r siedziała w domu jak idioci Odpowiedz Link Zgłoś
1obserwator3 Re: dlaczego prawizna jest taka 17.01.10, 23:06 Gem - skoro zadowoleni mają gdzieś takie referenda to nie narzekaj, że gość może być odwołany. Właściwy wynik znany ma być dużo później i dopiero się okaże co jest grane. Jak zadowolonym z rządów nie chce się ruszyć z domu, to jest wysoce prawdopodobne że przepadł. Nie dziwię się Łodzianom , zamiast zająć się miastem , do tego został wybrany,gość wolał zbierać podpisy o uchwaleniu wolnego 6 stycznia , to może zlecieć w niebyt polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: dlaczego prawizna jest taka 18.01.10, 02:27 gem58 napisał: > ale jeszcze pytanko do entuzjastów demolewicy: co to za demokracja, gdzie > wystarczy teoretycznie 19% niezadowolonych (bo zadowoleni mają w d.. takie > referenda) do odwołania prezydenta miasta? Co to za demokracja? Zgodna z ordynacja. Mozesz powiedziec, ze tu kolko sie zamyka, bo ordynacje ustanawiaja demokratycznie wybrani parlamentarzysci - i do jakiegos stopnia bedziesz mial racje - ale jaka proponujesz alternatywe? Bo system, w ktorym ordynacje ustanawial jednoosobowo pewien wasaty Austriak z jednej strony, a pewien wasaty Gruzin z drugiej, juz przerabialismy. Z wiadomymi skutkami. Chcesz poprawic demokracje? To optuj za taka ordynacja wyborcza, ktora bedzie wymagac by glosy oddalo np. minimum 90% uprawnionych do glosowania - inaczej wybory niewazne. Czy to ma sens? Nie wiem, moze ma, ale w realnym zyciu wszystko ma swoja cene, zawsze jest "cos za cos". I moze okazac sie, ze po uplynieciu kadencji sejmu kolejne wybory odbywaja sie co roku przez nastepne 10 lat - za kazdym razem nierozstrzygniete, bo frekwencja nie byla wystarczajaca. I przez 10 lat nie sposob wylonic nowego parlamentu, a poprzedniemu mandat na rzadzenie juz sie dawno skonczyl. I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: dlaczego prawizna jest taka 18.01.10, 07:28 > ale jeszcze pytanko do entuzjastów demolewicy: co to za demokracja, gdzie > wystarczy teoretycznie 19% niezadowolonych (bo zadowoleni mają w d.. takie > referenda) do odwołania prezydenta miasta? Teoretycznie to żeby wybrać prezydenta to wystarczy 1 głos ;). Za odwołaniem Kropiwnickiego było więcej ludzi niż na niego zagłosowało w 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 21:57 ambl napisała: > Dlaczego Lewizna jest taka pewna że odwołany?Liczyła głosy?Jak tow. Stalin? Nie żartuj. Jeśli tylko referendum ważne, to odwołany. Łodzianie mają go masowo szczerze dość od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 18.01.10, 01:39 95% za odwolaniem, moze zwolennicy zostali w domu. Nie chcieli robic frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 21:57 skąd my to znamy?????sami je skreślali...czerwone śmieci jeszcze podskakują z PO dupkami..ale niech się za szybko nie cieszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
critto tak działa demokracja 18.01.10, 19:10 to bardzo proste: jak ktoś nie idzie na wybory, to znaczy, że rezygnuje ze swojego prawa wyrażenia głosu i oddaje głos tym, którzy poszli. Nikt go nie zmuszał do siedzenia w domu. Nawet gdyby 1% albo 0.5% społeczeństwa chodziło na wybory, byłyby one ważne. W tym przypadku wprowadzono minimalny próg 19%, więc 19% wystarczy, a reszta niech pluje sobie w brodę, że zrzekła się prawa wypowiedzenia swojego stanowiska za pomocą kartki wyborczej. aha, nie jestem zwolennikiem demolewicy, natomiast jestem zwolennikiem i obrońcą (można powiedzieć - pretorianinem) DEMOKRACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 22:06 Masz na myśli tę samą "lewiznę", która zawarła z prawdziwymi Polakami-patriotami-antykomunistami z pisbolszewii koalicję i rozdrapali razem wszystkie stanowiska w tzw. publicznej TV i radio? Jakoś nie słyszałem wtedy głosów twojego sprzeciwu jak się komuchy Napieralskiego dogadywały z pisbolszewią Kaczyńskiego i dzieliły stanowiskami? Jak tow. Napieralski pił wino z tow. prezydentem a potem poparł jego weto żeby się nachapać razem z pisbolszewią stanowiskami w TV i radio. Czekam na odpowiedź. ambl napisała: > Dlaczego Lewizna jest taka pewna że odwołany?Liczyła głosy?Jak tow. Stalin? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 22:35 akkj napisał: > Masz na myśli tę samą "lewiznę", która zawarła z prawdziwymi > Polakami-patriotami-antykomunistami z pisbolszewii koalicję i rozdrapali razem > wszystkie stanowiska w tzw. publicznej TV i radio? Jakoś nie słyszałem wtedy > głosów twojego sprzeciwu jak się komuchy Napieralskiego dogadywały z > pisbolszewią Kaczyńskiego i dzieliły stanowiskami? Jak tow. Napieralski pił win > o > z tow. prezydentem a potem poparł jego weto żeby się nachapać razem z > pisbolszewią stanowiskami w TV i radio. Czekam na odpowiedź. > > ambl napisała: > > > Dlaczego Lewizna jest taka pewna że odwołany?Liczyła głosy?Jak tow. Stali > n? ============================= Obawiam się, że w zastosowanym kryterium picia winka (lub małpeczek), nikt sTruśkowi nie dorówna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Pamiętam czym się chwalił przed wyborami 18.01.10, 10:23 Jako jego atut przedstawiano fakt, że jest krystalicznie uczciwy: przez kilkadziesiąt lat życia nie dorobił się ani domu ani mieszkania ani żadnych oszczędności. Nie jestem z Łodzi ale z zainteresowaniem śledziłam jakże sprawdzi się taki "krystaliczny" kandydat na stanowisku gdzie się decyduje o tak brudnych rzeczach jak inwestycje i wydawanie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
vulperus Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 22:55 po skończeniu podstawówki pójdziesz do szkoły średniej i na lekcjach matematyki dowiesz się o statystyce i jej narzędziach. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 21:48 nie wierzę (czyżby mohery wpadały w poślizg ?) Odpowiedz Link Zgłoś
andy1951 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 21:56 Poznaniaków nie stac na takie widzimisie jak zawsze byłem w Łodzi to odczuwałem zawsze lewicowy oddech-czy Kropiwnicki był złym prezydentem czas pokaże. Oglądając ostatnie staranie łodzian o centrum na które ich nie stać ani dziś ani za lat 10 to Pan Kropiwnicki jest dobrym włodarzem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 18.01.10, 02:28 andy1951 napisał: czy Kropiwnicki był złym > prezydentem czas pokaże. Nie, to juz on sam pokazal. Czas tylko pokaze, czy jego nastepca nie bedzie gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianek_guitar Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:02 To referendum to jeden wielki bezsens ... Kropiwnickiemu zostało już do końca kadencji pól roku +/- ... Takie referendum trzeba było przeprowadzić wcześniej -.- Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 17.01.10, 23:29 Dla Lewicy jest to badanie sondażowe potrzebne do tego na ile mogą sobie pozwolić w trakcie wyborów. W trakcie wyborów nie mogliby sobie pozwolić na eksperymenty. Też uważam, że na ok. pół roku do końca kadencji szkoda publicznych pieniędzy. SLD nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano No to Trzech Króli... 17.01.10, 22:07 No to Święto Trzech Króli poszło do lasu Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Jesteś niedoinformowany. PO świętuje 18.01.10, 09:03 od przyszłego roku. Będzie cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:08 gdzie masz głowe c.u.j/j/u? Odpowiedz Link Zgłoś
hirschberger [...] 17.01.10, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszbankowski Re: A gdzie jest Łódź? W Polsce! 18.01.10, 07:23 kretyn, chyba tylko tak można cię nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Frekwencja "ledwo co"? Nie dziwota! 17.01.10, 22:28 ===================== W tym po ciemnogrodzku zarządzanym lennym kraiku jest już coraz mniej naiwniaków, którym daje się wciskać bałach zwany wyborami. Tu waadza wybierana jest w salonach solidaruchowych "jelyt" i ich przydupasów, pod dyktando kuluarach interesów zachodnich mocarstw i wszechmocnego watykańskiego zaborcy. Widzi-mi-się pańszczyźnianej gawiedzi gra w tej szopce zupełnie poślednią rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Bardzo dobrze, że organizator bojkotu popłynął 17.01.10, 23:15 Partia czy polityk wzywający do bojkotu procedur wyborczych powinni być kasowani. Może to początek takiej praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 LOL 17.01.10, 23:43 ukos napisał: > Partia czy polityk wzywający do bojkotu procedur wyborczych powinni > być kasowani. Może to początek takiej praktyki. To żart? Prowokacja? Nie wierzę, że ktoś bije takie rekordy naiwności... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Frekwencja "ledwo co"? Nie dziwota! 18.01.10, 19:01 haha, no to nie idź na wybory, oddasz głos mądrzejszym (albo i nie mądrzejszym). Ale pamiętaj, że choćby do wyborów poszedł 1% społeczeństwa, to prawo wprowadzone przez tak wybranych polityków obowiązuje TAKŻE CIEBIE. Mogłeś iść na wybory, nie chciałeś - Twoje prawo, Twoja wola, ale i tak MUSISZ dostosować się do woli większości. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:28 dobrze się stało, że tego trepa już nie będzie, biały powóz, szarfa, łańcuch i czapka do zdania. Rozważyć nowe kandydatury jak; Niesiołowski, Karpiniuk, Czuma??? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Chce mieć ,,warszawke'' z bufetową typu Niesioł?:) 17.01.10, 22:36 Prosze bardzo lodzianie ,prosze bardzo:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilamek Re: Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 18.01.10, 09:21 jak PO wystawi Niesiołowskiego to ja idę przeprosić Kropę i błagać żeby wrócił:) Panie Premierze wszystkich tylko nie Niesiołowski i nie Czuma. Błagam Odpowiedz Link Zgłoś
critto a gdzie on ma czapkę ?? 18.01.10, 19:00 jak myślicie?? :d:D Może nie ma czapki?? ;)) Co wtedy zda ??? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ranger21 Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:32 www.referendumkoniec.pl/ Uzasadnienie odwołania 1.Katastrofalne i bezustannie zwiększające się zadłużenie Miasta, grożące zapaścią budżetu gminy, już dzisiaj przekracza 1 miliard 400 milionów złotych i 2 tysiące złotych na mieszkańca; wkrótce może zwiększyć się nawet o 50%; Prezydent tylko w tym roku zadłużył miasto na kolejnych prawie 400 milionów złotych. 2.Brak programu budownictwa komunalnego oraz planu zagospodarowania przestrzennego (tylko kilka procent powierzchni miasta posiada plan). 3.Paraliż komunikacyjny miasta, brak koordynacji i terminowości robót drogowych, niewystarczające środki na utrzymanie czystości. 4.Brak strategii rozwoju łódzkiego sportu, kompromitacja przy składaniu wniosku o Euro 2012. 5.Degradacja łódzkich szkół, przedszkoli oraz zaniedbania w ochronie zdrowia i opiece społecznej mieszkańców. 6.Fatalny nadzór nad spółkami miejskimi, zaprzeczenie wyborczego hasła „władza musi być przeźroczysta”, błędna strategia Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, nieracjonalne inwestycje w innych miastach kosztem mieszkańców Łodzi i pracowników MPK. 7.Autokratyczny styl rządzenia, arogancja i despotyzm w kontaktach z mieszkańcami i pracownikami instytucji miejskich (Teatr Nowy, Straż Miejska, Urząd Miasta). Ciągła nieobecność Prezydenta w mieście, ponad 160 podróży zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Racja, ale to "zasługa" nie tylko Kropy! 17.01.10, 22:53 ========================= >ranger21< Nie neguję przytoczonych zarzutów, bo są "kalibrowo" znaczące i powodujące irytację. Czniam również tego oszołoma, podobnie jak resztę POPiSowej bandy z czarną stonką na czele. Proszę jednak szerzej otworzyć oczy i zwrócić uwagę na pandemiczną patologię "jelyt" w zarządzaniu nie tylko Łodzią, ale wręcz tysiącami miast i miasteczek w Polsce, samej Stolycy nie wyłączając. Śmieszne ludziki, którzy jeszcze uważają się za najważniejszy element istnienia państwa NIE MAJĄ NIC DO GADANIA, kiedy w grę wchodzi posiadanie waadzy. A to oznacza zatem dostęp do koryta wypełnianego pieniędzmi należącymi do społeczeństwa, a NIGDY DO RZĄDU ani władz lokalnych. Oni są tylko tymczasowymi zarządzającymi majątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Tych twoich postow to sie czytac nie da. 18.01.10, 02:07 I nie mowie tu o lekko belkotliwej tresci, ale o tym ze jak sie probuje ogarnac wzrokiem to co wypisujesz, to ma sie wrazenie ze brakuje ci jeszcze mozliwosci kolorowania tekstu, oraz skaczacych literek. To by ci jeszcze skuteczniej ubarwilo forme przekazu, nie? I juz naprawde nie musialbys sie przejmowac jego zawartoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku gdzie masz stołek wuju;-) 17.01.10, 22:42 Polska śledzi z rozbawieniem losy miasta Óć i Kropy:-) To były zabawne lata Odpowiedz Link Zgłoś
hztomasz Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:47 Cieszy mnie to ze w Polsce naprawde mamy demokracje. Idiotow trzeba odwolywac aby nie szkodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 22:56 Dawno, dawno temu za gorami za lasami bylo sobie panstwo w ktorym rzadzil zly krol ludzie bali sie mu przeciwstawic chociaz go szczerze nienawidzili i zyczyli mu smierci. Po jego smierci nastal nastepny krol ktory byl jeszcze gorszy od poprzedniego ale i jemu sie zmarlo. Nastal nastepny jeszce gorszy od dwoch poprzednich. Pewnego razu mnich zaowazyl w swiatyni staruszke ktora zarliwie modlila sie o zdrowie i dlugie zycie dla krola.... zdziwiony zapytal staruszke dlaczego sie modli za takiego okrutnego wladce ..... staruszka odpowiedziala ze odkad pamieta to po smierci jednego despoty przychodzil nastepny kilkakrotnie gorszy to juz niech ten ktory jest zyje jak najdluzej. Czy aby przypadkiem analogicznie nie jest w polskiej polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
737ng Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 23:09 Teraz Szczecin powinien w podobny sposob zrobic eject Krzystkowi. K. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Czyżby degradacja krzyża i wiary to proces liniowy 17.01.10, 23:11 Myślę, że tak. Grimm Trzeba na to było całych stuleci aby rasa ludzka popadła w tyrańską niewolę kleru; potrzeba będzie kolejnych stuleci, wiele wysiłku i szczęścia, aby ją spod tego jarzma wyzwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
kmat Kropiwnicki odwołany? Lewica: Głosowało ponad 2... 17.01.10, 23:13 Wreszcie tego idiotę odwołano. Ale idiotyczne miasto i taki też dureń na czele. Odpowiedz Link Zgłoś