wybitniemadry to notariusze sa przestepcami 08.02.10, 22:43 branie kilku klockow za strone nielegalnej umowy powinno byc karane scieciem glowy na publicznym placu Odpowiedz Link Zgłoś
kiluk2004 Re: to notariusze sa przestepcami 08.02.10, 23:57 Po przeczytaniu tego artykulu nasunelo mi sie kilka refleksji stanu umyslowego kochanych rodakow oraz Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Za co odpowiada notariusz? 09.02.10, 05:39 Za prawidłowość umowy/zgodność jej z prawem nie, bo podpisywano niezgodne z prawem. Nie odpowiada również za sprawdzenie czy strony rozumieją co podpisują. Nie odpowiada również za to czy podpisujące osoby są tymi za kogo się podają. Czyli ZA CO odpowiada? Na czym polega jego praca? Co gwarantuje w zamian za swoje usługi? Za co ponosi odpowiedzialność? Odpowiedz Link Zgłoś
narka53 Łapa lichwiarza 08.02.10, 22:51 Wszędzie piszą,jeśli wiesz że możesz mieć kłopoty ze spłatą rat pożyczki, powiadom o tym bank.Różne są przyczyny, utrata pracy,choroba itp. Prawie dwadzieścia lat prowadziłam działalność. Z dnia na dzień musiałam opuścić lokal,brak możliwości pracy.Wystąpiłam do banku, Getin Banku z pismem i propozycją odroczenia spłaty na okres 6 mies. Przez ten czas miałam poszukać nowej lokalizacji i dalej prowadzić działalność.Wcale nie migam się od spłaty, po prostu sytuacja mnie do tego zmusiła. Otóż bank nie przewiduje takiej sytuacji, umowa to umowa i koniec rozmowy.Nie jestem idiotką żeby brać następny kredyt.Za to co dziennie mam po kilka telefonów z działu windykacyjnego. Przecież to mojej obecnej sytuacji nie zmieni. Doszło do tego że zaproponowałam aby mój dług sprzedali i więcej mnie nie molestowali telefonami. Najgorsze jest to że w Getin Banku nie ma z kim rozmawiać.Jest tylko infolinia i tyle.Nie ma żadnej osoby decyzyjnej.Żadnych telefonów do dyrekcji czy szefostwa odpowiedzialnego za pożyczki. Za to jest system, a system tego nie przewiduje. Nie wierzcie nikomu. Z bankami się nie negocjuje, są programy i system. Odpowiedz Link Zgłoś
mwilq Łapa lichwiarza 08.02.10, 23:33 Z treści artykułu wynika,że "pokrzywdzeni" pożyczkobiorcy są ludźmi posiadającymi pełną zdolność do czynności prawnych (nie ubezwłasnowolninymi) oraz umiejętność czytania i pisania.Zresztą sami stwierdzają,że znali warunki udzielenia pożyczki (oprocentowanie,opłaty,etc.) przed podpisaniem umowy.Skoro,znając warunki udzielenia tej pożyczki,podpisali dokumenty,a teraz płaczą,że są wyrzucani z domu,bo NIE SPŁACAJĄ SWOICH ZOBOWIĄZAŃ - to ja im wcale nie współczuję.Tym bardziej,że nie wpadli w spiralę zadłużenia w wyniku ciężkiej choroby,jakiejś tragedii,tylko na własne życzenie - biorąc kredyty przekraczające ich możliwości. Jedynym potencjalnym wałkiem którego mógł się (potencjalnie) dopuścić znienawidzony "lichwiarz" było sporządzenie umowy sprzedaży z prawem pierwokupu,a nie odkupu,ponieważ pierwokup rzeczywiście nie gwarantuje dłużnikowi odzyskania mieszkania po spłacie długu. A w kwestii tak powszechnie chwalonej ustawy "antylichwiarskiej" - takie uregulowanie odsetek maksymalnych nie tylko nie ukróciło lichwy,ale wręcz ja napędza,bo mniej ludzi ma dla banków zdolność kredytową,a wielu z nich i tak pieniądze pożyczy.Od "lichwiarzy",z Providenta,itp.Wymiernym za to i realnie dotkliwym jej (tej ustawy) skutkiem dla wszystkich kredytobiorców jest eksplozja "przymusowych" ubezpieczeń,którymi banki rekompensują sobie utracone,wskutek ograniczenia odsetek,zyski.Jakiś czas temu poszukując pożyczki gotówkowej zapoznałem się z ofertą kilkunastu banków.W rekordowym przypadku miesięczny koszt ubezpieczenia wynosił 10 % raty. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrullo Przecież on spłacił im kredyty!!!a oni nie oddali! 08.02.10, 23:34 a teraz krzyczą, że on złodziej. Polactwo.Oddajta mu kasę, a nie latają i piszczą, że dali się złapać???To oni są oszustami, polaczki szmalcowniki. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Consulto się broni: 08.02.10, 23:36 www.money.pl/forum/temat,14,1086422,1086422,15,0,consulto;-;omijajcie;tego;posrednika.html "2010-01-19 13:23:09 | 84.10.221.* | Consulto Witam Nie wiem co Autor miał na mysli pisząc, że artykuł wiele wyjasnia. Rzeczywiście taka sytuacja miała miejsce, byli u nas starsi ludzie, którzy zadłużyli się ponad miarę i nie mogliśmy im już pomóc, gdyż dotawali odmowy w bankach. Spytali, czy nie znamy uczciwej firmy, która pożyczyłaby im prywatnie pieniądze na procent, gdyż oni boją się, że mimo spłacania zostana pozbawieni mieszkania. Podalismy im więc kontakt do firmy, o której dowiedzielismy się od jednego z klientów, iz pożyczył od niej pieniądze i nie ma żadnych problemów. Ci państwo znali warunki takiej pozyczki, gdyż z pewnością podpisywali stosowne umowy. Ponieważ pozyczki nie spłacali, wierzyciele mieli prawo ich windykować. Nikt ich siłą z mieszkania nie wyrzucał, wiem, że było prowadzonych wiele rozmów na temat wyjścia z tej sytuacji. Lecz ci Państwo wybrali atak jako obronę. Podali firmę do prokuratury lecz postępowanie w tej sprawie umorzono, wszystko było zrobione uczciwie i to oni zobowiązali się do spłat, czego nie robili. Niestety, często ludzie sami narobią długów ale winą za to obarczają wszystkich dookoła. Nie bardzo widzę więc związek z tą sprawą naszej firmy, dlaczego Bactr (na innym portalu uzywa nicka Sivesi) twierdzi, że ten artykuł wiele wyjaśnia. My lichwiarzami nie jesteśmy i nie czerpiemy żadnych profitów z tytułu lichwiarskich pożyczek, a jeśli ktoś ma ochotę pożyczać pieniądze na lichwiarskich warunkach to najpierw powinien się nad tym zastanowić zanim podpisze umowę i weźmie te pieniądze. Niech to będzie ostrzeżenie dla niefrasobliwych pozyczkobiorców." Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Piszą "restrukturyzacja" i "ugoda", nie "prywatna 09.02.10, 00:01 Piszą "restrukturyzacja" i "ugoda", nie "prywatna pożyczka": www.remedium.olsztyn.pl/main.php?fid=156&pg=82&lst=331&id_lang=0 Ktoś tu zatem kłamie, tylko kto? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Ale o co chodzi z tymi zydami? 09.02.10, 00:53 mamy jakiś kompleks? równie dobrze można by besztać czarnych... Odpowiedz Link Zgłoś
sir_leon Re: Ale o co chodzi z tymi zydami? 09.02.10, 05:28 Poza tym ładnie widać, jak to się rasizm z innymi "cnotami" łączy. Jak by tak robił, Żyd, to by chyba z domu nie mógł wyjść. A jak Polak okrada Polaków, to jeszcze się go chwali, za obrotność i słuszne poglądy wobec innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Jak mnie nie stać to mnie nie stać 09.02.10, 02:03 Jeżeli mnie na coś nie stać to znaczy, że mnie na to nie stać i nie zapożyczam się aby to osiągnąć. Modulo jakieś dzikie biznesy - wtedy to jest po prostu ryzyko, którego byłbym świadomy. Rozumiem, że są ludzie postawieni w ciężkiej sytuacji życiowej i muszą wziąć kredyt np. na leczenie... ale na miłość boską kredyt na 40 tys złotych na *remont* mieszkania dla emerytki i 60-letniego pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Szałachowicz-Deszczyńska 09.02.10, 05:27 Uwaga! U notariusz Szałachowicz-Deszczyńskiej akt notarialny na kawalerkę 23 metry kosztuje 6ooo zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pozabankowe Re: Szałachowicz-Deszczyńska 09.02.10, 16:40 pumpernik napisał: > Uwaga! > U notariusz Szałachowicz-Deszczyńskiej akt notarialny na kawalerkę 23 metry > kosztuje 6ooo zł. tylko z tego pewnie ze 3500 to pcc tłumoku Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Łapa lichwiarza 09.02.10, 09:55 tak, to zdecydowanie patologia. państwo powinno bliżej przyjrzeć się temu - i bat finansowy, tylko to skutkuje. A poza tym żal ludzi. Sam miałem z tym stycznosć (pracowałem w firmie pożyczkowej) i znam to od strony biednych ludzi.. Pozdrawiam-marko 16sekund.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Łapa lichwiarza 09.02.10, 14:34 W Polsce nadal można narobić długów, pieniędzy nie oddać, a wierzycielom pokazać środkowy palec, zasłaniając się kruczkami prawnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pozabankowe Łapa lichwiarza 09.02.10, 15:59 co za bezczelni złodzieje tu wypisują bzdury!!! jacy lichwiarze, przecież nikt nikomu nie wciskał do rąk tych pieniędzy, nikt ich nie zmuszał żeby 40tys brali na remont mieszkania!!! jeżeli ktoś jest debilem to jego sprawa, a jak myśli że weźmie 40tys i nie odda to do tego jest złodziejem!!! gdyby ten cały typ był rzeczywiście nieuczciwy to przy skali jego biznesu już by się setki innych osób odezwało i niejedna sprawa w sądzie by była dla niego przegrana. widocznie trafili się złodzieje którzy nie dość że przejedli jego pieniądze i nie zamierzają oddać to jeszcze bezczelnie myślą chyba że ktoś im w geście dobrej woli kupi apartament na ursynowie. prawo trzeba respektować a długi oddawać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszal78 Motohome 09.02.10, 16:45 Zadłużeni robią wszystko aby utrzymać mieszkanie. Ale mieszkania stają się coraz droższe także dobrym wyjsciem byloby przeprowadzenie sie do motohome. W UK to bardzo popularne bo ceny nieruchomości są wywindowane. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Łapa lichwiarza 10.02.10, 07:54 40 tys na remont przy jednej osobie pracującej i w podeszłym wieku? 130 tys pożyczki wyraźnie lichwiarskiej pod zastaw mieszkania? ma się gest! warunki pożyczki + obietnice nieznanej osoby = chęć przejęcia lokalu wypisana bardzo dużymi literami w bardzo oświetlonym i widocznym miejscu. ja rozumiem że na taki numer może się nabrać dziecko w przedszkolu. w podstawówce może też. ale dwoje dorosłych, dojrzałych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
paolo74 Nic mnie w tym syfiastym państwie nie dziwi 10.02.10, 20:48 W PRL Milicja albo Bezpieka by taki biznes po prostu zmiotła. Nie mieli by setki podpisanych "umów", bo po pierwszej trafiliby do mamra. To nie PRL, ale obecna Polska jest państwem przestępczym, jego składnikami jest nie tylko banda nieudaczników i złodziei zwana klasą polityczną, nie tylko administracja i te 9 służb które legalnie nas inwigiluje i te pozostałe, które robią to nielegalnie. Częścią obecnego parszywego systemu jest złodziejski bank, korporacje prawnicze, spółdzielnie mieszkaniowe, lichwiarze i na końcu osiłek z kijem. To jest ta wolność, ta przebojowość i energia, którą tłumił latami PRL, ustrój hamujący ludzką inicjatywę... złodziejską w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
truszczynski Łapa lichwiarza 10.02.10, 22:38 Bosze ale jelenie z tym mieszkaniem własnościowym - przecie to cały ich dobytek życiowy (60 lat). Ja mam wyjście z tej sytuacji - pospłacam ich długi pod taką samą umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
reyamtet Tubielewicz - kanalia 11.02.10, 09:51 dobrze, że przynajmniej ma teraz zbrukane nazwisko do końca życia. zbrukane piętnem oszusta i naciągacza. Odpowiedz Link Zgłoś
ros.omak Re: Tubielewicz - kanalia 19.07.10, 14:44 Janusz Puchacz wytoczyłam przeciwko niemu proces o oszustwo mieszkaniowe ,też miala byc udzielona pożyczka , a wyszla sprzedaż mieszkania , szukam świadków oszukanych przez niego i jego naganiaczkę , która prowadziła firmę udzielającą pożyczek pod zastaw mieszkania przy ulicy Marszałkowskiej 9 w Rzeszowie. Zostało mi tylko powiedzieć, oszukani łączcie się i zgłaszajcie się jako świadkowie do sądu .Dla osób które przeszły przez gehennę opisywaną w artykule "Dłużnicy w sieci lichwiarzy " zostawiam mojego maila halina.msz@ op. pl , kom.517746910. Odpowiedz Link Zgłoś
57ona57 Łapa lichwiarza 05.01.11, 05:21 Poszukuje osob ktore mialy kontakt z Jackiem Urbanskim z Wroclawia oraz jego bliska wspolpracownica Aneta Florek z Tarnowa.Chodzi o pozyczki prywatne.Prosze o kontakt na e-mail 57Inga57@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś