Dodaj do ulubionych

Iran bliżej bomby atomowej?

08.02.10, 07:35
Taaa jasne! Widać, że marzenia o ataku na Iran wracają. Joe Libermann (jakiś
kolejny chory syjonista) grozi atakiem na zakłady, gdzie wzbogaca się uran,
którego później nie znajdą tak jak BMR w Iraku. Ale to nic ważne żeby przemysł
zbrojeniowy się kręcił, a że zginie kolejnych parę milionów ludzi to nic
takiego. Przecież trzeba trzymać się planu depopulacji. Świat byłby wspaniałym
miejscem do narodzin, gdyby co jakiś czas parę strupieszałych umysłów nie
rozpoczynało wojny w imię fałszywych ideologii.
Obserwuj wątek
    • oliwia.anna.majewska Powstrzymanie izraelskich terrorystów leży w 08.02.10, 08:27
      interesie wszystkich. Tylko irańska bomba atomowa doprowadzi do
      równowagi sił na Bliskim Wschodzie i powstrzyma izraelskich bandytów
      przed rzeziami ludności cywilnej w sąsiednich krajach.

A z polskiego punktu widzenia, tak zapytam. To kto jest bardziej
      niebvezpieczny? Iran, któremu nie wadzimy i w wktórym mało kto o nas
      słyszał? Czy Izrael, który ustami profesora uniwersytetu,
      oświedczył, że dokonaliśmy Holokaustu?

Trzymam, poodobnie jak wszyscy rozsądnie myślący ludzie w Polsce,
      kciuki za Iran. Tylko on ma możliwowść powstrzymania izraelskiego
      bandytuzmu i eksterminacji ludności palestyńskiej.
      • cinek08 Re: Powstrzymanie izraelskich terrorystów leży w 08.02.10, 10:59
        Wypociny kolejnej idiot ki. W USA w latach 60 tych było pełno takich jak ty ludzi i wielu sławnych wychwalających komunizm. Twierdzili że to wspaniały ustrój i wszędzie powinien yć wprowadzony. Co do broni jądrowej w iranie to jest oczywiste że oni chcą ją mieć i chcą jej użyć. A izrael będzie tylko pierwszy. Trzeba być pozbawionym wyobraźni i nie znać w ogóle historii żeby nie wiedzieć że w przeszłości były analogiczne sutuacje. Przykłąd izolacjonizm USA przed II wojną światową. A izrael nie dokonuje inwazji na sąsiednie kraje. Nie znasz historii wiec nie wiesz ze palesyna dostala sie pod izrawelska okupacje po ataku kilku krajów arabskich na izrael. ponadto piszesz że w iraku zginelo kilka milionow ludzi. dwie sprawy. Skąd ta liczba i czy ty twierdzisz ze to amerykanie ich zabili?? Może amerykanie wysadzają się na bazarach i zatłoczonych uklicach w powietrze?? Twoja argumentacja jest zalosna.
        • oliwia.anna.majewska Czytaj, jeżeli coś komentujesz. 08.02.10, 12:14
          cinek08 napisał:

> Wypociny kolejnej idiot ki. W USA w latach 60 tych było pełno
          takich jak ty lud zi i wielu sławnych wychwalających komunizm.

A wskaż mi chociaż jeden punkt w mojej wypoiedzi, albo znajdź
          chociaż jeden mój wpis na forum, pokazujący mnie jako "wychwalacza
          komunizmu".

Co do broni jądrowej w iranie to jest oczyw
          > iste że oni chcą ją mieć i chcą jej użyć.

Nie wiem czy takie oczywiste, że chcą ją mieć, skoro podpisali
          odpowiedni traktat. Może i chcą mieć. Biorąc pod uwagę ciągłe groźby
          izraelskich terrorystów i USA, uważam że Iran powienin mieć taką
          broń, dla odstraszenia zainteresowanych jego ropą naftową, o
          przepraszam, DEMOKRATYZACJĄ I STABILIZACJĄ, nie wiem skąd to
          przeklawiaturzenie.

. Trzeb a być pozbawionym wyobraźni i nie znać w ogóle historii żeby
          nie wiedzieć że w przeszłości były analogiczne sutuacje.

W przeciwieństwie do ciebie, owszem, znam historię. Iran od więcej
          niż 100 lat, nikogo nie zaatakował, za to sam padł ofiarą
          brytyjskiego kolonializmu, a potem, w latach 80-tych, ataku ze
          strony Iraku, przy pełnym poparciu USA dla Husajna. Dzisiaj, Iran,
          żeby uniknąć powtórki z przeszłości, powienien mieć atomki.

A izrael nie dokonuje inwazji na sąsiednie kraje.

Nie, on tylko wyrzuca setki tysięcy rodzin ze swoich domów i zamyka
          ich w obozach. Potem, gdy tylko następuje jakikolwiek bunt tak
          stłoczonych, pozbawionych wszelkich praw ludzi, rozpoczyna ostrzał z
          dział i ataki lotnicze.

ponadto piszesz że w iraku zginelo kilka milionow l
          > udzi.

Naprawdę? Gdzie tak napisałem. Wskaż cytat.

• kpix ziew :) 08.02.10, 12:40
            typowe zabiegi pana L.o.r.t.e.i. pod kontem pani Oliwii.

> Iran od więcej niż 100 lat, nikogo nie zaatakował,
            Oczywiscie wszystkim wiadomo, ze Iran atakuje Izrael rekami Hezbollahu i Hamasu
            (szkolenie kadry, iranskie rozkazy polityczne, kasa prosto z konta ajatollaha
            Chameneiego, Hasan Nasrallah jest wrecz dumny z bycia czlonkiem Vilayet
            e-Faqih). Co sie natomiast zapomina, to fakt ze po wycofaniu sie w 1982 r. wojsk
            irackich z Iranu i propozycji zawieszenia broni, Iran poprowadzil kampanie
            wojskowa na Irak przez 6 nastepnych lat, gluchy na apele miedzynarodowe o
            zaprzestanie rozlewu krwi. Co jest natomiast niemal w ogole nieznane to okupacja
            3 wysp Emiratow przez Iran oraz jego pretensje to Bahrajnu.

> Nie, on tylko wyrzuca setki tysięcy rodzin ze swoich domów i zamyka ich w obozach.
            Typowe klamstewko pana Lortei. Moze juz miliony wyrzuca? Kazdy, kto wie cos o
            temacie, wie ze liczba burzonych domow to 100-200 na rok. Palestynczycy
            oczywiscie maja, mieli i beda miec setki tysiecy domow. Z powodu jednego z
            najwyzszych przyrostow naturalnych na swiecie oraz oporu izraelskiej
            administracji przed zdefiniowaniem planow zagospodarowania terenow,
            Palestynczycy buduja na potege domy bez pozwolenia. Dopiero na tym tle mozna
            rozpatrywac skale tych 100-200 domow, dodajac jeszcze ze czesc nielegalnych
            zydowskich domow jest tez burzona.

Nastepna bzdura jest jakoby Izrael zamykal Palestynczykow w obozach. Juz
            bardziej w obozach zamykali Palestynczykow Egipcjanie (w Gazie, w latach
            1949-67), Libanczycy (do dzis) oraz ONZ.
            • oliwia.anna.majewska Kłamiesz jak zwykle. 08.02.10, 13:00
              Fakt jest taki, że Iran nikogo nie zaatakował. Sam, owszem, został
              zaatakowany, przez Irak, z pełnym poparciem izraelskich terrorystów
              i USA. Finansowanie Hezbollahu? Masz kwity bankowych przelewów?
              Jeżeli masz, to pokaż, jeżeli nie, to się zatkaj.

Co do reszty twoich wypocin, to brak jakiegokolwiek współczucia dfla
              bezdomnych ludzi, którym armia izraelska zburzyła dom, a izraelski
              urząd, zabronił cokolwiek zbudować, w sytuacji gdy za rogiem
              powstała cała nielegalna dzielnica zamieszkała przez zydowskich
              osadników, stawia cię w jednym rzędzie z pospolitym bandytą.
              • kpix nie kompromituj sie L.o.r.t.e.a. 08.02.10, 15:10
                Powtarzanie mantry "nie zaatakowal, nie zaatakowal" nie zniesie sie faktu, ze imam Chomeini przez 6 lat odmawial wstrzymania iranskiej ofensywy na Irak w latach 82-88, ktora nastapila po wycofaniu sie wojsk Saddama i jego propozycji zawieszenia broni. Ponadto, co do akurat wkladu Izraela do tamtej wojny, to poszukaj go wsrod izraelskich doradcow wojskowych siedzacych w Iranie (bo jeszcze utrzymywano jakies kontakty 2 lata po upadku szaha) i organizujacych dla Iranu tajna amerykanska pomoc znana pod nazwa afery iran-contras. Izrael byl jedynym krajem zachodu, ktory pomagal Iranowi.

Finansowanie Hezbollahu przez Iran? Czy moj rozmowca jest aby powazny? [i]Wikipedia - strona o Hezbollahu: "its forces were trained and organized by a contingent of Iranian Revolutionary Guards.[9]"
                Finansowanie: “It’s no secret that Hezbollah receives financial help from Iran, but not from Syria,” said Nabulsi [rzecznik Hezbollahu]. Dostarczanie rakiet:

"A senior Iranian official admitted for the first time Friday that Tehran did indeed supply long-range Zelzal-2 missiles to Hezbollah. Mohtashami Pur, a one-time ambassador to Lebanon (..) told an Iranian newspaper that Iran transferred the missiles to the Shi'ite militia"
                www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=746631

Wrabianie mnie w "brak wspolczucia wobec bezdomnych ludzi" to tez prosta manipulacja, ktora kazdy czlowiek kierujacy sie logika zobaczy. To ty jestes odpowiedzialny za szerzenie klamstwa, jakoby "burzono setki tysiecy domow" i takie klamstwa nalezy po prostu sprowadzic do prawdziwej perspektywy. Twoich komplementow p.t. "pospolity bandyta" nie zauwazylem. Deszcz pada.
                • oliwia.anna.majewska Nie kłam hasbarowcu. 08.02.10, 15:29
                  Masz te kwity przelewów bankowych? Nie? To stul ryja pejsaty
                  gebelsie.

Czy ja napisałem o burzeniu setek tysięcy domów? Nie. Napisałem o
                  wypędzeniu setek tysięcy ludzi. Kłamiesz jak zwykle pospolity
                  gebelsowsko-urbanowy kłamco.
                  • muledet.3 zalosny lortea 08.02.10, 18:13
                    nie umie przegrywac ,kazda dyskusje konczy obelgami"pejsaty
                    gebelsie""gebelsowsko-urbanowy klamco".
                    Zalosna i pokrecona postac,"chora na Zydow".
          • cinek08 Re: Czytaj, jeżeli coś komentujesz. 08.02.10, 13:04
            A wskaż mi chociaż jeden punkt w mojej wypoiedzi, albo znajdź
            > chociaż jeden mój wpis na forum, pokazujący mnie jako "wychwalacza
            > komunizmu".

Gdzie ja napisałem że wychwalasz komunizm?? Wskazywałem tutaj na analogię między twoją osobą a ludzmi w USA którzywychwalali komunizm nie mając zielonego pojęcia jak on wygląda. Ty również najwidoczniej nie orientujesz się jak wygląda w tym kraju życie ludzi myślących inaczej niz ajatollachowie i ich marionetka

Nie wiem czy takie oczywiste, że chcą ją mieć, skoro podpisali
            > odpowiedni traktat. Może i chcą mieć. Biorąc pod uwagę ciągłe groźby
            > izraelskich terrorystów i USA, uważam że Iran powienin mieć taką
            > broń, dla odstraszenia zainteresowanych jego ropą naftową, o
            > przepraszam, DEMOKRATYZACJĄ I STABILIZACJĄ, nie wiem skąd to
            > przeklawiaturzenie.

Jakich izraelskich terrorystów jakie groźby to IRAN ciągle grozi zniszczeniem izraela. To Iran CIAGLE rozwija program atomowy i rakiety balistyczne. A takie trakiety nie nadają się do zastosowania z konwencjonalnymi głowicami bo ich siła rażenia jest za mała. Twój sarkazm apropos demokracji jest żałosny. Jeśli iran ine realizowałby polityki terrorystycznej (uzbrajanie terrorystów w iraku i palestynie) nie byłoby argumentów przeciwko niemu.

W przeciwieństwie do ciebie, owszem, znam historię. Iran od więcej
            > niż 100 lat, nikogo nie zaatakował, za to sam padł ofiarą
            > brytyjskiego kolonializmu, a potem, w latach 80-tych, ataku ze
            > strony Iraku, przy pełnym poparciu USA dla Husajna. Dzisiaj, Iran,
            > żeby uniknąć powtórki z przeszłości, powienien mieć atomki.

Nie znasz historii albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Moja wypowiedz dotyczyła bezczynności USA w sprawie III rzeszy podobnie jak bezczynności innych krajów. Jeśli USA teraz nmic nie zrobi to na bliskim wschodzie wyrośnie kolejny hitlerek i III rzesza. Nota bene hitlera tez wielu uznawało za męża stanu i miłośnika pokoju. Jak ty iran teraz. a dawanie im broni atomowej to prosta droga do zniszczenia tego kraju ba to tylko kwestja czasu az do głosu dojdzie tam jakis twardogłowy ajatollach który naciśnie przycisk a wtedy cały kraj zniknie z powierzchni ziemi bo amerykanie nie przepuszcza takiej zagrywki podobnie jak nie zrobiliby tego w czasie zimniej wojny.

> Nie, on tylko wyrzuca setki tysięcy rodzin ze swoich domów i zamyka
            > ich w obozach. Potem, gdy tylko następuje jakikolwiek bunt tak
            > stłoczonych, pozbawionych wszelkich praw ludzi, rozpoczyna ostrzał z dział i ataki lotnicze.

Oczywiście w odpowiedzi na ataki bohaterów palestyńskich którzy z terenów zamieszkanych prowadzą ostrzał celów cywilnych w izraelu. twoja logika jest taka sama jak obwinianie amerykani=ów za śmierć irakijczyków w zamachach trerrorystycznych jak by oni się tam wysadzali. Ponadto to wielcy bohaterscy bojownicy hamasu i dzihadu podczask walk z izraelska armia używali własnych kobiet jako żwych tarcz. No to jest popis odwagi i patruiotyzmu.

Naprawdę? Gdzie tak napisałem. Wskaż cytat.

Tutaj przyznaję się do błędu wtym odniosłem się do innego (przez pomyłkę)komentarza.
      • tempus Re: Powstrzymanie izraelskich terrorystów leży w 08.02.10, 13:16
        Zacznij czytać dokładniej doniesienia prasowe. To palestynscy terroryści atakuja Izrael. Potrafili np. ustawić elementy obrony przeciwlotniczej na dachu szkoły. I co, dziwne że Izraelczycy zbombardowali szkołę?\\

> A z polskiego punktu widzenia, tak zapytam. To kto jest bardziej
        > niebvezpieczny? Iran, któremu nie wadzimy i w wktórym mało kto o nas
        > słyszał? Czy Izrael, który ustami profesora uniwersytetu,
        > oświedczył, że dokonaliśmy Holokaustu?

Nie stresuj się tak bardzo kretyńskimi wypowiedziami. W Polsce też była osoba z profesurą króra negowała Holokaust.

Do czego są zdolni islamscy fanatycy (do których niestety zalicza się obecny rząd Iranu) wiemy z niezbyt odległej historii. Jażeli nie wiesz o czym piszę, daj znać. rozwinę temat.
        • oliwia.anna.majewska Chodzi o to że czytam. 08.02.10, 13:27
          tempus napisał:

> Zacznij czytać dokładniej doniesienia prasowe.

Pobieżny rzut na witrynę Haaretza przynosi takie info jak kolejne
          zburzone palestyńskie domy w Jerozolimie, kolejne napaści żydowskich
          osadników-bandytóww na palestyńskich rolników. Z nieodległej
          przeszłości dodam podpalenie meczetu, spalenie wwielu sadów
          oliwkowych i upraw. Gaza - 1400 zamordowanych.

>
          • oliwia.anna.majewska I ty sobie poczytaj. 08.02.10, 13:49
            www.cpt.org/cptnet/2010/02/03/tuwani-palestinians-plant-olive-trees-protest-settler-vandalism-despite-israeli-mi
      • koloratura1 Wybieram mniejsze zło, jeśli inaczej się nie da... 08.02.10, 14:44
        oliwia.anna.majewska napisała:

> Tylko irańska bomba atomowa doprowadzi do
        > równowagi sił na Bliskim Wschodzie i powstrzyma izraelskich bandytów
        > przed rzeziami ludności cywilnej w sąsiednich krajach.

Z dwojga złego wolę, żeby "izraelscy bandyci... rzezali ludność cywilną w sąsiednich krajach", niż żeby Iran wyrównywał siły na Bliskim Wschodzie i to przy pomocy bomby atomowej.

A wiesz, dlaczego? - Bo nigdy nie słyszałam o obywatelach Izraela, wysadzających się w autobusach bądź w metrze czy na targu jakiegoś kraju arabskiego, natomiast "bohaterscy" wielbiciele proroka notorycznie ten proceder uprawiają w Paryżu, Londynie, Madrycie...
        • oliwia.anna.majewska To usłysz. 08.02.10, 14:53
          koloratura1 napisała:

> A wiesz, dlaczego? - Bo nigdy nie słyszałam o obywatelach Izraela,
          wysadzającyc
          > h się w autobusach bądź w metrze czy na targu jakiegoś kraju
          arabskiego,

22 lipca 1946 roku - zamach terrorystyczny na Hotel Króla Dawida
          (Hotel King David), w którym mieściło się dowództwo brytyjskich
          wojsk w Palestynie. Pomimo telefonicznych ostrzeżeń, hotelu nie
          ewakuowano. Zginęło 91 osób, 45 zostało rannych.
          • koloratura1 Re: To usłysz. 09.02.10, 09:38
            oliwia.anna.majewska napisała:

> 22 lipca 1946 roku - zamach terrorystyczny na Hotel Króla Dawida
            > (Hotel King David), w którym mieściło się dowództwo brytyjskich
            > wojsk w Palestynie. Pomimo telefonicznych ostrzeżeń, hotelu nie
            > ewakuowano. Zginęło 91 osób, 45 zostało rannych.

Masz więcej takich rewelacji sprzed ponad sześćdziesięciu lat?
        • mata68 Re: Wybieram mniejsze zło, jeśli inaczej się nie 08.02.10, 16:41
          oni nie wysadzą Izraela w powietrze tylko ciebie i zdecydowanie nie jesteś w ich
          typie z tym rozdartym, antysemickim pyskiem,wolą kobiety:)i to wpływowe .Bardzo
          szybko nauczyli by cie moresu.trzymaj kciuki za Iran najlepiej wszystkie
          cztery,bo ciebie o rękę nie poproszą;)za dużo gadasz :)
          • koloratura1 Re: Wybieram mniejsze zło, jeśli inaczej się nie 09.02.10, 09:41
            mata68 napisała:

> oni nie wysadzą Izraela w powietrze tylko ciebie i zdecydowanie nie jesteś w ic
            > h
            > typie z tym rozdartym, antysemickim pyskiem,wolą kobiety:)i to wpływowe .Bardzo
            > szybko nauczyli by cie moresu.trzymaj kciuki za Iran najlepiej wszystkie
            > cztery,bo ciebie o rękę nie poproszą;)za dużo gadasz :)

Nie ma to jak wycieczki osobiste zamiast argumentów w dyskusji!

Fakt, są "lepsi" od Ciebie - dużo bardziej chamscy i skłonni do bluzgania.
    • mata68 Iran bliżej bomby atomowej? 08.02.10, 09:35
      głupota czasem jest porażająca :) ale cóż.:) Pozdrawiam swoich palestyńskich
      kolegów po fachu :D I zapewniam ,że jako Polka nie zostawię was samych w
      ratowaniu świata :)Nie jestem za tym ,żeby Al-kaida odpowiadała za ataki ze
      stopy sadu wojskowego,chyba,ze al-kaida sama tego zechce,ale jestem
      zdecydowanie przeciwna wzbogacaniu uranu.Jako Polka Widzę dobro obu narodów
      -Tak narodu Palestyńskiego jak I narodu Żydowskiego,ponieważ Wiatr nie
      zasłania Słońca Tak żaden z narodów nie powinien wchodzić drugiemu w drogę.Są
      wartości ponad terażniejszym czasem.Ludzkie dobro.I dokładnie tego oczekuję od
      przywódców Iranu.Opinia polskich internautów nie jest moja opinia,ale o tym
      chyba wiecie.Skłaniam się stronę szacunku do życia i żądam ,żeby żaden naród
      nie zabijał dla własnej korzyści nikogo.Teheran sam wie co ma robić,żeby nie
      był izolowany politycznie.Uprzejmie Kłaniam się w Imię Pokoju.
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany Jak USA nie rąbnie ... 08.02.10, 09:39
      WODORÓWKĄ w iran to ... zrobi to iran amerykańcom !!!
      A wtedy ... to dolar u nas ... PODROŻEJE !!!
      Tak już mamy: JAK KRYZYS W USA TO U NAS DOLAR ... DROŻEJE -
      CZYSTE
      WARIACTWO !!!
      • mata68 Re: Jak USA nie rąbnie ... 08.02.10, 11:21
        prawdziwy_dobrze_poinformowany napisał:

> WODORÓWKĄ w iran to ... zrobi to iran amerykańcom !!!
        > A wtedy ... to dolar u nas ... PODROŻEJE !!!
        > Tak już mamy: JAK KRYZYS W USA TO U NAS DOLAR ... DROŻEJE -
        > CZYSTE
        WARIACTWO !!!

ej?
        cichutko ...ciiiiii:)
        nie bój się :)będzie dobrze;)
        www.youtube.com/watch?v=Ey4ICHyeF8Q
        • prawdziwy_dobrze_poinformowany Chyba coś ci się pomyliło !!! 08.02.10, 12:01
          Z mojego wpisu wywioskowałeś, że się czegoś
          boję ???

Chyba miałeś odpowiedzieć na jakiś inny wpis !!!
          • mata68 Re: Chyba coś ci się pomyliło !!! 08.02.10, 16:32
            no nie skąd ,przecież ty jesteś ten dobrze i prawdziwie poinformowany to czemu
            miałoby mi się coś pomylić?:)zwłaszcza kiedy jakaś konserwatystka znów wyłazi z
            prochu ziemi i wygaduje brednie ,które kosztują Stany elektrownie atomowa oraz
            życie ok 50 specjalistów..Ja się nie boje bo jestem babką:)w razie czego wyjdę
            za mąż za faceta z al-kaidy i na luzie stary,ale co ty zrobisz to nie wiem.
    • tempus Re: Iran bliżej bomby atomowej? 08.02.10, 13:06
      Masz problem z myśleniem?
      To ja Ci pomogę. Wiesz co może oznaczać dla demokratycznego świata posiadanie broni jądrowej przez islamski reżim??? Dal nich zabicie niewiernych to przepustka do raju.

Dla mnie jetseś Debilem...
    • atdaban Ile głowic nuklearnych posiada USA? 08.02.10, 14:28
      9900 - do tego możliwość dostarczenia "wybuchowego prezentu" rakietą międzykontynentalną, B-2, łodzią podwodną etc. Po kraju, który użyje broni jądrowej przeciwko państwu, w którym sprzedaje McDonalds zostanie wielka dziura. Zagrożenie ze strony Iranu jest raczej takie, że rozprowadzi broń i technologię nuklearną w innych państwach islamskich np. w Afryce. Gdyby udało się wystrzelić pocisk z jakiejś Somalii, Irańczycy byliby 'czyści'. Pomijając 'brudną bombę' w rękach organizacji terrorystycznych. Iran mocno sie naraża USA od rewolucji islamskiej. Nie mam pojęcia jak to się skończy, ale raczej skończy się to źle.
      • mata68 Re: Ile głowic nuklearnych posiada USA? 08.02.10, 19:01
        Właśnie dlatego modle sie żeby do polskich polityków dotarło jedno jedyne
        zdanie: POLSKA JEST W BARDZO TRUDNYM MOMENCIE.WSZYSCY NA POKŁAD I DO WIOSEŁ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka