l.o.r.t.e.a Problemem nie jest co oni jedzą, tylko 08.02.10, 14:40 w jaki sposób oni pozbawiają te zwierzęta zabijają. W Chinach, jest powszechnie akceptowalną normą, obdzierani kota, psa, jenota żywcem ze skóry. W przypadku kota, taki, jeszcze żyjący kot, zostaje wrzucony do wrzątku, w przypadku jenota, jako że chodzi o futro, taki jeszcze żywy jenot, zostaje rzucony na kupę, razem z innymi, ażeby konać w potwornym cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 przyganiał kocioł garnkowi 08.02.10, 15:05 Takie uśmiercanie zwierząt jest straszne. Chyba wolałbym jednak los tego kota, niż gęsi, torturowanej miesiącami, żeby Francuz miał swój przysmak. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.anna.majewska Przemysłowy tucz gesi jest już zakazany. 08.02.10, 15:09 Nie wspomnę o tym, że przymusowa karmienie a obdarcie żywcem ze skóry, to jednak spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Przemysłowy tucz gesi jest już zakazany. 08.02.10, 16:07 Importuje się je stamtąd gdzie taki chów zabroniony nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Mieszkańcy Gwinei już od lat bez tradycyjnych dań 08.02.10, 16:23 z białych podróżników i misjonarzy Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Przemysłowy tucz gesi jest już zakazany. 08.02.10, 16:23 W Polsce, na szczęście już tak. We Francji jest jak najbardziej dozwolony i szeroko praktykowany. > Nie wspomnę o tym, że przymusowa karmienie a obdarcie żywcem ze > skóry, to jednak spora różnica. No pewnie. Obedrzeć ze skóry można tylko raz. Przymusowe karmienie jest przez parę miesięcy kilka razy dziennie. Wiesz, jak to się odbywa? Długa rura jest wpychana do żołądka i pół kilo paszy na raz jest (w stosunku do wielkości/masy ciała to jak np. 8 kilo kaszy dla człowieka) gwałtownie pompowane do żołądka pod ciśnieniem - a raczej wstrzeliwane. Możesz znaleźć w sieci filmiki poglądowe - jeśli masz naprawdę mocne nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Homary i kraby tez sie wrzuca do wrzątku ... 08.02.10, 15:21 I to zywcem! Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Problemem nie jest co oni jedzą, tylko 09.02.10, 14:30 Jest taki rodzaj zdziczałych ludzi,który nie posiada żadnego sumienia i tylko przepisami prawnymi,strachem lub batem można ich nieco uczłowieczyć.A wszystko to wzięło się z kultu prawa pięsci,z kultu pieniądza ,z kultu człowieka jako władcy-tyrana planety Odpowiedz Link Zgłoś
donek.kon Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 08.02.10, 14:41 Chińczyk ma rację. Żyd i Arab nie ruszy wieprzowiny, tak jak my psów; świnie są równie inteligentne jak psy i przywiązują się także do człowieka. Wzorowanie się na tradycji europejskiej w tym momencie nie ma więc sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Psie mięso wkrótce zniknie z chińskiego menu 08.02.10, 16:26 zwiększą eksport do UE i dla miejscowych zabraknie? Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 09.02.10, 14:34 Niektóre nacje nie jedza wieprzowiny ale tylko z tego powodu,że uważa się je za zwierzęta nieczyste,niezdrowe.Ubój krów w tych nacjach to coś co przekracza najstraszniejsze horrory Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh ja też nie rozumiem... 08.02.10, 14:41 Dlaczego jedzenie mięsa takiego zwierzęcia jak świnia i krowa jest okej, a jedzenie mięsa takiego zwierzęcia jak pies jest nieokej? Poproszę o logiczne argumenty - bo argument że pies jest naszym przyjacielem mnie nie przekonuje. Świnia też może być przyjacielem, jest na identycznym poziomie rozwoju świadomości jak pies, i podobno jest od niego inteligentniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 14:47 Powiedz to ludziom, którym psy uratowały życie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 14:52 janci0 napisał: > Powiedz to ludziom, którym psy uratowały życie. **************************** Konie zapewne też, a koninę jada się również w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
luki.s Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 15:18 powiedz to ludziom którym psy zagryzły lub okaleczyły kogoś bliskiego, np. dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 16:57 luki.s napisał: > powiedz to ludziom którym psy zagryzły lub okaleczyły kogoś bliskiego, np. dzie > cko Nie ma głupich psów, są tylko głupi i nieodpowiedzialni właściciele, oraz nieodpowiedzialni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 16:40 janci0 napisał: > Powiedz to ludziom, którym psy uratowały życie. Znacznie więcej ludzi traci życie z powodu zagryzienia przez psy, niż jest uratowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 16:50 lubat napisał: > janci0 napisał: > > > Powiedz to ludziom, którym psy uratowały życie. > > Znacznie więcej ludzi traci życie z powodu zagryzienia przez psy, niż jest > uratowanych. Oj szkoda wielka, że udało Ci się uciec przed tymi ludojadami! Odpowiedz Link Zgłoś
byathread Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 14:48 Ja uważam, że jedzenie każdego mięsa nie jest okej. I w zgodzie z tym postępuję. No, ale to moja prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 15:05 No więc właśnie. Albo akceptuje się jedzenie każdego mięsa, albo żadnego. Inaczej to absurd. Inną kwestią jest okrucieństwo wobec zwierząt podczas uboju. Nawet osoba jedząca mięso na to zgadzać się nie powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Nie do konca tak jest 08.02.10, 16:18 Nie do konca tak jest. Ja raczej nie jem miesa ze zwierzakow ktore jedza inne zwierzaki - zwierzaki jedzace inne zwierzaki sa bardziej narazone na zarazenie chorobami i pasozytami od jedzony zwierzakow. Lepiej jest roslinozercow. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Nie do konca tak jest 08.02.10, 17:38 Dzięki - pierwszy logiczny argument. Może i racja z tymi pasożytami. A jak to się ma do ryb drapieżnych,nie jadasz? Takiego wędzonego węgorza na przykład? (mniam, mniam...) Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Nie do konca tak jest 08.02.10, 18:08 errata zagalopowałam się: węgorz to chyba niedobry przykład jest - bo to, zdaje się padlinożerca, a nie drapieżnik. W każdym razie mięsko jada, tyle ze nieco podgniłe... Odpowiedz Link Zgłoś
mojaopinia1 Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 16:06 Bardzo proste. Różnica kulturowa. Tak jak siorpanie i bekanie przy jedzeniu. W Chinach, uznawane za przejaw aprobaty dla posiłku i w pewnej mierze, dobrego wychowania, w Europie - odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 16:48 lilithh napisała: > Dlaczego jedzenie mięsa takiego zwierzęcia jak świnia i krowa jest okej, a jedz > enie mięsa takiego zwierzęcia jak pies jest nieokej? > > Poproszę o logiczne argumenty - bo argument że pies jest naszym przyjacielem mn > ie nie przekonuje. Świnia też może być przyjacielem, jest na identycznym poziom > ie rozwoju świadomości jak pies, i podobno jest od niego inteligentniejsza. Od Ciebie na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: ja też nie rozumiem... 08.02.10, 17:32 Cóż, argumenty "ad personam" do logicznych w tej dyskusji raczej trudno zaliczyć. Ale skoro na inne cię nie stać .... Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: >Poproszę o logiczne argumenty 08.02.10, 16:50 lilithh napisała: > Dlaczego jedzenie mięsa takiego zwierzęcia jak świnia i krowa > jest okej, a jedzenie mięsa takiego zwierzęcia jak pies jest > nieokej? Bo świnia i krowa to roślinożercy, a pies to mięsożerca. Proste i logiczne. Przyjaźnić się można z każdym, ale do jedzenia lądowe ssaki mięsożerne się nie nadają. Wynika to z praw naturalnych, lecz oczywiście wśród ludzi różne zboczenia się zdarzają, jak widać nie tylko seksualne, ale również gastronomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: >Poproszę o logiczne argumenty 08.02.10, 17:30 perski_dziadzio napisał: > ale do jedzenia lądowe > ssaki mięsożerne się nie nadają. Wynika to z praw naturalnych,(...) Ach, praw naturalnych, powiadasz? Rzeczywiście logiczny argument. Podaj zatem definicję owego prawa naturalnego. I wyjaśnij przy okazji, dlaczego owo prawo zabrania jeść mięsożerne zwierzęta lądowe, a mięsożerne zwierzęta morskie takiemu zakazowi nie podlegają. Acha, i jak to jest w końcu z tą świnią, którą twoje prawo naturalne pozwala jeść, a która jest istotą wszystkożerną, a więc i mięsko sobie od czasu do czasu zje... Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: >Poproszę o logiczne argumenty 17.05.10, 14:47 lilithh napisała: > Acha, i jak to jest w końcu z tą świnią, którą twoje prawo > naturalne pozwala jeść, a która jest istotą wszystkożerną, > a więc i mięsko sobie od czasu do czasu zje... Świnia jest klasycznym roślinożercą, tak jak krowa. To, że jacyś troglodyci dają tym ROŚLINOŻERCOM jako paszę produkty pochodzenia zwierzęcego nie zmienia faktu, że w warunkach zbliżonych do naturalnych ani świnie, ani krowy nie polują. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: ja też nie rozumiem... 09.02.10, 14:41 Oczywiście że zjadanie wszelkich zwierząt jest niegodne człowieka,jednak skoro zaprzestanie tego procederu nie wydaje się zbyt szybkie,to cieszmy się choć z zawężania ekspansji przemocy .Jakimś krokiem do przodu byłaby stopniowa rezygnacja ze zjadania zwierząt o wyższej świadomosci jak psy,konie,krowy ,świnie,potem kolejno kurczęta,ryby,a na końcu homary ,krewetki itd.Co do homarów,to gotowanie ich żywcem jest wielkim bestialstwem .Co do mnie-wybrałam weganizm Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: ja też nie rozumiem... 11.02.10, 08:07 W Chinach od dluzszego juz czasu mozna sie delektowac potrawami z odpadow poaborcyjnych. Im starszy zarodek, tym skuteczniej potrawa dziala na zdrowie i urode konesera sztuki kulinarnej. Kuchnia ta jeszcze nie jest masowa, bo najtansza zupa z glowek nienarodzonych koszutje najmniej 200€. "Oczywiście że zjadanie wszelkich zwierząt jest niegodne człowieka,jednak skoro zaprzestanie sie tego procederu" to mozna pozerac bez zazenowania zarodki z wiaderka. A to, co pozostanie, mozna rzucic psom na pozarcie. Ich przeciez zjesc nie wypada. Tak przy okazji mozna oficjalnie podac na etykiecie, ktore kosmetyki bazuja juz na chinskich zarodkach? Masowo sie to juz dzis rozprowadza, dostaja nawet na ten cel duze dotacje unijne. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Szwajcarzy zajadają sie mięsem psów 08.02.10, 14:44 i jakoś rząd nie zagląda im do talerza. Jakkolwiek cieszę się, że tabu pokarmowe dotyczy psów w większości krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Dla mnie czlonkami rodziny sa swinie i karpie. 08.02.10, 15:53 Nalezy zakaz ich konsumpcji! Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Szwajcarzy zajadają sie mięsem psów 09.02.10, 14:44 Tym samym Szwajcarzy bardzo sobie psują opinię -jako narodu cywilizowanego,humanitarnego i mądrego.Miejmy nadzieję że rychło zrozumieją swój błąd Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp A co w tym dziwnego??? 08.02.10, 14:51 Niech Chińczycy sobie jedzą co chcą! To tak samo jakby Chińczycy oczekiwali od nas niejedzenia świni czy surowego mięsa w "tatarze"? Dla nas to naturalne ale dla kogoś wychowanego w innej kulturze to może być niedopuszczalne barbarzyństwo. A co w takim razie z "biednymi" świnkami morskimi w Ameryce południowej? Zakazać jeść i zmieniać kulturę? Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: A co w tym dziwnego??? 09.02.10, 14:52 Widać że jesteś za tolerancją barbarzyństwa na całej lini frontu,we wszystkich krajach i odnośnie wszystkich gatunkow.Czy kanibalizm też będziesz uważał za wewnętrzną sprawę jakiegoś kraju?A zabijanie fok na idiotyczne futra też mamy pochwalać?A korrida to tylko swietna atrakcja turystyczna?A nabijanie psów na hak na przynętę dla rekinów to sprawa rybakow?Itd itd Dobre chęci widać jak na dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: A co w tym dziwnego??? 11.02.10, 07:50 A dlaczego organizacje tak zwane ekologiczne nie zablokowały jeszcze wszystkich rzeźni, ubojni, masarni, sklepów z mięsem z trzody chlewnej, wołowiny itp. itd w Polsce? Albo sklepów wędkarskich gdzie sprzedaje się żywą przynętę dla ryb? W marketach dziennie przerzucane są tony mięsa różnorakiego i jakoś ruchy ekologiczne nie przykuwają się do lodówek. Może dlatego, że taka jest tutaj kultura, tradycja jedzenia mięsa głównie świńskiego, drobiowego i wołowego. Ja nie potępiam tego, że niektórzy jedzą tylko rośliny choć niekoniecznie zapewniają one całe spektrum substancji odżywczych potrzebne organizmowi (nie wszystkie elementy zawarte w mięsie można zastąpić roślinami). Ja ludzi, psów, kotów i zwierzątek uznanych powszechnie za maskotki nie jadam bo kulturowo u nas nie jest to przyjęte i praktykowane ale świat jest bardzo różnorodny, są różne powody dlaczego gdzieś się coś je czy postępuje wobec zwierząt w dany sposób. Wiadomo, że dla nas te zachowania mogą być naganne ale dla innych niekoniecznie. I możesz mnie nazywać mordercą, barbarzyńcą czy jakkolwiek będziesz sobie chciał. Ja nadal będę jadł mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Zapraszamy do Polski na "wonne" psie kotleciki. 08.02.10, 14:52 W tym kraju nad Wisłą jest to dozwolone. O znakomitym polskim psim Szmalcu nie wspominam. Ma to być nasz przebój eksportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińskic... 08.02.10, 14:57 ja bardzo przepraszam - lubię pieski (znaczy pieski, nie jeść pieski) ale mam pytanie takie. jakie zwierzątko jest na liście do zastąpienia pieska? bo białko być musi, cudów nie ma. "Ludź" nie jest parzystokopytny i żreć mięcho musi. Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 08.02.10, 16:09 > "Ludź" nie jest parzystokopytny i żreć mięcho mu si. A wegetarianie to zombie :-) Na Twoim miejscu bym się bał, jeden taki zombie odpisał na Twoje posta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 09.02.10, 14:59 W tym sęk że mięśo nie jest potrzebne dla przeżycia ani dla zdrowia.Wrecz przeciwnie,wegetarianie żyją statystycznie nieco dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
oriolo13 Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 08.02.10, 15:00 będzie zakaz, to hodowla zejdzie do podziemia. Wprowadzenie zakazu pewnie tylko pogorszy sytuacje, bo psy i koty będą zabijane w ukryciu, nikt tego nie będzie kontrolował. Jeśli rzeczywiście chcą zająć się problemem dobrobytu zwierząt hodowlanych, to niech wprowadzą ostrzejsze rygory dotyczące chowu i zabijania i niech je skutecznie wprowadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińsk 09.02.10, 15:02 Legalizacja zabijania niczego nie poprawia,gdyż inspektorów jest po prostu za mało .Tylko sporadycznie nagłasnia się przypadki bestialstwa ,które praktycznie sa nagminne . Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Pies, kot, krulik, zakonc ... co za roznica? 08.02.10, 15:12 Kon, krowa, swinia - czlowiek jest wszystkozerny. Nawet zaby jada! Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 chińskie pieski są tylko z nazwy 08.02.10, 15:32 Chińskie pieski na ubój wyglądają jak wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Wszystkie zwierzęta są równe,ale psy są równiejsze 08.02.10, 15:45 Jak to miło patrzeć jak paniusie kochające swoje pieski karmią je świnkami, krówkami, barankami, konikami, króliczkami, rybkami, kurczaczkami i innymi uroczymi stworzonkami, które można brutalnie zarzynać,kiedy pieski należy głaskać i jeszcze dawać im dla rozrywki gryźć ludzi. A ja mam w dupie los piesków! Dla mnie mogą je jeść Chińczycy, Murzyny i Hindusi! Dlaczego mam być humanitarny dla psów i kotów, a obojętny dla świń, krów czy koni? Wszystkim pie...iętym mamuśkom, które dałyby się zeżreć swoim srającym czworonogom życzę losu wywiadowcy Bretschneidera, którego pieski zeżarły i zamieniły w psią kupę! Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Wszystkie zwierzęta są równe,ale psy są równi 08.02.10, 17:01 pl2512 napisała: > Jak to miło patrzeć jak paniusie kochające swoje pieski karmią je świnkami, > krówkami, barankami, konikami, króliczkami, rybkami, kurczaczkami i innymi > uroczymi stworzonkami, które można brutalnie zarzynać,kiedy pieski należy > głaskać i jeszcze dawać im dla rozrywki gryźć ludzi. > A ja mam w dupie los piesków! Dla mnie mogą je jeść Chińczycy, Murzyny i > Hindusi! Dlaczego mam być humanitarny dla psów i kotów, a obojętny dla świń, > krów czy koni? > Wszystkim pie...iętym mamuśkom, które dałyby się zeżreć swoim srającym > czworonogom życzę losu wywiadowcy Bretschneidera, którego pieski zeżarły i > zamieniły w psią kupę! O, jakie traumatyczne wydarzenia spotkały Cię w dzieciństwie? Obsrał Cię pies? Czyś wdepnął w gó...? Pajacu! Odpowiedz Link Zgłoś
pekniety Re: Wszystkie zwierzęta są równe,ale psy są równi 08.02.10, 17:40 13ronin napisał: > O, jakie traumatyczne wydarzenia spotkały Cię w dzieciństwie? > Obsrał Cię pies? Czyś wdepnął w gó...? Pajacu! Nazywasz kogoś pajacem bo ma inne zdanie niż Ty? widać '13' w nicku pokrywa się z wiekiem:| A zakaz hodowli i uboju to kpina, niedługo hodowli trzody chlewnej tez zakażą. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Wszystkie zwierzęta są równe,ale psy są równi 09.02.10, 15:08 Niemniej jednak większośc piesków zjada odpady z pańskiego stołu albo jakieś przeterminowane skrawki .Mało kto kupuje dla nich świeże mięsko .A już podwórkowe kundle musza sie pocieszyć wyłącznie obgryzionymi przez mięsożercow kościami,ktore i tak wylądowałyby w smieciach Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Dlaczego w opinii dewiantów psy są lepsze np. od 08.02.10, 16:11 krowy świni itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Dlaczego w opinii dewiantów psy są lepsze np. 08.02.10, 16:25 Też mnie to zastanawia. Mięso jak mięso. Może mam smak nie dość wyrobiony, ale wcale jakoś rewelacyjnie nie smakuje. Wolę wieprzowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
roy3000 Re: Dlaczego w opinii dewiantów psy są lepsze np. 08.02.10, 17:23 no wiesz pies od zawsze towarzyszył człowiekowi jako kompan, no chyba że jak wracasz z pracy to krowa podaje ci kapcie a świnia broni domu. Wszystkie te zwierzęta mają człowieka w d**** a pies nawet głodzony słucha swego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
arctgx Mięso przyprawione świadomością 08.02.10, 16:14 Na metody uboju proszę zwrócić uwagę - niezależnie od tego czy ofiarą pada pies, kurczak czy wieprz: veg-tv.info/Earthlings czy popularny kilka miesięcy temu www.youtube.com/watch?v=H1K7kA7_PfU Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Pies i kot 08.02.10, 16:19 Piszę ze stolicy Wietnamu, Hanoi. Tutaj też jada się wszystko. Dziś spacerowałem ulica, na której pełno straganów z psim mięsem. Widok dla nas makabryczny dla nich stanowi codzienność. picasaweb.google.pl/klimowicz.maciej/2010_02_08Hanoi?feat=embedwebsite#5435887813776615122 Wieczorem w restauracyjnym menu znalazłem dania z kota. Obok pieczonych gołębi, żółwi, żab. Je się to co jest smaczne i pożywne. Zakazywać? Bzdura. Ludzi można uczyć, można dać im coś w zamian. Zakazy? U nas też są zakazy a smalec z psa na wsiach wciąż jest znany i lubiany. Na więcej historii z Wietnamu i nie tylko zapraszam na www.skokwbok.info Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
kontener22 Re: Pies i kot 08.02.10, 16:56 smalec z psa to normalka w niektórych polskich regionach czy tradycjach rodzinnych, podobnie jak skórka z kota (wg przesądów dobra na reumatyzm), zażynanie świń w domowych warunkach też wcale humanitarne nie jest, bo trzeba spuścić jak najwięcej świeżej krwi na kaszankę itd Odpowiedz Link Zgłoś
kancermeister Psie mięso już niedługo może zniknąć z chińskic... 08.02.10, 17:30 Jak ogłoszą to prawo, to Chińczycy będą przyjeżdżać do nas. W Polsce można dostać potrawy z psim i kocim mięsem bez specjalnych trudności. Zwłaszcza w okolicach Dworca Stadion w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak A co z ludzina 08.02.10, 17:34 czy jest jakis przepis zakazujacy jesc ludzine. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger kotlet po krakowsku 08.02.10, 18:16 w Liszkach hodowcy już zacierają ręce :) Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Niech zakażą jeść świnie i krówki 08.02.10, 19:26 Jak zakażą jeść świnie, krowy, konie i owce to wtedy poprę zakaz jedzenia psów. W przeciwnym wypadku to jest zwykły faszyzm międzygatunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Re: Niech zakażą jeść świnie i krówki 09.02.10, 15:10 To może zacznij od siebie.Przestań jeść mięso krów ,świń a świat już bedzie odrobinkę lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 A porpos jedzenia mięsa... 17.05.10, 17:14 Czy oni mają w Chinach cmentarze? Bo w Paryżu nie spotkałem chińskiego cmentarza, a chińczyków tam jest od cholery i wszystko mają oddzielnie, swoje. W Paryżu Chińczycy żyją wiecznie, nie umierają. A jak jest w Chinach? Odpowiedz Link Zgłoś