miszczu.pl 08.03.10, 15:13 inkwizycja z gdańska działa na polecenie kleru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamigra Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 15:17 obrażał już więcej Polskę katolicką. Jak mu się nie podoba tu to niech wyjedzie do Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 15:29 lamigra napisał: > obrażał już więcej Polskę katolicką. Jak mu się nie podoba tu to niech > wyjedzie do Irlandii. Lepiej nieuku wróć do szkoły, w Irlandii jest powyżej 86% katolików, ale znacznie mniej idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Tak marnuje się nasze podatki 08.03.10, 15:32 Na prześladowanie za brak wiary przez katolickiego najeźdzcę. Zus bankrutuje, służby zdrowia w kraju nie ma, ale na każdym rogu kosciół. Niewierzący są prześladowani, czekam aż ponownie katolicy rozpalą stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk A kiedy księża pedofile usłyszą zarzuty? 08.03.10, 15:57 I ci, którzy tuszują gwałty na dzieciach? Biskupi, papieże? KK to jedna wielka pedofilska siatka. Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: A kiedy księża pedofile usłyszą zarzuty? 08.03.10, 16:20 Nie "LIDER" ciemnoto jeb...na, tylko front-man!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: A kiedy księża pedofile usłyszą zarzuty? 08.03.10, 16:21 Wolska, katolska jeba...na ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Za attack na Pana Boga zbrodzienia do pierdla!Na 2 08.03.10, 16:27 lata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
merthor Re: A kiedy księża pedofile usłyszą zarzuty? 08.03.10, 18:03 Jak to nie? O_o Adaś przecież JEST liderem Behemotha... Odpowiedz Link Zgłoś
wayne96 Re: Tak marnuje się nasze podatki 08.03.10, 16:09 prześladowania??? jakie PRZEŚLADOWANIA????!!!! ty sie ciesz że żyjesz w Polsce bo jakby tu były araby to za niewiarę byś już nie żył Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Tak marnuje się nasze podatki 08.03.10, 16:19 wayne96 napisał: > prześladowania??? jakie PRZEŚLADOWANIA????!!!! ty sie ciesz że żyjesz w Polsce > bo jakby tu były araby to za niewiarę byś już nie żył A to nie jeden ciul czy szariat, czy archaiczny kodeks karny z subiektywnym artykułem o obrażaniu uczuć religijnych...? Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Głupiś. Na tym właśnie polega wolność, że każdy ma 08.03.10, 18:27 prawo poczuć się obrażony i pójść do sądu. No, ale dla niewolnika z klapkami na oczach tylko to co "słuszne", "kul", "trędi" i "postępowe" można chronić. Reszta niech idzie do piachu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Głupiś. Na tym właśnie polega wolność, że każ 08.03.10, 21:07 oelefante napisał: > prawo poczuć się obrażony i pójść do sądu. No, ale dla niewolnika z klapkami na > oczach tylko to co "słuszne", "kul", "trędi" i "postępowe" można chronić. Reszt > a > niech idzie do piachu, prawda? Prawda, a szczególnie mogą iść do sądu ci, którzy sami obrażając, czują się obrażeni...Klechostan... Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Głupiś. Na tym właśnie polega wolność... 09.03.10, 11:28 Odróżniasz postępowanie prokuratorskie od procesu z powództwa cywilnego? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Głupiś. Na tym właśnie polega wolność... 09.03.10, 12:05 Wątpię czy rozróżnia. Ma antypostępowe klapki na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 15:37 Wytlumaczcie mi, kto Wam kaze albo chociaz namawia Was do sluchania/ogladania wystepow Pana D.? Bo za chuya ciezkiego nie moge zrozumiec czego sie czepiacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jeszcze gorzej: 08.03.10, 15:58 ponury_sceptyk napisał: > Wytlumaczcie mi, kto Wam kaze albo chociaz namawia Was do sluchania/ogladania > wystepow Pana D.? Bo za chuya ciezkiego nie moge zrozumiec czego sie czepiacie. Oni ani nie słuchali, ani nie oglądali, tylko ktoś im coś powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 15:55 lamigra napisał: > obrażał już więcej Polskę katolicką. Jak mu się nie podoba tu to niech > wyjedzie do Irlandii. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
shirdlu Re: Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 16:04 > obrażał już więcej Polskę katolicką. Ale ta polska język to być strasznie trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Dobrze mu, nie będzie... 08.03.10, 16:32 kogo? czego? Polski katolickiej nie będzie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a co to jest ta katolicka Polska? 08.03.10, 16:35 I dlaczego ma wyjezdżać akurat do Irlandii? Osobiscie jestem katolikiem i nijak nie czuje się obrażony przez człowieka który zapewne nawet nie orientuje sie co tam było napisane? Każda książka w ocenie człowieka znającego wartośc intelektualna jest cenna, nie ma monopolu na prawdę tak jak nie ma dowodu na istnienie bądź nie Stwórcy, obojetnie jakby go nazwać. Politycy czuja sie obrazeni, a co my mamy powiedzieć o politykach? Czy Biblia była z wydawnictwa katolickiego czy tez Świadków Jechowy albo Zielonoświatkowców i co na to p. Szczypińska? Ja uważam iz to był wygłup, jakich wśród artystów wiele, trzeba potepic publiczne niszczenie jakichkolwiek nosników przekazu, by nie dopuscić do fanatyzmu ale nalezy też brac poprawke iz nie wszyscy są świadomi swej niewiedzy, czasem nauka wiele kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: a co to jest ta katolicka Polska? 08.03.10, 16:59 No akurat Nergal zna Biblie DOSKONALE i mitologie chrzescijanska rowniez, ze rozgranicze te dwie. Poza tym Jehowa to postac konkretna w przeciwienstwie do Stworcy. Postac okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czyli jest zwyczajnie głupi? 08.03.10, 17:33 Bo nijak nie wyobrażam sobie człowieka inteligentnego by postepował w tak głupi sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: Czyli jest zwyczajnie głupi? 08.03.10, 17:45 Jesli jest glupi, to raczej niezwyczajnie. Odniosl nieprawdopodobny sukces zawodowy, ktory trwa! Odpowiedz Link Zgłoś
snake_killer_pl Re: Dobrze mu, nie będzie... 09.03.10, 12:29 lamigra napisał: > obrażał już więcej Polskę katolicką.< z tego co wiem to żyje w państwie świeckim Odpowiedz Link Zgłoś
zjemwaswszystkich Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć re... 08.03.10, 15:18 Co to są uczucia religijne? Są ważniejsze niż uczucia estetyczne albo uczucie dobroci? Bo moje uczucia przyzwoitości obraża kościół katolicki, a moje uczucia estetyczne obrażają krzyże w szkołach, przedszkolach, urzędach etc. Dlaczego niby uczucia religijne mają być ważniejsze od pozostałych? Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:21 tzw. 'obraza uczuć religijnych' jest narzędziem do zamykania ust osobom o niewygodnych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
wqb za naziolow by sie wzieli 08.03.10, 16:28 jakby PiSowcy nie byli hipokrytami to powinni razcej ścigać neofaszytow na stadionach. niestety kibolo-naziolki raczej głosują na skrajną prawicę więc PiS im odpuszcza swastyki i portrety z adolfem skitrane pod łóżkiem, obok bilblii Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:22 to jest Polska, jakbyś znał historię to byś wiedział że jesteśmy z krzyżem związani na dobre i na złe, Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:27 z czym , z kim lub na czym jesteś związana lub uwiązana to mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cofeina Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:29 rzeczywiście jesteśmy związani z krzyżem ale raczej na złe niż dobre ,bo jakoś nam to na dobre nigdy nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:30 no tak, bycie Jezusem narodów zobowiązuje do krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:02 turbo_wesz napisał: > no tak, bycie Jezusem narodów zobowiązuje do krzyża. Nie przekręcaj!:) My som Chrystusem narodów, o! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 17:33 Tos ino lo szpasu pedziou? Pra? Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:39 turbo_wesz napisał: > no tak, bycie Jezusem narodów zobowiązuje do krzyża. Chrystusem. Odpowiedz Link Zgłoś
perepere8 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:35 co to znaczy zwiazani z krzyzem na dobre i zle? czemu mamy zyc wiecznie historia? czy zadales/zadalas sobie te proste pytania? tylko ludzie, ktorzy nie lubia lub nie potrafia uzywac mozgu klepia i powtarzaja te same bledy od stuleci, z dziada pradziada. tak jest i z religia, ktora wogole nie przystaje do naszych czasow. tlumy wala do kosciolow, na kazdym kroku wiesza sie krzyze, wrzeszczy sie gdy tylko ktos pisnie slowko zle na kler, ktory kradnie i uprawia pedofilie. zupelnie jakbysmy zyli w jakims panstwie wyznaniowym. jedna prawda, polak=katolik , tego typu bzdury wbijane nam od 1000 lat w glowy. moze czas nad tym pomyslec...? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:21 telimena30 napisała: > to jest Polska, jakbyś znał historię to byś wiedział że jesteśmy z > krzyżem związani na dobre i na złe, ...z przewagą tego ostatniego... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 17:16 telimena30 napisała: > to jest Polska, jakbyś znał historię to byś wiedział że jesteśmy z > krzyżem związani na dobre i na złe, ================================ Oczywista oczywistość, jak mawia jeden z "kaczorków". Pod tym krzyżem, pod tym znakiem, Polska jest jak dziwka, a Polak żebrakiem. Wiesz dlaczego tak się dzieje ??? Przyczyna jest prosta, gdyż kler i ci od koryta rżną ją, jak dziwke, a ona jak dziwka w burdelu nie ma nic do powiedzenia. Tylko mi zaraz nie wciskaj kitu o obrazie uczuć religijnych. >>>Ktoś, kto nie ma merytorycznych argumentów w danym temacie, a przeważnie, gdy chodzi o sprawy zwiaząne z religią lub kościołem katolickim, zawsze jeszcze może sięgnąć po jedyny argument =-= obraza uczuć religijnych. Ten sposób rozumowania niektórych nazywam "cios poniżej pasa", gdyż tak postępuje pięściarz, który chce za wszelką cenę zostać zwycięzcą na ringu, a to jest niegodne nie tylko jako sportowca, ale również jako człowieka. A tym bardziej niegodne kogoś, kto mieni się ""katolikiem"" i kto potrafi ""pięknie mówić i podle postępować"". <<< ============================================ >>>Zawiadomienie do prokuratury złożyli posłanka Jolanta Szczypińska, była eurodeputowana Hanna Foltyn-Kubicka oraz posłowie Zbigniew Kozak i Andrzej Jaworski. Co prawda żadne z nich nie było na koncercie Behemotha,<<< Ciekawi mnie - na jakiej podstawie gdyńska prokuratura wszczeła postępowanie ??? Wszak oni nawet tego nie oglądali, nie byli świadkami owego wydarzenia i co powiedzą podczas rozprawy sądowej ??? Najpewniej oparli się na tzw. "domniemaniu", a opierając się na tak "mocnych" dowodach, powinni wystąpić również o umieszczenie prawie wszystkich mężczyzn w miejscach odosobnienia, ze wzgledu, że kazdy mężczyzna posiada przy sobie tzw. "narzędzie gwałtu" i też jakiś dureń może "domniemywać", iż w kazdej chwili może zostać użyte. =============================== Mam może głupie pytanie - za co ci ............ z Sejmu, Senatu, europosłowie biorą państowe pieniądze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:36 Cwaniak jestes? a slyszales kiedys zeby ktos podarl Koran i nie poniosl konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:41 mpp29 napisał: > Cwaniak jestes? a slyszales kiedys zeby ktos podarl Koran i nie poniosl > konsekwencji? To co, wprowadzamy katolicki szariat i dżihad...? Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Myśl, a nie rzucaj hasła. Czy ktoś Ci broni 08.03.10, 18:33 podać do sądu KK za obrażanie Twojej przyzwoitości? Nie. Więc to zrób, bo pyszczeniem na forum na pewno nic nie zdziałasz. zjemwaswszystkich napisał: > Co to są uczucia religijne? Są ważniejsze niż uczucia estetyczne albo uczucie > dobroci? Bo moje uczucia przyzwoitości obraża kościół katolicki, a moje > uczucia estetyczne obrażają krzyże w szkołach, przedszkolach, urzędach etc. > Dlaczego niby uczucia religijne mają być ważniejsze od pozostałych? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Myśl, a nie rzucaj hasła. Czy ktoś Ci broni 09.03.10, 12:07 A dlaczego nie ściga się tego z urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:21 naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt nie pomyśli o ludziach wierzących???? Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:30 dlaczego nikt nie pomyśli o tym, że ranienie uczuć religijnych to dośc arbitralna i ciężka do zdefiniowania sprawa? moje oraz mojego szwagra uczucia religijne są obrażane, kiedy bije dzwon w kościele. o! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 16:00 Satanizm już trudniej... ______________________ Dość bluźnierstw! Dość traktowania wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny łownej na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa udająca artystkę! Dość również takich władz państwowych które za parawanem swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i forują antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... [prof. dr hab. B.Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 16:11 bydlo_prof_wb napisał: > Satanizm już trudniej... A może ktoś się z tego leczyć w ogóle nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 16:59 > A może ktoś się z tego leczyć w ogóle nie chce? Cytując jezuitę José de Anchieta (beatyfikowanego w 1980r przez JP2 za wkład w chrystianizację Ameryki Płd.) "Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje" Ostatecznie zawsze można, cytując mnicha Arnaud Amalric'a "Zabijać wszystkich. Bóg ich odróżni", co obejmowało także chrześcijan, którzy nieco lepiej od krzyżowców rozumiejąc słowa Chrystusa nie chcieli wskazać "sprawiedliwości bożej" ukrywających się heretyków. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 17:31 Prawdziwosc stwierdzenia mnicha jest mocno watpliwa i chyba nic nie wnosi do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 17:48 gregorkozubek napisał: > Prawdziwosc stwierdzenia mnicha jest mocno watpliwa i chyba nic nie wnosi do tematu? ================================== Poza tematem. >>>1208 r. - Innocenty III zaoferował każdemu, kto chwyci za broń, oprócz prolongaty spłat i boskiego zbawienia, również ziemię i majątek heretyków i ich sprzymierzeńców, rozpoczeła się Krucjata Albigeńska, której celem było wymordowanie Katarów. Szacuje się, że Krucjata Albigezjańska pochłonęła milion istnień ludzkich, nie tylko katarów, ale dotknęła większą cześć populacji południowej Francji. - Przeor, dowodzący wojskami krucjaty, gdy mu się skarzono, że trudno jest odróżnić wiernych od heretyków, odpowiedział: "Zabijać wszystkich. Bóg ich odrózni". <<< Jeżeli nie jesteś pewien swego zdania, to nigdy nie poddawaj w wątpliwość zdanie drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 21:32 Chodzi mi tylko wylacznie o to jedno zdanie. Ja nie mam watpliwosci co do faktow historycznych. Znasz temat wiec wiesz skad moje watpliwosci. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 16:13 > Dość również takich władz państwowych które za parawanem > swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i foruj > ą > antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... Chciałeś napisać "dość władz państwowych, które wspierają watykański reżim za pieniądze podatników". A co do leczenia to masz rację, katolicyzm da się leczyć, cyklonem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ździebko się tu spóźniłeś z tym pomysłem... 08.03.10, 16:23 ale możesz poszukać swojej szansy w innej specjalności rzeźnickiej. Na pocieszenie Ci podam, że co dzień morduje się na świecie około 500 chrześcijan. Często bestialsko. Coś akurat dla Ciebie przygłupie. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Ździebko się tu spóźniłeś z tym pomysłem... 08.03.10, 16:30 bydlo_prof_wb napisał: > ale możesz poszukać swojej szansy w innej specjalności rzeźnickiej. Na > pocieszenie Ci podam, że co dzień morduje się na świecie około 500 chrześcijan. > Często bestialsko. Coś akurat dla Ciebie przygłupie. > Bez odbioru. A jakie źródło mają te dane...? Gdy oglądasz TV, to o śmierci muzułmanów, buddystów etc., słyszy się dużo częściej...Człowiek wierzący jest gotów oddać za swoją wiarę swoje życie. Fundamentalista (moher) jest gotów dla swojej wiary odebrać komuś życie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Otóż to, "słyszy się częściej". 08.03.10, 16:36 Taką mamy "prawdę" medialna, taką "wolność", taki "pluralizm" i taką "tolerancję". No i takich forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Otóż to, "słyszy się częściej". 08.03.10, 16:38 bydlo_prof_wb napisał: > Taką mamy "prawdę" medialna, taką "wolność", taki "pluralizm" i taką > "tolerancję". No i takich forumowiczów... Co ty tutaj demagogicznie bździsz...Daj linka do tych chrześcijańskich ofiar... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A ucho od śledzia. Popracuj sobie. 08.03.10, 17:00 Będziesz miał zacniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: A ucho od śledzia. Popracuj sobie. 08.03.10, 17:09 bydlo_prof_wb napisał: > Będziesz miał zacniejsze... Wymiękłeś trollu...? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie potrafisz? 08.03.10, 17:29 bydlo_prof_wb napisał: > tumanie przydrożny? O! Bydełko po katolicku zaczyna się zachowywać...! A gdzie drugi policzek...? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ja wiem że w oborze hałas bijących dzwonów jest 08.03.10, 16:41 wyciszony, ale jak ktoś spi przy otwartym oknie i o 6 rano budzi go ten jazgot, to ma prawo być wkurzony i żądać wyciszenia plebana. Religijny terror zabija świeckie państwo, więc precz z terrorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Trzeba się przeprowadzić... 08.03.10, 17:19 No choćby pod kościół ewangelicki. Będzie Ci radośniej, a jakby tego było mało, możesz spróbować z minaretem gdzie głos muezina wielokrotnie za dnia przywoła Cię do obowiązku. Już nie wspomnę, że i mnie Twoja nieobecność przyniesie pewną ulgę. Namawiam zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba można też zburzyć wieżę... ];) 09.03.10, 08:12 Religia jest dla Ludzi, nie Ludzie dla religii. A xionc to ma być sługa, boży czy nie boży, ale zawsze sługa. I nie ma mi hultaj hałasować o poranku. Huncwota mogą w nerwach wytargać za uszy... ]:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly_troll Re: Ale to akurat daje się skutecznie leczyć. 08.03.10, 16:55 bydlo_prof_wb napisał: > Satanizm już trudniej... wydaje się, że satanizm to zaburzenie wieku młodzieńczego, z którego się wyrasta. katolicyzm natomiast jest chorobą otępienną właściwą dla wieku starczego i może być leczony tylko paliatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:32 telimena30 napisała: > naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? bo to jest działka psychiatrów, za coś im się płaci, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:33 A niby to czemu dość? Zarówno Szatan jak i ten drugi opisani są w tej samej ksiażce. Jak to jest, że jeden bohater literacki może być czczony a drugi bohater literacki z tej samej książki już nie? Dość katolickiego zniewolenia narodu Polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tylko polskiego to akurat z małej litery geniuszu. 08.03.10, 16:02 ______________________ Dość bluźnierstw! Dość traktowania wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny łownej na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa udająca artystkę! Dość również takich władz państwowych które za parawanem swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i forują antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... [prof. dr hab. B.Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:38 >dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? Macie przecież Arkę Noego :-P. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:51 dla jednego jest normalne śpiewanie o facecie chodzącym po wodzie, a dla innego o koziołku matołku. Mamy wolność słowa, nie musisz chodzić na koncerty Behemota. Dopóki nie wzywa jednych ludzi do krzywdzenia innych nic tobie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A właśnie że nie. 08.03.10, 16:03 Nie znasz prawa. ___________________________ Dość bluźnierstw! Dość traktowania wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny łownej na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa udająca artystkę! Dość również takich władz państwowych które za parawanem swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i forują antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... [prof. dr hab. B.Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: A właśnie że nie. 08.03.10, 16:34 bydlo_prof_wb napisał: > Nie znasz prawa. > > ___________________________ > > To je objaśnij jurysto...Może popełnisz nowy komentarz do kodeksu karnego...? No, daje...! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 16:59 Takich jak Ty intelektualistów to raczej edukuje się na poziomie elementarnej ortografii, ale jak się napraszasz... art. 18 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka: „Każdy człowiek mam prawo do wolności myśli sumienia i religii. Prawo to obejmuje wolność głoszenia swojej religii lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi publicznie lub prywatnie poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i praktyk religijnych”. To tytułem wstępu i przypomnienia... art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Kodeks karny z dnia 6 czerwca 1997 r. (Dz.U. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.) No i czy Biblia nie jest takim przedmiotem czci religijnej a i słowa padły obraźliwe o czym już GW nie raczyła poinformować. Na te dwa lata i to bez zawiasów z uwagi na recydywę, solidnie sobie ten nienawistnik zasłużył. Mam nadzieję że sędzia będzie przytomny na umyśle i da mu szansę pośpiewania i pogrania na grzebieniu kumplom z celi... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 17:13 bydlo_prof_wb napisał: > Takich jak Ty intelektualistów to raczej edukuje się na poziomie elementarnej > ortografii, ale jak się napraszasz... > > art. 18 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka: „Każdy człowiek mam prawo > do > wolności myśli sumienia i religii. Prawo to obejmuje wolność głoszenia swojej > religii lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi publicznie lu > b > prywatnie poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i praktyk religijn > ych”. > > To tytułem wstępu i przypomnienia... > > art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie > przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania > obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo > pozbawienia wolności do lat 2. > Kodeks karny z dnia 6 czerwca 1997 r. (Dz.U. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.) > > No i czy Biblia nie jest takim przedmiotem czci religijnej a i słowa padły > obraźliwe o czym już GW nie raczyła poinformować. > > Na te dwa lata i to bez zawiasów z uwagi na recydywę, solidnie sobie ten > nienawistnik zasłużył. Mam nadzieję że sędzia będzie przytomny na umyśle i da m > u > szansę pośpiewania i pogrania na grzebieniu kumplom z celi... > > Pozdrawiam. Widzisz matole, nie potrafisz zrozumieć, że oprócz katoli są jeszcze inne wyznania, agnostycy, ludzie niewierzący...Te artykuły chronią również ich...Znalazł się kurna Girolamo Savonarola... Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 17:29 Z tym Savonarolą to od początku było coś nie teges :)Wg wiki : ****W Ferrarze studiował filozofię. W 1472 r. przeżył jedyną w swoim życiu miłość do córki bogatego patrycjusza z Florencji, Roberta Strozziego, co zaowocowało wydaniem przez Savonarolę pierwszej broszury De ruina mundi (O upadku świata)**** Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 17:35 prababka44 napisała: > Z tym Savonarolą to od początku było coś nie teges :)Wg wiki : > > ****W Ferrarze studiował filozofię. W 1472 r. przeżył jedyną w swoim życiu > miłość do córki bogatego patrycjusza z Florencji, Roberta Strozziego, co > zaowocowało wydaniem przez Savonarolę pierwszej broszury De ruina mundi (O > upadku świata)**** Poczytaj o tym fanatyku do końca..., bo mnie generalnie o fanatyzm idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 17:23 Padly slowa obrazliwe, czy prawdy PO PROSTU? Sad to zapewne sprawdzi. Czy Bibia jest obiektem czci tez zostanie to ustalone. Jestem bardzo ciekaw przewodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Nie bądź taki cwany nieuku. 08.03.10, 18:22 bydlo_prof_wb napisał: > Takich jak Ty intelektualistów to raczej edukuje się na poziomie elementarnej > ortografii, ale jak się napraszasz... > > art. 18 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka: „Każdy człowiek mam prawo > do > wolności myśli sumienia i religii. Prawo to obejmuje wolność głoszenia swojej > religii lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi publicznie lu > b > prywatnie poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i praktyk religijn > ych”. ================================================== Kto Ci "baranku" broni odstawiać ten "cyrk" ================================================== > To tytułem wstępu i przypomnienia... ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: A właśnie że nie. 08.03.10, 16:55 a co ta "wiara" dobrego zrobiła? bydlo_prof_wb napisał: > Nie znasz prawa. > > ___________________________ > > Dość bluźnierstw! Dość traktowania wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny > łownej na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa > udająca artystkę! Dość również takich władz państwowych które za parawanem > swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i foruj > ą > antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... > [prof. dr hab. B.Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhacz Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 15:53 Nie słucham Behemotha, to nie moja bajka, ale nie mogą pojąć jednego: czy ktoś pana Nowaka i posłów PiS zmuszał do oglądania omawianego koncertu? Czy odbył się on w miejscu publicznym na otwartej imprezie gdzie mogły być osoby postronne nie świadome na jaką imprezę przychodzą? (Jakby ktoś nie wiedział, odpowiedź na oba pytania brzmi: NIE) @telimena Nie szukaj na półce "black metal", tylko: "muzyka religijna", szczególnie pod hasłami Arka Noego, albo Jan Paweł II. Na pewno znajdziesz coś dla wierzących. Powodzenia :) W otwarty i tolerancyjnym państwie mogą być i metale i rasta i katolicy. Jak ktoś chce niech w burce, a inny w zielono-żółto-czerwonej czapce. Kto chce niech wiesza sobie na szyi pentagram, a inni niech sobie wieszają krzyżyki. Tylko po co się czepiać innych, że noszą coś nie tak jak my lubimy? Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 16:23 >dlaczego nikt nie pomyśli o ludziach wierzących???? Zadam ci 4 pytania: 1. Czy osoby wierzące słuchają Behemota? 2. Skoro nie słuchają Behemota, to jak obrażają ich słowa, których nie słyszą/sceny których nie widzą? 3. Skoro są wierzący i słuchają Behemota, kto im zabrania przestać? 4. Jeśli słuchają Behemota i nie zamierzają przestać pomimo obraźliwego dla nich tekstu/sceny, to czy aby na pewno jest on taki dla nich strasznie obraźliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 16:24 telimena30 napisała: > naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? To był koncert, gdzie wpuszczano po uprzednim zakupieniu biletu...Widzisz tutaj gdzieś przymus do uczestnictwa w nim...? Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 16:41 telimena30 napisała: > naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? Szatan jest nienormalny? A Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty w jednej osobie są normalni? Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 16:53 włącz sobie 1,2,3 tm2, budkę suflera, rubika..... albo arkę noego telimena30 napisała: > naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? Odpowiedz Link Zgłoś
zjemwaswszystkich Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 08.03.10, 17:02 Czy ktoś Cię zmusza do chodzenia na koncerty Behemota? Albo do kupowania płyt? Bo procesje na boże ciało jakoś się nie przejmują tym, że ktoś niewierzący usłyszy łzawe zawodzenie "boże coś Polskę" i inne hity ... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! Tego z Torunia ? 08.03.10, 17:38 telimena30 napisała: > naprawdę czy nie można śpiewać o czymś normalnym?????? dlaczego nikt > nie pomyśli o ludziach wierzących???? ================================================ Właśnie dlaczego sama nie pomyślisz. Jestem niewierzacy i każdy, kto słyszy ode mnie o tym, zaczyna wydziwiać, jaki, to jestem złym człowiekiem i co dziwne, nawet mnie nie znając, mają opinię negatywną, tylko dlatego, że nie wierzę w bajki bajane przez chorego faceca w kiecce. Wszak wierzących jest więcej i to właśnie oni nie myślą o niewierzących, a jedynie o sobie, jakby byli pępkiem świata. Stosują zasadę - kto nie z nami, to wróg. A propos - śpiewu ??? Wiesz jaki trunek zawiera największą ilość alkoholu, mierzone w % ?? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Brawo!! Dość kultu szatana!!! 09.03.10, 11:35 Jest katolicki metal, katolicki rock, katolicki hip-hop... Możesz już otrzeć łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw To jest tani kozak 08.03.10, 15:24 Niech potarga Koran jak jest taki odważny Niszczenie książek uważam za barbarzyństwo, nawet jeśli to jest Biblia Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: To jest tani kozak 08.03.10, 15:32 też tak uważam, ale czy to powinno być karalne? a z koranem to zupełnie inna sprawa. to, że na bliskim wschodzie zostałby za to legalnie ukamienowany, a conajmniej zabity przez "niezidentyfikowanych sprawców", to nie znaczy że w Polsce też tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamdre Re: To jest tani kozak 08.03.10, 15:46 dlatego ten dupek satanista wykorzystuje dupków katolików - i tak się ta historyjka kręci, jarając każdego innego dupka dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To jest tani kozak 08.03.10, 16:16 jezoslaw napisał: > Niech potarga Koran (podkreśl. moje) jak jest taki odważny > Niszczenie książek uważam za barbarzyństwo, nawet jeśli to jest Biblia Chyba, że to jest Koran (p. podkreślone)... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: To jest tani kozak 08.03.10, 16:43 jezoslaw napisał: > Niech potarga Koran jak jest taki odważny > Niszczenie książek uważam za barbarzyństwo, nawet jeśli to jest Biblia A wiesz jak długa, mimo XXI wieku, jest watykańska lista książek zakazanych...? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: To jest tani kozak 09.03.10, 11:54 To wam - katolikom - mamy być niezmiernie wdzięczni za to, że nie palicie już nas - heretyków, ateistów - na stosach, nie drzecie z nas pasów, nie kamienujecie? To chciałeś przekazać? A może chcesz się poczuć lepiej, ponieważ jesteś lepszy od muzułmanów? To popsuję ci trochę humor i powiem, że jestem wdzięczny tym, których obdzieraliście ze skóry, paliliście na stosach, kamienowaliście. Takiemu np. Giordano Bruno coś zawdzięczam, tobie - katoliku - niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Moje poczucie rzeczywistości jest obrażane 08.03.10, 15:25 przez czarnoksiężników i ich czary. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć re... 08.03.10, 15:30 miszczu.pl napisał: > inkwizycja z gdańska działa na polecenie kleru Chyba na POlecenie Gowina i Giertycha ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 15:37 miszczu.pl napisał: > inkwizycja z gdańska działa na polecenie kleru Kurcze, czemu ci 'artysci' muszo tak sie objawiac. Czemu za Stalina nie porwal jego dziel? Wtedy by wyplynal. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:07 taaa... szczypinska dziala na polecenie gowina... zidiocenie ma to do siebie, ze latwo sie zapetlic w swoim belkocie. mamy tu zywy przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Lider Behemotha usłyszał zarzut obrazy uczuć 08.03.10, 16:46 ulanzalasem napisała: > miszczu.pl napisał: > > > inkwizycja z gdańska działa na polecenie kleru > > > Chyba na POlecenie Gowina i Giertycha ;] tak, i Szczypińskiej z księdzowej plebani... Odpowiedz Link Zgłoś
1warren Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 15:41 Coś słaba ta wiara katomatołów, skoro może ją podważyć podarcie książki z bajkami. Dziwne, że nie obraża ich pazerność kleru, molestowanie dzieci czy wypowiedzi w radio co ma ryja. Pan Darski nie ma czego się bać. W Brukseli ma sprawę wygraną już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ibnalqq Re: Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. 08.03.10, 16:19 Skończyłeś już gimnazjum czy po prostu masz kuku? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Do Strasburga!! I niech katolski reżim buli ciężki 08.03.10, 15:43 szmal, może w końcu otumanione Polskie społeczeństwo się obudzi i przegna z sejmu kleszych sługusów! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 15:45 Człowiek rozumny, chcący wyrazić dojrzały sprzeciw wobec Kościoła katolickiego, nie drze książek, jak jakiś błazen za trzy grosze; taki człowiek : nie przyjmuje czarnego po kolędzie, nie obchodzi świąt religijnych, nie chodzi na msze, nie chrzci dzieci, nie posyła ich na religię, nie bierze ślubu kościelnego, nie bierze udziału w obrządkach katolickich np. w pogrzebach, nie uznaje sakramentów żadnych, sam zastrzega sobie, że chce umrzeć bez księdza i zostać skremowanym, a także, za życia :), dokonuje aktu apostazji. A pan Adam De pewnie nadal w spisach KrK funkcjonuje jako owieczka. Prowokacja dla dzieci, zasługuje na obojętnośc dorosłych. Niestety, trafił swój na swego - smarkaty De na smarketego Nowaka. I to tylko politowanie budzi, a nie oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
excrement Może i infantylna błazenada, ale 08.03.10, 16:04 to nie powód by jej zabraniać, szczególnie pod groźbą karnych represji. Też proponuję ewentualne odwołanie się do jednej z europejskich instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. 08.03.10, 16:10 grek.grek napisał: > nie bierze udziału w obrządkach katolickich np. w pogrzebach, rozumiem, ze swoich rodzicow w razie czego nie pozegnasz? naprawde nie widziesz roznicy miedzy modleniem sie a uczestnictwem w pogrzebie z szacunku dla zmarlego lub jego rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. 08.03.10, 16:38 grek.grek napisał: > Człowiek rozumny, chcący wyrazić dojrzały sprzeciw wobec Kościoła katolickiego, > nie drze książek, jak jakiś błazen za trzy grosze; taki człowiek : nie przyjmu > je czarnego po kolędzie, nie obchodzi świąt religijnych, nie chodzi na msze, ni > e chrzci dzieci, nie posyła ich na religię, nie bierze ślubu kościelnego, nie b > ierze udziału w obrządkach katolickich np. w pogrzebach, nie uznaje sakramentów > żadnych, sam zastrzega sobie, że chce umrzeć bez księdza i zostać skremowanym, Zgoda. Madre slowa. Oczywista racja, ale malo komu przychodzi do glowy. > a także, za życia :), dokonuje aktu apostazji. A czemu to niby? W sensie uznania zwierzchnosci kosciola nad soba? Tlumaczyc, ze nie jest wielbladem? To kosciol powinien sam aktualizowac swe wpisy na podstawie tych, ktorzy regularnie sie zglaszaja - a od wszelkich kontaktow z tymi, ktorzy tam nie chca przynalezec, ksiezulowi wara. > Prowokacja dla dzieci, zasługuje na obojętnośc dorosłych. Jak dla mnie nie prowokacja, tylko dosc zwykla dzialalnosc artystyczna. Kiedys sztuka to byly zlocenia az do porzygania, teraz tarzanie sie nago w gownach a i darcie papieru tez. To, ze kogos scigaja za to po sadach, przypomina troche afganski zakaz gry na gitarze. Odpowiedz Link Zgłoś
excrement Owieczka trzymana dla pozorów 95% katoli w RP 08.03.10, 16:48 Ja też funkcjonuję jako owieczka, bo nie godzę się na poniżające cyrki wymyślone przez episkopat dla utrudniania apostazji. Próbowałem na opuścić tę instytucję, ale nie chcąc cyrków wywalczyłem sobie tylko notkę z żądaniem nieodprawiania mi obrzędów religijnych po śmierci (gdyby ktoś z bliskich dał znać parafii). Kochanowski (obecny RPO) ignoruje wysłaną jakieś półtora roku temu skargę na zasady występowania. grek.grek napisał: > A pan Adam De pewnie nadal w spisach KrK funkcjonuje jako owieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
excrement raczej figuruję niż funkcjonuję jako owieczka ;) 08.03.10, 16:50 chyba że "czarna" :). Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. 09.03.10, 12:03 Kiedyś chciałem się wypisać, ale na podstawie doświadczeń, gdy byłem świadkiem podczas próby apostazji innej osoby, doszedłem do wniosku, że nie mam zamiaru bawić się w tę szopkę. Urzędnicy kościelni do spółki z rodzicami zapisali mnie, to niech dbają o to, żeby mieć aktualne dane. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek obejrzeli film z koncertu 08.03.10, 15:45 "obejrzeli film z koncertu i postępowanie lidera grupy Behemoth obraziło ich uczucia religijne." Proponuje pokazac film z koncertu w Gdyni w telewizji a obrazonych bedzie jeszcze wiecej! Moze wplesc go w propagandowy film wyborczy? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: obejrzeli film z koncertu 08.03.10, 16:02 A jakby ktoś nasikał publicznie, wzbudzając aplauz i wycie, np. na zdjęcie Twoich rodziców ? Czułbyś się urażony, czy wznosił okrzyki razem z nimi ? Jesli wierzący uważają Jezusa za swojego Ojca, to tak to traktują. Nawet Nietzsche pisał, ze być może ostatnim przejawem wysokiej kultury człowieka jest to, jak prości ludzie, z szacunkiem traktują Biblię. Darski jest normalnym palantem i nikim więcej. Jesli ktoś w imię Biblii gwałci i zabija, to się go do sądu podaje i wymierza karę, a nie atakuje książki, bo jak to szurnięty, to inspirację może czerpać tak z Biblii, jak i z Kubusia Puchatka. Z KOściołem, i jego dominacją, można się spierać i próbować ją ukrócić w sposób czynny i skuteczny, własną postawą życiową. Darcie Biblii, to tylko obraza dla uczciwych antyklerykałów, za którego się, notabene, sam uważam i co swoim postępowaniem uwiarygadniam w stopniu wysokim, albo i lepiej :). Przyznam,że ja też się czuję, w swoim antyklerykalizmie, obrażony przez pana Adama De jak Dureń. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: obejrzeli film z koncertu 08.03.10, 16:15 1) nikt na zdjecie jezusa nie nasikal. jakby ktos podarl ksiazke mojego ojca (gdyby byl pisarzem), to co najwyzej bym to olal. mial co podrzec, to znaczy ze kupil, czyli honorarium moj ojciec dostal. a jak kupil, to juz jest to jego wlasnosc i niech nawet zuzyje w klopie. nie kazdemu musi sie tworczosc mojego ojca podobac. poza tym - zniszczylby tylko jedna z kopii, za ktora zaplacil, a nie produkt intelektualny. gdzie problem? 2) jezus nie jest ojcem, a synem bozym. 3) nergal to dani debil, pod publike zrobi wszystko. dodaje na wszelki wypadek, jakbys chcial mnie okreslic behemothowym satanista, czy innym stworem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Sądom w Polsce ewidentnie brakuje zajęcia. 08.03.10, 16:30 grek.grek napisał: > A jakby ktoś nasikał publicznie, wzbudzając aplauz i wycie, np. na zdjęcie Twoi > ch rodziców ? A niby czemu ktoś miały to robić? > Darcie Biblii, to tylko obraza dla > uczciwych antyklerykałów, To żadna obraza dla kogokolwiek, tylko zwykła głupota; bo niby po co drzeć jakąkolwiek książkę? Ale żeby za taką bzdurę kogoś ciągnąć przed sąd - to już głupota do entej potęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Sądom w Polsce ewidentnie brakuje zajęcia. 08.03.10, 18:39 koloratura1 napisała: > grek.grek napisał: > > > A jakby ktoś nasikał publicznie, wzbudzając aplauz i wycie, np. na zdjęci > e Twoi > > ch rodziców ? > > A niby czemu ktoś miały to robić? > > > Darcie Biblii, to tylko obraza dla > > uczciwych antyklerykałów, > > To żadna obraza dla kogokolwiek, tylko zwykła głupota; bo niby po co drzeć jaką > kolwiek książkę? > Ale żeby za taką bzdurę kogoś ciągnąć przed sąd - to już głupota do entej potęg > i. ================================ Tylko za, tę ich głupotę my płacimy[oni sami biorą] ze swoich podatków, a im ciągle i ciągle mało. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Długo przyszło nam na to czekać... 08.03.10, 15:57 Miejmy nadzieję, że na sprawiedliwy wyrok już nie tyle. No i że sąd wyperswaduje mu takie "figle" raz na zawsze. No i jemu podobnym nienawistnikom też... __________________________ Dość bluźnierstw! Dość traktowania wiary katolickiej jako wolnej zwierzyny łownej na którą zapolować może bezkarnie byle pismak gazetowy i byle siksa udająca artystkę! Dość również takich władz państwowych które za parawanem swojej rzekomej niezawisłości i światopoglądowej neutralności wspierają i forują antychrześcijańskie lewactwo i bezbożnictwo... [prof. dr hab. B.Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Długo przyszło nam na to czekać... 08.03.10, 17:20 bydlo_prof_wb napisał: >... No i jemu podobnym nienawistnikom > też... > ...Wolniewiczom. Benderom, Nowakom, Kobylańskim, Rydzykom... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No i gratuluję ideologa i promotora, postępaku... 08.03.10, 17:29 Jestem pod wrażeniem. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: No i gratuluję ideologa i promotora, postępak 08.03.10, 17:33 bydlo_prof_wb napisał: > Jestem pod wrażeniem. > > Bez odbioru. Do ciebie ultrasie od dawna nic racjonalnego nie docierało... Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba polecam lekturę katechizmu krk... 08.03.10, 22:28 Poważnie myślę o tym aby wystosować petycję o wykreśleniu tego bzdurnego przepisu z Kodeksu Karnego. Czymże są owe " uczucia religijne? Może jest ktoś kto potrafiłby mi to wytłumaczyć? Może jest wśród czytelników ktoś , kto pomógłby mi sformułować tekst tej petycji do Sejmu? Jeżeli tak to proszę dajcie mi znać . art. 196 Kodeksu Karnego stanowi: " "Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." Warto zaznaczyć, iż artykuł mówi nie o każdej obrazie uczuć religijnych, lecz o takiej obrazie, która znieważa przedmiot czci religijnej. Przedmiotem czci jest np. Jezus Chrystus, ale nie jest nim np. modlitwa, pielgrzymka, księża itd. Podobnie jest z Dogmatami. Dogmaty są przedmiotem wiary a nie czci. Czcić można Maryję, ale nie jej niepokalane poczęcie. Aby wyjaśnić co jest przedmiotem czci katolików należy sięgnąć do kodeksu kanonicznego i katechizmu. Sami katolicy nie bardzo wiedzą co jest przedmiotem czci w ich religii, stąd często bez powodu powołują się o art.196 KK. Kodeks kanoniczny i katechizm mówi co następuje: " * "Wiara katolicka polega na tym, abyśmy czcili jednego Boga w Trójcy, a Trójcę w jedności, nie mieszając Osób ani nie rozdzielając substancji" (Katechizm Kościoła Katolickiego, art. 266); * "W liturgii Kościół łączy się z aniołami, by uwielbiać trzykroć świętego Boga (...) oraz czci szczególnie pamięć niektórych aniołów (św. Michała, św. Gabriela, św. Rafała, Aniołów Stróżów)." (Katech. Kościoła Kat., art. 335) * "Dla umocnienia świętości Ludu Bożego, Kościół poleca szczególnej i synowskiej czci wiernych Najświętszą Maryję, zawsze Dziewicę, Matkę Bożą (...) oraz popiera prawdziwy i autentyczny kult innych Świętych" (Kodeks Kanoniczny, Kan. 1186); "Kult publiczny można oddawać tylko tym sługom Bożym, którzy autorytetem Kościoła zostali zaliczeni w poczet Świętych lub Błogosławionych". (Kan. 1187); * "Należy zachować praktykę umieszczania w kościołach świętych obrazów, by doznawały czci ze strony wiernych..". (Kan. 1188); * „Relikwie znaczne i inne doznające wielkiej czci ze strony wiernych..". (Kan. 1190 § 2). Tak więc papież JP II nie jest i być nie może przedmiotem kultu . Nie można mu oddawać czci, a więc nie można powoływac si e na art.196 KK. kiedy ktoś go znieważa. Więcej, podciągając papieża pod przedmiot czci to też zniewaga — tyle że nie uczuć, lecz Boga, w którego wierzą katolicy. Idąc dalej . Przedmiot czci musi doznać realnej zniewagi, nie może być urojony, a więc należy ściśle odróżnić to co jest faktycznym obiektem czci, np. Bóg Wszechmogący, od parodii jego wyobrażenia. Warunkiem znieważenia uczuć religijnych jest również działanie publiczne, tj. w miejscu publicznym, lub w taki sposób, że jego treść może dotrzeć do szerszego kręgu osób. Obraza uczuć religijnych musi być dokonana wyłącznie umyślnie i jak się zdaje tylko w zamiarze bezpośrednim. A więc karani być mogą jedynie ci, którzy podejmują działania zmierzające bezpośrednio do realizacji jego znamion, nie zaś ci, którzy wyrażają swoje poglądy, które mogą ranić uczucia innych. Tym samym jeżeli ktoś krzewi racjonalne myślenie , naucza otwartości w myśleniu i wyraża swoje własne poglądy na sprawy religijne nie może być karany z art.196 KK. W praktycznej stosowalności przepis ten nastręcza wiele trudności. Chodzi przede wszystkim o niemożliwość zobiektywizowania co jest zniewagą a co nie. W związku z tym uważam, że art.196 KK powinien natychmiast zostać wykreślony. Jak można karać kogokolwiek za znieważenie czyichś wewnętrznych przeżyć czy stanów emocjonalnych? Równie dobrze można by karać za zniewagę uczuć miłosnych. Absurdalnych zapisów w KK nie brakuje, ale art 196 jest najbardziej kuriozalnym artykułem umieszczonym w Kodeksie Karnym jakby nie było demokratycznego państwa i potwierdza moją tezę o tym , że bliżej nam do Iranu niż Irlandii. Autor: atkabe Żródło: realiaszaraka.blogspot.com/2009/06/uczucia-religijne.html dostęp: 22:28 08 marca 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
gregorkozubek Re: polecam lekturę katechizmu krk... 09.03.10, 04:03 Uwazam, ze trzeba poczekac na wyrok a potem ewentualnie zajac sie sprawa. Na razie sprawa jest natury bardziej politycznej niz jakiejkolwiek innej. Jest w Polsce i w Europie wiele organizacji, ktore moga wszczac kampanie na rzecz zmian w prawie odnosnie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Kuriozalni to są tacy zakłamani bezbożnicy jak Ty 09.03.10, 18:07 szukający "legalnego" sposobu aby tylko obrazić uczucia religijne innych, a już szczególnie katolików. Czuję zwyczajny wstręt postępaku... Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Długo przyszło nam na to czekać... 09.03.10, 12:26 Ukarani lub zagrożeni karą przestaną obrażać 'przedmioty i miejsca czci' i zaczną się 'pastwić' nad tym, co paragrafem nie jest objęte (bóg, Jezus, Maria, duch święty, kościół jako instytucja, kler...). Myślę, że słysząc inwektywy wymierzone w dzieciątko J. na pewno poczujecie się dobrze. Akcja rodzi reakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Długo przyszło nam na to czekać... 09.03.10, 12:32 Rewizja... Przedmiotem czci mogą - zdaje się - być osoby, ale nieznacznie to tylko ogranicza 'pole popisu' zdeterminowanej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A ja powiem że ogarnia mnie litość... 09.03.10, 18:10 jak czytam te "naukowe" wypociny tumanów i ateuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Mnie ogarnia litość gdy czytam twoje wypociny 10.03.10, 07:36 Odpowiedz Link Zgłoś
bylem_tam_mowie_wam Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 15:57 BRAWO PIS! I wiecie co? Nie wiedziałem na kogo głosować, ale teraz już wiem... Bo jeśli ktoś się naraża wielu ludziom, żeby bronić religii to musi być w tym trochę dobra... Zamknąć satanistę, niech nie daje złego przykładu - tak uważam. Pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Re: Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. 08.03.10, 15:58 prosię bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Obraza uczuć? Religijnych? Do książki? 08.03.10, 15:58 Fiu, fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Biedna Doda 08.03.10, 16:00 Bedzie musiala chodzic na widzenia do wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Jestem bombardowany szubienicami na każdym kroku, 08.03.10, 16:03 okrada mnie z pieniędzy organizacja kościoła katolickiego. Jak mam żyć? Brawo Bohemot, ktoś musi zacząć mówic prawdę o tej zgobnej dla naszej Ojczyzny organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kufa-62 Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 16:04 W,TYM.PRZYPADKU.TONĄCY,JUŻ .NIE BRZYTWY.ALE GÓ..A SIĘ CHWYTA! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac "Uczucia religijne" - a obrażanie jako takie. 08.03.10, 16:04 Ja bym rozgraniczył tu dwie sprawy. "Obrażanie uczuć religijnych" to dość kretyński powód by kogoś skazać. Prowadzi to bowiem do dwóch absurdów: - albo łamania równości obywateli - uczucia jednych się chroni, a innych nie, bo uczucia/dogmaty róznych religii bywają wzajemnie sprzeczne i chroniąc jednych narusza się innych; - albo dochodzi się do paranoi takiej jak na zachodzie, gdzie słowem nie można wspomnieć o swojej religii, a kartki wysyła się z życzeniami "sezonowymi" (;P). Więc lepiej by państwo uczuć religijnych NIE chroniło. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Ale ksiądz ładujący dzieci w odbyt nie obraża Pisu 08.03.10, 16:05 W Polsce nie ma katolików. Są katolibowie. To tacy goście, którzy nic nie wiedzą o tym, co mówił Chrystus, i jak brzmi jego przykazanie miłości. Katolib to taki gość, który najchętniej wsadziłby bliźniego do więzienia, jeżeli tylko ma inne poglądy od katoliba. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Uczucia religijne to nienawiść do innych ludzi, to 08.03.10, 16:07 mordowanie na zlecenie innych bozków, to sianie strachu, to poddawanie męczarniom umysłowym kobiet itd. Panowie prokuratorzy, jeżeli kogokolwiek chcecie osądzać to agresywnych członków religiantów wszelkiej maści. Oni są zagrożeniem dla pozostałych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Jak mają ją za co kupić to moga robić z nią co im 08.03.10, 16:36 się podoiba. Ty też możesz sobie drzeć co ci sie poidoba jak tylko stać Cię na zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Jak mają ją za co kupić to moga robić z nią c 09.03.10, 12:44 Czasem dają za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 16:13 Daleko mi do poglądów PiS, ale w tym przypadku się zgadzam. Jeśli temu kolesiowi nie odpowiada Biblia, to nie musi jej czytać. Jeśli się kreuje na satanistę - zapewne dla wyciągnięcia kasy z małolatów - to jego problem. Ale jak by go mamusia dobrze wychowała, to wiedziałby, że się szanuje Biblię, Koran, Tore i wszelkie symbole święte dla wyznawców poszczególnych religii. I żadna to inkwizycja. Zwykła przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 16:13 goooowno mu zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
mahmudahmadinezad Lider Behemotha z prokuratorskimi zarzutami. Po... 08.03.10, 16:16 I w ten sposób pani cipińska przysłuży się popularności pana darskiego lepiej niż jego romans z panią rabczewską. Odpowiedz Link Zgłoś