koloko2 Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 09:38 Komornik chciał zająć samochód, czyli rzecz bez której żyje masa ludzi. Komornik nie zajmował by jakiegoś starego dużego fiata, więc koleś ma kasę, żeby to auto utrzymać, ale jest dłużnikiem - okrada nas wszystkich, jak? Jeśli nie płaci za czynsz - okrada resztę mieszkańców. Jeśli nie płaci za prąd - okrada resztę odbiorców. Jeśli nie spłaca kredytu - okrada klientów banku. Okazał się niedoszłym mordercą, bo jak inaczej można nazwać oblanie kogoś benzyną i podpalenie. Należy go oskarżyć o usiłowanie podwójnego zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 11:09 "Jeśli nie płaci za czynsz - okrada resztę mieszkańców. Jeśli nie płaci za prąd - okrada resztę odbiorców. Jeśli nie spłaca kredytu - okrada klientów banku" A skąd Ci takie komusze wnioski do głowy przychodzą? Jakaś zbiorowa odpowiedzialność czy co? Gadasz jak rzecznik prasowy ZUS :> Jak mój klient nie płaci, to okrada co najwyżej mnie (dokładnie moją firmę), a nie innych moich klientów. Ergo - koleś nie płaci za czynsz = okrada administrację, nie płaci za prąd = okrada zakład energetyczny, nie płaci kredytu = okrada bank. Co mają do tego osoby trzecie? Nie uprawiaj taniej demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 13:07 > Jak mój klient nie płaci, to okrada co najwyżej mnie (dokładnie moją > firmę), a nie innych moich klientów. A skąd bierzesz pieniądze na wyrównanie kosztów? Drukujesz? Nie, ściągasz od innych klientów. Bank, spółdzielnia, czy zakład energetyczny robi to samo. Poniekąd przez takich niepłacących reszta ma drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 13:17 "A skąd bierzesz pieniądze na wyrównanie kosztów?" Windykuję dłużników. Albo sprzedaję długi. Albo w przypadkach beznadziejnych wypłacam sobie mniejszą pensję. "Drukujesz? Nie, ściągasz od innych klientów" Dobrze się czujesz? :) W jaki niby sposób ściągam niedopłaty od innych klientów? Aaaa, chodzi Ci pewnie, że podwyższam ceny. Otóż nie, nie mogę tego robić w sposób dowolny i beztroski, bo staję się przez to niekonkurencyjny. Gdzie indziej działa to dokładnie tak samo. Oprócz naszego fiskusa, bo ten w istocie wyrównuje sobie straty dowalając podatki gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 12:58 koloko2, wyłóż nam tak pięknie jak to uczyniłeś w swoim poście powyżej, kto w tym przypadku forum.gazeta.pl/forum/w,106,107592138,107592138,unikatowa_upadlosc_i_sprawiedliwosc.html okrada nas wszystkich? - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 13:12 Ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Policjanci i komornik oblani benzyna i podpal 23.03.10, 13:31 wolisz "rżnąć głupa"? to normalne. - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
minasz artykuł był edytowany 10 min temu wiec moze było 23.03.10, 09:39 napisane ze była to eksmisja domu nie samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
meg.007 Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:39 Ludzie czytajcie ze zrozumieniem! Nikt nie chciał rodziny eksmitować. Przyszli zająć samochód! Jest różnica? Poza tym NIC nie tłumaczy podpalenia. Ten facet to zwykły BANDYTA. Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:39 ludzie co Wy bredzicie, jaka napasc Panstwa na obywatela? ponaciagal gosciu dlugow w bankach to teraz trzeba splacac, albo byc moze nie placi alimentow i przez niego jakies dzieci chodza glodne? wiecie dlaczego dochodzi do takich sytuacji? bo najpierw sie mysli a potem robi, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 10:02 > ludzie co Wy bredzicie, jaka napasc Panstwa na obywatela? > ponaciagal gosciu dlugow w bankach to teraz trzeba splacac, albo byc > moze nie placi alimentow i przez niego jakies dzieci chodza glodne? Częściowo masz rację - dłużników trzeba scigać ale nie w ten sposób że wywala się ich na bruk sprzedając chałupę na podstawie szemranej wyceny która jest podstawą do licytacji i majątku za pół darmo. To jest złodziejstwo takie samo jak świadome i niczym nieuzasadnione niespłacanie długów bez zwłoki przewidzianej w przepisach lub umowie miedzy stronami. Znam wielu komorników i wiele spraw z tego obszaru i to co ludzi najbardziej rozjusza to zachowanie komorników i sposób w jaki wyceniają ich majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 12:21 > Częściowo masz rację - dłużników trzeba scigać ale nie w ten sposób że wywala > się ich na bruk sprzedając chałupę na podstawie szemranej wyceny która jest > podstawą do licytacji i majątku za pół darmo. To jest złodziejstwo takie samo > jak świadome i niczym nieuzasadnione niespłacanie długów bez zwłoki > przewidzianej w przepisach lub umowie miedzy stronami. > Znam wielu komorników i wiele spraw z tego obszaru i to co ludzi najbardziej > rozjusza to zachowanie komorników i sposób w jaki wyceniają ich majątek. No, kolejny czytający ze zrozumieniem, z tendencją do uogólnień. Gdzie tu masz wywalanie na bruk, sprzedaż według szemranej wyceny? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 13:02 makrama1 napisała: > No, kolejny czytający ze zrozumieniem, z tendencją do uogólnień. > Gdzie tu masz wywalanie na bruk, sprzedaż według szemranej wyceny? tu się powymądrzaj: forum.gazeta.pl/forum/w,106,107592138,107592138,unikatowa_upadlosc_i_sprawiedliwosc.html - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 10:05 alhanroel napisał: > ludzie co Wy bredzicie, jaka napasc Panstwa na obywatela? > ponaciagal gosciu dlugow w bankach to teraz trzeba splacac, albo byc > moze nie placi alimentow i przez niego jakies dzieci chodza glodne? > wiecie dlaczego dochodzi do takich sytuacji? bo najpierw sie mysli a > potem robi, a nie odwrotnie. Luiggi: "Państwo też nabrało ode mnie pożyczek, a kiedy poszedłem zająć mu majątek (i to zrobiłem osobiście, a nie w czyimś imieniu!), to państwo mnie zamkneło w więzieniu". Zwracam uwagę, że w artykule nie ma mowy ile ten człowiek jest winny a ile chcieli mu zabrać. Artykul jest o tym, że napadł i nie wnika czemu. Artykul tylko zauważa popełniony czyn. Artykuł jest o zbrodni, ja jednak ciekaw jestem tła tej zbrodni. Zbrodnia w kodeksach nie lubi się tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 11:01 A banki? Wykupiła, prosperitę u biebieleckiego za 11tys. w 2003. Warta jest w 2010 8 tys. O ile niezgodzie i bie... spadła w tym czasie pensja!? Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem Psy powinni zastrzelić go jak psa ! 23.03.10, 09:40 policjant w Polsce boi sie uzyc pistoletu, bo prokurator zeby sie wykazac wsadzi go za kratki a tam czeka na niego tylko śmierć psychiczna a jak sie uda osadzonym go capnąć to i fizyczna Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:40 Kiedy przyjdą zabrać ci dom , bagnet na broń , bagnet na broń . Odpowiedz Link Zgłoś
signal Tak to jest jak się bierze kredyty 23.03.10, 09:41 a potem nie ma na spłatę Odpowiedz Link Zgłoś
migusiem Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:43 Ludzie, do których przychodzi komornik są komuś winni pieniądze, bo pożyczyli i nie oddali. To się nazywa złodziejstwo. Komornik, który przychodzi do dłużnika stara sie odzyskać pieniądze, które ktoś zagrabił. Dla niektórych jest to jedyna szansa na odzyskanie majątku. Pisanie, że dobrze że się ktoś bronił siła przy jego działaniu i przy okazji skrzywdził dwóch niewinnych ludzi, możliwe że poważnie okaleczył, jest sprawą dla psychiatry, bo zwyczajnie komuś się tu pomyliły pokrzywdzone strony. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 13:08 napisz tutaj migusiu forum.gazeta.pl/forum/w,106,107592138,107592138,unikatowa_upadlosc_i_sprawiedliwosc.html kto kogo chce okraść i kto jest pokrzywdzony(ze szczególnym uwzględnieniem niejakiego "baszczynskiego") i co ma zrobić "okradziony" kiedy przyjdą zabrać mu dom. tylko nie bełkocz prawniczo-mafijnie. -wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 13:22 Ależ Twoje życie jest proste.... Tylko pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:45 Zapewne komornik z policją przybyli do kochających i spokojnych obywateli, którzy nie wiedzieć dlaczego wyrokiem sądu otrzymali nakaz eksmisji, Ci debile popierający tych "obywateli" powinni tam być na linii ognia zamiast poparzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 kto kogo chciał okraść kajtusiu??? 23.03.10, 09:46 rozwiń swoja błyskotliwą wizję wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:52 może nie trzeba będzie się okopywać przy każdej interwencji, jak procedura będzie sprawiedliwa, a nie po myśli urzędnika! Współczucie wszystkim się należy, zwłaszcza tym, co raz powinęła się noga! A urzędników mi nie żal, w całej rozciągłości. Ile to się słyszy, że z ich winy ktoś stracił wszystko. Może czas na równe prawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
11111 [...] 23.03.10, 09:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jajosz Re: Tragedia - krzywo spojrzeli na policjanta! 23.03.10, 10:32 no to wypad Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Tragedia - krzywo spojrzeli na policjanta! 23.03.10, 10:55 Bucu jajoszowy - jest różnica pomiędzy krzywym spojrzeniem na policjanta, a usiłowaniem zabicia go albo okaleczenia przez podpalenie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Tragedia - krzywo spojrzeli na policjanta! 23.03.10, 10:57 sorry jajosz, to oczywiście nie ty, ale ten z ilorazem inteligencji 1 jest bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
jajosz Re: Tragedia - krzywo spojrzeli na policjanta! 05.04.10, 13:16 heh, no można się pomylić zwłaszcza że ten jedynkowy iloraz faktycznie chcąc nie chcąc "wypadł" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
letron Re: Tragedia - krzywo spojrzeli na policjanta! 23.03.10, 10:37 to spie....j stad , nikt takich jak ty debili tu nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
podrozniczek.allegro Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:55 Jest to na pewno smutna i przykra sprawa, ale czy nazywać ją od razu tragedia? Przecież to jest szukanie sensacji. Wiadomości kipia od złych doeniesień a te są jeszcze podkręcane. Życzę tym policjantom dużo zdrowia i szybkiego gojenia. I oby ich nigdy tragedia nie spotkała. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Policjanci i komornik oblani benzyną i podpal 23.03.10, 09:55 optyk26 mówisz o tym zjawisku o którym mówi się antysemityzm????? ja już niejednokrotnie zastanawiałem się....dlaczego mam ich kochać/lubić etc...:) niedługo wprowadzą to jako 11 przykazanie lub mantrę..... a ja ich nadal nie bedę kochał.....to co??...kara smierci??? a co do artykułu.......im głupsze prawo tym głupsi wykonawcy prawa......lepiej jakby ten koleś podpalił gmach na wiejskiej......byłby z tego pożytek:) Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Policjanci i komornik oblani benzyną i podpal 23.03.10, 09:57 Tak jest jak się nie oddaje tego co się od kogoś pożyczyło! Wtedy przychodzi komornik z policją. Teraz koleś zostanie i zlicytowany i upierdlony. Dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 09:58 Przesłuchać dziada w pomieszczeniu bez okien tak, by się nauczył, że Policji nie należy oblewać benzyną i podpalać. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 10:04 > Policji nie należy oblewać benzyną i podpalać. anie włazić jak na swoje, zwłaszcza jak się jest tylko sługą systemu! Nie bronię kolesia, który ich podpalił, ale.... widocznie popełniono błąd! Urzędniczy błąd! Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: Prawidłowo! 23.03.10, 10:07 vy.ga napisał: > sam jestes smieciem - kiedy jestem w niebezpieczenstwie nigdy nie > dzwonie po "qrvy" Po "qrvy" to możesz dzwonić co najwyżej gdy ci żona nie daje albo znowu nie wyjdzie ci podryw na wiejskiej "dysce". Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Policja ci kiedyś pomogła lewy do prawego? 23.03.10, 10:18 To wystąp we "wzruszyła mnie twoja historia", bo dużo to tych historii by nie było... A po 15 latach pączków reszta życia na koszt państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bognadry Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 10:09 Tak nie należy czynić z policją. Jeśli facet był sporo zadłużony to mieli prawo wkroczyć z komornikiem na posesję. Ten facet to prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
tadekbor Re: Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas 23.03.10, 11:50 ale ty jestes infantylny/infantylna. żal pl. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Czynna napaść?? 23.03.10, 10:12 Przecież to była próba zabójstwa! Gość powinien dostać dożywocie, a najlepiej kulkę podczas próby oporu! Co się dzieje w tym kraju? Gdyby we Włoszech chciał podpalić carabinieri, to prasa by napisała: "Psychicznie chory mężczyzna zaatakował patrol carabinieri. Pogrzeb napastnika w piątek" Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czynna napaść?? 23.03.10, 10:17 > odpalić carabinieri, to prasa by napisała: "Psychicznie chory > mężczyzna zaatako gdyby tamtejszy urzędnik popełniał tyle błędów co nasze geniusze, to nie sądzę! I tu nie chodzi o ten przypadek, jest ich masa, kiedy winny urzędnik, nawet nie straci posady, a człowiek traci wszystko, nawet słowa przepraszam nie usłyszy, ot co się stało! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Amigo 23.03.10, 10:36 Komornik wchodzi już po wyroku sądowym i sam w zasadzie o niczym nie decyduje. Ma wyrok, ma ściągnąć X PLN i to robi. Pretensje niech dłużnik ma do siebie, ewentualnie do sądu. Komornik tylko wykonuje wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Amigo 23.03.10, 10:49 moja mama miała okazję spotkać takiego pana w jego siedzibie, żeby zapytać się o moją sprawę! Ten debil potraktował ją jak winną! Dlatego nigdy do niech nie będę miał szacunku, no chyba że sami zaczną pracować na niego! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Amigo 23.03.10, 12:45 A ja kiedyś spotkałem niemiłego blondyna. Dlatego też mam uważać, że wszyscy blondyni to świnie, szuje i chamy? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Amigo 23.03.10, 12:58 ale potraktował cię, jak pytałeś się o drogę? Może źle się zapytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Amigo 23.03.10, 14:49 > Bo nie klęknąłem przed nim? nie wiem, może to on chciał klękać? Ale go uprzedziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 11:20 Robota jak każda inna, ciach toporkiem i do domu przed kominek na piwko. Tylko kiedyś mieli tyle przyzwoitości, że się wstydzili i ryje kapturem zakładali... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 12:47 Nie wiem. Nie znam tak dokładnie (a szkoda) dziejów mojej rodziny. W każdym razie nie uważam, aby zawód komornika był wstydliwy. Wstydem jest, jak ktoś nie spłaca długów. Poza tym opowieści o katowskim kapturze, to bujda. W dawnych miastach kat był postacią ogólnie znaną, miał swoje biuro itp. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 12:59 "Wstydem jest, jak ktoś nie spłaca długów" To życzę Ci z całego serca, byś kiedyś musiał się tak powstydzić chociaż kilka lat i nie miał na to żadnego wpływu. Może nabrałbyś trochę pokory do życia. I z góry uprzedzam - daruj sobie demagogię, że najpierw się myśli, a potem robi, że trzeba się ubezpieczać, że trzeba umieć znaleźć lepszą pracę i innego tego typu pierdoły. Wszyscy wiemy, że lepiej być zdrowym i bogatym, ale niestety tylko niektórym się to udaje, a tym, którym wiatr zawsze w oczy wieje, nie zawsze są winni swojej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 14:14 A pomyślałeś o ludziach, którym dłużnik jest winny pieniądze? O dziecku, które nie dostaje alimentów? O pracowniku, który nie dostaje pensji? O małym przedsiębiorcy, który zbankrutował i przez to kilka osób straciło pracę, bo kontrahent nie zapłacił za usługę? Ty sobie daruj demagogię o braku wpływu na spłatę długów. Normalny, trzeźwo myślący człowiek długów sobie nie robi bez absolutnej konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 15:20 > A pomyślałeś o ludziach, którym dłużnik jest winny pieniądze? tu bardziej mnie zastanawia, dlaczego komornik/policja/sąd nie wpada kiedy ktoś nie płaci pensji ;) A ma z czego. I np. Dlaczego po upadku firmy, pierwsze wkracza państwo, a nie pracownicy firmy, którzy nie dostaną pensji :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 19:31 Takie są przepisy. Najpierw zobowiązania wobec państwa, potem wobec ludzi. Inaczej taki dłużnik szybko by narobił nowych długów u żony i cała egzekucja komornicza na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek bardzo rozsądny głos czarownika 23.03.10, 16:43 wielki_czarownik napisał: > A pomyślałeś o ludziach, którym dłużnik jest winny pieniądze? O dziecku, które > nie dostaje alimentów? O pracowniku, który nie dostaje pensji? O małym przedsię > biorcy, który zbankrutował i przez to kilka osób straciło pracę, bo kontrahent > nie zapłacił za usługę? Zazwyczaj z Tobą polemizuję, tym razem jednak muszę się w całej rozciągłości z Tobą zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 22:44 "Normalny, trzeźwo myślący człowiek długów sobie nie robi bez absolutnej konieczności" Jesteś kolejną osobą, która ma wyraźne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Przeanalizuj może jeszcze raz spokojnie to, co napisałem, a potem odpisuj. Bo teraz Twój komentarz ma się do moich słów jak pięść do nosa. Ty piszesz o cwaniaczkach i malwersantach popadających w długi na skutek własnych celowych działań, a ja wyraźnie pisałem o sytuacjach niezależnych od człowieka, gdy jego zobowiązania są wypadkową nieszczęśliwego zbiegu okoliczności albo działania osób trzecich. Choćby niemożność zapłacenia za prąd z powodu braku na czas pensji/alimentów/zwrotu pożyczki. Taki ktoś też powinien się wstydzić? Wiesz, nic nie jest czarno-białe, a taki zdaje się chciałbyś widzieć świat. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 24.03.10, 10:41 Też. Człowiek honoru długi spłaca, choćby miał zrezygnować z obiadu. Zaś w tym wypadku delikwent nie zapłacił nawiązki, którą sąd zasądził na rzecz osoby (sąsiada) przez niego pobitego. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 24.03.10, 11:15 "Też. Człowiek honoru długi spłaca, choćby miał zrezygnować z obiadu." Dlatego żywię głęboką nadzieję, że spotka cię kiedyś w życiu taka sytuacja, gdy będziesz gryzł ściany a swoje dzieci karmił chlebem z trocin tłumacząc im, że honor tatusia jest ważniejszy. Leczą mnie tacy ludzie bez krzty wyobraźni jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 24.03.10, 11:23 robitussin napisała: > "Też. Człowiek honoru długi spłaca, choćby miał zrezygnować z > obiadu." > > Dlatego żywię głęboką nadzieję, że spotka cię kiedyś w życiu > taka sytuacja, gdy będziesz gryzł ściany a swoje dzieci karmił > chlebem z trocin U tego bandyty zachodziła któraś z tych dwóch sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 24.03.10, 13:48 > U tego bandyty zachodziła któraś z tych dwóch sytuacji? Nie wiem, więc się nie wypowiadam. Natomiast tutaj akurat odnosiłem się ogólnie do wcześniejszego stwierdzenia "Czarownika", że za długi zawsze należy się wstydzić. Dla mnie to tak płytkie i krzywdzące uogólnienie, że zasadniczo w ogóle powinienem powstrzymać się od komentarza, bo cisną mi się same nieciekawe słowa na klawiaturę. Ktoś, kto się tak wypowiada prawodpodobnie nie dostał jeszcze od życia prawdziwego kopniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 13:00 > ostacią ogólnie znaną, miał swoje biuro itp. tylko pod kapturem mógł się ktoś ukryć, a może czasem sam płakał jak ucinał głowy???? Bo wiedział, że wyrok niesłuszny? U komornika tego nie uświadczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 14:15 A czemu komornik ma się tym przejmować? On ma wykonać wyrok sądu. Tak samo jak żołnierz ma strzelać do wroga, a nie zastanawiać się czy ktoś po jego przeciwniku będzie płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 23.03.10, 14:52 dlatego żołnierz ma broń, i liczy się z tym, że jego przeciwnik też ma broń. Ostatnio zginęła kuratorka! Też mi jej żal. Może niedługo zaczną chodzi ze spluwami, to i element wytłuką! Ale tego kolesia mi szkoda, musieli dobrze dać mu do wiwatu, że tak psycha siadła (i to o 1000 zł)! Gdyby tak jeszcze wykańczali psychicznie tych, co robią wały na miliony.... Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Miałeś w rodzince katów? :DDDDD 24.03.10, 13:52 "Ale tego kolesia mi szkoda, musieli dobrze dać mu do wiwatu, że tak psycha siadła (i to o 1000 zł)!" Dokładnie o tym samym myślę. Nikt normalny nie powie, że koleś zrobił dobrze albo, że należy mu się pochwała, ale jeśli człowiek porywa się na coś takiego, to musi być naprawdę zdesperowany i może przede wszystkim potrzebuje pomocy. Dziwię się, że nikt nie bierze tego pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Czynna napaść?? 23.03.10, 16:00 cillian1 napisał: > > odpalić carabinieri, to prasa by napisała: "Psychicznie chory > > mężczyzna zaatako > > gdyby tamtejszy urzędnik popełniał tyle błędów co nasze geniusze, to nie sądzę! > I tu nie chodzi o ten przypadek, jest ich masa, kiedy winny urzędnik, nawet nie > straci posady, a człowiek traci wszystko, nawet słowa przepraszam nie usłyszy, > ot co się stało! Co twoje wynurzenia maja wspólnego ze sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czynna napaść?? 23.03.10, 16:05 > Co twoje wynurzenia maja wspólnego ze sprawą? brak irytacji, brak podpaleń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czynna napaść?? 23.03.10, 17:44 No nie wiem, ja nie mam pretensji, jak muszę zapłacić za mandat itd. A też komornik mógł wejść! Kolejny raz zaznaczam, że nie tłumaczę samego podpalenia! Ale całą resztę już tak, jak będzie dostępna broń dla wszystkich, to kilku urzędników odstrzelą! Przyczyn tyle co niezadowolonych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Policjanci oblani benzyną i podpaleni podczas a... 23.03.10, 10:28 Zachowanie naganne,ale jeżeli już zdecydował się na taką agresję,to była skierowana nie tam gdzie powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Kogo ku.wa ubierają w mundury, z łapanki ? 23.03.10, 10:49 otępiałych ?, po gimnazjum ? Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 10:37 Żeby nie brać kredytów. Wiadomo, różnie się w życiu może zdarzyć, pracę się straci, dom zaleje, a potem nie ma przebacz, przychodzą komornicy i puszczą cię w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 11:05 > Żeby nie brać kredytów. Powiedz to rządowi :D Czy gminom itd! Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 11:35 trzeba żyć za swoje a nie za cudze.Z żoną straciłem pracę,sprzedałem auto,jedliśmy najtańsze i przecenione produkty i do nikogo ręki nie wyciągaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 12:00 ale to oczywiste, że tak się kończy. I tu nie ma Twojej winy, po prostu jednemu się uda, innemu nie! Ale państwo nie powinno być do dobijania, wręcz jeśli widzi chęć wyjścia z dołka, to powinno dać szansę! A tak często urzędnik sypnie z uśmiechem na ustach ziemię na Twój grób ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 12:09 "trzeba żyć za swoje a nie za cudze.Z żoną straciłem pracę,sprzedałem auto,jedliśmy najtańsze i przecenione produkty i do nikogo ręki nie wyciągaliśmy" Rozumiem, że aż do dzisiaj żyjecie z kasy za samochód? Niezłe autko musiało być :> A poważnie - z czego wnioskujesz, że ten facet też nie zrobił podobnie jak Ty (posprzedawał co się dało i stołował się w "Biedronce")? Bo zostawił samochód? Może po prostu jest jego narzędziem pracy. Skąd od razu założenia, że gość jest cwaniakiem, złodziejem czy naciągaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 15:27 Niech pomyślę. Może dlatego, że coś kupił i za to nie zapłacił. To raz. Olał też wszystkie wcześniejsze formy dialogu. To dwa. Trzy: normalny człowiek nie podpala innych. Coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 15:37 > Trzy: normalny człowiek nie podpala innych. i normalny urzędnik zachowuje się jak człowiek! Pomyśli, pogada, zastanowi się jak pomóc. On stołka nie straci, jak nie dostanie kasy na czas, ale może premię stracić za brak skuteczności, tak więc staje się szmatą, na którą splunąć nie warto! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 15:42 cillian1 napisał: > > Trzy: normalny człowiek nie podpala innych. > i normalny urzędnik zachowuje się jak człowiek! Pomyśli, pogada, zastanowi się > jak pomóc. On stołka nie straci, jak nie dostanie kasy na czas, ale może premię > stracić za brak skuteczności, tak więc staje się szmatą, na którą splunąć nie > warto! ;) A czy Ty nie rozumiesz, że tutaj urzędnik nie ma już wyjścia? Zasądzenie zajęcia komorniczego jest poprzedzone krokami, gdzie właśnie jest miejsce na "Pomyśli, pogada, zastanowi się jak pomóc". To jest wcześniej. To wcześniej wzywa się strony, prowadzi mediacje, dopiero na końcu jest rozprawa, gdzie sąd zasądza zajęcie. Komornik po prostu musi je wykonać. I bardzo dobrze, bo widać inne możliwości zawiodły. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 15:47 > A czy Ty nie rozumiesz, że tutaj urzędnik nie ma już wyjścia? wyjście zawsze się znajdzie! A tak skończyło się jak skończyło, co mnie nie cieszy! Bo teraz komornik będzie strzelał w głowę, a potem się pytał czy masz kasę i chęć! Potępiam ten czyn, tak samo jak i reszta! Ale... Jest to ale, o bezduszności urzędniczej, której nie rozumiem..! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 16:45 Dlaczego komornik miałby do kogoś strzelać? Co to za idiotyczny "argument"??? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 17:46 To patrzenie w przyszłość. Jak już kanar zaczyna żądać większych uprawnień, to komornik zacznie posiadać broń itd. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Nauczka dla wszystkich 24.03.10, 10:03 cillian1 napisał: > To patrzenie w przyszłość. Jak już kanar zaczyna żądać większych uprawnień Na przykład jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 17:01 Jaka bezduszność? Co to za idiotyzm? Człowieku, na "duszność" był czas wcześniej. Były mediacje, była sprawa. Komornik nie jest tutaj od decydowania, od mediacji. On jest wykonawcą wyroku sądowego! Zrozum wreszcie, że zanim sąd wyśle komornika jest cała procedura, wystarczy zadeklarować chęć spłaty oraz pokazać możliwości częściowych spłat i można zażegnać groźbę zajęcia komorniczego! To, że poszedł tam komornik znaczy, że to wszystko nic nie dało, albo że po prostu dłużnik olał wszystkie wezwania i nigdzie się nie pojawił. A Ty jeszcze domagasz się tutaj wyrozumiałości? Ciekawe ile byś jej miał, gdyby to Tobie był winien pieniądze??? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 17:35 > Zrozum wreszcie, że zanim sąd wyśle komornika jest cała procedura, ja to rozumiem, i nie neguję! Po prostu twierdzę, że wiele rzeczy dzieje się nie fair i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 17:49 Nie fair... co jest nie fair? To, że komuś się coś nie udało? Że popadł w długi? Ja też straciłem robotę i znalazłem inną. Fair? Ktoś w tym samym czasie nie znalazł? Nie fair? A czy fair jest kupić coś i za to nie płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nauczka dla wszystkich 23.03.10, 17:59 > A czy fair jest kupić coś i za to nie płacić? dobra, macie rację, a ja nie. OK! :) Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin chory kraj 23.03.10, 11:27 "Żeby nie brać kredytów. Wiadomo, różnie się w życiu może zdarzyć, pracę się straci, dom zaleje, a potem nie ma przebacz, przychodzą komornicy i puszczą cię w skarpetkach" Genialny jesteś :> Wiesz, jakbyś się przypadkiem urwał był z choinki, to informuję, że nie trzeba brać kredytu, żeby stać się niewypłacalnym. Hint: opłaty za czynsz, opłaty za media w połączeniu z utratą dochodów stawiają człowieka w dokładnie takiej samej sytuacji. Nikt z Was nie wie, dlaczego temu facetowi zajęto samochód, ale wszyscy założyli, że się na pewno zadłużył w banku. Chore społeczeństwo :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
masturbator2000 Re: chory kraj 23.03.10, 15:02 Genialny jesteś :> Wiesz, jakbyś się przypadkiem urwał był z > choinki, to informuję, że nie trzeba brać kredytu, żeby stać się > niewypłacalnym. Hint: opłaty za czynsz, opłaty za media w połączeniu > z utratą dochodów stawiają człowieka w dokładnie takiej samej > sytuacji. Nikt z Was nie wie, dlaczego temu facetowi zajęto > samochód, ale wszyscy założyli, że się na pewno zadłużył w banku. > Chore społeczeństwo :-/ > Kolejny geniusz który nie potrafi czytać ze zrozumieniem,w krótkim artykule jest wyraźnie napisane nie spłacał rat za samochód w tym wypadku Poldka, czyli kupił go na raty panie mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: chory kraj 23.03.10, 22:47 "Kolejny geniusz który nie potrafi czytać ze zrozumieniem,w krótkim artykule jest wyraźnie napisane nie spłacał rat za samochód w tym wypadku Poldka, czyli kupił go na raty panie mądry." W której wersji artykułu miszczuniu? Spójrz może na godzinę mojego posta i porównaj z treścią artykułu, który w tym czasie wisiał w GW. Nie było w nim słowa o kredycie czy Polonezie. Więc daruj sobie takie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Podziękowania dla Tuska za miłość w narodzie 23.03.10, 10:43 chociaż o głodzie Odpowiedz Link Zgłoś
masturbator2000 Re: Podziękowania dla Tuska za miłość w narodzie 23.03.10, 15:03 To się weź pasożycie do roboty, a nie lamentuj że ci jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Trudno się dziwić... 23.03.10, 10:45 Raz, że nie na temat bo to zajęcie komornicze dotyczyło auta a nie mieszkania. Dwa, dlaczego eksmitowani mają się bronić a właściciele nieruchomości niezależnie od tego czy to właściciel prywatny czy gmina nie? W końcu to ONI są właścicielami. Taki przykład: koleżanka kupiła za swoje ciężko zarobione pieniądze (a dokładniej wzięła kredyt i kupiła) kawalerkę na wynajem. Kawalerka została wynajęta młodej parze. Stan mieszkania był dobry. Podatek za wynajem odprowadzony. Teraz lokatorka zaszła w ciąże a lokator zrobił remont na swój koszt nie pytając właścicielki mieszkania o zdanie w tej kwestii. Jednocześnie przestał płacić za czynsz i wynajem twierdząc, że jak wyremontował to mu się należy i wymienił zamki. Koleżanka nadal płaci kredyt za mieszkanie nie mając z jego przychodów dlatego rozwiązała umowę wynajmu, jednak tamte pasożyty za nic nie chcą się wyprowadzić. Sprawa sądowa potrwałaby kilka lat a biorąc pod uwagę że lokatorka jest w ciąży i będzie miała dziecko to jest spora szansa na to, że będzie problem z przeprowadzeniem oficjalnej eksmisji. Zatem ja pytam, dlaczego np ma nie wynająć kilku karków którzy weszliby z drzwiami by wyprowadzić pasożyty na zewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś