volflarsen Dziadostwo z Trzeciego Świata 27.03.10, 16:32 Jak raz ich wpuścimy to już ich sie nie pozbędziemy-będą krok po kroku żądać abyśmy sie do nich dostosowywali. Nie róbmy błędu jaki dawno temu popełnił Zachód-który teraz skacze jak mu imamowie każą. Odpowiedz Link Zgłoś
aetj Re: Dziadostwo z Trzeciego Świata 27.03.10, 17:30 volflarsen napisał: > Jak raz ich wpuścimy to już ich sie nie pozbędziemy-będą krok po > kroku żądać abyśmy sie do nich dostosowywali. > Nie róbmy błędu jaki dawno temu popełnił Zachód-który teraz skacze > jak mu imamowie każą. "żołnierz niemiecki nie jest jedynie wojownikiem walczącym zgodnie z wojennymi zasadami, lecz również reprezentantem bezwzględnej ideologii. Musi w związku z tym, rozumieć konieczność surowej, lecz sprawiedliwej wendety na żydowskiej rasie podludzi" Różnisz się od nich? Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen aetj -dziadostwo z trzeciego świata. 27.03.10, 18:50 Panie aetj islam prowadzi z nami walkę-my jedynie sie bronimy. ''Wojna jest szlachetną grą''-koniec cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: aetj -dziadostwo z trzeciego świata. 27.03.10, 19:38 > islam prowadzi z nami walkę-my jedynie sie bronimy. Może wyjaśnisz w jaki sposób islam prowadzi z wami walkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Re: aetj -dziadostwo z trzeciego świata. 27.03.10, 20:59 Już uprzejmie wyjaśniam-otóż prowadzi tą walke nie tylko z ''nami'' ale z toba również nawet jesli wydaje ci się że jest inaczej. Pytasz w jaki sposób to robi? Militarnie, ideologicznie,legislacyjnie, propagandowo, and last but least-terrorystycznie. A w jakim celu to robi, pewnie ciśnie ci sie na usta kolejne pytanie? Cele wszelkich religii, a w szczególności monoteistycznych religii o rodowodzie bliskowchodnim, są zawsze takie same: a mianowicie:rozpowszechniać naukę o własnym bogu. Europa już raz uległa monoteistycznej religii o rodowodzie żydowskim, teraz nadchodzi nowa religia tym razem arabska. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: aetj -dziadostwo z trzeciego świata. 28.03.10, 03:35 Zapewniam cie ze nikt nie walczy ze mną militarnie ani ani terrorystycznie, jeśli ktoś ze mną walczy propagandowo i ideologicznie to nie sa to muzułmanie ;) ` Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Michalng 28.03.10, 23:50 > A kto mianowicie z Toba walczy? Sąsiad z dołu :) hałasy mu przeszkadzają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Re: Michalng 29.03.10, 19:48 Sąsiad z dołu :) hałasy mu przeszkadzają ;) To nie naruszaj norm współżycia społecznego-wtedy bęziesz miał spokój z sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Michalng 30.03.10, 00:02 To możne zamiast gadać o moim sąsiedzie wyjaśnisz mi gdzie i jak islam prowadzi ze mną walkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Re: Michalng 30.03.10, 19:34 Na Odyna! przecież już ci to klarowałem. Islam prowadzi walkę tobą jako częscią społeczeństwa zachodniego. Nie interesujesz go jako jednostka, jako jakiś tam sobie pojedyńczy rozhisteryzowany, nadwrażliwy neurotyk otumaniony wielokulturowością. Nie.Natomiast jako część zbiorowośći,której sposobu życia, wartości, mentalności, czasem wyznawanej religii(chrześcijaństwa lub jak w moim przypadku-wyznawcy dawnych religii europejskich prechrześcijańskich) islam nie rozumie i ninawidzi, interesujesz go jak najbardziej.Bo potencjalnie jesteś muzułmaninem.Potencjalnie mógłbyś zacząć wyznawać mahometa-pedofila.Więc islam z całych sił próbuje zakorzenić sie w zbiorowej świadomości społecznej, kawałek po kawałku wdrukowywać pewne wzorce zachowań w tą świadomość.Ale z drugiej strony dopóki nie zostaniesz islamistą islam gardzi tobą jako niewiernym i z jako takim prowadzi świętą wojnę.Rzecz jasna że oczywiście nikt nie strzela do ciebie na ulicy ale np wysadza w powietrze.I rzecz jasna że ten proces jest na razie zauważalny w uniarkowanej skali-jak budowa meczetów, szkół koranicznych, tu i ówdzie nawoływania do wprowadzenia prawa islamskiego,stawianie religii ponad zasady rządzące państwem np na zachodzie pozwy składane przez muzułmanów za to że pracując w supermarkecie musieli dotykać alkoholu. I choć jak powiedziałem na razie umiarkowany ten proces postępuje. Islam wielokrotnie w historii próbował zawładnąc Europą-dziś zdaje się jest najbliżej dot tego Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Michalng 30.03.10, 20:19 > Na Odyna! przecież już ci to klarowałem. No nie za bardzo. chciał bym konkrety. Przykłady działań islamu które uderzają we mnie. Konkretnie we mnie. > Islam prowadzi walkę tobą jako częścią społeczeństwa zachodniego. A kto ci powiedział ze jestem częścią społeczeństwa zachodniego ? :) natomiast jako część zbiorowośći,której sposobu życia, wartości, > mentalności, czasem wyznawanej religii(chrześcijaństwa lub jak w > moim przypadku-wyznawcy dawnych religii europejskich > prechrześcijańskich) Czyli ląduje w jednym worku z tobą wyznawca religii przedchrześcijańskich :) Wybacz ale dlaczego uważasz ze bliżej mi do ciebie a nie do muzułmanina ? I dlaczego Ty masz mieć prawo do wyznawania twojej religii a muzułmaninowi powinienem robić problemy przy wyznawaniu jego religi ? > Bo potencjalnie jesteś muzułmaninem.Potencjalnie > mógłbyś zacząć wyznawać mahometa-pedofila. Potencjalnie mógł bym tez podzielać twoje wierzenia. ;) > Więc islam z całych sił > próbuje zakorzenić sie w zbiorowej świadomości społecznej, kawałek > po kawałku wdrukowywać pewne wzorce zachowań w tą świadomość. Robia to prawie wszystkie religie. I w Polsce to nie islam "prowadzi" w tym. Ale z > drugiej strony dopóki nie zostaniesz islamistą islam gardzi tobą > jako niewiernym i z jako takim prowadzi świętą wojnę. Tak ? Napisz mi wreszcie jak prowadzi ta wojnę ? Konkretnie. > Rzecz jasna że > oczywiście nikt nie strzela do ciebie na ulicy ale np wysadza w > powietrze Nikt mnie nie wysadza w powietrze. > rzecz jasna że ten proces jest na razie zauważalny w > uniarkowanej skali-jak budowa meczetów, szkół koranicznych, Rozumiem ze budowa kościołów i szkół katolickich nie jest przejawem wojny przeciw mnie natomiast budowa meczetów i szkuł koranicznych jest ? > tu i > ówdzie nawoływania do wprowadzenia prawa islamskiego Naprawdę boisz się wprowadzenia prawa koranicznego w Polsce ? Chyba większe szanse ze komunizm z powrotem tu zawita. albo ze znowu monarchie wprowadzimy ;) > np na zachodzie pozwy > składane przez muzułmanów za to że pracując w supermarkecie musieli > dotykać alkoholu. Kwestia systemu prawnego. Jak ktoś może wytoczyć debilny proces i go wygrać to to robi. Robią to muzułmanie i pani co się poparzyła kawa w mc donaldzie. > Islam wielokrotnie w historii próbował zawładnąc Europą-dziś zdaje > się jest najbliżej dot tego Islam na razie nie ma najmniejszych szans żeby zawładnąć bliskim wschodem :) Sam szariat którego tak się funkcjonuje w kilku krajach na bliskim wschodzie jedynie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Re: Michalng 30.03.10, 22:29 A kto ci powiedział ze jestem częścią społeczeństwa zachodniego ? :) > A nie jesteś? yli ląduje w jednym worku z tobą wyznawca religii przedchrześcijańskich :) > Wybacz ale dlaczego uważasz ze bliżej mi do ciebie a nie do muzułmanina ? I > dlaczego Ty masz mieć prawo do wyznawania twojej religii a muzułmaninowi > powinienem robić problemy przy wyznawaniu jego religi ? Gdzie napisałem że bliżej tobie do mnie niż do islamisty?Bo nie pamiętam.Napisałem że jesteśmy częścią tego samego społeczeństwa ale to nie znaczy że jest nam blisko do siebie.Tyle że islam nie wnika w takie niuanse-dla nich jesteśmy zachodem którego bycia częscią ty sie wszakże wyparłeś więc nie ma sprawy. Potencjalnie mógł bym tez podzielać twoje wierzenia. ;) > Ależ ja tego wcale nie chcę czym różnię sie na korzyść od muzułmanina Patrz twoje pytanie wyżej. > Robia to prawie wszystkie religie. I w Polsce to nie islam "prowadzi" w tym. No tak to już napisałem w jednym z wcześniejszych komentarzy. Nikt mnie nie wysadza w powietrze. Gratuluję-i tak trzymać. Rozumiem ze budowa kościołów i szkół katolickich nie jest przejawem wojny > przeciw mnie natomiast budowa meczetów i szkuł koranicznych jest ? Czy ja powiedziałem że budowa kościołów nie jest przejawem wojny? Jeśli nie jesteś katolikiem to może być to traktowane jako działanie ofensywne. > Naprawdę boisz się wprowadzenia prawa koranicznego w Polsce ? Chyba większe > szanse ze komunizm z powrotem tu zawita. albo ze znowu monarchie wprowadzimy ;) Obawiam się jakichkolwiek zmian systemu prawnego których motorem byłaby jakakolwiek religia. Dzisiaj przoduje w tym islam nieznacznie za nim podąża chrześcijaństwo. Kwestia systemu prawnego. Jak ktoś może wytoczyć debilny proces i go wygrać to > to robi. Robią to muzułmanie i pani co się poparzyła kawa w mc donaldzie. j.w. z zaznaczeniem że system prawny w krajach demokratycznych jest na ogół bardzo spolegliwy wobec argumentów natury religijnej co zostaje wykorzystywane przez religie ofensywne np islam aby modyfikować go coraz bardziej pod swoje potrzeby. Islam na razie nie ma najmniejszych szans żeby zawładnąć bliskim wschodem :) Sa > m > szariat którego tak się funkcjonuje w kilku krajach na bliskim wschodzie jedyni > e ;) No to jest kuriozalne i raczej bardzo odosobnione widzenie spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Michalng 30.03.10, 23:18 > A nie jesteś? Zdaje się ze nie. Islam ze mną nie walczy to muszę nie być :) > Gdzie napisałem że bliżej tobie do mnie niż do islamisty?Bo nie > pamiętam.Napisałem że jesteśmy częścią tego samego społeczeństwa ale > to nie znaczy że jest nam blisko do siebie. To mamy problem bo częścią mojego społeczeństwa są też muzułmanie.Dokładnie taka jak Ty. > Ależ ja tego wcale nie chcę czym różnię sie na korzyść od muzułmanina > Patrz twoje pytanie wyżej. Spotkałem w życiu trochę muzułmanów i jakoś oni tez nie chcieli. > Czy ja powiedziałem że budowa kościołów nie jest przejawem wojny? > Jeśli nie jesteś katolikiem to może być to traktowane jako działanie > ofensywne. No to się różnimy. Dla mnie budowanie kościołów , meczetów, cerkwi czy synagog nie jest przejawem wojny. :) Czy dla ciebie budowanie innych budynków to tez objaw wojny czy tyczy się to tylko miejsc kultu religijnego ? > Obawiam się jakichkolwiek zmian systemu prawnego których motorem > byłaby jakakolwiek religia. > Dzisiaj przoduje w tym islam nieznacznie za nim podąża > chrześcijaństwo. W jakim kraju żyjesz ? :) Czy możesz przytoczyć choć jedna zmianę systemu politycznego w Polsce której motorem był by Islam ? > j.w. z zaznaczeniem że system prawny w krajach demokratycznych jest > na ogół bardzo spolegliwy wobec argumentów natury religijnej Nie tylko religijnej. Liczba procesów którą ludzie wytaczają w sprawach rzekomych "prześladowań" przez swoich "szefów" jest spora. Muzułmanie rozgrywają kartę religijną, geje sprawę swojej orientacji, "kolorowi" kartę rasistowską. > No to jest kuriozalne i raczej bardzo odosobnione widzenie spraw. No to dawaj. Gdzie masz szariat ? Arabia saudyjska ? Iran ? gdzie jeszcze ? Był w Afganistanie ale białasy go rozwaliły. Amerykanie siedzą w Iraku. Żydzi w Izraelu :) ale co tam. Bójmy się szariatu w europie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radek.ostrzolek tolerancyjni, biliscie mu brawo?:-) 27.03.10, 21:29 www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/234374,radykalne-tezy-imama-z-gdanska,id,t.html 2010-03-19 09:57:57, aktualizacja: 2010-03-19 12:30:28 Czy gdański imam Hani Hraish przesadził w prezentowaniu swoich poglądów? Część uczestników debaty "Islam a wielokulturowość", zorganizowanej na warszawskim Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego, twierdzi, że tak. - Byłem bardzo zdziwiony, że w poważnej debacie uniwersyteckiej usłyszałem, że Izrael jest źródłem wszelkiego zła, albo że gdyby obcinać złodziejom ręce, byłoby lepiej - mówi Piotr Ślusarczyk, doktorant z Uniwersytetu Warszawskiego, który uczestniczył w debacie jako słuchacz. - Wydaje mi się, że imam, korzystając z tego, że na sali nie było mediów, wyraził swoje prawdziwe poglądy. - Imam odpowiadał na pytania słuchaczy. Niektóre odpowiedzi spotykały się ze zdziwieniem. Niektórzy naprawdę bardzo szeroko otwierali oczy. W pewnym momencie nie wytrzymałem i, wraz z kilkoma osobami, wyszedłem z sali. Tego naprawdę nie dało się słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_ogorek Tolerancja działa tylko w jedna strone 27.03.10, 16:32 Ta gloryfikowana w Europie tolerancja działa niestety tylko w jedna stronę. Europa toleruje rozwój kultury islamskiej, islam toleruje tylko swoja wlasne wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 16:34 Proponuję wnieść poprawkę do Konstytucji, która by brzmiała : "Zakazuje się zakładania i istnienia wszelkich organizacji społecznych, politycznych i religijnych, które w swoim nauczaniu nawołują do nienawiści wobec innego Narodu, lub religii". No i islam kończy swoją karierę w Polsce;p. Jeśli nawet w Koranie nie ma zapisów na ten temat, to znajdą się one w nauczaniu współczesnych duchownych muzułmańskich. Nie ma tolerancji dla terroryzmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aetj Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 17:55 Nie zdążyłeś przeczytać zanim wysłałeś?:D Odpowiedz Link Zgłoś
maxblade "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 16:37 Tolerancja, tolerancją, ale na kij nam tam meczet.. Myślicie, że oni łatwo pozwolili by nam zrobić to samu u nich w kraju..?? naiwność niektórych nie zna granic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Polska Arabią Saudyjską Zachodu? 27.03.10, 19:28 Twoja logika sprowadza się do prostego: skoro w Arabii nie pozwolono by nam zbudować kościoła, to my kijem przegonimu meczet z Warszawy. Nie zauważasz w swym rasistowskim zaślepieniu, że czynisz w ten sposób z Polski drugą Arabię Saudyjską. Nie tak wyglądają ideały Wolnej Europy. Robisz tu, w środku Polski, Azję - i jesteś w tym znacznie bardziej skuteczny niż jakikolwiek islamista. Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz Re: Polska Arabią Saudyjską Zachodu? 27.03.10, 19:47 Nie widzisz że każda proba stworzenia Wolnej Europy wraz z wyznawcami religi-pokoju we Francji Anglii Holandi nie udała się, czy tylko udajesz że tego nie widzisz :( Odpowiedz Link Zgłoś
heern Re: Polska Arabią Saudyjską Zachodu? 27.03.10, 19:51 mockturtle napisał: > Twoja logika sprowadza się do prostego: skoro w Arabii nie pozwolono by > nam zbudować kościoła, to my kijem przegonimu meczet z Warszawy. Nie > zauważasz w swym rasistowskim zaślepieniu, że czynisz w ten sposób z > Polski drugą Arabię Saudyjską. Nie tak wyglądają ideały Wolnej Europy. > Robisz tu, w środku Polski, Azję - i jesteś w tym znacznie bardziej > skuteczny niż jakikolwiek islamista. Rasizmu??? Przeciez Arabowie, Turcy, Persowie, czy Kurdowie sa tej samej bialej rasy co Polacy:-) Co ty bredziesz?? Za duzo trawy wyjarales? Wy nawet nie rozumiecie slow ktorych uzywacie a ty pustaku jeden w swoim zaslepieniu nie zauwazyles, ze w Polsce juz kilka meczetow jest. A ten, ktory ma powstac w Warszawie jest budowany za saudyjskie- wahabickie pienidze. Jezeli taki meczet chcieliby wybudowac rodzimi muzulmanie tatarskiego pochodzenia czy tgez zaprzyjazniona z Polska Turcja, gdzie od 150 lat jest polska wioska to nie byloby zadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Polska Arabią Saudyjską Zachodu? 27.03.10, 23:22 Chłopie nie znasz się na rasizmie to i nie zabieraj głosu. A tu piszemy nie o rasie tylko o tolerancji religijnej Odpowiedz Link Zgłoś
tektek Re: Polska Szwajcaria? 27.03.10, 20:23 A ty w swoim swiatlym "europejskim" zaslepieniu nie zauwazasz co sie dzieje bodajze w Szwajcarii, apropos budowy nowych meczetow? A moze Szwajcaria wg ciebie to tez azjatycki zascianek? Odpowiedz Link Zgłoś
algomas Szwajcaria to nic 27.03.10, 20:42 tektek napisał: > A ty w swoim swiatlym "europejskim" zaslepieniu nie zauwazasz co sie dzieje > bodajze w Szwajcarii, apropos budowy nowych meczetow? A moze Szwajcaria wg > ciebie to tez azjatycki zascianek? Spojrz na skrajnie tolerancyjna Holandie. Geert Wilders juz wprost mowi muzulmanom, ze jezeli sie nie uspokoicie to bedziecie musieli opuscic Holandie:-))) www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,7629440,Holenderski_posel_pokaze_swoj_antyislamski_film_w.html Geert Wilders wyświetli dziś w Izbie Lordów swój kontrowersyjny film "Fitna". Za jego nakręcenie polityk stanął przed sądem za "szerzenie nienawiści" a Al Kaida wydała na niego wyrok śmierci Koran jest jak Mein Kampf" Największe kontrowersje wzbudziło jednak nazwanie przez Wildersa Koranu "faszystowską książką" i porównanie go do "Mein Kampf". - Koran podżega do nienawiści i wzywa do mordowania i chaosu - grzmiał polityk w holenderskim parlamencie - To absolutnie konieczne, żebyśmy zabronili rozpowszechniania Koranu w celu obrony i wzmocnienia naszej cywilizacji i konstytucji - twierdził. wyborcza.pl/1,75477,7626653,Populista_i_ksenofob_wygrywa_w_Holandii.html Największym wygranym wyborów lokalnych w Holandii jest populista i ksenofob Gert Wilders, który porównał kiedyś Koran do "Mein Kampf". Czy to początek jego marszu do władzy? W środowych wyborach Partia Wolności Wildersa startowała tylko w dwóch miastach: w Almere i Hadze. W pierwszym wygrała, w stolicy była druga. - To, co się zdarzyło w Almere, może mieć miejsce w całym kraju - mówił Wilders. - Podbijemy kraj, będziemy największą partią w parlamencie. wyborcza.pl/1,75477,7626653,Populista_i_ksenofob_wygrywa_w_Holandii.html Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Polska Arabią Saudyjską Zachodu? 27.03.10, 23:20 Nooo przesadziłeś zapewne z powodu krystalicznej głupoty. Nie znasz znanej i uznawanej w dyplomacji zasady wzajemności? Skoro Arabia Saudyjska wznosi w Polsce meczet dla swych współwyznawców to analogicznie w Rijadzie powinien powstać kościół ekumeniczny z obsadą księdza, popa i pastora wraz z kompanią mnichów z ciężkim sprzętem również plot.. Zapewniłoby to kilkutygodniowe istnienie tej budowli. Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: glownym sponsorem budowy meczetu jest Arabia 27.03.10, 16:39 Takie traktowanie przydałoby się takich lewackim idiotom jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
maryjan_pazdzioch "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 16:52 Lewactwo traci poparcie, wiec kombinuja jak moga, zeby zwiekszyc swoj elektorat. Wiadomo, ze takie muslimy to wieczni biorcy zasilkow i rozmnazaja sie szybko, czyli idealny target lewusow. To ze na zasilki bedzie robil ktos inny juz ich nie obchodzi. Oni beda jak zwykle wystepowac w roli dobrych socjalistycznych wujkow szczodrze rozdajacych socjal swojemu elektoratowi w turbanach. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 16:57 > Karty, w której wyrzeka się ona m.in. stosowania przemocy i użycia siły w imię jakiejkolwiek krzywdy. POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 17:03 Zasada podpisywania teg rodzaju deklaracji jest sluszna i powinna dotyczyc szystkich wyznan. N.p. kazdy ksiadz katolicki poddac sie odpwoiednim badaniom i przedstawic zaswiadczenie, ze nie jest pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
s_f_ogorek "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 17:04 Nie powielajmy bledow Europy Zachodniej. Muzulmanie nie chca sie integrowac tylko zakladac swoje przyczolki i uczyc nas wyzszosci islamu nad nasza kultura,... Muzulmanie chca tolerancji podczas gdy sami nie toleruja naszej kultury,.. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 17:06 Jeżeli w Karaczi, Teheranie bądź Mecce będę miał możliwość wypić kielicha i nie spotka mnie za to śmierć. Jeżeli w tychże miejscowościach będę mógł pocałować dziewczynę na przywitanie w oba policzki to niech se budują te swoje meczety. Ale póki co to niech się wynoszą na te swoje pustynie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 17:23 Muzulmanie, to nie tylko pustynia i Teheran. W Sarajewie skonsumowalem sporo sliwowicy z muzulmanami. Muzulmanki w amerykanskim miescie, w ktorym mieszkam, chodza w mini. Ozcywiscie nie wszystkie, ale to ich sprawa i ich decyzja. A co najwazniejsze: Okazuje sie, ze Polska, to kraj, w ktorym muzulmanie i nie tylko muzulmanie beda uczyc sie tolerancji. Jako Polak, jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 17:32 to juz lepiej jedz do Arabi Saudyjskiej jak ci ta chalastra tak imponuje i nie przyznawaj sie ze jestes Polakiem zebym sie nie musial za ciebie wiecej wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 17:57 Po co mi Arabia Saudyjska? Do meczetu mam 10 minut. A po drodze jest kosciol katolicki. Wsrod muzulmanow mam znajomych a w tutejszym szpitalu kilka razy bylem tlumaczem dla imigrantow z Bosni i Kosowa - poniewa znam serbo-chorwacki. A co do halastry: Polecam mecze LKS-u i Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
astomas Takich rzeczy beda uczyc w tym meczecie? 27.03.10, 17:40 Pozwólcie mi rozpocząć ten artykuł od cytatu z fatwy zmarłego i nieodżałowanego ayatollaha Khomeiniego z Iranu. "Mężczyzna może ożenić się z dziewczyną mającą mniej niż dziewięć lat, nawet jeśli dziewczyna ta jest jeszcze niemowlęciem karmionym piersią. Mężczyźnie zabronione jest jednak odbywanie stosunków seksualnych z dziewczyną mającą mniej niż dziewięć lat, inne czynności seksalne takie jak gra wstępna, pocieranie, całowanie, i sodomia są dozwolone. Mężczyzna, który odbył stosunek seksualny z dziewczyną mającą mniej niż dziewięć lat, nie popełnił przestępstwa, lecz tylko wykroczenie, jeżeli dziewczyna nie jest w trwały sposób uszkodzona. Jeżeli jednak dziewczyna jest w trwały sposób uszkodzona, mężczyzna musi dbać o nią przez całe jej życie. Dziewczyna ta nie będzie się jednak liczyć jako jedna z czterech stałych żon tego mężczyzny. Mężczyźnie temu nie wolno też ożenić się z siostrą tej dziewczyny." Nie ma powodu do obaw, że twój muzułmański opiekun do dziecka zgwałci twoją 7- letnią córeczkę. Jeśli jest on dobrym muzułmaninem, co najwyżej dokonana na niej aktu sodomii. Jeśli wsadzi swój penis do jej małej pochwy jest zobowiązany do zapłacenia za wszelkie chirurgiczne korekty, które potem mogą okazać się konieczne. Jeśli uznasz te korekty za niewystarczające, możesz dochodzić finansowego odszkodowania w ramach kompensacji za jego mało istotne wykroczenie. Nic wielkiego. Muzułmanścy chłopcy są przecież muzułmańskimi chłopcami. A zresztą, przecież ona jest tylko dziewczyną. Do innych rodzajów seksualnych nadużyć dokonywanych na dzieciach przez muzułmańskich męskich członków rodziny należą dotykanie genitaliów, zmuszanie dziecka do dotykania genitaliów mężczyzny dopuszczającego się nadużycia, masturbacja z dzieckiem w roli uczestnika lub obserwatora, seks oralny, penetracja pochwy lub odbytu penisem, palcem lub jakimkolwiek innym przedmiotem. Jeszcze inną technikę używaną przez muzułmańskich mężczyzn [można] nazwać „międzyudzeniem”. Nogi dziecka są ścisnięte razem, a nadużywający mężczyzna wkłada swój penis między uda małego chłopca lub dziewczynki. Ponieważ to w ten sposób Mahomet uprawiał seks ze swoją żoną, Aiszą, od chwili gdy miała ona sześć lat, praktyka ta jest oczywiście zaaprobowana przez ayatollaha Khomeiniego, który w swojej Zielonej Książeczce stwierdził “Nie jest sprzeczne z prawem, by dorosły mężczyzna „międzyudził”, lub odczuwał przyjemność z młodej dziewczyny, która jest jeszcze w okresie odstawiania od piersi; to znaczy by umieszczał swój penis między jej udami, i by ją całował.” Zaiste, możesz być dobrym muzułmaninem kopulując z udami małego dziecka wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7685074,Kobiety_w_Jemenie_protestuja_przeciwko_zakazowi_malzenstw.html Tysiące ubranych w czadory kobiet protestowało w niedzielę przed siedzibą jemeńskiego parlamentu w Sanie. Na plakatach miały wypisane hasła "Nie zakazujcie tego, na co pozwolił Allah" i "Nie naruszajcie prawa szariatu w imię praw i wolności". Manifestantki, z których większość miała twarze zakryte zasłonami, zostały autobusami dowiezione na miejsce protestu. Część przyniosła ze sobą transparenty z hasłami: "Nie zakazujcie czegoś, na co zezwolił Allah", "Nie" manipulacjom prawami kobiet" czy "Koran i sunna ponad umowami sprzecznymi z naszą religią". Tych, którzy wzywają do prawnego ograniczenia wieku zamążpójścia, uważamy za wrogów Allaha, jego proroka i nas samych - powiedziała jedna z protestujących kobiet. Delegacja protestujących spotkała się z wicemarszałkiem parlamentu szejkiem Humaidem al-Ahmar i kilkoma posłami z opozycyjnej islamskiej partii Al-Islah, która gwałtownie protestuje przeciwko nowej legislacji. Przeciwnicy ustawy powołują się na proroka Mahometa, który poślubił Aiszę, gdy ta miała zaledwie 9 lat. ===================================================================== W artykule jest blad, bo Aisza miala 6 lat, gdy ja poslubil Mahomet. pl.wikipedia.org/wiki/Aisza Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Takich rzeczy beda uczyc w tym meczecie? 27.03.10, 17:53 Pytanie, czy obowiązujące procedury prawne zezwalają na budowę kościołów chrześcijańskich w Arabii Saudyjskiej? Pytanie ilu jeszcze chrześcijan ostało się w Libanie, Egipcie albo Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
ballestrem czlowieku 27.03.10, 17:58 W Arabii Saudyjskiej za samo posiadanie Biblii idziesz siedziec!!! Ale to i tak postep, bo jeszcze 15 lat temu kara za posiadanie Biblii byla smierc!!!! Teraz tylko wiezienie,a pozniej deporatacja!!! Glownym sponsorem budowy meczetu jest Arabia Saudyjska, gdzie niem a ani jednogo kosciola !!! forum.gazeta.pl/forum/w,902,109297534,109298563,glownym_sponsorem_budowy_meczetu_jest_Arabia_Saudy.html czesiekkk napisał: > Pytanie, czy obowiązujące procedury prawne zezwalają na budowę kościołów > chrześcijańskich w Arabii Saudyjskiej? Pytanie ilu jeszcze chrześcijan ostało > się w Libanie, Egipcie albo Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
porasieobudzic Re: Takich rzeczy beda uczyc w tym meczecie? 27.03.10, 18:38 Tym wszystkim tolerancyjnym pragne tylko powiedzic - gdy nastanie islam to juz nie bedzie tolerancji.Mieszkam 21 lat w niemczech i na welasnej skorze odczulam tolerancje islamu.Dlatego bedzie czujni pod przyjacielska maska kryje sie twarz nieprzyjaciela. I naprawde nie mam tutaj na mysli polskich tatarow. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.ostrzolek W Pradze tez mowili o tolerancji , milosci etc 27.03.10, 18:43 Meczet w Pradze, zamachowiec samobójca jak Jan Palach ? Osoba udająca muzułmanina wchodzi w środowisko muzułmanów uczęszczających do meczetu w Pradze. Filmowy dokument ujawnia czego może spodziewać się młoda osoba szukająca informacji o islamie. www.euroislam.pl/index.php/2010/02/meczet-w-pradze-zamachowiec-samobojca-jak-jan-palach/ Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 17:32 Nigdy mniejszości nie są zagrożeniem. Zawsze trzeba patrzeć na ręce wyznawcom panującej w danym środowisku religii czy też ideologii. To one manipulkują społeczeństwem, zastraszają je i uciskają mniejszości. Islam jest dla ludzi zagrożeniem w krajach gdzie dominuje tak jak dla chrześcijan zagrożeniem w Indiach sa wyznawcy Hinduizmu. Jak widać w Polsce dla wyznawców Islamu zagrożeniem są Katolicy zabraniający im budowy świątyni! Odpowiedz Link Zgłoś
astomas Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 17:43 epupecki napisał: > Nigdy mniejszości nie są zagrożeniem. Zawsze trzeba patrzeć na ręce > wyznawcom panującej w danym środowisku religii czy też ideologii. > To one manipulkują społeczeństwem, zastraszają je i uciskają > mniejszości. Islam jest dla ludzi zagrożeniem w krajach gdzie > dominuje tak jak dla chrześcijan zagrożeniem w Indiach sa wyznawcy > Hinduizmu. Jak widać w Polsce dla wyznawców Islamu zagrożeniem są > Katolicy zabraniający im budowy świątyni! A slyszales o czyms takim jak zasada wzajmnosci? Bo w Arabii Saudyjskiej MILION chrzescijan nie ma ani jednego kosciola,a za samo posiadaniec BibliI idzie sie siedziec, a nastepnie deportacja. Jezeli Saudyjczycy zgodza sie na budowe kosciola w Rijadzie to nie ma sprawy..... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 17:58 > A slyszales o czyms takim jak zasada wzajmnosci? a słyszałeś o odwadze?! Fakt że tutaj nic baranom islamskim i katolickim nie grozi, to jeszcze żaden argument! Chcesz kościoła w Arabii Saudyjskiej, jedź i walcz, może wrócisz! Inaczej wal się na.... krzyż z takimi argumentami! Odpowiedz Link Zgłoś
ballestrem Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 18:02 cillian1 napisał: > > A slyszales o czyms takim jak zasada wzajmnosci? > a słyszałeś o odwadze?! Fakt że tutaj nic baranom islamskim i katolickim nie > grozi, to jeszcze żaden argument! Chcesz kościoła w Arabii Saudyjskiej, jedź i > walcz, może wrócisz! Inaczej wal się na.... krzyż z takimi argumentami! To moze ty jedz, skoro tak bardzo chcesz meczetow. Moze ci sie tam spodoba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 18:10 > To moze ty jedz, skoro tak bardzo chcesz meczetow. Moze ci sie tam > spodoba:-) Ech... jak ty mało kumasz. Argument, że tam nie można, tylko pogarsza wasze stanowisko! Gdyby sukienkowy był za premiera w Polsce, też by nie było można! Logiczne nie? I ponawiam prośbę, jak chcesz jedź i walcz, może wrócisz, a ja powiem może jednego oszołoma religijnego mniej! Wiesz jak lubię słuchać jak oszołom wysadzi się w powietrze?! Zawsze stwierdzam, o jednego idiotę mniej :) A że zabierze ze sobą przypadkowe ofiary, no cóż..... ktoś wymyślił proch... Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_ateista Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 23:29 może kiedys Ciebie zabierze bedzie faktycznie 2 idiotów mniej a to zeczywiście duzy sukces :) Myslenie dzieciaka. Dramat. Gdzieś Ty się chował. Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_ateista Re: Mniejszości ne są zagrożeniem! 27.03.10, 23:26 co za inteligentna wypowiedź panie cilian1. Już wiem z kim mamy do czynienia, Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Nie istnieje pokojowa wersja islamu... 27.03.10, 17:39 Nie istnieje pokojowa wersja islamu. Nie było, nie ma i nie będzie. Proszę, poczytać koran. Jest możliwa pokojowa wersja chrześcijaństwa. Gdzie w ewangeliach jest choć jedno zdanie nawołujące do zabijania?!? Wszystko co mam do powiedzenia. Szacunek dla Wszystkich. PS. Gdzie wolisz być zagorzałym ateistą? W Iranie, Arabii, Turcji czy w "katolskiej" Polsce. Odpowiedz sobie szczerze. Ja nie mam żadnych wątpliwości, gdzie wolałbym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 17:45 Popieram protestujacych. Tolerancja - tak! Jednak nie tej formie jaka narzuca nam eorolewactwo. Poza tym nasz rzad nie jest w porzadku. Przypatrzmy sie dokladnie mniejszsci niemieckiej w Polsce oraz mniejszosci polskiej w Niemczech. Wszystko powinno odbywac sie na zasadzie kompletnej wzajemnosci. Niestety, w stosunkach i islamem i warunkach mniejszosci polskiej w Niemczech jest kompletna brynza. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski wet3 27.03.10, 17:56 O wzajemnosci mozna mowic w stosunkach miedzy panstwami. W tym wypadku muzulmanie sa polskimi obywatelami. Jakiego rodzaju wzajemnosci domagasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
astomas Re: wet3 27.03.10, 18:04 kongreszydowski napisał: > O wzajemnosci mozna mowic w stosunkach miedzy panstwami. W tym wypadku > muzulmanie sa polskimi obywatelami. Jakiego rodzaju wzajemnosci > domagasz sie? Głównym sponsorem meczetu i ośrodka jest bowiem prywatna osoba z Arabii Saudyjskiej, a wyznawana tam wahabicka odmiana islamu jest tradycyjna, rygorystyczna i nastawiona na prozelityzm. No cóż, Liga Muzułmańska RP jest w prawie, by budować meczet za saudyjskie pieniądze > wyborcza.pl/1,75248,7698816,Wrogowie_meczetu_w_stolicy.html > Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: wet3 27.03.10, 18:18 astomas napisał: > No cóż, Liga Muzułmańska RP jest w prawie, by budować meczet za > saudyjskie pieniądze > Dokladnie. Podobnie jak polscy katolicy maja prawo budowac kosciol za pieniadze watykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman znasz taki przypadek - jak budują to za składkowe 27.03.10, 18:26 swoje czy Watykan może zbudować katedrę albo bazylikę w Rijadzie albo w Mekce lub Medynie Odpowiedz Link Zgłoś
aetj Re: wet3 27.03.10, 18:15 kongreszydowski napisał: Jakiego rodzaju wzajemnosci > domagasz sie? > > Takiej,że jak coś nie pasi to w ryj :D Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: wet3 27.03.10, 18:27 aetj napisał: > Takiej,że jak coś nie pasi to w ryj :D Ewentualnie najpierw w ryj, zanim wyjdzie cos co nie pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Liga Muzułmańska - jacy polscy obywatele 27.03.10, 18:24 nasi Tatarzy /a Tatarki szczególnie/ też nie mają ochoty mieć cokolwiek wspólnego z tym obskurantyzmem wahhabickim Odpowiedz Link Zgłoś
ballestrem polscy muzulmanie maja watpliwosci? 27.03.10, 18:33 Mufti Tomasz Miskiewicz ma watpliwosci??? "Nie chciałbym czasem wywoływać wilka z lasu , ale jeżeli są to osoby pochodzące w większości z miejsc gdzie są konflikty będą przenosić tutaj na sferę polską i jest to bardzo niebezpieczne. Tutaj już jest być może kształtowanie tego islamu z krajów arabskich. I ja nie m...am dużo styczności z tymi ludźmi, ale mam swoje obawy jako rodzimy polak a także muzułmanin. „ www.youtube.com/watch?v=Ibv4o9q5BnI&feature=player_embedded Czy gdański imam Hani Hraish przesadził w prezentowaniu swoich poglądów? Część uczestników debaty "Islam a wielokulturowość", zorganizowanej na warszawskim Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego, twierdzi, że tak. - Byłem bardzo zdziwiony, że w poważnej debacie uniwersyteckiej usłyszałem, że Izrael jest źródłem wszelkiego zła, albo że gdyby obcinać złodziejom ręce, byłoby lepiej - mówi Piotr Ślusarczyk, doktorant z Uniwersytetu Warszawskiego, który uczestniczył w debacie jako słuchacz. - Wydaje mi się, że imam, korzystając z tego, że na sali nie było mediów, wyraził swoje prawdziwe poglądy. - Imam odpowiadał na pytania słuchaczy. Niektóre odpowiedzi spotykały się ze zdziwieniem. Niektórzy naprawdę bardzo szeroko otwierali oczy. W pewnym momencie nie wytrzymałem i, wraz z kilkoma osobami, wyszedłem z sali. Tego naprawdę nie dało się słuchać Postawa Haniego Hraisha nie dziwi jednak prof. Selima Chazbijewicza, byłego imama meczetu gdańskiego. - Ubolewam, że Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie nie zaprosił do siebie teologa z prawdziwego zdarzenia - mówi Chazbijewicz. - Tak się kończą wystąpienia kucharzy na uniwersytetach. O swoim następcy Chazbijewicz nie ma najlepszego zdania. - Z tego co pamiętam, przyjechał do Polski jako stypendysta Komunistycznej Partii Palestyny i ożenił się z Tatarką. Gdyby nie to że ma obywatelstwo polskie, już dawno jego działalność skończyłaby się deportacją. Poglądy, które głosi, biorą się stąd, że jest związany z radykalnym środowiskiem Palestyńczyków - nie ma wątpliwości prof. Chazbijewicz. - Tatarzy z Muzułmańskiego Związku Religijnego nieraz próbowali go z funkcji usunąć - mówi prof. Chazbijewicz i podkreśla, by absolutnie nie łączyć wypowiedzi Hraisha ze stanowiskiem całego społeczeństwa muzułmańskiego. Specjaliści twierdzą od jakiegoś czasu, że w Muzułmańskim Związku Religijnym toczy się wewnętrzna walka o władzę między polskimi Tatarami, którzy związek zakładali i przez wiele lat tworzyli go od podstaw, a imigrantami z państw arabskich, którzy po 1989 roku zaczęli aktywniej działać w organizacji. Powodować ma to radykalizowanie się poglądów polskich muzułmanów. - Mamy dość panoszenia się emigrantów - uważa prof. Chazbijewicz. jkredman napisał: > nasi Tatarzy /a Tatarki szczególnie/ też nie mają ochoty mieć cokolwiek > wspólnego z tym obskurantyzmem wahhabickim Odpowiedz Link Zgłoś
ballestrem Re: polscy muzulmanie maja watpliwosci? 27.03.10, 18:33 www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/234374,radykalne-tezy-imama-z-gdanska,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
porasieobudzic Re: polscy muzulmanie maja watpliwosci? 27.03.10, 18:41 <ballestrem napisał: > www.dziennikbaltycki.pl/fakty24/234374,radykalne-tezy-imama-z-gdanska,id,t.html Tego pana powino sie juz dla przykladu na pystynie deportowac. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 17:54 tolerancja tak, z wyjątkiem islamu. jak chcą budować meczety, to wypad na Półwysep Arabski, do Afryki i Azji.islam to ideologia dla nierobów i dzikusów. rozprzestrzenia się dziadostwo na cały świat,nosząc za sobą uwstecznienie,nietolerancję i zamachy bombowe. toleruję islam, pod warunkiem że jest kilkanaście tysięcy od Polski. do obrońców tolerancji-powiedzcie to tym, którym zabito w zamachach bombowych członków rodziny lub w wyniku "ciężkich przestępstw" jak chociażby pocałunek, odsiadują wyroki więzienia w krajach "tolerancyjnego" islamu. islam won z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
porasieobudzic Smiac mi sie chce:) 27.03.10, 20:51 Smiac mi sie chce gdy czytam niektore komentarze naprawde:) ludzie zastanowcie sie jesli Polska da sie z islamizowac to nie bedzie juz multi kultury, tolerancji, ateistow, katolikow ,buddystow nawet tego forum nie bedzie bedzie polska republika islamska i tyle. Pamietajcie ze dla muzulmanow jestesmy tylko brudnymi niewierzacymi i nasze glowy beda wisiec na szubienicach i nie beda pytac czy ty albo owaki ....a juz najbardziej smiesza mie glosy tolerancyjnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud STOP rasizmowi??? 27.03.10, 17:56 lewacy są takimi głąbami, że nie potrafią odróżnić rasy od religii religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg To byli przyjaciele kryminalisty Mola z Nigdy 27.03.10, 18:47 Wiecej czy jacys inni lewaccy pozyteczni idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:04 Zresztą wydaje mi się, że to pierwszy krok do odcięcia religii od wspólnej kasy, znaczy budżetu! jak kościoły się sponsoruje, to i meczety powinno się sponsorować, Tak więc szykuje się odcięcie od polskiej pępowiny Kk! :D Mnie się to podoba, teraz kościół (jako budynek) będzie rywalizował o ładniejsze fasady z meczetem. he he! Odpowiedz Link Zgłoś
alextade "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:07 Muzułmanie mogą przyrzec, obiecac i podpisac wszystko, umowy ani rokowania z niewiernymi się nie liczą -tak jest w Koranie! Dopóki nie uzyskają przewagi w społeczeństwie to będą praworządnymi obywatelami! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:12 Bezczelność! Nienawistni polscy katole chcą uczyć innych tolerancji? Nie ma gorszych ekstremistów niz Polak-katolik! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman spław się do Mekki i Medyny do krainy 27.03.10, 18:21 nieustającej tolerancji Mekka et Medina esse delendam Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 27.03.10, 19:07 Nawet się nie domyślasz, co znaczy fanatyk religijny. I zapewniam Cię, że nie chciałbyś się nigdy dowiedzieć. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 18:12 Jak juz islam poczuje się mocniejszy to islamy nie bedą zwracać uwagi czy krzyczałeś rasizm precz czy araby do ..... dostaniecie po pysku i was okradną ot cała prawda o religii pokoju :( uczmy się od innych Francja Anglia Holandia kraje które powoli znikają z mapy kultury europejskiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 18:24 > ot cała prawda o religii pokoju :( no ale katole nie odpuszczą! Czy odpuszczą? I będą pierw lać, potem pytać?! i jak sobie wyobrażacie wszyscy zesrani w portki, że jak islam może mieć taki wpływ w Polsce po kilku meczetach?! Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Re: Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 18:52 we Francji na poczatku tez bylo tylko pare meczetow i jaki syf tam teraz maja, u nas zaczyna sie to samo tylko ze 100 lat pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 19:57 > we Francji na poczatku tez bylo tylko pare meczetow i jaki syf tam > teraz maja, Taki ze ponad milion osób polskiego pochodzenia woli mieszkać we Francji a nie w Polsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trueapasz Re: Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 20:26 a ty udajesz czy też naiwniak ? Siedzą tam dla pieniędzy a nie dlatego że mieszkający tam muzułmanie słyną z tolerancji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Lewackie naiwniaki :( 28.03.10, 03:38 Jak by tam był syf większy niż u nas to by tam nie siedzieli. Skoro siedzą to pewnie im tam lepiej.(zarówno materialnie jak i ogólnie życiowo) Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Lewackie naiwniaki :( 28.03.10, 00:42 blondyn-3 napisał: > we Francji na poczatku tez bylo tylko pare meczetow i jaki syf tam > teraz maja, u nas zaczyna sie to samo tylko ze 100 lat pozniej Francja "na początku" miała kolonie i protektoraty na terenach zamieszkałych przez muzułmanów (Algieria, Tunezja, Maroko). Algieria była terytorium zamorskim i oficjalnie do 1962 roku - częścią Francji. Masy muzułmanów we Francji nie wzięły się tam stąd, że ktoś kiedyś zaczął budować meczety, raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Cil a wiesz, że przeciwnicy meczetu machali izrae 27.03.10, 21:14 lską flagą? Te Żydy są według ciebie jak katole? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Lewackie naiwniaki :( 27.03.10, 19:47 Jak juz islam poczuje się mocniejszy to islamy nie bedą zwracać uwagi czy > krzyczałeś rasizm precz czy araby do ..... dostaniecie po pysku i was okradną > ot cała prawda o religii pokoju :( No tak. Narazie okradli mnie 3 razy i coś podejrzewam ze byli to Polacy ( raz na pewno Polacy bo ich złapali :) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To ma jakiś związek z DNA Zes.ańców Syberyjskich? 27.03.10, 18:13 A może szowinistów polskich Wschód od wieków pociąga znacznie bardziej niż oni są w stanie zdać sobie z tego sprawę? Jak Turcy wejdą do Unii, to was tam pogonią. W pierwszej linii, takich wiecznie podkochanych. Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:14 Karta to świetny pomysł. Taką sama niech podpisze kościół katolicki, cerkiew prawosłąwna i gmina żzydowska. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Liga Islamska powinna być zakazana 27.03.10, 18:17 to jest organizacja głosząca hasła wymierzone w podstawowe wartości obywatelskie - równość, wolność i niezależność, czy Ci którzy sprowadzają rolę kobiet do własności mężczyzny powinni być tolerowani - NIE, NIE, NIE, precz a faszystami islamskimi z Ligi Muzułmańskiej, niech się wynoszą ze swoim obskurantyzmem na pustynię Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Skumbrie w tomacie 27.03.10, 18:22 Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie! (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie) Chcieliście Polski*, no to ją macie! (skumbrie w tomacie pstrąg) *demokratycznej Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:24 Pierwszy raz byłem na jakiejkolwiek demonstracji. Trochę się bałem, że stanę obok jakichś skinów itp. ale nikogo takiego nie było. Przyszli zupełnie normalni, spokojni ludzie. Teraz cytat z książki "Świat w 2025. Scenariusze Narodowej Rady Wywiadu USA, Kraków 2009" (do kupienia w księgarniach) s. 103: "Liczba ludności muzułmańskiej w społeczeństwach krajów zachodnioeuropejskich wynosi obecnie od 15 do 18 milionów [...]. Jeżeli nie zmienią się aktualne modele imigracji i utrzyma się ponadprzeciętny wskaźnik dzietności wśród muzułmańskich mieszkańców, w 2025 roku w Europie Zachodniej może mieszkać od 25 do 30 milionów muzułmanów". Czyli może się podwoić w ciągu 15 lat. Nie wzięto tu pod uwagę efektów przyjęcia Turcji do UE za którą lewactwo tak ochoczo optuje. Co będzie za 100lat? Ponoć pewien niemiecki historyk zapytany czy UE w końcu XXI wieku będzie potęgą odpowiedział, że Europa będzie europejskim Maghrebem. Tak naprawdę kluczowym elementem jest demografia. A słabość demograficzna świata zachodniego wynika ze słabości duchowej i odrzucenia chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
detour "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw bud... 27.03.10, 18:30 Nie, żebym jakoś szczególnie popierała islamizację, ale zastanawiam się jakim PRAWEM ktoś chce zakazać budowy meczetów? O ile się nie mylę, w Polsce panuje wolność wyznania? Z jednej strony wielki krzyk, kiedy ktoś chce zdjęcia krzyży ze ścian, bo jak tak można, nie wolno, bo katolicy, a z drugiej próby zabraniania komuś budowy własnej świątyni? A co do argumentów nt tego, że w Arabii Saudyjskiej nie wolno posiadać biblii, że islam taki nietolerancyjny - u nich tak stanowi PRAWO. W Polsce żaden przepis nie zabrania podobnych rzeczy, więc nie rozumiem na jakiej podstawie ludzie chcą czegoś zabraniać. W przypadku popełniania przestępstw przez mniejszość muzułmańską obowiązuje ich przecież nasz kodeks karny i nikt ich po główce nie będzie głaskać w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: "Tolerancja, nie naiwność". Protest przeciw b 29.03.10, 22:26 Wahabizm uznaje tzw. zabójstwa honorowe kobiet za dozwolone a nawet pożądane. Tak stanowi prawo ich wyznania islamu. Jak rozumiem - nie masz nic przeciwko temu, by wprowadzono je również u nas ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś