Dodaj do ulubionych

tarcze hamulcowe

09.10.06, 20:02
Muszę wymienić tarcze hamulcowe w mojej belli , czy ktoś może stosował lub
zna opinie o tarczach Mikoda? Proszę o opinie.
www.mikoda.pl/
Obserwuj wątek
    • aquarius01 Re: tarcze hamulcowe 09.10.06, 20:25
      Używam w swojej AR całego kompletu Mikoda w wersji nawiercanej w połączeniu z
      klockami Ferrodo Premiere i sprawują się super. Po przejechaniu ok 5000 km nie
      mogę powiedzieć złego słowa a trafiałem już na różne warunki. Nic nie piszczy,
      nic nie bije, hamuje doskonale, praktycznie nie widać zabrudzenia na felgach
      zarowno po klockach jak i scierających się tarczach. Jednym słowem mogę polecić
      z czystym sumieniem, mimo, że spotkałem się ze zdaniem, że to "złom" ;) - mam
      zgoła inne odczucia.
      • maliek Re: tarcze hamulcowe 10.10.06, 13:45
        Mam zamiar kupić te tarcze.
        Powiedz mi czy jest duża róznica w hamowaniu na tych tarczach w porównaniu do
        tarcz gładkich podczas normalnej eksploatacji?
        • aquarius01 Re: tarcze hamulcowe 11.10.06, 10:59
          Nie mam porównania - poprzedni komplet tarcz był już zużyty jak kupowałem
          samochód, więc praktycznie nie jestem w stanie stwierdzić organoleptycznie jakie
          są różnice między tarczami "gładkimi" a nawiercanymi a jedynie między zużytymi a
          nawiercanymi a to chyba nie oto chodzi. Nawiercenia i frezowanie powierzchni na
          pewno mocno wpływa na chłodzenie tarcz, odprowadzanie gazów oraz ich masę (i
          głównie na te parametry są właśnie stosowane). Mogę powiedzieć tylko tyle, że
          sprawują się doskonale i auto hamuje jak wściekłe, żadnego piszczenia, drżenia
          kierownicy, przegrzewania się, brudzenia nie ma, co jest dowodem na to, że są
          wykonane dobrze i z dobrego materiału, więc stosunek jakości do ceny jest bardzo
          korzystny. Ja jestem zadowolony, że wybrałem te tarcze i spokojnie mogę polecić
          je wszystkim, którzy zamierzają dokonać wymiany tarcz hamulcowych.
          • maliek Re: tarcze hamulcowe 11.10.06, 11:24
            Dzięki za informację.
            Mnie MIKODA przekonuje ceną i dobrą opinią mechaników u których pytałem się o
            te tarcze.
      • marys-ar155 Re: tarcze hamulcowe 10.10.06, 18:29
        Dzięki za opinie, właśnie zastanawiałem się nad tymi nawiercanymi i ich
        trwałością, na pewno klocki też mają tu duże znaczenie.
        • selespeed1 Re: tarcze hamulcowe 10.10.06, 21:07
          Też jestem na etapie zakupu przednich tarczy, ale skuszę się na EBC turbo
          groove.Ponoć niezłe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka