Dodaj do ulubionych

Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ...

30.03.10, 08:49

Ciekawe ,aby pojechać do sądu to był mocno chory,ale do moskwy
nagle ozdrowiał.Możewarto się tym zainteresować

Obserwuj wątek
    • kroliklesny Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 08:49
      Brawo! General zasluzyl na to calym swoim zyciem.
      • miszczu.pl Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 08:56
        ciekawe na jaka chorobę zachoruje Kaczyński
        • qawsedrftg obaj Prezydenci wrócą może jak Bierut 30.03.10, 09:06
          Nie służy moskiewskie powietrze...
          • gelimer Łysy jedzie do Moskwy... 30.03.10, 09:08
            Nawet gdyby Jaruzelski teraz kogoś zamordował, czytelnicy GW
            wiwatowliby na jego cześć.
            • javall Re: Łysy jedzie do Moskwy... 30.03.10, 09:18
              Zaslepiony glupek.
              • prepremier Kto śmiał nazwać Pana Prezydenta Małym Bolszewikie 30.03.10, 09:21
                m!? No, kto!?
                • wubecja 9 maja? proponuję 8 maja 30.03.10, 10:07
                  alternatywne obchody, zgodnie z prawdą.
                  • mayenne Re: 9 maja? proponuję 8 maja 30.03.10, 10:09
                    A hasło "strefy czasowe" coś Ci mówi? :)
                    • koles751 mąż stanu :-) 30.03.10, 10:14
                      Zawsze myśli tylko o Polsce, nigdy o własnej próżności, a że przy
                      okazji przypomni o sobie rodzinom pomordowanych na swój rozkaz
                      Polaków to przecież g... go obchodzi. On wielki bohater, patriota,
                      Polak, męczennik ...

Albo po prosty stary satrapa, nieudacznik, mały czlowiek.

Gdy raz stajesz się wasalem trudno z tym zerwać.
                      • mayenne Re: mąż stanu :-) 30.03.10, 10:21
                        To na temat stref czasowych???
                        Która z nich to "mąż stanu"???
                        • gelimer Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 10:43
                          na rocznicę 22 czerwca 1940 roku. Dla mnie to jest taka analogia.
                          • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 10:57
                            Nie bardzo rozumiem, co mają Twoje analogie do faktu, że Rosja obchodzi rocznicę
                            zwycięstwa nad faszyzmem 9. a nie 8. maja, jako że w chwili podpisania
                            kapitulacji Niemiec wobec ZSRR w Moskwie było już po północy, czyli był 9. maja.

PS. Jaruzelski był żołnierzem, przeszedł cały szlak bojowy 1. Armii Wojska
                            Polskiego, brał udział w wielu walkach. Wytłumacz mi, dlaczego nie może wziąć
                            udziału w obchodach rocznicy zwycięstwa? Każdego weterana, który pojedzie do
                            Moskwy na 9. maja będziesz "wieszał na latarni"? Podobno ma być ich czterech. A
                            kampanię reprezentacyjną WP też obrzucisz błotem? Żal Ci, że Rosja nie
                            wystosowała Tobie imiennego zaproszenia czy co? Miedwiediew podobno ma bloga -
                            napisz do niego. Może jak ładnie poprosisz to Cię wciągnie na listę gości i
                            posadzi w loży honorowej.
                            • gelimer Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:06
                              Nie neguję jego szlaku bojowego. Jeśli było tak - nie umiem
                              udowodnić, że było inaczej - że chciał walczyć o Polskę, to chwała
                              mu za to. Jednak marszałek Petain też był bohaterem Francji po
                              Pierwszej Wojnie Światowej, a mimo to jego późniejsza kolaboracja
                              zaprowadziła go niemal na szafot. Podobnie jest z Jaruzelskim.

Podpisanie ponownej kapitulacji 9 maja było wyrazem sobiepaństwa
                              Stalina, który tym samym podkreślał swoją władzę nad podbitymi
                              terenami. Dlatego też ta data jest pewnym symbolem. Nie ma powodu
                              obrażania się na współczesny świat, ale oceniajmy go z perspektywy
                              naszych interesów.
                              • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:22
                                gelimer napisał:
                                Nie neguję jego szlaku bojowego. Jeśli było tak - nie umiem
                                udowodnić, że było inaczej - że chciał walczyć o Polskę, to chwała
                                mu za to. Jednak marszałek Petain też był bohaterem Francji po
                                Pierwszej Wojnie Światowej, a mimo to jego późniejsza kolaboracja
                                zaprowadziła go niemal na szafot. Podobnie jest z Jaruzelskim.
                                Podpisanie ponownej kapitulacji 9 maja było wyrazem sobiepaństwa
                                Stalina, który tym samym podkreślał swoją władzę nad podbitymi
                                terenami. Dlatego też ta data jest pewnym symbolem. Nie ma powodu
                                obrażania się na współczesny świat, ale oceniajmy go z perspektywy
                                naszych interesów.

Mogę się zgodzić, że Jaruzelski jest postacią kontrowersyjną. Ale Twoje oceny są
                                tylko Twoimi subiektywnymi ocenami. I niczym więcej. Wybacz.
                                To ZSSR wygrało tę wojnę. Rosjanie mieli w niej największy udział i decydujący
                                wpływ na zwycięstwo. I mieli prawo dyktować warunki jakie chcieli. I te warunki
                                zostały przyjęte i uszanowane przez przywódców idealizowanych przez Ciebie
                                sojuszników zachodnich. Niech Ci to da do myślenia.
                                • gelimer Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:35
                                  Wskaż mi proszę, w którym miejscu idealizowałem zachodnich
                                  przywódców. O to nie zamierzam się spierać, ale uważam ich postawę
                                  względem naszej części Europy za naiwnie makiaweliczną. A warunki
                                  były szanowane tak długo, jak długo nie ocknęli się z ręką w nocniku.

Nie wiem do czego Rosjanie mili prawo, a do czego nie. Interesuje
                                  mnie polska racja stanu, a tę zarówno podczas wielkiego zwycięstwa
                                  ZSRR, jak i podczas praktykowanego "bohaterstwa" Jaruzelskiego w
                                  czasie Stanu Wojennego szlag trafił. Oczywiście mogę się, podobnie
                                  jak Ty, z tym pogodzić i płynąć z falami. Jednak wolę poszukać
                                  rzetelnej oceny by może w przyszłości samemu te fale wywoływać.
                                  • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:51
                                    gelimer napisał:
                                    Wskaż mi proszę, w którym miejscu idealizowałem zachodnich
                                    przywódców. O to nie zamierzam się spierać, ale uważam ich postawę
                                    względem naszej części Europy za naiwnie makiaweliczną. A warunki
                                    były szanowane tak długo, jak długo nie ocknęli się z ręką w nocniku.

Hi... A ja mam wrażenie, że płynę pod prąd właśnie, a nie z falami. :)))
                                    Niemców sojusznicy podzieli na pół, na dwie strefy wpływów. Polska znalazła się
                                    po drodze do wschodniej strefy wpływów. Jak to się stało, że nie znalazła się w
                                    zestawie republik radzieckich? Chcesz mi powiedzieć, że to bohaterska postawa
                                    Churchilla albo Roosevelta? Czy może cud jakiś niebieski?
                                    Nie przypominam sobie, żebym gdziekolwiek czytała o tym, że Polaków zaproszono
                                    do rozmów, żebyśmy mogli decydować o tym, jaki kształt będzie miał nasz kraj,
                                    pod czyim wpływem będzie i czy w ogóle będzie. To co z tych rozmów wynikło, było
                                    zasługą czy też nie zasługą - wszystkich trzech panów.
                                    • gelimer Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 12:10
                                      Jeśli płynięcie pod prąd oznacza bezwarunkową zgodę na historyczne
                                      wyroki innych, to z pewnością płyniesz pod prąd. :)

Podział stref wpływów nie był tak jednoznaczny jak próbujesz to
                                      przedstawić. Otóż Austria została „wyzwolona” przez siły ZSRR, a
                                      mimo to nie znalazła się w jego strefie wpływów. Istniały więc
                                      środki nacisku pozwalające nie akceptować status quo.

Jak to się stało, że Polska nie stała się kolejna republiką? Z wielu
                                      powodów się to Rosjanom nie opłacało. Wbrew pozorom oni nie byli
                                      tacy chętni by włączać do ZSRR kolejne kraje, skoro i tak mogli o
                                      nich decydować nie biorąc za to odpowiedzialności. Radzieckie wojska
                                      przecież i tak stacjonowały na terenach podbitych krajów, a działo
                                      się to na ich koszt. Jeśli chcesz dowodu to sprawdź proszę jaka była
                                      reakcja Chruszczowa na propozycję włączenia Bułgarii w skład ZSRR
                                      złożoną przez Żiwkowa.

Owszem, Polaków nie zaproszono. I pewnie nie zaprosi się po raz
                                      kolejny, jeśli sami nie będę potrafili szanować swojej historii.

P.S. Wybacz, ale nawet w sprawie sądów się różnimy. Może według
                                      Ciebie zasiadają tam wszechmocni, wszechwiedzący i sprawiedliwi
                                      bogowie, ale dla mnie ta władza tkwi korzeniami mocno w poprzednim
                                      systemie, a jej wyroki są bardzo mocno wątpliwe, o czym świadczy
                                      choćby zastraszająca liczba spraw, które Polska przegrywa w
                                      Strasburgu.
                                  • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:54
                                    PS. A to, kim jest Jaruzelski - bohaterem czy nie, powinien ustalić sąd, w
                                    procesie sądowym na podstawie dowodów. Bo Ty to na razie sobie tylko ssiesz z
                                    palca subiektywne opinie w oparciu o swoje "tak mi się widzi".
                                • gelimer Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:43
                                  Wskaż proszę, w którym miejscu idealizowałem zachodnich przywódców.
                                  O to nie zamierzam się spierać, ale uważam ich postawę względem
                                  naszej części Europy za naiwnie makiaweliczną. A warunki były
                                  szanowane tak długo, jak długo nie ocknęli się z ręką w nocniku.

• mirmat1 Po order Stalina wyslac Zyrandola Komorowa 30.03.10, 15:32
                                    gelimer napisał:

> Nie wiem do czego Rosjanie mieli prawo, a do czego nie. Interesuje
                                    > mnie polska racja stanu, a tę zarówno podczas wielkiego zwycięstwa
                                    > ZSRR, jak i podczas praktykowanego "bohaterstwa" Jaruzelskiego w
                                    > czasie Stanu Wojennego szlag trafił. Oczywiście mogę się, podobnie
                                    > jak Ty, z tym pogodzić i płynąć z falami. Jednak wolę poszukać
                                    > rzetelnej oceny by może w przyszłości samemu te fale wywoływać.
                                    M; Polska racja stanu jest kompletne skompromitowanie zarzadzajacej Polska
                                    obecnie POstKomuny. Dlatego Prezydent Kaczynski absolutnie nie powinien jechac
                                    na Plac Czerwony. Jestem pewien, ze Putinowski wasal, Tusek chcialby pohanbic
                                    urzad Polskiego Prezydenta wypychajac go do czwartego rzedu na Placu Czerwonym.
                                    Moim zdaniem
                                    odpowiednie miejce tam bedzie dla pretendujacego do stanowiska Zyrandola,
                                    Komorowskiego. Razem z bandyta Jaruzelskim beda stanowili doskonale usupelnienie
                                    OkragloStolowej targowicy. A podobno targowiczanin to jak zechce to nawet na
                                    Okraglym Stole do Moskwy poleci.
                                    • mus-zek0 Re: Po order Stalina wyslac Zyrandola Komorowa 31.03.10, 09:43
                                      Ja bym tam wysłał Ciebie za karę,ale byłaby to profanacja tak szacownej
                                      uroczystości.
                                • koles751 zabawne :-) 30.03.10, 11:50
                                  "Rosjanie mieli w niej największy udział i decydujący
                                  wpływ na zwycięstwo. I mieli prawo dyktować warunki jakie chcieli."

Ciekawa teza demaskująca twardogłowych.

Zatem Hitler też "miał prawo" czynić Holocaust skoro podbił kraje, w
                                  których tworzył getta? Nic dziwnego zatem, że Jaruzelski tez miał
                                  prawo do Gdańska 1970. W końcu rządził. To był jego kraj.

Jesteś śmieszna. Czym innym jest narzucać coś siłą, a czym innym
                                  mieć do czegoś prawo. Czym innym jest akceptować, a czym innym być
                                  bezsilnym.
                                  • mayenne Re: zabawne :-) 30.03.10, 11:58
                                    koles751 napisał:
                                    Ciekawa teza demaskująca twardogłowych.

Zatem Hitler też "miał prawo" czynić Holocaust skoro podbił kraje, w
                                    których tworzył getta? Nic dziwnego zatem, że Jaruzelski tez miał
                                    prawo do Gdańska 1970. W końcu rządził. To był jego kraj.

Jesteś śmieszna. Czym innym jest narzucać coś siłą, a czym innym
                                    mieć do czegoś prawo. Czym innym jest akceptować, a czym innym być
                                    bezsilnym.

Jaka szkoda, że Ciebie tam nie było. :( Ech, Ty to byś im pokazał!

Ja zawsze mówiłam, że gdybyśmy mieli ze cztery czołgi Rudy 102, to byśmy sobie
                                    sami tę wojnę wygrali. A tak? "Wielcy tego świata" mieli nas w d-pie i
                                    decydowali za nas, jakie i czy w ogóle będzie nasze państwo. :S
                                    • gelimer Re: zabawne :-) 30.03.10, 12:31
                                      W związku z czym pogódźmy się z wyrokami losu i traktujmy jak
                                      bohaterów tych, którzy w porywie rozsądku jeszcze tym "wielkim"
                                      sprawę ułatwili.

Amen
                            • koles751 Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:07
                              Wrzuć na luz. W końcu masz już swego idola. Nic mu nie grozi bo żyje
                              w kraju rządzonym przez ludzi lepszych niż on.

Ja będę swoje dzieci wychowaywał na innych przykładach.
                              Inne osoby będę im pokazywał jako wzory cnót.
                              • mus-zek0 Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:13
                                koles751 napisał:

> Wrzuć na luz. W końcu masz już swego idola. Nic mu nie grozi bo żyje
                                > w kraju rządzonym przez ludzi lepszych niż on.
                                >
                                > Ja będę swoje dzieci wychowaywał na innych przykładach.
                                > Inne osoby będę im pokazywał jako wzory cnót.
                                Pewnie JP2.
                                • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:34
                                  Hasło "młodzież JP2" źle mi się kojarzy. :(
                                  To dobrze, że ja się nie łapię. :P
                              • mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:30
                                koles751 napisał:
                                Wrzuć na luz. W końcu masz już swego idola. Nic mu nie grozi bo żyje w kraju
                                rządzonym przez ludzi lepszych niż on.

Ja będę swoje dzieci wychowaywał na innych przykładach.
                                Inne osoby będę im pokazywał jako wzory cnót.

O! A jakiego to ja mam idola, m? Oświeć mnie. :))) Bo ja zawsze myślałam, że
                                idoli to jestem pozbawiona. Jakoś do każdego umiałam się przyczepić i coś mu
                                wynaleźć. Taka podła jestem z natury i uważam, że anioły to co najwyżej w raju.
                                Może szkoda... :S

Zaintrygowało mnie - jakie Ty znasz wzory cnót, które będziesz pokazywał swoim
                                dzieciom w procesie wychowawczym na przykładach? No powiedz, baaaardzo proooszę. :)
                                • koles751 Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 11:45
                                  Trochę odbiegasz od tematu, ale ja to rozumiem, bo to typowe gdy
                                  brak argumentów ;-)

• mayenne Re: Niemcy zaprosili Pétain'a do Berlina 30.03.10, 12:02
                                    koles751 napisał:
                                    Trochę odbiegasz od tematu, ale ja to rozumiem, bo to typowe gdy
                                    brak argumentów ;-)"

Zaraz, zaraz. Od jakiego tematu??? Przecież odpowiadam dokładnie na Twój post!
                                    To Ty zakręciłeś temat na idola. Co według Twojej logiki dowodzi, że zabrakło Ci
                                    argumentów. Ups... :D
                  • darkraj Re: 9 maja? proponuję 8 maja 30.03.10, 10:31
                    wubecja napisała:

> alternatywne obchody, zgodnie z prawdą.
                    ======================= Zgodnie z prawdą? Jaką "prawdą"?
                    Potrafisz to rozjaśnić w kontekście dat i stref czasowych, kiedy Szkop o
                    zmiłowanie błagał?
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Łysy jedzie do Moskwy... 30.03.10, 09:35
              Mówisz że wiwatowałbyś na jego cześć?
            • pikkollo Jaruzelski to sowiecki bohater 30.03.10, 09:39
              bardzo pomógł utrwalać zależność Polski od ZSRR, więc niech tam
              jedzie i już nie wraca
          • szarak_44 O bohaterach powinno się mówić... 30.03.10, 09:10

... 10x więcej niż o ludziach małych, dlatego wyrównam trochę straty:

August Emil Fieldorf - cześć i chwała generale !

---
            Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas
            Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami.
            Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami...
            Jesteśmy Słowianie!

• mus-zek0 Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 09:30
          miszczu.pl napisał:

> ciekawe na jaka chorobę zachoruje Kaczyński
          Dostanie sraczki.
    • kroliklesny Podpisano: zyczliwy? 30.03.10, 08:51
      pit53 napisał:
      "nagle ozdrowiał.Możewarto się tym zainteresować"
      Nie wiem dlaczego, ale brzmi jak donos!
      • miszczu.pl Re: nawyk 30.03.10, 08:56

• everettdasherbreed Re: Podpisano: zyczliwy? 30.03.10, 08:58
        Przestępca powinien być ścigany. Przestępca mataczący powinien być w areszcie
        śledczym.
        • darkraj Re: Podpisano: zyczliwy? 30.03.10, 10:44
          everettdasherbreed napisał:

> Przestępca powinien być ścigany. Przestępca mataczący powinien być w areszcie
          > śledczym.
          ===================== Przestępca? O kim ty bredzisz?
          Jeśli masz na myśli konkretną osobę, to może przytoczysz chociaż jeden wyrok?
        • mayenne Re: Podpisano: zyczliwy? 30.03.10, 11:40
          everettdasherbreed napisał:
          Przestępca powinien być ścigany. Przestępca mataczący powinien być w areszcie
          śledczym.

Przypomnę Ci nieśmiało, że o tym, kto jest przestępcą, a kto nie jest, decyduje
          w tym kraju sąd w wyroku sądowym. Postawienie kogokolwiek w stan oskarżenia nie
          stanowi jeszcze o jego winie. O ile mi wiadomo, w sprawie Jaruzelskiego wyroki
          nie zapadły. Przynajmniej na razie. Więc daruj sobie.
    • bereciara Pan Jaruzelski 30.03.10, 08:55

jak zawsze zachowuje się z wielką klasą.
      Nie to co ten z metra cięty z całą swoją ferajną.
      Gdzieś przeczytałem że Kaczorowski też się wybiera a to to było by skurwysyństwo.
      • mayenne Re: Pan Jaruzelski 30.03.10, 09:03
        Założę się o własne kapcie, że Kaczyński strzeli focha i nie pojedzie.
        On jak dziecko. Jak go nie chcieli w Katyniu to strzelił focha i stwierdził, że
        pojedzie bo tak i już. A jak go zaprosili na maj, to strzeli focha i powie, że
        bez łaski. I że nie będzie w jednym rzędzie z Jaruzelskim siedział. Zobaczycie. :D
        • jwojnar I o to chodziło 30.03.10, 09:24
          Chcieli Kaczyńskiemu dać pstryczka w nos, więc zaprosili jego i Jaruzelskiego.
          Reakcja była do przewidzenia, a Moskwa ma swój mały, nic nie dający sukcesik w
          "polityce" zagranicznej. Niestety, jak się wczoraj okazało, skłócanie wrogów nie
          gwarantuje spokoju. Przydałaby się jakaś dłuższa perspektywa.
          • mayenne Re: I o to chodziło 30.03.10, 10:07
            Nie histeryzujesz przypadkiem? Wydaje mi się, że wyolbrzymiasz znaczenie Pana
            Kaczyńskiego dla Rosji. :)
            Zresztą niewiele trzeba się starać, żeby naszemu Panu Prezydentowi "dać
            prztyczka w nos" - on się tak ładnie i szybko o wszystko złości. :D
            A z drugiej strony, to ładnie ze strony Rosjan, że zaprosili naszą Kaczuszkę. Ja
            bym nie zapraszała do siebie gościa, który mnie nie znosi, nie potrafi się
            zachować, ciągle ze złością krzyczy i tupie nóżkami, wyzywa mnie i ciągle ma do
            mnie wyłącznie pretensje. Można się mocno zmęczyć takim gościem.
            Heh, naprawdę - cierpliwość i powściągliwość Rosjan czasem mnie zaskakuje. :)
        • darkraj Re: Pan Jaruzelski 30.03.10, 10:40
          mayenne napisała:

> Założę się o własne kapcie, że Kaczyński strzeli focha i nie pojedzie.
          > On jak dziecko. Jak go nie chcieli w Katyniu to strzelił focha i stwierdził, że
          > pojedzie bo tak i już. A jak go zaprosili na maj, to strzeli focha i powie, że
          > bez łaski. I że nie będzie w jednym rzędzie z Jaruzelskim siedział. Zobaczycie.
          > :D
          ===================== Plac Czerwony to olbrzymia przestrzeń.
          Zawsze gdzieś na widowni można (a nie trybunie gości) tego płaczka wcisnąć.
          I operatorzy kamer z całego świata go nie wynajdą, więc i obciachu nie będzie.
      • r1111111 Re: Pan Jaruzelski 30.03.10, 09:12
        bereciara napisała:
        > jak zawsze zachowuje się z wielką klasą.
        > Nie to co ten z metra cięty z całą swoją ferajną.

No cóż. Niektórzy mówią: Nomen omen (to o Nicku Sz.P.)

> Gdzieś przeczytałem że Kaczorowski też się wybiera a to to było
        > by skurwysyństwo.

Sz.P. przecież nie jest winny, że ma takich rodziców.
      • op_par Pan General Jaruzelski 30.03.10, 09:58
        Gratulacje Panie Generale!
        Jak zwykle: klasa!
        Wiele zdrowia do walki o prawde z miernotami bez poziomu i umiarkowania!
      • oservattoreromano Re: Pan Jaruzelski 30.03.10, 11:04
        bereciara napisała:

>
        > jak zawsze zachowuje się z wielką klasą.
        > Nie to co ten z metra cięty z całą swoją ferajną.
        > Gdzieś przeczytałem że Kaczorowski też się wybiera a to to było by skurwysyństw
        > o.
        Zanim coś opublikujesz publicznie, napisz to na brudno, przeczytaj na głos kilka
        razy, daj do korekty, a potem publikuj. Tym rem tego nie zrobiłeś, a szkoda !!!
    • bubunia1953 Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 08:56
      BRAWO PANIE GENERALE TO SWIETO JEST DLA MEZOW STANU I ZOLNIERZY TAKIM JEST PAN
      nie dla prawicowych politykow bo oni maja jasia pawelka
    • jacek230 Ha, ha, moze dostana jedno krzeslo i Kaczor jako 30.03.10, 08:56
      mlodszy bedzie musial Genralowi ustapic miejsca i stac obok jak pies
      u nogi pana. To byloby pyszne! Chcialbym to zoabczyc. A moze poleca
      jednym samolotem? Umre ze smiechu. Kaczory sa tak zabawne, ze bez
      nich bedzie naprade smutnow tym kraju. Oby jak najszybciej!
    • mayenne Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 08:58
      pit53 napisał:
      Ciekawe ,aby pojechać do sądu to był mocno chory,ale do moskwy
      nagle ozdrowiał.Możewarto się tym zainteresować

Przecież dojechał.
      Rozumiem, że wg Ciebie zawsze stan choroby albo zdrowia, to jest stan
      permanentny i jednostajny w swoim nasileniu. Albo ktoś jest chory albo zdrowy,
      przy czym zawsze tak samo, tak? :)

PS. No, to nasz Pan Prezydent będzie miał teraz twardy orzech do zgryzienia. :D
    • tetradrachma koniecznie się "tym" zainteresuj ! To Ci może 30.03.10, 08:59
      się, na stare lata, przydać !
    • brodeek Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 08:59
      Oczywiście że powinien jechać, przecież to wielki patriota sowiecki. Strażnik
      i gwarant interesów ZSRR na ziemiach Polskich, członek stalinowskiej
      Informacji Wojskowej gaszącej resztki oporu przed sowietyzacją, gorliwy
      wykonawca czystek antysemickich w 68, dowódca sił zbrojnych mordujących
      cywilów w 1970 roku, proszący sowietów o interwencję w 1981 r. Naprawdę, z
      całego serca uważam, że powinien jechać do Moskwy.
    • obraza.uczuc.religijnych A Kukliński nie leci? 30.03.10, 08:59
      Przecież tak jak Jaruzel dobrowolnie był w elwupie i dobrowolnie dla
      kariery umacniał w Polsce władzę ludową.
      • mus-zek0 Re: A Kukliński nie leci? 30.03.10, 09:39
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Przecież tak jak Jaruzel dobrowolnie był w elwupie i dobrowolnie dla
        > kariery umacniał w Polsce władzę ludową.
        Chyba w urnie.
        • radza.0 Kuklińskiemu Polska zawdzięcza więcej niż Jaruzels 30.03.10, 10:45
          Dzięki płk. Kuklińskiemu kilka mln Polaków nie skończyło jako popiół nawet bez
          urny po atomowym konflikcie i to nie NATO chciało nam zafundować atomowy
          holokaust tylko "sojusznicy" dla stworzenia strefy buforowej jak ta która maja
          na granicy z ChRL
          • darkraj Re: Kuklińskiemu Polska zawdzięcza więcej niż Jar 30.03.10, 10:59
            radza.0 napisał:

> Dzięki płk. Kuklińskiemu kilka mln Polaków nie skończyło jako popiół nawet bez
            > urny po atomowym konflikcie i to nie NATO chciało nam zafundować atomowy
            > holokaust tylko "sojusznicy" dla stworzenia strefy buforowej jak ta która maja
            > na granicy z ChRL
            ===================== A ty to wiesz najlepiej, bo byłeś adiutantem zdrajcy
            Kuklińskiego, oficerem sztabowym i też sprzedawałeś swoją ojczyznę wraz z
            narodem obcemu mocarstwu, tak?
            Czy teraz zarobiasz od niego więcej, czy mniej, bo twój pan płaci w innej
            walucie, kundlu?
            • radza.0 Określenie kundel uważam za obraźliwe 30.03.10, 11:09
              określenie kundel i zdrajca uważam za obraźliwe i dlatego uprzedzam Pana że
              wystąpię do Gazety o udostępnienie Pańskich danych celem złożenia pozwu
              sądowego, internet nie jest anonimowy a fora służą wymianie poglądów a nie
              obrażaniu ludzi.
              • darkraj Re: Określenie kundel uważam za obraźliwe 30.03.10, 11:29
                radza.0 napisał:

> określenie kundel i zdrajca uważam za obraźliwe i dlatego uprzedzam Pana że
                > wystąpię do Gazety o udostępnienie Pańskich danych celem złożenia pozwu
                > sądowego, internet nie jest anonimowy a fora służą wymianie poglądów a nie
                > obrażaniu ludzi.
                ============================ Najlepiej odrazu pisz pan do Centralnego Składu
                Desek albo na Berdyczów.
                Nie poniżaj się wychwalaniem zdrajcy, bo stajesz się takim samym wrednym
                kundlem, jak ten sprzedawczyk.
                Wystarczy, czy mam ci jeszcze w ślepia plunąć?
                • radza.0 nigdy byś tego nie zrobi bo jesteś tchórzem 30.03.10, 11:38
                  Nigdy byś tego nie zrobi bo jesteś tchórzem nawet swoich danych tutaj nie
                  podajesz pewnie już teraz robisz po gaciach jak pomyślisz że mógłbyś pokazać mi
                  swoją twarz i stanąć przede mną. Obraźliwe wpisy w sieci cała Twoja odwaga
                  szkoda na Ciebie czasu może dorosły ale dzieciaku.
          • mus-zek0 Re: Kuklińskiemu Polska zawdzięcza więcej niż Jar 30.03.10, 11:08
            radza.0 napisał:

> Dzięki płk. Kuklińskiemu kilka mln Polaków nie skończyło jako popiół nawet bez
            > urny po atomowym konflikcie i to nie NATO chciało nam zafundować atomowy
            > holokaust tylko "sojusznicy" dla stworzenia strefy buforowej jak ta która maja
            > na granicy z ChRL
            O mało nie skończyło tak jak piszesz,ale przez jego zdradę.
          • mayenne Re: Kuklińskiemu Polska zawdzięcza więcej niż Jar 30.03.10, 11:15
            radza.0 napisał:
            Dzięki płk. Kuklińskiemu kilka mln Polaków nie skończyło jako popiół nawet
            bez urny po atomowym konflikcie i to nie NATO chciało nam zafundować atomowy
            holokaust tylko "sojusznicy" dla stworzenia strefy buforowej jak ta która maja
            na granicy z ChRL

Ło matko! :)))))

Dobra. Dzięki tym, jak ich nazywasz, "sojusznikom", parafrazując Ciebie:
            "kilkadziesiąt milionów Polaków nie skończyło jako dym z krematorium". Jestem
            wdzięczna Polakom i sojusznikom, w tym przede wszystkim Rosjanom, za zwycięstwo
            nad faszyzmem. To Rosjanie mieli największy udział w tym zwycięstwie. :P

I pierwszy raz słyszę, że NATO takie dobre, że do rany przyłóż. No ubaw po same
            paszki.
            • radza.0 W żadnym przypadku Rosjanie bardziej UKR i BLR 30.03.10, 11:35
              W żadnym przypadku Rosjanie bardziej UKR i BLR, wkład w walkach lądowych
              zdecydowanie największy poniósł ZSRR ale w Armii Czerwonej nie służyli tylko
              Rosjanie (dziadek o skośnookich Rosjanach ci nie opowiadał?)a terytoria które
              najbardziej ucierpiały w czasie wojny ( w tym ludność cywilna) to Polska
              Białoruś i Ukraina, tereny rdzennie Rosyjskie były miejscem walk stosunkowo
              krótko. Jełsi NATO jest takie beeee, to wyobraźmy sobie Europę w której NATO nie
              ma a USA ( tak jak planowali) wycofują się do 1948 roku? Zostali tutaj tylko
              dlatego że komuniści krwawo przejęli władze w Czechosłowacji i stłumili rozruchy
              w Niemczech.
    • podkanclerzy nie wystarczy ci ,,wiarusie,,że nie dostałeś kulki 30.03.10, 09:01
      jak słoneczko Karpat Csausecu ? jeszcze NKWD miesza tobą w polskiej
      polityce...
      no ale najwyższe sovieckie odznaczenie za spacyfikowanie społeczeństwa
      polskiego zobowoiązuje...nieprawdaż ?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: nie wystarczy ci ,,wiarusie,,że nie dostałeś 30.03.10, 09:05
        Odznaczenie od patriotycznego prezydenta Kaczyńskiego też
        zobowiązuje.
        • podkanclerzy a odznaczenie od premiera Tuska - santo subito... 30.03.10, 09:08
          pisz na temat miłośniku proniemieckich złodziejów und oszustów..
          • obraza.uczuc.religijnych Re: a odznaczenie od premiera Tuska - santo subit 30.03.10, 09:31
            Jakie odznaczenie dostał Jaruzelski (kumpel Kuklińskiego z LWP) od
            Tuska?
            • podkanclerzy ubogiś ty w czaszkę , POdziękuj tatusiowi .. 30.03.10, 09:42
              !
              • obraza.uczuc.religijnych Re: ubogiś ty w czaszkę , POdziękuj tatusiowi .. 30.03.10, 09:43
                Chyba tradycja ubecka w twojej rodzinie zachwiała twoją równowagą.
      • bo-gd Re: nie wystarczy ci ,,wiarusie,,że nie dostałeś 30.03.10, 09:18
        Chyba masz trudności z rozumieniem pojęć, myślę o "pacyfikacji". Ciekaw jestem
        jak nazwiemy (gdyby w wolnej , demokratycznej POlsce o tym uczono - niedługo
        pewno na tajnych kompletach) strzelanie do uczestników przedwojennych strajków i
        demonstracji (robotników i chłopów).Oficjalne ówczesne źródła podają o
        dziesiątkach corocznie ofiar, jaka jest prawda o tamtych czasach, jedynie IPN
        mógłby podać.
        • podkanclerzy upsiejmie ciebiem donoszę że to indywiduum.. 30.03.10, 09:28
          zmarnowało mojemu pokoleniu najlepsze lata życia...dla mężczyzny
          najbardziej twórczy jest wiek między 30 a 40 rokiem życia...
          jeszcze młoda siła a już doświadczenie i dojrzałość...
          nie należałem do PZPR albo ZMSu jak więszość więc te potencjalnie
          najlepsze lata spędziłem na zamianie księgozbioru na świnie ,
          drukowaniu i kolportowaniu , ganianiu się z ZOMO , chodzeniu na msze
          za ojczyznę i wreszcie robiniu wieńcy na grób ks.Jerzego
          Popiełuszki..
          pozdrawiam.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: upsiejmie ciebiem donoszę że to indywiduum.. 30.03.10, 09:32
            Biedaku, ileż ty się wycierpiałeś... Zwłaszcza na tych mszach.
            • podkanclerzy w tym czasie powinniśmy budować swoje firmy.. 30.03.10, 09:41
              a nie walczyć z ciemnotą i czerwoną zarazą twoich tatusiów i dziadków
              potomku ubecki nie wart nawet splunięcia..
              • obraza.uczuc.religijnych Re: w tym czasie powinniśmy budować swoje firmy.. 30.03.10, 09:47
                Co tam glisto bełkoczesz? Narzekasz że twoi przełozeni z UB wysyłali
                cię do kościołów żebyś donosił im co się tam dzieje? Myślisz że
                zasługujesz za to na emeryturkę?
                • podkanclerzy noł komend 30.03.10, 09:53
          • mus-zek0 Re: upsiejmie ciebiem donoszę że to indywiduum.. 30.03.10, 09:42
            podkanclerzy napisał:

> zmarnowało mojemu pokoleniu najlepsze lata życia...dla mężczyzny
            > najbardziej twórczy jest wiek między 30 a 40 rokiem życia...
            > jeszcze młoda siła a już doświadczenie i dojrzałość...
            > nie należałem do PZPR albo ZMSu jak więszość więc te potencjalnie
            > najlepsze lata spędziłem na zamianie księgozbioru na świnie ,
            > drukowaniu i kolportowaniu , ganianiu się z ZOMO , chodzeniu na msze
            > za ojczyznę i wreszcie robiniu wieńcy na grób ks.Jerzego
            > Popiełuszki..
            > pozdrawiam.
            Przyjmij wyrazy współczucia.
            • podkanclerzy bóg zapłać towarzyszu 30.03.10, 09:48
              !
          • tim7 Re: upsiejmie ciebiem donoszę że to indywiduum.. 30.03.10, 09:55
            A teraz KK wystawia rachunek za te msze taki, że Państwo musi
            oddawać co ma najcenniejsze (grunty i nieruchomości w centrach
            miast), bo apetyt KK rośnie w miarę jedzenia. I coroczny haracz
            idący w miliardy w postaci dotacji dla Kościoła. Tylko dlaczego ku%
            $a ja mam za to płacić?!
            • podkanclerzy czy ciebie chodzi o kamienice ? jezieli ciebie... 30.03.10, 10:15
              chodzi o kamienice to twoi ziomkowie je upanstwowyli więc pośmiertnie
              zwróć siem do nich..
          • darkraj Re: upsiejmie ciebiem donoszę że to indywiduum.. 30.03.10, 11:07
            podkanclerzy napisał:

> zmarnowało mojemu pokoleniu najlepsze lata życia...dla mężczyzny
            > najbardziej twórczy jest wiek między 30 a 40 rokiem życia...
            > jeszcze młoda siła a już doświadczenie i dojrzałość...
            > nie należałem do PZPR albo ZMSu jak więszość więc te potencjalnie
            > najlepsze lata spędziłem na zamianie księgozbioru na świnie ,
            > drukowaniu i kolportowaniu , ganianiu się z ZOMO , chodzeniu na msze
            > za ojczyznę i wreszcie robiniu wieńcy na grób ks.Jerzego
            > Popiełuszki..
            > pozdrawiam.
            ====================== Weź puszkę "śledzia po ukraińsku" i pochlastaj się "w
            stereo" z tej żałości.
            A jak ci mało, to nie wyprawiaj płaczliwych scen niczym stara ciota i odrazu
            strzel sobie seppuku.
            • podkanclerzy kiss mi w same loch 30.03.10, 14:22
              !
      • darkraj Re: nie wystarczy ci tumanie 30.03.10, 10:52
        podkanclerzy napisał:

> jak słoneczko Karpat Csausecu ? jeszcze NKWD miesza tobą w polskiej
        > polityce...
        > no ale najwyższe sovieckie odznaczenie za spacyfikowanie społeczeństwa
        > polskiego zobowoiązuje...nieprawdaż ?
        ========================== że gdyby Ob.gen.Jaruzelski przyjął postawę jaką sobą
        reprezentujesz, to ani ciebie , ani połowy ujadaczy na forum by nie było?
        • podkanclerzy jeścio raz kiss mi...towarzyszu.. 30.03.10, 14:24
          !
    • qawsedrftg wstrętny typ, taki sam jak i kaczuś 30.03.10, 09:05
      Przyjmijmy nawet że stan wojenny był nieunikniony, ale
      na pewno nie była nieunikniona totalnie zmarnowana
      dekada lat 80-tych, represyjna i kryzysowa przez
      dogmatyzm i nieudolność Generała. Ja miałem wtedy
      fajne dzieciństwo :) ale jak wspomnę zniechęcenie i
      trudności dorosłych to złość mnie bierze że tak
      elegancko sobie Gen. poczyna, jego towarzysze ze
      szczytowania Układu Warszawskiego gorzej skończyli:
      Honecker na emigracji, Ceausescu własna bezpieka
      wystawiła, no może Gorbi lepiej się urządził.

W 2005 roku Kaczuś wygrał dzięki głosom Leppera, teraz
      może się uśmiechnie do Generała.
    • kubok pit53 to jest bardzo proste 30.03.10, 09:05

pit53 napisał:

>
      > Ciekawe ,aby pojechać do sądu to był mocno chory,ale do moskwy
      > nagle ozdrowiał.Możewarto się tym zainteresować
      >
      >

To tak jak z babciami w autobusie. P{o przystanku ledwo chodzi, ale jak
      podjedzie autobus to jest w nim pierwsza
    • duffie Rosjanie muszą mieć niezłą zlewę z Kaczora teraz:) 30.03.10, 09:07
      • podkanclerzy ty,mały...szkoda że przekonałeś się osobiście do.. 30.03.10, 09:20
        wadzy radzieckiej na Nowej Ziemi alibo gdzieś w Archangielsku...
        • obraza.uczuc.religijnych Re: ty,mały...szkoda że przekonałeś się osobiście 30.03.10, 09:34
          Przez tych gnojów musiałeś na msze chodzić. Nie dziwię się twojej
          wściekłości.
          • podkanclerzy nie rokujesz czerwony potomku swojego ubeckiego 30.03.10, 09:45
            tatusia...plum do wapna gaszonego..
            • obraza.uczuc.religijnych Re: nie rokujesz czerwony potomku swojego ubeckie 30.03.10, 09:48
              W których kościolach z polecenia uboli stałeś i szpiegowałeś?
              • podkanclerzy noł komend 30.03.10, 09:55
                !
                • obraza.uczuc.religijnych Re: noł komend 30.03.10, 09:59
                  Tylko dwóch słów cię nauczyli na szkoleniu językowym w Moskwie?
                  • podkanclerzy Enter 30.03.10, 10:16
    • dzina-au Wierny sowiecki funkcjonariusz. 30.03.10, 09:13
      Wierny sowiecki funkcjonariusz, ktory polozyl wielkie zaslugi w
      trzymaniu nas za morde przez Sowietow przez 44+ ( +, boc
      komunistycznych nalecialosci ciagle u nas w brod ).

niepoprawni.pl/comment/52300/Towarzysz-General-YouTube
      • darkraj Re: Wierny sowiecki funkcjonariusz. 30.03.10, 11:21
        dzina-au napisała:

> Wierny sowiecki funkcjonariusz, ktory polozyl wielkie zaslugi w
        > trzymaniu nas za morde przez Sowietow przez 44+ ( +, boc
        > komunistycznych nalecialosci ciagle u nas w brod ).
        =========================== He, he, he, za to trzymanie nas za mordę od 20+ lat
        przez amerykańską żydomasonerię finansową, dało nam dobrobyt i komfort życia, że
        CAŁY naród już nie wie, co z tym szmalem i szczęśliwością robić.
        Za zasługi zachodnich konsorcjów w utworzeniu Państwa Polskiego, z jego
        językiem, kulturą, oświatą i osiągnięciami technologicznymi przez te owe 44+
        lat, też wypada być wdzięcznym. Prawda? ;-DDD
    • javall Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:16
      Prezydent Kaczynski powinien ozywiscie byc w Moskwie.
      Powinien ozywiscie do swojego samolotu zaprosic prezydenta Jaruzelskiego /byl
      nim z woli nowego sejmu i senatu, nieprawdaz ?/.
      Czy dzis juz nie pamietacie barankowie ?
      Jezeli sprawa jest polska, to obaj oczywiscie powinni byc razem.
      • dzina-au Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 09:21
        Sprawa jest polska tylko dla jednego prezydenta, dla drugiego sprawa
        byla sowiecka.
    • emektb Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 09:19
      czy to - Dziś koło południa w Kancelarii Prezydenta odbędzie się
      spotkanie w sprawie moskiewskich obchodów 65. rocznicy zwycięstwa
      nad hitlerowskimi Niemcami, na które zaproszenie otrzymał prezydent
      Lech Kaczyński. W spotkaniu, na zaproszenie szefa Kancelarii
      Władysława Stasiaka, udział wezmą m.in. przedstawiciele ministerstw:
      spraw zagranicznych, obrony narodowej i kultury oraz Urzędu do spraw
      Kombatantów i Osób Represjonowanych.
      - to jest jakiś kurwa żart?
      • darkraj Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 11:42
        ===================== >emektb< Eee, tam. Kwaczory aż takiego poczucia humoru
        nie mają; za niskie IQ.
        To jest kolejna szopka pisuarii mająca na celu narobienie jak największego
        rejwachu wokół tego kaczego bajorka.
        Inaczej świat by o nich zapomniał.
    • renifer_lopez towarysz general nagle ozdrowiał 30.03.10, 09:19
      To dobra wiadomość dla sądu, wreszcie będzie mógł odpowiadać za zbrodnie
      komunistyczne. Teraz w razie uchylania się od stawiennictwa w sądzie "z powodu
      choroby" i zaawansowanego wieku będzie go można doprowadzić silą. Zbrodniarzy
      komunistycznych powinno się ścigać podobnie jak hitlerowskich - do końca.
      • bo-gd Re: towarysz general nagle ozdrowiał 30.03.10, 09:22
        zbrodniarzy kapitalistycznych również
        • maverickpis Re: towarysz general nagle ozdrowiał 30.03.10, 17:57
          bo-gd napisał:

www.youtube.com/watch?v=cjcpShA-Twc&feature=related
      • mus-zek0 Re: towarysz general nagle ozdrowiał 30.03.10, 09:47
        renifer_lopez napisała:

> To dobra wiadomość dla sądu, wreszcie będzie mógł odpowiadać za zbrodnie
        > komunistyczne. Teraz w razie uchylania się od stawiennictwa w sądzie "z powodu
        > choroby" i zaawansowanego wieku będzie go można doprowadzić silą. Zbrodniarzy
        > komunistycznych powinno się ścigać podobnie jak hitlerowskich - do końca.
        Ciebie powinno się ścigać za kretynizm.
      • darkraj Re: towarysz general nagle ozdrowiał 30.03.10, 12:00
        renifer_lopez napisała:

(...) Zbrodniarzy komunistycznych powinno się ścigać podobnie jak hitlerowskich
        - do końca.
        ======================= No. to trzeba przebłagać Watykan do udostępnienie
        dokumentów zorganizowanego przez nich "szczurzego szlaku", i otworzyć delegatury
        Sądów w Ameryce Południowej i Stanach Zjednoczonych.
        A komuszych zbrodzieni (w postaci kwalifikowanej) było tyle, co kot napłakał.
        Bo nie wystarczy "słowo-wytrych" (zbrodniarz), jako wyświechtany frazes.
        Bo: albo szanujemy porządek prawny, albo: czynimy siebie winnych takich samych
        zarzutów bezprawia stawianych ewentualnym podejrzanym.
    • spoizna Spotkanie Oprawców !... 30.03.10, 09:26
      Bieruta tez zaprosili i jak sie skonczyło oby tym razem było podobnie bo
      to Scierwo juz dawno bowinno gnić takze zyczymy powrotu ale w Trumnie .
      • carcharodon_carcharias Że też takie g... jak ty matka na świat wydała 30.03.10, 09:56
        -
        • spoizna Re: Że też takie g... jak ty matka na świat wydał 30.03.10, 10:38
          Ciebie ciotka rypła bo matka miała pranie ale ponoć jak cie produkowali to
          poszło duzo Bimbru ,dlatego widac ze jastes imbecylem i myslenie cie boli
          Bolszewiku.
    • real-janosik1 Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:29
      Moim zdaniem;; gen. Jaruzelski jak i prezydent RP powinni pojechac do Moskwy
      jednym oficjalnym, rzadowym samolotem.
      Niech im pokiza, ze Polacy potrawia zyc w zgodzie
    • wesolyfantom Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:30
      To straszne, że społecznie ten gest jest akceptowany. Nigdy nie będzie
      dobrze jeśli będziemy akceptować takie czyny i takich ludzi. Człowiek
      ,który wytrwale niczym Cerber hanibił Polską Historię zakazując mówić
      prawdę o Polskich Oficerach teraz ma przyzwolenie aby składać czcze
      hołdy.
      • domektomek To nie są czcze hołdy 30.03.10, 10:17
        Jaruzelski jedzie do Moskwy aby uczcić zwycięstwo nad faszyzmem oraz
        złożyć hołd pomordowanym w II Wojnie Światowej,również Polakom.
        Historia Polski jest tragiczna,ale bezdyskusyjne jest to,że w II WŚ
        to Rosjanie pokonali faszyzm.
    • aeromonas Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:32
      To akurat ładny gest ze strony Niedźwiedzia. Generała prezydenta
      Jaruzelskiego rozliczy historia. W zwycięstwie nad hitlerowskimi
      Niemcami akurat miał swój udział. A wszyscy, którzy znajdują
      przyjemność w kopaniu leżącego niech lepiej zamilkną.
      • wesolyfantom Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 09:37
        Zaiste przyczynił się niepomiernie abyśmy byli wolnym narodem. Abyś
        mógł człowieku żyć w kraju wolnym i kolektywnym. A dobry wujaszek
        Breżniew słał ci cukierki z dedykacją od generała.
        • aeromonas Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 10:14
          Akurat mnie w PRL żyło się nienajgorzej: niczego mi nie brakowało,
          otrzymałam przyzwoite wykształcenie i opiekę medyczną. Wykonaj mały
          wysiłek umysłowy i wyobraź sobie, jak żyłoby się nam, gdyby to
          jednak Niemcy wygrali wojnę.
      • lechujarek Ryszard Kaczorowski... 30.03.10, 10:50
        > To akurat ładny gest ze strony Niedźwiedzia. Generała prezydenta
        > Jaruzelskiego rozliczy historia. W zwycięstwie nad hitlerowskimi
        > Niemcami akurat miał swój udział.

Och, jaki prześliczny gest, prawie się wzruszyłem.
        A co z Ryszardem Kaczorowskim, ostatnim prezydentem prawowitej RP który w
        zwycięstwie nad faszyzmem też miał swój udział? Wot, Niedźwiadek zapracowany,
        przeoczyło mu się zapewne.
        Jaruzelski gdyby miał minimum przyzwoitości, to wykręciłby się chorobą i by nie
        pojechał. Ale od kogo ja tu przyzwoitości oczekuję...
        A towarzysze z Moskwy lepiej niech uważają - każdy taki bezczelny kij w nasze
        domowe mrowisko powoduje że coraz to bardziej chce się wybrać takiego prezydenta
        którego oni sobie ewidentnie nie życzą i którego nie lubią. Polacy to przekorny
        naród.
        • mus-zek0 Re: Ryszard Kaczorowski... 30.03.10, 11:19
          lechujarek napisał:

> > To akurat ładny gest ze strony Niedźwiedzia. Generała prezydenta
          > > Jaruzelskiego rozliczy historia. W zwycięstwie nad hitlerowskimi
          > > Niemcami akurat miał swój udział.
          >
          > Och, jaki prześliczny gest, prawie się wzruszyłem.
          > A co z Ryszardem Kaczorowskim, ostatnim prezydentem prawowitej RP który w
          > zwycięstwie nad faszyzmem też miał swój udział? Wot, Niedźwiadek zapracowany,
          > przeoczyło mu się zapewne.
          > Jaruzelski gdyby miał minimum przyzwoitości, to wykręciłby się chorobą i by nie
          > pojechał. Ale od kogo ja tu przyzwoitości oczekuję...
          > A towarzysze z Moskwy lepiej niech uważają - każdy taki bezczelny kij w nasze
          > domowe mrowisko powoduje że coraz to bardziej chce się wybrać takiego prezydent
          > a
          > którego oni sobie ewidentnie nie życzą i którego nie lubią. Polacy to przekorny
          > naród.
          Twój idol Kaczor,wykręci się zapewne sraczką.
    • 12.12a1 Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:34
      Jaruzelski jest prywatna osoba i moze sobie jezdzic gdzie chce na kazde
      wezwanie/zaproszenie bo to jest jego sprawa i nikt nie moze mu miec za
      zle.Natomiast wyjazd prezydenta RP nalezy dokladnie przeanalizowac czy aby
      tylko nie bedzie potraktowany tam tak jak prezydent nasz w 2005r na 60
      rocznicy.Wtedy Putin przeszedl juz samego siebie belkoczac o walce z narodowym
      socjalizmem,ze walczyli;Rosjanie,Niemcy,Wlosi,Anglicy,Amerykanie i wielu,wielu
      innych a jedynie Polaków zabraklo.Kielecki scyzoryk sam otwieral sie w
      kieszeni jak czlowiek sluchal tego belkotu Fjutina,mysle ze Miedwiediew ma
      wiecej taktu i wyrobienia niz jego poprzednik.
    • jurek42 Re: Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa n 30.03.10, 09:34
      coś Ci się poknociło, albo masz słabą wiedzę albo za dużo słuchasz
      Radyja Maryja.
    • mus-zek0 Jaruzelski przyjął zaproszenie Miedwiediewa na ... 30.03.10, 09:35
      Takiej łachudry jak Kaczyński,nie powinni w ogóle zapraszać,nigdzie,bo to
      tylko wstyd dla Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka