Dodaj do ulubionych

Metody prof. Gapika nie były tajemnicą

01.04.10, 07:26
Mafia Sądownicza go uniewinni. Kruk krukowi oka nie wykole.
Obserwuj wątek
    • jerjar Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 07:48
      Prawdę powiedziawszy to wygląda na satyra na pierwszy rzut oka.
      • ryszard_mis_ochodzki jak przychodzi baba do lekarza i mowi ze 01.04.10, 09:32
        nie ma orgazmu to przeciez trzeba sprawdzic? zeby poznac przyczyne

i przepisac wlasciwe leczenie

wiec o co chodzi?

jak ide do lekarza i mowie ze boli mnie serce to ten je 'oglada', opukuje/osluchuje/robi usg itp

jak mowie ze mnie boli lewe jajo to tez bedzie chcial obejrzec/dotknac

to chyba normalne ze trzeba babe 'pomacać' jak idzie do seksuologa
        • koza_polska O,kurwa!Seksuolog-onanista to jak spowiednik-pedof 01.04.10, 09:39
          ofil...
          • rydzyk_fizyk "polska szkoła seksuologii" :> 01.04.10, 10:10
            Dobre
        • rikol Re: jak przychodzi baba do lekarza i mowi ze 01.04.10, 14:20
          Pacjentka nie musi wiedziec, na czym polega terapia. Terapeuta MUSI natomiast
          wiedziec i MUSI postepowac w ramach tych regul.

Zeby zbadac przyczyny anatomiczne, idzie sie do ginekologa. Jesli nie stwierdza
          sie zadnej choroby, oznacza to, ze przyczyna jest psychiczna (np. jakis uraz,
          gwalt, molestowanie). Seksuolog nie jest lekarzem, wiec nie ma prawa badac ciala
          pacjenta!

Co do dotykania - w medycynie stosuje sie masaze, np. na kregoslup. Skad
          pacjentki mialy wiedziec, ze obmacywanie nie powinno miec miejsca?

A jak dentysta cie bedzie obmacywal, to tez to uznasz za normalne?
    • boykotka Posadzić go w jednej celi z Łyżwą 01.04.10, 08:02
      ten sam temperament seksualny :) Może się wreszcie nawzajem
      zaspokoją....
      • gelimer To przecież ELYTA. A ci są z definicji kryształowi 01.04.10, 08:33
        Dlatego nie ma na co liczyć.
      • maruda.r Re: Posadzić go w jednej celi z Łyżwą 01.04.10, 08:39
        boykotka napisała:

> ten sam temperament seksualny :) Może się wreszcie nawzajem
        > zaspokoją....

Ciężko by jednak było przebrać Łyżwę za młodą niewiastę, bo wydaje się, że
        profesor w takich właśnie gustuje. Co do temperamentu profesora, to obawiam się,
        że to on ma problem, a nie jego pacjentki - i próbuje sobie dodać wigoru perwersją.

Nie chcę sobie wyobrażać, co zgromadził na dysku pod pozorem badań naukowych.

• rydzyk_fizyk Re: Posadzić go w jednej celi z Łyżwą 01.04.10, 10:11
          Poza tym przenikliwy wzrok Łyżwy nie wskazuje na podatność na hipnozę ;)
    • wejsunek11 czyli każdy facet może być prof.dr.hab 01.04.10, 08:06
      od macania bab...a swoją drogą co za durne baby chodzą do takich
      różnych szamanów od psychologii..seksuologii... przecież to
      paranauki śmiechu warte..
      • vigilansx Re: czyli każdy facet może być prof.dr.hab 01.04.10, 08:09
        wejsunek11 napisał:

> od macania bab...a swoją drogą co za durne baby chodzą do takich
        > różnych szamanów od psychologii..seksuologii... przecież to
        > paranauki śmiechu warte..
        to samo sobie pomyslałem, a przeciez ten przypadek nie jest taki
        drastyczny, niedawno było głosno o idiotce, która zapłaciła jakiemus
        szamanowi za leczniczy stosunek seksualny
        • easz Re: czyli każdy facet może być prof.dr.hab 01.04.10, 10:06

vigilansx napisał:

> a przeciez ten przypadek nie jest taki
          > drastyczny, niedawno było głosno o idiotce, która zapłaciła jakiemus szamanowi za leczniczy stosunek seksualny

O, poczekajmy, jestem przekonana, że jak zacznie się proces, to i nie takie rzeczy wyjdą na jaw. Tyle lat "pracy", takie "dokonania"...
      • baklar Do niego chodzą nie tylko baby 01.04.10, 08:25
      • rosa_de_vratislavia Re: czyli każdy facet może być prof.dr.hab 01.04.10, 08:26
        wejsunek11 napisał:

> od macania bab...a swoją drogą co za durne baby chodzą do takich
        > różnych szamanów od psychologii..seksuologii...

Zdradzę Ci tajemnicę: chodzą do nich też faceci. I nie są w
        mniejszości.
        A do seksuologa chodzą np. gdy mają kłopot ze wzwodem albo
        uważają,że mają jakieś poważne dewiacje (lub mają je naprawdę).
        • maxikaz01 Re: czyli każdy facet może być prof.dr.hab 01.04.10, 14:12
          ciekawe tylko czy facetom tez grzebie w rozporku i bawi się ptaszkiem ???
    • pl2512 Pytanie: Po co 15-latka przylazła do seksuologa?.. 01.04.10, 08:18
      Zapewne, żeby poprawić sobie swoje życie małżeńskie?
      • rosa_de_vratislavia Re: Pytanie: Po co 15-latka przylazła do seksuolo 01.04.10, 08:24
        pl2512 napisała:

> Zapewne, żeby poprawić sobie swoje życie małżeńskie?

Mogła być ofiarą gwałtu, molestowania...mogła mieć jakiś poważny
        problem.Przecież nie przyszła "dla jaj".
        A twój komentarz jest chamski.
        • flyhalf Re: Pytanie: Po co 15-latka przylazła do seksuolo 01.04.10, 11:36
          > A twój komentarz jest chamski.

jest dosadny i nic ponadto...
          A pytanie jest jak najbardziej na miejscu. Ofiara
          gwałtu w wieku lat 15stu idzie do ginekologa a nie seksuologa...

A seksuologia nie jest żadną nauka, to ściemniactwo i
          hochsztaplerka
          • optyczek Re: Pytanie: Po co 15-latka przylazła do seksuolo 01.04.10, 11:54
            mogła miec wątpliwości co do swojej orientacji,
            mogła podejrzewać się o transeksualizm, mogła miec problemy z
            kaceptacją swojej fizyczności - ginekolog średnio by jej w tym
            pomógł.

• pl2512 Re: Pytanie: Po co 15-latka przylazła do seksuolo 01.04.10, 13:57
          Chamska to ty jesteś idiotko nie rozumiejąca co czytasz!
    • alakyr Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 08:30
      to dajcie chłopu spokój, w końcu leczył zaburzenia seksualne.
      Pałającym świętym oburzeniem przypominam że przestrzeliwanie mózgu prądem
      w psychiatri to też leczenie. Dlaczego dopowadzanie pacjentek do takich
      czy innych przeżyć ma być karane?? Niech pacjentki powiedzą czy terapia
      pomaga czy nie.
      Typowa nagonka dziennikarska, jak ta z tą rodziną, której chcieli odebrać
      dziecko, Pani Woźna, przypomniałem sobie.

Zdaje się że pani redaktor odpowiedzialna w Wyborczej za Wielkopolskę ma
      problemy, być może to kwestia wieku lub innych zaburzeń.
      • gelimer Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 08:41
        zdecydował się nie wyjeżdżać, to nie ma co złodzieja karać. W końcu
        oni też zarabiają na życie.
        • hanysek.0 Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 09:17
          gelimer napisał:

> zdecydował się nie wyjeżdżać, to nie ma co złodzieja karać. W końcu
          > oni też zarabiają na życie.

Idiotyczne porównanie! Ofiarą złodzieja NIE bywa się dobrowolnie.
          Seksuologa, psychologa czy innego wybiera się DOBROWOLNIE.
          Powtarzanie wizyt jest zadziwiające i skłania do sceptycyzmu.
          Ale lepiej pobluzgać na elity i popisać się logiką jak w poście.
          • easz Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:04
            hanysek.0 napisał:

> Ofiarą złodzieja NIE bywa się dobrowolnie.
            > Seksuologa, psychologa czy innego wybiera się DOBROWOLNIE.
            > Powtarzanie wizyt jest zadziwiające i skłania do sceptycyzmu.
            > Ale lepiej pobluzgać na elity i popisać się logiką jak w poście.

Może ofiary doktorka tyle samo co Ty wiedziały o tym jak powinna wyglądać taka terapia? Zważywszy poziom edukacji seksualnej sporej części obyateli.
            A on to skrzętnie wykorzystał. Chore osoby! i skrzywdził jej kolejny raz.
            • three-gun-max Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:09
              To co, poczuły się skrzywdzone dopiero kiedy gazeta im to wmówiła?
              • gelimer Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:19
                W co ja w co ale w to, że Wyborcza, broniąca kiedyś Mirosława G.
                przed zakusami Ziobry, nagle zaczęła komuś wmawiać, że lekarz jest
                winny nie uwierzę.
              • easz Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:44
                three-gun-max napisał:

> To co, poczuły się skrzywdzone dopiero kiedy gazeta im to wmówiła?

Tak sądzisz? Wystarczyła jedna.
                Reszta to psychologia.
          • gelimer Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:10
            Za to w Polsce mieszka się dobrowolnie. A to jest tak samo obciążone
            ryzykiem kradzieży jak dobrowolna wizyta u seksuologa ryzykiem
            napastowania seksualnego.

A kara dla seksuologa powinna być wyższa niż dla innego obywatela,
            bo ofiara poszła tam po POMOC.

I owszem, będę bluzgał na ELYTY tak długo jak długo nie staną się
            prawdziwymi elitami intelektu i moralności, nie samozwańczymi
            elitami nic nie wartych tytułów zawodowych.
            • hanysek.0 Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:39
              gelimer napisał:

> Za to w Polsce mieszka się dobrowolnie. A to jest tak samo obciążone
              > ryzykiem kradzieży jak dobrowolna wizyta u seksuologa ryzykiem
              > napastowania seksualnego.
              >
              >
              Naciągana logika strasznie. W każdym zgłoszeniu przestępstwa (Ty już wiesz, że
              takie było oczywiście) chodzi o jego wiarygodność.
              Jak dzisiaj zgłosisz, że ci kilka lat temu ukradli coś czego nikt u Ciebie nie
              widział, to raczej policja/prokuratura może, a nawet powinna być sceptyczna.
              Bardzo sceptyczna.
              Jak dorosła kobieta chodzi do seksuologa i po jakimś czasie gdy sprawa jest
              medialna przypomina sobie że i ją jakaś krzywda spotkała to też prokuratura
              powinna nie biec do pożaru. Mimo całej medialnej wrzawy.
              • gelimer Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 10:47
                Równie naciągana jak twoja. Po prostu wszelkie opowieści o
                dobrowolności pójścia w łapy przestępcy są bzdurne.

Kobieta idzie do seksuologa nie znając metod terapii. Gdyby je znała
                nie potrzebowałaby pana profesora. Tutaj linia jest cienka i trudno
                mieć pretensje do ofiary, ze nie od razu się zorientowała co ów
                lekarz z nią wyrabia.

Pytasz: skąd wiem, że doszło do przestępstwa? To proste. Zbyt dobrze
                widziałem żarliwą obronę Mirosława Garlickiego wykonaną przez Gazetę
                Wyborczą by teraz uwierzyć, że zaatakowała lekarza nie mając w ręku
                twardych dowodów.
                • hanysek.0 Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 11:03
                  gelimer napisał:

> Równie naciągana jak twoja. Po prostu wszelkie opowieści o
                  > dobrowolności pójścia w łapy przestępcy są bzdurne.
                  >
                  No tak. One MUSZĄ chodzić do seksuologa. I w mieście Poznań jest jeden jedyny. I
                  to że chłop to jest OK. Ale gdy GW pisze, że molestował to się budzą z letargu i
                  szybko do prokuratury.

> Kobieta idzie do seksuologa nie znając metod terapii. Gdyby je znała
                  > nie potrzebowałaby pana profesora. Tutaj linia jest cienka i trudno
                  > mieć pretensje do ofiary, ze nie od razu się zorientowała co ów
                  > lekarz z nią wyrabia.

Masz rację. Może nawet jej pomógł. A o swoje krzywdzie dowiedziała się z GW. O
                  takiej możliwości właśnie pisałem.

>
                  > Pytasz: skąd wiem, że doszło do przestępstwa? To proste. Zbyt dobrze
                  > widziałem żarliwą obronę Mirosława Garlickiego wykonaną przez Gazetę
                  > Wyborczą by teraz uwierzyć, że zaatakowała lekarza nie mając w ręku
                  > twardych dowodów.

Po prostu lubisz naciągane analogie.
                  Wyniki meczów LM podane w GW też sprawdzasz?. Bo np. Stec miewa kuriozalne
                  komentarze, więc kto wie....
                  • gelimer Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 11:29
                    > No tak. One MUSZĄ chodzić do seksuologa. I w mieście Poznań jest
                    jeden jedyny.
                    > I to że chłop to jest OK. Ale gdy GW pisze, że molestował to się
                    budzą z letargu
                    > i szybko do prokuratury.

Zacznijmy od tego, że ja jestem pisiorem i wygibasy GW średnio mi
                    się podobają. Wiem jednak, że akurat lekarzy GW nigdy bez powodu nie
                    oskarżała.

Ty, rozumiem, gdy cię boli nie idziesz do dentysty, bo przecież nie
                    musisz.

Nie wiem jak się ma sprawa owego przymusu chodzenia akurat do niego,
                    choć jest bardzo możliwe, że człowiek o tak kulawej moralności
                    blokował innym dostęp do zawodu. O ile jednak wiem, doniesienia do
                    prokuratury nie mają jawnego charakteru, a ty chyba nie oczekujesz,
                    że przed każdą wizytą u lekarza będę to sprawdzał. Jeśli jednak
                    uważasz, że powinienem to znaczy, że sam zakładasz, że lekarze są
                    przestępcami.

> Masz rację. Może nawet jej pomógł. A o swoje krzywdzie dowiedziała
                    się z GW. O
                    > takiej możliwości właśnie pisałem.

Nawet po słynnych seansach Kaszpirowskiego całe społeczeństwo nie od
                    razu się zorientowało, że coś jest nie tak. A jednak było nie tak i
                    to bardzo. Naprawdę uważasz, że gdyby jej pomógł byłaby taka skora
                    by dać sobie coś wmówić?

> Po prostu lubisz naciągane analogie.
                    > Wyniki meczów LM podane w GW też sprawdzasz?. Bo np. Stec miewa
                    kuriozalne
                    > komentarze, więc kto wie....

Po prostu wiem, że gazeta, która się notorycznie rzuca z pazurami w
                    obronie lekarzy nie zmieniłaby nagle frontu na czysto pisowski gdyby
                    nie było po temu powodu. A LM mnie akurat nie interesuje.
                    • hanysek.0 Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 12:02
                      >Ty, rozumiem, gdy cię boli nie idziesz do dentysty, bo przecież nie
                      > musisz

Tak trudno zrozumieć co napisałem? Idę do dentysty, ale jak mam zastrzeżenia do
                      jego usług nie idę powtórnie. Nie, nie muszę znać się na stomatologii żeby
                      wyczuć że pan doktor (albo pani doktor) robi mnie w bambuko. Tzn gdy sprawa jest
                      poważna (nadal boli, a ja jestem 'chudszy' o 300 PLN np.!).
                      Więc trudno mi pojąć dlaczego ktoś się pcha po ileś razy do specjalisty który
                      nie pomaga (to zdaje się zakładasz), pewnie nieźle sobie życzy za wizytę (Poznań
                      miasto europejskie, tytuł prof. raczej trendy specjalizacja, itp itd - raczej
                      nie bierze po 100 PLN za wizytę :)) potem milczy, a gdy media sprawę nagłośnią
                      leci na prokuraturę.
                      Chyba że ma się mentalność typu 'na kłopoty prokurator'.
                      A prokuratura, niestety w PL, takie cienkie sprawy chętnie bierze na warsztat.

A o różnicy między prowadzoną przez państwo nagonką na lekarza (po latach
                      zostało tylko małe łapownicto i opie...rzanie personelu i to jest zasługa
                      super-spec komanda, ufff) a medialną hucpą (zaczął zdaje się TVN nie GW, ale to
                      drobiazg) może nie mówmy.
                      • gelimer Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 01.04.10, 12:52
                        Tak, trudno to zrozumieć. Po pierwsze, nawet efekty tak oczywistej
                        pracy jak praca dentysty widać często dopiero po jakimś czasie. Po
                        drugie wszelka terapia psychologiczna czy psychiatryczna jest
                        niezwykle złożona i naprawdę osobie postronnej trudno się
                        zorientować od razu, że już pada ofiarą manipulacji, zwłaszcza gdy
                        przyszła tam po pomoc. Po trzecie, jesteś chyba jedyna osobą, która
                        oczekuje efektów po jednej wizycie u psychiatry i od razu wie, że ów
                        psychiatra jest dyletantem. Po czwarte, tytuł profesora jest,
                        paradoksalnie, wciąż wabikiem, więc nawet jeśli była to wizyta
                        prywatna to osoba potrzebująca pomocy mogła się złapać na ten lep.
                        Po piąte doświadczenie Miligrama już kiedyś pokazało jak łatwo
                        ulegamy sugestiom osób, które a priori uznamy za autorytety i jak
                        wiele ich niedorzecznych zachowań jesteśmy w stanie zaakceptować
                        zanim powiemy stop. Oczywiście, Ty jesteś ideałem, wiesz od razu
                        itp., ale większość normalnych ludzi tego nie wie i właśnie dlatego
                        należy ich chronić.

Zanim prokuratura weźmie na warsztat jakiegokolwiek lekarza zwykle
                        upływa bardzo dużo wody. Z choinki się chyba urwałeś jeśli sądzisz,
                        że akurat na lekarzy prokuratura rzuca się chętnie.

Ależ mówmy o różnicy. Bo ja wciąż nie rozumiem dlaczego GW tak
                        broniąca lekarzy nagle miałaby urządzać hucpę. Ty chyba też tego nie
                        rozumiesz skoro próbujesz to bagatelizować.
                • kaczor.donald Re: Jeżeli ktoś, wiedząc że w Polsce są złodzieje 02.04.10, 08:34

gelimer napisał:
                  > zaatakowała lekarza nie mając w ręku
                  > twardych dowodów.
                  oj..ti ti ti świńtuszku ;)
                  A tak na serio to tylko w dzikim kraju jeśli ma się "twarde dowody"
                  to sie je upublicznia za pomocą mediów, a nie idzie do prokuratury,
                  policji, sądu. W kraju cywilizowanym ryzyko bankructwa za takie
                  postępowanie jest zbyt duże.
      • antykagan0 Re: Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 08:43
        Jesteś nędznym szmaciarzem, zwykłych chamem, skoro piszesz tak o kimś, kto
        ujawnia działania tego zboczeńca i zwyrodnialca. Zresztą pewnie kumplem po fachu
        tego łajdaka. Jasne, leczył zaburzenia seksualne. Ciekawe, kto takiemu śmieciowi
        nadawał tytuły naukowe? Ten drań znalazł sobie doskonałe miejsce do realizacji
        swych zboczeń: został seksuologiem. Od dawna jestem pewien, śledząc różne afery,
        że przeważająca większość z nich to zwykli zboczeńcy, dewianci i zwyrodnialcy.
        Pedały i pedofile zakładają czarne sukienki, a śliniący się satyrzy i zboczeńcy
        zostają seksuologami.

alakyr napisał:

> to dajcie chłopu spokój, w końcu leczył zaburzenia seksualne.
        > Pałającym świętym oburzeniem przypominam że przestrzeliwanie mózgu prądem
        > w psychiatri to też leczenie. Dlaczego dopowadzanie pacjentek do takich
        > czy innych przeżyć ma być karane?? Niech pacjentki powiedzą czy terapia
        > pomaga czy nie.
        > Typowa nagonka dziennikarska, jak ta z tą rodziną, której chcieli odebrać
        > dziecko, Pani Woźna, przypomniałem sobie.
        >
        > Zdaje się że pani redaktor odpowiedzialna w Wyborczej za Wielkopolskę ma
        > problemy, być może to kwestia wieku lub innych zaburzeń.
        • waran_z_komody Re: Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 14:00
          sukienki to zakładał senator PO ;-)
      • bookworm Re: Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 09:46
        Ty tak na poważnie to piszesz czy to jakiś nieśmieszny żart?

Dlaczego ma być karane? Bo to nielegalne, bo kodeks seksuologa określa jakie
        czynności są dozwolone a jakie nie. Pani która do niego przyszła nie musi znać
        metod leczenia, a i tak lekarz nie ma prawa stosować niedozwolonych praktyk,
        wmawiając jej dodatkowo że to terapia.

to nie nagonka dziennikarska. To artykuł o przestępcy seksualnym który do
        molestowania wykorzystywał swój autorytet naukowy.

dlaczego atakujesz personalnie osoby tj. Pani redaktor zamiast merytorycznie
        wypowiedzieć się o artykule?
      • enro_n Re: Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 10:36
        Moim skromnym zdaniem jeżeli nawet sąd go uniewinni to na pewno znajdzie się
        jakiś mąż/brak/ojciec, który pofatyguje się do tego "lekarza" i zastosuje na nim
        odpowiednią "terapią". Jakieś masaże lecznicze twarzy przy użyciu pięści mogły
        by pomóc w tej sytuacji. Może taka metoda nie jest ogólnie postrzegana jako
        dozwolona, ale w tym wypadku jest raczej wskazana.
        • alakyr Re: Jeżeli pacjentki te metody znały.... 01.04.10, 11:34
          Chyba was wszystkich pogięło, ktoś jest chory na coś, ktoś proponuje
          terapię, sposób leczenia, może kontrowersyjny ale celem jest wyleczenie
          osoby chorej, jeżeli ma rezultaty /chyba że nie ale to powinny ocenić
          pacjentki/ to dlatego facia trzeba zgnoić bo waszym purytańskim zdaniem to
          metody niemoralne?? A do różnych szarlatanów filipińskich, chińskich
          chodzicie jak w dym, prawda?
          Chcecie być zdrowsi czy nie????
    • krakus_jeden Chłopaki w pierdlu też go zbadają 01.04.10, 08:55
      Zbadają go z tyłu dogłębnie :)
      Będzie wyprawiał takie balety, o których mu się jeszcze nie sniło, choć pewnie
      śnią mu się różne dziwne rzeczy
      • jotembi Re: Chłopaki w pierdlu też go zbadają 01.04.10, 11:43
        a co, znawco tematu, tobie tak zrobili...?
        nie popisuj się wątpliwej wartości wiedzą
        akurat tego gościa nikt nie ruszy... z paru powodów, jak pomyślisz to może na to
        wpadniesz

ech nie ma to jak fachowiec
    • hanysek.0 Histeria 01.04.10, 09:13
      i tyle.
      Terapia pomagała czy nie? Skoro były tak brutalnie traktowane to czemu
      przychodziły po raz kolejny?
      Jak uznały że gwałt to trzeba było do prokuratury czy policji od razu a nie
      martyrologię po kilku latach uprawiać. Wstydziły się pana prokuratora? A
      obcemu chłopu o łóżkowych kłopotach gadać się nie wstydziły? Czyli takie
      raczej świadome, wyzwolone były. Czyli czemu mu odpuściły? Może to pierdoła
      jednak była? ?
      • easz Re: Histeria mózgu 01.04.10, 09:57

Idiotyzm i tyle - Twoja wypowiedź.
        Trzeba było, to poczytać i posłuchać na ten temat mądrzejszych od siebie, jeśli się guzik samemu wie. A może chodziłeś do seksuologa i wiesz jak wygląda i powinna wyglądać taka terapia? Niech zgadnę, do takiego molestatora chodziłeś jak Gapik? Aha.
        • three-gun-max Re: Histeria mózgu 01.04.10, 10:12
          Wystarczy mieć mózg, żeby wiedzieć iż żadna terapia nie polega na obmacywaniu tak jak to robił doktorek. Skoro przychodziły po raz kolejny to widać im się podobało. Teraz zaczęła się medialna histeria, jest szansa na wyciągnięcie kasy to nagle poczuły się pokrzywdzone.
          • easz Re: Histeria mózgu 01.04.10, 10:42

Nie gadaj? To skąd te wypowiedzi na forch, jak np. powyższa? i że przecież seksuolog leczy seksem, z głębokim przekonaniem/pewnością? Bezmózgi? Aha, to w sumie lepiej, bo myślałam, że zła wola, seksizm i chamstwo.
        • hanysek.0 Re: Histeria mózgu 01.04.10, 10:45

easz napisała:

>
          > Idiotyzm i tyle - Twoja wypowiedź.
          > Trzeba było, to poczytać i posłuchać na ten temat mądrzejszych od siebie, jeśli
          > się guzik samemu wie. A może chodziłeś do seksuologa i wiesz jak wygląda i pow
          > inna wyglądać taka terapia? Niech zgadnę, do takiego molestatora chodziłeś jak
          > Gapik? Aha.
          >

Wyluzuj trochę. Może jakieś argumenty a nie zgadywanki na mój temat?
          Jak idę do dentysty i on jest np. brudas i kasę zdziera niemiłosiernie to
          następnym razem idę do innego. Nie trzeba mieć pojęcia o technice leczenia
          kanałowego żeby podjąć decyzję. Ale też trzeba znosić jej konsekwencję, I tu
          jest pies pogrzebany, a nie w prostackich wycieczkach pod adresem innych.

• easz Re: Histeria mózgu 01.04.10, 11:53
            > Jak idę do dentysty i on jest np. brudas i kasę zdziera niemiłosiernie to następnym razem idę do innego.
            > Nie trzeba mieć pojęcia o technice leczenia kanałowego żeby podjąć decyzję.

Czyżby? A jak nie brudas, tylko czyścioch, ale jednak g. wie o swojej pracy, to ja skąd bym miała niby o tym wiedzieć przed i w trakcie leczenia, np. zanim bym nie spuchła i zanim by się na pogotowiu nie okazało, że mam wypełnienie z papieru toaletowego? że coś było nie tak? Taka odpowiedź, jaki 'argument'.

> Ale też trzeba znosić jej konsekwencję I tu jest pies pogrzebany, a nie w prostackich wycieczkach pod adresem innych.

No właśnie, więc zostaw te dziewczyny w spokoju. Naskocz może na tego zboka, skoro już na kogoś musisz.
            • hanysek.0 Re: Histeria mózgu 01.04.10, 12:10
              easz napisała:

>
              > Czyżby? A jak nie brudas, tylko czyścioch, ale jednak g. wie o swojej pracy, to
              > ja skąd bym miała niby o tym wiedzieć przed i w trakcie leczenia, np. zanim by
              > m nie spuchła i zanim by się na pogotowiu nie okazało, że mam wypełnienie z pap
              > ieru toaletowego? że coś było nie tak? Taka odpowiedź, jaki 'argument'.
              >

No właśnie, jakby Ci dentysta spaprał robotę nie poszłabyś do niego ponownie. I
              oto mi chodziło. Czemu działa u dentysty, a u seksuologa nie? Albo to taki sam
              lekarz jak dentysta, albo jednak szaman.
              > > Ale też trzeba znosić jej konsekwencję I tu jest pies pogrzebany, a nie w
              > prostackich wycieczkach pod adresem innych.
              >
              >
              >
              Na nikogo nie naskakuję. Dziwi mnie tylko i to bardzo , że ktoś buli ciężką
              kasę, znosi krzywdy jakieś i nic. A po latach - do prokuratury. Bo jednak afera.
              Wkurza mnie natomiast, że pewnie prokuratura założy sprawę karną i będzie -
              również za moje podatki - prowadzić śledztwo.
              Mając dowód w postaci zeznań pokrzywdzonej co się stało w gabinecie seksuologa
              n lat temu.

I tu, masz rację, chętnie bym naskoczył.
              • easz Re: Histeria mózgu 01.04.10, 12:40
                hanysek.0 napisał:

To poczytaj na forach choćby, massa ludzi wciąż ma grube wątpliwości, czy to było molestowanie, czy może zwykła terapia, albo może jakaś nowatorska metoda z zachodu! Mimo że już inni spece wyraźnie się wypowiedzieli a facet został zawieszony, gdzie tylko było można go zawiesić. U jednych to głupota i zła wola, ale u innych niewiedza. I nie dziwię się, bo np. edukację seksualną w szołach mamy jaką mamy. Tabu społeczne toże.

Poza tym, to o czym piszesz, że dlaczego nie polazły wcześniej do prokuratury. Ano jestem prawie pewna, że i teraz by nic z tego nie było, nikt by nie uwierzył, gdyby nie nagranie. Tylko pomyśl, naprawdę - jakieś dziewczyny gadają, że je seksuolog zmacał podczas terapii/badania a to sam profesor, akuszer polskiej seksuologii, autorytet, klika itp. Zresztą wszystkie te sprawy idą podobnie - to ona jest winna, ew. sama chciała, ew. chce kogoś wrobić. Szkoda gadać.

Natomiast, jeśli chodzi o zarzut że szły do niego ponownie - miałam na myśli tok leczenia. Poczytaj o nim, bo było napisane jak on to robił, np. podczas pierwszej wizyty niczego szczególnego i niepokojącego nie robił, ale za to dobrze psychologicznie usatwiał osoby już zaburzone! Stary wyjadacz i manipulant, nie daj się nabrać na jego głodne kawałki. Tu dziewczyny ucinały wreszcie i tak "terapię", wcześniej też tak było. A jak mówiłam, jeszcze się dużo okaże.
      • bookworm Re: Histeria 01.04.10, 10:43
        prostackie argumenty.

A
        > obcemu chłopu o łóżkowych kłopotach gadać się nie wstydziły?
        Ty to serio
        piszesz? Czy wiesz na czym polega zawód psychologa/seksuologa?
        Prezentujesz wypowiedziami mentalność jak bohatera "Konopielki".
        • hanysek.0 Re: Histeria 01.04.10, 10:55
          bookworm napisał:

> prostackie argumenty.
          >
          >

Być może. Ale logiczne.
          Sama, dobrowolnie szła. A potem skrzywdzona mocno zamiast prosto na
          policję/prokuraturę - cierpi. Aż media zaczynają trąbić to zgłasza się z
          oskarżeniem.
          Czemu nie od razu?
          Masz jakąś elegancką i logiczną odpowiedź?

• agnesa81 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 09:37
      Oczywiście, że nie było tajemnicą. Studenci wiedzieli o tym, że profesor miał
      zarzuty wcześniej. I na pewno uniwerek też o tym wiedział.
    • mziumu Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 09:51
      zdziwilibyście się, jak trudno zareagować gdy facet który ma
      autorytet próbuje Cię obmacywać. Jak trudno wydusić słowo,
      zaprotestować. Połowie z wypowiadających się osób na takich forach
      przydałby sie szarlatan psycholog. Głosy o psychologii
      jako "paranauce" są tylko i wyłącznie objawem ignorancji i
      niewielkiej wiedzy o człowieku. Zatem gratuluję!
      • wichrowy Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 10:45
        Psychologia nie jest żadną nauką, o tym wiedzą prawdziwi naukowcy.
        Te ich diagnozy i porady to czyste pustosłowie, jak się ma gadanę to
        można wcisnąć każdemu kit. Mogę służyć opiniami psychologów odnośnie
        tych samych pacjentów i są one przeróżne i diametralnie różne , tak
        samo jak oceny prac z języka polskiego. Ostatnio jedna z uczennic
        klasy maturalnej przepisała rozdział publikacji wybitnego historyka
        i otrzymała najniższą ocenę za niski poziom referatu. I tyle są
        warte oceny, gdy nie ma wymiernych kruteriów.
        • iluminacja256 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 14:48
          Ostatnio jedna z uczennic
          > klasy maturalnej przepisała rozdział publikacji wybitnego
          historyka
          > i otrzymała najniższą ocenę za niski poziom referatu

A nie przyszło ci przez chwilę, ze nauczyciel doskonale wiedział co
          ta osoba przepisała>? Mój hisotyk robił identycznie - za prace
          neisamodzilną, skopiowanie, przepisanie bez zmiany zdania ładował
          mierny do dziennika. I bardzo słusznie, bo to nie jest metoda
          napisanai referatu, a mechaniczne odtworzenie.
    • easz Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 09:54

Z takiego czegoś by chyba nie zrobiono żartu na prima aprilis??
      O, matko.
      • albacor Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 10:02
        Jeżeli nawet do końca nie udowodniono pewnych niecnych postępowań pana hmmm
        profesora, a tylko były domysły - poparte pewnymi faktami to zacne grono
        seksuologów powinno się do tego odnieść. Niestety kruk krukowi........ Jak to
        zwykle bywa w polskim grajdole znawcy jakiejś dziedziny krzywdy sobie nie
        zrobią, a już nie daj boże jakiemuś utytułowanemu specjaliście, choćby jego
        metody ocierały się o zboczenie, czy molestowanie. Szacowne grono powinno pozbyć
        się zawczasu czarnej owcy, zamiast czekać aż zostaną jako środowisko postrzegani
        jak banda hochsztaplerów, szarlatanów i zboczeńców, wykorzystujących pacjentki i
        śliniących się przy dotykani zahipnotyzowanych dziewczyn.
    • krzyszt-of12345 od razu widać że w twarzy ma coś z Fritzla... 01.04.10, 10:02
    • frankafiranka1 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 10:07
      To może jeszcze raz:
      Seksuolog, to nie jest facet, który LECZY SEKSEM KOBIETY, bo mam
      wrażenie, ze takie tu panują opinie.

To terapeuta, konkretniej psychoterapeuta, który pracuje na umyśle,
      nie a ciele - przyczyny mogą być rożne . Jeśli jego "autorska"
      terapia uwzględnia elementy pracy z ciałem to:
      a) nagrywa KAZDA SESJĘ, aby uniknac takich sytuacji jak ta ( ma
      swoją dokumentację, wiec nie musi bać sie ukrytej kamery)

b) ma co najmniej dwóch superwizorów, ktorzy są konsultantami
      naukowymi " autorskiej terapii" czyli ręczą na podstawie
      konsultacji i obserwacji swoim autorystetem naukowym, ze to co robi
      ich kolega to " terapia", a nie hocki-klocki i obkładanie pacjentki
      mchem osikanym porankiem przez łosia

Mam wrazenie, z e szanownemu panu terapia psychologiczna myli sie z
      terapia za pomocą masturbacji łechtaczki - powszechnia stosowaną
      przez "lekarzy" wobec kobiet majacych rzekomą histerią w XIX wieku
      w Anglii...

Własnie to mi przebija głównei w tych komentarzach - seskuolog, hi,
      hi, no od tego jest , zeby babę pomacać. No to informuję, z enie od
      tego. I chodza tam tez męzczyzni. Bardzo jestem ciekawa reakcji na
      takie samo zachowaniewobec mężczyzny przez terapeutę -geja.

Znajdźcie sobie na czym polega specyfika pracy psychologa i seksuologa, i
      psychiatry, i kogo tam chcecie, i przestańcie bredzić, póki nie
      przeczytaliście żadnej książki ani opracowania na ten temat
      • albacor Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 10:45
        Zdaje się, że nie musisz wymądrzać się sprowadzając innych do roli wsiowych
        głupków. Zdaje się że sam Wielki Pan Profesor był konsultantem dla innych a inni
        dla niego, ot takie duszenie się we własnym sosie, aż ktoś z boku nie krzyknie ,
        że król jest nagi. W żadnej z publikacji nie spotkałem się z tym, że tenże
        osobnik tworzył sam wideo dokumentację swoich poczynań. A w środowisku naukowym
        znajdzie się zawsze ktoś kto chce się przypodobać swojemu guru i zaręczy, że
        rzeczony obsikany moczem łosia (klępy) mech to panaceum i istotny element
        terapii autorskiej.
        • iluminacja256 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 14:53
          Problem polega an tym, z e póki co nie istnieje NIKT, kto był
          konsultantem tej jego autorskiej metody, bo jakby był, to juz dawno
          by wystapił.
          • iluminacja256 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 14:55
            Ale to swoja drogą miłe, ze ktoś cytuje mój post :D
        • makrama1 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 15:01
          albacor napisał:

> Zdaje się, że nie musisz wymądrzać się

Chyba jednak musi, a w każdym razie dobrze, że to robi. To jest elementarz, o
          którym wielu dyskutantów nie ma i/albo nie chce mieć pojęcia.

Dla firanki wyrazy uznania za upór w spokojnym rzucaniu grochem o ścianę :)
    • three-gun-max Skoro wycofała oskarżenie to nie ma sprawy 01.04.10, 10:08
      W ten sposób przyznała, że nic nie zaszło.
      • bookworm Re: Skoro wycofała oskarżenie to nie ma sprawy 01.04.10, 11:02
        Przed chwilą frankafiranka1 napisała taki mądry post, ale nie Ty wciąż
        swoje...

To że wycofała oskarżenie nie znaczy, że nic nie zaszło. różne są powody
        wycofania oskarżenia np. wstyd; obawa przez zaszczuciem przez mieszkańców;
        strach, że wizerunek ofiary zostanie upubliczniony, a ona sama napiętnowana;
        obawa, że dużo ludzi będzie uważać, że to "głupia baba", bo wystarczy "mózgu
        użyć" żeby wiedzieć, że terapia to terapia, a macanki to macanki i boją się, że
        część ludzi uzna, że im się to podobało skoro tyle razy tam były, a dopiero
        teraz to zgłosiły, że są ludzie, którzy nie rozumieją, że można mieć problemy
        natury seksuologicznej tak poważne, że skłaniają człowieka do pójścia do
        specjalisty wielokrotnie - pomimo tego, że po każdej wizycie czuje się gorzej, i
        wciąż wraca, bo sądzi, że terapia jest dobra ale to z nimi jest coś nie w
        porządku, skoro leczy go taki autorytet.

I ciekawy jestem jaki byłby komentarz, gdy to się przydarzyło facetowi - być
        molestowanym w ramach "terapii" przez seksuologa geja. Pewnie się nie dowiemy,
        bo pewnie żaden facet nigdy by się do tego nie przyznał...
        • three-gun-max Re: Skoro wycofała oskarżenie to nie ma sprawy 01.04.10, 12:53
          faceci są na ogół na tyle rozgarnięci, że takiemu panu dali by po ryju a nie przychodzili na następne spotkania :)
    • evident będzie więcej pokrzywdzonych kobiet 01.04.10, 10:59
      zmowa milczenia pękła !
      • hanysek.0 Re: będzie więcej pokrzywdzonych kobiet 01.04.10, 11:04
        evident napisał:

> zmowa milczenia pękła !

Kto był w tej zmowie? Pacjentki????
        Inni lekarze je zastraszali????

Mniej patosu, więcej realizmu.
    • brodeek Dlaczego TVN niszczy ludzi? 01.04.10, 11:08
      Dlaczego niszczy autorytety? Kiedy wreszcie przestaniemy się babrać w szambie
      a zajmiemy się przyszłością? Ile, pytam, można by wykarmić biednych dzieci z
      pieniędzy przeznaczonych na ten program TVN? Ile wybudować szkół? Na Polskę
      czekają prawdziwe nierozwiązane problemy, niech ta pisowska telewizja
      przestanie szargać nasze uznane autorytety!!
    • kowal1102 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 11:10
      do czasu wprowadzenia do sprzedaży wibratorów(przełom XIX i XXw.), duża część
      porad lekarskich dla kobiet w USA (chociaż nie tylko)polegała na masowaniu
      sromu celem doprowadzenia pacjentki do szczytowania.W ten sposób
      leczono "histerię" czyli macicę.Wibrator był 5. urządzeniem elektrycznym
      wprowadzonym do gospodarstw domowych w USA.
      Źródło: "Wagina" Katerina Blackledge
      • frankafiranka1 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 13:03
        1. "duża część porad lekarskich ... polegała na masowaniu sromu" co to według
        ciebie znaczy, że porada polega na masowaniu sromu?

2. Co chcesz udowodnić tym cytatem, jak go już poprawisz i przepiszesz prawidłowo?
        To jest suchy opis praktyk lekarskich z przełomu wieków, jak sam napisałeś,
        wyrwany z kontekstu pozbawiony komentarza.

3. W książkach piszą różne rzeczy, z komentarzem lub bez, jak przeczytasz ich
        trochę, to może będziesz potrafił odróżniać opisy faktów od subiektywnych
        przemyśleń autora.
        • frankafiranka1 Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 13:15
          Tu cytaty z jakiejś recenzji na temat tej książki:
          „Wagina. Kobieca seksualność w historii kultury” Catherine Blackledge przynosi
          twórczą próbę zgłębienia sposobów postrzegania (na ogół kłamliwie błędnych)
          żeńskich narządów płciowych na przestrzeni wieków w różnych rejonach
          geograficznych, od starożytności po współczesność, od społeczeństw prymitywnych
          po złożone. Zresztą już tytuł pracy informuje o dominującej perspektywie
          historycznej oraz o zamiarze spenetrowania pewnego wciąż kontrowersyjnego
          poletka antropologii kulturowej.

„Wagina” Catherine Blackledge to książka popularno-naukowa, lecz ta naukowość
          trafia niejako w nawias na skutek nieco rynsztokowego słownictwa. W trakcie
          lektury ocieramy się o takie wyrażenia, jak „cipa”, „rżnięcie”, „odlewać się”,
          które zazwyczaj nie goszczą w esejach naukowych.
    • bestmisio44 nic niewłaściwego z tego filmu nie winika,manipula 01.04.10, 11:11
      manipulacja w mediach osiągnęła apogełum głupoty,niech inni ludzie idą na tą
      rzeż niewiniątek ja jestem wilkiem i nie dam się robić w balona.
      • krem23 Re: nic niewłaściwego z tego filmu nie winika,man 01.04.10, 13:02
        Pewnie... manipulacja!
        Zróbmy film z takim scenariuszem: sprawdzam czy masz mózg rozwinięty prawidłowo
        i czy ma jaja... Też pewnie nic nie wyniknie!
    • m-kow Czyli kruk krukowi oka nie wykole po prostu... 01.04.10, 11:14
      Pacjentki "pełnoletnie" można molestować, jak są niepełnoletnie to
      wtedy to wzbudza pewien niepokój "środowiska naukowego". Ale
      oczywiscie nic poza niepokojem, bo to jednak kolega. Korporacja uber
      alles, czyli a to Polska właśnie... Swoją drogą co się działo we
      łbie takiego zwyrola to jest teraz ciekawy temat dla koleżanek i
      kolegów pana profesora.
    • kowal1102 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 11:22
      w dzisiejszej wyborczej: w Arabii Saudyjskiej skazano na śmieć za czary. Prof.
      Gapika tez by tak trzeba...
    • anders76 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 11:31
      Jak niejaki Zygmunt Freud przedstawil wyniki swoich badan na
      zebraniu Towarzystwa Psychiatrycznego w Wiedniu (kompleks Edypa itp)
      to spotkal sie z powszechnym potepienie, koledzy lekarze pluli przed
      nim na podloge, ze takie niemoralne historie opowiada.
      Przychodzily wielokrotnie, nie zastrzegly sobie nietykalnosci
      fizycznej mimo, ze wiedzialy jak taka terapia przebiega, sprawy po
      prostu nie ma. A leczenie 15 latki u seksuologa to tez ciekawe
      zagadnienie, z czego ja rodzice chcieli wyleczyc ? Z jakimi
      elementami seksualnosci miala klopoty ?
      Kolejna sensacja dla sensacji. Teraz kazdy ginekolog tez bedzie sie
      musial filmowac, potem filmy "jakos" wyciekna do sieci albo wyladuja
      na smietniku i bedzie o czym pisac.
    • archeus_pl Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 11:35
      No a "męczyznów" też "leczył"?A jeśli tak to nikt się nie skarży?Czy też to
      jest zadeklarowany "heteryk".Nie no tylko tak pytam.Kto pyda nie błądzi.
    • optyczek Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 11:59
      paradoksalnie tak mogło być. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, zę
      ktoś obcując z nimi załmał prawo i zrobił im krzywdę i dotyczy to
      wyłącznie nieletnich. Poza tym specjaliście i koledzy z Uniwersytetu
      również potwierdzili, że jego zachowanie było niedopuszczalne.

A czy ty brutalnie potraktowany np. przez policjanta znasz tyle ich
      procedury by wiedziec co mogli a czego nie?? Może tez musiałby ci
      ktos powiedziec, że jestes poszkodowany.
      • optyczek oczywiście miało być 01.04.10, 12:01
        i nie dotyczy to > wyłącznie nieletnich
    • polskitata Gapik,Froud czym jest psychologia, nauka czy sekta 01.04.10, 12:05
    • kropka123 Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 12:23
      A co 15 latka robiła u SEKSUOLOGA!???
      • jaszmije_smukwijne Re: Metody prof. Gapika nie były tajemnicą 01.04.10, 12:29
        > A co 15 latka robiła u SEKSUOLOGA!???

Ten facet prowadził gabinet psychoterapii. Korzystanie z googla nie boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka