drmw Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 01.04.10, 22:36 funny5 napisało: Ten ksiezulo sieje ferment. ------------------------------Re: Ukraina nie miała prawa Bandery wybierać na bohatera narodowego. Człowiek,ktory wymordował kilkadziesiąt tysiecy Polakow, może być tylko uznany za bandytę. Ks.Issakowicz-Zalewski należy do prawych i uczciwych ludzi.Ci Polacy nie prowadzili żadnych walk zbrojnych,to byli spokojni mieszkańcy, bezbronni i zaskoczeni nienawiścią ukraincow ,ktorzy w sposob okrutny mordowali Polakow,zupełnie niewinnych. FUNNY5,coś Ci się pomieszało w głowie albo nie masz zupełnie pojęcia w jakim obrzarze się poruszasz.Natychmiast przeproś !! Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 01.04.10, 22:46 Następny nieuk. Gdybyś uważał w szkole, to zapewne wiedziałbyś, gdzie i za co, i przez kogo Bandera został osadzony podczas wojny niemiecko - sowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 01.04.10, 23:34 > Ukraina nie miała prawa Bandery wybierać > na bohatera narodowego. Ukraina ma prawo wybierać sobie takich bohaterów jakich chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 00:38 the_ukrainian napisał: > Ukraina ma prawo wybierać sobie takich bohaterów jakich chce. Oczywiście, niech sobie wybierze na bohatera samego Adolfa (idola samego Bandery - że Adolf nim gardził i zamknął, raczej odizolował do późniejszego wykorzystania, to rzecz oboczna). Tylko niech pod pomnikiem Hitlera niech nie organizują Euro 2012. Niech z bojówkami banderowców umazanych krwią i wnętrznościami niewinnych ludzi nie wkraczają do Europy. Właściwie niech postawią pomnik Stalinowi, bo to on ustanowił Ukrainę i Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 20:39 > Tylko niech pod pomnikiem Hitlera niech nie organizują Euro 2012. Co ma do tego Euro? > Niech z bojówkami banderowców umazanych krwią i > wnętrznościami niewinnych ludzi nie wkraczają do Europy. Te bojówki umazane krwią już poumierały albo stoją nad grobem. Skrajni nacjonaliści są w każdym narodzie. Poza tym Ukraina w Europie jest od zawsze i nie musi do niej wkraczać. Odpowiedz Link Zgłoś
bm_1807 Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 01:14 the_ukrainian napisał: > > Ukraina nie miała prawa Bandery wybierać > > na bohatera narodowego. > > Ukraina ma prawo wybierać sobie takich bohaterów jakich chce. Tak oczywiście macie prawo, ale na szacunek społeczności międzynarodowej musicie zapracować. Gloryfikacja upa, hołdowanie skrajnemu nacjonalizmowi Bandery tylko cofnie rozwój Waszej młodej niezależnej państwowości, wyhodujecie pokolenie faszystów którzy mogą zniszczyć Wasz piękny kraj, podpalić nie tylko sąsiadów ale i Europę. bm Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 20:49 Niczego to już nie zmieni, nikt niczego nie podpali ani nie zniszczy. Na Ukrainie żyją tacy sami ludzie jak wszędzie. Nikt tam nie wychowuje dzieci do przeprowadzania samobójczych zamachów terrorystycznych ani nie każe umierać w imię czegoś. To robią ci których lewacka politpoprawność każe tolerować i przyjąć ich tu jak swoich, pozwalać im budować meczety i minarety. Ze strony Ukrainy i Ukraińców nic Europie nie grozi. Ktoś tu manipuluje i komuś zależy żeby Polska miała wroga za wschodnią granicą i nie widziała prawdziwego zagrożenia ze strony fanatyków religii pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 03.04.10, 11:51 hej banderowcu a Niemcy mieliby prawo wybrac sobie na bohatera Adolfa Hitlera? miedzy Hitlerem a Bandera mozna postawic znak rownosci.Obaj zbrodniarze,ludobojcy. Odpowiedz Link Zgłoś
han_pasado Dlaczego Gazeta Maleszki broni megazbrodniarza 01.04.10, 22:42 Stefana Banderę? Czy Hoessa też zacznie bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: funny jesteś jednak GW 01.04.10, 22:43 -nem funny5 napisała: > Ten ksiezulo sieje ferment Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Niech lepiej ks. Isakowicz-Zaleski zamilknie 01.04.10, 23:06 Uczepił się jak rzep psiego ogona i drąży, drąży, mąci i sieje ferment jakby to coś dało i coś zmieniło. Podobno religia katolicka nakazuje wybaczać. Dlaczego postępuje wbrew zasadom wiary? Poza tym niech Polska nie wtrąca się w sprawy Ukrainy bo to sprawa Ukraińców kogo uznają za swojego bohatera i kogo odznacza pośmiertnie ukraiński prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 01.04.10, 23:10 Co myśmy, jako Polacy zrobili, gloryfikując Juszczenkę? No co myśmy dobrego zrobili? Sam byłem całym sercem za nim! Proszę Państwa, chciałem, i chcę pojednania! Ale na Pana Boga, jak sobie w myślach przypomnę te kilkunastoletnie dzieci, przywiązane drutem kolczastym do drzrewa, i podpalone! Albo kobiety, przywiązane do dwóch drzew za nogi i rozciągane, to ja tego bezeceństwa Państwu nie opiszę co czuję, chciałem zapomnieć i pojenać się! Dlaczego oni to podniecają, czy to zwierzęta? Nie wiem? Nie wiem! Świat się chyba skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 01.04.10, 23:20 maxymus1 napisał: > Co myśmy, jako Polacy zrobili, gloryfikując Juszczenkę? No co myśmy > dobrego zrobili? Sam byłem całym sercem za nim! Proszę Państwa, > chciałem, i chcę pojednania! Ale na Pana Boga, jak sobie w myślach > przypomnę te kilkunastoletnie dzieci, przywiązane drutem kolczastym > do drzrewa, i podpalone! Albo kobiety, przywiązane do dwóch drzew za > nogi i rozciągane, to ja tego bezeceństwa Państwu nie opiszę co > czuję, chciałem zapomnieć i pojenać się! Dlaczego oni to podniecają, > czy to zwierzęta? Nie wiem? Nie wiem! Świat się chyba skończy. I jeszcze jedno, bo z nerw, zapomniałem dodać, moja Matka była w Powstaniu Warszawy, miała wtedy 22 lata, jako ludność cywilna, chowali się po piwnicach, i Panu Bogu do dzisiaj dziękuje, że do piwnicy w której ona się ukrywała, pacyfikację robili Niemcy, a Ukraińcy z "SS", weszli obok, nie muszę chyba mówić, że nikt tam nie ocalał, matka moja wylądowała tylko na robotach u bauera, do dzisiaj żyje! Taka to różnica, naprawdę qrva, chciałem im wybaczyć i zapomnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 01.04.10, 23:56 Co za brednie i konfabulacja. Juz tysiac razy historycy wskazywali, ze rzekomy udzial SS Galizien w pacyfikacji Warszawy to mit, ale kolesie majacy problemy z czytaniem jeszcze do tych materialow nie dotarli. SS Galizien NIE STACJONOWALA w tamtym czasie w Warszawie, ani zaden jej odddzial lub pododdzial. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 02.04.10, 00:11 Dywizja walczyla na Lubelszczyznie i Podolu. Rozbita przez Armie Czerwoona wycofala sie na zakarpacie, w rejon Uzhorodu. Po odtworzeniu walczyla na Slowacji. Potem przerzucona do Austrii i Jugoslawii. NIGDY nie walczyla w rejonie Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bm_1807 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 02.04.10, 09:19 klosowski333 napisał: > Co za brednie i konfabulacja. Juz tysiac razy historycy wskazywali, ze rzekomy > udzial SS Galizien w pacyfikacji Warszawy to mit, ale kolesie majacy problemy z > czytaniem jeszcze do tych materialow nie dotarli. Nikt nie twierdzi że SS Hałyczyna wykazali się w Warszawie Wystarczy że działali w w okolicach tarnopola ( Huta Pieniacka , Podkamień ) Jednak wielu Ukraińców opowiedziało się po stronie hitlersynów na terenie Warszawy: 209 Kozacki Batalion Policji Pomocniczej Kozacy donscy pod dow. Bondarenki i Zinowiewa Ukraiński Legion Wołyński dow. Diaczenko . Poczytaj o działaniach batalionów Nachtgall, Roland czy 14 Dywizji Grenadierów SS. Masz przegląd bojców o wolność Ukrainy. bm Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 02.04.10, 22:17 klosowski333 napisał: Co za brednie i konfabulacja. Juz tysiac razy historycy wskazywali, ze rzekomy > udzial SS Galizien w pacyfikacji Warszawy to mit, ale kolesie majacy problemy z > czytaniem jeszcze do tych materialow nie dotarli. SS Galizien NIE STACJONOWALA > w > tamtym czasie w Warszawie, ani zaden jej odddzial lub pododdzial. Ty Kłosowski sam masz problemy z historią. Udział Ukraińców w tłumieniu powstania jest faktem. Wasyl Weryha w książce "Dorohami druhoj switowoj wijny. Lehendy pro uczast Ukrainciw w warszawśkomu powstanni 1944..." (Toronto 1980) dowodzi, że ukraińska dywizja Waffen SS Galizien (Hałyczyna) nie brała udziała w dławieniu Powstania Warszawskiego. I jako taka w zasadzie nie brała udziału. Jednak jest faktem, że 150-osobowa ukraińska kompania policyjna, stacjonująca przy alei Szucha, należała do SS Galizien, o czym pisze A. Borkiewicz w pracy "Powstanie Warszawskie" (Warszawa 1957), a przyjmuje za prawdopodobne nawet Kazimierz Podlaski (str. 97). Tak więc także i historia SS Galizien jest zbroczona krwią powstańców i ludności Warszawy. Dowodem koronnym na to, że żołnierze SS Galizien byli w Warszawie podczas Powstania Warszawskiego, jest m.in. to, że ci ukraińscy SS-mani mówili po polsku (Aleksander Kamiński "Zośka i Parasol", wyd. 3, Warszawa 1979). Byli to więc Ukraińcy z Galicji (skąd pochodzili ochotnicy do SS Galizien), gdyż Ukraińcy z rosyjskiej Ukrainy nie mówili po polsku. Także historyk niemiecki Hans von Krannhals, autor książki "Der Warschauer Aufstand 1944..." (Frankfurt am Main 1962), dowodzi, że w Warszawie była kompania dywizji SS Galizien. Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 08.04.10, 08:27 To co piszesz to po prostu fakty niezaprzeczalne. SS Galizien była wykorzystywana w wielu akcjach przeciwko Polakom i ślady działań jej poszczególnych oddziałów można znaleźć w wielu miejscach zbrodni. Kłosowskiemu333 prawdopodobnie chodziło o to że nie SS Galizien dokonała tej potwornej rzezi warszawskiej Woli. Chociaż jej żołnierze brali na pewno w tym udział Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 20.04.10, 04:55 Twoja matka prostytuwala sie w kasynie z Niemcami za szynke i majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
matadore1 Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 01.04.10, 23:13 Niech żyje Staszyński! Wiwat Barszczowice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 01.04.10, 23:17 "Bandera był przywódcą jednej z frakcji OUN, której zbrojne ramię - UPA, obarczane jest odpowiedzialnością za prowadzone od wiosny 1943 roku czystki etniczne ludności polskiej na Wołyniu i w Galicji Wschodniej. W Polsce przeciwko gloryfikacji Bandery i UPA protestowały środowiska kresowe. Jednym z organizatorów protestów był ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski." GW "zapomniała" oczywiście napisać, ze od lat, od czasów Prezydenta Kwaśniewskiego wspierała, w imię amerykańskiej strategi obliczonej na dziesięciolecia "wyrwania" Ukrainy spod rosyjskich wpływów, "demokratyczne" przemiany, nie tylko zresztą na Ukrainie, przymykając oczy na ich silny antypolski nacjonalistyczny charakter. Amerykanie w swojej strategi wykorzystania naszego kraju w "kreciej robocie" na Ukrainie nie sadzili, nie mogli sądzić, ze można być aż tak głupim jak jak nasza ogłupiała sfora dziennikarska z ta, w przypadku Ukrainy, z GW na czele, i jak nasze tradycyjnie juz odmóżdżone pajace polityczne żyjące własnymi chorymi fobiami i schizofrenicznym opętaniem. Swoja prymitywną i nachalną, żadną natychmiastowych sukcesów mających służyć ich interesom wyborczym, próbą ingerencji w wewnętrzne sprawy Ukrainy, nie tylko wspólnie, nasze, tradycyjnie już "pozbawione tej części mózgu której inni używają w polityce", pajace polityczne z naszą odmóżdżoną sforą dziennikarską doprowadzili nie tylko wzmożonej rosyjskiej czujności z racji na znaczenie Ukrainy w rosyjskiej strategi, ale również do niebywałego wzrostu nacjonalistycznych napiec pomiędzy naszym krajem a Ukraina. Nasi po prostu w imię kretyńskich, pyskatych i propagandowych potrzeb na użytek wewnętrzny, spierdolili Amerykanom ich, obliczona na kilka dziesięcioleci, podobnie jak ta w naszym kraju, subtelnie przygotowywaną operacje. I dziwić się później, ze Amerykanie maja naszych odmóżdżonych pajaców politycznych i nasze kretyńskie dziennikarstwo, te z GW włącznie, po prostu w dupie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 02.04.10, 00:53 1stanczyk ale tak w dwóch zdaniach, bez epitetów. O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "ale tak w dwóch zdaniach,bez (.)" O co ci chodzi? 02.04.10, 02:03 Poglowkuj jesli juz nie potrafisz wymazać zasłużonych epitetów. Pozostają fakty i trudno ich nie zauważyć cokolwiek i jakkolwiek bys nie napisał: liczne pomniki Stephana Bandery, ulice i place honorujące na Ukrainie ukraińskich bandytów, najwyższe odznaczenie ukraińskie nadane Banderze przez ukraińskiego byłego prezydenta Janukowicza "przyjaciela" naszego Prezydenta LK, z jednej strony i gazorurka pod Baltykiem z drugiej, która kosztować nas będzie nie tylko dużo większą uzależnienie od Rosji (bo kurek na gaz będzie oddzielny dla Europy i dla nas) ale również jeśli nie setki to dziesiątki miliardów €. Te moje epitety to jest nic. Ci ludzie co są odpowiedzialni za dotychczasowa politykę powinni nam wytłumaczyć (przed TS) czym się kierowali doprowadzając do takiej kompromitującej nas, wobec wszystkich którzy się temu dokładnie przyglądają sytuacji bo konsekwencje pozostaną na dziesięciolecia z trawlym pomnikiem uposledzenia umyslowego naszych pajacow politycznych jakim będzie gazorurka pod Baltykiem. Nasze dotychczasowe pajace z chwila uruchomienia gazorurki pod Baltykiem będą pośmiewiskiem nie tylko w Europie ale również dla naszych wnuków. Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: "ale tak w dwóch zdaniach,bez (.)" O co ci ch 02.04.10, 23:52 Dzięki. Co do "gazrurki" - jak byśmy Ruskim w dupę nie wleźli, to oni i tak wolą Niemców, no taką mają naturę. Niemcy im imponują i co poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Imponuja, a moze po prostu szukaja godnego siebie 03.04.10, 18:10 rywala ... forum.gazeta.pl/forum/w,902,109407783,109435644,_I_do_konca_jego_marnego_zywota_bedzie_ruskim.html Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Imponuja, a moze po prostu szukaja godnego si 03.04.10, 22:00 Stańczyk, jeśli jesteś ruskim propagandystą to mnie nabrałeś i straciłem czas, bo założyłem że jesteś Polakiem, który ma takie zdanie jak w linku. "Sprawa Honoru" L. Olsona i St. Cloud. Polecam. Trzeba mieć nerwy na wodzy, gdy się tę książkę czyta (bo się ma ochotę zastrzelić pierwszego spotkanego Moskala). Jest to historyczna opowieść reporterskim językiem o sytuacji Polaków w II Wojnie. Wspominają tam Jaruzelskiego: >W akcji tej zginęło wielu polskich żołnierzy, a Jaruzelski został lekko ranny. Po latach, wciąż nękany widokiem płonącej Warszawy i odorem pożogi i śmierci, którą nasiąkł jego mundur, zdobył się na ostrożny, usprawiedliwiający komentarz: "Zdobycie Warszawy było możliwe [.....] gdy powstanie warszawskie w żadnym razie nie jest w naszym interesie".< Nawet Jaruzelski przyznaje pośrednio, że pozostawienie płonącej Warszawy przez Stalina było decyzją polityczną, ideologiczną. Po co więc te kłamstwa, te udawane łzy? Pokonali Rosjanie faszyzm nie w imię wzniosłych ideałów, tylko w imię komunizmu i własnej potęgi. Chyba, że to są właśnie szczytne ideały dla kogoś. Warszawiacy walczący z faszystami byli dla nich wg. słów Stalina "bandą przestępców". Co mają Polacy świętować w Moskwie? Potęgę Moskwy, która nienawidzi Polski? Bo przecież komunistycznej Polski już nie ma. Stańczyk nie mów, że Jaruzelski jest rywalem, jest raczej janczarem wychowanym przez nich. Mi przykro jako Polakowi patrzeć na tego starego człowieka, doświadczonego przez los, zachowującego godność, jednak przetrąconego. Jest takie pojęcie, zdaje się "syndrom sztokholmski" - gdy ofiara porwania, w wyniku stresu, zaczyna współpracować ze swoim prześladowcą, wręcz sie z nim utożsamiać. Ja tak widzę Jaruzelskiego. Rosja Putina wielokrotnie pokazywała pogardę i wrogość Polsce - embargo, sprawa Katyńska jest probierzem ich stosunku do Polski takiej jaka ona jest - kontynuatorki II RP. Bo PRL to oni może i lubili. Wasala, taką: - "kurica nie zagranica". Ale my k u r w a już nie jesteśmy PRL!! - (użyłem k..wa , bo może jesteś jednak Ruskiem i chciałem byś zrozumiał, podobno do Ruskich tak trzeba) Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ten ksiądz to jakby nakręcony przez ruskich.. 01.04.10, 23:22 zostawić tę Ukrainę..oni się nie zmienią...byle kacap zmienia ich na powrót w wiernych żołnierzy w szeregu .. mów takiemu święte słowa a on mówi ,,maja karowa,,.. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 01.04.10, 23:50 Isakowicz-Zalewski ciagle jątrzy. To nie tylko maly czlowieczek, pelen frustracji, zgorzknialy, ale w jakims sensie czlowiek, ktory nieustannie dziala na szkode Polski. Jego cechuja postawy niegodne chrzescijanskiego kaplana czy żadza zemsty i niezdolnosc do wybaczania. Wszystkich krytykuje, gotowy jest zawsze pierwszy rzucic kamieniem. Czy on tak cynicznie gwalci religie chrzescijanska czy nieswiadomie, z glupoty i podlosci? Tu nie ma mowy o dazeniu do prawdy, bo u nas wszyscy ja znaja. A Ukraincy ze swoich zbrodni niech rozliczaja sie sami. Przyjdzie taki czas, ze do tego dorosna. Poki co wojna z nimi, ku uciesze Moskali, nie lezy w naszym interesie, ale krotkowzroczny, msciwy i nikczemny Isakowicz-Zalewski nie zdaje sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 01:09 klosowski333 Ukraińcy zerwali się z łańcucha kilkanaście lat temu. Właściwie ich spuszczono, bo Polacy zrobili bałagan w Sojuzie i nie było komu pilnować. Ich zasługa w zdobyciu wolności jest żadna. Skończył się czas pobłażania. Albo są odpowiedzialni i przyjmują zasady cywilizacji albo siedzą w getcie odgrodzeni kolczastym drutem. Nikt wściekłego psa do domu nie wpuszcza. Ruscy mają swoje sposoby ale na dzisiejsze czasy trudne do zastosowania. Prawdopodobnie będą ich kawałkować od Krymu poczynając. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Dlaczego na ołtarzu politycznych błędnych rachub, 02.04.10, 01:42 w imię chorej rusofobi gotowy Jesteś, podobnie jak nasze pajace polityczne, czekać nie na Rosjan "aż do tego dorosną" ale właśnie na Ukraińców? Rosjanie, w przeciwieństwie do Ukraińców, swojej państwowości nie budowali na antypolskiej nacjonalistycznej ideologi, która zrodziła nie tylko barbarzyńska eksterminacje naszych rodaków na kresach wschodnich ale również dzisiejsze honory jakimi wyróżniają zwykłych morderców . Sowieci mordowali tak samo nas, jak i swoich. Ukraińcy mordowali swoich głównie wtedy kiedy ci nie chcieli nas mordować. Różnica pomiędzy nasza polityką żałosnego "chowania głowy w piasek" w imię leczenia naszej rusofobi, w odniesieniu do obecnego rosnącego antypolskiego nacjonalizmu na Ukrainie, urągającą naszym licznym barbarzyńsko pomordowanym przez Ukraińców ofiarom, a "wojna z nimi" wyraża propagandowy charakter Twojego postu. Przecież dokładnie to samo można napisać o Katyniu. "Tu nie ma mowy o dążeniu do prawdy, bo u nas wszyscy ja znają. A Moskale ze swoich zbrodni niech rozliczają się sami. Przyjdzie taki czas że do tego dorosną. Póki co wojna z nimi, ku uciesze Waszyngtony, Watykanu i Berlina, nie leży w naszym interesie ale krótkowzroczne", opętane i nikczemne rusofoby nie zdają sobie z tego sprawy" Cóż takiego jest w tym zdaniu co Cie razi. Pewnie te nasze szmatławe aspiracje do "chrześcijańskich korzeni", ambicje do Europy nie "Środkowej" czy "Wschodniej" ale tej "Zachodniej", ta nasza nieskrywana wściekłość jaką powoduje nasze spojrzenie na Rosję i słuszna zresztą, jak się po dwudziestu latach naszego suwerennego bezmózgowia okazuje, obawa, że nasze obecne ambicje i aspiracje przerastają, tak jak dotychczas przez wieki, nasze nie tylko obecne zresztą możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 02.04.10, 22:26 klosowski333 napisał: Isakowicz-Zalewski ciagle jątrzy. Fakt. Zaleski zachowuje się jak Wiesenthal, który siał nienawiść między Żydami a Niemcami. ps. Kłosowski ty durniu..:) Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na konferencji ks. Isakowicza - Zaleskiego kr 03.04.10, 11:55 malym czlowieczkiem to jestes ty, popierasz ludobojstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.veritas Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 02.04.10, 06:36 ks.Isakowicz do cywila,a sukienka do szafy Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka ks. Isakowicza-Zaleskiego 02.04.10, 07:14 Tego ksiedza rozrabiacza powinni wyrzucić spowrotem do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
bm_1807 Re: ks. Isakowicza-Zaleskiego 02.04.10, 09:39 12345janka napisał: > Tego ksiedza rozrabiacza powinni wyrzucić spowrotem do Polski Ks. Zalewki ma odwagę publiczne poruszać tematy, których politycy czy biskupi panicznie nie dotykają. Osobiście broni swoje poglądy ARGUMENTAMI, działa, aktywnie angażuje się społecznie, nie idzie na kompromisy, nie chowa głowy w piasek. Ma HONOR i GODNOŚC, nie boi sie głosic prawdy. Ja go podziwiam a pyskacze internetowi i malkontenci bez jaj - szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Dla niektórych psy sa "bogami" ... 02.04.10, 14:52 Spór ten jest nieunikniony. Dla Ukrainy Stepan Bandera jest bohaterem, a dla Polski, bandytą. Jakie rozwiązanie? Żadnedo. Tylko czas leczy tego typu rany. Upłynie 50-100 lat, zanim ten ból się zacznie zacierać. W międzyczasie, albo rzady powezmą kroki, by załagodzić tą sprawę w sposób sztuczny, albo Ukraina nie wejdzie do Unii Europejskiej. Kraje Unii nie mogą się nienawidzieć! Jeśli jednak udało sie takie sztuczne "załagodzenie" pomiędzy Polską a Niemcami, to dowód, że i tu to jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: voiceinthedesert 02.04.10, 16:09 voiceinthedesert napisał: Dla niektorych psy sa "bogami" ... > Spór ten jest nieunikniony. Dla Ukrainy Stepan Bandera jest > bohaterem, a dla Polski, bandytą. Jakie rozwiązanie? Żadnedo. Tylko > czas leczy tego typu rany. Upłynie 50-100 lat, zanim ten ból się > zacznie zacierać. W międzyczasie, albo rzady powezmą kroki, by > załagodzić tą sprawę w sposób sztuczny, albo Ukraina nie wejdzie do > Unii Europejskiej. Kraje Unii nie mogą się nienawidzieć! Jeśli > jednak udało sie takie sztuczne "załagodzenie" pomiędzy Polską a > Niemcami, to dowód, że i tu to jest możliwe. Absolutnie nie masz racji. Zlo jest zlem i, tylko i wylacznie, na taka nazwe i traktowanie zasuguje. Twoje gadanie o "zlagodzeniu" jest obledem gdyz praktycznie popiera OUN-UPowkie ludobojstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszwar Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 02.04.10, 16:22 Isakowicz powinien zająć się pedofilami w kościele,chyba że nie chce sprawiać przykrości kolegom albo uważa że nic się nie dzieje bez wiedzy Boga czyli "Bóg tak chciał" Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 02.04.10, 16:38 a niby dlaczego?ja uważam,że zajmuje się bardzo ważnym problemem i chwału mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 03.04.10, 11:57 januszwar masz prawo milczec LEWAKU! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Do krytykujacych ks. Isakowicza-Zaleskiego 03.04.10, 14:17 Zachowujecie sie skandalicznie - dokladnie tak jak rasowe polonofoby i antyklerykaly, ktorym zalezy tylko na tym aby dolozyc temu ksiedzu, ktory jako jeden z nielicznych ma odwage mowic o ofiarach ludobnojstwa. Widac jak na dloni, ze ludobojstwo dokonane na Polakach przez OUN-UPowcow macie gdzies. Zachowujecie sie jak podle gnojki nie majace za grosz poczucia wstydu oraz przyzwoitosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Do krytykujacych ks. Isakowicza-Zaleskiego 03.04.10, 16:02 Mi zależy przede wszystkim na zgodzie między narodem polskim i ukraińskim. Ten klecha w tym bardzo przeszkadza, prowokuje ataki skrajnych nacjonalistów ukraińskich, te ataki są rozdmuchiwane przez media i w ten sposób tworzą się antyukraińskie nastroje w Polsce. Bo w tym momencie Ukrainiec będzie się kojarzył z banderowcem mordującym dzieci w okrutny sposób. Chcesz powiedzieć że wszyscy Ukraińcy tacy są? Niech sobie wielbiciele Bandery pokrzyczą na Ukrainie, niech składają kwiaty pod pomnikami. To są wewnętrzne sprawy Ukrainy. Niech Ukraina trzyma swoich nacjonalistów i faszystów u siebie, Polska swoich u siebie, księżulo niech wreszcie się zatka i przestanie mącić, a ludzie niech nie przekazują nienawiści swoim dzieciom i wnukom. Wtedy będzie zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: the_ukrainien 03.04.10, 17:21 Nonsensy wypisujesz! Zgoda moze byc tylko po przyznaniu sie do ludbojstwa. Zgoda bedzie tylko wowczas gdy oparta bedzie na prawdzie. To nie jest wewnetrzna sprawa ukainska! Bylby taka gdyby Ukraincy mordowali sie nawzajem. Tymczasem wymordowali okolo cwierc miliona Polakow i wcale nie zdradzaja ochoty do przyznania sie do swego ludobojstwa - a jego przywodcow gloryfikuja. Kiepsko u ciebie z logika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: the_ukrainien 03.04.10, 18:03 Bandera nie był zbrodniarzem. Nie może być odpowiedzialny za to co się stało bo w tym czasie garował. Tworzyły się lokalne bandy złożone głównie z tłuków którzy nawet podpisać się nie potrafili. Czego wymagasz od analfabetów podburzanych przez kler? Jaka w tym wszystkim była rola NKWD to tego się raczej nie dowiemy. Dzisiejsza Ukraina nie może brać na siebie odpowiedzialności za to ludobójstwo bo nawet nie było wtedy takiego państwa a to co powstało po rozpadzie ZSRR to paradoksalnie dzięki Stalinowi przeciw któremu (między innymi) próbował walczyć Bandera. Taka tam właśnie była popieprzona sytuacja. Jak by nie było to w Polsce są bohaterami ci którzy walczyli o jej niepodległość. Tak samo Bandera jest bohaterem Ukrainy właśnie za to że walczył o jej niepodległość a nie dlatego że niepiśmienna, tępa dzicz powyrzynała w pień całe wsie. Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: the_ukrainien 03.04.10, 23:18 Podziwiam twoją aktywność na forum, zaangażowanie w "pojednanie"... Używasz poprawnej polszczyzny. Choć występujesz z pozycji Ukraińca. Twoja naiwność, a może zła wola budzi co najmniej politowanie. Sprawa Wołynia była w Polsce skrywana (złe słowo, bo wszyscy o niej w Polsce wiedzą, raczej odrzucana, bo bardzo przykra - tak potworna, że nie chce się o niej myśleć, sprawia ból). Była taka poprawność polityczna by jej wysoko nie podnosić, by nie rozdrapywać ran. Ale Ukraińcy, bo chyba nie my nakazaliśmy Juszczence ją podnieść bardzo wysoko. Zrobili to przeciw Polakom, by im napluć w twarz. Polska jest krajem demokratycznym (dlatego możesz tu pisać), rodziny kresowian mają tu głos i nikt go nie zagłuszy, więcej - mają kartkę wyborczą. Ci ludzie zostali pozbawieni swojej małej ojczyzny, doznali olbrzymiej krzywdy, która domaga się rozliczenia. I szantażowanie ich, że niby Rosja... - Rosja już coraz mniej może Polsce zaszkodzić - przykładem embargo żywnościowe, z którego musieli się rakiem wycofać (musieli!). Polacy wyciągali rękę, lecz zostali odtrąceni... Gdzie jest szacunek dla polskich mogił? Szacunek dla zabytków? Jaka może być odpowiedź na ukraiński szowinizm depczący uczucia kresowian? Buńczucznie wygrażając Polsce co chcecie osiągnąć? Banderę na sztandarach noszą szowiniści, właśnie oni. Dążycie do konfrontacji z polskimi szowinistami? Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: the_ukrainien 04.04.10, 12:05 Bandy dzikusów wyrzynających w pień całe wsie miały tyle wspólnego z UPA co kibole z kibicami. To było pole do popisu dla lokalnych bandziorów, którzy zastraszali całą okolicę że kto nie z nimi ten przeciwko nim. Ludzie musieli współpracować jeśli chcieli przeżyć. Nikt tego nie kontrolował, a Rosji było na rękę żeby się tam wszyscy wybijali nawzajem. Bandera nie jest tu niczemu winny ani tym bardziej naród ukraiński. Nikt i nic nie zwróci życia tym ludziom ani nie cofnie czasu. Większość tych którzy to zrobili, już nie żyje. Zostało ich bardzo niewielu i stoją już na grobem. Czego i od kogo teraz mogą chcieć rodziny kresowian? Może mam powiesić na drucie kolczastym moją 9 letnią kuzynkę bo jest 3/4 Ukrainką i w związku z tym ponosi odpowiedzialność za ludobójstwo dokonane kilkadziesiąt lat przed jej urodzeniem? Czy może ją wypatroszyć, oczy jej wydłubać albo upiec żywcem nad ogniskiem żeby było sprawiedliwie? Bo ja już kompletnie nic nie rozumiem czego wy w ogóle chcecie. Krwi? I gdzie masz ten ukraiński szowinizm? Każdy kraj ma swoją Młodzież Wszechpolską, ONR czy NOP. Myślisz że to jest głos całego narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
bm_1807 Re: the_ukrainien 04.04.10, 23:35 Nie wiesz albo świadomie przemilczasz fakty historyczne. Spora cześć polskich historyków twierdzi że: czystka etniczna na Wołyniu, czy mordy na Podolu i Pokuciu były zaplanowaną i metodycznie realizowaną akcją spełniającą wszelkie kryteria ludobójstwa przeprowadzoną przez struktury militarne oun czyli upa na czele których stali Szuchewycz Bandera, Klaczkiwski. Zaangażowanie miejscowych Ukraińców w napady i rabunek po części wynikało ze strachu przed metodami upa - znamy relacje świadków, wielu Ukraińców zostało zmuszonych do zabicia swojej żony Polki czy dzieci z mieszanego małżeństwa pod groźba utraty życia w męczarniach. Historycy polscy szacują że zginęło z rąk banderowców zginęło ok 30 tysięcy Ukraińców. Znamy relacje o haniebnych postawach księży prawosławnych, którzy nawoływali do " wyrywania kąkolu z ukraińskiej pszenicy" i święcili broń banderowcom i czerni. Swoim dzieciom czy Ukraińskiej rodzinie powinieneś dać jasny przekaz; zło nazwać złem i pokazać ludzi i postawy godne do naśladowania. bm Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: the_ukrainien 05.04.10, 03:11 Tym zestawieniem swojej dziewięcioletniej kuzynki z drutem kolczastym zajechałeś mnie prosto w serce. Życzę jej oczywiście jak najlepiej, by mogła zrealizować wszystkie swoje aspiracje. Jednakże wśród tych aspiracji nie może być np. włączenie Krakowa do Ukrainy - próbuję żartować, choć temat nie jest do żartów. Uciekasz od tematu, który można nazwać w skrócie: jaki jest wasz stosunek do Polski? Nawet pobieżne, z Wikipedii zapoznanie się z życiorysem Bandery pokazuje, że był on wrogiem Polski. Mimo, że był synem popa, nie uznawał przykazania "nie zabijaj" (brał udział w zabójstwie polskiego urzędnika w czasach pokoju, nie w samoobronie). Czyżby popi uczyli innego dekalogu? Potem nie uznawał jurysdykcji polskiego sądu. Jego arogancka postawa przed polskim sądem zyskała mu mir u swojaków. Jako duchowy przywódca, nakreślił drogę ku szczęśliwości owych swojaków - czystki etniczne. Jako antypolak, nie miał oporów nosić polski paszport, chyba z polskim orłem (nie parzył go?), wśród lubianych przez niego Niemców. Został zamordowany sporo po wojnie. Miał więc czas by odnieść się do mordów wołyńskich. Zrobił to? W każdym narodzie są zbiry i menele. Ale Juszczenko, oddający cześć zaprzysięgłemu wrogowi Polski, Polaków, innych mniejszości, który odrzucał współistnienie - Juszczenko menelem nie jest, wie co robi. Jest pytanie, jaka jest granica? Że wrócę do początkowego "żartu". - Czy Ukrainiec urodzony w Krakowie ma moralne prawo wymordować swoich sąsiadów, bo nie może żyć w takim nieukraińskim towarzystwie? Odpowiedz Link Zgłoś
lijko Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzycz... 03.04.10, 15:48 Isakowicz-Zaleski - eSBecka wtyczka rżnąca narodowego bohatera. Najpierw celem jego ataków był kościół, teraz Ukraińcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bm_1807 Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 04.04.10, 23:44 nie Ukraińcy! NIE WOLNO uogólniać i poniżać uczciwych ludzi tylko bandyci z upa tzw. banderowcy od ich ideologa Bandery oraz odradzający się na Ukrainie i niestety w Polsce neobanderowcy stawiający nielegalnie pomniki rezunom na polskiej ziemi w bieszczadach i na lubelszczyźnie. bm Odpowiedz Link Zgłoś
lijko Re: Na konferencji ks. Isakowicza-Zaleskiego krzy 05.04.10, 23:06 Dlaczego niestety!? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 re: the_ukrainian 04.04.10, 14:26 Zapomniales o jednej malutkiej rzeczy. Hitler nikogo osobiscie nie zabil, a policz ilu niewinnych ludzi zabil jego system???! Nie sadz, ze jestesmy naiwni. Czytajac twoje wypowiedzi, smialo mozna powiedziec, ze rzniesz glupa! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Ksiadz, Katyn i Wolyn 05.04.10, 16:36 1. Niepodlegla Polska ma wystarczajaco duzo utalentowanych polemistow, dziennikarzy, politykow, a nawet pseudo-politykow. To nie PRL gdzie Kosciol byl ostoja opozycji. W dzisiejszych czasach miejsce ksiedza, nawet ormianskiego, jest w konfesjonale, na ambonie i przy oltarzu. W przeciwnym razie, naduzywa autorytetu Kosciola do spraw nie majacych nic wspolnego z religia. 2. O Katyniu istotnie duzo sie mowi. I nie ma watpliwosci, ze w Polsce panuje powszechne potepienie Stalina i jego zbrodniczego NKVD za ten i inne mordy dokonane na Polakach. Prezydent i premier tak czy inaczej czcza pamiec zamordowanej elity spoleczenstwa polskiego wespol z de facto jedynowladca panstwa, ktore jest kontynuacja sowieckiego imperium. W przeciwienstwie do RFN, nowa Rosja nie odciela sie od sowieckich zbrodni, nie potepila agresji na Polske, kraje baltyckie, Finlandie. Nowa Rosja nie potepila, nie mowiac juz o pociagnieciu do odpowiedzialnosci karnej, funkcjonariuszy NKVD odpowiedzialnych za morderstwa patriotow na ziemiach okupowanych przez Sowiety, za gehenne milionow niewinnych cywilow wywiezionych na Sybir i do Azji Centralnej. Kiedy Putin potepi masowe gwalty popelnione przez Armie Czerwona? Dzisiaj sadzi sie Chorwatow i Serbow za podobne zbrodnie, a przeciez czerwonoarmiejcy maszerujacy 9 maja na placu Czerwonym to banda przestepcow seksualnych. Ruski jedynowladca z oburzeniem wola wielkim glosem o "nazistowskich kolaborantach" na Ukrainie. Ten tam jedynowladca panuje w kraju gdzie spoleczenstwo uwaza, ze ich rzad byl JEDYNYM niezlomnym przeciwnikiem hitleryzmu. Rosjanie i ksiadz Isakiewicz-Zaleski nie chca pamietac, ze do czerwca 1941 roku Sowiety byly jednym z najwierniejszych sojusznikow Hitlera i wespol z nim grabily Europe. Z bandziorami czesto tak bywa, ze po dokonaniu zbrodni potluka sie o podzial lupow albo jeden dojdzie do wniosku, ze wspolnika juz nie potrzebuje. Dzisiejsza Rosja nie odciela sie od tamtych kolaborantow i zbrodniarzy. Wrecze przeciwnie, dzisiejsza Rosja nie tylko chroni ich przed odpowiedzialnoscia karna, ale odznacza orderami i nadaje przywileje weteranow. Wsrod maszerujacych 9 maja na placu Czerwonym "weteranow," ci ktorzy strzelali polskim oficerom w tyl glowy beda szli ramie w ramie z tymi, ktorzy strzelali w tyl glowy ukrainskim wiezniom politycznym we Lwowie podczas panicznej ucieczki Sowietow w czerwcu 1941. Defilade takich wlasnie zbrodniarzy bedzie odbieral Putin i Medvedev. Kto wie, moze zaprosza premiera i prezydenta Polski i wielkiego gubernatora Malorosji. Ten ostatni ponoc siedzial juz za gwalt wiec do "weteranow" pasuje jak ulal. W swiatecznym wydaniu Gazety Wyborczej jest artykul, w ktorym autor obrazowo porownuje poparcie Putina dla kampanii ksiedza Isakiewicza: "Diabel w ornat ubrany i ogonem na msze dzwoniacy." Strzal w dziesiatke. 3. Pamiec historyczna to rzecz swieta. Kampanie szerzace nienawisc to rzecz zupelnie odmienna. Ta pierwsza jest domena historykow i publicystow; ludzi dla ktorych rzetelnosc informacji i obiektywizm jest wartoscia nadrzedna. Istotnie tylko na takiej prawdzie historycznej i obiektywizmie mozna budowac normalne stosunki miedzy narodami. Wydaje sie, ze taki process jest na dobrej drodze z Niemcami. Podobnie dzialo sie w relacjach polsko-ukrainskich. Stawiam teze, ze obecny kryzys ma wiele wspolnego z wyparciem wplywow amerykanskich ze strefy bylego ZSRR i skuteczna akcja putinow odzyskiwania pelnej kontroli na tych terenach. Gruzja legla w gruzach militarnie, Ukraine rzucili na kolana gospodarczo. W tej ostatniej, ze wzgledu na rozmiary, konieczne jest zniszczenie jakichkolwiek ruchow niezaleznego bytu. W czasach zimnej wojny Sowiety nie szczedzily wysilkow aby zdyskredytowac wszelkie ruchy narodowe od Estonii po Kaukaz. W razie potrzeby KGBisty strzelali z parasolki do przesadnie upierdliwych. Dzisiaj Lotwa i Estonia wymknely sie bezpowrotnie. Ale Ukraine moze jeszcze zalatwic. Najpierw wyizolowac wszystkie ruchy niepodleglosciowe jako kolaboranckie, anty-semickie, anty-polskie. To, ze przede wszystkim smiertelnie anty-sowieckie nalezy wygluszyc. Polakow, jedyne spoleczenstwo, ktore dobrze wie, ze za maska dobrodusznego rosyjskiego misia kryje sie niebezpieczny drapieznik, trzeba podburzyc z pomoca platnych swiadomych lub nieswiadomych agentow takich jak ksiadz Isakiewicz. Przeciez nie kazdy dzialacz Solidarnosci musial zdawac sobie sprawe, ze realizuje wytyczne CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kapitankloss2 05.04.10, 17:58 Glupoty skonczone wygadujesz, gdyz jestes wyraznie uprzedzony! Kazdy Polak ma prawo (a wg mnie nawet obowiazek!) wypowiadania sie na temat ludobojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Ksiadz, Katyn i Wolyn 05.04.10, 20:36 W pełni zgadzam sie z twierdzeniem, że W Moskwie będzie parada kłamców i blagierów, ze dwaj rabusie pobili się o łupy i ten zbir, który wygrał, teraz świętuje. Natomiast nie zgadzam się z tezą, że być może ks. Isakiewicz ma cokolwiek wspólnego z CIA, czy GRU. Ten człowiek upomina się o fundamentalne prawdy, nie nawołuje do odwetu. Ukraińcy nie bardzo wiedzą co zrobić z wolnością. Polacy ją chcieli dla samej wolności. Ukraińcy chcą jej przeciw komuś, to jest ślepa uliczka. Z Ukrainy słychać antypolskie pomruki, widać postawę roszczeniową. Za udzielone wsparcie sprzed paru lat, mamy gloryfikację antypolskich ruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re:Pomruki slyszysz 20.04.10, 04:59 ba3nski napisał: > W pełni zgadzam sie z twierdzeniem, że W Moskwie będzie parada kłamców i blagie > rów, ze dwaj rabusie pobili się o łupy i ten zbir, który wygrał, teraz świętuje > . > Natomiast nie zgadzam się z tezą, że być może ks. Isakiewicz ma cokolwiek wspó > lnego z CIA, czy GRU. Ten człowiek upomina się o fundamentalne prawdy, nie nawo > łuje do odwetu. > > Ukraińcy nie bardzo wiedzą co zrobić z wolnością. > Polacy ją chcieli dla samej wolności. Ukraińcy chcą jej przeciw komuś, to jest > ślepa uliczka. Z Ukrainy słychać antypolskie pomruki, widać postawę roszczeniow > ą. Za udzielone wsparcie sprzed paru lat, mamy gloryfikację antypolskich ruchów > . w sraczu jak srasz Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ksiadz, Katyn i Wolyn 05.04.10, 21:05 mógłbyś chociaż w Świeta: 1.nie pić, 2.nie wypisywać głupot. ile trzeba podłości aby wymazywać pamięć o przeszło 100000 bestialsko pomordowanych Polakach i rozgrzeszać ich morderców a także tych co dzisiaj tym mordercom masowo stawiają pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: lijko 06.04.10, 00:37 lijko napisał: > Myślałem, ze Venus jest jedna!? Za to zaslepionych wielbicieli przywodcow ukrainskiego ludobojstwa jest az nadto wielu!!! Widac, ze historia NIC was nie nauczyla. Nawet Niemcy okazali sie od was lepsi gdyz potrafili przyznac sie do winy, potepic postepowanie swoich ludobojcow i przeprosic. Was jakos na to nie stac. Wolicie zyc w zaklamaniu. Pamietajcie, ze klamstwo ma to do siebie iz zaklamanych kopie porzadnie w tylki. Odpowiedz Link Zgłoś
ba3nski Re: Ksiadz... - Ja to ja. 06.04.10, 01:15 Przy okazji, poprawnie jest ks. Isakowicz - zasugerowałem się pisownią adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: Ksiadz...ma prawo 07.04.10, 02:44 Zgadzam sie calkowicie, ze ksiadz ma prawo do wypowiadania sie na ten temat. Ale jako prywatna osoba i obywatel! Ambona i sutanna to atrybuty, ktore trafily mu sie z racji wykonywanego zawodu. A ksiadz Dwojga-Nazwisk uzywa autorytetu swojej profesji do propagowania akcji, ktore nie sa sankcjonowane oficjalnie przez jego pracodawce. Wyloze ci to wet3 jak wiejski ksiadz swoim parafianom: Lekarz, ktory reklamuje odzywki dietetyczne i identyfikuje sie jako lapiduch w tychze reklamach naduzywa autorytetu profesji lekarskiej do celow osobistych (niekoniecznie materialnych). Ktorys z adwersarzy stwierdzil, ze nie zgadza sie z moim oskarzeniem, ze ksiadz Dwojga-Nazwisk Ormianski jest agentem CIA/GRU/CBS/KGB/NKWD/Odzialu II/itp. Ja twierdze, ze jak nie jest takim platnym agentem swiadomie to robi z cala pewnoscia za usluznego glupca. Z gory zaznaczam, ze nie chodzi mi tu o sedno jego sprawy a raczej zamierzona lub niezamierzona glupote przyslugiwania sie moznym tego swiata. Przed sojusznikiem Putinem byl przeciez jeszcze wiernopoddanczy list do ambasadora Gornej Wolty w W-wie o wstawiennictwo przeciw brunatnym rowerzystom zza Buga. W tymze liscie ksiadz Dwojga-Nazwisk Ormianski skamlal o zaslugach swojej cioci, ktora znala kobite co jej sasiadka widziala jak ktos ukrywal Gornowoltowcow przed skinheadami. Odpowiedz Link Zgłoś