dyktator_bolandy 19.04.10, 17:08 akurat na start w dorosłe życie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rockville "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 17:11 Dziwny kraj.Zgwalcono dziecko, obnizono odszkodowanie, bo ktos wczesniej opublikowal zdjecie. Jezeli to dziecko zostalo by ponownie zgwalcone, to pedofil bedzie mial obnizona kare, bo dziecko ktos przedtem zgwalcil.... Zboczeni sedziwie, zboczony system sprawiedliwosci.... Opublikowano zdjecie zgwalconego dziecka, za co gazeta powinna byc zamknieta, a odpowiedzialni dziennikarze osadzeni w wiezieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Zgadza sie: w Polsce kasta prawnicza w tym 19.04.10, 17:36 sedziowie to wyjatkowy gnoj. Po prostu glupi i do tego zli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Zgadza sie: w Polsce kasta prawnicza w tym 19.04.10, 22:44 cóż, sami wyhodowaliśmy tych śmieci.... debile, którzy pchają się do szkółek z nadzieją, że będą zarabiać tysiące PLN a my wchodząc do sądu, notariusza, prawnika, adwokata... mówimy do nich tak, jakby byli nie wiadomo kim kiedyś taki jeden radca prawny z firmy produkującej mydła i wciskające je głupim klientom, wyszkolił dzieciaka i wymusił odszkodowanie za rzekome zmuszanie do zeznań nieletnich - tylko że nie zauważył, że nie wychował bachorów, które spowodowały uszkodzenie mienia, kolizję w ruchu lądowym, nie respektowały nakazu wyprowadzania zwierząt na smyczy i dodatkowo uciekły z miejsca zdarzenia kolejny przykład złodziejstwa i bandyctwa - SSR Sylwia G. z "Sądu Pracy" - wynalazła paragraf i nakazała płacić za sprawę w której definitywnie zostałem poszkodowany przez pracodawcę, który w dodatku oszukał ZUS (wypłacił mi rzekomo za urlop) i Urząd Skarbowy ("wypłacił" mi w PIT jakieś pieniądze, których bank nie widział) - "prawniczyna" nie zrozumiała, że proszę sąd o obniżenie kosztów bo w tym czasie byłem bez pracy (debil wytłumaczył, że powinienem odkładać kasę na ewentualne sprawy z pracodawcą) kolejny przykład debilizmu prawników, to sądy od mandatów - świateł na skrzyżowaniach nie ma kto wyregulować, lewoskręty są tak zrobione, że trzeba mieć mocne nerwy, na Modlińskiej co dziennie jeździ się po 100 km/h i psy tego nie widzą (a jak już złapią to nie podpisują protokołów z fotkami, nie dają protokołu kalibracji urządzenia, nie respektują ustawy pocztowej i mają za nic to że trzeba się zrywać z pracy żeby do nich pojechać na zeznania) - do debili z sądów nie dociera, że jeśli ktoś płaci mandat na raty, to nie ma kasy, żeby go od ręki zapłacić i straszą komornikiem a najgorsze jest to, że czarnuchy sprowadzone przez mieszka pierwszego bronią to bydło, a zwykłym ludziom wmawiają bujdy o jakiejś pozaziemskiej sprawiedliwości - której sami nie umieją zastosować tu na ziemi i piętnować bandyterkę qfc napisał: > sedziowie to wyjatkowy gnoj. Po prostu glupi i do tego zli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 18:31 > Dziwny kraj.Zgwalcono dziecko, obnizono odszkodowanie, bo ktos > wczesniej opublikowal zdjecie. Jezeli to dziecko zostalo by ponownie > zgwalcone, to pedofil bedzie mial obnizona kare, bo dziecko ktos > przedtem zgwalcil.... Dwie różnie sytuacje. Gwałciciel jest karany za czyn. Odszkodowanie jest wyznaczane ze względu na szkodą poniesione przez ofiarę oraz tego ile zyskał pozwany na tym. Zdjęcia były już upublicznione, Fakt je "tylko" wrzucił do szerszego obiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
qrld "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 17:14 pieprzeni padlinożercy... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia19734 "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 17:15 i ponieważ zasięg gazety był o wiele wiekszy niż zasięg publikacji zdjęć w internecie, to zadośćuczynienie od gazety należało obniżyc. nie wiem, czy p. Trębska nie znała motywów wyroku, czy też dziennikarz nie zrozumiał, co mówiła - w kazdym razie, tzw. "kupy" się to nie trzyma. 250 tys. to była kropla w morzu w tym przypadku, Lisowie tyle dostali we dwójkę, a artykuły nie były tego "kalibru". m Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 18:33 Lis miał lepszego adwokata. Swoją drogą dziewczyna po takim wyroku ma wolną drogę do podobnego odszkodowania od osoby która te zdjęcia opublikowała w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Skandal ! Tyle czasu w PL czeka sie na sprawie.. 19.04.10, 17:29 ..dliwosc (4 lata na prawomocny wyrok). CHORE. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 17:34 No i slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 17:35 Czemu nie 2 mln. Moze to by te glupia gazete czegos nauczylo. Polskie sadawnictwo poracha!! Odpowiedz Link Zgłoś
robstork Mało - szambo zapłaci i zrobi to samo za tydzień 19.04.10, 17:56 Ależ to przecież gazeta szambo, hiena prasowa czytana wyłącznie przez zwyrodniały margines społeczny. Takie publikacje powinno się karać dotkliwie dla wydawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo Re: Mało - szambo zapłaci i zrobi to samo za tydz 19.04.10, 18:25 Jak to powiedział Piłsudski: "Naród wspaniały, tylko ludzie ch**e." Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Sedziowie to głupki 19.04.10, 18:33 Ja kazał bym zlikwidować tą szmatę FAKT, a potem zasądził 5 milionów ! W USA dostała by 50 milionów, ale nigdy by takiego zdjęcia nie opublikowano, ze strachu orzed sadem! robstork napisał: > Ależ to przecież gazeta szambo, hiena prasowa czytana wyłącznie przez > zwyrodniały margines społeczny. Takie publikacje powinno się karać dotkliwie > dla wydawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 18:27 Żerują na słabszych. 200 tys. to i tak skromna kara dla nich, bo nie oni wstydzą się czegoś czego nie zrobili z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 18:30 Fakt to wyjątkowe gnoje bez sumienia, które zamienili na portfel. Sąd mało im zasądził. A kto ich czyta-podobno 600 tys ludzi. Ich pewnie takie zdjęcie nie zbulwersowało, to takie podniecające pogmerać w czyichś prywatnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 18:43 Ta gazeta to zwykły szmatławiec,czasami wpada mi w ręce u znajomych,jak coś takiego można w ogóle czytać?. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 21:51 Z kim się przestaje takim się staje. Odpowiedz Link Zgłoś
djhejter "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 18:46 tak mało?? Ps. tych gnojków do gazu i będzie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
rush2112 "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 18:48 Czytam te wszystkie posty oburzenia i zastanawiam sie, czy wyrazić swoją opinię. Spróbuję. Moim zdaniem winni jesteście Wy wszyscy i to Wy powiniście się zrzucić na karę. Bezapelacyjnie. Media są takie jak oczekują czytelnicy. Pogoń za sensacją, za brutalnymi zdjęciami. Nie bronię tutaj Faktu, wyrok być może słuszny ale chętnie podałbym do sądu prasę publikującą zdjęcia urwanych rąk na zdjęciach z Afganistanu czy Iraku. Więc krótko mówiąc: Polaczki dajcie se siana .Albo skarżmy wszystkich za bulwersujące zdjęcia albo przestańcie się ustosunkowywać do zdjęć w prasie. Dla słabo myślących ( a jest Was tu większość) : Jakby mój ojciec , brat, kuzyn, zginał od wybuchu miny na wojnie to osobiście nie chciałbym aby pokazywano na zdjęciach jego kawałka ciała np. ręki. Chcecie krwi ? Top macie hipokryci. Prasa bez pogoni za sensacją nie byłaby czytana/kupowana więc drukuje co pospólstwo chce zobaczyć. Dodam hipokryci, że to nie tylko Polaczki tak podchodzą do życia. Cały świat żeruje na nieszczęściu. To na pociechę barany. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 18:56 zamień słowo 'Wy' na 'czytelnicy Faktu'. Kupiłem ta gazetę raz w życiu zaraz na początku jak weszła. Nie czytam, nie interesuję się. Może bym obrejrzał jakby mi to gdzieś wpadło żeby wiedzieć czy się zmieniła zanim ocenię Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 18:57 tak więc wypraszam sobie Polaczki i hipokryci bo swobodnie można by się oskarżyć o dyskryminację narodowościową - w GB spokojnie bym Cię usadził Odpowiedz Link Zgłoś
rush2112 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 19:44 przestań proszę cię :)Nie rozbawiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
rush2112 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 19:43 Niestety nie zmienię. Nie wiem , czy przeczytałeś mój post w całości ale dotyczy on nie tylko Faktu ale wszystkich mediów. Z TVP, TVN, GW, ND i co tam sobie jeszcze wymyślisz. Zrozum... WSZYSTKICH. Krew jest zacna dla tych co czytają GW jaki dla tych co oglądają TVP 2. Bez znaczenia. Bez krwi nie byłoby dziennikarstwa. A to nie wina dziennikarzy tylko czytelników/widzów. Onbi tego pragną vide ostatni program w tv francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
megg76 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 20:07 jeśli wymieniasz program francuski, (a ja dodałabym, jeszcze media na całym świecie) nie obrażaj tylko naszego kraju nazywając nas mieszkańców "polaczkami". Ja sobie tego nie życzę. To co napisałeś dotyczy wszystkich na całym świecie nie tylko nas. Dlaczego stawiasz się powyżej? Oświeciło Cię, czy całe Twoje życie to poznawanie, zadawanie pytań, dyskusja? Właściwie to pytanie retoryczne bo jesteś tak strasznie stereotypowy, że... tak zwyczajnie jestem ciekawa co napiszesz. Obym się nie zawiodła. Pozdrawiam Cię:) Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 22:33 A Ty zrozum, że nie wszystkich to jara co jest pokazywane w prasie i tv. Więc nie mów mi co robi cały świat i czym żyją tabloidy i takie tam pierdoły o odpowiedzialności czytelników. Gdyby takie uzasadnienie wyroku napisał sąd to byłby śmiech. Winny jest Fakt i powinni użyć mnożnika 10 dla tej kary. A takie ble ble o popycie i podaży to sobie możesz w domu na kanapie cioci opowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nie kłamiesz? 20.04.10, 09:32 jendrek121 napisał: > Kupiłem ta gazetę raz w życiu Czyli nie wiesz o czym piszesz. Na zlecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach "Fakt"płaci, dlaczego tak mało ???? 19.04.10, 20:00 "Fakt" to zboczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofiar... 19.04.10, 22:12 TYLKO OSTATNIE ZDEGENEROWANE LUDZKIE ŚMIECIE MOGĄ BYĆ CZYTELNIKAMI TAKIEGO FAKTU!!! jeśli prawdą jest, że mają ok. 600.000 stałych czytelników, to te 600.000ludzkich odpadków należało by zlikwidować, w humanitaqrny, to znaczy szybki i bezbolesny sposób... ja sam kupiłem toto bodajże dwa razy - jak pokazali zdjęcia heilujących weszpolaków i jak był artykuł o "zawartości kiełbasy w kiełbasie"... Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: "Fakt" ma zapłacić 200 tys. zł za zdjęcia ofi 19.04.10, 22:36 Wyluzuj, no przecież ludzie to kupują nie tylko dla tego co się pisze ale np. dla różnego rodzaju konkursów itd. Czy wszyscy czytelnicy Wyborczej to zwolennicy Michnika? Kupuje się np bo jest jakiś dodatek albo jakiś dział. Czy RMF nie słucha się np. żeby coś wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Biedactwo. 20.04.10, 09:29 Picie z kolegami nie wyszło? I mama się dowiedziała? Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś