helmuth1975 26.04.10, 15:36 mnie osobiście prezydentura l. kaczyńskiego przekonała...tak, naprawdę.za wałęsy sądziłem, że gorszego prezydenta być nie może..l. Kaczyński pokazał mi, że się myliłem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helmuth1975 Kaczyński chce i musi 26.04.10, 15:43 a poza tym udręka z bliźniakami to w pewnym sensie wina niemieckiej tandety."Pamętam, że leżałem chory, a Jarosłąw znalazł pocisk moździerzowy i zaczął nim walić o chodnik-na szczęście ojciec to zauważył..."wspomnienia lat powojennych L. Kaczyńskiego,Norman Davies "Powstanie 44,str.681... Odpowiedz Link Zgłoś
ankako-walska Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 10:35 niech o historii Polski wypowiadają się Polscy a nie jakiś Norman Dejwis a cuż to za autorytet? chyba tylko taki że w czyimś imieniu miesza Polakom w głowach. Niech się weżmie do roboty, trzeba budować autostraty a nie paplać i pisać bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński chce i musi 28.04.10, 08:40 ankako-walska napisała: > niech o historii Polski wypowiadają się Polscy a nie jakiś Norman > Dejwis a cuż to za autorytet? chyba tylko taki że w czyimś imieniu > miesza Polakom w głowach. Niech się weżmie do roboty, trzeba budować > autostraty a nie paplać i pisać bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Norman "Dejwis" ma nam budować autostrady?! Ależ on się na tym nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
japlakalempopapiezu Chodzi o to aby PiS zniknął ze sceny politycznej!! 28.04.10, 09:56 Dla kaczystowskiego PiSu nie ma miejsca na polskiej scenie politycznej. Ich pomysły mogą Polskę bardzo drogo kosztować. Przykładowo gdyby PiS zrealizował swoje pomysły gospodarcze w czasie kryzysu, bylibyśmy teraz Grecją. Na szczęście PiS nie rządził już wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Niemiecka tandeta? 28.04.10, 09:44 Niemiecka pycha i głupota, bowiem zatrudniali w zakładach zbrojeniowych niewolników z podbitych narodów. Oszukiwanie kontroli technicznej było dla nich sposobem na walkę z najeźdźcą. helmuth1975 napisał: > a poza tym udręka z bliźniakami to w pewnym sensie wina niemieckiej > tandety."Pamętam, że leżałem chory, a Jarosłąw znalazł pocisk > moździerzowy i zaczął nim walić o chodnik-na szczęście ojciec to > zauważył..."wspomnienia lat powojennych L. Kaczyńskiego,Norman > Davies "Powstanie 44,str.681... Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Kaczyński chce i musi 26.04.10, 15:49 Że chce, to wiadomo nie od dziś, ale czy musi ? Od lat widząc zachowanie J. Kaczyńskiego, całe to polityczne awanturnictwo, które z lubością uprawia, nabieram pewności, że jedyny "mus" w jego przypadku, to jak najrychlejsze przebadanie go przez psychiatrów... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Kaczyński chodzaca nienawisc... 26.04.10, 15:49 Kaczynski to chodzaca nienawisc i destrukcja. On zawsze nienawidzil Polakow, teraz ta nienawisc w nim az kipi. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kaczyński chodzaca nienawisc... 27.04.10, 09:23 Na razie to kipi twój barani łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński chodzaca nienawisc... 28.04.10, 08:45 sharn1 napisał: > Na razie to kipi twój barani łeb. Nie ma to jak głos w dyskusji; merytoryczny inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik84 Re: Kaczyński chodzaca nienawisc... 27.04.10, 16:15 Chyba w tobie Tadziu coś kipi... Masz jeszcze jakieś inne "mondre" komentarze na podorędziu? A co do samego artykułu autorki, to jak zwykle się nie zawiodłem. Podobno GW apeluje o merytoryczną i spokojną kampanię, w której nie będzie się "dzielić" Polaków. Autorka widać o tym jeszcze nie słyszała wiec już szczuje przeciwko Kaczyńskiemu i PiSowi używając wciaż tych samych wyświechtanych przykładów. Ile razy mozna czytać o tym nieszczęsnym ZOMO? Jeśli jedna emocjonalna, retoryczna wypowiedź ma być przykładem na to że Kaczyński jest jakimś potworem w ludzkiej skórze, tyranem i w ogóle należy nim straszyc dzieci to prosze mi znaleźć polityka który ani razu nie powiedział nigdy nic kontrowersyjnego. A najlepiej wziąć europejskiego mędrca Wałęsę lub tez medialnego idola Palikota, o Niesiołowskim nie wspominając. To są dopiero okazy "oralnego" zchamienia:) A co do modernizacyjnych niedomagań PiSu do chciałbym łaskawej Pani przypomnieć, że choćby w kwestii systemu podatkowego partia ta odwaliła kawał dobrej roboty. Zresztą ogromny udział miala tutaj śp. Pani Grażyna Gęsicka. Reforma PiS była na tyle dobra że PO nie odważyło się tutaj nic zmieniać, nie mówiac już o wprowadzaniu podatku liniowego, który ponoć był sztandarowym pomysłem tej partii. Niestety dwa lata rządów PO nie przyniosły postępu praktycznie w zadnej dziedzinie zycia Polakow, gdyż jest to rząd który jeno administruje i jak diabeł swieconej wody boi sie wszelkich zmian. Więc jak można mówić, że PiS nie daje żadnych szans na modernizację? W porównaniu z tym rządem chyba każdy inny taką szanse daje;) to rząd Tuska oparty na badaniu sondażowych słupków, bojący się jakichkolwiek wyzwań takowych nadziei nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński chodzaca nienawisc... 28.04.10, 09:05 zlosnik84 napisał: > Ile razy mozna czytać o > tym nieszczęsnym ZOMO? Jeśli jedna Jedna? >emocjonalna, retoryczna wypowiedź > ma być przykładem na to że Kaczyński jest jakimś potworem w ludzkiej > skórze, tyranem i w ogóle należy nim straszyc dzieci to prosze mi > znaleźć polityka który ani razu nie powiedział nigdy nic > kontrowersyjnego. Nie da rady; gdy idzie o, hmmm..., barwność wypowiedzi, wszyscy inni politycy mogą Kaczyńskiemu buty czyścić... >A najlepiej wziąć europejskiego mędrca Wałęsę lub > tez medialnego idola Palikota, o Niesiołowskim nie wspominając. Oni też startują na prezydenta? Czyżbym coś przeoczyła? > Reforma (finansowa?) > PiS była na tyle dobra że PO nie odważyło się tutaj nic zmieniać, > nie mówiac już o wprowadzaniu podatku liniowego, który ponoć był > sztandarowym pomysłem tej partii. > Niestety dwa lata rządów PO nie > przyniosły postępu praktycznie w zadnej dziedzinie zycia Polakow, > gdyż jest to rząd który jeno administruje i jak diabeł swieconej > wody boi sie wszelkich zmian. To zupełnie nie tak! a) PO rządzi w koalicji z PSL-em; po następnych wyborach, gdy już będzie rządzić samodzielnie, na pewno i podatek liniowy wprowadzi, i reformę KRUS-u... i wiele innych... b)Do niedawna, w Pałacu tkwił taki jeden nieduży, który głównie zajmował się wetowaniem tego, co PO wymyśliła, a co - Większy Brat zawetować mu kazał. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Rząd, który jeno administruje... 28.04.10, 09:55 Tylko tyle i aż tyle. W porównaniu z latami 2006 - 2007, kiedy usiłowano zniszczyć polską oświatę, wymiar sprawiedliwości, służby mundurowe, służby specjalne cywilne i mundurowe, politykę zagraniczną, itp., itd., ale trapiący PiS brak kadr, organizacji i zwyczajnej inteligencji na szczęście te zniszczenia zminimalizował, to jednak ogromny postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Nie będzie drugiej tury. 26.04.10, 15:59 Będzie wiadro zimnej wody na łby czarnobodniebiennych w pierwszej.Polacy, wbrew pozorom, nie są idiotami.Przynajmniej w wiekszości. Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Hadko patrzec na tego osobnika, brata pozbawionego 26.04.10, 16:01 hamulcow bylego "wiadomo kogo", na ktorym dla mnie ciazy odpowiedzialnosc za smierc kpt. Pietrasiuka i jego calej zalogi. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Kaczyński chce i musi, dla prawdy 26.04.10, 16:33 Nareszcie dowiemy się kto gdzie stał i dalej tam pozostał. Wybory to udowodnią czarno na białym. Na PO będą głosować ci od ZOMO, a na PiS ci prawdziwi Polacy,patrioci. Zapowiada się wojna między prawdziwkami i resztą grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Re: Kaczyński chce i musi, dla prawdy 26.04.10, 17:04 NA Kaczora zagłosuje Radyjo, Solidarność śniadkowa, mohery i skrajne komuchy , które niczym nie różnia sie od pisowczyków. Więcej jeszcze takich Bielanów kłamiących w żywe oczy, że to nie Lecho kazał lądować w Tbilisi. Więcej płaczek kruchtowych po śmierci "męczeńskiej", i "katyńskiej". A ci co płacą słone podatki i zapieprz... by ten kraj unowocześnić za to jeszcze zapłacą ! Odpowiedz Link Zgłoś
endriu666 Re: Kaczyński chce i musi, dla prawdy 27.04.10, 12:40 A rydze to po której stronie będą? Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Kaczyński chce i musi 26.04.10, 16:58 Obserwowałem go w transmisjach tv podczas tych wielu mszy , prwemarszów i różnych egzekwii.... Facet ani razu nie spojrzał na Martę, jej męża. Ani razu nie miał nawet okruchu gestu sympatii współczucia dla tej dziewczyny. A przecież ta rodzina nie jest taka liczna. Tak, ten facet nie kocha ludzi.Kocha nienawidzieć, kocha rządzić i jest złym duchem polskiej polityki. Strach byłoby mieć takiego prezydenta. Tu już pośmiać się by nie można tak jak z Lecha i jego kalamburów ! Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik84 Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 16:20 Oto jest poziom "merytorycznej" dyskusji z "obiektywnymi" przeciwnikami Kaczyńskich. Obserwował w telewizorze i wypatrzył że straszny Kaczor nie spojrzal na bratanice.... To moze od razu pobaw się we wróżenie z kurzych flaków albo szklanej kuli? Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Kaczyński chce i musi.........przegrac 26.04.10, 17:00 Nie sadze aby decyzja J.Kaczynskiego byla dobra,przegrana jest pewna a to moze spowodowac ze wybory 2011 r beda jeszcze bardziej na NIE dla parti PIS.Pozostanie w smutku i wyciszeniu J.Kaczynskiego dodala by wiecej glosow innemu kandydatowi z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
s.im.123 Kaczyński chce i musi 26.04.10, 17:07 p.Kaczyński,kończ waść,wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
kraand J-kaczka to zwykly psychopata! 26.04.10, 17:20 Lech K byl najmarniejszym prezydentem jakiego mozna sobie bylo wyobrazic dla Polski! Przejsc go moze tylko blizniak jaroslaw. trudno powiedziec co tak uksztaltowalo kaczorow - zostali dewiantami, paranoikami - szalencami zadnymi wladzy bez programu i bez glebszej wiedzy. Do nich sie garna kurscy, gorscy, ziobra, bielany i inna tego typu swolocz. Odpowiedz Link Zgłoś
flat-ower Kaczyński chce i musi 26.04.10, 17:53 a my nie chcemy i nie musimy mieć do czynienia z tym panem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gros.ss Kaczyński chce i musi 26.04.10, 18:27 3,2,1, ... nagonka na przeciwnikow sie zaczela. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzbank Czytam sobie komentarze na jednym forum, na drugim 26.04.10, 18:33 ... i muszę stwierdzić, że wśród zwolenników PiS przynajmniej trafiają się merytoryczne wypowiedzi, ale wśród zwolenników PO są one znacznie rzadsze. Na tym forum nie ma do chwili pisania tego komentarza ani jednego merytorycznego! Są za to pełne jadu... "komentarze"(?). Czy naprawdę nie można merytorycznie. Nikt z was nie wspomniał, że nie będzie głosował na Kaczyńskiego, bo np. zrobił odnowę moralną z Lepperem. Ja dla przykładu zagłosuję na Kaczyńskiego, ponieważ o ile PiS był oskarżany o stosowanie nielegalnych podsłuchów, to ABW pod panem Bondarykiem je autentycznie stosowało. Jest też kwestia mediów publicznych i IPN. O ile ja głosuję na zasadzie wyboru mniejszego zła, o tyle czytając niektóre komentarze mam wrażenie fanatyzmu, typowego dla słuchaczy O. Rydzyka, którzy zobaczyli logo TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Czytam sobie komentarze na jednym forum, na d 26.04.10, 19:23 Fanatyzm jest nie tylko w religii.Tak sie sklada ze polski fanatyzm religijny , nie ma podloza terroryzmu.I w sumie nigdy nie mial.Jest to moze wieksza wiara w Boga, anizeli srednia.W przypadku polityki jest inaczej.Jestem zwolennikiem PiS.Mam zastrzezenia.Ale.Te zastrzezenia wyplywaja stad ze chcialbym czegos wiecej, lub czegos mniej.I moglbym zarzucic wiele.Ale gdy czytam media ktore dekoruja twarze politykow photoshopem i wyrwanym jednym slowe, uwazam ze PiS to najbardziej wiarygodna, polska formacja.I dziwne.Ta formacja wygrala z woli spoleczenstwa a nie mediow i ich propagandy.Mogli rzadzic w mniejszosci.Nie zrobili tego, chociaz prawnie mogli.PiS to partia typowo POLSKA.Tak uwazam.Bledy kazdy popelnia.I dodam mroczna koncowke rzadow POI.Hipoteza?.Za rozwalka opozycji stalo PO i sluzbe z nimi zwiazane.Niech dadza monitoringi wejsc na poklad samolotu na kilka dni przed katastrofa.Monitoringi kamer i monitoringi piszmne.Kto wchodzil na poklad?.Dlaczego Tusk poprosil Schetyne zeby nie lecial tym samolotem.Setki dranstw. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Czytam sobie komentarze na jednym forum, na d 27.04.10, 08:08 Generalnie słuszne uwagi. Polska to wolny kraj i każdy może głosować na swoją partię. Dlatego warto oddać głos na Napieralskiego, młodego i mającego wizję polityka. A propo Schetyny. Wytłumacz mi dlaczego i kto ściągął z USA prezesa NBP na wyjazd do Katynia? Spiskowe teorie mogą zaprowadzić w ślepy zaułek. Bowiem gdyby nie Jarosław to Lech nie zostałby prezydentem i mógłby się cieszyć życiem w zaciszu rodzinnym! Odpowiedz Link Zgłoś
slowianin33 Re: Czytam sobie komentarze na jednym forum, na d 27.04.10, 10:36 Nie z USA,a z Ameryki Pd,prawdopodobnie przerwał urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Czytam sobie komentarze na jednym forum, na d 27.04.10, 11:33 prawdziwy-moher napisał: > Fanatyzm jest nie tylko w religii.Tak sie sklada ze polski fanatyzm religijny , > nie ma podloza terroryzmu.I w sumie nigdy nie mial.Jest to moze wieksza wiara > w Boga, anizeli srednia.W przypadku polityki jest inaczej.Jestem zwolennikiem P > iS.Mam zastrzezenia.Ale.Te zastrzezenia wyplywaja stad ze chcialbym czegos wiec > ej, lub czegos mniej.I moglbym zarzucic wiele.Ale gdy czytam media ktore dekoru > ja twarze politykow photoshopem i wyrwanym jednym slowe, uwazam ze PiS to najba > rdziej wiarygodna, polska formacja.I dziwne.Ta formacja wygrala z woli spolecze > nstwa a nie mediow i ich propagandy.Mogli rzadzic w mniejszosci.Nie zrobili teg > o, chociaz prawnie mogli.PiS to partia typowo POLSKA.Tak uwazam.Bledy kazdy pop > elnia.I dodam mroczna koncowke rzadow POI.Hipoteza?.Za rozwalka opozycji stalo > PO i sluzbe z nimi zwiazane.Niech dadza monitoringi wejsc na poklad samolotu na > kilka dni przed katastrofa.Monitoringi kamer i monitoringi piszmne.Kto wchodzi > l na poklad?.Dlaczego Tusk poprosil Schetyne zeby nie lecial tym samolotem.Setk > i dranstw. ------------------------------------------------------------------- 100% poparcia dla tej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Oszczedzmy Kaczynskiego 26.04.10, 18:37 ktos wyrzadzil Kaczynskiemu krzywde - ten Kaczynski ten Jaro -to juz nie jest ten JakrKacz ktorego znamy sprzed 2-3 lat. Dzisiaj stoi przed nami siwy, wychudzony, zalamany udrzeniami zycia czlowiek. Czlowiek budzacy litosc, ani ktorej jego wspolpracownicy, ani on sam nie ma dla siebie. Stracil cel zycia - tym celm bylo zastapienie -delikatniejszemu bratu ojca, zapewnienie kariery zawodowej i byc moze zycia rodzinnego. Grzal sie przy sukcesie brata, zapominajac o wlasym. Dzsiaj tego celu juz nie ma i jest mu wlasciwie juz cala polityka i PiS obojetna. Kaczynski, bez archiwow ipn - przegra sromotnie, ale nawet wtedy nie opuszcza go jego wierni pretorianie, na ktorych transponowal tez odrobine swojej niespelnionej w normalnym zyciu ojcostwa -nie zostawia go nigdy - beda liczyc na jeszcze nastepne wybory, na jeszcze jeden zryw JarKacza -ktory umarl razem z bratem. W kampanii wyborczej -oszczedzmy Kaczynskiego jako czlowieka, ktory juz po trochu nie nalezy do tego swiata - chocby ze wzglad na jego brata. m25 Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Ja sadze ze Jaroslaw pokona TVN i Wyborcza........ 26.04.10, 19:00 i to jest cel.Trzeba wygrac z Trybuna Ludu PRL lub jej przedluzenia III RP.I cos dodam.Zeby ubudowac wasza potege dawalem na was kase.Myslalem ze daje dla naprawde niezaleznego pisma.Znam setki takich jak ja , co was ubudowali.Dzis PRL to twarz honoru-dla Was.Brzydze sie.Czym wiecie.Od babci klozetowej az po glownego na Czerskiej.Zdradziliscie Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Ja sadze ze Jaroslaw pokona TVN i Wyborcza... 27.04.10, 08:25 Bo co takie żale. Każdy dawał kasę na zbożne cele. Warto się zastanowić na co szła kasa z Watykanu? PRL dano minął. Pozostały wspomnienia bezpieczeństwa socjalnego, nauki i pracy. Każdy kto chciał mógł budować nową wspaniałą Ojczyznę. Ci co burzyli i strajkowali pozostawili po sobie gruzowiska zamkniętych zakładów pracy. Do takiego obrazu Polski przyłożyli ręce bracia Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
povilas74 Re: Ja sadze ze Jaroslaw pokona TVN i Wyborcza... 27.04.10, 08:30 To wiesz co, zacznij w takim razie lepiej inwestować swoją energię. Pracuj. Zbuduj coś. Myśl pozytywnie. Te trzy postulaty - to jest uderzenie w samo jądro PiS, partii niszczycielskiej i antymodernistycznej, ergo: groźnej dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ja sadze ze Jaroslaw pokona TVN i Wyborcza... 28.04.10, 09:31 prawdziwy-moher napisał: > i to jest cel.Trzeba wygrac z Trybuna Ludu PRL lub jej przedluzenia III RP.I co > s dodam.Zeby ubudowac wasza potege ... Nie Ty pierwszy ani nie ostatni raczysz nas czymś, co można określić wyrażeniem: "bełkotus absolutus", ale co to znaczy "ubudować"??? Odpowiedz Link Zgłoś
lileo Kaczyński chce i musi 26.04.10, 19:06 JK na pogrzebie A.Natalli-Świat: "Była osobom uśmiechniętom.Osobom osobiście bardzo sympatycznom." (tak w oryginale!) Włos się jeży,jak kandydat na prezydenta kaleczy polszczyznę... Ale,o ironio,żeby zupełnie pozbyć się Pisu,to JK powinien...zostać prezydentem! W przeciwnym razie wróci za rok w wyborach parlamentarnych i może pokonać PO-monopolistę,bo tak zawsze bywało z monopolistami.A wtedy dopiero wróci stare,bo dostanie do ręki władzę realną. Jako prezydent władzę ma marną,a jego prezydentura do reszty obrzydzi Polakom i jego i Pis,po czym dostaną ostatecznego kopa.Także jeśli cudem wygra,nie traćcie ducha.Być może trzeba będzie przełknąć kolejną kaczą prezydenturę dla wyższego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
cubasz Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 11:03 ale lileo szkoda czasu. ilez mozna sie krecic w kolko? przeciez znowu bedzie blokowanie rozwoju i walka o prestiz zakompleksionych nieudaczników. psucie opinii o polsce, marnowanie pieniędzy itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lileo Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 13:23 cubasz napisał: > ale lileo szkoda czasu. ilez mozna sie krecic w kolko? przeciez znowu > bedzie blokowanie rozwoju i walka o prestiz zakompleksionych > nieudaczników. psucie opinii o polsce, marnowanie pieniędzy itd itp. To byłaby oczywista i smutna oczywistość.Jednak naprawdę groźnie to może być dopiero w przyszłym roku.Pis na litości powraca do gry,a już leciał był w niebyt.Jaro wie,że nie wygra prezydenckich,ale startuje żeby wzmocnić partię przed parlamentarnymi.W przyszłym roku to dopiero będzie potrzebna mobilizacja przy urnach,tym bardziej że kryzys się wcale nie skończył i będzie zmasowany atak na rządzących.Nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmuth1975 Kaczyński chce i musi 26.04.10, 19:28 muszą w pisie zorganizować prawybory...na pierwszą damę. Kandydują:kot Alik i Jadwiga K..... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Kaczyński chce i musi 26.04.10, 19:56 Kot Alik? Lepszy niz szkopski Tusk czy ruski Komorowski.Bo Alik to polski kot. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 08:12 Do prawdziwego mohera. Jak brak argumentów to sięga się po obelgi i insynuacje. Dlaczego nie dziwi Ciebie, ze nadal IPN nie wszczyna śledztwa, Dlaczego wzorem Piłsudskiego, serce Lecha nie zostało pochowane w rodzinnym grobowcu na Powązkach. Kto najbardziej zyskał na smoleńskiej tragedi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: Kaczyński chce i musi 27.04.10, 21:30 alik to kot europejski, rasa taka. czyli UE-bek Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kaczyński chce i musi 28.04.10, 09:40 helmuth1975 napisał: > muszą w pisie zorganizować prawybory...na pierwszą damę. > Kandydują:kot Alik i Jadwiga K..... Kot Alik - nie! Jest płci męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_69 Kaczyński chce i musi 26.04.10, 20:00 "Nie sądzę, by Jarosław Kaczyński pokonał Bronisława Komorowskiego. Polacy zbyt dobrze pamiętają czym była IV RP." No to niech Pani przekona Pana Kuczyńskiego wczoraj ani Pan Żakowski, ani reszta Towarzystwa do końca chyba nie przekonały,może będzie spał spokojnie. Może i nie wygra,ważne że nie oddał"walkowerem".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik Kaczyński zwycięży 26.04.10, 21:36 Sprawa zakończy się tak samo, jak na Węgrzech. Pogonili tam ostro wszelkich "postępowych" lewaków i złotoustych liberałów. Siła propagandy jest ograniczona. Kaczyński zwycięży w takim samym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Dlaczego zaglosuje na Jarka 27.04.10, 06:06 Bo: -jest niueprzekupny i kasa nie ma dla niego znaczenia, w morzu zlodziei-politykow to naprawde wielka cnota -bo jest polskim patriota i laczy to z socialnym wspolczuciem, w morzu zlodziejaszkow-miliarderow, to jeszcze wieksza cnota. Kaczynski wie, ze Polska musi byc dla normalnych ludzi. Polska to normalni ludzie, ci co wstaja rano i pracuja ciezko, a nei szuje co tylko mysla jak sie wzbogacic kosztem panstwa i maluczkich -wmawiano nam Polakom, ze musza byc wyrzeczenia, ze to wszystko dla Polski, w rzeczywistoci wyrzeczenia ponosili maluczccy, a kretacze okradali ten kraj na miliardy -zaglosuje takze, bo widze powrot ubeckich taktyk politycznych, te wszystkie manipulacje medialne, robienie z ludzi uczciwych glupkow a z szui cnotliwych -zglosuje, bo nie chce, aby GW-Prawda rzadzila naszymi umyslami, by robili to ludzi epodli, klamcy i potwarcy Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Dlaczego zaglosuje na Jarka 27.04.10, 17:00 > -zglosuje, bo nie chce, aby GW-Prawda rzadzila naszymi umyslami, by > robili to ludzi epodli, klamcy i potwarcy Nie, tylko zeby robila to pisowska TVP, czego pokaz dala wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kaczyński zwycięży 27.04.10, 08:21 On nie walczy dla siebie! On walczy dla Napieralskiego. Wie, ze tylko młody przywódca lewicy ma sznasę na wygranie wyborów prezydenckich! Odpowiedz Link Zgłoś
postkom Pytanie!!! 27.04.10, 06:51 Czym różni się jelito proste zakończone odpowiednimi mięśniami od tej gazety? Dla niedouczonych podpowiedź – jelito proste jest częścią grubego, a w grubym zachodzą procesy formowania... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pytanie!!! 27.04.10, 08:29 Jarosław Kaczyński przyjmuje rolę desperata. Pokazuje publiczności smoleński kamień, który rad by przywiązać sobie u szyi przed skokiem w wyborczą debatę. Tylko, ze On nadal unika tej debaty. Lęka się, ze bez smoleńskiego kamienia, naród zobaczy prawdziwe oblicze cynicznego Wielkiego Brata K. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Smoleńsk zamiast "układu" 27.04.10, 07:53 "Zbyt świeże są wspomnienia Polaków, czym była IV RP". Faktycznie, był to okres rozwoju Polski, wzrostu dobrobytu Polaków, a strachu przestępców i sprzedawczyków. I żadne kłamstwa dyżurnej dziennikarki tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Smoleńsk zamiast "układu" 27.04.10, 08:17 Nie wspominając o aresztach wydobywczych czy prowokacjach CBA! Gdzie ten układ poszukiwany przez Jarka, gdzie się podziała oligarchia mająca grozić PiS? A propo dobrobytu za PiS...on był tylko dla ludzi związanych z kaczystami. Reszta była szykanowana i prześladowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Smoleńsk zamiast "układu" 27.04.10, 17:04 Czasy rzadu Pis to dlatego dobry okres dla polskiej gospodarki, poniewaz panowala dobra konjunktura swiatowa oraz poprzednie rzady cos tam tez zrobily. Jesli rzeczywiscie wierzysz w to, ze w dwa lata mozna bylo dokonac istotnych zmian strukturalnych, ktore mogly wplynac na rozwoj gospodarczy, to jestes po prostu niedoinformowany albo zaslepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Smoleńsk zamiast "układu" 28.04.10, 09:47 maczimo napisał: > "Zbyt świeże są wspomnienia Polaków, czym była IV RP". Faktycznie, > był to okres rozwoju Polski, wzrostu dobrobytu Polaków, a strachu > przestępców i sprzedawczyków. I żadne kłamstwa dyżurnej dziennikarki > tego nie zmienią. To czemu trwała tylko dwa lata, a dalej - zdecydowana większość Narodu pogoniła hołotę od żłobu, wielce skutecznie i - zapewne - na zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss stare numery 27.04.10, 08:33 Ale sie zaktywizowali pismacy w wybiorczej. Widac jak bardzo sie boja. jednak metody wciaz te same, ogolniki, klamstwa i proby wmawiania ludziom jaki to PiS jest zly. "W starciu na programy modernizacji Polski nie miał i nie ma żadnych szans" - a jakie to niby programy realizuje wasza PO, gdzie to widac, w probach ataku na zysk NBP, w czterokrotnym wzroscie kosztow budowy Stadionu Narodowego.. Gdyby nie reformy PiS-u to dopiero mielibysmy dlug wewnetrzny.. Ale pismactwo woli latwizne myslowa, trzeba wciskac czytelnikom te same bzdury, po co maja myslec, my, pismacy z wybiorczej, udajemy, ze myslimy za nich... Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: stare numery PIS 27.04.10, 08:53 Proszę o przykład reformy dokonanej przez PIS. Jednej, jedynej...Poza "reformą" mediów publicznych czyli nocnym skokiem na media. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: stare numery PIS 28.04.10, 09:52 hieronim_kowalski napisał: > Proszę o przykład reformy dokonanej przez PIS. Jednej, > jedynej... Co się czepiasz?!:) Przecież te bałwany nawet nie rozumieją, co to takiego reforma. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: stare numery 28.04.10, 10:10 Yanuss słusznie prawi: "...Ale pis-mactwo woli latwizne myslowa, trzeba wciskac czytelnikom te same bzdury, po co maja myslec...". Coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy a w ZOMO nie było Polaków? 27.04.10, 08:52 kto tworzył zomo, jakiej narodowości byli jej członkowie? Odpowiedz Link Zgłoś