znawca 07.05.10, 09:54 Tak po ludzku, współczuję Jarosławowi Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz_au Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 09:57 czlowiekiem jestem i mu wspolczuje ale wspolczucie to chyba nie co za malo by moj glos dostalznawca napisał: > Tak po ludzku, współczuję Jarosławowi Kaczyńskiemu. To ja tez czlowiekiem jestem i mu wspolczuje ale wspolczucie to chyba nie co za malo by moj glos Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Masakra.... losy Polski miałyby zależeć od 07.05.10, 12:48 zdrowia mamy Jarusia a w przyszłości może nawet od samopoczucia jego kota Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Masakra.... losy Polski miałyby zależeć od 07.05.10, 12:55 simon_r: a w przyszłości może nawet od samopoczucia jego kota Otóż to. :'( Też zaczęłam się niepokoić o los Alika. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brumowski Lepiej, żeby zależały od Rycha Sobiesiaka? 07.05.10, 13:40 Ależ jesteście fajni i trendi. Nie chcecie, żeby losy Polski zależały od kota Alika. A chcecie, żeby zależały od tego, co Rychu Sobiesiak każe na cmentarzu wpisać do ustawy szefowi klubu rządzącej partii? Jesteście fajni i trendi. I cool. Tylko już dajcie nam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Lepiej, żeby zależały od Rycha Sobiesiaka? 07.05.10, 14:55 Oczywiście lepiej aby zależały od ojczulka "biznesmana" z Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomomocherokatotalib nie lepiej żeby zależały od poinformowanych 07.05.10, 18:42 a nie zmanipulowanych wyborców. Co GW robi z RM to opisał przyjaciel GW i nie były to pochwały. Co GW robi z Tobą - zastanów się i odpowiedz na przykładzie tekstów z GW czemu analogia nie jest prawdziwa (tak a propo matur). Wchodząc na forum widzi się kilka wybranych tekstów - sam jad pod adresem Kaczyńskiego - to próbka (na którą ma wpływ moderator) miłości bliźniego w wydaniu GW. Dlatego tacy ludzie jak ja wchodzą tu aby dawać odpór. Odpowiedz Link Zgłoś
dramateusz Re: nie lepiej żeby zależały od poinformowanych 07.05.10, 20:02 Jestem pełen podziwu dla Jarosława, który twierdzi, ze jego rodzina - a to tylko matka - popiera jego pomysł kandydowania, ale póki co nie wie nic o smierci Lecha Kaczynskiego... ja rozumiem, wyborcze pitolenie wszelkiej masci polityków. Wybory to dla niektórych wyżyny wysiłku intelektualnego, któremu wielu nie jest w stanie podołać. Zatanawia mnie tylko - po co pitolic o rodzinie, skoro jej sie nie ma, po co wciskać, ze sie bedzie wystepowac w drugiej połowie maja, skoro Jareosław strząsnął juz z siebie żałobe po bracie i rusza ostro do ataku? a mamy dopiero wczoraj 6ty dzisiaj 7my maja... Szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Zawłaszczanie katolicyzmu przez Kaczyńskiego 07.05.10, 12:50 W katolickiej Polsce sztab Kaczyńskiego zachowuje się tak, jak gdyby Kaczyński był jedynym katolickim kandydatem na stanowisko prezydenta. Nikt inny oprócz ludzi Kaczyńskiego nie ośmielili się zbierać podpisów poparcia pod kościołami, przy otwartym poparciu duchowieństwa. Tym samym komunikuje ono, że Kaczyński jest kandydatem katolickim, pozostali nie są, mimo że wielu z nich jest katolikami. Polaryzacja i demonizacja sceny politycznej i społeczeństwa Kandydat popierant przez kler będzie traktowany jako ten, za którym stoi Pan Bóg, natomiast nie popierani przez kler, będą postrzegani jako kandydaci reprezentujący siły złego, czyli szatana. Nastąpi więc demonizacja tych kandydatów, którzy nie będą mieli poparcia ze strony kleru. Ci, którzy na nich zagłosują, będą wrzuceni do tego samego demonicznego worka. Działania kleru prowadzą do bardzo niebezpiecznego podziału elektoratu, gdyż ci, którzy nie będą głosować na ich kandydata, będą postrzegani jako słudzy szatana, a wobec takich, jak pokazuje historia, katolicy wylewali falę nienawiści i agresji, nie tylko werbalnej. Jak ma głosować katolik? Odpowiedź jest prosta – ma głosować na tego, za którym stoi kler - czytaj: Pan Bóg, w przeciwnym razie popełni grzech – być może śmiertelny, za który grozi mu piekło. Kto zagłosuje zgodnie z zaleceniem kleru? Im większe uzależnienie katolika od usług kleru w życiu religijnym, tym większa jego uległość wobec kaprysów politycznych duchowieństwa. A że większość katolików nie ma pojęcia o Piśmie Świętym, dlatego głosem Bożym dla nich pozostanie ksiądz. Czy głosowanie inaczej niż polecają księża będzie grzechem? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright sporo towaru dookola. 07.05.10, 13:35 nie maja problemu z podaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:52 Nie doceniłam Jarosława. Myślałam, że będzie wyborcami manipulował emocjonalnie za sprawą śmierci brata. Ale on jedzie po bandzie - wykorzystuje również swoją chorą matkę. Niedobrze mi... :( Wciąż ma jednak nadzieję, że Polacy będą potrafili oddzielić normalne ludzkie emocje od decyzji politycznych przy urnie wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:15 ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem wygląda? co, wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w szpitalu przy jej łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej sytuacji olałbyś matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie. tak? ludzie, jacy wy jesteście mali... Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:20 cannabinolpl napisał: > ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem wygląda? co, > wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w szpitalu przy je > j > łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej sytuacji olałbyś > matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie. tak? > ludzie, jacy wy jesteście mali... > A moze podal bym ze nie moge z "powodow sosbistych"?? no ale powody osobiste nie wala tak po oczach jak chora matka... ehhh. Panie Jaroslawie, prosze zajac sie sprawami osobistymi, mama itd, bo jako ewentualny Prezydent nie bedzie mial Pan na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:30 k0len napisał: > cannabinolpl napisał: > > > ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem > wygląda? co, > > wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w > szpitalu przy je > > j > > łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej > sytuacji olałbyś > > matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie. > tak? > > ludzie, jacy wy jesteście mali... > > > > A moze podal bym ze nie moge z "powodow sosbistych"?? no ale powody > osobiste nie wala tak po oczach jak chora matka... ehhh. Panie > Jaroslawie, prosze zajac sie sprawami osobistymi, mama itd, bo jako > ewentualny Prezydent nie bedzie mial Pan na to czasu. o chorej matce było wiadomo dużo, dużo wcześniej, zanim w ogóle komuś przeszło przez głowę że będzie jakakolwiek przyspieszona kampania. więc obłudą byłaby zabawa w poprawność polityczną a'la GWno i owijanie w bawełnę. średnio rozgarnięty ośmiolatek będzie w stanie dostrzec histerię w tym najeździe na Kaczyńskiego. i histeryczne wymyślanie coraz to nowszych tzw. "argumentów". a co do wykorzystania tragedii - najbardziej jest wykorzystywana przez tych, którzy starają się zasugerować, że winę za nią ponosi zmarły prezydent. i jak zwykle, obok tego, najgłośniej piłują oni ryja o tym, jakie to obrzydliwe wykorzystywać tragedię. to tak jak gówniarz, który ucieka z wyrwaną przed chwilą damską torebką i wrzeszczy "łapaj złodzieja"... Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:29 Nie ja jestem mała, tylko ty pozwalasz sobą manipulować jak baranem i stosować na sobie szantaż emocjonalny. Matką należy się zająć, prywatnie, ale nie gadać o tym w ramach kampanii przedwyborczej. Filmy przy łóżku? Kaczyński nie jest takim znowu idiotą, żeby stosować tak prymitywna manipulację. Wystarczy wspomnieć tu i tam, niby przypadkiem, niby ukradkiem. I już mamy rozczulający obraz troskliwego syna, męża stanu, wielkodusznego człowieka, borykającego się z trudnościami i przeciwnościami losu. No i jak tu nie zaufać takiemu i nie zagłosować na niego? Jak dla mnie, to jest bardzo brudne zagranie, ta wzmianka o chorej matce w szpitalu. Jestem zniesmaczona. Brak słów normalnie. :((( Życzę pani Kaczyńskiej dobrej kondycji. Bo pogorszenie się jej stanu, albo nie daj Boże śmierć, może się okazać prawdziwą klęską dla kraju, jeśli Polacy współczucie będą przenosić na decyzje polityczne przy urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:04 W istocie! Dobra kobra Poncyljusz zapowiedział kierunek uderzenia, będzie granie na maglowych emocjach jak w wypadku dziadka z Wehrmachtu, ale ja się nie boję, te 2% więcej i tak im nic nie da. mayenne napisała: > Jak dla mnie, to jest bardzo brudne zagranie, ta wzmianka o chorej matce w > szpitalu. Jestem zniesmaczona. Brak słów normalnie. :((( > Życzę pani Kaczyńskiej dobrej kondycji. Bo pogorszenie się jej stanu, albo nie > daj Boże śmierć, może się okazać prawdziwą klęską dla kraju, jeśli Polacy > współczucie będą przenosić na decyzje polityczne przy urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:31 jak na razie temat pani Kaczyńskiej wyciągają ci, którzy chcą dowalić Kaczyńskiemu, jak to wykorzystuje swoją matkę. TU jest dopiero manipulacja. ale to nie wystarczy li tylko nie być baranem, by ją dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
macy5 Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:50 Jaroslaw Kaczyński przeraża, czyżby podpisał pakt z diabłem? Normalny czlowiek po takich przeżyciach pogrążyłby się w żalobie, smutku, zadumie.Ale On będzie jeżdził po kraju , zostawi umierającą matkę i będzie skłócał naród.Straszne jest to że ludzie dają się w to wciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 09:58 Panie Poncyliusz.Niech Pan go zawiezie do domu rodziny Blidów.By przeprosił za współsprawstwo jej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
gadaczka Jarosławie 07.05.10, 09:59 wyjedz w polske, najlepiej w Bieszczady i ngdy do Warszawy juz nie wracaj. Zyj zyciem spokojnym i dostatnim, ale na Polakom odpusc siebie i swoja zakichana partyjka... Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00 Inteligent z Żoliborza powinien wiedzieć, że strata rodzeństwa oznacza żałobę ciężką. Ciężka żałoba trwa co najmniej pół roku. Po stracie rodziców - rok (to info dla p. Marty). Kaczyński nazbyt skwapliwie podjął decyzję o aktywności, co rodzi duży niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 10:02 świeży trup jest przydatny, po pół roku to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy masz zupelna racje, and... 07.05.10, 10:10 biorac rowniez pod uwage, ze pis stracil najwieksza liczbe poslow w katastrofie, caly pis powinien byc w rocznej zalobie i w zwiazku z tym w ogole nie wystawiac kandydata na zblizajace sie wybory prezydenckiw... podobnie, jesli wybory parlamentarne odbeda sie przed 10/4/11, pis nie powinien brac w nich udzialu... Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 10:47 Szanowny Rooboy, to nie pis stracił bliźniaka ale Jarosław Kaczyński. To tak, jakby w dwa tygodnie po stracie żony ogłaszał zaręczyny. Ale pewnie środowiskom głosującym na tę partię to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 11:43 A może Jarosław Kaczyński powinien ubrać strój żałoby, usiąść w popiele i rozpaczać? Możesz to również potraktować jako kontynuację dzieła, które od więcej niż 30 lat prowadzili. Ale ty wolisz znaleźć dziurę i przypi...ić. Dlaczego? Bo chodzi o Kaczyńskiego. W takim przypadku tobie nie są potrzebne argumenty. Od ok miesiąca Jarosław Kaczyński nie powiedział publicznie prawie nic. Za to wokół różne "ałtorytety" trąbią jak mu nie wstyd wykorzystywać tragedię osobistą. Obudźcie się ludzie. Może się wam JK nie podobać, wasza sprawa. Ale - z pożytkiem dla wszystkich - oceniajcie go za to co robi a nie za to że się nazywa Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:07 fletniapana napisał: Ale ty wolisz znaleźć dziurę i przypi...ić. Dlaczego? Bo chodzi > o Kaczyńskiego. ************************ Brawo, Watsonie. Tak, chodzi o Jarosława Kaczyńskiego - największego politycznego szkodnika ostatnich dwudziestu lat. I jest to wystarczający powód, żeby mu dopieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
verytall Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:12 oceniamy go jak najbardziej za to co zrobił , pamiętamy wojnę ze wszystkimi , wyniesienie gwałcicieli z Samoobrony na wysokie stanowiska państwowe , zbieranie haków na ludzi , podsłuchiwanie pielęgniarek , prowokacje polityczne i kryminalne wobec przeciwników , język nienawiście i parcie do władzy jak się okazuje pomimo śmierci najbliższych , teraz wykorzystuje również chorobę swojej Matki w podeszłym wieku dla wzbudzania współczucia , ciekawe bo ojciec kilkorga dzieci Komorowski jakoś nie opowiada o problemach rodzinnych chociaż wie od nich dużo więcej niż nieokreślonej orientacji nadpobudliwy Kaczyński.... Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: masz dziure... 07.05.10, 12:25 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1115 Re: masz dziure... 07.05.10, 14:33 Lista afer PO skrupulatnie sporządzona przez Marka D. Cóż tu dodać... Czytać i tyle! Gadający Grzyb Afery PO. Zacznę od początku. Czyli od manipulacji wyborami 2007. Tu. Dalej kolejność przypadkowa. 1. Graś - cieć u niemca, firma nie istnieje od 20 lat, umowy nie pokazuje. Podejrzewany wcześniej o kontakty z oficerami rozwiązanej WSI, za co sam złożył rezygnacje z funkcji sekretarza stanu. Tu) 2. Likwidacja stoczni polskich – podczas gdy Niemcy dofinansowują swoje upadające Tu 3. Likwidacja mediów publicznych Tu 4. Rozbrajanie polskiej armii Tu, a może jeszcze gorzej tu 5. Likwidacja 3 tyś etatów (!) w polskiej policji Tu 6. Likwidacja 100 placówek sądowych Tu 7. Afera sprzedaży szpitala im.Babińskiego w Krakowie wpisanego do rejestru zabytkówTu 7a. Też o szpitalu Babińskiego, tym razem Wrocław i lody na działce Tu 7b. A tak PO wałkuje uzdrowiska. Konstancin Tu 8. Powoływanie na ambasadorów aparatczyków PRL 9. Senator Platformy Obywatelskiej Tomasz Misiak przewodnicząc komisji gospodarki narodowej, która pracowała nad specustawą stoczniową, zgłaszał do niej poprawki. Później - jak napisała "Gazeta Wyborcza" - firma Work Service, której Misiak jest współwłaścicielem, dostała bez przetargu zlecenie przy jej realizacji. Tu 10. NIK – Kopacz wydała 300 mln na nieprawidłowe dofinansowanie szpitali Tu 11. Afera przekrętów Karnowskiego w Sopocie Tu 12. W Sejmie stanęły prace nad tzw. pakietem ustaw Misiaka, które miały zapobiec korupcji i zakazać politykom wszelkiej działalności biznesowej. Tu 13. Najwyższa Izba Kontroli zarzuca resortowi, że bez potrzeby przekazał 10 milionów złotych klinice kierowanej przez senatora PO. Tu 14. Uchwalony budżet i jego nowelizacja okazuje się być z kosmosu Tu 15. Internet pod kontrolą - nie tylko serwis opisujący życie miasta, ale i strona www o psach czy kotach będą mogły zostać uznane za publikacje prasowe i podlegać obowiązkowej rejestracji Tu 16. Schetyna postanowił pozbyć się resortowego osiedla na warszawskich Kabatach – za bezcen Tu 17. Afera pożyczkowa Palikota - do Palikota z anonimowych spółek w rajach podatkowych płyną milionowe pożyczki Tu 18. Afera finansowania kampanii Palikota - po kilkanaście tysięcy wpłacali emeryci i studenci – niektórzy z tych ostatnich teraz się mu wysługują Tu 18a. Studenci, którzy w 2005 r. sponsorowali jego kampanię, pracują w urzędach kierowanych przez Platformę. Tu 19. Zniszczenie raportu Pitery o CBA Tu 20. PO oddała Świnoujście Niemcom w spocie wyborczym - poparcie Niemców Tu 21. Afera Sulorza i Krzyworzeki z PO w Krakowie- wyprowadzanie pieniędzy z Kraków Business Parku Tu 22. Wycieczka Tuska do Machu Picchu z całą rodzina za pieniądze podatników Tu 23. Afera Kudryckiej – kontrola na UJ w związku z jedną pracą magisterską. Zapędy totalitarne. Rzecznik Kudryckiej jest doradcą Instytutu Wałęsy. Tu 24. Afera Atamańczuka - zarzuty posiadania narkotyków, prowadzenia samochodu pod wpływem środków odurzających i próby przekupstwa policjanta Tu Aktualności Tu 25. Afera Misiaka - Ewa Mandziou - prywatnie narzeczona Misiaka, nie musiała płacić za przelot rządowym samolotem. Tu 26. Afera kopaczy w piłkę - Donald Tusk, Grzegorz Schetyna i kilku innych posłów PO grali w piłkę, zamiast być w Sejmie i głosować. Premier z kolegami uprawiał sport w czasie, kiedy głosowano nad wetem prezydenta i debatowano o policyjnych emeryturachTu 27. Afera Pitery i jej sukces – dorsz za 8.20 zł Tu 28. Nowy wątek w aferze sopockiej. Według Rz, przestępca z Krakowa po kupieniu atrakcyjnej nieruchomości od miasta Sopot zatrudnił syna szefa tamtejszej Platformy Obywatelskiej. Tu 29. Afera Czumy – długi w USA i nepotyzm - rzecznikiem resortu przyjaciel córki Czumy Tu 30. Afera ws. wypowiedzi Gromosława Czempińskiego – oficera SB prowadzącego Olechowskiego – iż brał czynny udział w utworzeniu PO Tu 31. tajemnicza zmiana w ustawie- szpitale zamienią się w hotele i kluby Tu 32. Afera Komorowskiego - Komorowski zataił przed prokuraturą informacje o niektórych spotkaniach i ich charakterze z oficerem dawnej WSI w prowokacji służb dot. rozwiązania WSI Tu 33. Afera KRUS – państwowa kasa zasila liderów PSL Tu 34. Afera senatora PO Abgarowicza- miał próbować ukryć ponad 700 tys. zł. Według funkcjonariuszy CBA, parlamentarzysta w oświadczeniach majątkowych z lat 2001-2006 wielokrotnie kłamał Tu 35. Afera Wojnarowskiego-Sawickiej - jest udziałowcem firmy, handlującej szpitalnymi długami Tu 36. Zwalnianie z więzień przestępców mafii pruszkowskiej - 28 maja 2008 więzienne mury opuściło trzech bossów gangu: Zygmunt R. ps. Bolo, Ryszard Sz. ps. Kajtek oraz Janusz P. ps. Parasol. Poza tym na przełomie ostatnich miesięcy na wolność wyszło 35 innych “pruszkowiaków”, którzy odpowiadają m.in. za napady i handel narkotykami Tu 37. Min Sprawiedliwości - wykreślić z kodeksu karnego przepis, który narzuca sądowi orzekanie najwyższego wymiaru kary za morderstwa dokonane ze szczególnym okrucieństwem Tu 38. Afera Fabiszewskiej - zarządza rządowym programem walki z rakiem i prowadzi firmę, która na nim zarabia Tu 39. Umorzenie śledztwa ws. Kulczyk – Auganow. No cóż. Podobno to Kulczyk (zamieszany w aferę Orlenu) buduje już autostradę - najdroższą w Europie... Tu 40. Afera spółki J&S – Pawlak skasował jej w grudniu 2007 r. prawie pół miliarda złotych kary, a Jacek Dubois, pełnomocnik prawny Platformy Obywatelskiej, od wielu lat zasiada w radzie nadzorczej J&S Energy Tu 41. Umorzenie śledztwa ws afery paliwowej Tu 42. Polscy dyplomaci, powołując się na wytyczne ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego, zrywają kontakty z działaczami polonijnymi krytycznymi wobec rządu Tu 43. Wiceszefem ABW – Zdzisław Skorża – niby kolega Pawlaka z akademika, były oficer SB - w „nocnej zmianie” mówi wyłącznie po rosyjsku! Tu 44. „Prywatyzacja” PKO BP, Giełdy, LOT, PKP, Poczty Polskiej, złóż naturalnych, … 45. Afera Bondaryka – pobory z Ery 1,5 mln a funkcja szefa służb specjalnych Tu 46. Afera Marka Bondaryka. brata szefa ABW – przemyt złota z Belgii do Kaliningradu ! Tu 47. Afera Ćwiąkalskiego - mianował Michalskiego szefem Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie Nowy szef Prokuratury Apelacyjnej w 2002 doprowadził do uwolnienia polonijnego biznesmena podejrzanego o podżeganie do zabójstwa generała Marka Papały Tu 48. Waltz – finansuje z publicznych pieniędzy najdroższą na świecie oczyszczalnie ścieków w Warszawie Tu 49. Waltz – ofiarowanie ITI 500 mln publicznych pieniędzy na stadion Legii Tu 49a. To jedna z przyczyn. Dług wdzięczności. Tu 50. Czystki w prokuraturze – wracają obrońcy SB eków Tu 51. Afera Chlebowskiego – doprowadził swymi rządami w Żarowie do katastrofy finansowej tej gminy Tu 52. Burmistrz Kraśnika (!) Piotr Czubiński PO podejrzewany o korupcję Tu 53. Umorzono śledztwo w sprawie defraudacji milionów złotych w słynnym Laboratorium Frakcjonowania Osocza Tu 54. Uniewinnienie Aleksandry Jakubowskiej, ale również z powodu nie wykrycia sprawców umorzono postępowanie w sprawie tzw. Grupy Trzymającej Władzę Tu 55. Uwolnienie podejrzanych w aferze w COS Tu 56. Cofnięcie nakazu zatrzymania Ryszarda Krauze, który po cichu zgłosił się do prokuratury, odmówił złożenia zeznań, z powrotem wrócił zagranicę Tu 57. Afera Brochwicza - stał się najbardziej wpływową osobą w polskich tajnych służbach. Mimo, że formalnie jest tylko szeregowym członkiem PO, jego ludzie obejmują najważniejsze funkcje w polskich służbach specjalnych. Wpływy Wojciecha Brochwicza, adwokata Janusza Kaczmarka, zaczynają niepokoić nie tylko opozycję. Najpierw audyt w służbach, a potem decyzje personalne – zapowiadał po wygranych wybor Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:54 A ma jeszcze Jaruś coś do powiedzenia,jak miał taką okazję to się zasłaniał Lepperem i Giertychem i co teraz go oświeciło, wena twórcza Go naszła --kończ Waść wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 13:04 fletniapana: Możesz to również potraktować jako kontynuację dzieła No właśnie to "dzieło" bardzo mnie intryguje. Sam Kaczyński powiedział, że będzie kontynuował "misję" ofiar podsmoleńskiej katastrofy. I ja ciągle się nad tym zastanawiam... Jaka to misja??? Na czym ona polega? No bo tak: pod Smoleńskiem zginęła prawie setka ludzi z różnych ugrupowań, różnej wiary, niektórzy nawet nie związani z polityką. Jaką oni mogli mieć wspólną misję? Czy też chodzi o misję samego Lecha i tak mu (Jarosławowi) się po prostu uogólniło w patosie? A jaka była misja Lecha? Bo ja nie zauważyłam, żeby zrobił coś szczególnie dobrego dla kraju. :S Oprócz siania zamętu w kraju i za granicą. I skłócania Polaków. Tak że może ty mnie oświecisz w tej materii? Jakie "dzieło"? Jaka "misja"? Z góry dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_35 Niesmak po śmierci brata jaki niesmak? Polityka 07.05.10, 10:15 rządzi się innymi prawami. WiF mieli rację - po trupach do celu. Jęsli jarruś wygra będziemy reprezentowani przez tego samego prezydenta od 5 lat (nikt nie zauważy różnicy) . Może p.Marta chce mieć nowego tatę? bez różnicy. taka jak dla narodu ważne żeby był podobny...żenada Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll gno_ki od Jarkacza już mają haki na Komorowskiego 07.05.10, 12:30 zawsze twierdziłem i będę twierdził Yaro dwukrotny właściciel lojalek na polecenie SB stworzył PC Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:46 > Inteligent z Żoliborza powinien wiedzieć, że strata rodzeństwa oznacza żałobę > ciężką. a co to ta żałoba ciężka ? Jest jakiś regulamin żałoby który mówi o tych "długościach żałoby" ? Odpowiedz Link Zgłoś
icaz Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00 Nienawidzę Kaczora. Widziałem wczoraj jego konferencję był pogodny, a Poncyljusz był uśmiechnięty. Na szczęście Gazeta dała ponure zdjęcia obu osób. Tak trzymać towarzysze!!! Wygramy ten bój!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_melex Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00 Teraz będą obwozić Jarosława po kościołach jak jakieś relikwie, żeby wszyscy zobaczyli jaki to łagodny i dobrotliwy pan. Dajcie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:03 Własnie , już LK robił za dpbrotliwego dziadunia, i co? Dali się niektórzy , oczywiście" prawdziwi Polacy" dali się nabrać i było prawie pięć lat kłótni , swarów itp. Oni się nic nie zmienili, dali na czoło Kluzik Rostkowską i Ponculiusza ale za nimi czają się Kurscy i im podobni. Farbowane lisy. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: a przodem autobusami zwolennicy 07.05.10, 12:18 miszczu.pll napisał: > buhehehehehehehehe ...z kościelnymi chorągwiami, martyrologicznymi transparentami i hymnami pochwalnymi na ustach. Stawka 25 złotych dziennie plus talon obiadowy do baru mlecznego. Obrazy, smoleńskie relikwie i pamiątki w prywatnym zakresie. Dyskontowy handel dewocjonaliami dozwolony przy jednoczesnej akcji ulotkowo-propagandowej dotyczącej dalszej trasy i wskazań wyboru nazwiska na kartach do głosowania. "Spontaniczny" aktyw w zamian otrzymuje szansę integracji ze środowiskami kościelnymi a może nawet zaszczytu zobaczenia ucałowania przez guru pierścionka jakiegoś purpurata. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 10:06 życzę Pani Jadwidze Kaczyńskiej dużo zdrowia i odporności w tych trudnych chwilach. Śmierć Matki to ogromne nieszczęście dla dziecka, ale odejście Pani Kaczyńskiej przed 20 czerwca to dla Polski oznacza naprawdę poważny kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 10:43 a nóż wyjdzie ten misterny plan i wówczas Yarowi przybędzie głosów, Bielan z pewnością na to liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky Re: Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 11:17 mam nadzieję, że jednak Pani Jadwiga przeżyje tę kampanię. Inaczej możliwość, że Pan Prezes Kaczyński po dosłownych trupach zostanie Panem Prezydentem jest całkiem realna. Odpowiedz Link Zgłoś
werula7739 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:06 po co czekać do czerwca najlepiej już zaraz!!!słysze jak J.Kaczyński będzie "przekonywył swoich wyborców że jest przekonany o ich przekonaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d..ę. 07.05.10, 10:07 Czekamy z utęsknieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 11:26 Uważaj kundlu byś sam kopa w ryja nie zebrał ojszczynogo. Odpowiedz Link Zgłoś
spoogie Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 11:41 wątpie żeby przyjechał na Śląsk, bedzie się bał... Zresztą co miałby do powiedzenia ludziom którzy ciężko harują. On nieskalany pracą człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 12:29 te,gorolu przeflancowany,niy fandzol Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 12:58 Hanys sie odezwoł jak z koziej d--y rajzentasza. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 14:19 ipta napisał: > Hanys sie odezwoł jak z koziej d--y rajzentasza. podpis do Ciebie w sam raz-ipta Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czuwa 07.05.10, 10:09 przy chorej matce, to żaden z niego odpowiedzialny kandydat na prezydenta. Albo ktoś po kilkanaście godzin dziennie czuwa przy chorej matce albo po kilkanaście godzin dziennie prowadzi kampanię wyborczą. Inaczej się nie da. Te informacje o matce służą, jak sądzę, podtrzymywaniu elektoratu PiS-u w stanie "emocjonalnej gotowości" do udziału w wyborach i wabieniu osób najmniej skłonnych do myślenia. Koniec kropka. Pamiętajmy, że to jest ten sam monstrualny polityk, co przed katastrofą, bo usiłuje się nam wmówić, że nagle doznał, podobnie jak jego zmarły brat, jakiejś cudownej przemiany lub też, że media go "opluwały". Monstrualny polityk, który wie, gdzie stało zomo itd. itd. itd. itd. itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 12:55 Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak nie daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na ta funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci). Odpowiedz Link Zgłoś
k0len Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 13:32 bosco.ewa napisała: > Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna > miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja > matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak nie > daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na ta > funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci). hmmm... czy w takim razie nadaje sie na glowe Panstwa? niech moze zostanie dobrym czlowiekiem i opiekuje sie mama w innym przypadku mozemy kiedys uslyszec: "Spotkanie Prezydentów Polski, Rosji i USA odwolane ze wzgledu na niedyspozycje matki Jaroslawa".... Odpowiedz Link Zgłoś
mayenne Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 13:40 bosco.ewa: Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja matke. On dokładnie na to liczy! kiedy wstawia takie wstawki o matce. Że do takiego wniosku dojdziesz. Ty i 50% narodu. Zachowujesz się dokładnie według planu i schematu. Spełniasz oczekiwania. Mam nadzieję, że się jednak przeliczy. :S Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 14:34 Byc moze.....ale ja nie bede na niego glosowac! Nie lubie byc manipulowana ani przez media ,ani przez kosciol...itd. W kwestii MATKI zdania jednak nie zmieniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 15:37 bosco.ewa napisała: > Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna > miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja > matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak nie daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na ta funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci). Odpowiedzialnośc za matkę to chyba nie jest w tej sytuacji dobre określenie. Owszem prywatnie dla każdego normalnego czoweika matka jest ważniejsza niz przedwyborczy cyrk. Udział w tym jak to nazwlaś cyrku , nie jest obowiązkiem, więc nie ma się co zasłaniać matką. Pani Jadwiga nie zachorowała nagle w czsie kampanii, decyzję o kandydowaniu podejmował Kaczyński w trakcie choroby matki. Dla kraju wazniejsze jest aby Prezydent zajmował się sprawami kraju,a kandydat na prezydenta prezentacją programu i pogladami na istotne problemy kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
madiba Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:11 miesiac po smierci lecha, jego matka jeszcze nic nie wie... calkiem niezle Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl To matka w końcu wie czy nie wie? 07.05.10, 11:04 madiba napisał: > miesiac po smierci lecha, jego matka jeszcze nic nie wie... calkiem > niezle Ciekawe. Pamiętam takie info, że Jaro ogłosił kandydowanie po długiej rozmowie z matką, której powiedział prawdę. Czyżby spin-doktóry nie uzgodniły wersji? Szkoda w tym wszystkim starszej pani. Co do reszty, niestety chamidło Kuba miało rację. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar W Polskę? Jest jeszcze za mały! Zgubi się!!!!!!!!! 07.05.10, 10:14 Odpowiedz Link Zgłoś
thlalock Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 10:14 No to zepchneli PO do defensywy. Komorowski czeka na ruch Kaczora. No i to zagranie na litość JarKacz opiekuje się mamą. PiS na wygraną w garści. PO nawet tyłka nie ruszy by nie urazić poobijanego prezesa. A pewnie nawet w Polskę nie pojadą, bo tak nie wypada, a marszałek musi pracować. Ludzie - to będą trudne i ważne wybory. Trzeba wreszcie wykreślić Kaczyzm (Lepperyzm, LPR-yzm itp.) z polskiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Wiadomo jakim pojazdem pojedzie__z haubicą z tyłu 07.05.10, 10:14 Aby cały naród padł przed nim na kolana...a w nagrodę dostaną tnij.org/grts ciemny lud to chwyci bo spin doktorzy PiSu wiedzą na jakiej "strunie" społeczeństwa w takim momencie zagrać.... Profesor Bartoszewski nazwał to "po imieniu" bo tak trzeba walczyć z "politycznymi patologiami" ...mówiąc wprost i nazywając to w sposób jasny i czytelny aby prawda dotarła do najdrobniejszej cząstki umysłu....być może , wtedy nastąpi otrzeźwienie z amoku i wielu otworzą się oczy.... Wczorajsze "wystąpienie" prezesa też miało swoistą oprawę ... pudełka z podpisami wyborców wyglądały jak trumny a na nich napisy przypominały nekrologi ...natomiast wystrój sali do złudzenia przypominał dom pogrzebowy z białym katafalkiem ..... tnij.org/grir cała oprawa tego spotkania zbyt czytelnie nawiązywała do tego, czym spin doktorzy PiSu będą grać podczas kampanii prezydenckiej Jarosława Kaczyńskiego....będą grać i grają już elementami żałoby. SZANTAŻ EMOCJONALNY, który chcą wykorzystać spin doktorzy PiSu jest PODŁĄ GRĄ . Grają silnymi emocjami społeczeństwa POlskiego po tragedii Smoleńskiej . Podjęli bezwzględną walkę wykorzystując do tego elementy żałoby ......WSZYSTKICH , którzy stracili swoich bliskich pod Smoleńskiem. Kaczyński i PiSuary nie mają do tego żadnego prawa....dlatego już nigdy w historii POlski nie dojdą do władzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:19 strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:07 PiS to partia narodowo-socjalistyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:48 marjolaine napisała: > PiS to partia narodowo-socjalistyczna! A PO to parta internacjonalistyczno-socjalistyczna! Socjalisci to socjalisci. Nie wazne czy brunatni (PiS, LPR), czerwoni (SLD/SDPL/PSL), czy rozowi (PO/PD). W dluzszym okresie kazda odmiana socjalizmu okazuje sie rownie szkodliwa co pozostale. Dlatego trzeba glosowac na jedynego kandydata antysocjalistycznego, czyli Janusza Korwina-Mikke! jkmnaprezydenta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:55 Lepsi nawet socjaliści niż wariat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:37 Socjalisci juz tak wytresowali spolecznestwo, ze KAZDY kto ma poglady antysocjalityczne jest uwazany za wariata, glupca i oszoloma. W normalnej rzeczyswistosci to rzadzacy Polska socjalisci byliby uwazani za wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:19 Szanowni Dziennikarze! Zainteresujcie się i podajcie do publiczej wiadomości, bezczelne bzdury wygłaszane każdej nocy w Radio Maryja. W tych nocnych sabatach oprócz dyżurnych zakonników i Ojdyra (przez telefon) uczestniczy niejaki Macierewicz, odbywa się manipulacja dzwoniącymi półanalfabetami. Zebrani w studio nie protestują słysząc wygłaszane przez słuchaczy bzdury ale jeszcze podjudzają tych nieszczęśników! Odpowiedz Link Zgłoś
cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:20 mineyko napisał: > Szanowni Dziennikarze! > Zainteresujcie się i podajcie do publiczej wiadomości, bezczelne > bzdury wygłaszane każdej nocy w Radio Maryja. > W tych nocnych sabatach oprócz dyżurnych zakonników i Ojdyra (przez > telefon) uczestniczy niejaki Macierewicz, odbywa się manipulacja > dzwoniącymi półanalfabetami. > Zebrani w studio nie protestują słysząc wygłaszane przez słuchaczy > bzdury ale jeszcze podjudzają tych nieszczęśników! ooo. a słuchałeś? to podaj te rewelacje do publicznej wiadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
edza4 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:23 Tylko niech jedzie powoli żeby nie rozwlił sobie łba o 4RP. Odpowiedz Link Zgłoś
toshiro32 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:25 Niech rusza-od razu mu spadnie poparcie. Czy jest możliwe że ludzie zapomnieli jak był premierem? Aferę Begerowej, koalicje z Lepperem, nienawiść. Komorowski jest idealnym kandydatem. Katolik (normalny), żona, dzieci. A kaczor? Stary kawaler mieszkający z matką. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:25 i niech nie wraca Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw81 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:26 Co myśleć o człowieku którego tak chorobliwie pożera ambicja ? Brat i bratowa niedawno zginęli w katastrofie, matka na łożu śmierci a on niczym dyktator totalitarnego państwa rodem z XX wieku prze do władzy. Brr zimno się robi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_35 Cynizm i zimna kalkulacja 07.05.10, 10:27 Mam nadzieję że Polacy dostrzegą to w porę. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sn 20 VI to data początku końca J.Kaczynskiego i PIS 07.05.10, 10:33 dokopmy tym łobuzom,kłamcom ! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Kaczyński w zasadzie już wygrał, błędy POpełniane 07.05.10, 10:35 w sprawie katastrofy kosztują stanowisko Prezydenta wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7852550,_Rzeczpospolita___Zapomniana_umowa_z_Rosja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tumik15 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:35 Rusza w Polskę ,ale kto taki go bedzie woził , bo on nawet nie ma prawa jazdy. Może konno lub rowerem? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sn 20 VI,J.Kłamczynski"Lojalka" otrzyma to na co .. 07.05.10, 10:41 sobie zasłużył długoletnim łajdactwem, otrzyma potężnego kopa od wyborców.. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:34 tumik15 napisał: > Rusza w Polskę ,ale kto taki go bedzie woził , bo on nawet nie ma > prawa jazdy. > Może konno lub rowerem? No, i najważniejsze: czy nie będzie deszczu. Bo przecież musi uszanować linię postępowania brata. Mieszkańcy Wisły i okolic ten nawyk prezia poznali na własnej skórze, a niektórzy twierdzą, że nawet i na ich ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś