Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może...

07.05.10, 09:54
Tak po ludzku, współczuję Jarosławowi Kaczyńskiemu.
Obserwuj wątek
    • janusz_au Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 09:57
      czlowiekiem jestem i mu wspolczuje ale wspolczucie to chyba nie co za
      malo by moj glos dostalznawca napisał:

> Tak po ludzku, współczuję Jarosławowi Kaczyńskiemu.
      To ja tez czlowiekiem jestem i mu wspolczuje ale wspolczucie to chyba
      nie co za malo by moj glos
      • simon_r Masakra.... losy Polski miałyby zależeć od 07.05.10, 12:48
        zdrowia mamy Jarusia

a w przyszłości może nawet od samopoczucia jego kota
        • mayenne Re: Masakra.... losy Polski miałyby zależeć od 07.05.10, 12:55
          simon_r: a w przyszłości może nawet od samopoczucia jego kota

Otóż to. :'(

Też zaczęłam się niepokoić o los Alika. ;)
          • brumowski Lepiej, żeby zależały od Rycha Sobiesiaka? 07.05.10, 13:40
            Ależ jesteście fajni i trendi. Nie chcecie, żeby losy Polski zależały od kota
            Alika.
            A chcecie, żeby zależały od tego, co Rychu Sobiesiak każe na cmentarzu wpisać do
            ustawy szefowi klubu rządzącej partii? Jesteście fajni i trendi. I cool. Tylko
            już dajcie nam spokój.
            • simon_r Re: Lepiej, żeby zależały od Rycha Sobiesiaka? 07.05.10, 14:55
              Oczywiście lepiej aby zależały od ojczulka "biznesmana" z Torunia...
              • oszolomomocherokatotalib nie lepiej żeby zależały od poinformowanych 07.05.10, 18:42
                a nie zmanipulowanych wyborców. Co GW robi z RM to opisał przyjaciel GW i nie
                były to pochwały.
                Co GW robi z Tobą - zastanów się i odpowiedz na przykładzie tekstów z GW czemu
                analogia nie jest prawdziwa (tak a propo matur).
                Wchodząc na forum widzi się kilka wybranych tekstów - sam jad pod adresem
                Kaczyńskiego - to próbka (na którą ma wpływ moderator) miłości bliźniego w
                wydaniu GW.
                Dlatego tacy ludzie jak ja wchodzą tu aby dawać odpór.
                • dramateusz Re: nie lepiej żeby zależały od poinformowanych 07.05.10, 20:02
                  Jestem pełen podziwu dla Jarosława, który twierdzi, ze jego rodzina - a to tylko
                  matka - popiera jego pomysł kandydowania, ale póki co nie wie nic o smierci
                  Lecha Kaczynskiego...

ja rozumiem, wyborcze pitolenie wszelkiej masci polityków. Wybory to dla
                  niektórych wyżyny wysiłku intelektualnego, któremu wielu nie jest w stanie podołać.
                  Zatanawia mnie tylko - po co pitolic o rodzinie, skoro jej sie nie ma, po co
                  wciskać, ze sie bedzie wystepowac w drugiej połowie maja, skoro Jareosław
                  strząsnął juz z siebie żałobe po bracie i rusza ostro do ataku? a mamy dopiero
                  wczoraj 6ty dzisiaj 7my maja...

Szkoda gadac...

• husyta1 Zawłaszczanie katolicyzmu przez Kaczyńskiego 07.05.10, 12:50

W katolickiej Polsce sztab Kaczyńskiego zachowuje się tak, jak gdyby Kaczyński
        był jedynym katolickim kandydatem na stanowisko prezydenta.
        Nikt inny oprócz ludzi Kaczyńskiego nie ośmielili się zbierać podpisów poparcia
        pod kościołami, przy otwartym poparciu duchowieństwa. Tym samym komunikuje ono,
        że Kaczyński jest kandydatem katolickim, pozostali nie są, mimo że wielu z nich
        jest katolikami.

Polaryzacja i demonizacja sceny politycznej i społeczeństwa
        Kandydat popierant przez kler będzie traktowany jako ten, za którym stoi Pan
        Bóg, natomiast nie popierani przez kler, będą postrzegani jako kandydaci
        reprezentujący siły złego, czyli szatana.

Nastąpi więc demonizacja tych kandydatów, którzy nie będą mieli poparcia ze
        strony kleru. Ci, którzy na nich zagłosują, będą wrzuceni do tego samego
        demonicznego worka.

Działania kleru prowadzą do bardzo niebezpiecznego podziału elektoratu, gdyż ci,
        którzy nie będą głosować na ich kandydata, będą postrzegani jako słudzy szatana,
        a wobec takich, jak pokazuje historia, katolicy wylewali falę nienawiści i
        agresji, nie tylko werbalnej.

Jak ma głosować katolik?
        Odpowiedź jest prosta – ma głosować na tego, za którym stoi kler - czytaj: Pan
        Bóg, w przeciwnym razie popełni grzech – być może śmiertelny, za który grozi mu
        piekło.

Kto zagłosuje zgodnie z zaleceniem kleru?
        Im większe uzależnienie katolika od usług kleru w życiu religijnym, tym większa
        jego uległość wobec kaprysów politycznych duchowieństwa. A że większość
        katolików nie ma pojęcia o Piśmie Świętym, dlatego głosem Bożym dla nich
        pozostanie ksiądz.

Czy
        głosowanie inaczej niż polecają księża będzie grzechem?
        • miszczu.pll Re: kler potrzebuje durni 07.05.10, 13:00
          • koham.mihnika.copyright sporo towaru dookola. 07.05.10, 13:35
            nie maja problemu z podaza.
      • mayenne Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:52
        Nie doceniłam Jarosława. Myślałam, że będzie wyborcami manipulował emocjonalnie
        za sprawą śmierci brata. Ale on jedzie po bandzie - wykorzystuje również swoją
        chorą matkę.
        Niedobrze mi... :(
        Wciąż ma jednak nadzieję, że Polacy będą potrafili oddzielić normalne ludzkie
        emocje od decyzji politycznych przy urnie wyborczej...
        • cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:15
          ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem wygląda? co,
          wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w szpitalu przy jej
          łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej sytuacji olałbyś
          matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie. tak?
          ludzie, jacy wy jesteście mali...
          • k0len Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:20
            cannabinolpl napisał:

> ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem
            wygląda? co,
            > wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w
            szpitalu przy je
            > j
            > łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej
            sytuacji olałbyś
            > matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie.
            tak?
            > ludzie, jacy wy jesteście mali...
            >

A moze podal bym ze nie moge z "powodow sosbistych"?? no ale powody
            osobiste nie wala tak po oczach jak chora matka... ehhh. Panie
            Jaroslawie, prosze zajac sie sprawami osobistymi, mama itd, bo jako
            ewentualny Prezydent nie bedzie mial Pan na to czasu.
            • cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:30
              k0len napisał:

> cannabinolpl napisał:
              >
              > > ale jak to "wykorzystuje"? no jak to wykorzystywanie twoim zdaniem
              > wygląda? co,
              > > wozi ją na spotkania przedwyborcze? robi konferencje prasowe w
              > szpitalu przy je
              > > j
              > > łóżku? kręci filmy z jej udziałem? NIE. ty pewnie w takiej
              > sytuacji olałbyś
              > > matkę z góry na dół, wysłał do jakiegoś hospicjum i miał w dupie.
              > tak?
              > > ludzie, jacy wy jesteście mali...
              > >
              >
              > A moze podal bym ze nie moge z "powodow sosbistych"?? no ale powody
              > osobiste nie wala tak po oczach jak chora matka... ehhh. Panie
              > Jaroslawie, prosze zajac sie sprawami osobistymi, mama itd, bo jako
              > ewentualny Prezydent nie bedzie mial Pan na to czasu.

o chorej matce było wiadomo dużo, dużo wcześniej, zanim w ogóle komuś przeszło
              przez głowę że będzie jakakolwiek przyspieszona kampania. więc obłudą byłaby
              zabawa w poprawność polityczną a'la GWno i owijanie w bawełnę.
              średnio rozgarnięty ośmiolatek będzie w stanie dostrzec histerię w tym najeździe
              na Kaczyńskiego. i histeryczne wymyślanie coraz to nowszych tzw. "argumentów".

a co do wykorzystania tragedii - najbardziej jest wykorzystywana przez tych,
              którzy starają się zasugerować, że winę za nią ponosi zmarły prezydent. i jak
              zwykle, obok tego, najgłośniej piłują oni ryja o tym, jakie to obrzydliwe
              wykorzystywać tragedię.
              to tak jak gówniarz, który ucieka z wyrwaną przed chwilą damską torebką i
              wrzeszczy "łapaj złodzieja"...
          • mayenne Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:29
            Nie ja jestem mała, tylko ty pozwalasz sobą manipulować jak baranem i stosować
            na sobie szantaż emocjonalny.
            Matką należy się zająć, prywatnie, ale nie gadać o tym w ramach kampanii
            przedwyborczej. Filmy przy łóżku? Kaczyński nie jest takim znowu idiotą, żeby
            stosować tak prymitywna manipulację. Wystarczy wspomnieć tu i tam, niby
            przypadkiem, niby ukradkiem. I już mamy rozczulający obraz troskliwego syna,
            męża stanu, wielkodusznego człowieka, borykającego się z trudnościami i
            przeciwnościami losu. No i jak tu nie zaufać takiemu i nie zagłosować na niego?
            Jak dla mnie, to jest bardzo brudne zagranie, ta wzmianka o chorej matce w
            szpitalu. Jestem zniesmaczona. Brak słów normalnie. :(((
            Życzę pani Kaczyńskiej dobrej kondycji. Bo pogorszenie się jej stanu, albo nie
            daj Boże śmierć, może się okazać prawdziwą klęską dla kraju, jeśli Polacy
            współczucie będą przenosić na decyzje polityczne przy urnach.
            • bogdan.tadus Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:04
              W istocie! Dobra kobra Poncyljusz zapowiedział kierunek uderzenia,
              będzie granie na maglowych emocjach jak w wypadku dziadka z
              Wehrmachtu, ale ja się nie boję, te 2% więcej i tak im nic nie da.

mayenne napisała:

> Jak dla mnie, to jest bardzo brudne zagranie, ta wzmianka o
              chorej matce w
              > szpitalu. Jestem zniesmaczona. Brak słów normalnie. :(((
              > Życzę pani Kaczyńskiej dobrej kondycji. Bo pogorszenie się jej
              stanu, albo nie
              > daj Boże śmierć, może się okazać prawdziwą klęską dla kraju,
              jeśli Polacy
              > współczucie będą przenosić na decyzje polityczne przy urnach.
            • cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:31
              jak na razie temat pani Kaczyńskiej wyciągają ci, którzy chcą dowalić
              Kaczyńskiemu, jak to wykorzystuje swoją matkę. TU jest dopiero manipulacja. ale
              to nie wystarczy li tylko nie być baranem, by ją dostrzec.
          • macy5 Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:50
            Jaroslaw Kaczyński przeraża, czyżby podpisał pakt z diabłem?
            Normalny czlowiek po takich przeżyciach pogrążyłby się w żalobie,
            smutku, zadumie.Ale On będzie jeżdził po kraju , zostawi umierającą
            matkę i będzie skłócał naród.Straszne jest to że ludzie dają się w
            to wciągnąć.
    • wyksztalciunio Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 09:58
      Panie Poncyliusz.Niech Pan go zawiezie do domu rodziny Blidów.By
      przeprosił za współsprawstwo jej śmierci.
    • gadaczka Jarosławie 07.05.10, 09:59
      wyjedz w polske, najlepiej w Bieszczady i ngdy do Warszawy juz nie
      wracaj. Zyj zyciem spokojnym i dostatnim, ale na Polakom odpusc
      siebie i swoja zakichana partyjka... Amen.
    • and192 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00
      Inteligent z Żoliborza powinien wiedzieć, że strata rodzeństwa oznacza żałobę
      ciężką. Ciężka żałoba trwa co najmniej pół roku. Po stracie rodziców - rok (to
      info dla p. Marty). Kaczyński nazbyt skwapliwie podjął decyzję o aktywności,
      co rodzi duży niesmak.
      • miszczu.pll Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 10:02
        świeży trup jest przydatny, po pół roku to nie to samo
        • hera9 Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:38
          racja
      • rooboy masz zupelna racje, and... 07.05.10, 10:10
        biorac rowniez pod uwage, ze pis stracil najwieksza liczbe poslow w
        katastrofie, caly pis powinien byc w rocznej zalobie i w zwiazku z
        tym w ogole nie wystawiac kandydata na zblizajace sie wybory
        prezydenckiw... podobnie, jesli wybory parlamentarne odbeda sie
        przed 10/4/11, pis nie powinien brac w nich udzialu...
        • and192 Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 10:47
          Szanowny Rooboy, to nie pis stracił bliźniaka ale Jarosław Kaczyński. To tak,
          jakby w dwa tygodnie po stracie żony ogłaszał zaręczyny. Ale pewnie środowiskom
          głosującym na tę partię to nie przeszkadza.
          • fletniapana Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 11:43
            A może Jarosław Kaczyński powinien ubrać strój żałoby, usiąść w popiele i rozpaczać?

Możesz to również potraktować jako kontynuację dzieła, które od więcej niż 30
            lat prowadzili. Ale ty wolisz znaleźć dziurę i przypi...ić. Dlaczego? Bo chodzi
            o Kaczyńskiego. W takim przypadku tobie nie są potrzebne argumenty. Od ok
            miesiąca Jarosław Kaczyński nie powiedział publicznie prawie nic. Za to wokół
            różne "ałtorytety" trąbią jak mu nie wstyd wykorzystywać tragedię osobistą.
            Obudźcie się ludzie. Może się wam JK nie podobać, wasza sprawa. Ale - z
            pożytkiem dla wszystkich - oceniajcie go za to co robi a nie za to że się nazywa
            Kaczyński.
            • maruda.r Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:07
              fletniapana napisał:

Ale ty wolisz znaleźć dziurę i przypi...ić. Dlaczego? Bo chodzi
              > o Kaczyńskiego.

Brawo, Watsonie. Tak, chodzi o Jarosława Kaczyńskiego - największego
              politycznego szkodnika ostatnich dwudziestu lat. I jest to wystarczający powód,
              żeby mu dopieprzyć.

• verytall Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:12
              oceniamy go jak najbardziej za to co zrobił ,
              pamiętamy wojnę ze wszystkimi , wyniesienie
              gwałcicieli z Samoobrony na wysokie stanowiska
              państwowe , zbieranie haków na ludzi ,
              podsłuchiwanie pielęgniarek , prowokacje
              polityczne i kryminalne wobec przeciwników , język
              nienawiście i parcie do władzy jak się okazuje
              pomimo śmierci najbliższych , teraz wykorzystuje
              również chorobę swojej Matki w podeszłym wieku dla
              wzbudzania współczucia , ciekawe bo ojciec
              kilkorga dzieci Komorowski jakoś nie opowiada o
              problemach rodzinnych chociaż wie od nich dużo
              więcej niż nieokreślonej orientacji nadpobudliwy
              Kaczyński....
            • miszczu.pll Re: masz dziure... 07.05.10, 12:25
              1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
              2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
              3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
              4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
              5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
              6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
              Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
              7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
              awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
              nierealne (J).
              8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
              sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
              9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
              opozycji w latach 70 (J).
              10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
              11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
              12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
              13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
              14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
              15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
              16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
              17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
              18. Afera bilboardowa.
              19. Chcemy koalicji z PO.
              20. PO jest w koalicji z SLD.
              21. To wszystko wina PO i SLD.
              22. Nie bedzie TKM-u.
              23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
              24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
              25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
              26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
              .............
              99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
              • koala1115 Re: masz dziure... 07.05.10, 14:33
                Lista afer PO skrupulatnie sporządzona przez Marka D. Cóż tu dodać...
                Czytać i tyle!
                Gadający Grzyb

Afery PO.
                Zacznę od początku. Czyli od manipulacji wyborami 2007. Tu. Dalej
                kolejność przypadkowa.
                1.
                Graś - cieć u niemca, firma nie istnieje od 20 lat, umowy nie
                pokazuje. Podejrzewany wcześniej o kontakty z oficerami rozwiązanej
                WSI, za co sam złożył rezygnacje z funkcji sekretarza stanu. Tu)

2.
                Likwidacja stoczni polskich – podczas gdy Niemcy dofinansowują swoje
                upadające Tu
                3.
                Likwidacja mediów publicznych Tu
                4.
                Rozbrajanie polskiej armii Tu, a może jeszcze gorzej tu
                5.
                Likwidacja 3 tyś etatów (!) w polskiej policji Tu
                6.
                Likwidacja 100 placówek sądowych Tu
                7.
                Afera sprzedaży szpitala im.Babińskiego w Krakowie wpisanego do
                rejestru zabytkówTu
                7a.
                Też o szpitalu Babińskiego, tym razem Wrocław i lody na działce Tu
                7b.
                A tak PO wałkuje uzdrowiska. Konstancin Tu
                8.
                Powoływanie na ambasadorów aparatczyków PRL
                9.
                Senator Platformy Obywatelskiej Tomasz Misiak przewodnicząc komisji
                gospodarki narodowej, która pracowała nad specustawą stoczniową,
                zgłaszał do niej poprawki. Później - jak napisała "Gazeta Wyborcza" -
                firma Work Service, której Misiak jest współwłaścicielem, dostała bez
                przetargu zlecenie przy jej realizacji. Tu
                10.
                NIK – Kopacz wydała 300 mln na nieprawidłowe dofinansowanie szpitali
                Tu
                11.
                Afera przekrętów Karnowskiego w Sopocie Tu
                12.
                W Sejmie stanęły prace nad tzw. pakietem ustaw Misiaka, które miały
                zapobiec korupcji i zakazać politykom wszelkiej działalności
                biznesowej. Tu
                13.
                Najwyższa Izba Kontroli zarzuca resortowi, że bez potrzeby przekazał
                10 milionów złotych klinice kierowanej przez senatora PO. Tu
                14.
                Uchwalony budżet i jego nowelizacja okazuje się być z kosmosu Tu
                15.
                Internet pod kontrolą - nie tylko serwis opisujący życie miasta, ale
                i strona www o psach czy kotach będą mogły zostać uznane za
                publikacje prasowe i podlegać obowiązkowej rejestracji Tu
                16.
                Schetyna postanowił pozbyć się resortowego osiedla na warszawskich
                Kabatach – za bezcen Tu
                17.
                Afera pożyczkowa Palikota - do Palikota z anonimowych spółek w rajach
                podatkowych płyną milionowe pożyczki Tu
                18.
                Afera finansowania kampanii Palikota - po kilkanaście tysięcy
                wpłacali emeryci i studenci – niektórzy z tych ostatnich teraz się mu
                wysługują Tu

18a.
                Studenci, którzy w 2005 r. sponsorowali jego kampanię, pracują w
                urzędach kierowanych przez Platformę. Tu
                19.
                Zniszczenie raportu Pitery o CBA Tu
                20.
                PO oddała Świnoujście Niemcom w spocie wyborczym - poparcie Niemców
                Tu
                21.
                Afera Sulorza i Krzyworzeki z PO w Krakowie- wyprowadzanie pieniędzy
                z Kraków Business Parku Tu
                22.
                Wycieczka Tuska do Machu Picchu z całą rodzina za pieniądze
                podatników Tu
                23.
                Afera Kudryckiej – kontrola na UJ w związku z jedną pracą
                magisterską. Zapędy totalitarne. Rzecznik Kudryckiej jest doradcą
                Instytutu Wałęsy. Tu
                24.
                Afera Atamańczuka - zarzuty posiadania narkotyków, prowadzenia
                samochodu pod wpływem środków odurzających i próby przekupstwa
                policjanta Tu Aktualności Tu
                25.
                Afera Misiaka - Ewa Mandziou - prywatnie narzeczona Misiaka, nie
                musiała płacić za przelot rządowym samolotem. Tu
                26.
                Afera kopaczy w piłkę - Donald Tusk, Grzegorz Schetyna i kilku innych
                posłów PO grali w piłkę, zamiast być w Sejmie i głosować. Premier z
                kolegami uprawiał sport w czasie, kiedy głosowano nad wetem
                prezydenta i debatowano o policyjnych emeryturachTu
                27.
                Afera Pitery i jej sukces – dorsz za 8.20 zł Tu
                28.
                Nowy wątek w aferze sopockiej. Według Rz, przestępca z Krakowa po
                kupieniu atrakcyjnej nieruchomości od miasta Sopot zatrudnił syna
                szefa tamtejszej Platformy Obywatelskiej. Tu
                29.
                Afera Czumy – długi w USA i nepotyzm - rzecznikiem resortu przyjaciel
                córki Czumy Tu
                30.
                Afera ws. wypowiedzi Gromosława Czempińskiego – oficera SB
                prowadzącego Olechowskiego – iż brał czynny udział w utworzeniu PO Tu
                31.
                tajemnicza zmiana w ustawie- szpitale zamienią się w hotele i kluby
                Tu
                32.
                Afera Komorowskiego - Komorowski zataił przed prokuraturą informacje
                o niektórych spotkaniach i ich charakterze z oficerem dawnej WSI w
                prowokacji służb dot. rozwiązania WSI Tu
                33.
                Afera KRUS – państwowa kasa zasila liderów PSL Tu
                34.
                Afera senatora PO Abgarowicza- miał próbować ukryć ponad 700 tys. zł.
                Według funkcjonariuszy CBA, parlamentarzysta w oświadczeniach
                majątkowych z lat 2001-2006 wielokrotnie kłamał Tu

35.
                Afera Wojnarowskiego-Sawickiej - jest udziałowcem firmy, handlującej
                szpitalnymi długami Tu
                36.
                Zwalnianie z więzień przestępców mafii pruszkowskiej - 28 maja 2008
                więzienne mury opuściło trzech bossów gangu: Zygmunt R. ps. Bolo,
                Ryszard Sz. ps. Kajtek oraz Janusz P. ps. Parasol. Poza tym na
                przełomie ostatnich miesięcy na wolność wyszło 35 innych
                “pruszkowiaków”, którzy odpowiadają m.in. za napady i handel
                narkotykami Tu
                37.
                Min Sprawiedliwości - wykreślić z kodeksu karnego przepis, który
                narzuca sądowi orzekanie najwyższego wymiaru kary za morderstwa
                dokonane ze szczególnym okrucieństwem Tu
                38.
                Afera Fabiszewskiej - zarządza rządowym programem walki z rakiem i
                prowadzi firmę, która na nim zarabia Tu
                39.
                Umorzenie śledztwa ws. Kulczyk – Auganow. No cóż. Podobno to Kulczyk
                (zamieszany w aferę Orlenu) buduje już autostradę - najdroższą w
                Europie... Tu
                40.
                Afera spółki J&S – Pawlak skasował jej w grudniu 2007 r. prawie pół
                miliarda złotych kary, a Jacek Dubois, pełnomocnik prawny Platformy
                Obywatelskiej, od wielu lat zasiada w radzie nadzorczej J&S Energy Tu
                41.
                Umorzenie śledztwa ws afery paliwowej Tu
                42.
                Polscy dyplomaci, powołując się na wytyczne ministra spraw
                zagranicznych Radosława Sikorskiego, zrywają kontakty z działaczami
                polonijnymi krytycznymi wobec rządu Tu

43.
                Wiceszefem ABW – Zdzisław Skorża – niby kolega Pawlaka z akademika,
                były oficer SB - w „nocnej zmianie” mówi wyłącznie po rosyjsku! Tu
                44.
                „Prywatyzacja” PKO BP, Giełdy, LOT, PKP, Poczty Polskiej, złóż
                naturalnych, …
                45.
                Afera Bondaryka – pobory z Ery 1,5 mln a funkcja szefa służb
                specjalnych Tu
                46.
                Afera Marka Bondaryka. brata szefa ABW – przemyt złota z Belgii do
                Kaliningradu ! Tu
                47.
                Afera Ćwiąkalskiego - mianował Michalskiego szefem Prokuratury
                Apelacyjnej w Warszawie Nowy szef Prokuratury Apelacyjnej w 2002
                doprowadził do uwolnienia polonijnego biznesmena podejrzanego o
                podżeganie do zabójstwa generała Marka Papały Tu
                48.
                Waltz – finansuje z publicznych pieniędzy najdroższą na świecie
                oczyszczalnie ścieków w Warszawie Tu
                49.
                Waltz – ofiarowanie ITI 500 mln publicznych pieniędzy na stadion
                Legii Tu
                49a.
                To jedna z przyczyn. Dług wdzięczności. Tu
                50.
                Czystki w prokuraturze – wracają obrońcy SB eków Tu

51.
                Afera Chlebowskiego – doprowadził swymi rządami w Żarowie do
                katastrofy finansowej tej gminy Tu
                52.
                Burmistrz Kraśnika (!) Piotr Czubiński PO podejrzewany o korupcję Tu
                53.
                Umorzono śledztwo w sprawie defraudacji milionów złotych w słynnym
                Laboratorium Frakcjonowania Osocza Tu
                54.
                Uniewinnienie Aleksandry Jakubowskiej, ale również z powodu nie
                wykrycia sprawców umorzono postępowanie w sprawie tzw. Grupy
                Trzymającej Władzę Tu
                55.
                Uwolnienie podejrzanych w aferze w COS Tu
                56.
                Cofnięcie nakazu zatrzymania Ryszarda Krauze, który po cichu zgłosił
                się do prokuratury, odmówił złożenia zeznań, z powrotem wrócił
                zagranicę Tu
                57.
                Afera Brochwicza - stał się najbardziej wpływową osobą w polskich
                tajnych służbach. Mimo, że formalnie jest tylko szeregowym członkiem
                PO, jego ludzie obejmują najważniejsze funkcje w polskich służbach
                specjalnych. Wpływy Wojciecha Brochwicza, adwokata Janusza Kaczmarka,
                zaczynają niepokoić nie tylko opozycję. Najpierw audyt w służbach, a
                potem decyzje personalne – zapowiadał po wygranych wybor
            • ipta Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 12:54
              A ma jeszcze Jaruś coś do powiedzenia,jak miał taką okazję to się zasłaniał
              Lepperem i Giertychem i co teraz go oświeciło, wena twórcza Go naszła --kończ
              Waść wstydu oszczędź.
            • mayenne Re: masz zupelna racje, and... 07.05.10, 13:04
              fletniapana: Możesz to również potraktować jako kontynuację dzieła

No właśnie to "dzieło" bardzo mnie intryguje. Sam Kaczyński powiedział, że
              będzie kontynuował "misję" ofiar podsmoleńskiej katastrofy. I ja ciągle się nad
              tym zastanawiam... Jaka to misja??? Na czym ona polega? No bo tak: pod
              Smoleńskiem zginęła prawie setka ludzi z różnych ugrupowań, różnej wiary,
              niektórzy nawet nie związani z polityką. Jaką oni mogli mieć wspólną misję?
              Czy też chodzi o misję samego Lecha i tak mu (Jarosławowi) się po prostu
              uogólniło w patosie? A jaka była misja Lecha? Bo ja nie zauważyłam, żeby zrobił
              coś szczególnie dobrego dla kraju. :S Oprócz siania zamętu w kraju i za granicą.
              I skłócania Polaków.
              Tak że może ty mnie oświecisz w tej materii? Jakie "dzieło"? Jaka "misja"?
              Z góry dziękuję. :)
      • mika_35 Niesmak po śmierci brata jaki niesmak? Polityka 07.05.10, 10:15
        rządzi się innymi prawami. WiF mieli rację - po trupach do celu. Jęsli jarruś
        wygra będziemy reprezentowani przez tego samego prezydenta od 5 lat (nikt nie
        zauważy różnicy) . Może p.Marta chce mieć nowego tatę? bez różnicy. taka jak dla
        narodu ważne żeby był podobny...żenada
        • miszczu.pll gno_ki od Jarkacza już mają haki na Komorowskiego 07.05.10, 12:30
          zawsze twierdziłem i będę twierdził Yaro dwukrotny właściciel lojalek na
          polecenie SB stworzył PC
          • koham.mihnika.copyright masz slusznego 07.05.10, 13:36

• arius5 Rusza w Polske ? I niech tam juz zostanie. 07.05.10, 11:12
      • michalng Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:46

> Inteligent z Żoliborza powinien wiedzieć, że strata rodzeństwa oznacza żałobę
        > ciężką.

a co to ta żałoba ciężka ? Jest jakiś regulamin żałoby który mówi o tych
        "długościach żałoby" ?
    • icaz Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00
      Nienawidzę Kaczora. Widziałem wczoraj jego konferencję był pogodny,
      a Poncyljusz był uśmiechnięty. Na szczęście Gazeta dała ponure
      zdjęcia obu osób. Tak trzymać towarzysze!!! Wygramy ten bój!!!!
    • latajacy_melex Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:00
      Teraz będą obwozić Jarosława po kościołach jak jakieś relikwie, żeby wszyscy
      zobaczyli jaki to łagodny i dobrotliwy pan.
      Dajcie spokój...
      • marjolaine Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:03
        Własnie , już LK robił za dpbrotliwego dziadunia, i co? Dali się
        niektórzy , oczywiście" prawdziwi Polacy" dali się nabrać i było
        prawie pięć lat kłótni , swarów itp. Oni się nic nie zmienili, dali
        na czoło Kluzik Rostkowską i Ponculiusza ale za nimi czają się
        Kurscy i im podobni. Farbowane lisy.
    • miszczu.pll a przodem autobusami zwolennicy 07.05.10, 10:01
      buhehehehehehehehe
      • puchacz_sceptyk Re: a przodem autobusami zwolennicy 07.05.10, 12:18
        miszczu.pll napisał:

> buhehehehehehehehe

...z kościelnymi chorągwiami, martyrologicznymi transparentami i hymnami
        pochwalnymi na ustach.
        Stawka 25 złotych dziennie plus talon obiadowy do baru mlecznego.
        Obrazy, smoleńskie relikwie i pamiątki w prywatnym zakresie.

Dyskontowy handel dewocjonaliami dozwolony przy jednoczesnej akcji
        ulotkowo-propagandowej dotyczącej dalszej trasy i wskazań wyboru nazwiska na
        kartach do głosowania.
        "Spontaniczny" aktyw w zamian otrzymuje szansę integracji ze środowiskami
        kościelnymi a może nawet zaszczytu zobaczenia ucałowania przez guru pierścionka
        jakiegoś purpurata.
    • ben_nabrotzky Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 10:06
      życzę Pani Jadwidze Kaczyńskiej dużo zdrowia i odporności w tych trudnych
      chwilach. Śmierć Matki to ogromne nieszczęście dla dziecka, ale odejście Pani
      Kaczyńskiej przed 20 czerwca to dla Polski oznacza naprawdę poważny kłopot.
      • miszczu.pll Re: Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 10:43
        a nóż wyjdzie ten misterny plan i wówczas Yarowi przybędzie głosów, Bielan z
        pewnością na to liczy.
        • ben_nabrotzky Re: Matka w szpitalu, ciężko chora... 07.05.10, 11:17
          mam nadzieję, że jednak Pani Jadwiga przeżyje tę kampanię. Inaczej możliwość, że
          Pan Prezes Kaczyński po dosłownych trupach zostanie Panem Prezydentem jest
          całkiem realna.
    • werula7739 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:06
      po co czekać do czerwca najlepiej już zaraz!!!słysze jak J.Kaczyński będzie "przekonywył swoich wyborców że jest przekonany o ich przekonaniu"
    • docie-kacz Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d..ę. 07.05.10, 10:07
      Czekamy z utęsknieniem.
      • kastor102 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 11:26
        Uważaj kundlu byś sam kopa w ryja nie zebrał ojszczynogo.
      • spoogie Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 11:41
        wątpie żeby przyjechał na Śląsk, bedzie się bał... Zresztą co miałby do
        powiedzenia ludziom którzy ciężko harują. On nieskalany pracą człowiek...
      • jorgus737 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 12:29
        te,gorolu przeflancowany,niy fandzol
        • ipta Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 12:58
          Hanys sie odezwoł jak z koziej d--y rajzentasza.
          • jorgus737 Re: Kiedy przjedzie na Śląsk,abym go kopnął w d.. 07.05.10, 14:19
            ipta napisał:

> Hanys sie odezwoł jak z koziej d--y rajzentasza.

podpis do Ciebie w sam raz-ipta
    • aa_6 Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czuwa 07.05.10, 10:09
      przy chorej matce, to żaden z niego odpowiedzialny kandydat na
      prezydenta. Albo ktoś po kilkanaście godzin dziennie czuwa przy
      chorej matce albo po kilkanaście godzin dziennie prowadzi kampanię
      wyborczą. Inaczej się nie da. Te informacje o matce służą, jak
      sądzę, podtrzymywaniu elektoratu PiS-u w stanie "emocjonalnej
      gotowości" do udziału w wyborach i wabieniu osób najmniej skłonnych
      do myślenia. Koniec kropka. Pamiętajmy, że to jest ten sam
      monstrualny polityk, co przed katastrofą, bo usiłuje się nam wmówić,
      że nagle doznał, podobnie jak jego zmarły brat, jakiejś cudownej
      przemiany lub też, że media go "opluwały". Monstrualny polityk,
      który wie, gdzie stało zomo itd. itd. itd. itd. itd. itd.
      • bosco.ewa Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 12:55
        Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna
        miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja
        matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak nie
        daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na ta
        funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci).
        • k0len Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 13:32
          bosco.ewa napisała:

> Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna
          > miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja
          > matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak
          nie
          > daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na ta
          > funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci).

hmmm... czy w takim razie nadaje sie na glowe Panstwa? niech moze
          zostanie dobrym czlowiekiem i opiekuje sie mama w innym przypadku
          mozemy kiedys uslyszec: "Spotkanie Prezydentów Polski, Rosji i USA
          odwolane ze wzgledu na niedyspozycje matki Jaroslawa"....
        • mayenne Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 13:40
          bosco.ewa: Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna
          miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja matke.

On dokładnie na to liczy! kiedy wstawia takie wstawki o matce. Że do
          takiego wniosku dojdziesz. Ty i 50% narodu. Zachowujesz się dokładnie według
          planu i schematu. Spełniasz oczekiwania.
          Mam nadzieję, że się jednak przeliczy. :S
          • bosco.ewa Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 14:34
            Byc moze.....ale ja nie bede na niego glosowac! Nie lubie byc
            manipulowana ani przez media ,ani przez kosciol...itd.
            W kwestii MATKI zdania jednak nie zmieniam!!
        • rozterka47 Re: Jeśli ktoś po kilkanaście godzin dziennie czu 07.05.10, 15:37
          bosco.ewa napisała:

> Ja uwazam wprost przeciwnie!!! Tylko do takiego czlowieka mozna
          > miec zaufanie i go szanowac ,ktory jest odpowiedzialny za swoja
          > matke. Matka jest wazniejsza niz "przedwyborczy cyrk". To jednak
          nie daje gwarancji na to ,by stac sie prezydentem. Nie kazdy sie na
          ta funkcje nadaje (pomimo uczciwosci i odpowiedzialnosci).

Odpowiedzialnośc za matkę to chyba nie jest w tej sytuacji dobre
          określenie.

Owszem prywatnie dla każdego normalnego czoweika matka jest
          ważniejsza niz przedwyborczy cyrk. Udział w tym jak to nazwlaś
          cyrku , nie jest obowiązkiem, więc nie ma się co zasłaniać matką.
          Pani Jadwiga nie zachorowała nagle w czsie kampanii, decyzję o
          kandydowaniu podejmował Kaczyński w trakcie choroby matki.

Dla kraju wazniejsze jest aby Prezydent zajmował się sprawami
          kraju,a kandydat na prezydenta prezentacją programu i pogladami na
          istotne problemy kraju.

• madiba Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:11
      miesiac po smierci lecha, jego matka jeszcze nic nie wie... calkiem
      niezle
      • cynik.pl To matka w końcu wie czy nie wie? 07.05.10, 11:04
        madiba napisał:

> miesiac po smierci lecha, jego matka jeszcze nic nie wie... calkiem
        > niezle

Ciekawe. Pamiętam takie info, że Jaro ogłosił kandydowanie po długiej rozmowie z
        matką, której powiedział prawdę.

Czyżby spin-doktóry nie uzgodniły wersji?

Szkoda w tym wszystkim starszej pani. Co do reszty, niestety chamidło
        Kuba miało rację.
    • norbertrabarbar W Polskę? Jest jeszcze za mały! Zgubi się!!!!!!!!! 07.05.10, 10:14
    • thlalock Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 10:14
      No to zepchneli PO do defensywy. Komorowski czeka na ruch Kaczora. No i
      to zagranie na litość JarKacz opiekuje się mamą. PiS na wygraną w
      garści. PO nawet tyłka nie ruszy by nie urazić poobijanego prezesa. A
      pewnie nawet w Polskę nie pojadą, bo tak nie wypada, a marszałek musi
      pracować.
      Ludzie - to będą trudne i ważne wybory. Trzeba wreszcie wykreślić
      Kaczyzm (Lepperyzm, LPR-yzm itp.) z polskiej historii.
    • milo_1 Wiadomo jakim pojazdem pojedzie__z haubicą z tyłu 07.05.10, 10:14
      Aby cały naród padł przed nim na kolana...a w nagrodę dostaną
      tnij.org/grts
      ciemny lud to chwyci bo spin doktorzy PiSu wiedzą na jakiej "strunie" społeczeństwa w takim momencie zagrać....

Profesor Bartoszewski nazwał to "po imieniu" bo tak trzeba walczyć z "politycznymi patologiami" ...mówiąc wprost i nazywając to w sposób jasny i czytelny aby prawda dotarła do najdrobniejszej cząstki umysłu....być może , wtedy nastąpi otrzeźwienie z amoku i wielu otworzą się oczy....

Wczorajsze "wystąpienie" prezesa też miało swoistą oprawę ... pudełka z podpisami wyborców wyglądały jak trumny a na nich napisy przypominały nekrologi ...natomiast wystrój sali do złudzenia przypominał dom pogrzebowy z białym katafalkiem .....
      tnij.org/grir
      cała oprawa tego spotkania zbyt czytelnie nawiązywała do tego, czym spin doktorzy PiSu będą grać podczas kampanii prezydenckiej Jarosława Kaczyńskiego....będą grać i grają już elementami żałoby.

SZANTAŻ EMOCJONALNY, który chcą wykorzystać spin doktorzy PiSu jest PODŁĄ GRĄ .
      Grają silnymi emocjami społeczeństwa POlskiego po tragedii Smoleńskiej .
      Podjęli bezwzględną walkę wykorzystując do tego elementy żałoby ......WSZYSTKICH , którzy stracili swoich bliskich pod Smoleńskiem.

Kaczyński i PiSuary nie mają do tego żadnego prawa....dlatego już nigdy w historii POlski nie dojdą do władzy....

• anika1983 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:19
      strach się bać
      • marjolaine Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:07
        PiS to partia narodowo-socjalistyczna!
        • lawyer_pl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:48
          marjolaine napisała:

> PiS to partia narodowo-socjalistyczna!

A PO to parta internacjonalistyczno-socjalistyczna!

Socjalisci to socjalisci. Nie wazne czy brunatni (PiS, LPR),
          czerwoni (SLD/SDPL/PSL), czy rozowi (PO/PD). W dluzszym okresie
          kazda odmiana socjalizmu okazuje sie rownie szkodliwa co pozostale.

Dlatego trzeba glosowac na jedynego kandydata antysocjalistycznego,
          czyli Janusza Korwina-Mikke! jkmnaprezydenta.pl/
          • michalng Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:55
            Lepsi nawet socjaliści niż wariat ;)
            • lawyer_pl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 14:37
              Socjalisci juz tak wytresowali spolecznestwo, ze KAZDY kto ma
              poglady antysocjalityczne jest uwazany za wariata, glupca i
              oszoloma. W normalnej rzeczyswistosci to rzadzacy Polska socjalisci
              byliby uwazani za wariatow.
    • mineyko Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:19
      Szanowni Dziennikarze!
      Zainteresujcie się i podajcie do publiczej wiadomości, bezczelne
      bzdury wygłaszane każdej nocy w Radio Maryja.
      W tych nocnych sabatach oprócz dyżurnych zakonników i Ojdyra (przez
      telefon) uczestniczy niejaki Macierewicz, odbywa się manipulacja
      dzwoniącymi półanalfabetami.
      Zebrani w studio nie protestują słysząc wygłaszane przez słuchaczy
      bzdury ale jeszcze podjudzają tych nieszczęśników!
      • cannabinolpl Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 13:20
        mineyko napisał:

> Szanowni Dziennikarze!
        > Zainteresujcie się i podajcie do publiczej wiadomości, bezczelne
        > bzdury wygłaszane każdej nocy w Radio Maryja.
        > W tych nocnych sabatach oprócz dyżurnych zakonników i Ojdyra (przez
        > telefon) uczestniczy niejaki Macierewicz, odbywa się manipulacja
        > dzwoniącymi półanalfabetami.
        > Zebrani w studio nie protestują słysząc wygłaszane przez słuchaczy
        > bzdury ale jeszcze podjudzają tych nieszczęśników!

ooo. a słuchałeś? to podaj te rewelacje do publicznej wiadomości...
    • edza4 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:23
      Tylko niech jedzie powoli żeby nie rozwlił sobie łba o 4RP.
    • toshiro32 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:25
      Niech rusza-od razu mu spadnie poparcie. Czy jest możliwe że ludzie
      zapomnieli jak był premierem? Aferę Begerowej, koalicje z Lepperem,
      nienawiść. Komorowski jest idealnym kandydatem. Katolik (normalny),
      żona, dzieci. A kaczor? Stary kawaler mieszkający z matką.
    • maureen2 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:25
      i niech nie wraca
    • boguslaw81 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:26
      Co myśleć o człowieku którego tak chorobliwie pożera ambicja ?
      Brat i bratowa niedawno zginęli w katastrofie, matka na łożu śmierci a on
      niczym dyktator totalitarnego państwa rodem z XX wieku prze do władzy. Brr
      zimno się robi
    • mika_35 Cynizm i zimna kalkulacja 07.05.10, 10:27
      Mam nadzieję że Polacy dostrzegą to w porę.
      • awatar_sn 20 VI to data początku końca J.Kaczynskiego i PIS 07.05.10, 10:33
        dokopmy tym łobuzom,kłamcom !
    • abhaod Kaczyński w zasadzie już wygrał, błędy POpełniane 07.05.10, 10:35
      w sprawie katastrofy kosztują stanowisko Prezydenta
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7852550,_Rzeczpospolita___Zapomniana_umowa_z_Rosja_.html
    • tumik15 Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Może... 07.05.10, 10:35
      Rusza w Polskę ,ale kto taki go bedzie woził , bo on nawet nie ma
      prawa jazdy.
      Może konno lub rowerem?
      • awatar_sn 20 VI,J.Kłamczynski"Lojalka" otrzyma to na co .. 07.05.10, 10:41
        sobie zasłużył długoletnim łajdactwem, otrzyma potężnego kopa od wyborców..
      • puchacz_sceptyk Re: Wybory 2010. Debata Komorowski-Kaczyński? "Mo 07.05.10, 12:34
        tumik15 napisał:

> Rusza w Polskę ,ale kto taki go bedzie woził , bo on nawet nie ma
        > prawa jazdy.
        > Może konno lub rowerem?

No, i najważniejsze: czy nie będzie deszczu.
        Bo przecież musi uszanować linię postępowania brata.
        Mieszkańcy Wisły i okolic ten nawyk prezia poznali na własnej skórze, a
        niektórzy twierdzą, że nawet i na ich ambicji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka