Dodaj do ulubionych

Serek został przy parafii

• aa_6 Czy ci panowie są może w PiS-ie? 08.05.10, 11:01
    • raind Serek został przy parafii 08.05.10, 11:03
      A PC żyje i ma się dobrze. Dla niepoznaki zmieniło jedynie nazwę,
      dodając "i" i zamieniając "c" na "s" bo PiC jednak kiepsko brzmi.
    • ulanzalasem Serek został przy parafii 08.05.10, 11:05
      Warszawska parafia ewangelicka wygrała w sądzie proces o unieważnienia
      umowy sprzedaży działek wartych ok. 80 mln zł. Sprzedała je za pół tej ceny
      kancelaria mec. Józefa L. związanego przed laty z Jarosławem Kaczyńskim.

A jak parafia weszła w POsiadanie działek? Niewolniczą pracą chłopów? Dostała
      od jakiegoś magnata? Przecież kościół nie popiera chyba wyzysku i niewolniczej
      pracy, a jest za godną płacą za pracę i demokracją? xD
      A może to Mieszko, który nas oddał pod opiekę Watykanowi jest za to
      odpowiedzialny?!
      • virtuoz83 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 11:24
        A słyszałeś kiedykolwiek o oddawanie parafiom parceli w zamian za dobra zagrabione podczas PRLu, czy nadal będziesz udawał głupiego?!
      • euro67 Pitolisz jak maly kaziu 08.05.10, 13:24
        Parafia jest ewangelicka i z Watykanem nie ma nic wspolnego
    • remiucha Michnik łowca haków. 08.05.10, 11:14
      I co hipokryci, kto prowadzi wojnę na haki? Podobno to Kaczyński jest
      zagrożeniem dla Polski. Przestańcie kłamać, siać zamęt i dzielić
      Polaków. Prawdziwym zagrożeniem dla demokracji jesteście wy-
      manipulatorzy. Zrobicie wszystko żeby zniszczyć Kaczyńskiego.
      • koloratura1 Re: Michnik łowca haków. 08.05.10, 16:21
        remiucha napisał:

> I co hipokryci, kto prowadzi wojnę na haki?

A może - jaką miarką mierzysz, taką ci odmierzą?

> Podobno to Kaczyński jest
        > zagrożeniem dla Polski.

To, akurat, prawda.
        Choć nie tylko i - nie przede wszystkim - z powodu "haków", na które, zresztą, stracił monopol po wyprawie śp. Brata do Katynia, w towarzystwie pisowskiego strażnika archiwów IPN-u....

> Przestańcie kłamać,

A konkretnie...?

> siać zamęt i dzielić
        > Polaków.

Polacy są skutecznie podzieleni od lat 2005 - 2007, ale niezbyt groźnie, bo w stosunku, ok., 20% (pisoluby) : 80% (reszta).

> Prawdziwym zagrożeniem dla demokracji jesteście wy-
        > manipulatorzy.

Nie.
        Prawdziwym zagrożeniem dla demokracji mogłoby być ponowne dojście do władzy bolszewii, choćby i tej kato-narodowej.

> Zrobicie wszystko żeby zniszczyć Kaczyńskiego.

Rozumiem, że masz na myśli wyłącznie "zniszczenie polityczne"; zatem: SZCZĘŚĆ BOŻE.
    • hdtvpolska Akt Notarialny jest niepodważalny i BASTA 08.05.10, 11:15
      Mamy do czynienia z łamaniem fundamentalnych zasad prawa.
      Akt Notarialny jest dokumentem niepodważalnym.
      Powinno być:
      [1] Jeżeli Sędzia Notariusz (osoba zaufania publicznego) sporządził
      AKT , to jest to regulacja ostateczna.
      [2] Zaś jeżeli procedowanie przez Notariatiusza stało w sprzeczności
      z prawem to jest to błąd nw sztuce zawodu.
      [3] Notariusze podlegają obowiązkowi ubezpieczenia od
      Odpowiedzialniści Cywilnej z tytułu czynności zawodowych. I taki OC
      mają.
      [4] W tej sytuacji Ubezpieczyciel powinien wypłacić Kurii
      odszkodowanie. I dalej dochodzić od Notariusza różnicy: strata Kurii
      minus kwota ubezpieczona.
      Tędy droga a nie przez destabilizaję prawa.
      Bo teraz mając AKT będziemy w strachu, że sprzedający spreparuje (
      uwsteczni) dokumenty zdolne unieważnić akt.

Ten wyrok to kpina z litery prawa !
      Niech się buja Notariusz i jego ubezpieczyciel.

• virtuoz83 Re: Akt Notarialny jest niepodważalny i BASTA 08.05.10, 11:26
        Też mi argument. A jeśli akt notarialny został wydany z rażącym naruszeniem prawa, bez potrzebnych pełnomocnictw? To tak jakbym stanął koło Mercedesa klasy S (nie mojego) i sprzedał go twierdząc, że jest mój i mam prawo go sprzedać. Też byś wtedy powiedział, że akt notarialny jest ważny?
      • arbdahrba Puknij się w głowę. 08.05.10, 11:36
        Zgodnie z twoim tokiem rozumowania, jeślibym przedstawił notariuszowi
        spreparowane pełnomocnictwo do reprezentowania Ciebie we wszelkich sprawach
        majątkowych, także tych dotyczących nieruchomości, i sprzedał Twoją chałupę to
        transakcja byłaby ważna? Tak mam to rozumieć?
        Synku Akt Notarialny jest niepodważalny o ile fakty w nim zapisane
        odzwierciedlają prawdę. :)
        Nie byłby ważny np akt sprzedaży działki do której jedna ze stron nie miała
        tytułu prawnego. Mimo, że przedłożyłaby całą stertę sfałszowanych dokumentów,
        którymi wprowadziłaby w błąd notariusza. ]:)
        • jendrek121 Re: Puknij się w głowę. 08.05.10, 14:30
          skoro istnieje skarga pauliańska to cóż dopiero podważenie aktu z fałszywym
          pełnomocnictwem
      • pan-kabak A jak ktoś sprzeda twoje mieszkanie? 08.05.10, 15:07
        To posłusznie się wyniesiesz i będziesz dochodził odszkodowania od
        notariusza, że nie poznał się na fałszywym pełnomocnictwie?
        • 12.12a1 Re: A jak ktoś sprzeda twoje mieszkanie? 08.05.10, 15:16
          pan-kabak napisał:

> To posłusznie się wyniesiesz i będziesz dochodził odszkodowania od
          > notariusza, że nie poznał się na fałszywym pełnomocnictwie?
          ----------------------------------------------------------------------
          Niejednokrotnie w naszym panstwie prawa bywaly takie przypadki i niestety trzeba
          bylo sie wynosic.
    • jorgus737 Serek został przy parafii 08.05.10, 11:39
      w miejscowości X na przejściu dla pieszych przewrócono staruszkę,jak ustaliło
      śledztwo prowadzone przez niezależnych dziennikarzy GW,TVN i radia Zet sprawcą
      jest sympatyk PiSu,idą wybory
      • lepus42 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 13:07
        Gazeto!!! Oto piękny przykład strzału w stopę (albo w kolano) Możliwe że pisowców uważacie za idiotów, ale tu wykazaliście że sami nie jesteście lepsi. Przepraszam, ale ja się jednak za idiotę nie uważam.
        • koloratura1 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 16:27
          lepus42 napisał:

> Gazeto!!! Oto piękny przykład strzału w stopę (albo w kolano) Możliwe że pisowc
          > ów uważacie za idiotów, ale tu wykazaliście że sami nie jesteście lepsi. Przepr
          > aszam, ale ja się jednak za idiotę nie uważam.

A co na to inni? (Mam na myśli Twoich znajomych.)
      • rombud Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 13:26
        jorgus737 napisał:

> w miejscowości X na przejściu dla pieszych przewrócono staruszkę,jak ustaliło
        > śledztwo prowadzone przez niezależnych dziennikarzy GW,TVN i radia Zet sprawcą
        > jest sympatyk PiSu,idą wybory

A co byś powiedział gdyby tą staruszka była twoja mama lub babcia? Może, że wielki mały wódz J.K. potrzebuje ofiary w imię Wielkiej Sprawy Komitetu Centralnego "Prawdziwych i Swoich"
        • 12.12a1 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 13:34
          rombud napisał:

> jorgus737 napisał:
          >
          > > w miejscowości X na przejściu dla pieszych przewrócono staruszkę,jak usta
          > liło
          > > śledztwo prowadzone przez niezależnych dziennikarzy GW,TVN i radia Zet sp
          > rawcą
          > > jest sympatyk PiSu,idą wybory
          >
          > A co byś powiedział gdyby tą staruszka była twoja mama lub babcia? Może, że wie
          > lki mały wódz J.K. potrzebuje ofiary w imię Wielkiej Sprawy Komitetu Centralneg
          > o "Prawdziwych i Swoich"
          -----------------------------------------------------------------
      • koloratura1 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 16:25
        jorgus737 napisał:

> w miejscowości X na przejściu dla pieszych przewrócono staruszkę,jak ustaliło
        > śledztwo prowadzone przez niezależnych dziennikarzy GW,TVN i radia Zet sprawcą
        > jest sympatyk PiSu,idą wybory

To po co przewracał staruszkę?
    • 12.12a1 A co to jest PC? 08.05.10, 13:02
      To nie prosciej bylo napisac,ze to J.Kaczynski wraz z poslem oszukali parafie
      i przekrecili jakis twarozek? Przeciez bardziej taki news trafi do zakutych
      lbów,a o to przeciez chodzi.
      • 12.12a1 Re: A co to jest PC? 08.05.10, 13:24
        To na bardziej subtelna manipulacje i propagande antypisowska nie stac?
        Co,rozumku nie starczylo? Albo czytelnicy GW i zwolennicy PO nie za bardzo by
        pojeli o co chodzi? Ubozuchno z intelektem.
    • politol59 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 13:03
      Wyłażą kolejne PISiarskie przekręty i takiego ofiarują nam Prezyden-
      ta, oby nie.
    • adam_l27 A może byście o zwycięstwie Ziobry napisali ? 08.05.10, 13:38
      www.dziennik.pl/polityka/article602675/Ziobro_wygral_w_sprawie_afery_paliwowej.html
      Wypada, z odrobiny przyzwoitości którą może zachowaliście w redakcji...
    • representation1 Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 13:39
      Czyż nie chodzi także o Jarosława Kaczyńskiego? Dawny członek PC coś nabroił,
      ale jest nadzieja, że przy okazji brud przylepi się do Jarosława Kaczyńskiego.
      • pan-kabak Re: Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 15:10
        Prawdopodobnie taki, żeby poinformować społeczeństwo, że człowiek,
        któremu niegdyś zaufało, okazał się pospolitym przestępcą (co
        stwierdził sąd, a nie dziennikarze).
      • domektomek Re: Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 15:14
        Niestety,taką właśnie mamy w kraju kulturę polityczną.
      • koloratura1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 16:30
        representation1 napisał:

> Czyż nie chodzi także o Jarosława Kaczyńskiego? Dawny członek PC coś nabroił,
        > ale jest nadzieja, że przy okazji brud przylepi się do Jarosława Kaczyńskiego.

Chyba nie.
        Wątpię, czy jest jeszcze miejsce...
        • representation1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 18:36
          > Chyba nie.
          > Wątpię, czy jest jeszcze miejsce...

Tak żeście go obsmarowywali przez tyle lat, że wydaje się wam, że już się
          bardziej nie da go oczernić. Ale nic z tego. Do kaczek brud się nie przyczepi.
          To wasze okulary są zabrudzone.
          • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Jaki jest cel tego artukułu? 08.05.10, 23:19
            Kogo właściwie "sćie obsmarowywali". Cały czas był płacz, że L.K., a gdy on
            zginał w katastrofie komunikacyjnej i został prawie wyniesiony na ołtarze, to
            teraz okazało się, że nie chodzi o Lecha, a braciszka. Zaczynam się gubić w tej
            pokrętnej logice.
            • representation1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 00:22
              Kogo?

I jednego:

humor.urbanski.org/content/view/326/59/lang,
              i drugiego:

demotywatory.pl/8162/CZY-ZNASZ-TEGO-CHUJA
              > Zaczynam się gubić w tej pokrętnej logice.

Ale wcześniej jakoś się nie gubiłeś.
              • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 01:11
                Widzę, że już wiesz co ja robiłem wcześniej. Gratuluję. A jakiegoś haka czy
                teczkę też na mnie masz?
                • representation1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 01:32
                  > Widzę, że już wiesz co ja robiłem wcześniej.

Ja wiem tylko co myślałeś. To wystarczy.

> A jakiegoś haka czy teczkę też na mnie masz?

Przykro mi. Haków na zamówienie nie produkuję. Całe PO czeka jak kania na deszcz
                  na jakieś nowe haki Kaczora, a tu nic. Narzekają, że tak mało aktywny. Jak gada,
                  źle, jak nic nie mówi, jeszcze gorzej. Czy można się dziwić, że niektórym
                  puszczają nerwy?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7856353,Kutz__to_maniery_Mao_Tse_tunga__Jakubiak__to_bezczelnosc.html?skad=rss

wyborcza.pl/1,76842,7838888,Kot_w_zalobnym_worku.html
                  • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 09:37
                    Wystarczy ci do czego? Żeby zabić? Skazać na lata więzienia? A może zgodnie z
                    PiS-owską tradycją, nazwać nie-Polakiem, łże-elitą, dziadem czy ZOMO-wcem?
                    Cały PiS czeka jak kania na deszcz,by Premier Tusk naciskał na prokuraturę w
                    sprawie śledztwa, a on nie chce.Co nie przeszkadza zwolennikom PiS wiedzieć
                    swoje. Jeśli nie chce ingerować - ma to w d..ie, dogadał się z Rosją, bo ma
                    brudne ręce. Gdyby chciał i ingerował - wpier..la się i chce mataczyć, bo ma
                    brudne ręce.
                    W tym jesteście geniuszami, razem z waszym preziem. W szukaniu winnych i ew.
                    eliminowaniu ich, vide B.Blida.
                    EOT
                    • representation1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 15:58
                      > Wystarczy ci do czego? Żeby zabić?

Masz na myśli Blidę? Sama się zabiła. Proszę winić za to raczej Blidę i śląską
                      mafię. A tak w ogóle, to uważasz mnie i cały PiS za morderców?

> Skazać na lata więzienia?

Twierdzisz, że PiS ludzi bez sądu do więzienia mógłby wsadzić? To są brednie.
                      Podaj choć jeden przykład takiego więźnia politycznego. Ja jakoś nie mogę się
                      doszukać. Łatwiej znaleźć tych, których sądy się nie imają, bo są pod ochroną.

> Cały PiS czeka jak kania na deszcz, by Premier Tusk naciskał na
                      > prokuraturę w sprawie śledztwa, a on nie chce.

Nie. PiS chce czego innego. Przejęcia śledztwa przez stronę polską. Tylko ktoś
                      naiwny może wierzyć w obiektywizm i bezstronność Rosjan. Obawiam się, że jest
                      już jednak za późno. Sprawa śledztwa wymagała zdecydowanej i szybkiej reakcji na
                      początku. Rząd nie zdał egzaminu, wbrew głoszonym opiniom.

> Jeśli nie chce ingerować - ma to w d..ie, dogadał się z Rosją,
                      > bo ma brudne ręce.

Nie, nie dlatego, tylko z powodu słabości charakteru i miękkiego kręgosłupa. Ten
                      człowiek nie nadaje się ani na premiera, ani na prezydenta.

> W tym jesteście geniuszami, razem z waszym preziem.
                      > W szukaniu winnych i ew. eliminowaniu ich, vide B.Blida.

Blida nigdy świętą nie była i nie będzie. Przy pomocy manipulacji śmiercią Blidy
                      wyborów wygrać się nie da.
              • koloratura1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 06:33
                representation1 napisał:

> > Zaczynam się gubić w tej pokrętnej logice.
                >
                > Ale wcześniej jakoś się nie gubiłeś.

Może, po prostu, nie czytał Twoich postów...
                • representation1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 09.05.10, 15:35
                  > Może, po prostu, nie czytał Twoich postów...

A może czytał posty koloratury albo inne. Z tego wszystkiego mętliku w głowie
                  dostał. Skoro moich nie czytał, to znaczy, że ja za to winy nie ponoszę.
                  • koloratura1 Re: Jaki jest cel tego artukułu? 10.05.10, 09:26
                    representation1 napisał:

> > Może, po prostu, nie czytał Twoich postów...
                    >
                    > A może czytał posty koloratury albo inne. Z tego wszystkiego mętliku w głowie
                    > dostał. Skoro moich nie czytał, to znaczy, że ja za to winy nie ponoszę.

A może próbował?
          • koloratura1 Tym razem to ja juz tylko domagam się logiki: 09.05.10, 06:26
            representation1 napisał:

> Tak żeście go obsmarowywali przez tyle lat, że wydaje się wam, że już się
            > bardziej nie da go oczernić.

Czyli - nie ma sprawy: oczernić go się da (Twoim zdaniem), skoro tym innym paskudnym tylko się wydaje, że nie można go bardziej oczernić...

> Ale nic z tego.

Z czego?

> Do kaczek brud się nie przyczepi.

Bo Kaczek (niestety, już tylko jedna została...) brud się w ogóle nie ima, czy też już - tak brudne, że nie ma miejsca, gdzie by się mógł ten brud przyczepić?
            • representation1 Re: Tym razem to ja juz tylko domagam się logiki: 09.05.10, 15:31
              koloraturko! Daruj sobie całą tę filozofię. Domagasz się ode mnie tłumaczeń, a
              sama na wcześniejsze posty nie odpowiadasz:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,110997853,111043378,Re_koloratura_i_inni_robia_sobie_jaja_z_tragedii.html

> Bo Kaczek (niestety, już tylko jedna została...) brud się w ogóle
              > nie ima, czy też już - tak brudne, że nie ma miejsca,
              > gdzie by się mógł ten brud przyczepić?

Zostawcie już te Kaczki. Wystarczy im ich własny brud, ten który mają od
              urodzenia. Nie ma sensu dokładać jeszcze Waszego brudu, bo się nie przylepi.
              • koloratura1 Re: Tym razem to ja juz tylko domagam się logiki: 10.05.10, 09:30
                representation1 napisał:

> koloraturko! Daruj sobie całą tę filozofię.

Którą?

> Domagasz się ode mnie tłumaczeń,

Rzeczywiście, przepraszam, już więcej nie będę.

Zapomniałam, że od niektórych tłumaczeń domagać się nie należy...
                W końcu kiepskiego stylistycznie bełkotu wytłumaczyć się nie da...
                • representation1 Re: Tym razem to ja juz tylko domagam się logiki: 10.05.10, 17:52
                  > Zapomniałam, że od niektórych tłumaczeń domagać się nie należy...

Zapomniałaś, że domagać się można, ale najpierw trzeba samemu dać.

> W końcu kiepskiego stylistycznie bełkotu wytłumaczyć się nie da...

Oj, nieładnie to tak, nieładnie. Ja tu z sercem i z troską podchodzę, a tu ...
                  Szkoda gadać. Nie rozumem tylko, co do tego ma stylistyka.
    • sunim Ewidentna wina Kaczyńskiego... 08.05.10, 13:43
      Nie ma wątpliwości. To Kaczyński za tym stoi. Informacja dla rozumienia całego
      tekstu jest kluczowa: gość przed laty był związany z Jarosławem Kaczyńskim.
      A teraz uwaga, dalsze szokujące informacje - mam nadzieję że GWno także
      podejmie sie ich opisania: Przed laty z Jarosławem Kaczyńskim związany był
      m.in. Lech "Bolek" Wałęsa oraz A. Michnik.
      • one2be Re: Ewidentna wina Kaczyńskiego... 08.05.10, 15:15
        "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to byśmy nigdy niczego
        nie mieli." /Jarosław Kaczyński/
        • o.beyzyma Re: Ewidentna wina Kaczyńskiego... 08.05.10, 20:27
          "W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji
          heteroseksualnej,od czasu do czasu ten główny gwałci niżej stojące w hierarchii.
          Chodzi o dominację i władzę, a nie seks. Te słabsze same od czasu do czasu
          nadstawiają się, żeby samiec alfa je spożytkował. To daje im bezpieczeństwo, że
          nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczńskiego"
          Ludwik Dorn - "trzeci bliźniak"
    • bronimir Stare grzechy zaczynają gonić Kaczyńskiego? 08.05.10, 13:54
      Teraz rozumiem dlaczego potrzebny jest mu immunitet prezydencki.
      Immunitet poselski niewiele daje gdy nie ma się większości w sejmie.
      Wspólnicy mogą zacząć sypać, kilka miesięcy w celi działa cuda.
    • bronimir Zobaczcie statut Fundacji Prasowej Solidarności 08.05.10, 14:02
      Po ustaniu działalności Fundacji wszystkie aktywa stanowią własność
      Jaro Kaczyńskiego. Po jego śmierci, bez podatku może je przejąć
      Fundacja Marty Kaczyńskiej. Fortuna zbliża członków rodziny.
      • 12.12a1 Re: Zobaczcie statut Fundacji Prasowej Solidarno 08.05.10, 14:10
        bronimir napisał:

> Po ustaniu działalności Fundacji wszystkie aktywa stanowią własność
        > Jaro Kaczyńskiego. Po jego śmierci, bez podatku może je przejąć
        > Fundacja Marty Kaczyńskiej. Fortuna zbliża członków rodziny.
        --------------------------------------------------------------------
    • bronimir Serek został przy parafii 08.05.10, 14:05
      Są w "rodzinie".
    • 12.12a1 Ciezkim idiota trzeba byc,zeby bezkrytycznie... 08.05.10, 14:06
      ...lykac informacje podawane w GW i nie weryfikowac je.Gazete Wyborcza nalezy
      czytac tak jak w PRL-u czytalo sie Trybune Ludu.
      • docie-kacz Re: Ciezkim idiota trzeba byc,zeby bezkrytycznie. 08.05.10, 15:01
        Nie ucz ludzi co mają robić boś na to za głupi!!!!!!!!!
        • 12.12a1 Re: Ciezkim idiota trzeba byc,zeby bezkrytycznie. 08.05.10, 15:08
          docie-kacz napisał:

> Nie ucz ludzi co mają robić boś na to za głupi!!!!!!!!!
          -------------------------------------------------------------------
      • koloratura1 Re: Ciezkim idiotą trzeba byc, żeby... 08.05.10, 16:40
        ...czepić się gazety, której się nie znosi, skoro dookola pełnoo różnej prasy.

12.12a1 napisał:

> ...lykac informacje podawane w GW i nie weryfikowac je.Gazete Wyborcza nalezy
        > czytac tak jak w PRL-u czytalo sie Trybune Ludu.

A nie lepiej by Ci było nie czytać GW w ogóle?

Taż to nie PRL, gdzie nawet różne tytuły podawały informację taką samą (i tak samo) jak Trybuna Ludu. Obecnie - masz wiele - naprawdę różnych i - różniących się od siebie tytułów do wyboru. Czy musi być GW?
        • representation1 Re: Ciezkim idiotą trzeba byc, żeby... 08.05.10, 18:37
          > A nie lepiej by Ci było nie czytać GW w ogóle?

Ale gdzie indziej nie ma komentarzy koloratury.
          • koloratura1 Re: Ciezkim idiotą trzeba byc, żeby... 09.05.10, 06:35
            representation1 napisał:

> > A nie lepiej by Ci było nie czytać GW w ogóle?
            >
            > Ale gdzie indziej nie ma komentarzy koloratury.

Bóg Ci zapłać za dobre słowo.
      • harleyquin Re: Ciezkim idiota trzeba byc,zeby bezkrytycznie. 08.05.10, 22:01
        uj, a co się tak nie podobuje w artykule wyborczej? że prawnik jarusia to
        oszust? toż to u pisd normalka, nie ma sie co tak unosić, bo ci żyłka pierdząca
        pęknie ahahahhaaaaaaa
    • wyrostekbaroczkowy Serek został przy parafii 08.05.10, 14:16
      A jednak GW to ścierwo wyjątkowo nikczemne.
      • koloratura1 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 16:42
        wyrostekbaroczkowy napisał:

> A jednak GW to ścierwo wyjątkowo nikczemne.

Bo...?
    • tygrys102 Serek został przy parafii 08.05.10, 14:39
      przecież tam stało ZOMO, wot co !
    • studentsocjalny Wybiórcza od razu zaczyna swe ataki!!! 08.05.10, 14:53
      Sznowna Wyborowa Gazetko, może czas podsumować swoje osiągnięcia.
      Teraz znowu atakujesz przed wyborami Pana Prezesa PiS-u w taki sam
      sposób jak atakowali hitlerowcy Naród Izraelski. Zawsze znajdzie się
      ktoś, kto atakuje niewinnego człowieka i zrobi wszystko, co w jego
      mocy, aby go zniszczyć. Proponuję bojkot tej zakazanej gazetki.
      Razem możemy zdziałać, przestańmy kupować Gazetę Wybiórczą, tubę
      narko-entuzjastów i lewackiego Janusza Korwin-Mikke. Wiecie, że
      Wybiórcza popiera prawo do aborcji (zabijania nienarodzonych,
      rozpoczęli narko-entuzjastyczną kampanię na rzecz legalizacji ćpunów
      i są za in vitro. Katolik nigdy by nie dotknął tej lewacko -
      liberalnej gazty. Koniec permisywizmu i relatywizmu moralnego. Ten
      kto katolik, niech nie udaje, że czytanie Gazety Wyborcza jest
      dobre. Sam popełniłem wiele błędów i uzależniłem się od tej zarazy -
      chodzi mi o Gazetkę Wyborową.
      P.S. Nawet mimo, że opluwacie Pana Jarosława Kaczyńskiego to Bronek
      i tak nie wygra. Po prostu ma propagandę, jak te całe ich ukochane
      PO, które według ich sondaży w rekordowym czasie uzyskało (58% sic!).
      • studentsocjalny Sprostowanie mojego komentarza 08.05.10, 15:02
        Sam teraz wytłumaczę, bo może przesadziłem, że katolik jej nie może
        dotykać (Gazeta Wyborcza), chodzi mi, że nie może się z nią zgadzać
        na tematy takie jak: aborcja, eutanazja, narkotyki, in vitro -
        przede wszystkim większość z tych tematów jest opisany z punktu
        widzenia Kościoła Katolickiego w encyklice zatytułowanej Evangelium
        Vitae. Oczywiście Rzeczpospolita też popełnia wielkie błędy np.
        rozpoczęła nagonkę na homoseksualistów. Nie można ich prześladować,
        bo to też są ludzie, co zaś się tyczy narkomańców i aborcjonistów to
        są zdegenerowane potwory, którym należy się za wszelką cenę
        przeciwstawiać. Wybiórcza obraża zarówno katolików jak i inne grupy.
        Gazeta ta przedstawia światopogląd tak jak było w "Roku 1984" -
        książce George'a Orwella. Zastępują słowo zło
        neologizmem "bezdobro". Dzięki pięknej retoryce potrafią omamić
        nawet wykształconego człowieka.
        • docie-kacz Re: Sprostowanie mojego komentarza 08.05.10, 15:07
          Każdy ma prawo do własnego sądu i poglądu,nie rozumiesz demokracji toś płyciutki
          jak bajoro.
      • docie-kacz Re: Wybiórcza od razu zaczyna swe ataki!!! 08.05.10, 15:04
        GW to jedyna w której przebija się prawda.
        • 12.12a1 Re: Wybiórcza od razu zaczyna swe ataki!!! 08.05.10, 15:10
          docie-kacz napisał:

> GW to jedyna w której przebija się prawda.
          ---------------------------------------------------------------------
          Taa,zwlaszcza ta sekciarska.
      • koloratura1 Re: Wybiórcza od razu zaczyna swe ataki!!! 08.05.10, 16:58
        studentsocjalny napisał:

> Proponuję bojkot tej zakazanej gazetki [Wyborczej].

Może ten bojkot rozpoczniesz i już z nigdy się tu nie pojawisz?

> Wiecie, że
        > Wybiórcza popiera prawo do aborcji (zabijania nienarodzonych,

Wiemy, wiemy. I za to ją lubimy, bo jesteśmy PRO CHOICE i w kupce komórek widzimy tylko kupkę komórek, a nie - jakiegoś "nienarodzonego".

> rozpoczęli narko-entuzjastyczną kampanię na rzecz legalizacji ćpunów

Co to znaczy "legalizacja ćpunów"?

> i są za in vitro.

Podobnie jak 75% społeczeństwa.

> Katolik nigdy by nie dotknął tej lewacko -
        > liberalnej gazty.

A ktoś mu każe?

> Koniec permisywizmu i relatywizmu moralnego. Ten
        > kto katolik, niech nie udaje, że czytanie Gazety Wyborcza jest
        > dobre. Sam popełniłem wiele błędów i uzależniłem się od tej zarazy -
        > chodzi mi o Gazetkę Wyborową.

Jakże Ci współczuję!!!
        Choć nawet (udajesz? jesteś "dowcipny") nie wiesz przeciwko komu (czemu) ta Twoja - jakby powiedział niejaki, śp., Gosiewski - filipinka.

> P.S. Nawet mimo, że opluwacie Pana Jarosława Kaczyńskiego to Bronek
        > i tak nie wygra.

Już Ty się o to postarasz!
        Można wiedzieć - jak?

> Po prostu ma propagandę, jak te całe ich ukochane
        > PO, które według ich sondaży w rekordowym czasie uzyskało (58% sic!).

Bardzo mnie taka "propaganda" cieszy.
    • docie-kacz PiS to hipokryzja i podłość w jednym!!!!!!!!!!!!!! 08.05.10, 14:59
      Dobrze się przyjrzeć działalności Kaczyńskich w III i IV RP to zrozumiecie,że
      aby odsunąć od siebie podejrzenia to należy podstawiać masom pod nos innych
      bogu winnych ludzi,te stalinowskie metody bracia Kaczyńscy opanowali do
      perfekcji.Precz z Wawelu.
      • 12.12a1 Re: PiS to hipokryzja i podłość w jednym!!!!!!!!! 08.05.10, 15:12
        docie-kacz napisał:

> Dobrze się przyjrzeć działalności Kaczyńskich w III i IV RP to zrozumiecie,że
        > aby odsunąć od siebie podejrzenia to należy podstawiać masom pod nos innych
        > bogu winnych ludzi,te stalinowskie metody bracia Kaczyńscy opanowali do
        > perfekcji.Precz z Wawelu.
        -----------------------------------------------------------------
    • domektomek Serek czy skwerek? 08.05.10, 15:09
      Chodzi o skwerek czy o mleczarnię?
      Czi pitajne,czi czi wzięte liczebniczo?
    • power_mac Bezhakowa kampania trwa 08.05.10, 15:54
      TYLKO PROSIĘ Z KOMOROSIEM!
    • wuk4 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 15:58

ajpitoajpi12 napisała:

> Oby katolicy przeanalizowali ze zrozumieniem ten przekręt.
      > I swe zrozumienie sytuacji okazali wykluczając twórcę PC w
      wyborach
      > prezydenckich.

Katolikom to zwisa - zajmować się problemami luterańskiej parafii...

• wuk4 Re: Serek został przy parafii 08.05.10, 16:03
        Choć może będą i tacy katolicy, którzy zechcą nosić Jarusia na
        rękach za to, że zrobił źle dla innowierczej parafii... Nawet,
        jeśli nie ma ich wiele, to jest to pewien elektorat.
    • 33qq Serek został przy parafii 08.05.10, 18:02
      - Dlaczego ludzie - wydawałoby się - znający prawo są w stanie pójść tak
      daleko? - pytał proboszcz parafii ewangelicko-augsburskiej Piotr Gaś

Panie Piotrze, z tego samego powodu, z którego pan tak o to walczy, z pazerności
    • bandycki.uklad.po.wrocil Serek został przy parafii 08.05.10, 18:51

Jak dlugo jeszcze bandyckie media beda bezkarnie szkalowac i
      oczerniac uczciwych ludzi?

Michnik tez kiedys byl zwiazany z ludzmi skazanymi wyrokami
      sadowymi. Idac tym tokiem rozumowania to on tez jest kryminalista?
      Nawet smierc Prezydenta niczego was nie nauczyla. Dla mnie, pisanie
      czy praca w tym scierwie to bylaby plamam na honorze.
    • lehoo Serek został przy parafii 09.05.10, 09:45
      Są jeszcze sądy w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka