wronskipacewicz wszystko zależy od Rosjan a namiestnik Bronislaw.. 08.05.10, 23:41 Komorowski pojechal na audiencję u Cara . A śledztwo w sprawie śmierci prezydenta jego kraju - to na drugim planie . Slowa : sługus , targowica i sprzedawczyk będą tu jak najbardziej na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: wszystko zależy od Rosjan a namiestnik Bronis 09.05.10, 02:15 Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Wszystko wiem, wszystko słyszałem ale nie powiem 09.05.10, 00:02 rzeczywiście przypomina to techniki retoryczne bliźniaków, tylko czemu to ma służyć? Że niby Ruscy go trzymają za język? pokręcony typ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab 5 głos zanim zaczęły się kłopoty, lądujemy, być 09.05.10, 04:51 może nakazał pilotom, ale nie miało to wpływu na katastrofę. Odpowiedz Link Zgłoś
shitwelive E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo p... 09.05.10, 00:02 Hi Folks.I beg Your pardon but,i have a question: What if, the Fallen angels (wich are mentioned in the bible/diary, especially in The Book Of H/Enoch - wich is forbidden part of Holy Bible) ARE the bad aliens or creatures or demons or whatever We call them thesedays? What if, our entire civilization is build for they purpous(by our hands of course), and signs are actually, every where? What if, in those weird ancient days a fishy union was established between some greedy ppl and them? What if, the FREEMASONS are those who wor(k)ship the fallen ones?... is it really so difficult to belive/imagine/realize? Thanks for attencion and forgive me if I accidentally harmed someones reality or ego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Panie Klich sam pan powiedziałeś, że przy okazji 09.05.10, 00:02 jakiegoś AN-a miałeś pan okazję pracować nad odczytem dwóch takich samych jak w Tu-154 czarnych skrzynek. Czy wtedy też odczyt tych skrzynek trwał ponad miesiąc czasu??? Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Nie piszcie bzdur. 09.05.10, 00:03 Gdybyście znali całą treść tego wystąpienia to nie wypisywalibyście tylu bzdur.E.Klich nie ukrywa tego co myśli na temat przyczyn tej katastrofy.Mówi o tym wprost i dobitnie.Dziennik-Gazeta Prawna jest najbliższa informacji PAP-u.Reszta to przefiltrowany chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nie piszcie bzdur. 09.05.10, 00:09 avgas80 napisał: > Gdybyście znali całą treść tego wystąpienia to nie wypisywalibyście > tylu bzdur.E.Klich nie ukrywa tego co myśli na temat przyczyn tej > katastrofy.Mówi o tym wprost i dobitnie.Dziennik-Gazeta Prawna jest > najbliższa informacji PAP-u.Reszta to przefiltrowany chłam. ********** ty chyba nic nie kumasz, E Klich nie powinien się przedwcześnie wypowiadać na temat śledztwa, dopóki nie ma ogłoszonego wyniku jego powinien milczeć. Jest to niekompetentna osoba w samym centrum dochodzenia. Pokrzykiwanie tego rodzaju "wiem ale nie powiem" nic dobrego tu nie przyniesie, E. Klich maci i sieje niezgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Nie piszcie bzdur. 09.05.10, 00:18 nie-tak napisała: > avgas80 napisał: > > > Gdybyście znali całą treść tego wystąpienia to nie wypisywalibyście > > tylu bzdur.E.Klich nie ukrywa tego co myśli na temat przyczyn tej > > katastrofy.Mówi o tym wprost i dobitnie.Dziennik-Gazeta Prawna jest > > najbliższa informacji PAP-u.Reszta to przefiltrowany chłam. > ********** > ty chyba nic nie kumasz, E Klich nie powinien się przedwcześnie wypowiadać na > temat śledztwa, dopóki nie ma ogłoszonego wyniku jego powinien milczeć. Jest to > niekompetentna osoba w samym centrum dochodzenia. Pokrzykiwanie tego rodzaju > "wiem ale nie powiem" nic dobrego tu nie przyniesie, E. Klich maci i sieje niez > godę. Nie wypowiada się na temat śledztwa.Wypowiada się na temat przyczyn katastrofy.Ale widać ciebie to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nie piszcie bzdur. 09.05.10, 00:23 avgas80 napisał: > Nie wypowiada się na temat śledztwa.Wypowiada się na temat przyczyn > katastrofy.Ale widać ciebie to nie obchodzi. *********** Dobry jesteś w odwracaniu kota ogonem, dostałeś dobre przeszkolenie od PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Nie piszcie bzdur. 09.05.10, 01:23 I tak to polityczne myślenie rozum odbiera.W dupie mam te twoje partyjne wojenki.Jazgot generowany przez kretynów twojego pokroju.Uczepiłeś się jednego z niewielu ludzi którzy w tych sprawach mają coś sensownego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Sam piszesz bzdury 09.05.10, 09:23 Co ma do tego Dziennik i PAP? Mówimy o wystąpieniu w TVN 24. Oglądaliśmy je, jest na stronie. I jest delikatnie mówiąc mocno niefortunne. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz pytania do Komorowskiego i Tuska 09.05.10, 00:21 Polska nie przejęła śledztwa mimo, że zginęli tam najważniejsi i najlepsi ludzie naszego kraju. 2) Śledztwo prowadzą Rosjanie na swoim terenie, to tak jakby główny podejrzany miał sam siebie osądzić i gromadzić na swój temat obciążające go dowody. Jest to oczywisty absurd podważający jakiekolwiek ustalenia takiego postępowania. 3) Gdyby Polska wystąpiła o przejęcie śledztwa, a Rosja się nie zgodziła, sprawa była by jasna i nie trzeba było by już nic ustalać. Rosja musiała by się zgodzić, aby nie być podejrzaną i zarazem nie stracić zaufania na arenie międzynarodowej. To nie był zwykły wypadek lotniczy, tam zginęli wszyscy generałowie rodzajów wojsk i szefowie instytucji oraz ministrowie nie podlegający władzy P. O., co jest jedynym racjonalnym wytłumaczeniem postępowania rządu tego ugrupowania politycznego. 4) Na miejsce z Polski rząd Tuska wysłał tylko kilku śledczych bez pieniędzy i tłumacza. Od początku rządowi Tuska nie zależy na wyjaśnieniu czegokolwiek w tej sprawie, a tłumaczenia prokuratury wojskowej są wręcz bezczelne i aroganckie. 5) Miejsce katastrofy źle zabezpieczono, każdy wynosił stamtąd co chciał. Znaleziono np. paszport, fragmenty ubrań, musi się też o fragmentach ciał. Robiono też zdjęcia ciał ofiar przez przygodnych gapowiczów. 6) Ilość znalezionych rzeczy na miejscu „wypadku” przez zwykłych ludzi, świadczy, że Rosji nie zależy na jakimkolwiek wyjaśnieniu „katastrofy”, a jedynie na pozbyciu się wszelkich dowodów, które miały by być formalnie włączone do śledztwa. 7) Rząd Tuska za pośrednictwem minister zdrowia wmawiał nam, że wszystko jest dopilnowane, a całe miejsce zdarzenia dokładne przekopane do 1 metra w głąb ziemi – ewidentne kłamstwo. Nie pochowano też wszystkich fragmentów ciał ludzi, którzy tam zginęli. 8) Tusk prawdopodobnie zmusił Edmunda Klicha (nie mylić z Bogdanem!) do złożenia rezygnacji z funkcji pełnienia przewodniczącego komisji wypadkowej (sam przyznał się, że „rozmawiał” z nim do 4 rano!), na rzecz ministra Jerzego Millera, który nie ma pojęcia o lotnictwie i sam jest uwikłany w różne przekręty, co go dyskwalifikuje również moralnie: wiadomosci.onet.pl/2164992,11,dgp_minister_bez_przetargu_wybral_system_informatyczny,item.html 9) Tusk dał sobie prawo dodatkowo do wszelkich zmian w ostatecznym raporcie komisji wypadkowej, co podważa jakikolwiek sens czekania na ten raport biorąc pod uwagę, że minister MON Bogdan Klich odpowiadający za bezpieczeństwo kraju dopuścił do śmierci kilkudziesięciu najcenniejszych ludzi i nic mu się za to nie dzieje! 10) Polska przez kilkanaście pierwszych dni po katastrofie nie otrzymała żadnego dowodu z Rosji oprócz ciał, które nawet nie poddano w Polsce sekcji zwłok, aby wykluczyć dobijanie rannych przez funkcjonariuszy FSB. Co prawda przekazano nam pocztą dyplomatyczną po jakimś czasie komórki i laptopy poległych, ale do ich skopiowania wystarczyło kilka godzin, a zawierały one w sobie krytyczne z punktu widzenia państwa kontakty i dane. Dyskwalifikuje to nas jako partnera w NATO, w którym jesteśmy już tylko formalnie. 11) Ilość dni w których dowody takie jak czarne skrzynki przebywały w Rosji pozwala na dowolną manipulację nimi, co wyklucza je jako dowód. Naszych kilku ekspertów od wypadków lotniczych musiało „konkurować” z tysiącami specjalistów Rosyjskich z których wielu pracowało dla FSB. Samo FSB posiada ok. 100.000 funkcjonariuszy, czyli mniej więcej tyle co cała polska armia żołnierzy! 12) Podczas identyfikacji zwłok niektórzy członkowie rodzin byli przesłuchiwani przez wiele godzin i zadawano im pytania nie związane z czynnościami, jakie były celem ich wizyty. 13) Minister MON 20 dni po śledztwie nie wiedział po co Polsce zdjęcia satelitarne miejsca katastrofy tuż przed, w trakcie i trochę po jego zaistnieniu. Ostatecznie rząd zdobył te zdjęcia po interwencji redaktora Pospieszalskiego, ale czekał z ich przekazaniem komisji do czasu, aż ta wystąpi o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: pytania do Komorowskiego i Tuska 09.05.10, 01:12 Zmiana nicka ci nic nie pomoze, masz dzisiaj wieczorna zmiane i piepszysz tak jak wczoraj. Chyba jednak wierszowke ci placa ze tak wiele idiotyzmow wypisujesz. Nie wstydzisz sie czlowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: pytania do Komorowskiego i Tuska 09.05.10, 01:32 Uparty zawodnik.Kolejna seria bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wyrafinowane nakierowywanie gniewu na Ruskich? 09.05.10, 00:38 "Głos jest już zidentyfikowany, ale nie mogę powiedzieć, kto to jest " PO jak PiS - wiem, ale nie powiem. Powoli można odnieść wrażenie,że te ciągłe sprzeczne (dez)informacje lub to przeciekowe półmilczenie, czyli mówienie półgębkiem (sam sie domyślta, jak jestesta madre, nam mówić nie wypada) to nic innego w swej istocie, niż to co robi PiS. Tylko PiS wali cepem prosto z mostu wskazując na Ruskich.... Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: Wyrafinowane nakierowywanie gniewu na Ruskich 09.05.10, 00:56 To są chyba jakieś wewnętrzne polskie gierki. Mówiąc szczerze, ja ich nie rozumiem, ale sądzę że są związane z wyborami prezydenckimi. W odróżnieniu od nas Ruskie (tzn. władze) wiedzą co się naprawdę wydarzyło pod Smoleńskiem 10.04.2010 i zadbają o to by świat poznał prawdę, o ile nie jest dla nich kompromitująca (sądzę że nie jest). Już wiadomo np. że Tu-154 był do końca sprawny. Nawet jeśli będzie to nie po myśli zarówno PiS-u (ewidentne błędy Kancelarii Prezydenta) jak i PO (ewidentne błędy rządu, zwłaszcza MON-u). Spodziewam się że, te obydwie partie mają się czego obawiać, choć generalnie uważam PO za mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
rysia.2 Re: Wyrafinowane nakierowywanie gniewu na Ruskich 09.05.10, 07:33 Kolejna informajca/dezinformacja. Ruskie winne - bo Oni już tacy są. Znowu, przez ukryte w poszyciu samolotu kanały (zamontowane podczas ostatniego remontu - było o tym w prasie, w Tworkach) wpuscili zielone etery do kabiny pilotów. Jak wiadomo, zamieniają one wypowiedziane w eterze słowa na przeciwne"( o "przeciwnym znaczeniu"). Było mniej wiecej tak ( zaszumione taśmy - znowu założyli chińskie ): Lądujcie w Mińsku, na naszym straszna mgła, lotnisko słabo wyposażone w urządzenia. Natomiast do kabiny doleciało : słonecznie, zapraszamy. Ot, i tyle. Trzeba tylko prawdę, po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Wyrafinowane nakierowywanie gniewu na Ruskich 09.05.10, 10:06 Jakie PO ?! Urzędnik Klich jest sympatykiem partii pana z kotem i nie jest to żadną tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo p... 09.05.10, 00:46 A co to za bełkot? 1) Najpierw mówi, że wie, ale nie powie. 2) Nie powie, bo informacja "może wiązać się z przyczyną katastrofy" 3) Uważa, że "to jednak nie miało wpływu na katastrofę" 4) Stwierdza, że musi być lojalny wobec Rosjan. O co tu chodzi??? "Wiedziałem od początku, co to za osoba" - [...] nie chciał zdradzić jej personaliów. "To jest ujawnianie informacji, która może wiązać się z przyczyną katastrofy. Muszę być lojalny wobec Rosjan" "Myślę, że to jednak nie miało wpływu na katastrofę, dlatego, że glos ten pojawia się długo przed kłopotami samolotu." Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo 09.05.10, 01:49 A czy znasz całą wypowiedz E.Klicha? Niestety jest to kolejny tekst Gazety złośliwy wobec niego.Mocno wybiórczy.Autor niestety odczuwa nieprzepartą potrzebę dokopania mu.Podejrzewam nawet,że to kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo 09.05.10, 02:19 Słuchałem wywiadu w TVN24. avgas80 napisał: > A czy znasz całą wypowiedz E.Klicha? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Pytanie z nieco innej beczki 09.05.10, 01:29 Niech ktoś mi wyjaśni: Samolot po rozbiciu się o ziemię spłonął. To jakim cudem trzy tygodnie pożniej na miejscu katastrofy znaleziono nieuszkodzony paszport jednej z ofiar oraz stuzłotowke leżącą w błocie? Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Pytanie z nieco innej beczki 09.05.10, 01:51 stefan99999 napisał: > Niech ktoś mi wyjaśni: > > Samolot po rozbiciu się o ziemię spłonął. To jakim cudem trzy > tygodnie pożniej na miejscu katastrofy znaleziono nieuszkodzony > paszport jednej z ofiar oraz stuzłotowke leżącą w błocie? Błoto się kiepsko pali. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Pytanie z nieco innej beczki 09.05.10, 02:20 Nie pytam o błoto, tylko o paszport i stuzłotówkę. avgas80 napisał: > stefan99999 napisał: > > > Niech ktoś mi wyjaśni: > > > > Samolot po rozbiciu się o ziemię spłonął. To jakim cudem trzy > > tygodnie pożniej na miejscu katastrofy znaleziono nieuszkodzony > > paszport jednej z ofiar oraz stuzłotowke leżącą w błocie? > Błoto się kiepsko pali. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Pytanie z nieco innej beczki 09.05.10, 04:07 stefan99999 napisał: > Nie pytam o błoto, tylko o paszport i stuzłotówkę. > > avgas80 napisał: > > > stefan99999 napisał: > > > > > Niech ktoś mi wyjaśni: > > > > > > Samolot po rozbiciu się o ziemię spłonął. To jakim cudem trzy > > > tygodnie pożniej na miejscu katastrofy znaleziono nieuszkodzony > > > paszport jednej z ofiar oraz stuzłotowke leżącą w błocie? > > Błoto się kiepsko pali. Pytanie jest z logicznej "beczki"!!!Olejcie klotnie i do dziela (wspolnie)...szare komorki....w imie prawdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Kaczyński nigdy nie wydawał rozkazów pilotom... 09.05.10, 01:53 Nigdy też,jako Prezydent Warszawy nie mówił do bezdomnego-biedaka "spieprzaj dziadu",a poza wszystkim był najbardziej lubianym przez Naród prezydentem w historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Kaczyński nigdy nie wydawał rozkazów pilotom. 09.05.10, 02:20 333a3 napisał: > Nigdy też,jako Prezydent Warszawy nie mówił do bezdomnego-biedaka "spieprzaj > dziadu",a poza wszystkim był najbardziej lubianym przez Naród prezydentem w > historii Polski. Tak ,to prawda. Mówił "panie, spieprzaj pan". Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Głos piątej osoby w kokpicie należy do Klicha 09.05.10, 02:29 Panie , ale którego? Odpowiedz Link Zgłoś
1mariannarokita Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 02:06 Przez całą kadencje prezydencką Lecha Kaczyńskiego ukrywano,że śp.Maria Kaczyńska była starsza od małżonka o 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 02:21 No i co z tego wynika? 1mariannarokita napisała: > Przez całą kadencje prezydencką Lecha Kaczyńskiego ukrywano,że śp.Maria > Kaczyńska była starsza od małżonka o 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
katimos Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 02:34 stefan99999 napisał: > No i co z tego wynika? Wynika,że mamy do czynieni z wyjątkowymi nieudacznikami jeden szukał mamusi,a drugi to kryptogej Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 02:39 katimos napisała: > stefan99999 napisał: > > > No i co z tego wynika? > Wynika,że mamy do czynieni z wyjątkowymi nieudacznikami jeden szukał mamusi,a > drugi to kryptogej >Myślę ,że to nie są największe z ich wad. > Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 10:10 Pomyślałam dokładnie o tym samym, kiedy w końcu zdradzili jej wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen0 Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 10:29 chodzi o to,że śp pani Kaczyńska było o 6 lat starsza od męża? I co w tym złego? A gdyby była o 6 lat młodsza to w porządku? Czy jest gdzieś powiedziane o ile lat powinna być młodsza/ niższa partnerka/żona od partnera/męża? Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Graobowiec Kaczyńskich na Wawelu nie ma dat 09.05.10, 02:25 1mariannarokita napisała: > Przez całą kadencje prezydencką Lecha Kaczyńskiego ukrywano,że śp.Maria > Kaczyńska była starsza od małżonka o 6 lat. No dobrze,ale co z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: A ja ciagle na youtube.com Strzaly w Smolensk 09.05.10, 02:56 Co w tych strzałach takiego niezwykłego.Samolot częściowo się palił.Mogły strzelać zawory butli tlenowych lub pironaboje od zniszczonej instalacji przeciwpożarowej (zawory na butlach i zawory kierujące, sporo ich tam). Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Czuję się jak czytelnik kryminału 09.05.10, 03:58 user_delete napisał: > Kolejne PełOwskie bydle, coś insynuuje... zapluta menda... hmm... czy twoje słownictwo wyraża obowiazującą linię programową PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Czuję się jak czytelnik kryminału 09.05.10, 10:12 To poprostu poziom zwolenników pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo p... 09.05.10, 04:15 Tak sobie czytam te wszystkie komentarze i zastanawiam sie nad jednym.Czy ktos z Was wierzy,ze poznamy prawde? To jest pieprzona polityka.NIGDY nie dowiemy sie jak bylo faktycznie,bo to sa interesy o ktorych nam sie nawet nie snilo.!!!Zreszta mam to wszystko gleboko w DUPIE.!!!Zapierdalam do roboty bo musze zaplacic za czynsz.!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus E. Klich: Głos piątej osoby pojawił się długo p... 09.05.10, 04:21 Czytajac Wasze opinie nie moge wyjsc z podziwu. Wedlug mnie nie ma znaczenia czy L.K. wydal rozkaz ladowania. Wyobrazcie siebie w takiej sytuacji. W samolocie jest zona i 94 cztery osoby. Wy macie prawo i moc wydawania polecen i rozkazow. Co powinniscie zrobic w sytuacji gdy dowiadujecie sie ze ladowanie jest obarczone duzym ryzykiem? Podjac to ryzyko i narazic smiertelnie prawie setke ludzi dla zupelnie nieistotnej ceremoni, czy bezpiecznie ladowac na innym lotnisku. Ja nie mam watpliwosci jaka bylaby moja decyzja. L.K. byl prezydentem i w jakims tam stopniu od niego bezpieczenstwo Polski zalezalo tez. Nie sadze iz byl czlowiekiem zdolnym do podejmowania optymalnych i samodzielnych decyzji. Mysle tez ze wine za tragedie smolenska ponosi czlowiek ktory dla zaspokojenia kaprysow brata pozwalal zniewazac wlasna zone i dla tegoz brata nie zadbal o bezpieczenstwo zony i rodakow. L.K. powinien zabronic ladowania gdyz bylo to jedne optymalne wyjscie z sytuacji. Takim ludziom chcecie powierzyc ster panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry wypowiedzi tego dziada sa coraz glupsze 09.05.10, 05:52 dziadu, przestan macic i sugerowac, dolaczyc caly zapis czarnej skrzynki jako plik mp3 do gazety i ludzie sami sobie beda dedukowac Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Bo nie byl to glos Prezydenta......... 09.05.10, 06:03 Wiec nie mozna mu tej zbrodni zarzucic.A ze byl to glos czlowieka Sikorskiego, sprawe mozna schowac pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Do pierdla z Klichem! 09.05.10, 06:10 Głos nie miał on wpływu na zdarzenia w kabinie ale może wiązać się z przyczyną katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Do pierdla z Klichem! 09.05.10, 13:21 sselrats napisał: > Głos nie miał on wpływu na zdarzenia w kabinie ale może wiązać się z > przyczyną katastrofy. Czy dla Ciebie rozróżnienie pomiędzy działaniami a ich motywami jest takie trudne? Akurat w tej sprawie to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_63 Głos był zaraz po rozmowie między braćmi Kaczyń- 09.05.10, 07:13 skimi przez komórkę. Ciekawe co Jarosław doradzał bratu w sprawie lądowania ???????? Będę głosował na Jarosława Kaczyńskiego tylko ten wielki polityk uratuje nasz naród!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ktoś musiał 09.05.10, 07:20 podjąć decyzję o lądowaniu . Czy pilot pod wpływem błędnych wskazań czy pod wpływem ułańskiej odwagi ? Przecież nie lata się tak nisko nad drzewami i tak daleko od pasa . Co spowodowało , że pilot tego dokonał ? Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Ktoś musiał 09.05.10, 07:53 angrusz1 napisał: > podjąć decyzję o lądowaniu . > Czy pilot pod wpływem błędnych wskazań czy pod wpływem ułańskiej odwagi ? > > Przecież nie lata się tak nisko nad drzewami i tak daleko od pasa . > Jasne,tylko,ten człowiek zapewne nie żyje,więc po co rozdrapywać rany i robić dodatkowy ból dla jego najbliższych? A jeśli ten co podjął decyzję,żyje to i tak go nie ujawnią,bo go Tusk będzie osłaniał ze względów politycznych. > Co spowodowało , że pilot tego dokonał ? Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda Re: Ktoś musiał 09.05.10, 09:04 wiadomo co - kaczor, udajacy prezia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Ujawnia się tylko tę część, która jest potwierdzen 09.05.10, 07:55 >>>> E. Klich powiedział również, że jego zdaniem cała rozmowa z kabiny nie będzie ujawniana. - Ujawnia się tylko tę część, która jest potwierdzeniem dowodowym analizy. <<<< We wszystkich kontrekspertyzach wykonywanych jako biegły sądowy, natknąłem się na charakterystyczne zjawisko: biegli po wstępnym ustaleniu przedmiotu ekspertyzy na podstawie wyrazistych na pierwszy rzut oka symptomów, zaprzestają szukania innych potencjalnych przyczyn i skupiają się na faktach potwierdzających ich pierwszą hipotezę. Innymi słowy: dobierając faktografię, konsekwentnie kreują pożądaną rzeczywistość. Jeżeli zaś dojdzie, np. w sądzie, do konfrontacji z kontrekspertyzą zawierającą potwierdzającą ją dowody materialne, materiał poglądowy i wiarygodne zeznania świadków, przechodzą nad nimi do porządku i nie są skłonni przyznać się do swojej pomyłki! Słowa p. Edmunda Klicha niestety sugerują pójście decydentów śledztwa w tym właśnie kierunku: ujawniona zostanie tylko ta część faktografii, która potwierdza analizę! A więc, wg stwierdzenia p. Klicha, zatajone zostaną wszystkie dowody zaprzeczające analizie, o czym zadecydują klerkowie! Nie wierzę, aby ten nieobiektwny sposób procedowania ukrócić by mógł istniejące już, i te które dopiero się zrodzą, watpliwości co do rzetelnego i wiarygodnego wyjaśnienia przyczyn tej strasznej katastrofy! Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Ujawnia się tylko tę część, która jest potwie 09.05.10, 13:04 Czy myślisz,że w kabinie samolotu czterech facetów nie ma o czym gadać poza sprawami dotyczącymi lotu.Zdziwił byś się. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Ten człowiek każdym swym wystąpieniem udowadnia, 09.05.10, 08:23 że absolutnie nie nadaje się do pełnionej funkcji i nie wie co to jest odpowiedzialność za słowo. Dwa tygodnie temu rzuca najcięższe oskarżenia na rząd by dwa dni poźniej się z nich wycofywać. Teraz w jednej wypowiedzi ,niemal jednym tchem, był łaskaw stwierdzić, że nie może ujawnić tożsamości piątej osoby i wypowiadanych treści bo "To jest ujawnianie informacji, która może wiązać się z przyczyną katastrofy" by za chwilę dodać , że "nie miało to wpływu na katastrofę" a na koniec dał do zrozumienia, że dokładnie nie wie co ów głos powiedział bo w kabinie był szum. Całość zaś okrasił zgrabnym pasusem o lojalności wobec Rosjan. Ja rozumiem, że Tusk ma w tej chwili ręce związane obłąkańczym jazgotem Pisowskich polityków i kiboli , ale szczerze mówiąc powinien tego durnia natychmiast zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Ten człowiek każdym swym wystąpieniem udowadn 09.05.10, 10:07 Z ust mi to wyjąłeś "iq-ok", choć powiedziałbym oględniej, że sprzeczności i nonsensy jakie wygłasza jednym ciągiem słownym, świadczą iż sprawa przekracza jego poziom percepcyjny, by nie powiedzieć - intelektualny! Uważam, że w tej prestiżowej sprawie Polskę w Rosji powinien reprezentować jako "akredytowany" człowiek o najwyższych walorach zarówno fachowych, jak i intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Ten człowiek każdym swym wystąpieniem udowadn 09.05.10, 10:37 No może mnie poniosło. Ale jak z drugiej strony nazwać człowieka, który zdając sobie sprawę z powagi zdarzeń, które opisuje i atmosfery panującej wokół w taki sposób sie wypowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Ten człowiek każdym swym wystąpieniem udowadn 09.05.10, 14:26 konrad.ludwik02 napisał: > Z ust mi to wyjąłeś "iq-ok", choć powiedziałbym oględniej, że > sprzeczności i nonsensy jakie wygłasza jednym ciągiem słownym, > świadczą iż sprawa przekracza jego poziom percepcyjny, by nie > powiedzieć - intelektualny! > Uważam, że w tej prestiżowej sprawie Polskę w Rosji powinien > reprezentować jako "akredytowany" człowiek o najwyższych walorach > zarówno fachowych, jak i intelektualnych. Zastanów się co piszesz. Prestiżowa sprawa? Nie ma większego wstydu niż zbicie własnego Prezydenta i inne Osobistości przez własne siły zbrojne.Przekracza to ,by nie powiedzieć, Twój poziom intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
avgas80 Re: Ten człowiek każdym swym wystąpieniem udowadn 09.05.10, 13:40 Nie wycofał się. Właśnie to wszystko powtórzył.Macie w głowach tylko ten polityczny bełkot.I nie możecie zrozumieć ,że niezależnie od tego kto aktualnie rządzi to sprawy zamiata się pod dywan.I stąd ten wściekły atak ze wszystkich stron.Bo trzeba by coś zmienić.A to jest trudne. Na tym się trzeba znać.Fakt , że gwiazdorem to on nie jest.Ale w sprawach które prowadzi wyciąga słuszne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda co za kaczy ssyn usunal moja wypowiedz?! Czy to da 09.05.10, 08:31 wny pracownik z Mysiej?! Odpowiedz Link Zgłoś