muzzyczny lustracja na pokaz 12.05.10, 17:55 [sonda=] "Pro Civili”, którą wspierał Bronisław Komorowski. Nazwa fundacji pojawia się wielokrotnie w Raporcie z Weryfikacji WSI. Jak stwierdza się na str.133 „ [...] z fundacja powiązany był również uważany za przedstawiciela mafii włoskiej Andreas Edlinger oraz Jarosław Sokołowski ps. „Masa”. Fundacja „Pro Civili” oraz powiązane z nią firmy były jednocześnie tzw. „pralnią pieniędzy”, które mogły pochodzić również z nielegalnej działalności grup przestępczych Bronisław Komorowski kłamał podczas swoich zeznań przed prokuratorem, twierdząc, iż nie zna Wojciecha Sumlińskiego. Kłamał również publicznie, przed mikrofonami radia, gdy 1 sierpnia 1008 r twierdził: „Akurat o panu Sumlińskim nic nie wiem, chyba nie znałem tego pana, więc moje zeznania dotyczyły byłego czy pułkownika dawnych służb komunistycznych...” Tymczasem, w listopadzie 2008 roku, zeznając przed sejmową komisją ds.specłużb Sumliński oświadczył, że spotykał się wielokrotnie z Komorowskim w roku 2007, a tematem rozmów był przygotowywany dla programu „30 minut" w TVP Info materiał o Fundacji Pro Civil. Jak pisałem w tekście CZEGO BOI SIĘ MARSZAŁEK POLSKIEGO SEJMU?, niewykluczone, że to wówczas Komorowski zorientował się, iż wiedza Sumlińskiego na temat kontaktów posła PO z wojskowymi służbami, może stanowić zagrożenie dla jego dalszej kariery politycznej. Zapomniano o procesie lustracyjnym dotyczącym współpracy z rosyjskimi służbami specjalnymi. Jaki sąd taki wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
ociectadeusz IPN i CIA 12.05.10, 18:30 Czemu sprawdza się tylko współpracę z polskimi służbami? A współpraca z CIA, Mosadem, BND, czy MI6 to powód do chluby? A może teraz patiotycznym obowiązkiem jest służyć obcym wywiadom? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Komorowski złożył prawdziwe oświadczenie lustra... 12.05.10, 19:40 Natomiast Jarosław Kaczyńskie też podobno nie. Bo w teczuszce tylko jedna karteczka i tylko kserokopia. Bo SB założyło teczkę i natychmiast wykonało jedną kserokopię. Bo SB przewidywało, że J.K. będzie startował na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
baster22 Z SB nie ale z WSI tak 12.05.10, 20:50 Nawet TUSK to wie i się wstydzi, dlatego nie pokazuje się z Jamajką. Głos na OLECHOWSKIEGO to możliwe wyjście on nie ukrywa SBckich korzeni Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanor Komorowski złożył prawdziwe oświadczenie lustra... 12.05.10, 21:33 No to się wie, jak by inaczej. Najprawdziwsze oświadczenie, chłopaki się narobiły przy pisaniu, ale efekt jest i premia będzie. Odpowiedz Link Zgłoś