wojtek-gdansk 20.05.10, 09:01 Dzisiaj z jedną jedynką, jutro z dwiema, pojutrze ... Pojutrze trzeba będzie wprowadzić stopień zero. Równanie w dół czyli równia pochyła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lmblmb Dobrze, że są ułatwienia 20.05.10, 09:27 wojtek-gdansk napisał: > Dzisiaj z jedną jedynką, jutro z dwiema, pojutrze ... > Pojutrze trzeba będzie wprowadzić stopień zero. > Równanie w dół czyli równia pochyła. Porzuć niemiecką wizję świata, czyli stopnie dla stopni. Szkoła obecnie uczy, a nie przyznaje stopnie, jak za moich czasów. Wtedy powtarzanie klasy za byle banał, np. dwójkę z historii, oznaczało spadek do klasy idiotów, oznaczenie znaczkiem "idiota" na pół życia (bo koledzy widzą po roku urodzenia). Mam nadzieję, że z dwoma jedynkami też będzie można przejść - wystarczy wprowadzić punkty wagowe, jak ECTS. Za plastykę i muzykę po jednym punkcie, za polski dwa, za matematykę cztery. Kto ma więcej niż np. dwa punkty, nie przechodzi do następnej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Promocja z jedynką 20.05.10, 09:44 był kiedyś taki film Wystarczy być,coś jak Dyzma teraz wystarczy tylko przyjść do szkoły i już świadectwo i dyplom jest a potem strach dać takiemu śrubokręt do ręki albo plany mostu do wyrysowania bo trzeba będzie uciekać do kraju gdzie nie ma ekstradycji Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Promocja z jedynką 20.05.10, 10:09 przy okazji szkoły ostatnio sensacyjne zycie młodych gupków z gimnazjum seks grupowy i zawody na czas pani psycholog tłumaczy,że to dlatego,że młodzież naśladuje dorosłych i mam pytanie,czy pani psycholog zna takich dorosłych,co to uprawiają seks w grupach na czas ? bo ja nie mam takich znajomych,a nawet nie słyszałem,żeby ktoś w okolicy tak się bawił,czy chwalił Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Promocja z jedynką 20.05.10, 13:29 To tak jak zniesiono na maturze zdawanie matematyki-dlaczego? prawdopodobnie któregoś zVIP-ów dziecko tego potrzebowało,a potem mamy baranów ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoid Promocja z jedynką 20.05.10, 15:13 Kolejny nonsens pani Halowej, najgorszej minister edukacji do czasów głębokiego PRL-u. To jest robienie ze szkół masowych szkół specjalnych, bo jak się nierobów i durni promocją nagradza to cała reszta równa w dół. No bo po kiego się uczyć jak się i tak przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kajolka Promocja z jedynką 20.05.10, 16:56 Litości !!!! Jestem nauczycielką fizyki i chemii w gimnazjum.Już mnie trzęsie, kiedy z roku na rok przybywa nam uczniów z orzeczeniami o obniżonych wymaganiach edukacyjnych.Połowa z nich,łącznie z rodzicami uważa, że taki papierek zwalnia z obowiązku uczenia się.A jak się upieram, żeby taki uczeń -nierób powtarzał klasę- to się okazuje, że tak naprawdę to moja wina, że się biedne dziecko nie raczyło nauczyć. I lepiej puścić nieuka dalej. A teraz w średniej szkole ma byc to samo.To może od razu 7-latkom dać dyplomy magistrów i będziemy mieli wykształcone społeczeństwo.A ile luźnych funduszy do wydania potrzebującym na zasiłki wszelkiej maści.Ręce opadają, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
andy39 Promocja z jedynką 20.05.10, 22:36 Proponuję w ogóle zlikwidować oceny, po co stresować już zestresowaną młodzież. Samo pójście do szkoły jest stresem a do tego nauka i ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Promocja z jedynką 21.05.10, 00:46 Ja jestem za bardziej radykalnymi posunięciami: - przede wszystkim za likwidacją obowiązku szkolnego, wszak proste bydło do łopaty albo na mięso armatnie w Afganistanie jest potrzebne (teraz giną tam wykwalifikowani żołnierze), - tym łatwiej się rządzi, im głupszy jest plebs - to wiadomo nie od dziś, dlatego np. w średniowieczu nauka czegokolwiek poza paciorkiem była ZAKAZANA dla zwykłych ludzi, - naukę polską usiłowali zniszczyć zaborcy, potem Hitlerowcy i Sowieci, potem sługusy Sowietów za PRLu i wszyscy oni nie dali rady... a po co nam ta nauka? Po co nam okupanci? Mamy MEN i to nam wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
boni153 Promocja z jedynką 15.02.11, 17:48 Czy wy czasem nie przesadzacie ? w ciągu 4 lat nauki chyba można by było raz skorzystać z takiego przywileju ktoś może być slaby z chemii,matematyki i to go ma od razu przekreślić z ukończenia szkoły średniej... Odpowiedz Link Zgłoś