Dodaj do ulubionych

W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ...

20.05.10, 14:46
Uważam że do końca powinni się wyabortować biali Brytyjczycy.
Obserwuj wątek
    • mohh dlaczego? 20.05.10, 14:48
      ?
      • po_stkomunista_z_kalisza nie wszyscy ale nie slyszales ze o wplywie 20.05.10, 15:14
        zwiazkow kazirodczych na IQ ?
        Zreszta wystarczy posluchac niektorych wypowiedzi Karola czy tego
        mlodszego mlotka Davida w Afganistanie szczegolnie
    • boykotka moja macica jest moja 20.05.10, 14:52
      a ja uważam, że należy sprawę pozostawić zainteresowanym.
      A panowie, którzy mają inne zdanie na ten temat w ramach protestu
      mogą sobie pozawiązywać siusiaki.

josek_urbach napisał:

> Uważam że do końca powinni się wyabortować biali Brytyjczycy.
      • puuchatek Re: moja macica jest moja 20.05.10, 14:56
        Ależ oczywiście, twoja macica jest twoja. A mój dom jest mój, zgodzisz się chyba? Tylko czy to Twoim zdaniem oznacza, że mam prawo wpuścić do niego trujący gaz (na przykład) kiedy ktoś w nim przebywa?

Daruj sobie te durne slogany. W dyskusji o aborcji nie chodzi o Twoją macicę, tylko o TO, co się w niej znajduje kiedy jesteś w ciąży.

Rozumiem dyskusję stawiającą pytanie czy TO jest człowiek, czy jednak nie - ale opowiadanie o "mojej macicy" to czysta demagogia.
        • pe1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 17:05
          > Daruj sobie te durne slogany. W dyskusji o aborcji nie chodzi o Twoją macicę, t
          > ylko o TO, co się w niej znajduje kiedy jesteś w ciąży.

To co się znajduje wewnątrz macicy, gdy kobieta jest w ciąży jest cały czas
          częścią jej organizmu. Dopóki nie zostanie urodzone, nie jest samodzielnym
          bytem. Nikt nie ma prawa dyktować kobiecie, co ma robić z częścią własnego ciała.
          • da_markos głupio gadasz 20.05.10, 18:06
            tzn jestes zwolennikem abortowania nawet w 9 mies ciazy?? w koncu dziecko od
            swiata zewnetrznego oddziela cienka wartwa miesa w postaci brzucha matki.
            dziecko po urodzeniu tez nie jest samodzielne. jak go nie nakarmisz to tez
            umrze... czyli takie osoby tez moga rodzice zabijac???
            • pe1 Re: głupio gadasz 20.05.10, 22:54
              da_markos napisał:

> tzn jestes zwolennikem abortowania nawet w 9 mies ciazy?? w koncu dziecko od
              > swiata zewnetrznego oddziela cienka wartwa miesa w postaci brzucha matki.

Owszem, jestem zwolennikiem takiej dopuszczalności. Do ostatniej chwili kobieta
              powinna mieć prawo decydować, czy chce urodzić dziecko czy nie, tym bardziej, że
              poród nie zawsze odbywa się bez ryzyka dla jej własnego zdrowia czy życia.

> dziecko po urodzeniu tez nie jest samodzielne. jak go nie nakarmisz to tez
              > umrze... czyli takie osoby tez moga rodzice zabijac???

Ale po urodzeniu przestaje być częścią organizmu matki, przestaje być
              podtrzymywane przez jej własny krwioobieg. W tym sensie jest niezależnym organizmem.
          • alinaw1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 18:39
            Tylko, że ta "część organizmu" to nie ząb, krosta, czy paznokieć,
            który można wyciąć, wycisnąć itd (choć nietóre posiadaczki macic i
            ich partnerzy o tym samym poziomie tak myślą). To hasełko wymyśliła
            dawno temu jakaś feministka, a co mniej myślący podchwycili
            je. "Dopóki nie jest urodzone nie jest samodzielnym bytem"- co za
            odkrycie! Ma własne serce, własne organy, emocje. Bo żyje dzięki
            matce lub nie żyje dzięki posiadaczce macicy.
            • pe1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 22:55
              > Ma własne serce, własne organy, emocje. Bo żyje dzięki
              > matce lub nie żyje dzięki posiadaczce macicy.

Nie, nie ma własnego serca i organów. Te wszystkie narządy są wciąż częścią
              organizmu matki, płynie przez nie krew matki.
          • dolomedes Re: moja macica jest moja 20.05.10, 18:43
            Gdyby dziecko było częścią ciała kobiety, to wszyscy bylibyśmy klonami Ewy. Analogicznie, można powiedzieć, że tasiemce w twojej dupie także są częścią twojego ciała...
            • pe1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 22:57
              > Gdyby dziecko było częścią ciała kobiety, to wszyscy bylibyśmy klonami Ewy.

I jesteśmy

> Ana logicznie, można powiedzieć, że tasiemce w twojej dupie także są częścią
              twojeg o ciała...

nie, nie są, ponieważ nie są połączone z moim ciałem poprzez wspólny krwioobieg,
              nie są również wyprodukowane przez moje DNA, tylko przez całkowicie obce DNA.
          • adeinwan Re: moja macica jest moja 20.05.10, 18:46
            > To co się znajduje wewnątrz macicy, gdy kobieta jest w ciąży jest cały czas
            > częścią jej organizmu.

O kurcze... chyba faktycznie powinni zwiększyć liczbę lekcji biologii...
          • maria421 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 19:17
            Twoja macica jest Twoja wiec usun ja zanim zajdziesz w ciaze.

Plod jest osobnym organizmem, nie jest czescia Twego organizmu, choc jego rozwoj
            jest od Twego organizmu uzalezniony.
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: moja macica jest moja 20.05.10, 17:38
          A co Kubusiu Puchatku masz w swojej macicy. Bo jeśli nie masz własnej, to nie
          pier..l.
          Ach, byłbym zapomniał. Jestem przeciwny aborcji na każde żądanie, ale najpierw
          zapewnijmy wychowanie i kulturę seksualną, ogólnie dostępne środki
          antykoncepcyjne i opiekę nad matką i dzieckiem.
      • ciuciumorales Re: moja macica jest moja 20.05.10, 14:59
        To sobie ja w cholere wytnij, ale dziecko ktore moglabys w niej
        nosic nie jest twoja wlasnoscia tylko odrebnym bytem. Ma chociazby
        inny kod genetyczny niz ty. Ale ty tego i tak nie zrozumiesz bo...
        Macica jest moja
        • mwiercik Re: moja macica jest moja 20.05.10, 15:37
          ciuciumorales napisał:

> To sobie ja w cholere wytnij, ale dziecko ktore moglabys w niej
          > nosic nie jest twoja wlasnoscia tylko odrebnym bytem. Ma chociazby
          > inny kod genetyczny niz ty. Ale ty tego i tak nie zrozumiesz bo...
          > Macica jest moja

a ty nie kumasz misiu ,że tu nie chiny tylko demokratyczna Polska i każda
          kobieta na prawo wyboru--POWINNA MIEĆ-!!!!!!!!!!!!!!
          Tylko twoi czarni na to nie wydaja zgody--w tym problemie to oni rządzą ,a nie
          dodek i inni czarno włazidupcy CZARNI PRECZ OD MACICY
          • misshyde Re: moja macica jest moja 20.05.10, 15:41
            mwiercik napisał:

> ciuciumorales napisał:
            >
            > > To sobie ja w cholere wytnij, ale dziecko ktore moglabys w niej
            > > nosic nie jest twoja wlasnoscia tylko odrebnym bytem. Ma chociazby
            > > inny kod genetyczny niz ty. Ale ty tego i tak nie zrozumiesz bo...
            > > Macica jest moja
            >
            > a ty nie kumasz misiu ,że tu nie chiny tylko demokratyczna Polska i każda
            > kobieta na prawo wyboru--POWINNA MIEĆ-!!!!!!!!!!!!!!
            > Tylko twoi czarni na to nie wydaja zgody--w tym problemie to oni rządzą ,a nie
            > dodek i inni czarno włazidupcy CZARNI PRECZ OD MACICY

Bierz bron w dlon i ich powyzynaj! W koncu twierdzisz, ze masz do tego prawo.
          • plxpl Re: moja macica jest moja 20.05.10, 15:43
            Sąsiada też mi zabraniają zabić. A powinienem mieć WYBÓR!!! Przeklęta
            policyjna mafia!
            • pe1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 17:09
              Sąsiad nie jest częścią twojego własnego ciała, a płód w macicy jest.
          • ciuciumorales Re: moja macica jest moja 20.05.10, 16:22
            Dalej nie rozumiesz. Kobieta ma prawo wyboru przed stosunkiem! Potem to
            raczej nie powinna wybierac za dziecko.
            • pe1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 17:09
              Kobieta ma prawo wyboru aż do momentu, gdy urodzi. Dopóki nie urodzi, płód jest
              jej częścią, a nie samodzielnym bytem.
              • ciuciumorales Re: moja macica jest moja 20.05.10, 20:48
                Nawet nie ma sensu takich wypowiedzi komentować, jedyne z czym mi się
                to kojarzy to z faszyzmem. Miał racje JPII mówiąc o cywilizacji
                śmierci.
          • alinaw1 Re: moja macica jest moja 20.05.10, 18:43
            A jeśli niejaki mwiertciku nie jestem "czarna", ba nie jestem z
            żadnych dominującyh kolorów, to co powiesz? Jako nie czarna i
            jednocześnie absolutna przeciwniczka wszelkiej aborcji nie mieszczę
            się w kanonach Twojego prosciuteńkiego rozumowania...
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: moja macica jest moja 20.05.10, 17:42
          Jak się dasz wykastrować, to ona nie będzie miała problemu, a ty dylematów
          moralnych.

ciuciumorales napisał:

> To sobie ja w cholere wytnij, ale dziecko ktore moglabys w niej
          > nosic nie jest twoja wlasnoscia tylko odrebnym bytem. Ma chociazby
          > inny kod genetyczny niz ty. Ale ty tego i tak nie zrozumiesz bo...
          > Macica jest moja
      • bastiasz Re: moja macica jest moja 20.05.10, 15:02
        @boykotka: od kołka osinowego w ciążę się nie zachodzi. Panowie nie
        muszą sobie zawiązywać, wystarczy, że panie będą piły mniej piwa.
        A co do Twojego postulatu, że macica jest Twoja to pełna zgoda, z
        małym zastrzeżeniem - zabijana nie jest Twoja macica tylko inny
        człowiek o unikalnym kodzie DNA, liniach papilarnych i tęczówce.
        • boykotka Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:14
          Po pierwsze samo państwo polskie nie uważa płodu do 6-tego miesiąca
          za człowieka,
          po drugie pochowanie jakiegokolwiek martwo urodzonego płodu ( bez
          chrztu ) w obrządku katolickim graniczy z cudem.
          • ciuciumorales Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:19
            A wiesz, ze w UK mozna mordowac do 24 tygodnia? Widzialas "plod" jak
            go nazywasz w 24 tygodniu?. Moja znajoma ma dziecko urodzone w 25
            tygodniu i jest jak najbardziej zdrowe. To nazywasz populizmem? O
            czym ty wogole piszesz kobieto. Nie mieszaj w to kosciola bo to nie
            ma nic do rzeczy. I jak nie rozumiesz slowa populizm to go najlepiej
            nie uzywaj.
            • boykotka Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:29
              ciuciumorales napisał:

> Moja znajoma ma dziecko urodzone w 25 tygodniu i jest jak
              > najbardziej zdrowe.
              A co to ma do rzeczy ? Ciało kobiety należy do niej i tylko i
              wyłącznie od jej dobrej woli powinno kształtować się macierzyństwo.
              Sprawa aborcji jest sprawą jak najbardziej naturalną w świecie
              przyrody - to wszystko co mam do dodania w tej kwestii.
              • misshyde Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:35
                boykotka napisała:

> ciuciumorales napisał:
                >
                > > Moja znajoma ma dziecko urodzone w 25 tygodniu i jest jak
                > > najbardziej zdrowe.
                > A co to ma do rzeczy ? Ciało kobiety należy do niej i tylko i
                > wyłącznie od jej dobrej woli powinno kształtować się macierzyństwo.
                > Sprawa aborcji jest sprawą jak najbardziej naturalną w świecie
                > przyrody - to wszystko co mam do dodania w tej kwestii.

W swiecie przyrody?? O czym ty piszesz?? Cialo twoje nalezy do ciebie. Ale cialo
                dziecka juz nie...
                • boykotka Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:42
                  misshyde napisała:
                  > Cialo twoje nalezy do ciebie. Ale cialo dziecka juz nie...
                  Nie piszę, że ciało dziecka do mnie należy, niemniej jednak płód bez
                  mojej macicy nie jest w stanie funkcjonować to proste napisałam to
                  dwa posty wyżej.
                  • misshyde Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:01
                    boykotka napisała:

> misshyde napisała:
                    > > Cialo twoje nalezy do ciebie. Ale cialo dziecka juz nie...
                    > Nie piszę, że ciało dziecka do mnie należy, niemniej jednak płód bez
                    > mojej macicy nie jest w stanie funkcjonować to proste napisałam to
                    > dwa posty wyżej.

No nie jest i co w zwiazku z tym? Masz prawo decydowac o zyciu dziecka?
                  • fletniapana Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:12
                    A co to takiego "płód"? Nie uciekniesz od prawdy nazywając sprawy w zakłamany
                    sposób. To żaden płód, zygota czy inne takie. To jest człowiek. To prawda, nie
                    potrafi bez matki przeżyć ale to niczego nie zmienia. To jest człowiek.

Może zechciałabyś obejrzeć krótki film z Gianną Jessen, urodzoną w wyniku
                    aborcji (np. facet.wp.pl/kat,1007819,wid,11671438,wiadomosc.html )
                    • boykotka Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:31
                      Niezaprzeczalnym prawem człowieka jest prawo do pochówku; państwo
                      polskie dodatkowo wypłaca przy okazji śmierci zasiłek pogrzebowy. W
                      przypadku płodu do 6-tego miesiaca oba te prawa nie funkcjonują czy
                      trudno to pojać ??? Możesz zygotę, czy tez płód do 6-tego miesiaca
                      zycia nazywać dzieckiem, nie zmieni to jego statusu prawnego i w
                      przypadku jego śmierci nie zostanie ono uznane za człowieka.
                      • ned_pap Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:41
                        państwo
                        > polskie dodatkowo wypłaca przy okazji śmierci zasiłek pogrzebowy. W
                        > przypadku płodu do 6-tego miesiaca oba te prawa nie funkcjonują czy
                        > trudno to pojać ???

Marny argument. Zasiłku pogrzebowego nie dostaniesz również za osobę dorosłą, jeżeli nie była ubezpieczona w ZUS.
                        • boykotka Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:53
                          ned_pap napisał:

> Marny argument. Zasiłku pogrzebowego nie dostaniesz również za
                          > osobę dorosłą, jeżeli nie była ubezpieczona w ZUS.
                          Argument bardzo dobry, bo po pierwsze pokazuje granicę, którą
                          państwo wyznacza uznając płód za zdolny do samodzielnej egzystencji
                          po za macicą matki. Jeżeli chodzi o dorosłych, którzy nie są
                          ubezpieczeni w ZUS - mają ku temu pełny wybór i wybór ten nie
                          powoduje, że tworzy się granica.
                      • adeinwan Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:54
                        > Niezaprzeczalnym prawem człowieka jest prawo do pochówku; państwo
                        > polskie dodatkowo wypłaca przy okazji śmierci zasiłek pogrzebowy. W
                        > przypadku płodu do 6-tego miesiaca oba te prawa nie funkcjonują czy
                        > trudno to pojać ???

Pff... dawniej w ogóle nie było zasiłku pogrzebowego - czy to znaczy, że wtedy
                        nikt nie był człowiekiem? A fakt, że obecnie zasiłek ten nie przysługuje zmarłym
                        dzieciom jest zwyczajnym bublem prawnym. Idiotyzmem jest wyciąganie z niego
                        wniosków, że dziecko nie jest cżłowiekiem. Przecież to prawo stworzyli
                        POSŁOWIE, a nie Bóg!
                  • ciuciumorales Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:25
                    Płód jak go nazywasz nie ma szans tak samo jak dziecko tuz po
                    urodzeniu, a jednak takich zabijać nie można, gdzie logika
                    morderczynio?
                    • pe1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 17:10
                      Ma szanse, nie kłam.
                  • alinaw1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:52
                    Twój wywód jest nielogiczny; Coż z tego, że płód bez twojej macicy
                    nie jest w stanie funkcjonować? Tak właśnie dzieje się w całej
                    przyrodzie... Dzieci nie wyrastają na drzewach. Skoro ten płód jest
                    uzależniony od twojego funcjonowania, to ciąg dalszy owego
                    rozumowania jest taki: masz prawo płod pozbawiać owej ciąglości z
                    twoim organizmem tylko dlatego że ów organizm jest twój- nie
                    zważając na to że drugi organzim żyje - ma własne (nie twoje)
                    organy, ma inną tkankę, inny kod genetyczny, odczucia i emocje (tak,
                    tak!). Bez względu więc na to, że drugi organizm żyje- mozesz go
                    zlikwidować bo "płod bez mojej macicy nie jest w stanie
                    funkcjonować". Szkoda, że nie masz nic poza macicą.
              • plxpl Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:49
                A ktoś ci każe w tą ciąże zachodzić? Przecież nie ma przymusu
                wystawiania dupska na prawo i lewo. Nikt ci niczego nie każe ani nie
                zakazuje. Ale jeśli już poczniesz to dziecko, to weź odpowiedzialność
                za siebie i za nie. Nie zabijaj go, jest zupełnie bezbronne i ma tylko
                ciebie.
                Aborcja to krwawa ofiara na ołtarzu bożka nieodpowiedzialności, pychy i
                egoizmu.
                Wiesz kto(!) ma takie cechy?
                • z.bialek Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 15:54
                  plxpl napisał:

krwawa ofiara na ołtarzu bożka nieodpowiedzialności, pychy i
                  > egoizmu.
                  > Wiesz kto(!) ma takie cechy?

ci co zabraniają innym ludziom przerywania ciąży.
                • pe1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 17:14
                  plxpl napisał:

> A ktoś ci każe w tą ciąże zachodzić?

Na przykład ci, co zakazują używania środków antykoncepcyjnych.
                  • sidian Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:15
                    O, wlasnie. Dobrze powiedziane, hehe. Moim zdaniem koronny argument i korona
                    kur**stwa calej tej sytuacji. Srodkow antykoncepcyjnych przyjmowac nie wolno, bo
                    to grzech. D**y dawac na lewo i prawo dawac nie wolno, bo to grzech. Masturbowac
                    sie nie wolno, bo to grzech. Niczego zwiazanego z seksem nie wolno bo to grzech.
                    A taka piekna i wyzwolona byla ta nasza Europa zanim ja zdewastowaly katolickie
                    wandale, ech...
                    • godeliva Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 20:05
                      Och sidian, wygladasz na strasznie zatroskanego. Tylko nie wiem skad
                      sie to u ciebie bierze, przeciez ty nie z tej bajki!.
                • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:28
                  Pocznie przez dzieworództwo? Tylko ona ma się zająć tym dzieckiem? Wsadzasz w
                  każdą dziurę na prawo i lewo bo wystawiają. Potem niech się same martwią. "Ma
                  tylko ciebie"? A gdzie się podział tatuś? Poszedł wsadzać w inne dziury?
                  Bożek nieodpowiedzialności. Z tym się zgodzę, to nieodpowiedzialność,że kobiety
                  nie mają zapewnionych bezpłatnych środków antykoncepcyjnych. Co ma z tym
                  wspólnego pycha, to chyba tylko ty wiesz. Egoizm? Bo się nie chce, by dziecko
                  wegetowało i chodziło głodne, bo rodzic nie ma pracy, a jeśli ma, to za głodową
                  pensję?

plxpl napisał:

> A ktoś ci każe w tą ciąże zachodzić? Przecież nie ma przymusu
                  > wystawiania dupska na prawo i lewo. Nikt ci niczego nie każe ani nie
                  > zakazuje. Ale jeśli już poczniesz to dziecko, to weź odpowiedzialność
                  > za siebie i za nie. Nie zabijaj go, jest zupełnie bezbronne i ma tylko
                  > ciebie.
                  > Aborcja to krwawa ofiara na ołtarzu bożka nieodpowiedzialności, pychy i
                  > egoizmu.
                  > Wiesz kto(!) ma takie cechy?
              • ciuciumorales Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 16:31
                Ale jesteś odporna na argumenty. Dyskusja z Tobą to jak rozmowa z
                radiem.
                • pe1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 17:11
                  To ty jesteś odporny na argumenty. Totalny zjeb, z kilogramem betonu zamiast mózgu.
                  • szuwarek75 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 17:23
                    taaaa, i teraz dopiero kultura dziewoi się objawiła! Brawo, tylko pogratulować.
                    Pokolenie idiotów...
                    • pe1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 17:31
                      od kretynów gratulacji nie przyjmuję :-P
                      • godeliva Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 20:14
                        pe1 napisał:

> od kretynów gratulacji nie przyjmuję :-P

Nie tylko jestes odporna na wiedze, i chyba nie wiesz co to
                        gratulacje, choc wydaje ci sie , ze twoje slownictwo bardzo
                        bogate.! O ironii slyszala?
                        • pe1 Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 23:00
                          nie, nie słyszała. oświeć mnie, proszę
              • adeinwan Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:51
                > A co to ma do rzeczy ? Ciało kobiety należy do niej i tylko i
                > wyłącznie od jej dobrej woli powinno kształtować się macierzyństwo.

Nie można powierzać decyzji o przyszłości narodu "dobrej woli" panienek z
                tipsami. Gdyby tak było to ludzkość dawno by wyginęła.

> Sprawa aborcji jest sprawą jak najbardziej naturalną w świecie
                > przyrody

No tak, goryle i orangutany prowadzą w dżungli kliniki aborcyjne.
          • adeinwan Re: Co za czysty populizm :)) 20.05.10, 18:48
            > Po pierwsze samo państwo polskie nie uważa płodu do 6-tego miesiąca
            > za człowieka,

To nie ma tak dużego znaczenia, jak to sobie wyobrażasz. Psa też prawo nie uważa
            się za człowieka, ale spróbuj zarżnąć go, a zobaczymy, czy poozostaniesz bezkarna.
    • benek231 Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 14:56
      do dostepu do istotnej dla nich informacji.
      • benek231 PS: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 15:02
        A wy, katole, mozecie jedynie pozgrzytac sobie zebami :))))

Na sprawe reklamy aborcji w UL nie macie najmniejszego wplywu :O))
        • pl2512 W twoim przypadku aborcja jest w pełni uzasadniona 20.05.10, 15:15
          Twoja matka musiała być ciemną katolką skoro ciebie urodziła śmieciu!
          • ciuciumorales Re: W twoim przypadku aborcja jest w pełni uzasad 20.05.10, 15:20
            nie dyskutuj.
        • z.bialek Re: PS: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo 20.05.10, 15:52
          benek231 napisał:

> A wy, katole, mozecie jedynie pozgrzytac sobie zebami :))))
          >
          > Na sprawe reklamy aborcji w UL nie macie najmniejszego wplywu :O))

Kapciowy wystawi relikwie i splunie 3 razy przez lewe ramię na te
          zagraniczno zaraze.A jego wierny lud za nim.
      • misshyde Re: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 15:21
        benek231 napisał:

> do dostepu do istotnej dla nich informacji.

Maja prawo do morderstwa? Proponuje rozdac pistolety i niech kazdy strzela do
        np. niechcianego sasiada...
        • pe1 Re: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 17:15
          Morderstwo jest wtedy, gdy zabija się żyjącego człowieka. Płód nie jest żyjącym
          człowiekiem tylko częścią organizmu matki.
          • godeliva Re: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 20:27
            pe1 napisał:

> Morderstwo jest wtedy, gdy zabija się żyjącego człowieka. Płód nie
            jest żyjącym
            > człowiekiem tylko częścią organizmu matki.

A co bedzie z toba jak najpierw w UK , potem w EU zaczna relkamowac
            teze, ze czlowiek bez rozumu to nie czlowiek! I decyzja zalezy od
            spoleczenstwa , bo jestes jego czescia?
            • pe1 Re: Nareszcie! To ma sens. Kobiety maja prawo :O) 20.05.10, 23:01
              Wtedy złożę kondolencje twoim bliskim.
      • benek231 Decyzja dot. ciazy nalezy wylacznie do kobiety :O) 21.05.10, 01:59
        Zgodnie z Prawem Naturalnym, nawiasem mowiac.

Zbrodnia jest zmuszanie ludi do chodzenia w niechcianych ciazach i rodzenia
        niechcianych dzieci.

I o tym wlasnie nalezy pamietac, ze w przypadkach aborcji mowimy wylacznie o
        ciazach niechcianych - ktorych przyczyn jedynie cham, koltun, ksiadz i gowniarz
        bedzie probowal dociekac.
        • misshyde Re: Decyzja dot. ciazy nalezy wylacznie do kobiet 21.05.10, 11:19
          benek231 napisał:

> Zgodnie z Prawem Naturalnym, nawiasem mowiac.
          >
          > Zbrodnia jest zmuszanie ludi do chodzenia w niechcianych ciazach i rodzenia
          > niechcianych dzieci.
          >
          > I o tym wlasnie nalezy pamietac, ze w przypadkach aborcji mowimy wylacznie o
          > ciazach niechcianych - ktorych przyczyn jedynie cham, koltun, ksiadz i gowniarz
          > bedzie probowal dociekac.

Nie uwazam sie za zadna z powyzszych. Dziecko w lonie kobiety to juz zupelnie
          inna historia i inne zycie. czy jesli nie chce ciebie na tym swiecie, moge cie
          zabic?
          • benek231 Re: Decyzja dot. ciazy nalezy wylacznie do kobiet 21.05.10, 14:51
            misshyde napisała:

> >
            > > I o tym wlasnie nalezy pamietac, ze w przypadkach aborcji mowimy wylacznie o
            ciazach niechcianych - ktorych przyczyn jedynie cham, koltun, ksiadz i gowniarz
            bedzie probowal dociekac.
            >
            > Nie uwazam sie za zadna z powyzszych. Dziecko w lonie kobiety to juz zupelnie
            inna historia i inne zycie. czy jesli nie chce ciebie na tym swiecie, moge cie
            zabic?

*Masz pelne prawo by "nie uwazac sie". Tylko co z tego...

Jesli uwazasz sie za kobiete to powinnas wiedziec, ze ciaza niechciana nie jest
            chwiilowym widzimisie zainteresowanej. Owo "nie chcenie ma zazwyczaj bardzo
            mocne podstawy, tymczasem dla Ciebie jest to niewatpliwie kaprys.

Jesli moja matka bylaby w niechcianej ciazy ze mna to oczywiscie mialaby prawo
            te ciaze usunac. Tyle, ze Twoj argument obliczony jest na niedojrzalosc i
            uczucia - a nie rozum argumentujacego

• bastiasz W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 14:56
      Słuchajcie PILNIE poszukuję aborcjonistki-ochotniczki do TV Reality
      Show! Bardzo wysokie wynagrodzenie. W trakcie programu "na żywo"
      aborcjonistka zostanie poddana "aborcji" tzn. odpowiednio wykonane
      stalowe obcęgi zmiażdżą jej żebra, potem wyrwą nogi by na koniec
      zmasakrować jej uśmiechniętą i emanującą szczęściem buzię. Niech
      cały świat przekona się, że aborcja nie jest żadnym zabijaniem lecz
      jest oczywistym prawem każdej kobiety!!! Rodzina aborcjonistki może
      otrzymać wielkie honorarium w spadku. Nasza stacja jest gotowa do
      negocjacji od zaraz. Moze ktoś przekona do tego zabiegu panią
      Nowicką? Wynagrodzimy.
    • eva15 Można to jeszcze usprawnić 20.05.10, 14:57
      To można jeszcze usprawnić. Dla kobiet, które specjalnie zajdą w ciążę po to,
      by dokonać aborcji powinny być wyznaczone nagrody rzeczowe drogą losowania.
      Wygrać będzie można np. wycieczkę, wieżę muzyczną lub kilka skrzynek alkoholu.

GB już słynie z największej ilości alkoholików wśród dzieci i młodzieży,
      nawiększej ilości ciąż nieletnich, uczniów porzucających szkoły bez wyuczenia
      żadnego zawodu i rosnącej masy white and black trash. Ostatnie raporty o
      zaniku więzi rodzinnych i społecznych oraz demoralizacji młodzieży przeraziły
      nawet polityków.

Widać co poniektórzy uznali, że masowa aborcja takiego narodu jest najlepszym
      rozwiązaniem. i jeszcze zarobić na tym można.
      • ciuciumorales Re: Można to jeszcze usprawnić 20.05.10, 15:02
        W sumie masz racje. Patrzac na to co angole w tej kwestii wyrabiaja,
        to nie jest calkiem zly pomysl przerwac te degrengolade w kilka
        pokolen. Proponuje pojsc dalej, zakaz rodzenia i obowiazkowa aborcje.
        • buka.buka.buka Masz rację. Zacznijmy od siebie. 20.05.10, 15:11
          Jako naród świecący przykładem powinniśmy pójść w awangardzie przedmurza i zamurza. I jeszcze wiele innych narodów odetchnie :)
          • z.bialek Re: Masz rację. Zacznijmy od siebie. 20.05.10, 15:57
            buka.buka.buka napisał:

> Jako naród świecący przykładem powinniśmy pójść w awangardzie
            przedmurza i zamu
            > rza. I jeszcze wiele innych narodów odetchnie :)

Zgniłe szumowiny wymrą i świat będzie należał do WIERNYCH muzułmanów
            i nas, katolików polaków.
    • marianna1970 Biedna Europa bez żadnych wartości 20.05.10, 15:06
      Tolerancja dla zboczeń, przyzwolenie na mordowanie dzieci, eutanzaja niedługo każdy kto ukończy 70 lat bedzie musiał się jej poddać, walka z chrześcijaństwem własnymi korzeniami
      • plxpl Re: Biedna Europa bez żadnych wartości 20.05.10, 15:52
        no cóż, taki kosmaty z różkami i ogonem działa i się cieszy.
      • arius5 Szczescie, ze w Polsce mamy wartosci 20.05.10, 18:23
        Pijanstwo, złodziejstwo, nienawisc, zawisc, cwaniactwo i głupota.
        Wspaniale wychowany narod. Po katolicku.

• nielenin A można nie chcieć aborcji czy to musowe będzie ? 20.05.10, 15:10
      tak na przyszłość pytam
      • ciuciumorales Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:16
        Jeszcze mozna, ale postep to zmieni. My ciemnogrod i katole tez beda
        zmuszeni przynajmniej raz w zyciu sie wyskrobac. Jak sie zapedza w
        ulepszaniu swiata to i mezczyznom nakaza cokolwiek mialoby to
        znaczyc.
        • sidian Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:25
          W przeciwienstwie do spolecznosci katolickiej spolecznosc antykatolicka nie
          rosci sobie prawa do waszych sumien. Fakt, ze aborcja jest legalna wcale nie
          wskazuje na to, ze jest przymusowa. Przymus to specjalnosc kosciola katolickiego
          i religii jako calosci. Oczywiscie ludzie wierzacy we wszystkich czasach uwazaja
          postep za droge wprost na zatracenie, zapewniam Cie, ze tak samo wolali o pomste
          do nieba katolicy w czasach, kiedy Galileusz oglosil, ze ziemia nie jest centrum
          wszechswiata. Tak samo beda wolac dopoty, dopoki bedzie istnial kosciol i
          religia. A tymczasem swiat sobie do przodu idzie i dobrze. Czy legalna aborcja
          przeszkadza wierzacym kobietom nie usuwac ciazy? A czy nielegalna przeszkadza
          niewierzacym kobietom ja usuwac?
          • misshyde Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:28
            sidian napisał:

> W przeciwienstwie do spolecznosci katolickiej spolecznosc antykatolicka nie
            > rosci sobie prawa do waszych sumien.

Czlowieku, katolicyzm do tego NIC nie ma. ZABIJASZ zyjacego czlowieka. To zwykle
            morderstwo.
            • pe1 Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 17:13
              > ZABIJASZ zyjacego czlowieka.

Bzdura na resorach. Płód to nie człowiek. Nie można kogoś zabić, zanim się nie
              urodził.
              • misshyde Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 21.05.10, 11:21
                pe1 napisał:

> > ZABIJASZ zyjacego czlowieka.
                >
                > Bzdura na resorach. Płód to nie człowiek. Nie można kogoś zabić, zanim się nie
                > urodził.

Acha... A jaka jest definicja czlowieka? A jesli zabijesz dziecko w lonie matki
                na sekunde przed narodzeniem, to tez nie jest morderstwo? A jak dziecko bedzie
                na swiecie jedna noge i sie ja wtedy utnie, to okaleczamy czlowieka, czy to
                wtedy nie ma znaczenia?
            • sidian Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 18:11
              Widzisz, dla Ciebie tak. Ja rozumiem, dlaczego z twojego punktu widzenia tak
              jest, akceptuje taki poglad i swiadomie sie z nim nie zgadzam. Oczekuje
              dokladnie takiego samego zrozumienia z twojej strony. Dla mnie to nie jest
              zyjacy czlowiek, bo za zyjacego czlowieka uznaje dopiero istote, ktora jest w
              stanie przezyc poza organizmem matki. Dlatego dla mnie aborcja (szczegolnie we
              wczesnych etapach ciazy) nie jest zadnym morderstwem. Tyle.
              • misshyde Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 21.05.10, 11:23
                sidian napisał:

> Widzisz, dla Ciebie tak. Ja rozumiem, dlaczego z twojego punktu widzenia tak
                > jest, akceptuje taki poglad i swiadomie sie z nim nie zgadzam. Oczekuje
                > dokladnie takiego samego zrozumienia z twojej strony. Dla mnie to nie jest
                > zyjacy czlowiek, bo za zyjacego czlowieka uznaje dopiero istote, ktora jest w
                > stanie przezyc poza organizmem matki. Dlatego dla mnie aborcja (szczegolnie we
                > wczesnych etapach ciazy) nie jest zadnym morderstwem. Tyle.

Nie rozumiesz. Sorry ale to co ty uwazasz jest malo wazne. Mowimy przeciez o
                zyjacym organizmie!! I to, ze TY sobie taka wygodna dla twojego punktu widzenia
                przyjales nie ma znaczenia. Czlowiek jest czlowiekiem od poczecia, czy ci sie to
                podoba, czy nie.
          • marianna1970 Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:31
            Jeżeli uważasz za postęp mordowanie ludzi to ja dziękuje za taki postep,
          • 0skar Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 16:48
            Jestem ateistą więc kieruję się biologią a nie ideologią religijną.
            A biologia mówi, że życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia. I
            teraz pora odpowiedzieć na pytanie: jak nazywamy świadome przerwanie
            ludzkiego życia? Myślę, że to wyczerpuje zagadnienie czym jest
            aborcja.
            • pe1 Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 17:16
              > Jestem ateistą więc kieruję się biologią a nie ideologią religijną.
              > A biologia mówi, że życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia.

Brednie opowiadasz. Biologia mówi, że życie ludzkie zaczęło się miliony lat temu
              i cały czas trwa.
              • godeliva Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 20:38
                pe1 napisał:

> > Jestem ateistą więc kieruję się biologią a nie ideologią
                religijną.
                > > A biologia mówi, że życie ludzkie zaczyna się w momencie
                poczęcia.
                >
                > Brednie opowiadasz. Biologia mówi, że życie ludzkie zaczęło się
                miliony lat tem
                > u
                > i cały czas trwa

Trwasz to ty w swoim wyobrazeniu, ze jestes specjalistka od biologii.
              • godeliva Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 20:42
                pe1 napisał:

> > Jestem ateistą więc kieruję się biologią a nie ideologią
                religijną.
                > > A biologia mówi, że życie ludzkie zaczyna się w momencie
                poczęcia.
                >
                > Brednie opowiadasz. Biologia mówi, że życie ludzkie zaczęło się
                miliony lat tem
                > u
                > i cały czas trwa.

Trwasz to ty w swoim wyobrazeniu, ze jestes specjalistka od biologii!
                • pe1 Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 23:03
                  Ty zaś trwasz w przeświadczeniu, że wiesz z kim dyskutujesz.
            • sidian Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 18:10
              Biologia niczego takiego nie mowi.
          • adeinwan Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 18:57
            > W przeciwienstwie do spolecznosci katolickiej spolecznosc antykatolicka nie
            > rosci sobie prawa do waszych sumien.

Pewnie dlatego prześladuje się tzw. homofobów za "mowę nienawiści".

> Fakt, ze aborcja jest legalna wcale nie
            > wskazuje na to, ze jest przymusowa.

Na razie. Już teraz ekonaziści postulują, by dla ratowania klimatu odgórnie
            ograniczyć populację.

> Czy legalna aborcja
            > przeszkadza wierzacym kobietom nie usuwac ciazy?

Czy legalne gazowanie Żydów przeszkadza humanistom ich nie gazować?
          • godeliva Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 20:31
            sidian napisał:

> W przeciwienstwie do spolecznosci katolickiej spolecznosc
            antykatolicka nie
            > rosci sobie prawa do waszych sumien. Fakt, ze aborcja jest legalna
            wcale nie
            > wskazuje na to, ze jest przymusowa. Przymus to specjalnosc
            kosciola katolickieg
            > o
            > i religii jako calosci. Oczywiscie ludzie wierzacy we wszystkich
            czasach uwazaj
            > a
            > postep za droge wprost na zatracenie, zapewniam Cie, ze tak samo
            wolali o pomst
            > e
            > do nieba katolicy w czasach, kiedy Galileusz oglosil, ze ziemia
            nie jest centru
            > m
            > wszechswiata. Tak samo beda wolac dopoty, dopoki bedzie istnial
            kosciol i
            > religia. A tymczasem swiat sobie do przodu idzie i dobrze. Czy
            legalna aborcja
            > przeszkadza wierzacym kobietom nie usuwac ciazy? A czy nielegalna
            przeszkadza
            > niewierzacym kobietom ja usuwac?

Kto cie biedaku przymuszal do chodzenia do kosciola? Za komuny czy
            teraz?
            • pe1 Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 23:05
              Jak to kto. Cała wieś.
              I prezydent, który mówił, że prawdziwy Polak to tylko katolik.
        • boykotka Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:34
          ciuciumorales napisał:

> Jeszcze mozna, ale postep to zmieni. My ciemnogrod i katole tez
          > beda zmuszeni przynajmniej raz w zyciu sie wyskrobac.

No chyba ci to ze względu na płeć nie grozi ???
          Ale tak przy okazji twojej wypowiedzi spróbój sobie wyobrazić, że
          cię do tego zmuszają; no i jak sie czujesz ???
          • ciuciumorales Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 16:28
            Czytając posty tutaj, uważam, że aborcja powinna być dozwolona. Taka
            późna, do 70 roku życia. Ty boykotka się kwalifikujesz ze względów
            społecznych.
            • boykotka Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 17:35
              Swoją wypowiedzią wybitnie dowiodłes, że nie chodzi ci o
              jakiekolwiek życie tylko twoje przekonania. Jako osoba
              niezainteresowana oczywiście możesz sobie je mieć, nie masz
              natomniast prawa dyktować mi co mam na ten temat sadzić.
              • ciuciumorales Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 20:44
                I tu się dziecko mylisz. Tu nie chodzi o przekonania a życie ludzkie.
                Więc mam prawo Ci dyktować co masz na ten temat sądzić. Nie obchodzi
                mnie z kim sypiasz, co jesz, jak wyglądasz, w co wierzysz. Ale jeśłi
                głoscisz wszem i wobec, że 6-cio miesięczne dziecko można zabić to mnie
                szlak trafia. Po cie .... swędzi ma zginąć niewinne dziecko, bo ty masz
                problem z antykoncepcją. Brak słów. No tak ale macica jest twoja. I to
                jest najważniejsze.
                • boykotka Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 21:48
                  Już ci pisałam, że płód możesz nazywąc jak ci się żywnie podoba, nie
                  zmieni to jego stanu prawnego oraz stopnia rozwoju biologicznego.
                  I daj sobie spokój z tym protekcjonalizmem, bo przy twojej wybitnej
                  niewiedzy popartej dużą wiarą we własne poglądy jesteś po prostu
                  śmieszny. Bliżej mi do eutanazji ze względu na wiek niż aborcji.
      • misshyde Re: A można nie chcieć aborcji czy to musowe będz 20.05.10, 15:19
        nielenin napisała:

> tak na przyszłość pytam

Nie ma przyszlosci...
    • misshyde W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 15:15
      Bo to dziki kraj jest. dobrze, ze sie wyprowadzilam. To reklama morderstwa...
      Gratuluje.
    • kylax1 Aborcja dla katolykow i islamistow powinna byc prz 20.05.10, 15:18
      ymusowa. :)
      • nielenin Ale wtedy nie miał byś po co żyć ? 20.05.10, 15:23
        a TVN i GW wprowadziliby Ci ich religię.
        Mówię CI. Lepszy jest nasz, tutejszy i rodzimy katolicyzm.
        • kylax1 Jaka religie? 20.05.10, 15:26
          Jestem ateista i nie toleruje zadnych religii, ani katolyckie, ani islamskiej,
          ani komunistycznej.
          • misshyde Re: Jaka religie? 20.05.10, 15:30
            kylax1 napisał:

> Jestem ateista i nie toleruje zadnych religii, ani katolyckie, ani islamskiej,
            > ani komunistycznej.

W tej dyskusji nie ma znaczenia, co ty tolerujesz. Mowimy o MORDERSTWIE.
            • kylax1 A Ty o czym znowu piszesz? 20.05.10, 16:22
              Temat jest o aborcji, a nie o morderstwie.
              • misshyde Re: A Ty o czym znowu piszesz? 20.05.10, 16:47
                Dokladnie o tym pisze.
                • spokojny_swir coś mi nie pasuje... 20.05.10, 18:26
                  Tu nie chodzi o poglądy polityczne czy światopoglądowe. Nie chcę do
                  tego mieszać religii...

Uważam, że gdy kobieta nie chcę urodzić dziecka, to może je oddać DO
                  ADOPCJI... Po co je zabijać? Jest tyle par, które nie mogą mieć
                  dzieci.

A że większość przedmówców nie widzi znaku równości między aborcją
                  (nie mówię o sytuacji zagrożenia życia matki, uszkodzeniu płodu etc.)
                  a zabójstwem... to tylko bardzo smutny efekt sprowadzania całej
                  dyskusji do ciemnego katolicyzmy i światłej homo-komuny.

Po prostu na płaszczyźnie etycznej nie rozumiem, dlaczego nie można
                  skazać na śmierć kryminalistę, a kobieta może mieć prawo do tego, by
                  odebrać życie dziecku, które jeszcze się nie narodziło...
            • nielenin Wiara w Ateizm 20.05.10, 16:52
              Wierzysz w Ateizm ? To masz swoją wiarę. A jak nie wiesz jaką może Ci sprowadzić
              GW i TVN to pomyśl.
              • kylax1 Ateizm nie jest wiara. 20.05.10, 17:30
                Z definicji nie moze nia byc.
          • liczdo10 Re: Jaka religie? 20.05.10, 17:06
            Jestem katolikiem i toleruję ateistów - tym się m.in. różnimy. Oszczędzę Ci
            głupich i płaskich jak Twoje przykładów czym jest ateizm.
            A co do głównego tematu:
            Odpowiedzialni ludzie myślą o dziecku wcześniej. Ciąża nie spada jak grom z
            jasnego nieba, o nią trzeba się postarać. Seks bez odpowiedzialności i bez
            miłości jest czystym egoizmem i mam małą nadzieję, że takich ludzi stać na
            jakąkolwiek refleksję nad życiem.
            • pe1 Re: Jaka religie? 20.05.10, 17:19
              Bycie ofiarą gwałtu to też czysty egoizm? Zapewne podobnie jak bycie ofiarą
              pijanego męża, który domaga się seksu z żoną, która już mu urodziła ośmioro
              potomków i jest tak porozrywana, że za następną ciążą się rozpadnie. To czysty
              egoizm i brak wyobraźni, co też taka kobieta sobie myśli, powinno ją być stać na
              refleksję nad życiem.
              • alpepe Re: Jaka religie? 20.05.10, 18:08
                demagogia, istnieją rozwody.
                • pe1 Re: Jaka religie? 20.05.10, 23:07
                  demagogia, poradź zgwałconej, żeby się rozwiodła z gwałcicielem.
              • godeliva Re: Jaka religie? 20.05.10, 20:56
                pe1 napisał:

> Bycie ofiarą gwałtu to też czysty egoizm? Zapewne podobnie jak
                bycie ofiarą
                > pijanego męża, który domaga się seksu z żoną, która już mu
                urodziła ośmioro
                > potomków i jest tak porozrywana, że za następną ciążą się
                rozpadnie. To czysty
                > egoizm i brak wyobraźni, co też taka kobieta sobie myśli, powinno
                ją być stać n
                > a
                > refleksję nad życiem.

Czy nie sadzisz ze, taka gwalcona przez meza pijaka, z osmiorgiem
                dzieci kobieta, porozrywana (nie znam takiego pojecia? gdzie
                studiowalas biologie?) ktorej nie stac na refleksje , nie powinna
                otrzymac innej pomocy jak aborcja?. Mam nadzieje, ze stac cie na
                refleksje?
                • pe1 Re: Jaka religie? 20.05.10, 23:08
                  Jasne. Tą pomocą ma być błogosławieństwo klechy i jego wyrok, że trudno, musi
                  umrzeć na porodówce, żeby nie popełnić grzechu. I pocieszenie że za to pójdzie
                  do nieba. Fantastyczna pomoc.
            • kylax1 Student, czy licealista? 20.05.10, 17:29
              Ideowo-katolyckie podejscie do zycia, przejdzie Ci za kilka lat.
            • sidian Re: Jaka religie? 20.05.10, 18:19
              liczdo10 napisał:

> Jestem katolikiem i toleruję ateistów - tym się m.in. różnimy. Oszczędzę Ci
              > głupich i płaskich jak Twoje przykładów czym jest ateizm.
              > A co do głównego tematu:
              > Odpowiedzialni ludzie myślą o dziecku wcześniej. Ciąża nie spada jak grom z
              > jasnego nieba, o nią trzeba się postarać. Seks bez odpowiedzialności i bez
              > miłości jest czystym egoizmem i mam małą nadzieję, że takich ludzi stać na
              > jakąkolwiek refleksję nad życiem.

Och, alez ciaza spada jak grom z jasnego nieba, szczegolnie na katolikow
              zyjacych w zgodzie z prawem kosciola - przeciez ci nie stosuja srodkow
              antykoncepcyjnych. Tymczasem panstwo polskie produkuje i sprzedaje alkohol, jak
              rowniez utrudnia dzieciom dostep do wiedzy na temat fizjologii poczecia (i
              inszych metod), dodatkowo wciska ludziom ciemnote (wiem, konczylem katolickie
              liceum, na przygotowaniu do zycia w rodzinie uczyli mnie, ze nalezy stosowac
              metode kalendarzykowa i ze jest jedyna skuteczna, bo prezerwatywy nie chronia a
              pigulki antykoncepcyjne powoduja raka) i nagle okazuje sie, ze ciaza potrafi
              spasc jak grom z jasnego nieba. Wez rowniez pod uwage fakt, ze pigulki nie daja
              100% pewnosci i ze prezerwatywa potrafi peknac. Wydaje sie to malo
              prawdopodobne, ale moj kumpel ze swoja kobieta wpadli juz tak dwa razy pomimo
              stosowania podwojnej antykoncepcji. Obie ciaze usuneli i jakos daja rade zyc
              szczesliwie.
    • madapitu W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 15:21
      www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0
    • croyance Re: W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklam 20.05.10, 15:23
      No ale co to za nowosc, plakaty z podobnym przeslaniem (ze zawsze
      kobieta ma wybor, ze pomozemy Ci wybrac, zglos sie do nas etc.) wisza w
      londynskim metrze juz ze trzy lata.
      • z.bialek Re: W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklam 20.05.10, 16:06
        croyance napisała:

> No ale co to za nowosc, plakaty z podobnym przeslaniem (ze zawsze
        > kobieta ma wybor, ze pomozemy Ci wybrac, zglos sie do nas etc.)
        wisza w
        > londynskim metrze juz ze trzy lata.

To nie żadna nowość, ani najpewniej pies z kulawą nogą nie zwrócił
        tam uwagi na w końcu normalną reklamę, ale podrasowany specjalnie
        dla Polaków njus po to żeby się podniecali łojojoj jak strasznie na
        wyspach, bedo ludzi łapać i eutanazjować, proboszcz w niedzielę
        mówił.
        Arabskie portale pewnie od czasu do czasu rzucą im info, że w
        Europie mężczyźni już nie są mężczyznami i pozwalają kobietom auto
        prowadzić.I pod tymi wiadomościami podobne dyskusje.
    • gurf W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 15:24
      baaaaaaaaaaaardzo dobrze. wielka brytania normalny kraj. w tym
      zaścianku o czymś takim można pomarzyć. :(
    • kubafriday W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 15:33
      Hmm... Wielka Brytania jest niby państwem wyznaniowym, ale tylko na
      papierze. W rzeczywistości to potężna zlaicyzowana monarchia. Precz
      z aborcją, precz z in vitro. Chrześcijanie! Wyjdźcie na ulice i
      brońcie ludzkiego życia.
      • z.bialek Re: W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklam 20.05.10, 16:08
        kubafriday napisał:

> Hmm... Wielka Brytania jest niby państwem wyznaniowym, ale tylko
        na
        > papierze. W rzeczywistości to potężna zlaicyzowana monarchia.
        Precz
        > z aborcją, precz z in vitro. Chrześcijanie! Wyjdźcie na ulice i
        > brońcie ludzkiego życia.

Najlepiej z bejsbolówkami.
    • kinio101 Re: W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklam 20.05.10, 15:33
      Słusznie. Szybciej na Wyspach zapanuje islam. U nich nie ma aborcji,
      a rodziny są wielodzietne.
    • beadm75 ... 20.05.10, 15:38
      Aborcja to nie metoda na planowanie rozrodu i to dotyczy nie tylko kobiet ale
      i mężczyzn ( nie rozmnażamy się przez podział!). Seks jest dla ludzi, ale nie
      zwalnia to z myślenia...Aborcja jako metoda sterowania dzietnością świadczy o
      niskim poziomie kształcenia (taki też w Polsce, zresztą w Wlk. Brytanii masa
      ciąż 16 latek też nie zachwyca edukacją...)Są inne sposoby, nie mówię o
      "kalendarzyku" tylko innych metodach o wysokim indeksie Pearla (czyli wysokiej
      skuteczności)...A tekst moja macica brzmi głupio...proponuje najpierw
      popracować nad edukacją seksualną
      • z.bialek Re: ... 20.05.10, 16:09
        moja macica brzmi głupio bo nie twoja.
    • the_rapist Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 15:53
      aborcja na telefon, jak nie przymierzajac pizza, czy sytuacja, w ktorej o
      brzuchu kobiety decyduja wszyscy dookola tylko nie sama zainteresowana. W
      szczegolnosci staruszki z organizacji ''zycie'', ktore wiek prokreacyjny maja
      juz dawno za soba oraz bezzenni faceci, z racji swego zawodu nie mogacy posiadac
      zon ani dzieci, co nie przeszkadza im tytuowac sie ekspertami w dziedzinie
      prokreacji, planowania rodziny itp.

Zanim wylejecie na mnie kubly pomyj pomyslcie, ze przynajmniej w Polsce jakos
      nikt nie placze nad ''trywializacja'' losu kobiet zgwalconych czy cierpiacych na
      schorzenia, ktorych skuteczne leczenie zdecydowanie nie moze sie odbywac w
      trakcie ''stanu blogoslawionego''. A juz calkowita negacja wszelkiej
      antykoncepcji z wyjatkiem metody naturalnej zwanej watykanska ruletka to po
      prostu kpina w zywe oczy.
      • i.sadhu Re: Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 17:07
        @Bojkotka

Daj sobie spokój i nie rozmawiaj z tym towarzystwem. Ja jestem za aborcją,
        podobnie jak moja dziewczyna. Gdyby kiedyś zaszła w ciążę, to spokojnie
        pojedziemy sobie za granicę i usuniemy, to niechciane dziecko. Żadne katolickie
        bulgoty nie mogą nic na to poradzić. I pamiętajcie, wasz bóg dał mi wolną wolę,
        więc wy nie macie prawa mi jej odbierać, a ja mogę zrobić co zechcę jeśli prawo
        mi tego nie zabrania. Poza tym jeśli macie w sobie tyle miłosierdzia do
        nienarodzonych dzieci, to dlaczego nie macie go dla ludzi już narodzonych, np
        dla Bojkotki? Przecież te dzieci, o które tak walczycie też mogą kiedyś być
        zwolennikami aborcji, czy wtedy nie będziecie już ich tak kochać i szanować?

Na koniec powiem, że śmieszy mnie to, że ludziom którzy mają inne poglądy niż
        ja, wydaje się, że mają prawo mówić mi co mam robić i jak mam myśleć. Darujcie
        sobie, szkoda waszej paplaniny. Jak dla mnie wszyscy ludzie w Polsce mogą być
        przeciwko aborcji, a ja i tak zrobię co uważam za słuszne, choćby sam papież
        polak wstał z grobu i przemówił głosem baranka ;)
        • szuwarek75 Re: Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 17:28
          Jasne, wszystko się da. Matkę również wywieziesz do Holandii na eutanazję?
          • 1410_tenrok oj szuwarek, szuwarek.............. 20.05.10, 18:06
            podaj swój adres, to ja cie tam z przyjemnością zawiozę.

Katolickie doornoty: W ciążę zachodzi kobieta, gdyby było inaczej to w Poznaniu
            chodziło by wiele dzieci podobnych do Paetza. A skoro tak - to cisza! Nie wasz
            cyrk, nie wasze małpy.
            A temat dotyczy Wielkiej Brytanii. Co się żołądkujecie???
        • sidian Re: Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 18:21
          Slicznie powiedziane. Niech bulgocza. :)

/signed.
        • bastiasz Re: Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 19:46
          i.sadhu: jesteś lotny jak furmanka. Ty i twoja dziewczyna macie
          wolną wolę ale nie macie PRAWA zabijać. Wbij to sobie w ten pusty
          globusik. Idąc dalej twoją niskich lotów logiką, to mógłbyś gwałcić,
          strzelać i obdzierać ze skóry - bo masz wolną wolę. Kretynizm.
          • kylax1 Plod nie ma swiadomosci. 20.05.10, 20:42
            To jest dopiero rozwijajacy sie zarodek.
      • alinaw1 Re: Ja juz nie wiem co gorsze, 20.05.10, 18:59
        Staruszki z organizacji ŻYCIE... Nie wiesz o czym piszesz
        mlodziaszku. Moja kuzynka działa w Pro life od kilku lat, ma 32 lata
        i jest jedną z młodzych w jej stowarzyszeniu stanowym!
    • michals-3 W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 16:05
      Przeciwnikom proponuję zrobić anty-spot. Na przykład: ujęcie pierwsze - obraz
      płodu ludzkiego z głośno bijącym sercem, ujęcie drugie: obraz płodu
      rozszarpanego na kawałki, ujęcie trzecie - fragment oryginalnego spotu tej
      organizacji, np. ten z informacją o kontakcie.
    • kajetanjan Aborcja prawem kobiety i mężczyzny 20.05.10, 16:09
      Ludzie powinni móc decydować czy przecież ich dziecko może sie
      narodzić czy nie i czy moga i chca zapewnic mu dobre życie.
      Przeciwnicy aborcji nie myślą w ogóle o dziecku . Ich myślenie
      kończy sie na urodzinach ale co dalej? Jakie to dziecko będzie miało
      życie to juz przestaje byc interesujace bo tym muszą sie zająć
      rodzice. Wychodząc z założenia, że nie ma rzeczy niemozliwych dopuki
      sa do wykonania cudzymi rekami zrzucamy z siebie niewygodny
      obowiazek i idziemy spac do siebie . Ale co z życiem, codziennym i
      okrutnym niechcianego dziecka to juz przeciwnicy mają gdzieś. Latwo
      jest krzycześ trudniej podjąć codzienny trud.
      • misshyde Re: Aborcja prawem kobiety i mężczyzny 20.05.10, 16:50
        kajetanjan napisał:

> Ludzie powinni móc decydować czy przecież ich dziecko może sie
        > narodzić czy nie i czy moga i chca zapewnic mu dobre życie.
        > Przeciwnicy aborcji nie myślą w ogóle o dziecku . Ich myślenie
        > kończy sie na urodzinach ale co dalej? Jakie to dziecko będzie miało
        > życie to juz przestaje byc interesujace bo tym muszą sie zająć
        > rodzice. Wychodząc z założenia, że nie ma rzeczy niemozliwych dopuki
        > sa do wykonania cudzymi rekami zrzucamy z siebie niewygodny
        > obowiazek i idziemy spac do siebie . Ale co z życiem, codziennym i
        > okrutnym niechcianego dziecka to juz przeciwnicy mają gdzieś. Latwo
        > jest krzycześ trudniej podjąć codzienny trud.

Kochanie, rodzice dziecka wychowywac nie musza jesli nie chca... Slyszales o
        adopcji??
        • pe1 Re: Aborcja prawem kobiety i mężczyzny 20.05.10, 17:30
          Owszem - jak zaadoptujesz kilkaset niechcianych dzieciaków, wykarmisz je,
          wychowasz i poślesz do szkoły, to będziesz mieć prawo pouczać innych.
          • misshyde Re: Aborcja prawem kobiety i mężczyzny 21.05.10, 11:24
            pe1 napisał:

> Owszem - jak zaadoptujesz kilkaset niechcianych dzieciaków, wykarmisz je,
            > wychowasz i poślesz do szkoły, to będziesz mieć prawo pouczać innych.

Widze z jakims nieukiem mam do czynienia... Az zal odpisywac.
      • liczdo10 Re: Aborcja prawem kobiety i mężczyzny 20.05.10, 16:58
        Odpowiedzialni ludzie myślą o dziecku wcześniej. Ciąża nie spada jak grom z
        jasnego nieba, o nią trzeba się postarać. Seks bez odpowiedzialności i bez
        miłości jest czystym egoizmem i mam małą nadzieję, że takich ludzi stać na
        jakąkolwiek refleksję nad życiem.

kajetanjan napisał:

> Ludzie powinni móc decydować czy przecież ich dziecko może sie
        > narodzić czy nie i czy moga i chca zapewnic mu dobre życie.
        > Przeciwnicy aborcji nie myślą w ogóle o dziecku . Ich myślenie
        > kończy sie na urodzinach ale co dalej? Jakie to dziecko będzie miało
        > życie to juz przestaje byc interesujace bo tym muszą sie zająć
        > rodzice. Wychodząc z założenia, że nie ma rzeczy niemozliwych dopuki
        > sa do wykonania cudzymi rekami zrzucamy z siebie niewygodny
        > obowiazek i idziemy spac do siebie . Ale co z życiem, codziennym i
        > okrutnym niechcianego dziecka to juz przeciwnicy mają gdzieś. Latwo
        > jest krzycześ trudniej podjąć codzienny trud.
        • kylax1 Dlaczego ciagle wklejasz propagande z pogadanek 20.05.10, 17:33
          przedslubnych dla katolykow?
      • kylax1 A kto sie przejmuje zdaniem katolykow? 20.05.10, 17:34
        Polska jest w jednym rzedzie z takimi panstwami, jak Ekwador, Honduras,
        Nikaragua, Arabia Saudyjska, czy Irlandia. Same 'wspanialosci'...
    • jacekc1 W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 16:23
      Ale na tym forum kobitek z niechciana ciążą
    • madapitu Przeżyła aborcję - video 20.05.10, 16:44
      www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0
      • krwawy_krolik Re: Przeżyła aborcję - video 20.05.10, 18:15
        Fajne, a masz cos z wycinaniem wyrostka?
      • sidian Re: Przeżyła aborcję - video 20.05.10, 18:23
        Moja kumpela przezyla dwie i ma sie swietnie :).
    • vomitorium1 W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 16:46
      tam to nawet prezerwatywy reklamują
      potem małe dziewczynki mają całe zbiory,
      i w szkole sobie wymieniają
      (tak jak ja kiedyś znaczki czy nalepki z zapałek)
    • wedry W.Brytania: w telewizji ma się pojawić reklama ... 20.05.10, 17:05
      U nas pewnie moherowe berety by spalily ta stacje...
    • czarny-doktor Islamie witaj 20.05.10, 17:07
      Rozprzestrzeniajacy sie islam nie pozwala na aborcje. Ta reklama
      spowoduje ze biala czesc spoleczenstwa szybciej zostanie wyparta z
      Europy.
      Powinni jednak ja emitowac wczesniej, tak przed dobranocka lub przed
      Hana Montana, bo przeciez biale nastolatki sa najczestszymi
      klientkami klinik aborcyjnych.
    • bk_72 To jest niezła reklama aborcji 20.05.10, 17:16
      www.youtube.com/watch?v=w2TU1qAw3r8&feature=player_embedded

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka