Dodaj do ulubionych

Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010"

• leszekw.1 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:29
      W wypowiedzi nijakiego Olbrychskiego słychać jedynie hasło- komuno
      wróć- bo bez cenzury żyć się nie da. Ważne są jedynie słuszne
      poglądy. No nic trzeba będzie z usług firmy Gutek Film też
      zrezygnować bo szkoda czasu na ocenzurowane filmy prezentujące tylko
      jeden punkt widzenia.
    • wowo10 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:32
      Gutek to prywatna firma i ma prawo do takich decyzji. Nie rozumiem
      zamieszania.
      • noboru Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 08:37
        Roman Gutek miał prawo do takiej decyzji, choć to decyzja smutna. Tak samo jak
        smutne było dla mnie uświadomienie sobie, że "Solidarnych 2010" wyreżyserowała
        Ewa Stankiewicz. Ta sama Ewa Stankiewicz, która stworzyła - wspólnie z Anną
        Jadowską - jeden z najmądrzejszych polskich filmów - "Dotknij mnie". Artyści +
        polityka to prawie zawsze złe połączenie, co widać również na przykładzie
        Daniela Olbrychskiego. No, chyba że jest się wielkim i dobrym człowiekiem, vide
        Vaclav Havel. Ale to inna historia...
    • mementom Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:34
      Kto mieczem wojuje od miecza ginie pani rezyser. Jak sie ktos wdaje
      z sobie znanych powodów w polityczne przepychanki musi sobie zdawać
      sprawę, że to nie obszar gdzie opluwani przeciwnicy będą nastawiali
      drugi policzek. A sam dystrybutor, któremu zależy na reputacji nie
      będzie podejmował ryzyka kojarzenia go z gebelsowską manipulacją.
    • pan_glosny Hmm no nie wiem 27.05.10, 08:35

Hmm no nie wiem. Nie podoba mi się ten pomysł.
      Skoro film "Nie opuszczaj mnie" jest OK to jest to głupi pomysł.
      Jeśli firma chce się odciąć od pani Stankiewicz to niech jej po
      prostu nie promują, zasłonić nazwiska na plakacie raczej nie można,
      ale wystarczy nie zapraszać na spotkania dotyczące filmu itp.
      Za paszkwil "Solidarni 2010" na pewno coś się należy,
      ale nie kosztem dobrego filmu.
    • 33qq Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:38
      Bo, tak już jest, że za życia bardziej się ocenia twórczość w kontekście tego
      jakimi ludźmi jesteśmy, nie oddziela się wytworu od wykonawcy. Rozumiem, że
      zależy młodej osobie na istnieniu w świadomości widzów, ale o wiele więksi
      byli odsuwani za podłe zachowania. Skoro się wybiera drogę podłości, trzeba
      się liczyć z konsekwencjami.
      • j-50 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 08:46
        Czy ona będzie się z tego spowiadała? Przenigdy! Firmie Gutek Film
        oraz panu Olbrychskiemu życzę samych sukcesów! Kapelusz zdejmuję
        przed nimi.
    • somatico Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 08:40
      Komuna w pełnej krasie.
      • rlnd Re: Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 08:51
        Gdy nienawiść zalewa oczy stajesz się ślepy.
        • somatico Re: Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 09:09
          Rozumiem to jako głos poparcia mojej tezy
          • rlnd Re: Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 09:15
            No i wlasnie widzisz jaki jestes slepy.
            Od kiedy to prywatna decyzja prywatnego dystrybutora o pokazaniu jakiegos filmu
            na swoim prywatnym festiwalu oznacza powrot komuny ?
            No, chyba zebys zmusil Gutek Film do pokazania tego filmu, wtedy zgodzilbym sie
            z Toba ze komuna wrocila ...
            • somatico Re: Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 10:50
              Nie można rozpatrywać całego zajścia jedynie w formie substytutu wolnego rynku
              który sugerujesz. To właśnie jest zaczątek ślepoty. Generalnie decyzja Gutka
              jest formą daleko posuniętego ostracyzmu który to próbuję zastosować tzw. salon
              który co prawda z słownikowym salonem nie ma nic wspólnego.
              W komunie również stosowano powszechnie ostracyzm i to dlatego moje nawiązanie
              do owego okresu. Zresztą to tzw. salonowe towarzystwo w większości z owej komuny
              się wywodzi byli jej beneficjentami więc i sentyment do starych metod nie dziwi.

• rlnd Re: Niech żyje cenzura !!! 27.05.10, 15:28
                A Ty co stosujesz okreslajac firme Gutek Film mianem komuny ?

A decyzja Gutka to niezalezna decyzja prywatnego dystrybutora - film Stankiewicz
                nie bedzie przez niego wyswietlany i tyle. Wbrew martyrologicznym zyczeniom
                zwolennikow pani rezyser, nie oznacza to odlozenia filmu na polke czy tez zakazu
                dystrybucji w Polsce (tak jak to bylo za Twojej ukochanej komuny).

PS. skoro komuna wrocila, oczekuje ze nastepnego posta napiszesz albo z obozu
                internowania albo conajmniej z Tajnej Kryjowki Pod Schodami.
    • maria_123 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:45
      POwróciła komuna i POmiot czerwonej sowieckiej zarazy jako
      antyPOlska partia zamachowców nocnej zmiany - wałęsa tusk pawlak.
      PO=PZPR
    • 444a Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:46
      Olbrychski na starość staje się mendą. To jakaś przypadłość starców
      popierających władze.
    • superbea Dobra dezycja 27.05.10, 08:46
      Z tego, co wiem, to organizatorem przeglądu jest firma prywatna, więc ma prawo
      dobierać sobie takie filmy, jakie chce, to po pierwsze. Po drugie, zgadzam się
      z Danielem Olbrychskim, ta pani ma, na co zasłużyła, jak się bierze udział w
      takiej mistyfikacji, koszmarnym, propagandowym koszmarze, to trzeba liczyć się
      z konsekwencjami. Sprzedała się TVP i zrobiła z Pospieszalskim to g..., to
      niech teraz nie udaje czystej, gnębionej niewinności...
    • flyhalf Witamy w PRL, teraz już na całego 27.05.10, 08:47
      My na monopol mamy prawdę
      Ja nie zabijam ani ja nie kradnę
      A były przecież kiedyś piękne dni
      Gierek, Jaruzel oraz my
      • rlnd Re: Witamy w PRL, teraz już na całego 27.05.10, 08:53
        Rozumiem, ze wolalbys aby firmie Gutek Film nakazano co ma pokazywac ?
        • parch_jabloni Re: Witamy w PRL, teraz już na całego 27.05.10, 09:42
          > Rozumiem, ze wolalbys aby firmie Gutek Film nakazano co ma pokazywac ?

w 3 Rzeszy większość mediów była prywatna,
          prywatnych było znacznie więcej niż np. teraz w 3Rp...
          • rlnd Re: Witamy w PRL, teraz już na całego 27.05.10, 10:00
            Jak to sie ma do pytania ? Nijak. Ale i tak twoj glos wypadl z dyskusji bo
            weszlo prawo Godwina ...
            • flyhalf Re: Witamy w PRL, teraz już na całego 27.05.10, 13:22
              > Jak to sie ma do pytania

nie rozumiesz? zapytaj się starszych

cenzura nie dotyczy wyłącznie instytucji państwowych;

jeżeli ktoś dostaje po łapach bo ośmielił się
              wydrukować nieprawomyślną książkę o Bolesławie z Popowa
              to jest to cenzura...
    • shaitis Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:48
      coz wyglada ze to bedzie najlepsza reklama dla tego filmu.
    • agakom3 Czytać ze zrozumieniem!!! 27.05.10, 08:50
      Gutek "zablokował" - PIS-rzepa tak twierdzi. ja twierdzę, że
      prywatny przedsiębiorca R. Gutek "porażony" jednostronnością
      poprzedniej produkcji po prostu odmówił współpracy z Panią
      Stankiewicz. Są inni dystrybutorzy, można też samemu wziąć na siebie
      ciężar finansowy tego przedsięwzięcia. nikt nikomu nie zabrania ani
      wyświetlania ani oglądania filmu. czy to jest cenzura? to prywatny
      pogląd R. Gutka na dokonania Ewy Stankiewicz. i ja go rozumiem, mam
      podobny niesmak.
    • m-szalik Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:53
      Dystrybutor też ma prawo do swojego zdania. I do wyboru tego, z czego chce żyć. Bo przecież dystrybucja to nie akcja charytatywna tylko źródło dochodu dla dystrybutora.
      A za swoje wybory życiowe także polityczne trzeba czasem płacić. Także dosłownie, kasą. Agitka pod nazwą "Solidarni" została zrobiona za abonament, nasze wspólne pieniądze. Mnóstwo ludzi jest niezadowolonych z tego produktu, ale reżyserka na pewno dobrze się na nim obłowiła. Teraz musi tylko tę kasę poświęcić na znalezienie innego prywaciarza, co będzie jej film rozpowszechniał. Więc propisiaki szanowne nie drzyjcie tak swoich upaćkanych szat, to żaden zamach na demokrację. To tylko konieczność znalezienia innego kooperanta. To tak jakby babina na bazarze hamletyzowała, że stały odbiorca nie chce kupić od niej jaj i musi znaleźć innego kupca
    • kufa-62 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:56
      A,MOŻE TEN FILM NIC NIE WART.I DYSTRYBUTOR JAKOŚ MUSIAŁ SIĘ WYCOFAĆ.INNA
      SPRAWA,ŻE PO OBEJRZENIU TEGO DO CZEGO.TA PANI RĘKE PRZYŁOŻYŁA.TO RACZEJ. MAŁO
      JESTEM ZAINTERESOWANY JEJ PŁODAMI.
    • towarzysz7 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 08:56
      No o cóż, można tylko powiedzieć że za epoki Rządów "PO-PSL" wracają czasy
      stalinowskie PRL albo jak to woli, nowe oblicze propagandy faszystowskiej
      "Gebelsa" w wydaniu III RP!!! Dzisiaj widać gołym okiem, oblicze partyjne "PO"
      oraz jej próby oligarchizacji i faszyzacji życia społeczno-politycznej kraju
      - to dzisiaj, w okresie pełnej władzy "PO-PSL" (a nie za czasów PiS, jak nam
      próbowano wmówić), zawłaszcza się gospodarkę dla "swoich z PO" (Rycha, Zbycha,
      Mira czy Beaty), cenzuruje się wolność słowa i twórczość artystyczną,
      zastrasza i szantażuje się niezależnych dziennikarzy i artystów, wprowadza się
      ostracyzm środowiskowy dla tych ludzi, zwalnia się z pracy za brak
      służalczości i dyspozycyjności wobec oligarchii partyjnej PO i jej reżymowych
      Mediów!!!
      • rlnd Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 09:05
        Nastepny komunista, ktory bardzo by chcial aby prywatnemu dystrybutorowi nakazac
        co ma pokazywac na swoim festiwalu ...
    • wiszowaty Jak szybko wraca rzucony kamień... 27.05.10, 08:56
      i co dziuniu? Myślałaś że skoro tobie wolno nakręcić propagandowego gniota, którego tylko pisiory mogły chcieć wyemitować, to wszyscy na ołtarze cię wyniosą? Idź z Pospieszalskim na oranżadę (bo zapewne alkoholu nie używacie) i podyskutujcie nad złem tego świata. Mam nadzieję że ci kelner do onej oranżady napluje.
      • towarzysz7 Re: Jak szybko wraca rzucony kamień... 27.05.10, 09:01
        wiszowaty napisał:

> i co dziuniu? Myślałaś że skoro tobie wolno nakręcić propagandowego gniota, któ
        > rego tylko pisiory mogły chcieć wyemitować, to wszyscy na ołtarze cię wyniosą?
        > Idź z Pospieszalskim na oranżadę (bo zapewne alkoholu nie używacie) i podyskutu
        > jcie nad złem tego świata. Mam nadzieję że ci kelner do onej oranżady napluje.

Ot to mamy przykład "nienawistnika" z PO - dość że wyjątkowo głupi, to do tego
        podły!!!
        • rlnd Re: Jak szybko wraca rzucony kamień... 27.05.10, 09:07
          I ten tutaj tez, co nie ?
          forum.gazeta.pl/forum/w,902,112061878,112064987,Tchorzliwy_Gutek.html
    • astrolog-2 Tchórzliwy Gutek 27.05.10, 08:57
      A może Gutek się wystraszył że też zostanie DORŻNIĘTY ?

Jak nie w Tupolewie to może FISKUSEM ?
      Teraz wszystkiego można się spodziewać.

Bezpieczny jest teraz tylko każdy liziPOdupas Danielowajdoszewski.
      • wuetend proszę w te pędy przed kamerę p. Stankiewicz 27.05.10, 10:12
        ona chętnie kręci głosy prawego polactwa.

astrolog-2 napisał:

> A może Gutek się wystraszył że też zostanie DORŻNIĘTY ?
        >
        > Jak nie w Tupolewie to może FISKUSEM ?
        > Teraz wszystkiego można się spodziewać.
        >
        > Bezpieczny jest teraz tylko każdy liziPOdupas Danielowajdoszewski.
    • tele_sfor Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:00
      czy ktoś tęskni i marzy ,aby obejrzeć kolejne "dzieło" tej artystki...hehee
      Nie, i po dyskusji
    • zdr1 Bojkot Gutka! 27.05.10, 09:08
      Od dzisiaj bojkotuje wszystko co wychodzi z firmy p.Gutka i mam nadzieje, ze
      kazdy prawy Polak postapi tak samo. Swoja droga przydaly by sie jakies akcje
      mailingowe takie jak w Stanach, pewne najbardziej chamskie numery by nie
      przeszly. A ten caly Olbrychski to juz kompletna zenada. Gdzie my zyjemy? Od
      kiedy to jeden artysta pochwala cenzure nakladana na prace innego artysty?
      • mimka21 Re: Bojkot Gutka! 27.05.10, 10:19
        Mam własną firmę i rozumiem decyzję Pana Gutka. Podjęłaby taką samą. Można na
        szczęście decydować, z kim się chce współpracować, a z kim nie. Gutek film nie
        raz udowodnił, że jest w stanie ponieść finansowe ryzyko, o ile uważa film za
        cenny artystycznie, moralnie itd. Widocznie ten film do takich się nie zalicza.
        • zdr1 Re: Bojkot Gutka! 27.05.10, 10:33
          mimka21 napisała:

>Widocznie ten film do takich się nie zalicza.

SB mowila dokladnie to samo, zreszta o co chodzi wyjasnil z rozbrajajaca
          szczeroscia p. Olbrychski. Problem jednak nie polega na tym, ze jakis p.Gutek
          odmowil dystrybucji filmu, problem polega na tym, ze tacy jak Gutek maja w
          Polsce monopol na dystrybucje.
          • rlnd Re: Bojkot Gutka! 27.05.10, 10:45
            > Gutek maja w
            > Polsce monopol na dystrybucje.

No i dlatego wlasnie wypuscili pod szyldem Rzeczpospolitej film "Solidarni
            2010". Nie dosc ze maja monopol to jeszcze schizofrenie ...

A moze to nie oni maja schizofrenie ?

PS. po co Ci az dwa pseudonimy ?
            • zdr1 Re: Bojkot Gutka! 27.05.10, 10:50
              rlnd napisał:

> No i dlatego wlasnie wypuscili pod szyldem Rzeczpospolitej film "Solidarni
              > 2010". Nie dosc ze maja monopol to jeszcze schizofrenie ...

Naprawde jestes tak glupi czy tylko udajesz?

• rlnd Re: Bojkot Gutka! 27.05.10, 10:57
                Naprawde jestem tak glupi - jak piszesz ze tacy jak Gutek maja monopol na
                dystrybucje to ja ci wierze.
      • ffstv Bojkot Gutka na rapidshare ! 27.05.10, 13:30
        i torrentach tez !
    • toshiro32 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:08
      Bardzo dobrze. Nie mozna promować ludzi jawnie szkalujących kraj
    • polish-clusterfuck Re: any publicity is good publicity.... 27.05.10, 09:09
      Piss-in-Shit? Paranoja i Schizofrenia? Kundel to zbyt laskawe.
    • rty99 No i nie potrzeba SB 27.05.10, 09:14
      No prosze, dzis nie potrzeba SB, aby czerwony salon trzymal wszystko w lapie.
      Swoja droga czym to sie rozni od dzialan SB wlasnie, ktore rowniez blokowalo
      tworczosc nielewomyslnych autorow? Zrobiles film, ktory nam sie nie podoba - to
      w przyszlosci juz nic nie nakrecisz.
      Czuje, ze bedzie musial powrocic tzw. drugi obieg.
      • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 09:24
        > Czuje, ze bedzie musial powrocic tzw. drugi obieg.

Dlaczego ? Czyzby TV Trwam upadlo ? Albo inni dystrybutorzy ?

> Swoja droga czym to sie rozni od dzialan SB wlasnie, ktore rowniez blokowalo
        > tworczosc nielewomyslnych autorow?

Jesli nie jestes w stanie odroznic Sluzby Bezpieczenstwa od prywatnej firmy to
        moze czas spotkac sie z lekarzem ?
        • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 09:33
          rlnd napisał:

> Jesli nie jestes w stanie odroznic Sluzby Bezpieczenstwa od >prywatnej firmy
          to moze czas spotkac sie z lekarzem ?

Jeśli prywatna firma zachowuje sie tak jak Sluzba bezpieczenstwa to fatycznie
          nie widze roznicy.
          • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 09:37
            No tak. Prywatna firma Gutek Film decyduje o tym co mozesz a czego nie mozesz
            napisac na tym forum. Prywatna firma Gutek Film decyduje o tym co mozesz a czego
            nie mozesz zobaczyc w TVP, TV Trwam czy tez na Discovery Channel. Prywatna firma
            Gutek Film zatrzymuje ludzi pod byle pretekstem i katuje ich w aresztach.

Boj sie, prywatna firma Gutek Film nadchodzi, zaraz zalomocza do twoich drzwi i
            wywleka cie na ulice ...

PS. Proponuje jednak wizyte u lekarza.
            • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 09:54
              rlnd napisał:

> No tak. Prywatna firma Gutek Film decyduje o tym co mozesz a czego >nie mozesz
              > napisac na tym forum.

Glupis jak but! Pisanie na tym forum jest jak wolanie na puszczy. O tym co
              trafia do opinii publicznej decyduje tzw. mainstream. Wladza ekonomiczna
              przeklada sie dzis na wladze polityczna. Tak czesciowo jest wszedzie, ale w
              Polsce ta wladze trzyma jedna strona politycznego sporu, czerwono-liberalne
              elity III RP wywodzace sie z dawnych frakcji PZPR: natolinskiej i pulawskiej.
              Tacy jak gutek maja praktyczny monopol, jednak my mamy prawo napisac co o tym
              sadzimy.
              • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:05
                > Tacy jak gutek maja praktyczny monopol,

Monopol ? Aaaa, to Gutek Film jest glownym sponsorem Naszego Dziennika i TV
                Trwam. No tak, to wszystko jasne.

> jednak my mamy prawo napisac co o tym
                > sadzimy.

I bardzo dobrze. Skoro ustalilismy, ze masz wolnosc wypowiedzi, to gdzie jest to
                SB w postaci Gutek Film ?

> Wladza ekonomiczna
                > przeklada sie dzis na wladze polityczna.

To chyba po linii prawicy, prawda ? No bo jakby wladza polityczna dzielila
                majatki to bysmy mieli do czynienia z komunizmem ?
                • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:13
                  rlnd napisał:

> To chyba po linii prawicy, prawda ? No bo jakby wladza polityczna dzielila
                  > majatki to bysmy mieli do czynienia z komunizmem ?

Najpierw niech pokaza skad pochodzily pieniadze na ten biznes. Pozniej bedziemy
                  rozmawiac.
                  • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:16
                    > Najpierw niech pokaza skad pochodzily pieniadze na ten biznes. Pozniej bedziemy
                    > rozmawiac.

A po co ? Masz jakies podejrzenia, dowody - to udaj sie do prokuratury. Nie masz
                    - zachowaj swoje spiskowe teorie dziejow w swojej glowie (uwazaj, Gutek Film
                    patrzy ...)

• rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:25
                      rlnd napisał:

> A po co ? Masz jakies podejrzenia, dowody - to udaj sie do >prokuratury. Nie masz
                      > - zachowaj swoje spiskowe teorie dziejow w swojej glowie (uwazaj, >Gutek Film
                      > patrzy ...)

To nie sa zadne podejrzenia, po prostu zadaje pytanie. Interesuje mnie w jaki
                      sposob powstawaly po 85r rozne fortuny. Sprzedawali stare Polonezy czy jak?
                      Szkoda, ze wlasciwe organy panstwa jakos sie tym nie interesuja.

• rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:30
                        > To nie sa zadne podejrzenia, po prostu zadaje pytanie. Interesuje mnie w jaki
                        > sposob powstawaly po 85r rozne fortuny. Sprzedawali stare Polonezy czy jak?
                        > Szkoda, ze wlasciwe organy panstwa jakos sie tym nie interesuja.

Bo moze nic tam nie ma ?
                        Rozne mielismy "wlasciwe organy panstwa" (z absolutnie kazdej opcji politycznej)
                        i jakos zadne sie nie zainteresowaly taka np. firma Gutek Film.
                        A teraz ja zapytam - czy jesli dowodow czyjejs winy nie ma to znaczy, ze ten
                        ktos jest niewinny ?

• rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:43
                          rlnd napisał:

> A teraz ja zapytam - czy jesli dowodow czyjejs winy nie ma to
                          > znaczy, ze ten ktos jest niewinny ?

No właśnie, dobre pytanie :)
                          • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:54
                            No to ja Ci odpowiem. W mysl polskiego prawa istnieje domniemanie niewinnosci.
                            Dopoki nie pokazesz dowodow winy, osoba jest niewinna. I na szczescie, wbrew
                            temu co chcial jeden z ministrow sprawiedliwosci, do wskazania, ze ktos jest
                            winny nie wystarcza niszczarka ...
                            • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 11:03
                              Skad u ciebie taka nerwowosc? To z powodu jednego pytania?
                              • rlnd Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 11:09
                                Moze nie lubie konfabulacji i porownan podchodzacych pod prawo Godwina.
                      • zbig1113 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:31
                        Pytania też mogą być odczytane jako zniesławienie (lepper). Pamiętaj
                        o tym.
                        • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:39
                          zbig1113 napisał:

> Pytania też mogą być odczytane jako zniesławienie (lepper). Pamiętaj
                          > o tym.

Te pytania zadaje juz od dawna opinia publiczna. Skad wziely sie pieniadze na
                          najwieksze przedsiewziecia medialne w Polsce? Wiemy juz, ze niektorzy handlowali
                          zlomem lub sprzedawali stare Polonezy, co z innymi?
                          • zbig1113 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 11:24
                            Dopóki nie ma dowodów przestępstwa, to należy uznać że pochodzą ze
                            źródeł legalnych. Wątpliwości tzw. opini publicznej to trochę mało.
                    • rty99 Re: No i nie potrzeba SB 27.05.10, 10:27
                      rlnd napisał:

> A po co ? Masz jakies podejrzenia, dowody - to udaj sie do >prokuratury. Nie masz
                      > - zachowaj swoje spiskowe teorie dziejow w swojej glowie (uwazaj, >Gutek Film
                      patrzy ...)

To nie sa zadne podejrzenia, po prostu zadaje pytanie. Interesuje mnie w jaki
                      sposob powstawaly po 85r rozne fortuny. Sprzedawali stare Polonezy czy jak?
                      Szkoda, ze wlasciwe organy panstwa jakos sie tym nie interesuja.
      • ffstv wystarczy Kosciol i sądy 27.05.10, 13:32
        ktore wspolnie blokuja cala mase produkcji w Polsce.
    • zbig1113 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 09:14
      Jakiej prawdy? Chyba tej trzeciej z prawd tichnerowskich.
    • wojciech6j Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:21
      Tego, ze nie zobaczę Olbrychskiego nie jest powodem do zmartwienia,
      bo ten aktor dawno już zatracił talent aktorski, tak jak Wajda
      talent reżyserski.
      Mam wrażenie, że na dystrybutora "ktoś" wywierał naciski.
    • niekandydujacy_niepolityk I to jest właśnie to partyjniackie łajdactwo... 27.05.10, 09:22
      ...o którym mówił Dyrektor Trójki.
      Chamska polityczna cenzura, łajdackie naciski i nagonka w gomułkowskim stylu,
      podobnie jak w 1968 roku.

A filmowi te PSY zrobią tylko reklamę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka