Dodaj do ulubionych

Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ...

30.05.10, 12:28
Hrabia Komorowski niczym słoń w składzie porcelany...

Obserwuj wątek
    • sukces44 Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 12:34
      gamon0 napisał:

> Hrabia Komorowski niczym słoń w składzie porcelany...

A wśród fajansu kaczyński ?
      • dobredowcipy Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 12:43
        Fajansu i pianina
        • gamon0 POstkomuna wygrala... lustracji nie bedzie 30.05.10, 12:47
          co za ulga w PO... .)))

• abalys zobaczymy prawdziwe lojalki Jarka :) 30.05.10, 12:54
            • janek-007 ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał... 30.05.10, 14:29
              Tak, tak panie hrabio B.Komorowski coś się zmienia ale z małą poprawka. Panie
              hrabio, coś się już zmieniło a pan hrabia przespał i przegapił. Niech pan hrabia
              nie opowiada głodnych andronów o jakichś białych flagach itd. itp. i niech pan
              hrabia nie ściemnia. Pan hrabia nic nie rozumiał i dalej nie rozumie czym była i
              jest wojna polsko-polska i IV RP wcale jej nie zapoczątkowała. Wojnę
              polsko-polska zapoczątkował zdradziecki Okrągły Sol i sławna już Gruba Kreska
              pana Mazowieckiego a kontynuowały ja wszystkie nierządy neoliberalne raz
              przebranych w owcze skory komunistów-neoliberałów czy drugi raz za niby to
              prawice reprezentowanej przez TW Bolka. IV RP miała te wojnę zakończyć. Pan
              hrabia z szabelka, raczej tępą, niech sobie nie zawłaszcza osiągnięć innych i
              niech nie opowiada o jakichś wystąpieniach nad trumna bo znowu pan hrabia gra
              trumnami i tragedia. Pan J.Kaczyński nie potrzebuje pańskiego syreniego śpiewu,
              a śpiewa pan hrabia bardzo fałszując i na niska nutę. Wyborcom wystarcza
              wypowiedzi pana hrabiego i pana kolegów po fachu takich jak Palikot,
              Niesiołowski, Kutz, Bartoszewski, Tusk, Senyszyn, Cimoszewicz, Wajda,
              Kwaśniewski i inni z PO. To ci panowie i panie robią wojnę polsko-polska bez
              której nie wyobrażają sobie życia. Ta wojna polsko-polska to jest wasz raison
              d`être i modus operandi. Pan hrabia nic nie rozumie i chyba sam nie będzie w
              stanie pojąc co znaczy dosyć abstrakcyjne określenie 'wojna polsko-polska'. Dla
              jasności i dalszych wypowiedzi pana hrabiego niech pan poprosi kogoś bardziej
              rozgarniętego może nawet i z PO jeżeli pan hrabia kogoś takiego tam znajdzie
              żeby pan hrabiemu wytłumaczył. Wiec raz jeszcze; niech pan nie myli pojęć i nie
              wprowadza wyborców w bad, niech pan hrabia przestanie w końcu grac tymi trumnami
              i tragedia Smoleńską no i niech pan hrabia w już końcu przestanie uprawiać
              plagiat polityczny (mam nadzieje ze pan hrabia wie co to jest plagiat).
              • jar-ry Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 15:41
                No sporo się napisałeś.
                Ale Pan hrabia nie ma tu nic do rzeczy
                To dwa kartofle siedziały przy stole okrągłym i mordy nie otwierali wtedy.
                A teraz mają jakichś Ziemkiewiczów czy Wildstainów co to im doprawiają martyrologię?
                A takiego "gest kozakiewicza"!
                Niczym Kaczyńscy nie będą lepsi ode mnie i od nikogo.
                Ja wstanie wojennym zapierdalałem przez miasto z zesranymi ze strachu gaciami
                aby dojechać do pracy za którą mi płaciła władza ówczesna. Innej nie było.
                A ten chujek będzie mi tu pierdolił o ZOMO...
                Przeproś ty gnido wszystkich polaków i na kolanach zapierdalaj do Częstochowy a
                i tak nie wiele katolików ci wybaczy

• janek-007 Proponuje żebyś zaczął myśleć racjonalnie, może... 30.05.10, 15:58
                  Proponuje żebyś zaczął myśleć racjonalnie, może pomoże. Z tymi Ziemkiewiczami i
                  Wildsteinami to bym nie przesadzał bo ja np. mam sporo zastrzeżeń do nich i nie
                  tylko do nich z tak zw. 'prawej' strony JK. Siedzenie przy okrągłym stole nie
                  było wtedy żadną ujma. Ujma było i jest to jak się ktoś zachował i zachowuje w
                  latach i czasach po okrągłym stole wtedy kiedy wszystko było już jasne i
                  Kaczyńskim właśnie tutaj prawie nic nie można zarzucić. Kaczyńscy się bardzo
                  szybko zreflektowali w tym czym był i jest okrągły stół i od niego odeszli za co
                  zresztą są dzisiaj prześladowani przez salon i warszawkę.
                  • jb777 Re: Proponuje żebyś zaczął myśleć racjonalnie, mo 30.05.10, 22:24
                    Racjonalnie na szczęście myśli większość bo większość uważa okrągły stół za
                    sukces. A prześladowanie Kaczyńskich włóż między bajki. To ich sposób na
                    istnienie w polityce - jątrzenie i skłócanie
                  • jar-ry Re: Proponuje żebyś zaczął myśleć racjonalnie, mo 02.06.10, 14:46
                    No to w porządku. Nawet jak się "odeszło" od tego okrągłego stołu to od kiedy
                    stało się wszystko jasne?
                    Odeszli od okrągłego stołu bo się nie załapali na co lepsze kąski?
                    I jak się załapali na plecach roboli do władzy to od nowa chcieli podziału tortu.
                    Z tym że teraz ku... my?
                    Tak że bardzo proszę nie pie...ć mi tu jakiejś misji i nowym otwarciu czy
                    jakiejś tam nowej RP.
                    Nie chce mi się szukać przykładów ale najbardziej zapamiętałem szybki wzrost
                    kasy u pana Jacka Kurskiego czy chociażby afera z zatrudnieniem pani Hofmanowej
                    w KGHM.
                    I te szybkie przenosiny co cwańszych posłów z siermiężnego sejmu RP do
                    Europarlamentu.
                    Czyli moje gó... z mojego strachu zamieniło się w gó...aną politykę ale
                    przynajmniej nikt mi nie zagląda do portfela i do łóżka a tak się czułem przez
                    dwa lata rządzenia tych co to się niby opamiętali a teraz są prześladowani.
                    Biedule takie.

• agrafka1602 Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 16:20
                  jar-ry napisał:

> No sporo się napisałeś.
                  > Ale Pan hrabia nie ma tu nic do rzeczy
                  > To dwa kartofle siedziały przy stole okrągłym i mordy nie otwierali wtedy.
                  > A teraz mają jakichś Ziemkiewiczów czy Wildstainów co to im doprawiają martyrol
                  > ogię?
                  > A takiego "gest kozakiewicza"!
                  > Niczym Kaczyńscy nie będą lepsi ode mnie i od nikogo.
                  > Ja wstanie wojennym zapierdalałem przez miasto z zesranymi ze strachu gaciami
                  > aby dojechać do pracy za którą mi płaciła władza ówczesna. Innej nie było.
                  > A ten chujek będzie mi tu pierdolił o ZOMO...
                  > Przeproś ty gnido wszystkich polaków i na kolanach zapierdalaj do Częstochowy a
                  > i tak nie wiele katolików ci wybaczy
                  >
                  >

Do tej pory smród z twoich gaci leci.
                  • jar-ry Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 02.06.10, 14:19
                    Smród to leci ale trupi z Wawelu.
                    Na moim gó...e już jeden bohater okrągłostołowy już się pośliznął.
                    Szkoda mi tylko porządnych ludzi.
                • sympatyklewicy Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 16:34
                  jar-ry napisał:

> Ja wstanie wojennym zapierdalałem przez miasto z zesranymi ze
                  > strachu gaciami
                  Zesrałeś się ze strachu a teraz takiego chojraka zrzynasz ...
                  • vladexpat Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 18:00
                    sympatyklewicy napisał:

> jar-ry napisał:
                    >
                    > > Ja wstanie wojennym zapierdalałem przez miasto z zesranymi ze
                    > > strachu gaciami
                    > ****************************
                    > Zesrałeś się ze strachu a teraz takiego chojraka zrzynasz ...

A wiesz jakie to uczucie kiedy na ciebie idzie oddział milicji nie tylko
                    z pałami i tarczami, ale i ostrą bronią za plecami. A poprzedniego dnia
                    usłyszałeś, że na Śląsku są pierwsi zabici. Ja wiem. Jak ktoś wtedy nie
                    czuje strachu to znaczy, ze jest idiotą albo szaleńcem.
                    Więc może daj sobie spokój.
                    • sympatyklewicy Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 19:48
                      vladexpat napisał:

> A wiesz jakie to uczucie kiedy na ciebie idzie oddział milicji
                      > nie tylko z pałami i tarczami, ale i ostrą bronią za plecami.
                      Wiem, żyłem i pracowałem w tamtych czasach.
                      Spotkałem też różnych milicjantów. Normalnych i rządnych władzy, i
                      cieszących się jej namiastką. Czy się bałem??? Mieli przewagę w
                      postaci właśnie tej władzy, ale trzeba było sobie radzić.
                      • cat_1 Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 20:42
                        co jeden to k. walczył z komuną ! no to koleś sympatyku lewicy powiedz gdzie te
                        miliony co tworzyły i czynnie popierały ów system ?
                        no gdzie ? no chyba są teraz sympatykami lewicy ?!\
                        mów śmiało że z pałą latałeś chłopie nie ściemniaj
                        • olias Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 23:08
                          wiekszość obywateli PRL obalał raczej butelkę wódki, a nie komunę.
                          To dziś wszyscy tacy rewolucjoniści. te wszystkie karzełki - dzieci
                          wczorajszych "rozsądnych" trzymających się na uboczu dziś tak
                          odważnie obrażają Kaczyńskich. Wtedy robiliby dokładnie to samo co
                          ich tatusiowie - czerwona flaga do łapek i wypierdalać na pochód,
                          nie bulgotać. krzyczeć "Niech żyje!"
                          teraz to od ch... rewolucjonistów.
                  • jar-ry Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 02.06.10, 14:27
                    To że nie popieram głupoty piszącej o bohaterstwie panów okrągłostołowych to nie
                    znaczy ze jestem chojrakiem ale też nie siedziałem u mamusi za piecem.Pracowałem
                    aby rodzina mogła żyć.
                    Teraz to każdy jest styropianowym bohaterem nawet ci co też srali ale w
                    pieluchy a nie ze strachu.
                    I jeszcze się domagają odszkodowań.
                    Zasrani kombatanci.
              • marsyas Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 15:44
                janek-007 napisał:
                > Wojnę
                > polsko-polska zapoczątkował zdradziecki Okrągły Sol i sławna już Gruba Kreska
                > pana Mazowieckiego a kontynuowały ja wszystkie nierządy

Ależ to przecież wiadomo, że ówczesny partyjny beton czuł się zdradzony przez
                negocjację przy Okrągłym Stole. Do dzisiaj sporo komunistów uważa Okrągły Stół
                za zdradę.

Co dotyczy Grubej Kreski, to ostatnio ją zaproponował właśnie PiS Jarosława
                Kaczyńskiego:
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7945445,Wybory_2010__Co_mysli_dzis_Jaroslaw_Kaczynski_o_IV.html
                • janek-007 Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno... 30.05.10, 16:02
                  Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno zrozumieć to o czym mówi JK, do
                  jasnej chole..ry przecież on mówi po polsku a nie językiem ubu ktorym posługuje
                  się pan hrabia B.Komorowski.
                  • vladexpat Re: Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno... 30.05.10, 18:03
                    janek-007 napisał:

> Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno zrozumieć to o czym mówi JK,
                    do
                    > jasnej chole..ry przecież on mówi po polsku ...

Co więcej, mam wrażenie, że pierwszy raz od lat Kaczyński mówi ludzkim
                    głosem. Jednak jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że mu to na długo
                    zostanie. Ale miło, że się stara.
                    • joly.roger Re: Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno... 31.05.10, 01:13
                      vladexpat napisał:

> Co więcej, mam wrażenie, że pierwszy raz od lat Kaczyński mówi ludzkim
                      > głosem. Jednak jakoś nie jestem w stanie uwierzyć, że mu to na długo
                      > zostanie. Ale miło, że się stara.

Hehehe dobre, nadałoby się do sygnaturki ;)
                  • hunter1111 Re: Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno... 30.05.10, 19:24
                    no pewnie ze nie jezykiem ub...bo ub juz nie ma....ale mowi/mowil jezykiem wsi,
                    cba, ipn, radia maryja, tvp z psopieszalskim i reszta....i kazdy z tych jezykow
                    to jezyk pokoju...zapewne czemu dowod jakze czesto daje pan wilstain (czy jak mu
                    tam), ta pani prof z ipn (z czym sie sotatnio kryje wsytepujac jakio jakis
                    socjolog)i ta pani szanajkikis czy jakos tam, tylko moze malo wolania do wojenki
                    w nich tylko jakze wile prowokacyjnej nienawisci....w przeciwenstwie do pana
                    bartoszewskiego ktory nic z zyciorysu nie ukrywa a powiedzial prawde bo czyim
                    albo czego jest ojcem kaczynski? zgrywa tylko ojca honoru, patriotyzmu
                    solidarnosci, zolnierza w walce zomo ( wkosciele z mamusia byl to skad mial
                    wiedziec wogole gdzie stalo zomo)itd, kradnac wartosci i pokazujac -ja to
                    zdobylem-i plujac na tych ktorzy to zrobili naprawde albo byli im bez wzgledu na
                    konsekwencje wierni, a palikot zmienil sie przeciez i tez chce pokoju..;)
                    nie zostane premierem jezeli moj brat zostanie prezydentem,
                    kaczynski to klamca wyborczy trzeba go zlustrowac..
                    • joly.roger Re: Improwizujesz po prostu. Czy to tak trudno... 31.05.10, 01:16
                      hunter1111 napisał:

> ta pani prof z ipn (z czym sie sotatnio kryje wsytepujac jakio jakis
                      > socjolog)i ta pani szanajkikis

Prof. Staniszkis wykładała na socjologii na UW długo przed powstaniem IPN (sam
                      miałem z nią zajęcia), więc nie "występuje jako" tylko jest socjologiem. Co
                      oczywiście nie zmienia faktu, że jest idiotką ;)
                • olias Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 23:12
                  i słusznie zaproponował. rozgrabionego majątku narodowego i tak nie
                  da się odzyskać, więc trzeba się z tym pogodzić i próbować zbudować
                  tu coś co choć trochę będzie przypominało państwo europejskie.
                  szacun dla jarosława kaczyńskiego że - może jako jedyny na scenie
                  politycznej wyciągnął wnioski i zmienił sposób realizacji celu jakim
                  jest "państwo"
              • zulusie Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 16:41
                janek-007 jesteś the best!!!!
                zgadzam sie z każdym Twoim słowem!
              • vladexpat Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 17:53
                @janek-007

Bardzo rozsądnie zamieścłeś swoj post właśnie na forum Gazety. Użyłeś w
                nim kilku słów zawierających więcej niż 3 sylaby a nawet dwóch
                obcojęzycznych zwrotów. Jasne, że gdybyś opublikował wiadomość na forum
                przeznaczonym wyłącznie dla miłośników Kaczyńskiego, mało kto zrozumiałby
                jego treść.
                Jak widzisz można obiektywnie spojrzeć na twoją wiadomość i nawet
                pochwalić pewne jej elementy, pomimo, że zawarte w niej treści to
                kompletne bzdury.
              • abalys i rozległ się wrzask kaczych kapusiów SB 30.05.10, 18:04
              • cola-brenion Re: ...coś się już zmieniło a pan hrabia przespał 30.05.10, 23:20
                Bardzo ładnie pan to ujął . Ale pan hrabia jest za głupi żeby to zrozumieć
            • representation1 Polska mafia głosuje na Komorrę 30.05.10, 16:54
              Jak myślicie, na kogo będą głosować pensjonariusze więzień, szemrani biznesmeni
              i polski świat przestępczy? Oczywiście, że na tego, kto daje im gwarancję
              ochrony ich interesów - na PO i Komorowskiego. Oni wszyscy mają powody bać się
              Kaczyńskiego.

Kiedy zapanuje monopol PO pojawi się w Polsce nowe zjawisko - Komorra, która da
              swoim sympatykom pewność spokojnego życia i kręcenia lodów. Sygnały są
              jednoznaczne. Komorowski już dawno zagłosował przeciw rozwiązaniu WSI. PO wybiła
              zęby CBA i próbuje wyciszyć od początku aferę hazardową.

Wszystko jest jasne. Ci, którzy, tak jak zniszczony przedsiębiorca Roman Kluska,
              mają czyste sumienie, nie muszą niczego się bać. Oni bez obaw zagłosują za
              Jarosławem Kaczyńskim, który nazywa rzeczy po imieniu i pragnie uczciwej Polski.

"Bo ten telefon, którego byłeś świadkiem, świadczy o tym, że dobierają mi się do
              dupy."
              (Beata Sawicka do znajomego w rozmowie telefonicznej 3.08.2007)

"I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora
              tygodnia jestem w Sejmie. Codziennie w robocie, Warszawa nasza."
              (Beata Sawicka w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 22 sierpnia 2007)

"ja robię w polityce już trochę czasu i mam głowę na karku"
              (Beata Sawicka w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 8.08.2007)

"Kurwa mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo
              nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę."
              (Beata Sawicka w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 8.08.2007)

"Może będą wybory za dwa miesiące, może będą za pół roku, może za trzy tygodnie.
              Stąd wiesz, ja muszę być przygotowana na każdy wariant. W politykę się nie
              musicie mieszać, tylko kasę dajcie."
              (Beata Sawicka w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 20 sierpnia 2007)

"Powiem szczerze, że chciałabym to doprowadzić do końca, jeżeli coś z tego
              mielibyśmy oboje albo ty. Ale jeżeli jest tylko za friko, to to pieprzę."
              (Beata Sawicka w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 3.08.2007)

"Zwracam się do pana ministra Kamińskiego z błaganiem o to, żeby mnie nie
              linczował publicznie!"
              (na konferencji prasowej w Sejmie, 17 października 2007)

"Bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę" - PO jest na dobrej drodze,
              wreszcie spełnią się marzenia posłanki Sawickiej. Niedawno CBA, teraz IPN, NBP i
              KRRiTv. Cała władza już blisko do wzięcia.
              • abalys wy z Tworek macie swojego kandydata :) 30.05.10, 18:04
                • representation1 Re: wy z Tworek macie swojego kandydata :) 30.05.10, 18:22
                  Głupiś, jak ten Komorowski. Chorzy w zakładach psychiatrycznych nie głosują.
                  • abalys Re: wy z Tworek macie swojego kandydata :) 30.05.10, 19:40
                    hehehehe zmień leki bo te źle działają ci na mózg
              • jar-ry Re: Polska mafia głosuje na Komorrę 02.06.10, 15:15
                no to ja też pozwolę sobie wkleić:
                Artykuł o Brudzińskim
                Autor: keram.keram 06.01.10, 09:29
                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz cytując Odpowiedz

"Od objęcia premierostwa przez J. Kaczyńskiego Joachim Brudziński to sekretarz
                generalny i przewodniczący zarządu głównego PiS, a od jesieni ubiegłego roku
                prawa ręka Jarosława Kaczyńskiego. Teraz władza w PiS rozkłada się tak:
                Jarosław Kaczyński ma rząd, Kuchciński odpowiedzialny jest za klub
                parlamentarny, a Brudziński za partię. W kuluarach sejmowych szeptano, że
                Brudziński spodobał się prezesowi Jarosławowi Kaczyńskiemu bardziej niż
                Marcinkiewicz, dlatego że nie ma parcia na medialny rozgłos. Być może wiemy,
                dlaczego nie chciał medialnego szumu wokół siebie. Prawdopodobnie bał się, że
                ktoś rozpozna w nim dawnego łobuza z Zespołu Szkół Rybołówstwa Morskiego w
                Świnoujściu. Brudzińskiego koledzy nazywali Jojo.

– Jojo wyleciał ze szkoły za rozbój i kradzież, której dokonał na torach przed
                budynkiem szkoły – mówi w rozmowie z nami ówczesny wicedyrektor szkoły i
                przewodniczący szkolnego zespołu wychowawczego Czesław Hinc. – Matka
                poszkodowanego chłopca powiadomiła mnie, że Jojo okradł jej syna, który
                zamiast do internatu wrócił z płaczem do rodzinnego domu.

W tym samym dniu Joachim przyznał się do winy i został skreślony z listy
                uczniów i wypisany z internatu. Hinc żałuje, że po roku dał Brudzińskiemu
                jeszcze raz szansę i przyjął go z powrotem. Mówi, że po tym, jak Brudziński
                wrócił do szkoły, wielu uczniów zgłaszało pretensje, że taki łobuz został
                zrehabilitowany przez dyrekcję. Twierdzili, że kradzież na torach to nie
                jedyne przestępstwo, jakiego dopuścił się Jojo. Niektórzy uczniowie donosili
                na przykład, że przed wpadką jeździł specjalnie kilkadziesiąt kilometrów
                pociągiem, aż do Wolina, aby na tej trasie okradać młodszych mieszkańców
                internatu. Wicedyrektor szkoły nie przeprowadził dochodzenia w tej sprawie,
                ponieważ Brudziński już raz poniósł karę.

Cóż stare dzieje, młodzieńcze grzechy. Może byśmy w ogóle poniechali pisania o
                młodości jednego z wodzów rewolucji moralnej, gdyby nie to, co zdarzyło się po
                naszej wizycie w Świnoujściu. W niecałą godzinę po moim pobycie u pani
                dyrektor Marzeny Baranowskiej w Zespole Szkół Morskich w Świnoujściu (tak się
                teraz nazywa szkoła, w której uczył się Brudziński) Czesław Hinc odebrał
                telefon od samego posła Brudzińskiego. Brudziński po wstępnych grzecznościach
                powiedział rozmówcy, że wie o kontaktach z tygodnikiem „NIE”.

Sekretarz generalny PiS telefonicznie powiedział: – Jeśli naprawdę interesuje
                pana dziennikarstwo, to ja mogę panu zaproponować współpracę z inną gazetą.
                Gdy rozmówca odmówił, Brudziński stwierdził: – Wobec mnie używa pan esbeckich
                metod.

Tego samego dnia do żony Hinca zadzwoniła Alicja L., matka bliskiego
                przyjaciela Brudzińskiego Przemysława L. Kobiety znały się słabo, kiedyś były
                sąsiadkami. Alicja L. powiedziała, że jej syn Przemek (przyjaciel
                Brudzińskiego) znalazł dobrze płatną fuchę dla jej męża: wystrój drogiej
                restauracji w Szczecinie. Hinc jest teraz emerytem i dorabia przy pracach
                artystycznych – rzeźbi w metalu. Były wicedyrektor szkoły jest pewny, że ta
                propozycja miała mu zamknąć usta. Od czasu gdy zajęliśmy się sprawą, kilku
                świadków wycofało się. Na przykład ówczesny kierownik internatu do spraw
                wychowawczych nie pojawił się na umówionym spotkaniu i przestał odbierać
                telefony. Nie mamy dowodów, że ma to związek z dzisiejszymi zabiegami Joachima
                Brudzińskiego, mamy dowody natomiast, że wcześniej kierownik internatu
                potwierdził całą historię, a co więcej podpisał oświadczenie w tej sprawie.

Prawo i Sprawiedliwość – partia, którą kieruje teraz Jojo – cały czas wyciąga
                jakieś szczegóły z odległej przeszłości kompromitujące jej przeciwników. Przy
                tym to, że w przeszłości Jojo kradł, to jedno, a to, że Joachim Brudziński
                teraz mówi nieprawdę, to drugie. Według Hinca Brudziński przeinaczał fakty na
                potrzeby artykułu, który ukazał się w „Polityce” nr 29/2006. W lipcowej
                publikacji napisane jest, że przygoda, która mogła zaważyć na całym jego
                życiu, wydarzyła się w szkole rybołówstwa morskiego, a dotyczyła współudziału
                w zdemolowaniu pociągu. W artykule słowa nie ma o kradzieży i rozboju. W
                „Polityce” możemy też przeczytać, że dyrektor szkoły podjął decyzję, że do
                czasu wyjaśnienia sprawy Brudziński może kontynuować naukę oraz że po jakimś
                czasie został uniewinniony. W rozmowie z „NIE” członkowie ówczesnego grona
                pedagogicznego mówią, że Jojo wyleciał tego samego dnia, którego dokonał
                rozboju, i nigdy nie został uniewinniony. Jeden z nich zbulwersowany kłamstwem
                Joja zdecydował się nawet poinformować o wszystkim szczecińską „Gazetę
                Wyborczą”. Ta wbrew temu, co politycy PiS mówią, że „Gazeta” wściekle ich
                atakuje, z niewiadomych powodów nie zajęła się tematem.

Brudziński w rozmowie z „NIE” mówi, że wicedyrektor Hinc mści się na nim, bo
                on kiedyś krzyknął na niego „łysy”, a w sprawie chodziło o kradzież jakichś
                przedmiotów z pociągu. Gdy wyjaśniam, że nie tylko Hinc był w zespole
                wychowawczym, który podjął decyzję o skreśleniu go z listy uczniów, mówi: –
                Jestem zażenowany, że po tylu latach tkwi w tych ludziach politrucka szkoła.
                Nie wstydzę się żadnego dnia z mojego życia. Ta politrucka banda nie złamała
                mnie wtedy i nie złamie mnie dziś.

Po tym, jak „Super Express” ujawnił, że poseł Jan Bestry z lojalnego wobec PiS
                Ruchu Ludowo-Narodowego przed 20 laty seksualnie molestował uczennice,
                Brudziński się oburzył.
                Nie wyobrażam sobie współpracy z kimś, na kim taki zarzut by ciążył –
                powiedział. Czyż więc nie przykro mu znosić w polityce samego siebie?
                Jakoś nie.

Prawo i Sprawiedliwość jest partią, która swym przeciwnikom politycznym
                wywleka wszelkie plamy z przeszłości. Gdy jej sekretarzowi generalnemu czynimy
                to, co on innym, czuje się skrzywdzonym niewiniątkiem.
                Autor : Mateusz Kusiak "NIE"
                Poprzedni

Autor: czyzyk331 27.03.09, 16:50
                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz
                Gdy Kurski oczerniał mojego męża- wtedy nie wytrzymałam – przyznaje
                pani Kaczmarek.
                Zaczęła wertować gazety, buszować w Internecie. Szukała informacji o
                Jacku Kurskim. Kojarzyła fakty. A kiedy teczka pod hasłem „Jacek K.”
                zapełniła się, wysłała do CBA zawiadomienie, że poseł choć
                oficjalnie zarabiał znacznie mniej od jej męża, zgromadził majątek
                nieproporcjonalny w stosunku do możliwości. Prosiła o skontrolowanie
                go na tej samej podstawie, na której CBA sprawdzało jej rodzinę. CBA
                odbiło piłeczkę: domagało się „uszczegółowienia przekazanych
                informacji”. Odpowiedziała: „W przeciwieństwie do CBA nie posiadam
                uprawnień ustawowych, by uszczegóławiać”.
                Zniecierpliwiona spychologią pod koniec 2008 r. spełniła żądanie.
                Wyliczyła majątek Jacka Kurskiego: leśniczówka kupiona bez przetargu
                za 20 tys. zł, wyceniana później na ok. 300 tys., 6 ha atrakcyjnej
                ziemi, mieszkanie komunalne nabyte w Gdańsku bez przetargu za 220
                tys. zł (ponad 100 m kw.); dom za 700 tys. zł (kredyt 200 tys.,
                środki własne – pół miliona), przydzielone niezgodnie z prawem
                mieszkanie z Towarzystwa Budownictwa Społecznego, przysługujące
                osobom nie posiadającym innych mieszkań (aktualnie, według Honoraty
                Kaczmarek, Kurski zamierza ten lokal wykupić), kupione w 2007 r. za
                100 tys. zł polisy dla dzieci; Opel Vectra w leasingu (rata 2170 zł
                miesięcznie). Opowiada: – Chciałam, aby sprawdzono, skąd pochodzi
                jego majątek. Do dzisiaj tego nie uczyniono. Zgłosiłam więc do
                prokuratury niezgodności w oświadczeniach majątkowych Jacka
                Kurskiego."
                www.polityka.pl/honor-honoraty/Lead33,933,279145,18/

I nie myl synku Mafii ze zwykłym złodziejstwem.
                Bo te d
          • representation1 Idea IV RP żyje nadal 30.05.10, 13:08
            Głupi Komorowski źle zrozumiał przesłanie Kaczyńskiego. Komorowski myśli
            zapewne, że zapali się teraz zielone światło dla Rycha, Mira i Zdzicha oraz jego
            kumpli z WSI. Nic bardziej błędnego, towarzyszu Komorowski. Jarosław Kaczyński
            pragnie Polski uczciwej, sprawiedliwej i suwerennej. To nie jest ta sama
            koncepcja, która realizuje PO, koncepcja wzmacniania różnych sitw. Kaczyński nie
            chce waszej zafajdanej POlski.
            • gamon0 A to się teraz POlszewiki wkurzyły... 30.05.10, 13:15
              i jak z takim Kaczyńskim współpracować, skoro chce ciągle ścigać
              kręcenie lodów... :)))

• bogdan.tadus Re: A to się teraz POlszewiki wkurzyły... 30.05.10, 13:28
                Zrobił ci loda i dlatego kręcisz?
              • sympatyklewicy Re: A to się teraz POlszewiki wkurzyły... 30.05.10, 14:52
                gamon0 napisał:

> i jak z takim Kaczyńskim współpracować, skoro chce ciągle ścigać
                > kręcenie lodów... :)))
                To się PO prostu nie da i PełO nigdy na to nie pójdzie ...
                • abalys Kaczyński trzyma w jednej lapie białą szmatę 30.05.10, 20:31
                  a w drugiej za plecami odbezpieczony grant

Tylko kretyn uwierzy uczciwość bolszewickiego potomka
              • agrafka1602 Re: A to się teraz POlszewiki wkurzyły... 30.05.10, 16:27
                gamon0 napisał:

> i jak z takim Kaczyńskim współpracować, skoro chce ciągle ścigać
                > kręcenie lodów... :)))
                >
                >
                >
                >

Nie tylko Kaczyński chce, ale wiele prawdziwych Polaków,którzy brzydzą
                się takimi co tylko chcą ukręcić coś na boku obchodząc obowiązujące prawo.
            • loppe ha ha ha 30.05.10, 15:01
              Zrealizowano już - PiS i PO - podstawowe ideały IV RP. Jest CBA
              antykorupcyjne (korupcja była plagą III RP i byśmy dziś wyglądali
              jak Grecja gdyby dalej tak kradziono), za Tuska general Jaruzelski
              stanął przed sądem za stan wojenny a esbekom odebrano przywileje. Po
              i PiS uchwaliły ustawę zakazująca propagowania idei i symboli
              komunistycznych. To wszystko nie mieściło się w głowie wielu
              redaktorów:) jeszcze pare lat temu.

I dlatego zawsze bawi mnie gdy się mówi o klęsce IVRP:))
            • jar-ry Re: Idea IV RP żyje nadal 02.06.10, 16:20
              Czas skończyć z dyktatem kłamiących, antytypołskich mediów!
              Dyktat:
              -pracują tam sługusy tych co narzucają nam co mamy myśleć, kogo popierać, kogo
              nienawidzić?
              -obrzucają błotem ludzi uczciwych ale niewygodnych
              -codziennie sączą jad w umysły Polaków
              Kłamliwe:
              -dlaczego Fakty TVN zataiły, 2e prawybory PO zorganizowała stacja walterowska ?,
              zobacz
              internet: PO nadawała z budynku ITI (TVN)
              -dlaczego Fakty TVN zataiły wypowiedź Wajdy-wygadał się że TVN to zaprzyjaźniona
              stacja?
              -dlaczego zatajono, ze sztab wyborczy Komorowskiego mieści w mieszkaniu
              dziennikarki GW
              Anny Bikont w Warszawie przy ulicy Wiejskiej 14 m 5 7
              -dlaczego „niezależne" media nie kontrolują rządzących tylko stale atakują
              opozycję (czy TVN GW nie są w cichej koalicji z PO?)
              -znana Monika Olejnik to nie dziennikarka ale propagandzistka PO
              -dlaczego TVN i TVN 24 mają dyżurnych opluwaczy odzierających przeciwników
              politycznych z ludzkiej godności (przykładem rynsztokowy język Palikota). ciągle
              te same twarze (Nałęcz, Kutz, Bartoszewski, Kik, Niesiołowski), ten sam plugawy
              jeżyk (prezydent Lech Kaczyński to: dureń, cham, alkocholik, trup na wrotkach, o
              Jarosławie Kaczyńskim: pedofilia, nekrofilia, dorżnąć watahy)?
              -dlaczego TVN-PO chcą zniszczyć TYP? - aby pozbyć się niewygodnych dziennikarzy,
              ogłupiać społeczeństwo wmawiając, ze katastrofy są sukcesami rządu, umożliwić
              przejecie rynku reklam przez zaprzyjaźnione telewizje prywatne
              -dlaczego H- Gronkiewicz Waltz dała na budowę? prywatnego stadionu walterowskicj
              Legii pół miliarda złotych z naszych podatków- wdzięcznosć za co?
              -założenia TVN: „naród głupi wszystko kupi" kłamstwo powiązane po raz setny
              odbierane jest jako
              „prawda objawiona"
              Antytypolskie:
              -dlaczego w Komitecie Honorowym Komorowskiego nic ma:Waltera, Michnika, gen.
              Jaruzelskiego, „człowieka honoru" Kiszczaka, Sobtesiaka, Misiaka, Malcszki, Kuby
              Wojewódzkiego?
              Ci co stali na drodze POlskiej ośmiornicy zginęli! Nie może wygrać WSI, KGB,
              Michnik!
              Ogłaszamy ogólnopolską akcję bojkotu reklam zamieszczanych w TYN, GW! Nie
              kupujmy produktów tam reklamowanych!""

Ot i takie coś znalazłem w skrzynce na listy.
              Jeżeli to jest polityka miłości i nowa "twarz" pana Prezesa?
              To jego dupą może być najwyżej (bez głupich podtekstów) pan Bielan Adam albo
              (też bez podtekstów) pani Jakubiak Elżbieta
          • a.k.traper Czyli kulis "zdrady" przy Okragłym Stole też? 30.05.10, 20:58
            Wedle opinii polityków i sympatyków PiS to była zdrada narodowa gdyż
            ktos tam dogadał się z komuchami, z tego co powszechnie wiadomo rozmowy
            były prowadzone od 1986 r, potweirdzał to ś.p. prezydent w udzielonym
            wywiadzie, sa tez dokumenty w IPN. Czy to tez podlega lustracji?
            Zauważyłem że im więcej danych o katastrofie staje sie ujawnianych PiS
            coraz bardziej cichnie i zmienia stanowisko, jak to zrozumieją
            sympatycy, czy niedługo nie usłyszymy że to PO a w szczególności Tusk
            wykorzystał katastrofe by "zdławić" PiS? Ja uważam że takie opinie będa
            w obiegu, RM juz od miesiąca robi "podkład" pod sfałzowane dane z
            katastrofy oczywiście ze spiskiem Tuska i Putina.
            • representation1 Zdrada nastąpiła po Okragłym Stole 30.05.10, 21:41
              > Wedle opinii polityków i sympatyków PiS to była zdrada narodowa
              > gdyż ktos tam dogadał się z komuchami

Okrągły Stół był potrzebny i Kaczyńscy w nim uczestniczyli. Ważne, co stało się
              potem. Zdrada zaczęła się w momencie zmiany ordynacji po 4.06, kiedy to
              przepadła lista krajowa. Nie tak miało to wszytko wyglądać. Była szansa zrobić w
              Polsce wielkie reformy po tamtych wyborach, ale głupota i kunktatorstwo
              Mazowieckiego, Michnika i Geremka oraz lewa noga Wałęsy przeszkodziły. Jest to
              dobrze opisane między innymi tutaj:

sites.google.com/site/michnikowszczyzna/

> Zauważyłem że im więcej danych o katastrofie staje sie
              > ujawnianych PiS coraz bardziej cichnie i zmienia stanowisko,
              > jak to zrozumieją sympatycy, czy niedługo nie usłyszymy że to PO
              > a w szczególności Tusk wykorzystał katastrofe by "zdławić" PiS

To ciekawe, ja nie mam takiego wrażenia, za to stanowisko zwolenników PO jest
              stałe i od 10.04 niezmiennie oskarżają Kaczyńskiego o zabicie 96 osób. A Tusk
              przede wszystkim nie wykorzystał okazji do zwiększenia udziału Polski w
              śledztwie. Wstyd i hańba. Kaczyński nigdy by tak nie postąpił.

Obserwujemy przemyślaną kampanię, której celem jest skierowanie uwagi Polaków,
              Rosjan oraz opinii międzynarodowej na jedną przyczynę katastrofy pod
              Smoleńskiem: błąd pilota - przekonuje Andriej Iłłarionow, były doradca Władimira
              Putina w rozmowie z Jackiem Przybylskim:

"Sugeruje pan, że polski rząd daje zbyt dużą wiarę w zapewnienia rosyjskich
              władz? Premier Donald Tusk wielokrotnie zapewniał, że ma zaufanie do rosyjskich
              śledczych."

"Jeżeli premier Tusk rzeczywiście tak mówił, to popełnił ogromny błąd.
              Niezależnie od osobistych relacji ostatnia rzecz, jaką może zrobić szef rządu,
              to zaufać komukolwiek spoza swojego kraju. To podstawy dyplomacji, które mają
              zastosowanie nawet do najbliższych sojuszników. Sam spędziłem trochę lat w
              rządzie i wiem, że w polityce zagranicznej nie można postępować w ten sposób.
              Jako osoba prywatna może pan wierzyć, komu chce, bo jeśli się pan pomyli, to
              tylko pan poniesie odpowiedzialność za swój błąd. Ale urzędnik państwowy,
              premier, prezydent, nie mają do tego prawa. Stosunki międzynarodowe to branża, w
              której nie można poprzestać na zaufaniu. W Rosji mamy takie powiedzenie: ufaj,
              ale sprawdzaj."

www.rp.pl/artykul/486145_Rosyjskie_sledztwo_budzi_watpliwosci.html
              • miszczu.pll twoje wypowiedzi to wypowiedzi i cytaty 30.05.10, 21:50
                bolszewików czystej krwi
                sierpem i młotem w PiSbolszewicką chołotę
                • a.k.traper Daj spokój, błądzi człowiek i to wiele lat:) 30.05.10, 22:22
                  Posłuchaj rozmów "specjalistów" w RM dopiero ci mina zrzednie,w
                  pierwszym odruchu zaczałem się śmiać, potem zimny pot mi po plecach
                  ściekł, czy aby na szkoleniu politycznym w LWP nie jestem bo tam tez
                  rózni "fundamentalisci" się trafiali. Ale jak z proboszczem pogadałem
                  (on z tych normalnych, polskich chłopaków)to potwierdził że z podobnymi
                  tekstami przychodza do niego starsi parafianie, co nasłuch RM prowadzą,
                  mówi ze niekiedy juz wyrobić nie może ale musi fason trzymać. Co
                  najdziwniejsze to sa ludzie którzy w PRL-u karnie na pochody, wybory i
                  akademie chodzili, odkad sa na emeryturach i jest demokracja bawia się
                  w konspire i odwagą słowną wykazują.
                  • representation1 Komorowski będzie gościł w Radiu Maryja? 31.05.10, 00:07
                    W polityce nie ma rzeczy niemożliwych. Dzisiaj Komorowski był w Licheniu, a stąd
                    już blisko do Rydzyka.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7952126,Wybory_2010__Kaczynski_u_Mielczarkow__Komorowski_w.html
                    • miszczu.pll biała flaga twojego wodza to belzebub rydzol 31.05.10, 00:25
                    • a.k.traper Jego sprawa, widocznie ma cos do przekazania 31.05.10, 00:28
                      Jako kandydat na prezydenta może rozmawiac ze wszystkimi, wątpie w
                      efekty ale pokazuje ze dostrzega ten elektorat.
              • a.k.traper Wszystkie aspekty prawdy sa ważne. 30.05.10, 22:13
                W Polsce nalezało i nalezy zrobić wielkie reformy i to nie przez
                wymienionych przez ciebie sie nie powiodło, oni byli jej zwolennikami.
                Jezeli chcemy opowiedziec prawde opowiedzmy ja od poczatku, wraz z
                niektórymi rozmowami niezbyt miłymi dla niektórych obecnych polityków.
                A.Michnik nazwał kiedys gen.Kiszczaka człowiekiem honoru gdyż ten
                obiecał że niezaleznie od wyników wyborów strona partyjna nie uzyje
                siły i nie zrobi przewrotu, natomiast L,Wałęsa nie dotrzymał słowa i
                wczesniej zerwał umowę, ogłosił wojne na górze i wybory prezydenckie.
                Jeżeli zas mówimy o kunktatorstwie to nalezy wymienić ludzi zarówno z
                lewicy jak i z prawicy nie zapominając szczególnie o związkowcach
                którzy zasiedliwszy stołki zaczęli bronić stanu posiadania.
                Jeżeli mówisz o wielkich reformach to chociaz wskaz owe siły które
                mogły to zrobić, te które chciały to zrobic oraz te które potrafiły je
                zrobić na przeciwwadze postaw tych którzy na zaczatkach tych reform
                zrobili kariery i do tej pory w ramach swych partykularnych interesów
                krytykujawszelkie działania w kierunu zmian a Poska i Polacy nadal
                czekają, niektórzy nawet nieswiadomi kto ich tak naprawdę oszukuje.
                Co do katastrofy to niewiele zminiaja takie czy inne głosy, stało się i
                zginęli ludzie, wiadomo dlaczego i prawda która boli jest że opóźnienie
                i presja była głównymi przyczynami błędnej decyzji, niech kazdy weźmie
                odpowiedzialność za swoje słowa, ja napisałem jak to widzę i fakty to
                potwierdzają.
                Nawet gdyby cały rząd i pół Sejmu wzięło udział w śledztwie końcowe
                komunikaty nie były by inne, to zastępczy temat, prawo międzynarodowe
                określa pewne procedury i nie wiem co by dało zwiększenie udziału?
                Rozmowe na tematy dyplomacji, szczegółów technicznych pozostawiam
                fanatykom głównie RM, bo miałem okazję posłuchac ich teorii ,dla mnie
                to super łgarze na czele z Macierewiczem. "Ufaj ale sprawdzaj" stosuje
                każda kobieta, wywiad i dyplomacja także, więc takie rewelacje mnie
                rozśmieszają. Może kimsja śledcza? robota na długie lata chociaz dla
                ludzi doświadczonych i myslących sprawa jest oczywistą.
                • representation1 Re: Wszystkie aspekty prawdy sa ważne. 30.05.10, 23:39
                  > W Polsce nalezało i nalezy zrobić wielkie reformy i to nie przez
                  > wymienionych przez ciebie sie nie powiodło,
                  > oni byli jej zwolennikami.

Chyba żartujesz.

Kiedy działacze Solidarności donieśli premierowi Mazowieckiemu o masowym paleniu
                  akt przez SB, ten odrzekł, że ma pełne zaufanie do swego ministra Czesława
                  Kiszczaka, sprawującego niepodzielną kontrolę nad wojskowymi i cywilnymi
                  służbami specjalnymi. I czyj to był właściwie rząd - Mazowieckiego, czy
                  Kiszczaka? To nie Mazowiecki myślał o przystąpieniu Polski do struktur
                  europejskich. Przeciwnie, bronił publicznie obecności w Polsce okupacyjnych
                  wojsk sowieckich, mówiąc, że chronią nas one przed obcą agresją (zapewne NATO).
                  Jedynym politykiem, który za Mazowieckiego w Polsce coś pożytecznego zrobił
                  (choć nie bez błędów) był Balcerowicz. A jeszcze wcześniej, w 1980 roku,
                  Mazowiecki jako ekspert wspomagający strajkujących w Gdańsku robotników
                  bezskutecznie perswadował im, żeby wycofali się ze zbyt daleko idących żądań,
                  jak zwolnienie więźniów politycznych czy utworzenie wolnych, niezależnych
                  związków zawodowych.

> Jeżeli zas mówimy o kunktatorstwie to nalezy wymienić ludzi
                  > zarówno z lewicy jak i z prawicy nie zapominając szczególnie
                  > o związkowcach którzy zasiedliwszy stołki zaczęli
                  > bronić stanu posiadania.

Co do związków zawodowych, zgadzam się. Wystarczy przypomnieć, co robiła AWS z
                  Krzaklewskim. Wtedy to pojawili się Wieczerzak i Jamroży. Ja tak się wówczas
                  wkurzyłem na te gierki, że oddałem legitymację "Solidarności", i do dziś uważam
                  to za słuszną decyzję.

> Jeżeli mówisz o wielkich reformach to chociaz wskaz owe siły które
                  > mogły to zrobić, te które chciały to zrobic oraz te które
                  > potrafiły je zrobić

Pisałem już o Olszewskim. Trzeba było dać mu szansę na kilka lat. Niechby jego
                  rząd się wykazał. Zamach stanu zrobiony przez Wałęsę to największe draństwo
                  dwudziestolecia.

> Co do katastrofy to niewiele zminiaja takie czy inne głosy,
                  > stało się i zginęli ludzie, wiadomo dlaczego

No i tu jest problem. Za wcześnie wiadomo dlaczego. A może wyjaśnienie do końca
                  tego wypadku zostało bezpowrotnie zaprzepaszczone? Dlaczego ludzie są tak ślepi
                  na niedbalstwo Rosjan, na brak zabezpieczenia wszystkich śladów. Pisałem już
                  kiedyś o tym:

forum.gazeta.pl/forum/w,904,111781121,111791412,Zaprzepaszczono_mozliwosc_wyjasnienia_katastrofy.html

Mnie ta wieża kontrolna w Smoleńsku nie pozwala wierzyć w dobrą pracę obsługi
                  lotniska:

www.fakt.pl/Ta-rudera-to-wieza-kontrolna,artykuly,72908,1.html

> nie wiem co by dało zwiększenie udziału?

Trzeźwo myślący Polak patriota nie zadaje takich pytań.

> dla mnie [RM] to super łgarze na czele z Macierewiczem.

Nie podzielam tego zdania o Macierewiczu. Proponuję lekturę jego raportów. Facet
                  wie, co mówi. Przy okazji, ja nie jestem zwolennikiem RM.

> dla ludzi doświadczonych i myslących sprawa jest oczywistą.

I tu jest główny problem. Nie ma spraw oczywistych. Może piloci też tak myśleli,
                  że lądowanie to sprawa oczywista, i to ich zgubiło? Trzeba stawiać pytania i nie
                  wykluczać żadnej hipotezy.

Taka historia już się zdarzyła. Samolot rosyjskiej produkcji z komunistycznymi
                  sojusznikami Rosji sowieckiej rozbił się na terytorium RPA. Wówczas Rosjanie
                  oprotestowali wyniki śledztwa. Po 17 latach okazało się, że mieli rację – jeden
                  z agentów służb specjalnych RPA przyznał się, że przyczyną katastrofy było
                  celowe zakłócenie urządzeń nawigacyjnych. Kiedy agenci służb specjalnych
                  przyznają się do ingerencji w lot polskiego Tu-154?

www.tu154.eu/index.php/archives/2038
                  • a.k.traper No, skoro prawdziwy Polak patrota musi tak mysleć 31.05.10, 00:15
                    to zakończylismy dyskusję, mam trochę inne kryteria.
                    I nie rozśmieszaj mnie premierostwem Olszewskiego, facet absolutnie się
                    do tego nie nadawał, był zaledwie figurantem podobnie jak Wałęsa tylko
                    w innej skali, tam polityke robił J.Kaczyński a A,Macierewicz jest albo
                    cynicznym łgarzem albo chorym człowiekiem sadząc po jego wyczynach, za
                    komuny SB juz go nawet nie chciała przesłuchiwać, pamiętam jak go sia z
                    komisariatu wyniesli gdzie sam przyszedł by go aresztować, widocznie z
                    róznych stron patrzylismy, gdyz ja już w tzw. nowej "S" nie chciałem
                    się udzielać ,własnie przez takie osoby jak L.Wałęsa i J.Kaczyński
                    którzy wtedy razem uzurpowali sobie prawo do osądzania, obaj byli
                    figurantami chodzącymi na pasku KK, Olszewski miał byc balonem próbnym
                    Kaczyńskiego, który juz wtedy chciał wysadzić z siodła Wałęsę, to
                    dlaczego sie tak nie stało szukałbym raczej poza nimi, ktos miał lepsze
                    mozliwosci i informacje.
                    Naprawa Państwa to nie lista agentów i palenie akt, to znacznie coś
                    więcej, zaczął Balcerowicz a potem to juz tylko krytyka wszystkiego co
                    zrobił, sympatycy PiS uważaja go za głównego "szkodnika".
                    Olszewski i Macierewicz poważni politycy, no, no, no trzeba mieć
                    fantazję i problem z kojarzeniem faktów, zasnę roześmiany.
                    • jkal na to czekała IIIRP Sobiesiaków,Mirów,Sawickich, 31.05.10, 00:45
                      Grzechów,Grzegorków,cieciów Grasiów,POsPOlitych przetępców (125% POparcia), POpalaczy trawki i innych ziółek,agentura WSI i emeryty PO rozwiązanych III i IV departamentach SB, wybitni uczeni PO WUMLach. PO stronie tych ludzi oraz oligarchii SKL/UW/UD stoi marszałek Komorowski. I to tyle.
                    • representation1 Re: No, skoro prawdziwy Polak patrota musi tak m 31.05.10, 08:22
                      Mam wrażenie, że podchwyciłeś tezy, które szerzyła SB na temat opozycjonistów,
                      zwłaszcza takich, jak Olszewski, Macierewicz, czy Kaczyńscy. Ja dobrze pamiętam
                      tamten czas i śmiałe plany Olszewskiego, żeby Polska weszła do NATO i UE.
                      Pamiętam jak Mazowiecki i Wałęsa trzęśli dupą, gdy się o tym dowiedzieli.
                      Historia przyznała rację Olszewskiemu, niezależnie od tego, czy był czyimś
                      balonem, czy nie. Był na pewno zagrożeniem dla oligarchii PZPR, SB, WSI, dlatego
                      go załatwili i robią z niego nieudacznika po dziś dzień.

Możesz się śmiać, ale wraz z tobą śmieją się esbecy.

****************************************************************

W pierwszej połowie lat 90. Urząd Ochrony Państwa posługiwał się swymi agentami
                      wobec polityków opozycji w celu ich skłócenia oraz dezinformowania - wynika
                      jednoznacznie z odtajnionych przez ABW akt z szafy płk. Lesiaka. Według notatek
                      zespołu Lesiaka, przeprowadzono "czynności operacyjne, mające na celu
                      dezintegrację prawicowych, radykalnych ugrupowań".

W ramach operacji pod kryptonimem „Żądło" bezpieka zdołała umieścić w Komitecie
                      Obywatelskim przy Lechu Wałęsie co najmniej dziesięciu swoich kapusiów - na 135
                      osób tworzących w sumie to ciało; ilu ich umieściła w OKP, nie wiemy. Ale
                      inwigilacja i represje wobec opozycji „niekonstruktywnej" trwały w najlepsze
                      także po czerwcu 1989. Jeszcze w latach 1993 i 1994 politycy związani z obalonym
                      rządem Olszewskiego i partiami ostro atakującymi Okrągły Stół nękani byli w
                      sposób typowy dla rutynowych „działań dezintegracyjnych", stosowanych przez SB w
                      peerelu wobec opozycji - telefony z pogróżkami, cięcie opon i przewodów
                      hamulcowych, w kilku wypadkach grożące naprawdę niebezpiecznymi wypadkami,
                      podpalanie samochodów, wyszukiwanie i preparowanie „haków" dotyczących życia
                      prywatnego i rzekomych przekrętów etc. Podsłuch założony wtedy w redakcji
                      „Gazety Polskiej" oglądałem na własne oczy.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sylwetka-J-Kaczynskiego-wg-dokumentow-z-szafy-Lesiaka,wid,8542303,wiadomosc.html?ticaid=1a407
                  • miszczu.pll jedynie pusty śmiech po was zostanie 31.05.10, 00:28
                    i wspomnienie że idioci ze styropianem zamiast mózgu panoszyli się uzurpując
                    sobie prawo do władzy większe niż stalin
                  • joly.roger Re: Wszystkie aspekty prawdy sa ważne. 31.05.10, 01:47
                    representation1 napisał:

Samolot rosyjskiej produkcji z komunistycznymi
                    > sojusznikami Rosji sowieckiej rozbił się na terytorium RPA. Wówczas Rosjanie
                    > oprotestowali wyniki śledztwa. Po 17 latach okazało się, że mieli rację

Cóż logicznym wnioskiem z tej historii jest, to że należy wierzyć w to co
                    Rosjanie mówią, bo widać znają się na swoich samolotach.
                    • representation1 Re: Wszystkie aspekty prawdy sa ważne. 31.05.10, 08:09
                      > Cóż logicznym wnioskiem z tej historii jest, to że należy wierzyć
                      > w to co Rosjanie mówią, bo widać znają się na swoich samolotach.

Tak. Wtedy to był samolot radziecki. Tym razem jednak rozbił się samolot
                      należący do niezawisłego kraju. Chyba, że uważasz, jak wielu zwolenników PO, iż
                      Polska nie ma potrzeby dochodzić swojej własności i suwerenności.
      • wiseman_said PO = Polaków otumaniliśmy 30.05.10, 12:45
        PO niestety otumanił naród i Polaków. Nasz (Polaków) interes nie jest dla nich
        priorytetem. Tylko przekręty i aby się dorobić jak najwięcej. Sprzedadzą Polskę
        każdemu (kto da większą kopertę).
        Nie będę wyliczał ile zrypali przez te lata rządzenia. Mimo, że starają sie nic
        nie robić.
        Rządy totalitarne tuskaszenki już wkrotce.
        Obiecywali Irlandię stworzyli Bialoruś.
        Pewnie zaraz ktoś z PO wytnie tą wypowiedź.
        Cenzura jak za komuny.
        • rezydentwolski Re: PiS = Wolaków wydymaliśmy 30.05.10, 12:50
          Dobrze, że WAS - WOLAKÓW nie otumanił Kim Jar Kacz.
        • abalys kolejny hiacynt z PiSuarii? 30.05.10, 12:53
        • jacmenos Re: PO = Polaków otumaniliśmy 30.05.10, 13:01
          wiseman_said napisał:

> PO niestety otumanił naród i Polaków. Nasz (Polaków) interes nie
          jest dla nich
          > priorytetem. Tylko przekręty i aby się dorobić jak najwięcej.
          Sprzedadzą Polskę
          > każdemu (kto da większą kopertę).
          > Nie będę wyliczał ile zrypali przez te lata rządzenia. Mimo, że
          starają sie nic
          > nie robić.
          > Rządy totalitarne tuskaszenki już wkrotce.
          > Obiecywali Irlandię stworzyli Bialoruś.
          > Pewnie zaraz ktoś z PO wytnie tą wypowiedź.
          > Cenzura jak za komuny.
          ---------------------------------------------------------------------
          twojej wypowiedzi nie trzeba wycinać ! jest ona jednocześnie sama w
          sobie potwierdzeniem !
          masz rację - żyjesz w Białorusi ! ona jest nawet w twojej głowie !!!
        • polish-clusterfuck Re: PO = Polaków otumaniliśmy 30.05.10, 13:02
          ty sad_"wiseman" Przepros i Spierd...laj.
          Piss-in-Shit
          • wiseman_said wypowiedź jakby z PO 30.05.10, 13:12
            tak się wlaśnie wyPOwiada PO. Tylko przeklinać i wyzywać umiecie.
            Do roboty byście się wzięli. Paliwo już takie drogie. Krus ciągle istnieje. A
            jak komisja hazardowa. Już zakończona.
            Donek obiecaj otumanionym raj a POparcie w narodzie będzie 66%.
            Na razie najwięcej slupek wskoczył we Wronkach. Ile tam było POparcia. 77%?
            No tak przecie tam sami swoi.
            Zyczę miłej niedzieli.
        • m-szalik Re: PO = Polaków otumaniliśmy 30.05.10, 13:09
          wiseman_said napisał:

> PO niestety otumanił naród i Polaków. Nasz (Polaków) interes nie jest dla nich
          > priorytetem. Tylko przekręty i aby się dorobić jak najwięcej. Sprzedadzą Polskę
          > każdemu (kto da większą kopertę).
          > Nie będę wyliczał ile zrypali przez te lata rządzenia. Mimo, że starają sie nic
          > nie robić.
          > Rządy totalitarne tuskaszenki już wkrotce.
          > Obiecywali Irlandię stworzyli Bialoruś.
          > Pewnie zaraz ktoś z PO wytnie tą wypowiedź.
          > Cenzura jak za komuny.

Bez wątpienia jesteś srodze otumaniony, ale czy taki nieudacznik, za jakiego
          masz Tuska byłby w stanie aż tyle dokonać???? Jeśli tak, to ty sam powinieneś
          pogratulować mu skuteczności, bo twój stan wygląda mi na nieodwracalny
          • sympatyklewicy Re: PO = Polaków otumaniliśmy 30.05.10, 15:00
            m-szalik napisała:

> ale czy taki nieudacznik, za jakiego masz Tuska byłby w stanie
            > aż tyle dokonać????
            Coś dokonał ???
      • zulusie Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 16:36
        potwierdzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • bakoy Rozpalił ogień i polewał benzyną. 30.05.10, 12:36
      Dziś sam to chce gasić i nawołuje o dostarczenie gaśnic.
      • jacmenos Re: Rozpalił ogień i polewał benzyną. 30.05.10, 13:08
        " TEN PAN JUŻ NIGDY I NIKOGO NIE ... ZROBI W BALONA !!! "
        czy aby na pewno ?
    • sukces44 Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:38
      ciekawe zestawienie wielki słoń i kurdupel :))
    • veglie Bronek Czereśniak... 30.05.10, 12:39
      ....z pielgrzymką w Licheniu.
      • sukces44 Re: Bronek Czereśniak... 30.05.10, 12:47
        veglie napisał:

> ....z pielgrzymką w Licheniu.

Dlatego nawoływania o koniec wojny?
        Czereśniak świetnie dbał o polskość - wypełnił wolne miejsce, bo
        meteorolog (+)

... znana historia
      • polish-clusterfuck Re: Bronek Czereśniak... 30.05.10, 12:59
        Jarkacz jak Kain wyslal brata na smierc i probuje zajac jego miejsce.
        • nirelle Re: Bronek Czereśniak... 30.05.10, 13:39
          To jest PO, język PO.Chamstwo.
          Kiedy w Polsce komisja będzie badać przyczyny i zaniedbania dot. katastrofy z polskiej strony, ze strony rządu.
          B. Komorowski w Licheniu, przy okazji wyborów w muzeum Powstania Warszawskiego.Może odbędzie pielgrzymkę do Częstochowy.Albo na jarmarki zdobywać głosy.
          Dostał od normalnych ludzi w Licheniu solidną odprawę.Szkoda, że nie dostał takiej od ściągniętych staruszków AK-owców.Powiedział, że Kaczyński wywiesił białą flagę odnośnie IV RP, i że będzie pamiętał i przypominał o zakończeniu wojny polsko-polskiej.Przypomnę, że wojnę ogłosił Tusk, pan marszałek Komorowski w sejmie mówił, o strzelaniu do kaczek.
          Biała flaga to symbol poddania się.Ma z tego wielką satysfakcję Komorowski. Wyborcy wiedzą, że Kaczyński to typ wojownika i on się nie poddaje, gdy walczy o ideały.Zmienia tylko język i metody dojścia do celu.Ten mało inteligentny, dworak-hrabia popełnia gafę za gafą.Niech go zastąpi szef, słynący ze słowotoku i cudów, bo to i tak Tusk będzie rządził.
          • zbig1113 Re: Bronek Czereśniak... 30.05.10, 15:51
            Oczywiście, tylko w PO jest chamstwo. Tylko skąd się biorą te
            ziejące miłością wpisy pisiorów?
          • joly.roger Re: Bronek Czereśniak... 31.05.10, 01:26
            nirelle napisała:

>Dostał od normalnych ludzi w Licheniu solidną odprawę.

Od kiedy mohery są normalne?

Szkoda, że nie dostał
            > takiej od ściągniętych staruszków AK-owców

Jasne ponieważ Akowcy (ci prawdziwi a nie prenatalni jak JarKacz) jakoś nie dali
            się otumanić "patriotyzmowi" PISu odmienianemu przez wszystkie przypadki,
            należałoby ich wymienić młode kadry tej partii.
    • alikmix Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:39
      hmmm ... kiedyś ten sam pan mówił, że jak brat zostanie prezydentem, to on nie
      zostanie premierem.... a może odwrotnie .... a może pamięć mnie zawodzi i było
      całkiem inaczej ....
    • rezydentwolski Czekamy na przeprosiny Jarka i PiSu. 30.05.10, 12:39
      A jak już przeproszą, to niech spier.....ą!!!
    • konrad.ludwik02 Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:40
      Pomyłka, Panie Bronisławie!
      Jarosław Kaczyński apeluje do konkurencji, aby zaprzestała walki
      politycznej, sam niczego w swoim i PiSu imieniu nie przyrzeka.
      Mimowoli dał dowód, że nie przeszedł żadnej przemiany w stylu
      Szaweł - Paweł i w niczym się nie zmienił: nadal widzi źdżbło w
      czyimś - czytaj PO! - oku, nie dostrzega swojej, animatora IV RP,
      belki w oku własnym. Moim zdaniem nadal jest niewiarygodny, bo
      zamiast zdobyć się na gest i przeprosić za stare grzechy, ustawia
      się w roli arbitra elegantiarum!
    • jo5348 Brawo! JK przycisnięty do ściany 30.05.10, 12:43
      własnymi słowami. Ciekawe co na to rydzykowy elektorat. Mało że nowych
      wyborców JK nie zwerbuje, bo się nie nabiorą na te łgarstwa,
      to będzie tracił IV-RPpowych zwolenników na rzecz Jurka.
      Tak trzymać. :)
      • ostjan Re: Brawo! JK przycisnięty do ściany 30.05.10, 13:58
        Co na to rydzykowy elektorat?
        Poczytaj na tym forum. Z czysto katolicką miłością bliźniego i z braku
        argumentów wylewają cały jad obelg i pomówień na swoich adwersarzy.
    • jurek4491 Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:46
      Biała flaga to jest podstęp albo prowokacja a w tym pisiory są najlepsze na
      rynku polskim.
      • janek344 Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 15:31
        Pokój w Polsce może zapewnić jedynie wycofanie się Jarosława K. z polityki i
        przeniesienie się do jakiegoś klasztoru memento mori i najlepiej za granicą.
        Wszystko co on ogłasza to wprowadzanie w błąd opinii publicznej i wielkie oszustwo.
    • bajt52 Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 12:47
      Natomiast Twój idol niczym Mussolini-zabić wszystko co sie rusza...zwłaszcza nie
      po myśli...poza tym hrabia cobys nie napisał-ładniej wygląda niz
      złodziej(przypuszczalnie za młodyś,żeby pamiętać ten film?)
    • ubiquitousghost88 Pójdźcie o dziady, pójdźcie wszystkie razem... 30.05.10, 12:49
      Jakie dziatki! Wtedy nie było pedofilów!
      • prawdziwy-mocher Jareczek dał ciała, PIS-komuchy mu nie darują !!! 30.05.10, 12:58
        wyborcza.pl/Polityka/1,103835,7944265,Na_te_pytania_Jaroslaw_Kaczynski_nie_odpowie.html
        • tuitam_online Re: Jareczek dał ciała, PIS-komuchy mu nie darują 30.05.10, 13:31
          Upps, czyżby walka z korupcją godziła w pokój polsko-polski?
          Odpowiesz na to pytanie?
    • jerjar Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:56
      Słowa Kaczyńskiego trzeba przyjąć z uznaniem, choć warunkowym. Bardzo szybko będzie mógł je wprowadzić w czyn, kiedy niedługo po wyborach Platforma będzie musiała przystąpić do żwawszego, bo bez wadzącego prezydenta, reformowania państwa. Silna, uważna, ale odpowiedzialna opozycja jest Polsce potrzebna. Jak będzie, zobaczymy.
    • kruk51 Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 12:56
      Pod żadnym warunkiem nie należy zaufać Panu Jarosławowi Kaczyńskiemu
      ani jego PiS-owi ! To zaś by doprowadziło do politycznej destabiliza
      cji kraju. Jarosławowi chodzi by za wszelka cenę utrzymać się przy
      władzy. Ma tego świadomość, że to ostatnia szansa. Że już nigdy nie
      zdoła utrzymać się przy władzy. W tej chwili nie ma rzeczy na którą by się nie
      zgodził. Pan Jarosław Kaczyński liczy na polską naiwność i ka
      tolicyzm.
    • frusto A co mówił Kaczyński 31.01.2009 30.05.10, 12:58
      news.money.pl/artykul/pis;pokazuje;nowa;twarz;i;nowy;program,34,0,423714.html
      "W wystąpięniu otwierającym kongres prezes PiS zapowiedział, że jego
      ugrupowanie będzie prowadziło politykę pokoju a nie wojny. Zaapelował w
      związku z tym, by dyskusja w życiu publicznym toczyła się na argumenty, a nie
      na epitety."

Czyli zaapelował o zakończenie wojny polsko-polskiej rok przed Komorowskim.

• respiral PiS(pic) na wodę-fotomontaż:) 30.05.10, 13:01
      Gdyby J.K miał dobre i szczere intencje - poskromiłby swoich
      ludzi z Bielanem na czele, albo "posprzątał" media publiczne ze
      swoich partyjnych funkcjonariuszy. Nie robi NIC, więc to PiS (pic)
      na wodę-fotomontaż.
    • mer-llink Popłoch w PiS z powodu plagiatu JK 30.05.10, 13:02
      Zapanowsał popłoch w PiS nie dlatego, że p. Kaczyński odwołuje IV
      RP. Ale dlatego, że może mu grozić postepowanie antyplagiatowe.
      Hasło pojednania polsko-polskiego zaproponował wczesniej - dużo
      wczesniej - marszałek Komorowski. A p. KAczyński
      próbuje "zawłaszczyć" to hasło, jak próbuje zawłaszczyć wiele innych
      rzeczy. Ale czy w tej sprawie p. Komorowskiemu nie przysługuje
      ochrona własności intelektualnej? Chyba tak. Już prawnicy PiS (na
      czele z arcyprawnikiem p. ZIobrą) nerwowo werują kodeksy, co ich
      Wodzowi grozi za publiczną imitację (vel: publiczną kompromitację).
      • frusto Mijasz się z prawdą - Politykę pokoju ogłosił 2009 30.05.10, 13:22
        Chyba, że mi przedstawisz jak to Komorowski nawoływał do pojednania przed
        styczniem 2009. Bo to wtedy, na kongresie PiS Kaczyński rzucił hasło "polityki
        pokoju", które od tej pory konsekwentnie powtarza.
    • prawdziwy-moher ..Frajer.......... 30.05.10, 13:02
      Nie ma III RP.Jest RP.Ta nazwa to wasze zycie.Jestescie postkomunistami.III RP nie egzystuje.Mogla wiec byc IV lub RP.Bedzie hrabio RP.
      • joly.roger Re: ..Frajer.......... 31.05.10, 01:43
        Rozumie ktoś coś z tego bełkotu?
    • jar-ry Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 13:03
      Wszyscy dzisiaj jak ten samolot się spierdolił-przepraszają.
      A niby kogo i za co?
      Jak przez tyle lat uważaliście że prawo i sprawiedliwość jest po waszej
      stronie to za co przepraszacie.
      Jak przegrane wybory tuż za progiem to teraz przepraszacie!
      Ale co tam przeproście za Rydzyka za Nasz(tfu)Dziennik, za ZOMO, za żonę
      Hofmana, za "cudów nie ma wszystko ściema hłe hłe)
      Za tego idiotę Maciarewicza, za nie wykorzystanie dwóch lat w gospodarce, za
      Zytę Beatę, za:
      Cholera wściekłem się i zabrakło argumentów
      No dobrze :
      Za Zyzaka, za Blidę, za dziada w Wermachcie, za to że JK ukrywając się u mamy
      za kiecką jednak Wielkim Polakiem był.
      Był zwykłym Polakiem jak wszyscy i za to nie musi nikt nikogo przepraszać .
      I tak niech zostanie.
      Aż do wyborów po 2015 roku

• jojo148 Komorowski byl internowany, a Jaro? 30.05.10, 13:03
      Jaro opozycjonista? Smiechu warte! Jaro przedstawia sie jako opozycjonista w
      PRL i wielki dzialacz Solidarnosci.
      Ciekawe,ze nawet UB-ecja nie docenila tej ponoc wielkiej roli opozycyjnej
      J.Kaczynskiego i nie internowala go w stanie wojennym.
      • frusto Re: Komorowski byl internowany, a Jaro? 30.05.10, 13:23
        Ale za to rolę Kaczyńskiego docenili byli działacze Solidarności, tacy jak
        Walentynowicz, Gwiazda, Wyszkowski - ci, którzy działali w opozycji przed Wałęsą.
      • tuitam_online Ale Bronka internował zacny Generał! 30.05.10, 13:28
        Z jak generał zacny to nie mógł wsadzić do paki zacnych ludzi.
        Znaczy się, Bronek musiał mieć coś za uszami.
        Najpewniej czereśnie ;-)
      • representation1 L. Kaczyński był jednym z najdłużej internowanych 30.05.10, 13:30
        Nie każdy musiał być internowany. Warto pamiętać o Lechu Kaczyńskim:

Lech Kaczyński od 1977 r. współpracował z KSS KOR. Prowadził szkolenia z zakresu
        prawa pracy dla robotników. Od 1978 działał w Wolnych Związkach Zawodowych. W
        latach 1978–1980 wraz z Gwiazdami prowadził dla robotników wykłady z prawa pracy
        i historii PRL. Pisywał w niezależnym "Robotniku Wybrzeża" oraz kolportował
        wśród robotników pisma "Robotnik" i Biuletyn Informacyjny KSS "KOR". W sierpniu
        1980 był doradcą Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni Gdańskiej.
        Jako prawnik był autorem części zapisów porozumień sierpniowych. Był szefem
        Biura Interwencyjnego, kierownikiem Biura Analiz Bieżących MKS. W 1981 został
        delegatem gdańskiego NSZZ "Solidarność" na I Zjazd Krajowy Delegatów związku,
        wybrano go członkiem komisji programowej. W czasie stanu wojennego był
        internowany w Strzebielinku od grudnia 1981 do października 1982. Był jednym z
        najdłużej przetrzymywanych więźniów. Od 1983 brał udział w posiedzeniach
        Tymczasowej Komisji Koordynacyjnej oraz w pracach tajnej Regionalnej Komisji
        Koordynacyjnej NSZZ "Solidarność". Od stycznia 1986 był członkiem TKK, a w
        latach 1987–1989 sekretarzem Krajowej Komisji Wykonawczej NSZZ "Solidarność". Od
        1985 wchodził w skład regionalnej Rady Pomocy Więźniom Politycznym w Gdańsku.

Jarosław Kaczyński także ma piękną kartę opozycyjną. W 1976 rozpoczął współpracę
        z Komitetem Obrony Robotników, następnie z Biurem Interwencyjnym KSS KOR, gdzie
        badał m.in. przypadki zabójstw dokonanych przez funkcjonariuszy MO i SB. Od 1979
        należał do redakcji kierowanego przez Antoniego Macierewicza niezależnego
        miesięcznika "Głos".

W 1980 został członkiem "Solidarności", kierował w jej ramach sekcją prawną
        Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze. W 1981 podpisał deklarację
        założycielską Klubów Służby Niepodległości.

W stanie wojennym zajmował się dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział w
        reaktywowaniu "Głosu". W 1982 nawiązał współpracę z Komitetem Helsińskim, a rok
        później z niejawnymi władzami NSZZ "S", Tymczasową Komisją Koordynacyjną, od
        1986 kierował biurem społeczno-politycznym TKK, a od 1987 był sekretarzem jawnej
        Krajowej Komisji Wykonawczej. W trakcie strajków w 1988 doradzał pracownikom ze
        Stoczni Gdańskiej.
        • zenutek Re: L. Kaczyński był jednym z najdłużej internowa 30.05.10, 13:57
          A skąd masz takie wiadomości o czasie internowania L.Kaczyńskiego?
          Lech Kaczyński zatrzymany w dniu 16 grudnia 1981 roku przebywał w
          areszcie w Gdańsku tylko, powtarzam tylko, jeden miesiąc i 7 dni. A
          wyszedł z aresztu pod koniec stycznia 1982 roku z powodu "załamania
          nerwowego" po podpisaniu dokumentu, że nie będzie uczestniczył w
          żadnych zbiorowych akcjach przeciwko państwu polskiemu i ówczesnej
          władzy. Tak więc Twoje informacje są z "brudnego palca wyssane" na
          potrzeby kampanii wyborczej i montowania na siłę historycznego
          wkładu Kaczyńskich w walkę o niepodległość. Jarosław Kaczyński nie
          był ani jednego dnia internowany, nie był nawet zatrzymany, a jego
          wcześniej podpisana "lojalka" dała mu gwarancję nietykalności w
          stanie wojennym. I właściwie siedział cicho do roku 1988, kiedy to
          podpiął się pod brata Lecha i wkręcił w Solidarność. Trzeba przyznać
          rację, że Lech tłumaczył zwalnianym robotnikom - a w latach 1985-
          1988 następowały spore czystki w zakładach pracy - jak mają bronić
          własnych interesów, ale to raczej na nic się zdało. Przypomnieć
          Tobie należy słowa L. Kaczyńskiego w pałacu prezydenckim, w chwili
          dymisjonowania premiera Marcinkiewicza, "że dymisja ta musi
          nastąpić, by Jarosław mógł być premierem, bo nie ma nic w
          życiorysie"... Pozdrawiam i zalecam pobrać przez kilka tygodni
          bardzo dobre ziołowe tabletki "Bilobil" na przeciwdziałanie szybkiej
          utracie pamięci...
          • representation1 Re: L. Kaczyński był jednym z najdłużej internowa 30.05.10, 15:00
            A może to twoje informacje są fałszywe, czyżby z szafy Lesiaka i od jego
            esbeckich kumpli pochodziły? Próbując kompromitować Kaczyńskich stajesz się ich
            wspólnikiem.

W pierwszej połowie lat 90. Urząd Ochrony Państwa posługiwał się swymi agentami
            wobec polityków opozycji w celu ich skłócenia oraz dezinformowania - wynika
            jednoznacznie z odtajnionych przez ABW akt z szafy płk. Lesiaka. Według notatek
            zespołu Lesiaka, przeprowadzono "czynności operacyjne, mające na celu
            dezintegrację prawicowych, radykalnych ugrupowań". W ramach operacji pod
            kryptonimem „Żądło" bezpieka zdołała umieścić w Komitecie
            Obywatelskim przy Lechu Wałęsie co najmniej dziesięciu swoich kapusiów - na 135
            osób tworzących w sumie to ciało; ilu ich umieściła w OKP, nie wiemy. Ale
            inwigilacja i represje wobec opozycji „niekonstruktywnej" trwały w najlepsze
            także po czerwcu 1989. Jeszcze w latach 1993 i 1994 politycy związani z obalonym
            rządem Olszewskiego i partiami ostro atakującymi Okrągły Stół nękani byli w
            sposób typowy dla rutynowych „działań dezintegracyjnych", stosowanych przez SB w
            peerelu wobec opozycji - telefony z pogróżkami, cięcie opon i przewodów
            hamulcowych, w kilku wypadkach grożące naprawdę niebezpiecznymi wypadkami,
            podpalanie samochodów, wyszukiwanie i preparowanie „haków" dotyczących życia
            prywatnego i rzekomych przekrętów etc. Podsłuch założony wtedy w redakcji
            „Gazety Polskiej" oglądałem na własne oczy.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sylwetka-J-Kaczynskiego-wg-dokumentow-z-szafy-Lesiaka,wid,8542303,wiadomosc.html?ticaid=1a407
            • representation1 Re: L. Kaczyński był jednym z najdłużej internowa 30.05.10, 15:29
              Próbując kompromitować Kaczyńskich stajesz się wspólnikiem esbeków i agentów WSI.
            • zenutek Re: L. Kaczyński był jednym z najdłużej internowa 04.06.10, 00:41
              Zajrzałam dopiero dzisiaj na forum i się przestraszyłam, że albo coś
              ze mną nie tak, albo jednak z Twoją głową... Mam już swoje lata,
              jako pełnoletnia przeżyłam stan wojenny, okres pierwszej
              Solidarności, w której czynny udział brałam, a także pierwsze wolne
              wybory i nie pamiętam aby na początku lat 90-tych był stan wojenny,
              w którym L.Kaczynski najdłużej był internowany. Może to
              ja "przespałam" ten okres, a może to jednak z Twoją głową coś nie
              tak. Wniosek może być jeden, dobrze się stało, że w 1992 roku po
              półrocznym "rządzeniu", a właściwie graniu teczkami, polskie
              społeczeństwo wysłało na wewnętrzną emigrację rząd Olszewskiego i
              panów Kaczyńskich, bo w innym wypadku, stan wojenny byśmy mieli jak
              w banku... Jeśli bierzesz emigrację wewnętrzną od polityki za
              internowanie L.Kaczyńskiego, to wiedz, że powrócił on do polityki
              tylko dzięki ludziom obecnie związanym z PO i pięknie im później, w
              latach 2005-2007 zapłacił. Ale cóż, nie każdy człowiek ma na czole
              wypisaną wredność...
        • 1410_tenrok Patrzcie, patrzcie, jak wam odwaliło! KOR to jest 30.05.10, 14:05
          piękna działalność opozycyjna............. A od kiedy to takie słowa przechodzą
          Wam przez wasze wredne pyski?
          Dla władzy to jesteście pewnie gotowy nawet dać sobie łby pod strumień złotego
          deszczu..........

Pozbawione honoru tałatejstwo!

I odpinkol się od KORu ebecka moczymordo!

jesteś byłym esbekiem!
          Oczywiście, że pasujesz z tej racji do moherów, ponieważ większość z nich to
          byli zetempowcy i zetemesówy! Czyli najgorszy rodzaj wyrobu człowiekopodobnego.
          • donaldu_se_puku oj, oj, oj, oj, sam jejsteś zasranym ubekiem 30.05.10, 16:53
            bronisz żydokomunę ze znawstwem profesjonalisty z Rakowieckiej...
            oj, oj, oj, oj, oj,
            • 1410_tenrok bla, bla, bla 30.05.10, 19:00
              mam tyle lat, aby pamiętać, kto w latach '70 walczył z komuną (KOR), a kto był
              zasrańcem i budował małą stabilizację prl (obecne bydełko radiomaryjne). Pamięć
              mi nie zawodzi, a do nazwisk - to jest ona super.

Aktualni nacjonalsocjaliści - czyli zwolennicy czwartej wolski - kiedyś dzielnie
              maszerowali ze szturmówkami, wykrzykując "młodzież z partią".

Co to jest żydokomuna? Ponieważ tym określeniem to karmiło się ludzi zawsze. Czy
              to rydzyk, michalkiwiecz i inne tego typu szmaty?
            • joly.roger Re: oj, oj, oj, oj, sam jejsteś zasranym ubekiem 31.05.10, 01:53
              donaldu_se_puku napisał:

> bronisz żydokomunę ze znawstwem profesjonalisty z Rakowieckiej...
              > oj, oj, oj, oj, oj,

Bronisz (kogo? czego?) _żydokomuny_ ty wyrobie polakopodobny. I taki coś nie
              znające nawet ojczystego języka ośmiela się oceniać kto jest Prawdziwym Polakiem
              (cokolwiek by to nie znaczyło)
      • marek-312 Re: Komorowski byl internowany, a Jaro? 30.05.10, 13:51
        jojo148 napisała:

> Jaro opozycjonista? Smiechu warte! Jaro przedstawia sie jako opozycjonista w
        > PRL i wielki dzialacz Solidarnosci.
        > Ciekawe,ze nawet UB-ecja nie docenila tej ponoc wielkiej roli opozycyjnej
        > J.Kaczynskiego i nie internowala go w stanie wojennym.

Nie był internowany i tego komunie nigdy nie wybaczy.
      • donaldu_se_puku Jaki internowany? 30.05.10, 16:43
        A po latach zaprasza swojego oprawcę do samolotu?
        Duża większość internowań była zrobionych dla picu (Wałęsa,
        Komorowski itp.)!
        • joly.roger Re: Jaki internowany? 31.05.10, 01:57
          Nie wymagam minimum logicznego myślenia, ale przestań kaleczyć piękny język
          polski analfabeto! "Duża większość" ROFTL
    • m-szalik Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 13:05
      Ta flaga z jednej strony jest biaława, ale na drugiej wciąż tkwi piracki
      rysunek trupiej główki. Do PO macha się jedną stroną, do prawicowego betonu,
      tą drugą. A za plecami zapewne leży jeszcze cały stosik różnokolorowych
      szmatek do wyciągania w różnych miejscach, w różnym czasie i przy różnych
      kandydatach na wyborców. W zależności od potrzeby chwili. Jakby się dostał do
      toruńskich publikatorów, to na pewno zamiast flagi, wystawił by trumnę.
      • ola.z.opola Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 18:03
        m-szalik napisała:

> Ta flaga z jednej strony jest biaława, ale na drugiej wciąż tkwi
        piracki
        > rysunek trupiej główki. Do PO macha się jedną stroną, do
        prawicowego betonu,
        > tą drugą. A za plecami zapewne leży jeszcze cały stosik
        różnokolorowych
        > szmatek do wyciągania w różnych miejscach, w różnym czasie i przy
        różnych
        > kandydatach na wyborców. W zależności od potrzeby chwili. Jakby
        się dostał do
        > toruńskich publikatorów, to na pewno zamiast flagi, wystawił by
        trumnę.

Dokladnie! Malo tego - podejrzewam, ze ten psychopata i paranoik w
        jednej rece trzyma biala flage, a w drugiej trzyma siekiere!
    • atr8 Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę w ... 30.05.10, 13:05
      Obawiam się, że "zakończenie wojny polsko - polskiej" to hasło dla bulterierów do szybkiego ataku i wykończenia przeciwników. Zakończenie przez eliminację.
    • superfulcrum Re: Wybory 2010. "Kaczyński wywiesił białą flagę 30.05.10, 13:08
      POlecam

rp.pl/artykul/5,90126.html
    • jack79 Zadnego pokoju nie będzie 30.05.10, 13:09
      jak widać po komentarzach,
      źle skończycie a ja przez was razem z wami
    • jojo148 Flage wywiesza,ale Pospieszalskiemu instrukcje da 30.05.10, 13:12
      je a Pospieszalski je wykonuje.nie dajcie sie omamic!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka