ksiadz_gazeta Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 08:32 naiwny białasie poprawny politycznie, chcesz zobaczyć prawdziwy rasizm? jedź do Afryki... przekonasz się na własnej skórze, portfelu i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: a wy białasy macie małe fiutki 03.06.10, 08:36 Czy to prowokacja, czy autentycznya wypowiedź prostytutki? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Re: a wy białasy macie białe fiutki 03.06.10, 13:19 alinaw1 napisała: > Czy to prowokacja, czy autentyczna wypowiedź prostytutki? Prostytutki nie da się zgwałcić /AL/ Prostytutki i ich wypowiedzi nigdy nie są autentyczne /trajkotek/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_z_chelma Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 08:44 A jakby jakis Polak zginal zagranica ???? Wszyscy byscie krzyczeli, ze zbrodnia !!!! Ze nalezy sie odszkodowanie. Wstyd mi czytac pelne nienawisci , zlosci komentarze , wstydze sie, ze jestem Polka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 11:40 malgosia_z_chelma napisała: > A jakby jakis Polak zginal zagranica ???? Wszyscy byscie krzyczeli, > ze zbrodnia !!!! Ze nalezy sie odszkodowanie. Wstyd mi czytac pelne > nienawisci , zlosci komentarze , wstydze sie, ze jestem Polka !!! Przeciez dopiero niedawno zginal, Polak, zadzgany przez czarnego cpuna w Londynie. Czarnego, nie bialego, mowi ci to cos? Odpowiedz Link Zgłoś
i_tak_powim Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:00 Świetna okazja, żeby wmówić Polakom rasizm. Wiadomo, skoro antysemityzm wyssaliśmy z mlekiem matki, to rasistami stajemy się w trakcie chrztu, najpóźniej po pierwszej komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Robienie z szemranego cwaniaka męczennika. 03.06.10, 09:01 Na tym bazarku nie ma bojowników o wolność i równouprawnienie murzynów czy pederastów. Zwykły bazarek z cwaniakami na który gdy wpadła na kontrolę policja wszyscy uciekają.Ale robienie bohatera z cwaniaczka to typowa lewacka zagrywka. Śmieszna i żałosna. Tak idolami i bohaterami lewicy robi się kur.ę i złodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 jan_sobczak1, dlatego kara śmierci, bez wyroku? 03.06.10, 09:38 z natychmiastowym wykonaniem !? jan_sobczak1, czuć cię na milę SB-ckim bandytą... Odpowiedz Link Zgłoś
antylewar Re: jan_sobczak1, dlatego kara śmierci, bez wyrok 03.06.10, 10:50 Lewacki idioto. Policja po to ma broń, żeby w razie potrzeby jej użyć. Zaszła potrzeba, więc broń została użyta w stosunku do bandyty. Lewacka swołocz ma to do siebie, że ma bardzo krótką pamięć. Parę miesięcy temu policjant interweniujący w sprawie chuligana dewastującego przystanek został dźgnięty nożem. Był wtedy płacz nad policjantem. Ciekawe, co by było, jakby zastrzelił tego gó...arza? Założę się, że nie pozostawiono by na policjancie suchej nitki. Idioci z bębenkami organizowaliby pochody przeciw brutalności policji, a tacy jak ty pisali swoje czerwone insynuacje na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Schizofrenia? 03.06.10, 19:56 Najlepsze jest to, że w innych wątkach sharn dał się poznać jako zwolennik PiS-u. Wydawałoby się, że człowiek o poglądach prawicowych, a tu taka niespodzianka :D Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert a kim sa polscy policjanci? 03.06.10, 09:01 Przeciez to w wiekszosci niewyksztalceni dresiarze. Czego sie po nich spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:02 Czytam, czytam i przekonuję się,że rasizm jest powszechny, ale zdefiniowany na opak. Jeśli pijany kierowca który spowodował wypadek ma być inaczej traktowany tylko dlatego że jest murzynem to jest to rasizm. Jeśli obywatele są nierówni wobec prawa tylko dlatego że mają różne kolory lub należą do różnych ras to jest to rasizm. Jeżeli osoba nie potrafiąca czytać (co jest warunkiem koniecznym, nie wystarczającym) otrzymuje legalnie prawo jazdy bo jest cyganem to jest to rasizm. Rasiści uważają, że polskie prawo nie dotyczy osób o innym kolorze skóry, że kolor skóry upoważnia do przestępstw. Argument, że nasi też pracują gdzieś nielegalnie jest miałki; czynią to nielegalnie i oni i ich pracodawcy mogą karnie odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:13 Polska to nie miejsce dla murzynow i arabusow. moze kiedys? za 30,50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Nie bronię Czarnych. Tylko uważam, że 03.06.10, 09:16 ich słowa "jak policjant tak mógł sie odezwać" oddaja klimat w Polsce. Może błądzę, ale to jest powiązane ze "smoleńską tragedią" . Nikt, a właściwie mało kto, spełnia procedury i wykonuje należycie obowiązki. Jeden z nich został pochowoany na Wawelu, bo decydent też wykazał się samowolą i pogardą dla naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 Do Policji idą ludzie delikatnie mówiąc 03.06.10, 09:20 nie najwyższych lotów. A gdy poczują, że mogą więcej, ba dużo więcej niż normalny obywatel, to im odbija i często wychodzi tzw. mentalność szeryfa. Żeby daleko nie szukać, to choćby ta sprawa. Wyjdzie na to, że to murzyn napadł policjanta, a on w samoobronie, bądź w szarpaninie użył przypadkowo broni. Przecież musiał mieć broń reku z ostrą amunicją, bo murzyni mieli przygotowane maczety i dzidy, więc to było samoobrona - chyba nikt nie ma wątpliwości ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Do Policji idą ludzie delikatnie mówiąc 07.06.10, 03:19 byrcyn11 napisał: > nie najwyższych lotów. A gdy poczują, że mogą więcej, ba dużo więcej niż > normalny obywatel, to im odbija i często wychodzi tzw. mentalność szeryfa. > Żeby daleko nie szukać, to choćby ta sprawa. Wyjdzie na to, że to murzyn > napadł policjanta, a on w samoobronie, bądź w szarpaninie użył przypadkowo > broni. Przecież musiał mieć broń reku z ostrą amunicją, bo murzyni mieli > przygotowane maczety i dzidy, więc to było samoobrona - chyba nikt nie ma > wątpliwości ;-). Jak wiadomo, wszędzie na świecie policja nosi nienabitą broń i ładuje nabije dopiero, kiedy zamierza jej użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
agiles Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:21 Do wiadomości Murzynów , Arabów, Żydów , Polaków i innych nacji zamieszkujących w Polsce cyt. pkt 3 Przypadków użycia broni palnej. Przpadki te są wpajane każdemy policjantowi od początku do końca służby.Policjant musi ich przestrzegać obligatoryjnie.Zanim ktoś jeszcze spróbuje zbliżyć się do policjanta aby zabrać mu broń niech to przeczyta : "3. Przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie, przemocą odebrać broń palną policjantowi lub innej osobie uprawnionej do posiadania broni palnej.' Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:24 Czarni chłopcy - nie jesteście też anioły? Nie podciagajcie wszystkiego pod rasizm. Jak trzeba pokazac dokumenty - to trzeba pokazać. W Ameryce byś nie dyskutował. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:25 Muslims to mistrzowie manipulacji . Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:27 ciekawe że nawet tu są pisarze z PO wszystkie posty nawołujące do przemocy podpisują rydzyk pis kaczynski itd ,widać że cyngle działają Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 4dagome1, ty wiesz, ty znasz...Z autopsji. 03.06.10, 09:36 4dagome1.. "Wizjoner" a la Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright jestes jedna z ofiar tego czarnego poety? 03.06.10, 09:34 fatalnie, bo HIV/AIDS ciezko sie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gin23 Uroki emigracji hheh 03.06.10, 09:34 Ja w USA mimo że biały i znałem angielski sporo musiałem się napracować żeby Jankesi wzieli mnie za swojego, a wcześniej to tylko mi dopieprz.... że polski robol i że Polki w USA nadtswiają każdemu za $$$ i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 gin23, boś dupa, nie chłop... 03.06.10, 09:40 J.Kaczynski podąża na wiec wyborczy... www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4 Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:38 W tym artykule jest dużo prawdy o Polsce i Polakach. Czasami oże przerysowany ale prawdziwy. Wystarczy popatrezć jak Polacy zachowują się wstosunku do siebie na uicy w mediach w miejscach pracy. Wszędobylska agresja, wulgarność niespotykana na taką skalę w innych krajach nie tylko europejskich. Mogę sobie zatem wyobrazić tych wszytskich frustratów którzy jak zobacą ogoś innego zaraz będą odbijać sobie kompleksy na słabszym, odmiennym. Nie liczę, że na tym forum znajdą się liczne głosy rozsądku które pokażą tę prawdę, raczej niestety zacznie się atak frustratów i wspólne dokazywanie sobie jacy to my jesteśmy wspaniali a tamci to teroryści, lenie i nieroby i do gazu z nimi. Co do polskiej policji to kolejy temat rzeka na temat stosunków poglądów w iej panujących. Wystarczy posłuchać języka policjantów na ulicy jak rozmawiają ze sobą na ulicy k. ch. sp. są na porządku dziennym, jazda samochdem nieprzepisowa również, przepuszczenei pieszych na pasach - widział ktoś? I to ma być służba pilnująca porządku? Kpina. Wielu funksjonariuszy Policji nie posiadło elementarnych zasad kultury. I to jest kuriozum na skalę Europy. To samo celnicy,którzy do cudzoziemców potrafią mówić lekceażąco i na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 rosfita..To rozumiem...Moje uszanowanie... 03.06.10, 09:48 rosfita napisał: > W tym artykule jest dużo prawdy o Polsce i Polakach. Czasami oże > przerysowany ale prawdziwy. Wystarczy popatrezć jak Polacy zachowują > się wstosunku do siebie na uicy w mediach w miejscach pracy. > Wszędobylska agresja, wulgarność niespotykana na taką skalę w innych > krajach nie tylko europejskich. Mogę sobie zatem wyobrazić tych > wszytskich frustratów którzy jak zobacą ogoś innego zaraz będą > odbijać sobie kompleksy na słabszym, odmiennym. Nie liczę, że na tym > forum znajdą się liczne głosy rozsądku które pokażą tę prawdę, > raczej niestety zacznie się atak frustratów i wspólne dokazywanie > sobie jacy to my jesteśmy wspaniali a tamci to teroryści, lenie i > nieroby i do gazu z nimi. Co do polskiej policji to kolejy temat > rzeka na temat stosunków poglądów w iej panujących. Wystarczy > posłuchać języka policjantów na ulicy jak rozmawiają ze sobą na > ulicy k. ch. sp. są na porządku dziennym, jazda samochdem > nieprzepisowa również, przepuszczenei pieszych na pasach - widział > ktoś? I to ma być służba pilnująca porządku? Kpina. Wielu > funksjonariuszy Policji nie posiadło elementarnych zasad kultury. I > to jest kuriozum na skalę Europy. To samo celnicy,którzy do > cudzoziemców potrafią mówić lekceażąco i na ty Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Darowałbyś sobie sharn... 03.06.10, 22:03 Jako forumowy popieracz karłowatych karykatur polityków nie brzmisz szczerze :( Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: Darowałbyś sobie sharn... 04.06.10, 14:23 Mistrzu, rozczarowujesz mnie - czyżby w twoim jedynie słusznym widzeniu świata każdy zwolennik PiS musi mieć nastawienie antyimigracyjne, cy wręcz rasistowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Darowałbyś sobie sharn... 07.06.10, 02:46 wujekzielarz napisał: > Mistrzu, rozczarowujesz mnie - czyżby w twoim jedynie słusznym widzeniu świata > każdy zwolennik PiS musi mieć nastawienie antyimigracyjne, cy wręcz rasistowski > e? Przekonanie o jedynie słusznym widzeniu świata jest domeną ludzi przeświadczonych o niesionej misji - zwolenników budowniczego IV RP, oraz przekonanych przed zakończeniem śledztwa o niewinności kombinatora ze stadionu i winie umundurowanego funkcjonariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
nieudonek Nie chcesz skończyć jak Max? Nie odbieraj policjan 03.06.10, 09:50 policjantowi broni, czarny przestępco. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex007 Re: Nie chcesz skończyć jak Max? Nie odbieraj pol 03.06.10, 14:04 Ha, jakbys GW nie czytal, to by Cie tu nie bylo, frustracie! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 09:59 Ja mysle to samo co inni Polacy.Oni(czarni) sa tu nikomu nie potrzebni.Mamy przyklad z Francji i nie chce,zeby tak bylo u nas. Maja swoja Afryke i niech tam wezma sie do roboty zamiast lezec pod palma i czekac na Ochojska....Czepiam sie Ochojskiej,bo widzialem w telewizji pare razy jak biali wierca im tam w Afryce studnie a oni zamiast to robic stoja i gapia sie glupich bialych,ktorzy pracuja dla nich.Takich i temu podobnych przykladow widac wiele i nie moge sie przekonac do tolerancji wobec "nygusow" z natury leniwych. Co innego Wietnamczycy,pracowici jak mrowki.Nie slyszalemzeby Wietnamczyk gral na bebnach i wyciagal reke po jalmuzne.... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Nie chcę skończyć jak Maxwell 03.06.10, 10:00 Co za poje.any kraj, pełen nienawiści i zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernik2009 Polska jest krajem preludnionym. Dla tej liczby 03.06.10, 10:09 mieszkańców jaka jest obecnie brakuje i pracy, i mieszkań. Kiedyś wyliczono, że optymalna dla Polski byłaby liczba ok. 30 mln mieszkańców. Obecnie nie ma warunków aby przyjmować masowo imigrantów, nie powinni oni oczekiwać przyjęcia z "otwartymi rękoma". Na razie jedynie nieco zelżało bezrobocie, bo parę mln wyemigrowało. Odpowiedz Link Zgłoś
the.black multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 03.06.10, 10:13 wszyscy mądrzejsi tego świata już się z tego wycofują. Tylko całkowita i pełna integracja. wiem co mówię, pisałam pracę na temat islamu w europie. chcesz zostać, nie ma sprawy, ale naucz się języka, respektuj prawo i obyczaje w danym państwie, przestań żądać i wymagać przywilejów, skończ z postawą roszczeniową, bo jesteś gościem. to, co dzieje się w europie zach. jest już chore. getta analfabetów, przemoc, narkotyki, bezrobocie... można byłoby wymieniać bez końca. i nie jestem w żadnym wypadku rasistką. to o co mi chodzi, czyli normalne zachowywanie się imigrantów w krajach do których przyjeżdżają, ściągnięcie obłoconych buciorów przed drzwiami - mówiąc obrazowo, dotyczy wszystkich - nie tylko czarnych, muzułmanów, czy azjatów, ale każdego, kto mieszka w obcym kraju - polaków na wyspach również. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex007 Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 03.06.10, 14:09 Tak to jest, jak sie najpierw pisze, a potem mysli (albo wcale nie mysli). Wielokuturowosc i integracja opieraja sie na sobie, i tak to sie wlasnie robi w najbardziej cywilizowanych krajach. Nie trzeba sie asymilowac, aby byc zintegrowanym z reszta spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 07.06.10, 03:24 jaguarex007 napisał: > Nie trzeba sie asymilowac, aby byc > zintegrowanym z reszta spoleczenstwa. Poraziła mnie "głębia" tej myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 17.06.10, 06:32 I dobrze, ze Cie porazila. Moze na ten temat pomyslisz. Polaczkom niestety czasami trzeba wyjasniac jak malym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 17.06.10, 09:31 jaguarex napisał: > I dobrze, ze Cie porazila. Moze na ten temat pomyslisz. Polaczkom > niestety czasami trzeba wyjasniac jak malym dzieciom. Mówi się i pisze Polakom chamie. Słowo Polaczek nie istnieje. Będź łaskaw na polskim forum przestrzegać norm języka polskiego. Co do meritum: skoro nie zrozumiałeś ironii, wyjaśnię Ci, jak małemu dziecku. Otóż integracja społeczna jest pojęciem prawie tożsamym z pojęciem asymilacji kulturowej i narodowej. Według WSJP PWNL: asymilacja «przystosowanie się do życia w obcej grupie przez przejęcie jej kultury i przyswojenie sobie cech właściwych tej grupie. integracja społeczna «proces dostosowywania się do siebie zachowań ludzi w grupie» Chyba nie masz wątpliwości, kto do kogo ma się dostosować w społeczeństwie, w którym jest 35 milionów Polaków i kilkuset Murzynów? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 17.06.10, 14:01 Otoz "polaczek" to ktos taki, komu sie wydaje, ze wie, chociaz nie wie. Integracja i asymilacja to dwa rozne pojecia. Kluczem do idei wielokulturowosci jest to, ze mozna sie zintegrowac ze spoleczenstwem (=byc jego funkcjonalna czescia) bez asymilacji (=utraty odrebnosci). Dlatego np. polaczki w USA moga sie czuc w pelni Amerykanami, mimo, ze slabo mowia po angielsku i nadal zywia sie kiszona kapusta i burakami. W przypadku asymilacji ktos musi sie do kogos dostosowac. Natomiast przy integracji wszyscy sie wzajemnie szanujemy bez potrzeby "dostosowywania" sie. Jak widac polskie slowniki tego jeszcze nie odzwierciedlaja. No ale Polska jest sto lat za... wielokoturowoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 17.06.10, 17:47 jaguarex napisał: > Otoz "polaczek" to ktos taki, komu sie wydaje, ze wie, chociaz nie wie. Ktoś taki nazywa się nieuk, megaloman i tupeciarz. To niezależne od rasy, wyznania, czy narodowości, więc daruj sobie swoje kiepskie dowcipy. > > Integracja i asymilacja to dwa rozne pojecia. Kluczem do idei wielokulturowosci > > jest to, ze mozna sie zintegrowac ze spoleczenstwem (=byc jego funkcjonalna > czescia) bez asymilacji (=utraty odrebnosci). Możesz dobrze lać asfalt na drogi lub dobrze oprawiać ryby w fabryce, ale w pełni się nie zintegrujesz bez asymilacji (przynajmniej częściowej). Widzisz Australijczyku, my to w Polsce ćwiczyliśmy przez setki lat z Żydami. Oni się nie zasymilowali, więc integracja była tylko częściowa. To niestety ułatwiło Hitlerowi sprawę. > Dlatego np. polaczki w USA moga s > ie > czuc w pelni Amerykanami, mimo, ze slabo mowia po angielsku i nadal zywia sie > kiszona kapusta i burakami. Mam gdzieś, czym się żywią. Zresztą całe szczęście, że jedzą buraki, a nie hamburgera z frytkami i chipsy z colą. Jeśli to też uważasz za zacofanie i zaściankowość, to zobaczymy, jak daleko otyłe USA zajedzie ze swoją nowoczesnością. Natomiast fakt, że nie mówią po angielsku (a przynajmniej część z nich) czyni ich nie polaczkami, ale zwykłymi idiotami. Są w USA zbędni i daje im się to odczuć w sposób bardzo wyraźny. I bardzo dobrze. Podobnie jest z Murzynami w Polsce. Jeśli nie chcesz mówić po polsku - do widzenia. > > W przypadku asymilacji ktos musi sie do kogos dostosowac. Natomiast przy > integracji wszyscy sie wzajemnie szanujemy bez potrzeby "dostosowywania" sie. To skandal, kazać komuś, kto tu przyjechał, dostosować się do naszych reguł. Jutro zaniosę im sąsiada, żeby zjedli go na obiad. Czy wtedy stanę się wystarczająco nowoczesny i wyjdę z zaścianka? > J > ak > widac polskie slowniki tego jeszcze nie odzwierciedlaja. No ale Polska jest sto > > lat za... wielokoturowoscia. Policzmy. 2010 - 100 = 1910. Rozumiem, że w Australii w tamtych czasach całe społeczeństwo szanowało kulturę rdzennych mieszkańców i z radością ją poznawało ciesząc się ze wzbogacenia samych siebie? Nie? No to uważaj, co piszesz i do kogo. To wy musicie coś sobie udowadniać, nie my. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 18.06.10, 04:52 Ciekawe, jak to jest, ze Zydzi w USA, Australii czy Europie Zachodniej moga sie integrowac bez asymilacji, a w Polsce nie mogli? Moze to prawda, co mowia, ze Polacy (etniczni) wysysaja antysemityzm z mlekiem matki... Sam jadam buraki o kisze wlasna kapuste; hamburgerow nie jadam, a cole pijam rzadko. Ale nie znaczy to, ze zywie sie wylacznie schabowymi, polska kielbasa, burakami i kiszona kapusta. Cala rzecz w tym, aby mozna bylo kupic i to, i tamto. A takze curry, pizze i sushi. Gdyby musiala byc pelna asymilacja, to wszyscy w USA musieliby zrec hamburgery z cola. Komu zaniesiesz sasiada, aby go zjedli? Macie teraz w Polszcze nawet kanibali? I takie teraz obowiazuja zasady wspolzycia spolecznego - oddac sasiada kanibalom? Nic dziwnego, ze imigrantom z Nigerii nielatwo sie zasymilowac! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 19.06.10, 12:08 jaguarex napisał: > Ciekawe, jak to jest, ze Zydzi w USA, Australii czy Europie > Zachodniej moga sie integrowac bez asymilacji, a w Polsce nie mogli? > Moze to prawda, co mowia, ze Polacy (etniczni) wysysaja antysemityzm > z mlekiem matki... Nie umiesz czytać. Mogli i "zintegrowali się bez asymilacji". Co, jak napisałem, ułatwiło robotę Hitlerowi. Niezasymilowaną społeczność łatwiej mu było wyłapać. Za trudne do zrozumienia? > > Sam jadam buraki o kisze wlasna kapuste; I nie stoi to w sprzeczności z naśmiewaniem się z "polaczków" jadających buraki i kapustę? To się nazywa hipokryzja. > > Komu zaniesiesz sasiada, aby go zjedli? Macie teraz w Polszcze nawet > kanibali? I takie teraz obowiazuja zasady wspolzycia spolecznego - > oddac sasiada kanibalom? Nic dziwnego, ze imigrantom z Nigerii > nielatwo sie zasymilowac! Znów masz problemy z kontekstem. Póki co, jeszcze w Polsce nie mamy kanibali. ale jeśli pozwolimy przyjeżdżającym do nas Afrykańczykom na wprowadzanie w ramach integracji bez asymilacji ich norm kulturowych, to pewnie wkrótce mieć będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: multiculti to jest poroniony pomysł!!!! 20.06.10, 14:53 Wychodzi na to, ze paskudni Zydzi sami sa odpowiedzialni za holokaust - bo powinni sie byli zasymilowac!!! Gratuluje logiki. Dodam jednak, ze hitlerowcy wylapywali nie tylko chasydow, ale takze calkiem zasymilowanych katolickich Zydow. Edyta Stein to tylko jeden przyklad. Nigdzie nie napisalem, ze zywie sie wylacznie zurem i kapusta oraz ze brzydze sie sushi a curry jest niejadalne, bo za ostre. W mojej kuchni nie dyskryminuje, i korzystam z wszystkich blogoslawienstw wielokulturowosci. Moja zona przyzadza najlepsze na swiecie chapati - bo to sie jada tam, skad pochodzi - ale moim bigosem wcale nie pogardza. Ale robie tez pizze i zupe z dyni, i nie uwazam zadnego z tych dan za bardziej patriotyczne niz inne. Nie widze tez najmniejszego zwiazku miedzy przyjezdzajacymi do Polski Afrykanczykami a kanibalizmem. Gdybys mial na pewne plemiona Pld Ameryki albo Papui-Nowej Gwinei, to moze by to mial jakis sens, ale i wtedy takie uogolnienie nalezaloby uznac za skrajnie rasistowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 kto powinien powiedzieć "przepraszam"? 03.06.10, 10:24 co by nie mówić, to nie zmieni się faktu, że ci murzyni (określenie neutralne) zajmowali się nielegalną działalnością Odpowiedz Link Zgłoś
chirurgjezyce Nikt ich tu nie zapraszał. W Polsce po polsku 03.06.10, 10:27 Bezczelny typ po angielsku może mówić w Anglii. Tu jest polska więc powinien się chociaż starać. Policja nie ma obowiązku zbója obsługiwać w jego narodowym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko Ale jak puszczą film z dubbingiem to jest be? 03.06.10, 14:29 chirurgjezyce napisał: > Bezczelny typ po angielsku może mówić w Anglii. Tu jest polska więc > powinien się chociaż starać. Policja nie ma obowiązku zbója > obsługiwać w jego narodowym języku. Ale za to film z fachowym dubbingiem w TVP to jest be? Bo ci "wielki świat" odebrali, czyli głos razy dwa? Jestem pewien, że tak, to tak idzie w parze z polskim kołtuństwem. Klint Istłud w polskiej telewizji powinien mówić po polsku. A jak nie to oglądać "Klan"! Tak właśnie cywilizowani Niemcy, Włosi, Hiszpanie, Francuzi, Czesi oraz Węgrzy rozumują! I mają świętą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Policja powinna ścigać tylko białych ?? 03.06.10, 10:28 ..i heteroseksualnych reszta powinna być traktowana ze "zrozumieniem" czyli - mogą łamać prawo Odpowiedz Link Zgłoś