chwila.moment 18.06.10, 09:58 Ma rację Pan Wajda. IV RP jest nadal aktualna - zdrajcy i komunistyczni zbrodniarze powinni być rozliczeni za swoje winy i usunięci z działalności państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakub157 Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 10:44 Widzę,ze 1 dzien przed wyborami "Wyborcza" już dostaje fioła żeby tylko Komorowski -zdrajca narodu wygrał.Wajda gada o IV Rp ,a nie zdaje sobie sprawy ze Platforma w tym tygodniu dala CBA 100 razy wiecej uprawnien do walki politycznej z jej przeciwnikami niz to bylo za Kaminskiego.Tylko PIS-tylko Polska wolna,silna,dumna,solidarna,Polska uczciwa i sprawiedliwa,rozliczyc komuchow w tym Wajde,Kublik,Olejnikową,i cale to dziadowskie towarzystwo im.Stalina GAzety Wyborczej.JAk KAczynski nie wygra to wtedy dojdzie do wojny domowej,a pierwszym celem ataku bedzie redakcja Wyborczej na ul.Czerskiej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 11:47 Czytam te bzdury Wajdy i nie wierzę że człowiek wyjątkowo mądry jednocześnie jest ślepcem. Oczywiście że zagłosuję na PIS ale nie jestem człowiekiem sfrustrowanym uważam się za szczęściarę bo nie muszę szukać pracy za obecnej władzy. Szukają tej pracy właśnie młodzi ludzie wykształceni którym oferuje się standart czyli 1200 zł i ciężką fizyczną pracę. Dosłownie godzinę temu dowiedziałam jak to w jednej podczęstochowskiej miejscowości młodzi ludzie chcąc mieć wolną sobotę czy niedzielę muszą pisać prośbę o urlop. Więc pytam się pana Wajdy czy o taką przyszłość walczyliśmy? Kto z was zechce oddać miejsca pracy młodym ludziom ? - nikt. Więc nie opowiadaj pan o rzeczach o których nie masz pojęcia. Nasze dzieci pracują jak murzyni i to właśnie one zaczynają sie gubić a nie my dorośli. I nie ma co straszyć ludzi Kaczyńskim bo to właśnie on dał podwyżkę mnie, a Tusk dał podwyżkę panu. Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.moment Zrozumieć Wajdę - on jest po prostu egoistą... 18.06.10, 12:14 @pozytywka-1: Pan ma oczy otwarte i widzi jak funkcjonuje nasze obecne państwo, którego gwarantem jest Komorowski. Pan i ja się z tym nie zgadzamy, ponieważ wykazujemy elementarne poczucie identyfikacji ze swoim narodem i krajem, oraz empatię z tymi właśnie wyzyskiwanymi, których Pan Wajda i jemu podobni nazywają "frustratami". Pan Wajda twierdzi, że identyfikuje się z tymi którym się powiodło - są wśród nich ambitni, pracowici i zdolni, oraz są komunistyczni zbrodniarze i sługusy poprzedniego systemu, którzy wyzyskiwali nasz kraj i nasze społeczeństwo w PRLu, i niektórzy czynią to dalej, będąc sługusami obecnego systemu, który zapewnia 1200zł wykształconym, inteligentnym, młodym ludziom (wg. Wajdy "frustratom"). Panu Wajdzie się ten system podoba, podoba mu się Komorowski - kumlel Rysia, Zbycha i Mira. Nie podobają mu się "frustraci". Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.moment Nadzieja Wajdy - młodzi? 18.06.10, 12:22 Dla Wajdy nadzieją są młodzi, Ci którzy nie pamiętają systemu sprzed 89 roku, który, bądź co bądź, otwarcie uważany jest za zły. Ci młodzi, wychowani w Polsce, w której pojęcie polskość i patriotyzm są wstydliwe (Proszę sobie porównać z innymi krajami. Gdzie tak jest? Czy kraj, którego obywatele wstydzą się go i wstydzą się mówić i dbać o jego interesy może odnieść sukces? Czy kraj, którego społeczeństwo jest rozbite i nie potrafi się porozumieć w ważnych dla ogółu kwestiach może odnieść sukces? W takim kraju sukces odnoszą egoiści (nie w znaczeniu "zdrowy egoizm), którzy dorwą się do władzy i wiedzą jak wykorzystać system). Ci młodzi, wychowani przez media w kulcie konsumpcjonizmu, nie widzą analogi z systemem sprzed 89 roku. Oni są nadzieją Pana Wajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorak10 masz w 100 procentach rację 18.06.10, 16:30 Słucham Wajdy to aż krew mnie zalewa,co on wygaduje.oto myślenie Wajdy i tej pani co robiła z nim reportaż.Ludzie którzy chcą głosować na PIS to ludzie sfrustrowani,szukający zemsty he he he he większej bzdury nie słyszałem .Dowiedziałem się dziś z wyborczej że jestem sfrustrowanym staruchem nie wykształconym chorym z nienawiści do sąsiadów.HE HE HE.A mam 30 lat skończyłem studia jestem kierownikiem w Animex Iława,żonaty szczęśliwy ojciec 3 dzieci.Mam dobre kontakty z sąsiadami.......... Panie Wajda i Gazeto Wyborcza to wy DZIELICIE POLAKÓW NA LEPSZYCH I GORSZYCH NA SFRUSTROWANYCH I NIE SFRUSTROWANYCH .A BĘDĘ GŁOSOWAŁ JAK MI SIĘ PODOBA.I PROSZĘ MNIE NIE OBRAŻAĆ NIEPRAWDZIWYMI SUGESTIAMI!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jula1mt Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 11:07 Oj,"jakub157" widać,że masz b. wysoką gorączkę i masz straszne zwidy. Nie chcę p. Kaczyńskiego jako prezydenta RP, bo jeśli ma taki, a pewnie ma, taki temperament jak "jakub157" no to krwawa wojnę domową mamy pewną. Już kilkakrotnie spotkałam ludzi z obozu Kaczyńskiego, strach się bać, krzyczą, obrażają wszystkich, którzy maja inne zdanie niż PiS. Kościół - księża, biskupi, ich w tym popiera, a co dzieje się w samym Kościele jako instytucji to widzimy i słyszymy. Tego PiSowcy nie widzą jak obrzydliwie grzeszą hierarchowie kościelni, molestowanie seksualne itp. i itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 12:54 Asinus asinorum in saeculam saeculorum. Odpowiedz Link Zgłoś
donar44 Re: Prosto. Zaczac wojne z Niemcami i Rosja ! 18.06.10, 15:50 To sie zawsze oplaca ze wzgledu na pozniejsze odszkodowania.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorak10 Re: Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 16:40 Lecz się na nogi bo na głowę to już chyba nie dasz rady!!!!!!!!Słuchaj szajbusy którzy krzyczą i są agresywni to można spotkać wszędzie tak samo jak wśród wyborców PO jak i PISu widziałeś w TV jak Palikot zrobił cyrk w Lublinie jak zwolenniczka PO wykrzykiwała <że nie chce kaczora na prezydenta> od niej to dopiero wiało nienawiścią i pogardą. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz najwybitniejszy , obok Wałęsy "ekspert" lotniczy 18.06.10, 12:19 czy ktoś już zwrócił uwagę , że samolot , po remoncie w Samarze był na gwarancji ? W przypadku stwierdzenia , że katastrofa była spowodowana awarią samolotu , Rosjanie muszą wypłacić Polsce 53 miliony złotych rekompensaty . A teraz kilka ciekawych faktów : 1.Szefem zakładów remontowych w Samarze jest zięć kierującego śledztwem W.Putina . 2. Właścicielem tych zakładów jest pan Potanin , sponsor partii Putina Jedna Rosja 3.Zakłady certyfikuje MAK , który prowadzi śledztwo w sprawie Smoleńska 4. Wszystkie dotychczasowe werdykty MAK dotyczące katastrof na terenie Rosji stwierdzały błąd ludzki jako przyczynę katastrofy , nigdy usterkę samolotu Połączmy te fakty i wyciągnijmy wnioski . Myślę , że wnioski narzucają się same smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 12:51 Jak skonczyc z wojna polsko-polska? Jest to bardzo proste. Po pierwsze, odeslac do lamusa chorych umyslowo Palikota, Niesiolowskiego oraz zdefektowanego Komorowskiego. Po drugie, zmienic strategie PO, tak, zeby z Wielkiej Partii POlszewickiej, czyli bezideowej partii wladzy, nastawionej na krecenie lodow, zmienila sie ona w normalna partie. Po trzecie, nalezy odeslac na emertyture starszych panow: Wajde, Kuca i Bartoszewskiego na zasluzona emeryture. Nalezy odciac rzep, ktory przyczepil sie do Tuskowego ogona. Rzep skladajacy sie z zydowskiego lobby w naszym kraju, rzep, ktory zatopi PO, w taki sam sposob jak zatopil UW. Po czwarte nalezy ograniczyc wplywy polskojezycznych mediow, takich jam Gazeta Wyborcza, Polityka, Wprost, TVN, Radio TOK FM. Wszystkie te media maja zwiazek z salonem, ktory przyczepil sie do Ogona Slonca Peru. Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze tak sie kiedys stanie. Ze stanie sie to, zanim ludzie wezma kamienie, kilofy oraz koktajle Molotowa i pojda podyskutowac o polityce pod siedzibe rzadu, Agory i ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 13:54 Wolna droga. W Korei Pół pan Wajdabez przeszkód będzie mógł realizować swoje idee, jedynie słusznej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek0252 Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 14:58 panie wajda (celowo z malej litery bo na szacunek nie zasluguje)frustratem to pan jest bo nie moze pan realizowac swoich chorych projektow.I jeszcze bym do tego starego sklerotyka dodal tez sklerotyka kutza.niech ich pochlonie pieklo. Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 sfrustrowany 18.06.10, 15:33 Cały ten wywiad to zwykła pierdoła, w którym salonowa dziennikarka w rozmowie z przedstawicielem salonowej inteligencji stara się wmówić ,że sympatycy PISu to ludzie sfrustrowani i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Jak zakończyć wojnę polsko-polską 18.06.10, 16:43 Głosuje 2 grupy obywateli. 1/ ludzie zakompleksiali, zmanipulowani przez GW i jej koncern w kompleksy , przez tychże wprowadzeni. Uważający się za inteligentów , bez własnego zdania, no i oczywiście szemrani biznesmeni. 2/ Wierni nieliczni chrześcijanie, zwani przez tych pierwszych moherami, kołtunami, oszołomami , ciemnogrodem, homofobami, marzący o polityce opartej o Ewangelię , lub na wartościach o dekalog opartych . Ludzie ci historię znają dobrze , niektórzy ciężko przez 2 postępowe totalitaryzmy doświadczeni. Normalni ludzie/ a jest ich 60%/ nie głosują bo nie mają na kogo. -PIS, przez potężne koncerny medialne obrzydzony. -PSL, zdjęło sukmany i we fraki się ubrało, -SLD, ostatecznie, za rządu Millera, skompromitowane. Sceptycy do boju. Ojczyzna w potrzebie!! Gajowy do lasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Milcz Łayda -cu 18.06.10, 17:11 Nie zapalę ci świeczki, gdy przestaniesz jątrzyć zły starcze Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Jak zakończyć wojnę polsko-polską? 18.06.10, 18:47 Przyznać się do jej wywołania! Nakręcić film, nie o tatusiu, ale... autobiograficzny. Pod tytułem: "Człowiek z Gliny". Proponuję sztukę teatralną w 10 odsłonach: Człowiek z Gliny... "Przyjeżdżajta na Wesele! - Do Warszawki! Przez Bruksele! Toć się wyrko dla was znajdzie! - Tak! Po stypie! Tak! Przy Wajdzie!" 1. Tam, gdzie polskie statki rosły, dziś brykają tylko osły... [wykapane Wajdy] 2. Duch Stoczniowca się wałęsa: "Solidarnie chcieli'm... mięsa, źle nam było, niewygodnie, ojciec nosił jedne spodnie... Kraj zniszczony. Szwab "wygnany", cóż, gdy wkoło same rany..." 3. "Słoma - siano! Słoma - siano! Do przodu nam iść kazano! Do tyłu spojrzeć - verbotten! Nie zatrzymać się przed płotem!" 4. "Jak się mur "apiać" pojawi, znów go dziarskim wezmę skokiem! Tylko sprawdzę go tym razem (daję wam słowo... jełopie!), czy pokrzywy za nim czasem nie wyrosły aż na... chłopa? (Rogatywka, miecz z kutasem, cóż, gdy wciąż golutka rzopa!)" 5. "Zanim znów wyskok popełnię, obowiązek święty spełnię. Nie darmo mam gadanego (No bo co komu do tego?)" 6. "Sięgnę po słowa prorocze, na Wschód i Zachód popsioczę, od północy do południa coś tam, coś tam wybełkoczę" [wychylając flachę czystej i wzdychając do Przeczystej]. 7. A gdy mrok padnie na oczy nie ma tego co nie skoczy! To co pływa, nie utonie! GWno ПРАВДА! (Co nam po niej?) 8. Podskakiwać nam kazano! Słoma - siano! Słoma - siano! 9. >BUM! >BUM! >TRASK! >JEBUDU! 10. Santo (Quasi... Subito): "Kto ty...... byłeś?" - "Polak Mały..." "A Róg Złoty?" - "Pany zabrały..." "Co? Sztandar... niby Orzeł? ...biały???!! Zmiataj mi Chamie s powrotem! Kraj swój ratuj przed Potopem! Żartów ze mną nie ma, bracie, Tutaj wp..rdol czeka na cię!" Odpowiedz Link Zgłoś
kzb37 Więcej dystansu 19.06.10, 10:42 Gdy rządził Kaczyński, czekałem na "pożar Reichstagu". A entuzjastom PiSu i JK (nie mylić z JFK) polecam zobaczenie plakatu wyborczego PiSu z 2007 i wyciągnięcie wniosków - czy metoda rządzenia przy pomocy prowokacji policyjnej jest do zaakceptowania przez przyzwoitych ludzi.Link do plakatu: galopujacymajor.salon24.pl/73170.html Twierdzono, że uczciwy nie ma się czego bać - znamy to - każda władza ideologiczna tak twierdzi i wymusza posłuszeństwo strachem i mitem rozwiązania, które najlepiej obrazuje znany napis "Arbeit macht frei" A William Blake, angielski eseista, filozof i poeta z przełomu XVIII/XIX wieku, o posługujących się pojęciami patriotycznymi w walce politycznej powiedział: "Patriotyzm jest ostatnią deską ratunku łajdaków" To bardzo ostre sformułowanie, ale do obrzydzenia słyszy się "z Polską, dla Polski, przez Polskę" itd., itd. Nie oznacza to, że jestem zwolennikiem PO - po prostu mniejsze zło, bo zdecydowanie mniej ideologii a ideologia była przyczyną nieszczęść od wielu wieków. Ale to osobny temat, choć niestety, mimo tylu smutnych i tragicznych doświadczeń wciąż aktualny. I warto zajrzeć do idei (nie ideologii) liberalizmu, by zrozumieć o co w niej chodzi i nie dawać się wodzić za nos różnym propagandzistom strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Więcej dystansu 19.06.10, 10:48 > Gdy rządził Kaczyński, czekałem na "pożar Reichstagu". Do którego jakoś nie doszło, prawda? JK jest piewszym nazistą, który oddał władzę po przegranych wyborach, tego bym się nie spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Jak zakończyć wojnę polsko-polską 20.06.10, 16:18 To proste panie Wajdo, wystarczy usunąć się z polityki. Dlaczego ktoś taki jak pan kłóci Polaków? To podłe z pana strony jak i wspieranie złodziei w garniturach. Brakuje panu szacunku do uczciwego życia. Potrafię zrozumieć, że to sprawa doswiadczenia życiowego do tego doprowadziła. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gspisak a ja chcę mieszkać w takiej Polsce 20.06.10, 17:02 Pan Wajda raczy przesadzać. Proszę nie robić z siebie kinematografu. Dzisiaj Jestem wyborcą PiS i nie jestem zfrustrowany. Bardzo liczyłem na porozumienie polsko-polskie w 2005 roku. Zawiodłem się. Niestety PO zdecydowało się zawieść moje nadzieje na stworzenie koalicji z PiS, mimo przegranej w wyborach. Okazali się całkowicie nieodpowiedzialni. Mimo to chcę żyć w takiej Polsce z PO i z PiS, a nawet, niech stracę, z SLD. Drażni mnie, co prawda, że współpracownicy SB chodzą dzisiaj z podniesionymi głowami, są opiniotwóczy, a nawet kandydują na prezydenta Polski, ale co mam zrobić, przecież się nie powieszę. Taki jest układ. Mam nadzieję, że mimo zrzędzenia pana Wajdy moje dzieci będą kiedyś żyły w wolnej Polsce, bez ludzi umaczanych w PRL-owskim, mentalnym bagnie. Chcę aby moje dzieci chciały i mogły spkojnie wywiesić flagę w oknie i iść do kościoła i nikt ich nie nazwie polskim nacjonalistą. Tego sobie życzę... Panu Wajdzie niczego nie życzę bo go nie rozumiem... boję się, że go urażę gdybym życzył mu tego samego co sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci wojnę polsko-polską PrOwadzą wajdale! 20.06.10, 19:04 www.wprost.pl/blogi/marek_krol/?B=1200 Odpowiedz Link Zgłoś
michalw111 Re: Jak zakończyć wojnę polsko-polską 28.10.10, 20:28 Zapomniał pan o PiSowskich zdrajcach i zbrodniarzach. Zdrajcach, którzy sprzedali nasz kraj Ameryce, rozdali Kościołowi, i zbrodniarzach, którzy zamordowali Blidę i wielu innych. Ich też trzeba rozliczyć i usunąć z działalności państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Jak zakończyć wojnę polsko-polską 01.11.10, 22:10 Wyeliminować PiS w demokratycznych wyborach. Nie eksponować w mediach ich problemów psychicznych, olbrzymich ambicji, demagogii,.. Dawać przykłady pozytywnych zachowań polityków. Napiętnować każdego polityka który służy swoim i partyjnym interesom. A Polsce nie służy. Mobilizować Kościół do zachowań propaństwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To nie jest ani wywiad ani rozmowa: to jest 09.11.10, 23:25 przelewanie z pustego w próżne pod dyktando Kublik: dziwi nawet, że Wajda nie reaguje na wielokrotne sugerowanie odpowiedzi w pytaniach, przez to wszystko i nic nie mówiące zapytanie "prawda?" Na takie pytania albo w ogóle się nie odpowiada albo odpowiada się: "skoro pani zna prawdę to po co się pani pyta ?" Wajda najzwyczajniej przeinacza przeszłość: ci którym się "powiodło" to byli głównie albo ci, którzy "budowali" PRL albo zwykle cwaniaki korzystające z chwili w której korupcja, złodziejstwo, brak poszanowania dla prawa urosło w naszym kraju, za parawanem wolnego rynku, do rangi cnoty. Ten sam PRL o którym wcześniej mówił, ze był znienawidzony przez wszystkich: PRL reprezentowali konkretni ludzie: zwykle nomenklaturowe sprzedajne i karierowiczowskie szambo, ci sami ludzie, których udaną działalność bo łatwą, bo związaną z zajmowaną wcześniej pozycją, z jednej strony Wajda docenia by z drugiej strony beztrosko i bez żadnych argumentów przypisać rozgoryczenie "przegranym". Co za podłość. To jest już zwykła polityczna propaganda w najgorszym stylu. Solidarnościowe "autorytety" równy start z nomenklaturowym PZPR-owskim rynsztokiem "załatwiły" przy okrągłym stole tylko sobie i tym których dopuścili do "interesu". Ile wart był tamten PZPR-owski rynsztok i tamte solidarnościowe "autorytety" najlepiej możemy się przekonać dzisiaj, po dwudziestu latach ich rządów w naszym kraju: mniej niż zero jest komplementem. Postokrągłostołowe pomioty za sprawa swoich do dzisiaj honorowanych "autorytetów" przebiegle odwróciły bieg wcześniejszych wydarzeń tak by nie naruszał interesów PRL-owskiego PZPR-owskiego nomenklaturowego gówna. Wajda pokrętnie broni to sprzedajne PZPR-owskie gó..., które jak było tak jest do dzisiaj u władzy, przypisując mu aktywnosc oparta na nieistniejących dokonaniach. Zamienili, przy współudziale solidarnościowych "autorytetów" jak Geremek, Kuroń, czy Michnik ideologiczno-policyjna władzę oparta na sprzedajności, karierowiczostwie, donosicielstwie i PZPR-owskiej nomenklaturze z czasów PRL-u na ta obecną ekonomiczną. Mogli tak zrobić bo te solidarnościowe autorytety po stronie których opowiedział się LW zawarły pakt polegający na gwarantowaniu prl-owskiej nomenklaturze (za sprawa takiej czy innej "kreski" nie wspartej ani żadnymi warunkami ani instytucjonalnymi ograniczeniami) ) jej ówczesnej pozycji, nie tej wynikającej z wyborów, ale tej z zajmowanych stanowisk w ówczesnym naszym państwie, w aparacie wladzy. Jak zakończyć wojnę polsko-polską Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Wajda wspomina wojnę orwellowskich świń o koryto 19.06.11, 18:57 Reżyser Andrzej Wajda wspomina wojnę orwellowskich świń (Tadeusza Mazowieckiego, Lecha Wałęsy) o polskie koryto. Lepiej zrobiłby nakręcając film ujawniający kulisy walki "polskich" polityków o polskie koryto. Jest co pokazać. "W 1990 r. przed wyborami prezydenckimi obóz Lecha Wałęsy walczył z obozem Tadeusza Mazowieckiego." Pogryźli się walcząc o stołki, ale wcześniej tak się kochali, jak widać na obrazku: www.dzieje.pl/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=94&g2_serialNumber=4 Lech Wałęsa i Tadeusz Mazowiecki, wcześniej wspólnicy, potem walczące na śmierć i życie orwellowskie świnie rozszarpujące się w walce o stołek i koryto. Porozdawali sobie stołki, podzielili się korytem, dogadali się. ŚP. prałat Jankowski tak opisał władzę nowej żydokomuny: "Te wszystkie partie, to jeden i wciąż ten sam mutant polityczny, sterowany przez Adama Michnika, który po 1989 r. zhańbił się deklarowaną publicznie przyjaźnią z Jerzym Urbanem i Wojciechem Jaruzelskim, który w Australii powiedział, że Polakami to się łatwo rządzi, bo Polacy to stado baranów, a sam wstydzi się nawet przyznać do swoich judaistycznych korzeni i do swego prawdziwego nazwiska! Ukrywa się więc pod nazwiskiem: Michnik" Szkodliwość władzy nowej żydokomuny widać najlepiej obserwując zadłużanie polskiego społeczeństwa, bo Polakami łatwo się rządzi: 170 000 000 000 PLN długu było w roku 1989, kiedy nowa żydokomuna przejęła władzę 280 000 000 000 PLN zostawił rząd Buzka/Balcerowicza/Geremka w 2001 roku 440 000 000 000 PLN zostawił rząd Millera/Belki w 2005 roku 527 000 000 000 PLN zostawił rząd PIS Marcinkiewicz/Kaczyński w 2007 roku 790 000 000 000 PLN mamy teraz dzięki wysiłkom Tuska PO/PLS w 2010 roku Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że rządy żydokomuny z magdalenki zrujnowały Polskę? Folwark zwierzęcy nad Wisłą rządzony przez orwellowskie świnie jest zadłużoną ruiną. Żydzi rządzą w Polsce poprzez ośmiornicę żydokomuny - każdy o tym wie. Nie tylko w Polsce. Jakiś komisarz unijny ostrzegał przed wszechwładnym żydowskim lobby w Waszyngtonie (Żydzi dali mu za to czerwoną kartkę wpisując go na listę antysemitów). Żydowska polityka rządowa zmierzająca do wyniszczenia polskiego narodu ma na celu właśnie wyniszczenie narodu polskiego poprzez następujące elementy: 1. zadłużenie większości społeczeństwa poprzez dług publiczny (państwowy) 2. zadłużenie większości polskich rodzin poprzez dług indywidualny 3. pogorszenie stanu zdrowia Polaków 4. ograniczenie liczby urodzin w polskich rodzinach 5. ograniczenie dostępu do mieszkań dla Polaków 6. bardzo niski poziom edukacji w polskich szkołach 7. zwiększenie śmiertelności Polaków poprzez wadliwe usługi medyczne macie coś do dodania? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: Wajda wspomina wojnę orwellowskich świń o kor 19.06.11, 19:12 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: > ŚP. prałat Jankowski tak opisał władzę nowej żydokomuny: > > "Te wszystkie partie, to jeden i wciąż ten sam mutant polityczny, sterowany > przez Adama Michnika, który po 1989 r. zhańbił się deklarowaną publicznie przyj > aźnią z Jerzym Urbanem i Wojciechem Jaruzelskim, który w Australii powiedział, > że Polakami to się łatwo rządzi, bo Polacy to stado baranów, a sam wstyd > zi się nawet przyznać do swoich judaistycznych korzeni i do swego prawdziwego n > azwiska! Ukrywa się więc pod nazwiskiem: Michnik" Najpiękniejsze chwile z życia żydokomuny. To oni rządzą. Orwellowskie świnie przy polskim korycie widoczne na poniższych fotkach: img509.imageshack.us/img509/3350/magd01ni6.jpg img223.imageshack.us/img223/8440/magd03ri7.jpg img168.imageshack.us/img168/2536/magd02mp2.jpg mieliśmy prezydenta ludobójcę (Wojciech Jaruzelski - rozstrzelanie górników w kopalni) mieliśmy prezydenta robotnika-kapusia (Lech Wałęsa, tajny donosiciel) mieliśmy prezydenta oszusta (Aleksander Kwaśniewski - podawał się za magistra Uniwersytetu Gdańskiego) i mówił, że nic nie wie o torturach więźniów w Polsce. mieliśmy prezydenta pośmiewisko (Lech Kaczyń.ski - wszyscy się z niego wyśmiewali) mamy prezydenta nieuka (Bronisław Komoro.wski - w jednym zdaniu robi 8 błędów) Oto w skrócie rządy żydokomuny - tej żydokomuny widocznej na obrazkach: img509.imageshack.us/img509/3350/magd01ni6.jpg img223.imageshack.us/img223/8440/magd03ri7.jpg img168.imageshack.us/img168/2536/magd02mp2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Jak zakończyć wojnę polsko-polską 19.06.11, 20:08 Wajda ma racje mowiac ze zwolennicy PiS i IV RP to nieudacznicy. To ludzie pielegnujacy w sobie postawe ofiary. Ofiara to osoba,ktora obwinia innych za sowje niepowodzenia. Ofiary losu potrzebuja silnego przywodcy ,ktory odegra sie za ich niepowodzenia. Kaczynski w pewnym stopniu spelnia takie oczekiwania. Oczywista,oczywistosc tylko w teorii. Kaczynski w gruncie rzeczy swoja postawa, rowniez uosabia cechy ofiary. Po przegraniu z rzedu kilku wyborow jest sfrystrowany porazka i jak przystalo na ofiare obwinia wszystkich wokol siebie. (wlacznie ze swoim komitetem wyborczym) Nie potrafi spojrzec prawdzie w oczy ze jego pomysl na Polske zostal odrzucony. Jest wielokrotnie przegranym nieudacznikiem goniacym wlasny ogon. W kolko powtarza te same zaklecia o winie mediow czy jakichs innych zlych duchow. Nie ma Polakom nic do zaproponowania oprocz rozniecania sztucznych sporow. Odpowiedz Link Zgłoś