4dagome1 W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 09:32 a wieczór wyborczy był dokładnie taki jak napisałem wczoraj wczesnniej w jednym komentarzu .Sondaze ogłoszą wysokie zwycięstwo pupilka mediów brodaci eksperci narodowości nazwy której nie wolno wymieniać będa opowiadać nie wiadomo jakie ochy achy .A potem wszystko wróci do normmalyego wyniku z komisji .Ale wtedy pryszcze i debile pójdą już spać .Ciekawi mnie dokąd poleciał rządowym samolotem Komoruski .? Czy do Moskwy po instrukcje .Polska wygra .Zmobilizujemy się i poprzemy pana KACZYNSKIEGO nie można dopuscic do całkowitej rozwałki POLSKI jaką funduje nam Komoruski i PO .Ostatnie tygodnie są tego dowodem .Media już otwarcie wypowiadają się przeciw Kaczynskiemu .Boją się widocznie mają interes w dojeniu POlski .Spadajcie . Panie nadredaktocze czy już macie instrukcje i wytyczne dla polskojęzycznych mediow .Ale blamaż sondażowni ,Widac jak kłamali . Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Kupic lewice -czy Kaczynskie jednak wygra ? 21.06.10, 10:10 jest to logiczna wykladnia tego co sie dzieje. Statystki klamia - ten elemnet wykorzysta Kaczynski w II turze, klamia przez to media prywatne - zaangazowane po jednej stronie politycznej. TVP sie uwiarygodnila. Komorowski przegra nie dlatego ze jest zlym kandydatem, tylko dlatego ze ktos podaje bledne dane jego popularnosci. Na takie numery sobie nie mozna pozwolic podczas tak waznych wyborow. Moglo sie wydawac, ze Komorowski ma 10% przewage, jednak Kaczynski ma cholerne popracie w narodzie -jego socjalistyczno-narodowe gadki -robia warzenie na klasie robotniczej - czy to lewica, czy prawica -wie jeden czort. Trudno poiwedziec, kto tam glosowal na Naperalskiego -czy da sie ich przekonac, do hrabiego Komorowskiego. Co w takim razie robic ? Nie ma rady, trzeba siegnac do akt IPN, trzeba siegnac do 16 sekund lotu smolenskiego, ktore nie zostaly przedstawione opinii publicznej, trzeba wywlec cos co poruszy negatywny elektorat Kaczysnkeigo i tych co nie glosowali. Opierajac sie na przekroju wyksztalcenia - ten elektorat - to ludzie mlodzi, prosci, nawet lewicowy margies spoleczny. Onie nie boja sie 4 rp - czego moga sie bac ? Jak ich spolaryzowac ? Zezwolenie na drobne naroktyki ? Wyrzucenie z uczelni prawicowo-katolickich wykladowcow ? Zatrzymanie prywatyzacji ? Rozliczenie 20 letniej dzialalnosci kleru ? Mysle, ze najlepszym wariantem bedzie uporzadkowanie spraw z KK -kontrola komisji majatkowych, kontrola imperium rydzyka, wypowiedzenie konkordatu. Ale czy PO sie na to odwazy ? bo PiS poszlo na dystans z ND. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 10:24 Pisałam już nie raz na tyn forum, że kiedy byłam dzieckiem ojciec pokazywał mi podziemne gazetki, a w nich zdjęcia Adama Michnika i Jacka Kuronia pobitych do krwi. Siedzieli całe lata w więzieniu i byli opozycjonistami szkalowanymi przez władzę ludową. Ich nazwiska moja komunistyczna wychowawczyni zohydzała nam szkole. Teraz to samo robią ludzie z tego forum uważający się jakoby za antykomunistów (popierając kommunistę Jarkacza, patrz: rozdawanie mieszkań). Nazywają Michnika bolszewikiem. Z ich słów wynika, że życzą mu chorób i śmierci. Jednocześnie piszą na łamach jego Gazety i on im tego nie zabrania. Czy gdyby J.Kaczyński miał swoją gazetę, moglibyście go krytykować w tak osobisty sposób? Czy można go krytykować w jego TVP i czy w taki sposób, w jaki wy to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 11:35 Jak we wczesnych latach powojennych Kuroń bawił się w czerwone harcerstwo i korzystal z przywilejow nowej elity w katowniach UB mordowano ostatnich polskich partyzantow-patriotow. Nie przeszkadzalo to pisac Kuroniowi np. o Józefie Kurasiu "Ogniu" jak o zwyklym bandycie i degeneracie. A teraz wszyscy maja dobrze pisac o Kuroniu bo byl pobity i przesladowany przez czerwonych? Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 11:58 Kuroń był idealistą. Wiele osób po wojnie uwierzyło w lewicową wizję Polski. Do czasu. Kiedy okazało się, że komunizm ma stalinowską twarz, mieli odwagę się sprzeciwić. To wymagało odwagi. Znam ludzi, którzy załamywali się po I-szym przesłuchaniu, zupełnie to rozumiem. Generalnie uważam, że odważnych ludzi jest mało. W tamtych czasach odwaga kosztowała dużo. Także życie. Poczytajcie sobie o perfidnym dręczeniu Kuronia, gdy na nowotwór umierała jego żona Gajka. Ani on ani Michnik nie zasłużyli na obelgi. Zwłaszcza anonimowe. Nic nie kosztują, prawda? A frustrat sobie ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 12:22 Kuroń wstapił do PZPR w 1952 r., kiedy to okrutna, stalinowska twarz systemu PRL byla juz znana i to az za dobrze. Jesli wiec wtedy w dalszym ciagu byl idealista to musial byc bardzo naiwny albo slepy, choc troche rehabilituje go fakt, ze juz rok pozniej (w 1953) wyrzucono go z PZPR, podczas gdy wielu jego opozycyjnych kolegow poptrzebowalo na to kilkunastu lat wiecej (do 1968 r.). Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 23.06.10, 00:22 aaannemarie napisała: > Kuroń był idealistą. Wiele osób po wojnie uwierzyło w lewicową wizję Polski. Do > czasu. Kiedy okazało się, że komunizm ma stalinowską twarz, mieli odwagę się s > przeciwić. To wymagało odwagi. Znam ludzi, którzy załamywali się po I-szym prze > słuchaniu, zupełnie to rozumiem. Generalnie uważam, że odważnych ludzi jest mał > o. W tamtych czasach odwaga kosztowała dużo. Także życie. Poczytajcie sobie o p > erfidnym dręczeniu Kuronia, gdy na nowotwór umierała jego żona Gajka. Ani on an > i Michnik nie zasłużyli na obelgi. Zwłaszcza anonimowe. Nic nie kosztują, prawd > a? A frustrat sobie ulży. Ja kiedyś widziałam w telewizji publicznej w wieku kilkunastu lat juz po przemianach lata 90-te jak niejaki Geremek z pistoletem za studentami po sali wykładowej latał. Akurat miał pecha bo i wtedy ktos dorwał kamere i sfilmował. To było bodajze w 1956r. Taka jedna starsza pani sie rzucała ze taki człowiek nigdy, puscili wtedy ten filmok hehe , to przycichła.Więcej tego juz w żadnej telewizji nie puścili, zresztą wredy to też było późno w nocy. Co innego mieć poglądy a co innego za ludźmi z gnatem latać. Był wtedy młodym doktorem, musial się po-pis-ać pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arfeniks Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 20:25 lawyer_pl napisał: > Jak we wczesnych latach powojennych Kuroń bawił się w czerwone > harcerstwo i korzystal z przywilejow nowej elity w katowniach UB > mordowano ostatnich polskich partyzantow-patriotow. Nie > przeszkadzalo to pisac Kuroniowi np. o Józefie Kurasiu "Ogniu" jak o > zwyklym bandycie i degeneracie. A teraz wszyscy maja dobrze pisac o > Kuroniu bo byl pobity i przesladowany przez czerwonych? To prawda,że UB mordowało partyzantów i byłych AK-owców.Prawdą też jest ,że bardzo duża część inteligencji, włączyła się w budowę nowego ustroju. Niektórzy, zrobili to ze względów czysto koniunkturalnych,a inni zostali uwiedzeni ideałami socjalizmu i obietnicami świetlanej przyszłości narodu.Dla Kuronia, syna przedwojennego PPS-owca idee socjalizmu musiały być bliskie. Nie było to wtedy, takie oczywiste,kto jest wrogiem,a kto patriotą.(tak jak nie jest teraz). Na korzyść Kuronia, przemawia nie tylko to,że jak tylko przejrzał całą obłudę systemu,miał odwagę wystąpić przeciwko niemu.Takich jak on, była zaledwie garstka.Miał odwagę wtedy, kiedy płaciło się za nią bardzo wysoką cenę.On nie tylko został pobity,lecz przesiedział w sumie ok.8-9 lat w więzieniach,z których wyszedł, jako człowiek o bardzo zrujnowanych i z szarganych nerwach.Mimo to, aktywnie włączył się w budowę nowej Polski i starał sie każdemu pomóc,kto tylko do niego się zwrócił.Dane mi było go poznać osobiście w roku 1989r.Radzę przeczytać jego biografię,może wtedy Pan inaczej na niego spojrzy. Mnie dane było poznać go osobiście i wiem,że był to człowiek wielkiego serca i prawdziwy patriota. Jest to bardzo ciekawe,że Kuroń i Michnik ,osoby najbardziej znienawidzone przez reżim,z których komunistyczna propaganda, zrobiła największych wrogów ustroju,zdrajców i przysłowiowych "diabłów wcielonych",pełnią tę rolę nadal, na potrzeby PIS-owców i innych prawicowo-nacjonalistycznych ugrupowań. Jest też ciekawe,dlaczego nikt Kaczyńskim, nie robi zarzutów z tego,że spokojnie robili w latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych studia i kariery naukowe,podczas gdy inni gnili w więzieniach. Teraz okazuje się ,że to oni i ich zwolennicy,czy raczej wyznawcy, są jedynie prawdziwymi Polakami i patriotami. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 20:50 Ogromnie dzięki za ten wpis. Jak to miło spotkać kogoś kto wie jak było. Wszystkiego dobrego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek co racja, to racja ... 21.06.10, 11:49 zastanawiam sie nad tym czasem - dlaczego? to jest chyba jakaś perwersja intelektualna (i. - moralna???), nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
widokzkuchni W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 10:35 Dlaczego Michnik wygląda jak ostatni łachmyta? W co on się ubrał i dlaczego ma brudne włosy? Jak to się stało że ktoś o aparycji żula jest w Polsce taką ważną personą? Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 10:44 No właśnie to wyjaśniam powyżej, dla tych co się przed chwilą urodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 10:59 widokzkuchni napisała: > Dlaczego Michnik wygląda jak ostatni łachmyta? W co on się ubrał i > dlaczego ma brudne włosy? Jak to się stało że ktoś o aparycji żula jest > w Polsce taką ważną personą? ząl mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
azazel66 ola bida w PRL twż stonką straszyli ..... 21.06.10, 11:30 po prostu wszystkich już wkurzają te sądaże, to straszenie w demokracji, ten belkot jajogłowych elit,a na wakacje stac tylko panów z PO ich strata. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Trudna sprawa > Żaden OBOP nie w stanie 21.06.10, 11:41 ogarnąć wpływu Kościoła a zwłaszcza jego agendy RM . U mnie w małej miejscowości widziałem jak prosto z Kościoła kuśtykały babcie które wiedziały na kim postawić krzyżyk . Do nich trafia język RM , oni już na reformy nie czekają tylko na wieczne zbawienie.Do której z tych osób trafia OBOP ? Tylko ksiądz i RM Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek ohyda! 21.06.10, 11:54 stare, kuśtykające, polazły, zagłosowały, ohyda ... takim tylko eutanazja by pomogła. I o tako polske walczmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 11:42 Tak jest, panie Michnik! Zmobilizujemy się i Kaczyński wygra te wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 12:07 Ja myślę, że Pan redaktor pi,pie,pie,pier,pie...mija się z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Pocałunek smierci 21.06.10, 11:48 Otwarte poparcie Michnika dla Komorowskiego moze sie okazac pocalunkiem smierci dla niego. Istnieje spora grupa prawicowego elektoratu, ktora ma spory problem z wyborem jednego z dwoch "prawicowych" kandydatow w II turze. Ze wzgledu na antypatie jaka polska prawica czuje do Michnika i GW, jego popracie dla Komorowskiego moze zadecydowac o tym, ze ci ludzie oddadza glos na Kaczyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 12:04 "W II turze potrzebna pełna mobilizacja" Być może, ale to nie zmieni faktu, że ponad 30% wyborców to głupcy, którzy chcą, by rządził nimi inny głupiec i do tego psychopata... Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny Pan Nadredaktor ... 21.06.10, 12:11 ... przestraszył się! Przestraszył się tak że zapomniał co PO mówiło o SLD ale oczywiście pamiętał co mówił PiS. Taka to wybiórcza i gazeta i pamięć Nadredaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
quinc Potrzebny nam raczej kierunek niż mobilizacja 21.06.10, 12:55 Już zostaliśmy podzieleni. Za chwilę ktoś dojdzie do wniosku, że lepsza jest kantonalizacja Polski niż władza Kaczyńskiego/Komorowskiego i tym sposobem kanton Wielkopolska będzie miał Komorowskego, a kanton Podkarpacie Kaczyńskiego. Pozdrawiam zaciekłych po obu stronach Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 12:57 Propagandowe kłamstwa pana Michnika. Towarzystwo GW tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kuranieptak W 2010 na te wszystkie GWniane pierdnięcia 21.06.10, 13:53 Szechtera nikt już - na szczęście - nie zwraca uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: W 2010 na te wszystkie GWniane pierdnięcia 21.06.10, 14:22 Spora część zwraca uwagę, to czytelnicy papierowej GW, którzy nie pojawiają się na tym forum. Większośc moich znajomych nawet nie wie ,że tu takim jadem lecicie i że forum Gazety Michnika pełne miłośników RyDzyka. Po włosku to się nazywa "fascino". Tak, skoro Michnik nikogo nie obchodzi, to czemu was tu tyle? Ja się nie tłoczę w ND, bo zresztą nie można. Cenzura działa. Cieszy mnie, że tyle osób fascynuje GW, nawet jeśli nic nie rozumieją. Ale na to się już nic nie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
arfeniks Re: W 2010 na te wszystkie GWniane pierdnięcia 21.06.10, 19:29 kuranieptak napisała: > Szechtera nikt już - na szczęście - nie zwraca uwagi. To co tutaj robisz ?. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka33 szef sztabu? 21.06.10, 15:40 Ten koleś, co mówi, to jest szef sztabu Komorowskiego? Czy jego rzecznik, bo ja już się gubię... Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 16:18 Trzeba przypomnieć w Polsce różne wypowiedzi, ciemne sprawki Jarosława Hak-Kaczyńskiego. Jarosław Hak-Kaczyński nie może zostać prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci GWno ПРАВДА! 21.06.10, 20:15 GWno ПРАВДА to zwykle scierwo.. GW jest taka sama jak Trybuna Ludu bo: 1. politycznie skrajnie komunistyczna 2. uzywa jezyka nienawsci wobec opozycji 3. robi polowanie z nagonka czyli szczucie na niewygodne dla systemu osoby 4. nienawidzi katolikow i kosciola 5. nienawidzi Polski i gardzi Polakami 6. robi wszystko by rozbic wspolnote i pogardzic spoleczenstwem obywatelskim, by bylo bezwolne i bez kregoslupa - plan Balcerowicza i Sorosa.. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: z wszystkich przekrętów IV RP 21.06.10, 20:32 ...udało się ujawnić tylko aferę dorszową i rozbicie laptopa. Poza tym prokuratura ani trzy komisje śledcze nic nie udowodniły. Więc teraz to już nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: GWno ПРАВДh 21.06.10, 21:10 Rozumiem,że z ust szanownego Przedmówcy (Przedmówczyni) spływa sam miód i chrześcijańska miłość bliźniego. GW to także ja, jej czytelniczka od początku.Lubię Polskę i nie gardzę Polakami. Lubię też inne nacje. Wszędzie ludzie wstają o świcie, prowadzą w ciemnościach kaszlące dzieciaki do przedszkola i wracają późnym wieczorem skonani. Trzeba wyjechać, pomieszkać, poobserwować. Wtedy nie zionie się ogniem z paszczy. Dzięki planowi Balcerowicza mój pieniądz stał się wymienialny i nie był wreszcie kupą śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: GWno ПРАВДh 21.06.10, 21:48 aaannemarie napisała: > Rozumiem,że z ust szanownego Przedmówcy (Przedmówczyni) spływa sam miód i chrze > ścijańska miłość bliźniego. GW to także ja, jej czytelniczka od początku.Lubię > Polskę i nie gardzę Polakami. Lubię też inne nacje. Wszędzie ludzie wstają o św > icie, prowadzą w ciemnościach kaszlące dzieciaki do przedszkola i wracają późny > m wieczorem skonani. Trzeba wyjechać, pomieszkać, poobserwować. Wtedy nie zioni > e się ogniem z paszczy. > Dzięki planowi Balcerowicza mój pieniądz stał się wymienialny i nie był wreszci > e kupą śmiecia. Mieszkałam w Holandii 2 lata wróciłam i załuje. wszędzie trzeba wstać, ale tam wszystko jest poukładane państwo działa sprawnie, a jak zaklaksonisz na ulicy to możesz dostać taki mandat , ze więcej tego nie zrobisz. Mimo wszystko tam jest łatwiej. Mój dobry kolega został ja wróciłam, niepotrzebnie.Dlatego, ze Polacy wyjeżdżają za granicę , widzą , porównują staja się bardziej świadomi, zdają sobie coraz bardziej sprawę w jak źle rządzonym i skorumpowanym kraju żyją.W samochodzie wszyscy maja uśmiechy na twarzy , wjechaliśmy tylko z Niemiec na o polska drogę, zaczęły się dziury ,uśmiechy zniknęły a zaczęło się narzekanie. Na autostradzie w Niemczech nikt nie narzekał, rozmawialiśmy o głupotach nie mieliśmy innych problemów.Często zarzuca się społeczeństwom zachodnim, ze sa nieświadome. One po prostu nie maja wielu problemów , które mamy my. Gdyby im zafundować to co nam zaraz by narzekali i rozprawiali o polityce. Mogą zając się sobą i głupotami stać ich na ten luksus. Zachowują się jak my w tym samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: GWno ПРАВДh 21.06.10, 22:09 Tak jest, dlatego podróże kształcą. Ja z kolei mam doświadczenia z mieszkania we Francji. Do tej pory mam tam masę przyjaciół (także wśród Włochów). wszyscy są ogromnie nam życzliwi i przyjeżdżają tu z sympatią. Mój syn (18) jest ogromnym fanem Holandii (też ze powodów osobistych)i pragnie tam powrócić, ze względu na tę "poukładaność" właśnie. Jak się czyta na tym forum niektórych, to tak, jakby się człowiek cofnął (tylko nie wiem dokąd) - nieufność i patrzenie z "podełba", my - ci swojacy i ONI (ci źli). Ciężko mi żyć w takiej atmosferze :) Odpowiedz Link Zgłoś
coelka W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 23:27 Tak ciężko żyć w takiej atmosferze podziału. Pozatym otwartość rozwija. Splatają się ze sobą różne prądy filozoficzne czy z drugiego bieguna naukowe. Poznajemy innych, inni poznają nas. Wszyscy cala ludzkość na tym zyskuje. Zawsze tak było imperia starożytne miały szerokie powiązania handlowe.W sumie państwa typowo narodowe są wymysłem 19 stulecia, wcześniej przynależność państwowa była bardziej kojarzona z osoba władcy. Zamkniecie, ksenofobia, brak otwarcia, blokuje dopływ nowych prądów oraz wymianę handlową i co się z tym wiąże bardzo wpływa negatywnie na rozwój gospodarczy. Dlatego społeczeństwa odcięte od innych nie są w stanie przetrwać.Zresztą to była jedna z podstawowych przyczyn upadku poprzedniego systemu , to zamknięcie się na zewnątrz,gospodarka nie była w stanie tego znieść.Utkwienie w marazmie i twierdzenie,ze Polska ma najlepszy ustrój społeczny było zresztą również przyczyną upadku Rzeczypospolitej Szlacheckiej. Ów marazm wpłynął na brak reform i małą świadomość społeczeństwa szlacheckiego co wiązało się z przywiązaniem chłopa do ziemi. Jednocześnie blokując rozwój miast, który na zachodzie był szybki. Biedniała wieś razem z nią chłop i również drobna i średnia szlachta, która nie mogła się również przenieść do miasta bo z utratą ziemi i trudnieniem się handlem traciła szlachectwo i co się z tym wiąże przywileje polityczne, których mieszczaństwo nie miało.W związku z tymi gó...anymi ustawami, których początki można już zaobserwować w 16 w. nie rozwinęła się w Polsce klasa średnia, która miała na zachodzie dać podwaliny pod budowę nowoczesnego społeczeństwa, czego skutki widzimy do dzisiaj. Duża ilość ludności procentowo ciągle zamieszkuje tereny wiejskie a społeczeństwo jest w Polsce stosunkowo biedne i mało świadome. W Polsce próżnię klasy średniej wypełnili w pewnym stopniu Żydzi, którzy zamieszkiwali miasta i dla , których w sumie była to jedyna droga do wybicia się i tak mieli łatwiej niż polski chłop.Nagle w xx w. okazało się, że Żydzi mają to i tamto a Polacy nie , ale my sami sobie tę sytuację zafundowaliśmy ale pretensje to już mieliśmy do kogoś innego nie do siebie. Zwalanie wszystkiego na tzw. żydo-komunę to brak znajomości historii własnego kraju. Mszczą się na nas rozwiązania, które zaczęliśmy wdrażać w życie za króla Aleksandra Jagielończyka, który rządził tylko około 6 lat , ale dużo szkody zdążył zrobić. Chociaż pierwsze złe decyzje dla gospodarki, ale dobre dla szlachty podjął skąd nikąd wybitny monarcha Kazimierz Wielki. Nie warto już wspominać o wyjęciu spod sadownictwa państwowego, ludności chłopskiej zamieszkującej dobra prywatne panów, to też narobiło wiele szkody i jeszcze paru innych cudownych decyzjach, które blokowały rozwój społeczeństwa obywatelskiego , czego skutki również dzisiaj możemy oglądać. To,że w Holandii ludzie segregują śmieci,nie biorą łapówek itp. i się nie buntują jest skutkiem istnienia tam od stuleci świadomego społeczeństwa obywatelskiego, które w Polsce się nigdy nie wykształciło na ,masowa skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannemarie Re: W II turze potrzebna pełna mobilizacja 22.06.10, 10:50 Tak, ja mogłabym jeszcze coś dorzucić o rozwoju racjonalizmu francuskiego, który nas ominął szerokim łukiem. Możemy tak sobie obie dyskutować, może dołączyłoby do nas jeszcze parę osób i stworzylibyśmy wyzywany na forach "salon". Po wpisach, które następują widać, że grochem o ścianę rzucamy. Miłego dnia mimo wszystko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 W II turze potrzebna pełna mobilizacja 21.06.10, 23:46 Na tyle kłamstw, oszust sondażowych i manipulacji, media liberalne dysponujące funduszami 100 razy większymi niż Radio Maryja i wszystkie pozostałe media prawicowe, poniosły w I-szej turze wyb. prezydenckich ,sromotną klęskę. Udało się zmanipulować i ogłupić jedynie 22,65% wyborców, bo taki właśnie procent uprawnionych zagłosował na B.Komorowskiego.Jeśli się weźmie pod uwagę wielkość zastosowanych środków propagandowych , to Naród polski wykazał się nie lada odpornością na indoktrinację i kłamliwą propagandę tzw. salonu. Dodatkowy skutek uboczny tej propagandy to, to że 45% uprawnionych nie wzięło udziału w głosowaniu. Nic w tym dziwnego, bo jaka Platforma jest , każdy widzi, a pozostali uczestnicy sceny politycznej Polski zostali przez PO i posłuszne jej media tak błotem obrzuceni i zohydzeni, że ludzie wolą nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś