markus_pol Abonament TVP 23.06.10, 11:58 Od wielu lat zadaje sobie pytanie DLACZEGO zwykli obywatele pomimo tego, że opłacają abonament w telewizji kablowej lub satelitarnej, które jak wiadomo udostępniają programy TVP, są dodatkowo zmuszani ustawą do opłacania abonamentu dla TVP za oglądanie ich programów. TVP przecież pobiera kasę od telewizji kablowych i satelitarnych za możliwość transmisji ich programów. W takim razie TVP sprzedaje ten sam towar...temu samemu odbiorcy końcowemu za podwójną opłatą(w telewizji kablowej wchodzi jeszcze pośrednik). To jest niezgodne z prawem i zdrowym rozsądkiem! Dlaczego mam płacić abonament w TVP, skoro mogę zapłacić za możliwość oglądania programów TVP w telewizji kablowej? - co jest dla mnie korzystniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
puciodupcio Re: Abonament TVP 23.06.10, 12:11 Abonament dlaczego???? A chcecie miec ludzie wiarygodne fakty i pozadne programy do ogladania czy badziewie z tvnu czy polsatu ??? Telewizja publiczna musi zarabiac zeby miec dalej mozliwosc pokazywania pozadnych zeczy a w dzisiejszych czasach sa rozne sposoby na zarabianie... Czy w tym konkursie jest wielkimi literami napisane MUSISZ W TO GRAC ????. A moze gwiazdy wielkiego formatu wystepujace w tancu z gwiazdami to co ???? tez smsy i na co tu glosujecie barany na te gwiazdy ??? wole wyslac sms na publiczna bo przynajmniej dowiem sie czegos prawdziwego w wiadomosciach a nie stronniczych debilnych tvnowych wywodow... Ostatnio zauwazylem ze noworodki przestaly chorowac samoloty przestaly spadac i wiele innych rzeczy co nie jest na topie.... i tego TVP nie serwuje tak glupowato jak inne stacje dlatego TVP jest ok " narazie" a zarabiac musi bo ludzie wola TZG od PEGAZA .... WSTYD ! Odpowiedz Link Zgłoś
markus_pol Re: Abonament TVP 23.06.10, 12:22 Heh, wiarygodne? Przecież TVP jest sterowana politycznie, zawsze tak było. Każda stacja ma jakieś zaplecze polityczne. Jak chcesz wiarygodne informacje to obejrzyj wszystkie serwisy informacyjne, a później "uśrednij" tą informację. Dopiero wtedy będziesz miał wiarygodne fakty. A co do porządnych programów... nie rozśmieszaj:) Widzę, że mam do czynienia z PiS'owcem - Ci to zawsze są obiektywni... w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
evita.uk Re: Abonament TV dlaczego? 23.06.10, 13:19 > To jest niezgodne z prawem i zdrowym rozsądkiem! U nas i tak nie jest źle, bo ludzie nie płacą a TVP nie ma idei jak efektywnie zmusić naród do płacenia. Po UK jeżdżą nowoczesne pelengatory (niczym gestapo w czasie wojny w poszukiwaniu pracujących radiostacji) wychwytujące aktywne tunery TV zaś w Irlandii nie można się odgonić od łapiduchów chodzących od domu do domu i żadne tłumaczenie, że mam kablówkę nie pomaga. W RPA z kolei nie kupisz telewizora w sklepie jak nie pokażesz zapłaconej licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ariston1 Abonament TVP to podatek 23.06.10, 15:30 Abonament jest podatkiem za posiadanie i użytkowanie odbiotnika telewizyjnego. Podobnie jest np z podatkiem od nieruchomości czy podatkiem za psa. To nic innego jak wyciąganie pieniędzy. Żeby płacili i nie marudzili to pierdzieli sie o jakiejś misji i tym podobnych głupotach. Odpowiedz Link Zgłoś
puciodupcio Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:03 Taka gazeta jak sie zachowuje. Walka o TVP publiczna. Zeby przejac telewizje zawsze sie wytyka wszystko co zrobi zle nie tak lub podejrzanie albo to co jest nie do konca zrozumiale jak w tym przypadku przerabia sie na wielkie "BE" Zydziska!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:18 A czy próbowaliście Państwo wysłać 1 pusty SMS ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2273 Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 14:07 TAK NASTĘPNA ŚCIEMA I ZARABIANIE KASY PONIEWAŻ DARMOWY JEST TYLKO PIERWSZY RESZTA 4,88ZŁ. jowita81 napisała: > A czy próbowaliście Państwo wysłać 1 pusty SMS ? Odpowiedz Link Zgłoś
domer-pl Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:19 I właśnie dlatego nie uważam żeby TV "publiczna" miała otrzymywać jakiekolwiek pieniądze z abonamentu. TV publiczna to TV bez reklam i bez idiotycznych konkursów wtedy wchodzę do mBank-u i płacę abonament bez jednego słowa sprzeciwu. Pozdrawiam domer Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Telewizja publiczna kręci lody... 23.06.10, 12:25 Wziąłem udział w konkursie wcześniejszym, o mercedesach, wysłałem sms-y za chyba 30-50zł, dokładnie nie pamiętam i dałem sobie spokój. Teraz ciągle dostaję sms-y zachęcające do grania o volvo, ale dziekuję bardzo - NIGDY WIĘCEJ, to jest ŚCIEMA! Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Re: Telewizja publiczna kręci lody... 23.06.10, 13:52 Przypomnijmy otrzymane SMS-y: 1.Brawo! Już grasz o 250 zł oraz otrzymałeś ekstra losy na 5.000 zł. Zatrzymaj Koło Nagród, traf nagrodę i LOSUJ DZISIEJSZA GOTÓWKĘ! To 50% szans! Odpisz "STOP". 2."SUPER. PADŁO 1000ZL. MASZ JUŻ 1250 ZL NA KONCIE GRY! ALE UWAGA. NA KOLE POZOSTAŁO 5.000ZL WIEC MASZ 100 PROC. PEWNOŚCI ZE PADNIE WŁASNIE TA NAGRODA. ODPISZ: KASA". 3."GRATULUJEMY! MASZ SZCZĘŚCIE BO TO TY TRAFIŁEŚ 5.000ZL! JUŻ DZIŚ LOSOWANIE TYCH PIENIĘDZY. KOLEJNY SMS PODWOI TWOJE SZANSE. ODPISZ: LOS". 4."PILNE W SPRAWIE NAGRODY: 1= PRZELEW, 2= GOTÓWKA. ODPISZ 1 LUB 2". 5."NAGRODA PRZYGOTOWANA! LOSOWANIA POD NADZOREM SPECJALNEJ KOMISJI. UWAGA! TWÓJ NUMER: OTRZYMAŁ PREMIE. 5 PYTAŃ, KAŻDE WARTE 3 LOSY WIĘCEJ OD POPRZEDNIEGO!". 6."PYTANIE ZA 4 LOSY: Gdzie w powiedzeniu przyszła koza? 1= do domu 2= do woza. Wyslij 1 lub 2". 7."KOMISJA LOTERII TVP: Przypominamy, ze losowania 18 aut VOLVO lub GOTÓWKI (łącznie ponad 900.000zl) odbywają się CODZIENNIE. Powiększ swoja przewagę. Odpisz: LOS". Nigdzie nie ma tu zapewnienia, że się już coś wygrało, jakkolwiek treści czytane niezbyt uważnie mogą to sugerować. W razie jednak podania do sądu, prawnicy TVP z łatwością udowodnią, że komunikat: "masz już 1250zł na koncie gry" oznacza, że w puli do wygrania jest 1250zł, zaś losowanie tej kasy dopiero się odbędzie, Ty natomiast kolejnym SMS-em możesz zwiększyć tą pulę. Owszem SMS-y nachalnie namawiają do odpowiedzi po 4,88, ale to tylko dla twojego dobra, bowiem jeśli zdecydowałeś(aś) się zagrać, to pewnie chcesz wygrać (jak tysiące innych), a im więcej SMS-o wyślesz tym większe Twoje szanse. Jedynym SMS-em, który - moim zdaniem - zaprzecza możliwości wygrania po wysłaniu 1. SMS-a jest ten z prośbą o podanie sposobu płatności. SMS taki byłby na miejscu w przypadku faktycznej wygranej, przy czym jego koszt nie powinien przekraczać kosztu zwykłego SMS-a operatora. Reasumując: 1.Regulamin oraz treści SMS-ów konsultowali prawnicy, więc ciężko byłoby wygrać z organizatorem w sądzie. 2.Konkurs jest wielce niemoralny, bowiem podważa zaufanie ludzi chyba uczciwych na pewno zaś łatwowiernych w wiarygodność instytucji, której wiarygodność powinna być podstawą bytu. 3.Żyjemy niestety w czasach, w których nawet proste i banalne czynności wymagają czujności, kiedy życie jest nieustającą grą wymagającą zapoznawania się z kilkustronicowymi regulaminami, wielokrotnego, uważnego czytania umów w celu wyłapania haczyków. Chwila nieuwagi i na własne życzenie wpadamy na minę. Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Ja się zgadzam... 23.06.10, 14:43 ... tylko nie gram już w tą grę, niech nie męczą mnie sms-ami Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka1602 Re: Ja się zgadzam... 24.06.10, 11:57 tajlerdarden napisał: > ... tylko nie gram już w tą grę, niech nie męczą mnie sms-ami Poświęć jeszcze jednego i napisz im niecezuralne słowo.Dadzą ci spokój. Sprawdzone na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
man345 Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:25 Zwykłe naciąganie. TVN i Polsat też robią to od lat, KRRiT nigdy się tym nie zajęła bo dba tylko o to by nadwcom było dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
pitrus1957 Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:27 Ja wybulilem jakies 60 zl i juz dyrektor mial dla mnie podpisywac czek tylko trzeba bylo wyslac sms za 4.88zl oni wygladaja na to ze napierw musza zarobic na nagrody pozniej dla siebie i aktorow ze spalonego teatru a potem podaruja srane volvo swojemu kolesiowi Odpowiedz Link Zgłoś
fakter TVP instytucją zaufania publicznego? To zwykłe... 23.06.10, 12:30 naciąganie i to bardziej prymitywne niż prowadzone przez niektóre firmy prywatne. Powinna się tym zająć komisja ds etyki mediów, tym i wieloma innymi sprawami związanymi z TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 UWAGA: Ważna informacja dot. konkursu TVP 23.06.10, 12:30 Wybierz Odp 1, 2 lub 3 1) Jestem tym kretynem który wysyła SMS i liczy ze coś dostanie 2) Jestem pracownikiem TVP który świadomie oszukuje kretynów zgodnie z prawem 3) Jestem myślącym człowiekiem który nie wysyła kretyńskich smsów na 'konkursy' w których "każdy" wygrywa. na marginesie: nie płacisz abonamentu TV ? TV musi sobie jakoś radzić ;-) i się kręci ! Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: UWAGA: Ważna informacja dot. konkursu TVP 23.06.10, 13:00 kacper2004 napisał: > Wybierz Odp 1, 2 lub 3 > > 1) Jestem tym kretynem który wysyła SMS i liczy ze coś dostanie > > > 2) Jestem pracownikiem TVP który świadomie oszukuje kretynów zgodnie z prawem > > 3) Jestem myślącym człowiekiem który nie wysyła kretyńskich smsów na > 'konkursy' w których "każdy" wygrywa. > > > na marginesie: nie płacisz abonamentu TV ? TV musi sobie jakoś radzić ;-) i > się kręci ! > > mnie ukradli samochod złopdziej tlumaczyl sie ze stracil prace i nie stac go na kupno prokurator umorzyl sprawe i polecil pozostawic samochód u złodzieja bo ja mam dobrze płatna prace Odpowiedz Link Zgłoś
raf4 jak widac w GW dobrze sie.... 23.06.10, 12:31 jak widac w GW dobrze sie zarabia piszac takie idiotyczne teksty na temat konkursow SMS ;))) cytat: "TVP: "GRATULUJEMY! MASZ SZCZESCIE BO TO TY TRAFILES 5.000ZL! JUZ DZIS LOSOWANIE TYCH PIENIEDZY. KOLEJNY SMS PODWOI TWOJE SZANSE. ODPISZ: LOS". Hurra! Mamy już miesięczną pensję! Odpisujemy bez wahania." Odpowiedz Link Zgłoś
toshiro32 Re: jak widac w GW dobrze sie.... 23.06.10, 13:55 I bardzo dobrze że GW opisuje takie oszustwa. Rydzyk tego nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: jak widac w GW dobrze sie.... 23.06.10, 14:21 kolejny co uważa że ironia to aronia te konkursy to chamówa na maksa, ciekawe czy ktoś sprawdza czy ktoś wygrywa te nagrody i czy nie są to znajomi królika Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:39 No cóż Nie ma wpływów z abonamentu Trzeba chwycić sie przekrętu Bo naród głupi wszystko kupi Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:42 to juz kurestwo nawet cygan wsród sasiadów i znajomych nie kradnie a tutaj (tak jak i w telefonach )oszukuja /okradaja swoich klientów takie czasy ze sama kur wa i złodziej dookola Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof-kacprzak Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:39 Ja również miałem podobny problem z nimi. Tyle że do mnie pisali nawet takie treści jak: "prezes wypisuję już czek na jakąś tam kwotę". A odpowiadali nawet kiedy już nie pisałem sms'ów. To jest zwykłe oszustwo i naciąganie ludzi. Powinno się pójść z tym do sądu albo jakiegoś dobrego prawnika. Na pewno znalazłbym takich oszukanych ludzi tysiące. A wtedy proces mają gwarantowany. A jak nie TVP to operatorzy sieci. A propo wygrywających to pewnie jacyś znajomi prezesów TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 SMS-y konkursowe a akcja pomocy dla powodzian 23.06.10, 12:50 Od czasu, kiedy wysłałam kilka sms-ów na różne fundacje wspierające powodzian, zaczęły do mnie przychodzić sms-y z numeru z 7 na początku, w których informowano mnie o konkursach, wygranych rzekomo nagrodach, a nawet o tym, że ktoś mnie kocha i myśli. Wcześniej takie sms-y trafiały się niezmiernie rzadko, a teraz prawie codziennie. Wynika z tego, że ktoś powiązał sobie bazę nadawców sms- ów charytatywnych z bazą jeleni, których teraz można atakować jakimś niewyobrażalnym sms-owym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-olowek-jest-moj Jesteś pewien, że to było dla powodzian? 23.06.10, 14:31 Wielu oszustów podpięło się pod hasło "powódź" i wykorzystuje nieszczęścia na podbicie rachunków. Powódź kasy dla siebie. Dlatego nigdy nie wysłałem sms na jakikolwiek numer z hasłem "pomoc" "help" czy inne bzdety konkursowe. Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:42 Sam jesteś durny. To, że wszystkie prywatne telewizje mają konkursy opierające się na naciąganiu naiwnych ludzi jest jasne, ale po pierwsze: TVP z założenia ma być "misyjne", a po drugie: to, że prywatne, komercyjne stacje angażują się w taki niecny proceder to nie znaczy, że TVP, utrzymywane wszak z pieniędzy publicznych, tez ma to robić. I po trzecie: standard w tego typu naciąganiach jest taki, że gdzieś tam małym druczkiem jest odwołanie do regulaminu który trzeba zaakceptować. jeżeli w TVP tego nie dopilnowali, to tego typu "konkurs" jest z prawnego punktu widzenia przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko1wpis wyborcza - kiedy zgłosicie to do 23.06.10, 12:43 prokuratury? przecież to jawny kryminał. państwowa instytucja oszukuje ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 Lep na emerytów i rencistów 23.06.10, 12:46 Starsi ludzie, o wiele mniej sprawnie funkcjonujący w nowej rzeczywistości, gdzie wszystko się zmienia w szaleńczym tempie, to najczęstsze ofiary takich konkursów. W ten sposób mój dziadek (choć nie za pośrednictwem TVP, ale przez operatora komórkowego) stracił około 1000 złotych, bo też wysyłał sms-y, a nawet dzwonił, bo myślał, że to niewiele kosztuje, podczas gdy stawki sięgały około 10 PLN albo i więcej, dziadkowi wstyd i całej prawdy nie wyznał. Dobrze, że sieć komórkowa się zlitowała i rozłożyła mu rachunek na raty.Inne ofiary takiego procederu wyłudzania impulsów to naiwne dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:46 A to nie podlega pod jakis paragraf? Np. naklonienie do zlego rozporzadzenia mieniem? Jak by sie ofiary zebraly to TV za "zabawe" by slono zaplacila! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 No rzeczywiście dobra zabawa... 23.06.10, 12:49 dla TVP. najpierw śmieja sie ,że placimy abonament ,teraz robia nas w konia złodziejskim naciągactwem. Dla mnie to przekret , a poniewaz robi to tzw TVPubliczna ,powinno ją się ścigac z urzędu. Sądy do roboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
innewidoki oj gazeto, gazeto... 23.06.10, 13:02 kompromitacja i żenada GW :) w ten sposób chcecie redachtory z Czerskiej zdezawuować TVP? tak prostacko i prymitywnie? wszystkie stacje tak robią, wszystkie konkursy maja taka charakterystykę, a wy teraz nagle to odkryliście? tuż przed druga tura wyborów? co, salonik zazdrości TVP trafnego sondażu w wieczorze wyborczym? nie przyszło wam do głowy, że każdy ma swój rozum i jak chce to bierze udział w grze, a jak nie to żadna reklama go nie zachęci, bo sam umie wyciągać wnioski? dno dna Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: oj gazeto, gazeto... 23.06.10, 14:44 Od kiedy "wszyscy tak robia" jest usprawiedliwieniem? TV publiczna powinna trzymac jakis poziom. Najwyzszy czas zeby ktos sie tym zaja. Ps. Nie da sie zdezawuowac kogos piszac o jego przekretach (jesli zarzuty sa prawdziwe), bo sam sie juz zdezawuowal swoim postepowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon1740s Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:51 Niestety, konkursy sms-owe już takie są :/ I to prawda, że nie powinno być miejsca na takie "akcje" w telewizji publicznej. Ale nie sądzę, żeby ich wprowadzenie było związane z tym, że mediami publicznymi rządzi akurat PiS i SLD, tylko raczej, że politycy ogólnie. Media publiczne powinny stać na najwyższym poziomie, czyli powinny być apolityczne - ich szefowie powinni być powoływani na zasadzie konkursu. Ale dopóki PiS się nie dobrał do TV, to jakoś upolitycznienie mediów publicznych nikomu aż tak nie przeszkadzało, niestety. Więc obawiam się że duża część łez wylewanych nad kondycją TVP, jest krokodylimi :/ Najlepiej (?) by było, gdyby TVP rządzili np. uniwersyteccy wykładowcy (z filmoznawstwa, socjologii, etc. etc.) jeśli by mieli być już polityczni, to nie proporcjonalnie do ilości krzeseł w sejmie, tylko po prostu: jedna partia - jedna osoba w zarządzie TVP. Publiczne ośrodki kulturalno naukowe mogą być bardzo atrakcyjne - jak: BUW więc na pewno dało by się połączyć "misję" z "komercją". A kurde, nie wszystko w tym kraju powinniśmy równać do poziomu najgorzej wykształconych - tylko na odwrót, starać się ich poziom podnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:55 Jedno pytanie: Kto w tym Kraju nie oszukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 13:25 stgosc napisał: > Jedno pytanie: > Kto w tym Kraju nie oszukuje? To tendencyjne pytanie i obrażasz w ten sposób Kościół Katolicki i katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Biedni redaktorzy GW. To już poważna obsesja. 23.06.10, 12:58 Obsesja sama nie mija trzeba ją leczyć. Lekarz medycyn pracy powinien zbadać towarzyszy redaktorów czy aby nie kwalifikują się do Tworek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No więc lecz swoją obsesję na punkcie GW, chociaż 23.06.10, 14:20 obawiam się że w twoim przypadku nawet operacja mózgu niewiele by pomogła. Ale tak to bywa z organizmami zatrutymi przez media Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
applelove Re: Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:58 Więcej takich mułów wiejskich jak ty i po Polsce. Siedź w tej wiosce bydgoszczy i nie wychylaj się TROLU. Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Abonament TVP 23.06.10, 13:04 Dlaczego skoro płacę abonament od lat nie mogę oglądać kanałów TELEWIZJI PUBLICZNEJ TVP tj. TVP Kultura, TVP Sport, TVP HD przez antenę zwykłą - szerokopasmową ??? Żeby oglądać wymienione programy jestem zmuszony albo wykupić telewizję kablową albo platformę cyfrową. Przecież TVP to publiczna telewizja na którą płacę abonament a niestety nie mam dostępu do pełnej oferty. Jest tylko TVP1 i TVP2. Dlaczego tak jest ??? Może ktoś mi to wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Telewizja bierze na duże koło 23.06.10, 12:59 TVPiS nabiera,jak PiS...zagłosuj na prezesa,to obudzisz się w raju:) Odpowiedz Link Zgłoś