maciejkozlowski Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !!! 03.07.10, 11:29 Ja jestem lekarzem, specjalistą i takimi sprawami interesuję sie od 30 lat. I mówię Wam : nie rozumiem ! Nikt mnie nie przekona, że stosunki analne są czymś normalnym. No NIE. Po prostu NIE !! Jest to patologia, wykręt jakieś wynaturzenie. Nie abym chciał kogokolwiek karać, piętnować, lecz już nie uwierzę, że to jest "inna forma tej samej miłości " NIE JEST !! I te tęczowe manifestacje mnie mdlą. Mam dośc tej "tolerancji". To jakby ludzie z porażeniem Heinego-Medina robili demonstaracje, że wszystko jest O.K. i że nie ma żadnej patologii. Bużka, Tęcza i kochajmy się. NIE !!! To jest patologia i niech siedzi tam gdzie jej miejsce - w podziemiu, piwnicach, kiblach, zaułkach , więzieniach, klasztorach..... Niech się tam "kochają", posuwają, liżą, ciągną, połykają itd... na zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 03.07.10, 11:47 Panie Doktorze. Wynaturzenia seksualne były,są i będą.Ja nie muszę ich rozumieć,ani akceptować ale jestem zmuszony do ich tolerowania. Szkoda,że w tym wywiadzie nie poruszono kwestii zakładania " rodziny " i wychowywania dzieci przez homoseksualistów. Może wówczas osoby tu się wypowiadające okazywały by nieco nmiej współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
ww.66 Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 03.07.10, 12:40 > Ja jestem lekarzem, specjalistą i takimi sprawami interesuję sie od 30 lat. I > mówię Wam : nie rozumiem ! Nikt mnie nie przekona, że stosunki analne są czymś > normalnym. No NIE. Po prostu NIE !! > Jest to patologia, wykręt jakieś wynaturzenie. Nie abym chciał kogokolwiek > karać, piętnować, lecz już nie uwierzę, że to jest "inna forma tej samej > miłości " NIE JEST !! I te tęczowe manifestacje mnie mdlą. Mam dośc tej > "tolerancji". To jakby ludzie z porażeniem Heinego-Medina robili > demonstaracje, że wszystko jest O.K. i że nie ma żadnej patologii. Bużka, > Tęcza i kochajmy się. NIE !!! To jest patologia i niech siedzi tam gdzie jej > miejsce - w podziemiu, piwnicach, kiblach, zaułkach , więzieniach, > klasztorach..... Niech się tam "kochają", posuwają, liżą, ciągną, połykają > itd... na zdrowie ! Jakiś kolega pana doktora, lekarz- ginekolog wyrzucił mnie z gabinetu przed badaniem przyszłej żony. pod sercem nosiła nasze dziecko. Ale ślubu nie mieliśmy. Pan doktor nie wiedział że kobieta jest człowiekiem i ma nie tylko waginę. A tu proszę - drugi taki sam egzemplarz. Wie lepiej co to jest miłość, człowieczeństwo. Dobrze że są tez normalni, zdrowi lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 03.07.10, 13:54 >Jakiś kolega pana doktora, lekarz- ginekolog wyrzucił mnie z >gabinetu przed badaniem przyszłej żony. I bardzo słusznie zrobił! Badanie ginekologiczne - niezaleznie czy w ciazy czy nie w ciązy to dla kobiety badanie intymne i NIKT, łacznie z męzem, nie powinien w nim towarzyszyć. Niby jak sobie pan to wyobrazał? Ginekolog wsadza wziernik, kobieta na "samolocie" a pan stoi bok? Człowieku, no litosci! W zyciu bym na coś tak niemadrego nei wpadła! Odpowiedz Link Zgłoś
fune Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 04.07.10, 23:30 To, czy kobieta jest podczas badania ze swoim facetem, nie jest sprawa lekarza ani tym bardziej twoją iluminacja256. To, ze ty nie czujesz sie komfortowo przy swoim mezczyznie to twoja sprawa. Ale kazdy decyduje za siebie, a juz na pewno nie lekarz. Gdyby byl profesjonalista, to by pozwolil na wizyte obojga partnerow, jezeli taka byla ich wola. Ja bylam z moim facetem u ginekologa i nie rozumiem co to za wielki problem, ze stal obok? To normalne badanie, jakich wiele czlowiek przechodzi w swoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 04.07.10, 01:01 przecież to nie lekarz tylko nędzna homofobiczna podróbka w celu prowokacji, taki niedoemigrowany antek vel inne trolle z onetu Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Panie maciejkozlowski pański tekst jest tak głupi 03.07.10, 12:52 jak Panskie nazwisko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Panie maciejkozlowski pański tekst jest tak 03.07.10, 13:03 mefisto122 napisał: > jak Panskie nazwisko!!!!! Mefisto122, ile ty masz lat? 6? Gdzie do ludzi z takimi argumentami... Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Maciej Kozłowski jest lekarzem polskim "lekarzem!" 03.07.10, 12:56 To tlumaczy ten tekst,polski lekarz jest pośmiewiskiem świata,niedouczony,głupi,złodziejski,zakompleksiony! Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Panie doktorze kozłowski!!!To niemożliwe azeby 03.07.10, 13:20 lekarz wypisywał takie brednie,nawet polski!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Panie doktorze kozłowski!!!A jaka jest pańska spec 03.07.10, 13:23 specjalizacja?Psychiatria,neurologia?Pytam Pana być może ja też jestem lekarzem,moglibyśmy tu na forum podyskutować,to Pan na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Re: Panie doktorze kozłowski!!!A jaka jest pańska 03.07.10, 14:33 Niestety, nie da się, ponieważ ja nie dyskutuję z ludzmi podpisującymi się jako "mefisto122", "prawdziwy moher", "nielenin"....itp.. Dyskutuję wyłącznie z osobami, które nie boją się podać własnego imienia i nazwiska. Wiem, to ryzykowne. Po co mam rozmawiac z tchórzami i głupkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
odowk pomylił ci się temat 03.07.10, 13:29 maciejkozlowski napisał: > Ja jestem lekarzem, specjalistą i takimi sprawami interesuję sie od 30 lat. I > mówię Wam : nie rozumiem ! Nikt mnie nie przekona, że stosunki analne są czymś > normalnym. No NIE. Po prostu NIE !! > Jest to patologia, wykręt jakieś wynaturzenie. Nie abym chciał kogokolwiek > karać, piętnować, lecz już nie uwierzę, że to jest "inna forma tej samej > miłości " NIE JEST Pomyliłeś tematy, tu jest o sprawie związków gejowskich, a nie o technikach seksualnych. Twój wpis jest tak histeryczny, że mam wrażenie, jakby żona i kochanka uciekły od ciebie, bo usiłowałeś je zmusić do seksu analnego. Załóż ośrodek porad przedmałżeńskich, przestrzegaj mężów, żeby nie brali swoich żon od tyłu. Może niektóre małżeństwa się powstrzymają. A w ogóle - to nie wierzę, że jesteś lekarzem-specjalistą, bo chyba nie ma aż takiego durnia wśród ludzi z wykształceniem medycznym, który by twierdził, że wszyscy geje muszą koniecznie uprawiać seks anal (a nikt z heteroseksualnych go niby nie uprawia). No chyba, że jesteś jakimś felczerem z Azji Środkowej (tam seksuologii nie uczą). Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Chciałbym zrozumieć a nie potrafię; no nie !! 03.07.10, 14:49 maciejkozlowski napisał: Ja jestem lekarzem, specjalistą (...) Nikt mnie nie przekona, że stosunki analne są czymś normalnym. No NIE. Po prostu NIE !! (...) To jakby ludzie z porażeniem Heinego-Medina robili demonstaracje, że wszystko jest O.K. i że nie ma żadnej patologii. --------------------------- Analny przygłupie, z tego co tu bełkoczesz o patologii ludzi z porażeniem H-M wynika, że nie jesteś nawet weterynarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot ale śmieszna podróbka 04.07.10, 00:59 lekarza, dziecko skończ podstawówkę, jak będziesz w liceum to porozmawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
sun.tzu25 Ogromnie Panu wspolczuje. 03.07.10, 11:29 Bardzo mi przykro z powodu tragedii, jaka Pana spotkala, i sposobu, w jaki zostal Pan potraktowany. Zycze duzo sily i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
arnie31 Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 11:34 Ten kraj jest chory,naprawdę. Z wielkim współczuciem Panie Przemku. Odpowiedz Link Zgłoś
saba_a Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 11:38 Zyje juz tyle lat na tym swiecie i nadal nie rozumiem pewnych zachowan.Dlaczego "homo" hetero kojarza tylko z seksem, a nie z miloscia, rozmowa,normalnym zwiazkiem.Wielu hetero robi gorsze rzeczy w alkowach swoich sypialni i jakos o tym cicho.Dotyczy to nie tylko zwyklych ludzi, ale wstyd rowniez naszych politykow.Kto im daje takie prawo decyzji o calym zyciu takiego geya.Przeciez to tez obywatel( a jego podatki nie brzydza?).Wszystkim ktorzy uwazaja ze geye i lesbijki to ludzie gorszej kategorii zycze coby pewnego dnia uslyszeli"mamo, tato jestem homo"Ludzie kazdy z nas zyje tylko raz na tym ziemskim padole i ma prawo przezyc to zycie jak chce, bo to przeciez jego zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 11:49 A co sądzisz o wychowywaniu dzieci przez mniejszości seksualne? Przecież tak naprawdę, to oni do tego dążą. Odpowiedz Link Zgłoś
difens Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 11:41 Facet do faceta mówi misiu, skarbie. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:21 difens napisał: > Facet do faceta mówi misiu, skarbie. Fuj. A co ci do tego? Zastanów się, CO CI DO TEGO? Każdy może jakoś mówić do swoich bliskich. Jakie "fuj"? Na okazywamie uczuć w mowie reagujesz "fuj"? Katechetka nauczyła, że tak trzeba reagować? Czy brak edukacji seksualnej spowodował, że masz takie heteroseksistowskie reakcje i stereotypy? Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni katolicki kraj pelen pogardy 03.07.10, 11:45 tylko przed wyborami ktos cos wspomni bo glosy bo rydzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell Nie tylko wina katolicyzmu, raczej głupoty 03.07.10, 11:55 Ludzie boja sie inności z niewiedzy i głupoty. Albo sami mają skyrwane skłonności... Homofoby to przeważnie sfrustrowani geje, którzy się nie akceptują. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta kryptokatole 03.07.10, 12:06 wyglądałoby na to, że działacze pedałowi to kryptokatole, a kph i lesbijskie mafie to w rzeczywistości rodzina rydzykowa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell Ksiądz jak zwykle od rzeczy... 03.07.10, 12:18 , KPHDrogi PanieDrogi Panie, KPH nie zajmuje się nienawiścia wobec katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Re: Ksiądz jak zwykle od rzeczy... 03.07.10, 13:03 jasne, oprócz nienawiści zajmuje się też zarabianiem kasiory :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:03 Dziki kraj dzikie obyczaje,ten skatolały do bólu narodek całujący po rękach pedofili w czarnych sukienkach zasługuje na pogardę!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:08 no właśnie, pedały w sutannach są kryci przez swoich pedalskich kochanków, którym nie przeszkadza ich dwolicowość, ważne, żeby była kiszka do zerżnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 ksiadz_gazeta tak "kręci" cie ten temat? 03.07.10, 12:16 "Podjarał" cię tak Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta ten temat kręci pedałów 03.07.10, 13:04 ja z nimi tylko polemizuję Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: ten temat kręci pedałów 03.07.10, 14:57 ksiadz_gazeta napisał: > ja z nimi tylko polemizuję -------------- Dobra, dobra, znamy takich "tylko polemistów" onanistów jarających się blablaniem o dupie przy każdej okazji na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Re: ten temat kręci pedałów 04.07.10, 00:09 o coś nowego, nie wiedziałem, że pedałowie kolegują się z onanistami i blablaczami... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
natter2 Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:14 i tak oto złamano ciszę wyborczą... Odpowiedz Link Zgłoś
odowk gdze tam... 03.07.10, 12:29 natter2 napisał: > i tak oto złamano ciszę wyborczą... Nie sądzę... Jeśli obaj kandydaci udają, że sprawa związków partnerskich dla osób homoseksualnych nie istnieje, obaj uciekają przed tym tematem i wiją się jek piskorze gdy ich o to zapytać, to dla sprawy niedyskryminacji gejów i lesbijek jest wszystko jedno na kogo się zagłosuje. PS. Chyba nie złamałem ciszy? Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Jak to mówią" Madry Polak.. 03.07.10, 12:15 i nie tylko, po szkodzie" Ale pary nieformalne, powinny jednak poza miłością widzieć tez straszną prozę życia w takim nietolerancyjnym,jak nasz, systemie i tam gdzie to tylko możliwe, zabezpieczyć się na wypadek takich dramatów...a więc wszelkie upoważnienie, testamenty itp. świstki. Dopóki twierdzi się, że "rodzina jest podstawową komórką społeczną" ;(, choćby patologiczna, gdzie się tłuką i nienawidzą, to zawsze wygra ona z wolnym związkiem gdzie króluje prawdziwa miłość i wzajemny szacunek... To tak jak z prawem i bezprawiem... często zwycięża u nas to drugie!!! -------- miłego dnia;) Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Cała Wyborcza 03.07.10, 12:20 Po pierwsze, niby jest "cisza" (głupia głupota, ale obowiązująca), mimo to agitacyjny artykuł GW wwala na pierwszą stronę. Po drugie: nie jest tak, że tylko "pary homoseksualne" nie mają wymienionych praw. Gdybym w tym momencie umarł, moja dziewczyna byłaby w dokładnie takiej samej sytuacji. Po trzecie: skoro bohater artykułu tak bał się o kwestie dziedziczenia, to czemu nie spisał testamentu? Po czwarte: zachowanie lekarzy jest skandalem. Ale czy z tego powodu należy tworzyć ustawę o związkach, czy może jednak wystarczyłoby rozporządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Cała Wyborcza 03.07.10, 12:26 otis_tarda napisał: > Po drugie: nie jest tak, że tylko "pary homoseksualne" nie mają wymienionych > praw. Gdybym w tym momencie umarł, moja dziewczyna byłaby w dokładnie takiej > samej sytuacji. Tyle, że ty ze swoją dziewczyną macie możliwość formalizacji związku - oni tej możliwości byli pozbawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
fune Re: Cała Wyborcza 04.07.10, 23:33 twierdzisz, ze oni po tych kilku miesiach wzieliby slub.... no ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell Większośc państw UE ma związki partnerskie 03.07.10, 12:31 Dlaczego Polska musi by na marginesie? Dobrze, ze nie jesteśmy Maltą. Tam katolicki taliban całkowice zakazał aborcji i rozwodów. Chcecie takiego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Re: Większośc państw UE ma związki partnerskie 03.07.10, 12:45 flawerwell napisał: > Dlaczego Polska musi by na marginesie? Bo większość polityków to tchórze, którzy boją się o. Rydzyka. Boją się panicznie, strach paraliżuje ich nawetwtedy, gdy mają odpowiadać na pytania związane tematem związków partnerskich w Polsce. Wtedy można się spodziewać odpowiedzi, że "rodzina katolicka to wielka wartość", "Polska jest krajem tolerancyjnym"" i tym podobne banialuki. Konkretnej odpowiedzi na to pytanie politycy nie udzielą (przynajmniej w większości). Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Re: Cała Wyborcza 03.07.10, 12:38 otis_tarda napisał: > Po pierwsze, niby jest "cisza" (głupia głupota, ale obowiązująca), mimo to > agitacyjny artykuł GW wwala na pierwszą stronę. > Co za bzdura. Co to ma do ciszy i do wyborów? Powtarzam - obaj nasi kandydaci okazali się tchórzami i zwiali od tematu związków partnerskich. Jeden powiedział, że małżeństwo [a nie było pytania o małżeństwo tylko o związki partnerskie!!!] może być tylko między mężczyzną a kobietą, bo tak jest w konstytucji, a drugi - że nie widzi na razie problemu i ze taka ustawa nie jest potrzebna. Obaj to sobie olali, zbagatelizowali, zatkali uszy , zamknęli oczy na problem... Odpowiedz Link Zgłoś
flawerwell Homoseksualizm to też MIŁOŚC, nie tylko seks! 03.07.10, 12:21 Dlaczego niektórzy nie widzą tego, że między osobami homoseksualnymi jest miłoś, że nie chca oni wcale swobody obyczajowej, ale stabilizacji i tak KONSERWATYWNYCH rzeczy jak związek, rodzina i wspólne zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
lili2006 Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:27 weekend bez opowieści homo w gazecie to weekend stracony Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:58 weekend wyborczy - ale ciiiiiiichooo! Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:31 Masakra. Brak słów po prostu. Bardzo współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Re: katolicki kraj i maryja zawsze dziewica 03.07.10, 12:37 teraz i jutro Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: katolicki kraj 03.07.10, 12:57 zasrany kraj, zasrany polaczkow, ktorzy maja zasrane prawo rzadzic w nim jak im sie podoba. I nie jest to twoj zasrany interes. Swiat zaprasza! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemdobry Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 12:42 Nieee no bieeeedny gej, zalegalizujmy im związki żeby nie było już nigdy więcej takiej tragedii - ja pierdziu - coza parszywa manipulacja się wyłania z kilku takich artykułów. Trzeba być trzeźwym Jak będą Wam się żalić że np Muzułmanie i terroryści w Polsce zostali -kopnięci -podrapani -zostali na lodzie -ktoś zrobił im świństwo to też będziecie chcieli zalegalizować ich pobyt i nadać prawa obywatelskie? Wkrótce się obudzicie z bombą w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Istoty zyjace-maja prawo zyc......... 03.07.10, 12:47 Bronimy delfiny, psy , tygrysy i koty.Dajmy wiec im zyc.Wiadomo ze nie beda mieli dzieci.Bo z tego nic nie wyjdzie.Po prostu, niemoeliwe.Dzisiaj mlodzi utrzymuja starszych.Taki krwioobiek.Dzis i wczoraj rodziny sobie pomagaly.Pozostaly dzieci i wnuki.Cykl zycia na ziemii.Kto wiec tym ludziom ma pomagac?.Potworzyc wiec stowarzynia by im pomoc.Jaka forma stowarzyszen?.Nie wiem.Wiec powtorze od poczatku.Bronimy delfiny, psy , tygrysy i koty.Dajmy wiec im zyc Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Re: Istoty zyjace-maja prawo zyc.,wajdzik też! 03.07.10, 12:57 Ubeku! Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell gdyby Wojtek byl dziewdzyna? 03.07.10, 12:49 Czy ta historia wygladalaby inaczej gdyby Wojtek byl dziewczyna? Oczywiscie, ze nie! Takie juz mamy prawo - na szczescie!!! - ze tylko osoby bliskie lub upowaznione maja prawo rzadac informacjii na temat naszych prywatnych spraw. Tylko osoby uprawnione moga po nas dziedziczyc...Hetroseksualna para w niesformalizowanym zwiazku potraktowana bylaby dokladnie tak samo. Jestem zwolennikiem legalizacjii homoseksualnych zwiazkow ale to moze jeszcze potrawac, a do tego czasu geje tak samo jak hetero maja obowiazek pomyslec o tym jak, w ramach obowiazujacego obecnie prawa, moga zabezpieczyc sie na rozne okolicznosci. Mam juz dosc tego biadolenia tylko w sytuacjii wyborow i dla politycznych celow! Czemu Mazowiecki, Miller, Cimoszewicz nie dali wam praw, ktorych rzdacie? Czemu obecny premier Tusk nie slyszy waszej krytyki? Jezeli tylko jeden facet i tylko jedna partia sa adresatem waszych rzadan - to musicie na niego glosowac! Wtedy wasze akcje beda z pewnoscia bardziej konsekwentne i szybciej osiagniecie swoj cel! Odpowiedz Link Zgłoś
askeladen Re: gdyby Wojtek byl dziewdzyna? 03.07.10, 16:19 Jak zaglosuja na TEGO faceta, to nie tylko "akcje beda z pewnoscia bardziej konsekwentne" ale prasa bedzie bardziej gejom przyjazna i telewizja bardziej zainteresowana, i politycy zyczliwsi a moze nawet jakas byla prezydentowa albo aktorka kwiatki przyniesie? Sukces maja jak w banku! Ale ON musi wygrac. Jak nie, to znow pies z kulawa noga o gejach wspominal nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ajryn Re: gdyby Wojtek byl dziewdzyna? 03.07.10, 16:41 askeladen napisał: prasa bedzie bardziej gejom przyjazna i > telewizja bardziej zainteresowana, i politycy zyczliwsi a moze nawet > jakas byla prezydentowa albo aktorka kwiatki przyniesie? Sukces maja > jak w banku! Acha, jak w banku. JUz widze jak Rysio Kalisz pociesza geja i ciaga go za wor Odpowiedz Link Zgłoś
winniepooh co za debil pisał ten artykuł 03.07.10, 12:51 - do dziedziczenia ustawowego (mieszkania, samochodu itd.) i zaliczenia partnera(ki) do I grupy spadkowej (partnerzy mogą dziedziczyć tylko na mocy testamentu, płacąc najwyższe podatki i podlegając tzw. zachówkowi krewnym zmarłego) po pierwsze nie zachÓwek a zachOwek po drugie prawo do zachowku może zostać odebrane tylko na podstawie wydziedziczenia po trzecie nie ma zakazu spisywania testamentów po czwarte można wykupić polisę na życie, co ułatwi zapłacenie podatku po piąte w testamencie można zapisać swoją wolę odnośie pochówku nie mam nic przeciwko gejom, ale niech sie najpierw nauczą korzystać z praw, które mają a potem narzekają. poza tym pytanie powinno dotyczyć nie tyle braku przywiejów podatkowych dot. dziedziczenia, co zasadności tychże dla niektórych, bo wobec fiskusa wszyscy powinni być równi, związki ze zmarłym nie powinny miec wpływu nawysokość płaconego podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
oriona1 Jeden z kandydatów podobno jest gejem i... 03.07.10, 12:55 nikomu to jak widać nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie... ma wielu zwolenników. To by znaczyło, że nie jest tak źle z tą naszą nietolerancją. Ciszy wyborczej nie złamałam, bo nie napisałam o którego chodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot podobno jest gejem i...-to nie znaczy to samo 04.07.10, 01:20 Zauważ, że w kazdym środowisku, społeczności są dobrzy i źli ludzie. Wśród Polaków w Polsce, na emigracji, śród gayów i hetero znajdziesz dobrych ludzi-serca, znajdziesz chamów i złodzieji, znajdziesz wspaniałych przyjaciół, albo ludzi nieciekawych. Tak już jest. To że ktoś miałby byc kandydatem bo jest gayem-obojętnie czy kryptogayem czy tylko homofobem udającym gaya a będącym nieudacznikiem wcale nie świadczy że ma być kandydatem na kucharza, piekarza czy na inne stanowisko. I nie świadczy też za tym by ktoś na dane stanowisko go wybierał bo jest lub jest podobno albo wcale nie jest tym albo kimś innym. Lepiej się zastanówcie co robicie, a zagłosować jeśli idziecie to zróbcie tak jak rodzili w kościele w Londynie przed pierwszą turą: nie kierujcie się cudzymi opiniami ani tym co wam ktoś mówi ale samodzielnie myślcie i kierujcie się swoim sumieniem. I uważam że to jest dobra rada:) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
maloa50 Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 13:03 Przeczytalam ta tragedie. I jeden watek mi sie nasuwa; POMIJAJAC NAKAZY I ZAKAZY pytam sie, gdzie jest wsrod nas tolerancja! Nie musimy sie ze wszystkimy sprawami ziemskimi zgadzac, ale ta jedyna wartosc powinna byc w kazdym czlowieku. Nie musimy kogos lubiec ale tolerujemy te osobe. W takim srodowisku jak szpital i inne,niestety nie znaja tego slowa, czy zapomniano jak go uzywac w szarosci dnia codziennego. Interesuje mnie jak przybedzie z wizyta do Polski pani <glowa Irlandii>,!!! Jakie beda przewitania i jak rozmowa bedzie przebiegala? Powiem krotko, to wlasnie bedzie TOLERANCJA... Pozdrawiam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Co robia organizacje gejowskie? 03.07.10, 13:04 Na razie sa rozbite i sklocone oraz malo skuteczne. Nie wystarczy byc grzecznym i ulozonym zgodnie z pragnieniem homofobow i zaszczutego spoleczenstwa, by wywalczyc sobie nalezne prawa. Dzialacze gejowscy zbyt potulnie wpisuja sie w obecny system polityczny. Racjonalne argumenty w zaden sposob nie sa w stanie przekonac religijnych fundamentalistow do racji ucisnionej mniejszosci. Rozmowa i tzw. dialog od dawna nic nie daja i sa zwyczajnym marnowaniem czasu. Trzeba siegnac po ostrzejsze metody. Pokoj spoleczny nie moze byc utrzymywany kosztem niezbywalnych praw pokaznej grupy ludzi. Sprytni wrogowie emancypacji gejow swiadomie dziela dyskryminowana spolecznosc, powtarzajac bez przerwy mgliste obietnice poprawy jej sytuacji. Ale ona jakos nie nadchodzi. O jednosci ruchu gejowskiego dzisiaj rowniez nie ma co marzyc. Widocznie nicnierobienie i wykrzykiwanie wytartych sloganow wystarczy, aby spokojnie utrzymac sie "przy korycie". Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 Re: Co robia organizacje gejowskie?Masz racje ! 03.07.10, 13:16 Trzeba ostro wziąc się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy No prawie się popłakałem. 03.07.10, 13:09 Szef pogotowia nie chciał obcej osobie opowiadać o wypadku. Cóż - to są konsekwencje bycia nie normą. Zdziwiony? Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto122 bycia nie normą ?????????naprawdetrzezwy? 03.07.10, 13:18 Normą gdzie?W katolandzie chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 03.07.10, 13:10 jest tylko jedno wyjscie - uciekac z katolandu do cywilizowango kraju gdzie nikt nikomu nie mowi ze jest tylko jedna wlasciwia droga zycia - katolycka. Ja popieram w 180% prawa par gejowskich do legalizacji zwiazku, dziedziczenia i posiadania dzieci jesli sa w stanie zapewnic im dobra opieke. I juz. No do tego samego do czego maja prawa heteroseksulane. I mam nadzieje ze kiedys to wszsytko bedzie mozliwe. Pora przestac czcze mzonki ze dziecko to moze tylko mamusia i tatus wychowac, a 2 mamusie albo 2 tatusiow to cos gorszego. Patologia nie zalezy od plci. Odpowiedz Link Zgłoś
fune Re: Niech spojrzy w oczy takiemu gejowi jak ja 04.07.10, 23:37 to co tu jeszcze robisz? droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś