Dodaj do ulubionych

Palikot: Odchodzę z Platformy

24.09.10, 19:31
ładnie mówi o katastrofie - w gruncie rzeczy to ONA otworzyła mu oczy, którymi ujrzał tę straszną rzecz.
Zatem, wszyscy polegli są jakby współodpowiedzialni za ten doniosły akt powstania zapowiedzi założenia NOWEJ PARTII.
Polska Staroświecka spadła na las i się rozbiła na amen. Z jej prochów, niby feniks powstaje Nowoczesna Polska.
Ble, ble, ble ...
Obserwuj wątek
    • szopad Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 19:31
      Jakas pozytecna opozycja powinna byc i ja nwet na Palikota zaglosuje jesli zalozy partie. To co robi kaczka, z tym stawianiem sobie pomnikow i zalatwianie sobie miejsca na wawelu i statusu bohatera narodowego jest zalosne i szkodliwe dla Polski. Palikot przynajmniej chce zmusic PO zeby zaczeli cos robic.
      • hanishl Re: Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 20:08
        szopad napisał:

> Jakas pozytecna opozycja powinna byc i ja nwet na Palikota zaglosuje jesli zalo
        > zy partie. To co robi kaczka, z tym stawianiem sobie pomnikow i zalatwianie sob
        > ie miejsca na wawelu i statusu bohatera narodowego jest zalosne i szkodliwe dla
        > Polski. Palikot przynajmniej chce zmusic PO zeby zaczeli cos robic.

Też uważam że Tusk to leń żeby nie powiedzieć ignorant . Musi mieć przeciwwagę bo idiocieje.
        • szopad Re: Palikot: Odchodzę z Platformy 25.09.10, 02:10
          Tu sie nie moge zgodzic. Tusk zdecydowal nie narazac barankow na terapie szokowa zeby kaczynski nie odzyskal wladzy. Problem polega tylko na tym ze wiekszosc waznych reform ktorych domagaja sie inteligentni ludzie nie ma poparcia spolecznego. Prawdopodobnie kiedy Palikot zaproponuje cos dalece wykraczajacego poza to co teraz sie wydaje "terapia szokowa" to zwiekszy poparcie spoleczne dla bardziej umiarkowanych zmian jakie proponuje platforma.

Problem polega tylko na tym, ilu w Polsce jest idiotow ktorzy nadal sa w stanie bez zenady glosowac na PiS i rujnowac Polske obecnoscia troglodytow w polityce. Ja, szlenca na czele mojego panstwa bym nie zdzierzyl, ale mysle ze Palikot ma racje i PiS juz nie ma szansy na wygranie jakichkolwiek wyborow dopoki rzadzi tam kaczka. A bedzie rzadzil najkrocej do wyborow 2011.
          • czernobyl2 Re: Palikot: Odchodzę z Platformy 27.09.10, 01:25
            Jak zawsze przy tego typu projektach, poparcia szuka sie u niewykształconych nastawionych roszczeniowo nygusów. oczywiście za każdym razem sposób myślenia jest ten sam. przelicytuję konkurencje w obietnicach CO i ILE będzie za darmo. ale niestety o głosy nie jest tak łatwo, ostatnio dowiedział sie o tym cudak Flotyn lub Foltyn. "gwiazda" biusnessu....

• trajkotek co jest szkodliwe dla Polski? 25.09.10, 16:34
        szkodliwa dla Polski to może być polityka energetyczna a nie pomniki lub miejsce pochówku - propaganda sprawia, że ludzie tracą dystans do spraw drugoplanowych i nie widzą problemów we właściwych proporcjach ... ale, po co myśleć?
    • durni Ciekawa fryzura. 24.09.10, 19:47
      .
      • chlapcok Re: Ciekawa fryzura. 24.09.10, 20:15
        A la Łaszcz... brak tylko kontusza.
    • bernard46 Powodzenia 24.09.10, 19:52
      i sukcesow
    • hk-47 Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 20:08
      "Przede wszystkim brakuje porządnej partii lewicowej" - powiedział Tadeusz Mazowiecki w wywiadzie dla Dziennika Polska. A zatem do dzieła, Panie Januszu.
      • hk-47 Re: Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 20:34
        Błąd w cytacie. Powinno być "....poważnej partii lewicowej".
    • antobojar Odchodzę z Platformy.... to ja za Palikotem... 24.09.10, 20:23
      Juz się wpisałem na listę uczestników w Kongresie RPP Nowoczesna Polska... 02.10.2010.
      Jeżeli ktoś robi okłady na kościelną gangrenę zamiast amputacji, musi się liczyć z tym że straci poparcie wielu ludzi, którzy woleliby widzieć te 11-12 mld złotych, corocznie pompowanych do KRK, raczej zasilajacych szkoły i szpitale...
      Tusk, którego ceniłem i lubiłem, coraz bardziej przypomina mi Tony'ego Blaira... który był uwielbiany, a skończył jako zdrajca swojej partii, narodu i idei. Do tego doprowadziła przyjaźń przywódcy Partii Pracy z G.W. Bush'em... hhehehe..
      Nie da się panie premierze, jednocześnie zjeść ciastka i zachować go...
      • ubiquitousghost88 Bo obaj są politykami typu pudel 24.09.10, 21:54
        antobojar napisał:

> Tusk, którego ceniłem i lubiłem, coraz bardziej przypomina mi Tony'ego Blaira..
        > . który był uwielbiany, a skończył jako zdrajca swojej partii, narodu i idei. D
        > o tego doprowadziła przyjaźń przywódcy Partii Pracy z G.W. Bush'em... hhehehe..
        > Nie da się panie premierze, jednocześnie zjeść ciastka i zachować go...
      • wiesiekwiesiek11 Re: Odchodzę z Platformy.... to ja za Palikotem. 26.09.10, 10:01
        antobojar napisał:

> Juz się wpisałem na listę uczestników w Kongresie RPP Nowoczesna Polska... 02.1
        > 0.2010.
        > Jeżeli ktoś robi okłady na kościelną gangrenę zamiast amputacji, musi się liczy
        > ć z tym że straci poparcie wielu ludzi, którzy woleliby widzieć te 11-12 mld zł
        > otych, corocznie pompowanych do KRK, raczej zasilajacych szkoły i szpitale...
        >
        > Tusk, którego ceniłem i lubiłem, coraz bardziej przypomina mi Tony'ego Blaira..
        > . który był uwielbiany, a skończył jako zdrajca swojej partii, narodu i idei. D
        > o tego doprowadziła przyjaźń przywódcy Partii Pracy z G.W. Bush'em... hhehehe..
        > Nie da się panie premierze, jednocześnie zjeść ciastka i zachować go...
    • aga125.0 Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 20:38
      Logo tej nowej partii powinno nawiązywać do ksztaltu pewnej części ciała ...
      • m1r4640 Re: Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 21:32
        a ty ciagle o tym myslisz, pewnie masz jakies braki !
    • henryk-sikora Palikot jest bez szans, nie przeskoczy 5% 24.09.10, 20:45
      Palikot jest bez szans, nie przeskoczy 5% w wyborach parlamentarnych. Wyborcy stabilizują scenę polityczną. Z wyborów na wybory systematycznie ubywa partii w parlamencie i bardzo dobrze. Naljepiej aby doszło do dwu partyjnego systemu, aby była klarowna odpowiedzialność i konkretne rządzenie, a nie zgniłe kompromisy koalicyjne, które tylko psują stanowione prawo.
      • szopad Re: Palikot jest bez szans, nie przeskoczy 5% 25.09.10, 02:24
        Mysle, ze dopoki pisem kieruje kaczynski nie ma w Polsce szans na normalna opozycje. Jesli jakakolwiek nowa partia ma szanse to wlasnie ta Palikota. W koncu lepiej to niz SLD pod napiealskim.
        • 1zorro-bis Mysle, ze ma duze szanse! 25.09.10, 08:18
          i "przeskoczy" te 5 %....
          • czernobyl2 Re: Mysle, ze ma duze szanse! 27.09.10, 01:13
            ta partia, nie ma żadnych, najmniejszych szans. chłopina, utracił kontakt z rzeczywistością. teraz wyda kilka baniek na spoty w tv, radio. i tyle. spokojnie można założyć ze oglądamy finał przygody Pana Palikota z Polityką...
      • drupal Re: Palikot jest bez szans, nie przeskoczy 5% 28.09.10, 12:23
        masz rację, system się stabilizuje do dwublokowego czy dwupartyjnego i to właśnie jest szansa Palikota.
        Z jednej strony PO, PSL i PiS to partie konserwatywne, z drugiej brak jakiejkolwiek partii liberalnej, ani gospodarczo ani w kwestiach społecznych. SLD się wykłada raz za razem.
        Dlatego jeśli wyklaruje się system dwupartyjny (raczej w opozycji konserwatyzm-liberalizm niż lewica-prawica, bo obecne partie w parlamencie wszystkie są lewicowe) to Palikot ma szansę zostać reprezentantem grupy liberalnej. I nie ma tu praktycznie żadnej konkurencji, więc dobicie do nawet 50% w ciągu jakichś 10 lat jest całkiem realne.
        Na początek może dostać 5-7% i to mu wystarczy.
    • krawatok były prymas Henryk Muszyński - "gębą" KK ? 24.09.10, 21:05
      po 10 kwietnia zobaczyłem bezwzględną i apodyktyczną
      twarz kierownictwa "katolickiego" mojej Ojczyzny.

Gdzie jest Kościół Powszechny ?

Panowie z Episkopatu muszą być oceniani bez
      taryfy ulgowej?

Michalik jako szef Episkopatu nie wiedział,że
      duchowni okradyją Państwo Polskie ?

Panie Januszu

pzdr
    • ubiquitousghost88 No i doczekali się Polacy... Nowoczesnej Polski... 24.09.10, 21:24
      • ubiquitousghost88 ...z mordą Palikota... 24.09.10, 21:26
    • ubiquitousghost88 ...który "chciałby" z gów.na mydło zrobić... 24.09.10, 21:27
    • m1r4640 Palikot: Odchodzę z Platformy 24.09.10, 21:29
      brawo Panie Januszu ma Pan moje poparcie i glos!
    • cumentator Taliban moze zostac zatrzymany 24.09.10, 22:10
      jesli Nowoczesna Polska uzyska solidne poparcie. To jest krytyczna sprawa: przekrety w komisji majatkowej doprowadzily do stworzenia kolosalnego imperium finansowego a skrajny fanatyzm wyszedl na ulice. Polaczenie tych dwoch sil to droga to rewolucji teokratycznej i pelnej talibanizacji. Palikot to dostrzegl w pore i jest jeszcze szansa na powstrzymanie tego pochodu. Wielki szacun dla Palikota!
    • excrement Nowoczesna Polska - jest już taki twór 24.09.10, 22:28
      www.nowoczesnapolska.org.pl/

Palikot w swej nowoczesności nie sięgnął nawet do wyszukiwarki.
    • y.o.s.t LOL, darmowe kondomy - jeden 24.09.10, 23:07
      z trzech głównych postulatów tej partii. Przynajmniej wiemy w jaki elektorat pan poseł swoim fallusem (lateksowym) celuje, a mianowicie biedoty, której szkoda na gumkę i woli na jabola. I wiemy, że ta "nowoczesna Polska" ma być oberkondomiarzem. Śmichu będzie co niemiara.

Na marginesie: kiedy te platfusy przyssane ze wszystkich stron do koryta i zaciągające gigantyczne długi, zrozumieją, że nie ma nic za darmo? Toż co bardziej rozgarnięty dzieciak wie, że za darmo umarło! Tuska i jego "gdańskich liberałów" (hłe, hłe) tego nie uczono?
      • cumentator Tego nie da sie zachlapac 25.09.10, 09:52
        y.o.s.t napisał:

> z trzech głównych postulatów tej partii. Przynajmniej wiemy w jaki elektorat pa
        > n poseł swoim fallusem (lateksowym) celuje, a mianowicie biedoty, której szkoda
        > na gumkę i woli na jabola. I wiemy, że ta "nowoczesna Polska" ma być oberkondo
        > miarzem. Śmichu będzie co niemiara.

Nie zachlapiesz problemu sprowadzaniem go do gumy. W tej sprawie
        bedzie poparcie milionow kobiet ktore musza placic za tabletki.

> Na marginesie: kiedy te platfusy przyssane ze wszystkich stron do koryta i zaci
        > ągające gigantyczne długi, zrozumieją, że nie ma nic za darmo? Toż co bardziej
        > rozgarnięty dzieciak wie, że za darmo umarło! Tuska i jego "gdańskich liberałów
        > " (hłe, hłe) tego nie uczono?

Spoko, przesunie sie srodki z subsydiowania kosciola na cele uzyteczne.

• sewa1 Pani Kublik działa mi na nerwy 25.09.10, 08:26
      Zadaje dobre pytania ale co chwila wchodzi w słowo.
    • jar-ry Palikot: Odchodzę z Platformy 25.09.10, 10:09
      20 30 mln majatku w czasach tzw. transformacji zrobionego na gorzale w Biłgoraju.
      I pan zakłada lewicową partię?
      Pod kopalniami będzie Pan rozdawał "jabłole" zamiast jabłuszek?
      A przeciwnicy polityczni to będą bezczynnie patrzeć?
      Od razu wrócą do mediów sprawy finnansowania kampanii (tych studentów wpłacajacych),
      oskarżenia Pana byłej żony o transfer majątku, finansowanie dzieł wydawniczych Pana Tuska jak nie był jeszcze premierem a pewnie "fachowcy" znajda jeszcze coś...
      Czarno widzę tą Nowoczesną Polskę.
      Ale nie moja to forsa i nie mój cyrk.
      Nie dostanie Pan mojego głosu (jednego).
      Życzę mimo tego powodzenia.

• trajkotek Palikot: Odchodzę z Platformy 25.09.10, 16:28
      jak to mówią moi przyjaciele marynarze: tonący okręt szczury opuszczają pierwsze!
      to ja się pytam: co to ma wspólnego z tą sytuacją?
      odpowiadają: nie rozumiesz?

Tylko Palykot, tylko ON!
    • palikottodno Skład prezydium partii palikota: 25.09.10, 17:21
      biedroń, alicja tysiąc, senyszyn, środa. To "nowocześni" Polacy i przyszli ministrowie. Mroczna wizja, na szczęście nigdy się nie ziści.
    • zwirekiwigura ma mój głos 25.09.10, 19:35
      Palikot ma mój głos. I, co więcej, po raz pierwszy w życiu mam ochotę zapisać się do jakiejś partii.
      • tojoo Re: ma mój głos 26.09.10, 12:19
        Ląduj dziadu!
    • 2reserved Palikot jest gejem 25.09.10, 22:05
      on wyglada mi na geja nie mam nic przeciwko temu ale jego ubiory ,fryzurki samo za siebie mowia ,pozatym mowil ze ma znajomych gejiw wiec nie wierze ze nie spal z facetem.
      • liberus Re: Palikot jest gejem 26.09.10, 11:33
        Nawet jesli, to co???
        • trajkotek Re: Palikot jest gejem 26.09.10, 22:25
          właśnie: to co?
    • fajny.chipcio Palikot: Odchodzę z Platformy 26.09.10, 21:08
      Będzie kolejna partia dla której najważniejsze będą tematy zastępcze w stylu : Krzyż, Aborcja itp. Po co zajmować się gospodarką , przecież to sprawy trudne i niepopularne. Jest to smutne , że Polacy zasłużyli sobie na tak marnych polityków. Przez brak reform nie tworzy się w Polsce miejsc pracy bo pracodawcy przez zbyt duże obciążenia składkowe , podatkowe po prostu nie chcą zatrudniać. Ci młodzi przedsiębiorczy, którzy mogli by pracować na gospodarkę kraju podwyższają wzrost gospodarczy Wlk. Brytanii i nie mają zamiar wracać widząc, że większość rodaków w kraju dziaduje....tak dziaduje, bo jak inaczej nazwać walkę o przetrwanie. Po straszy PiSem. Pis wyzywa PO a ciekawe kogo bardziej będzie wyzywał Palikot...
    • trajkotek Odchodzę 26.09.10, 21:23
      - trochę to romantyczne, ostrzegam: JAK PRZYJACIELE
    • leszyce Palikot > Politykujący Inaczej 28.09.10, 21:36
      Poseł Palikot - to facet,
      politykujący inaczej.
      Ekscentryk, ciut POrąbany,
      przez niektórych lubiany,
      ale, za niewyparzony język,
      wrogów, ma chyba więcej.
      Do sejmu, przynosił gadżety;
      świński ryj, wibrofiut i pistolety.
      Pierwsze, że to twarz opozycji,
      drugie, atrybuty CBA-policji.
      A język swój, jak wywali?
      To.. byk, lepszym się nie pochwali.
      Czy, jego partyjni partnerzy,
      osądzą go, za te numery,
      czy obawiając się krytyki, formy,
      zepchną go z tej Platformy?
      (Inowrocław)
    • jar-ry Palikot: Odchodzę z Platformy 29.09.10, 14:44
      Przepraszam ale dzisiaj jest 29 wrzesień.
      Czy Pan już odszedł czy jeszcze stoi Pan(u) w rozkroku?
      No czekam ja Jar-ry, tylko niestety ja.
      A może jeszcze ktoś?,
      Bo wydaje mi sie że Pan Premier Tusk już ma to wszystko w ......
      Odejdź Pan albo się zwyczajnie odpie...
      Poszedł won do Biłgoraja.
      Sprzedawaj swoje bełty i nie wyłaź.
      Powiatowa gwiazda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka