Dodaj do ulubionych

Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a...

25.10.10, 13:49
Swiete slowa p. Palikot, tylko z ta poprawka ze ten chory czlowiek nigdy nie byl politykiem
a zawsze chorym, zawistnym i blazenskim nadwornym karlem.
Obserwuj wątek
    • panda32 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 13:52
      Gdy zginął człowiek pisu, wołają "nie zabijajcie nas" oraz że język agresji (platformy) doprowadził do mordu. Gdyby zginął ktoś z platformy, wołaliby: A widzicie, macie co chcieliście, ludzie was nienawidzą. Jesteśmy z góry przegrani, my- mieszkańcy Polski. Kaczyński będzie biegał po lesie z płonącą pochodnią, póki żyje i nic ani nikt go nie powstrzyma. A grono klakierów pisowskich plus ich wyborcy- ludzie, którym nie powiodło się w życiu, będą rozdmuchiwać płomień. Biedny nasz kraj.
      • podhajce Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 25.10.10, 17:14
        panda32 napisała:
        Masz całkowitą rację. PIS jak zwykle kreuje się na męczennika. Taka jego uroda,niestety.
        > Gdy zginął człowiek pisu, wołają "nie zabijajcie nas" oraz że język agresji (pl
        > atformy) doprowadził do mordu. Gdyby zginął ktoś z platformy, wołaliby: A widzi
        > cie, macie co chcieliście, ludzie was nienawidzą. Jesteśmy z góry przegrani, my
        > - mieszkańcy Polski. Kaczyński będzie biegał po lesie z płonącą pochodnią, póki
        > żyje i nic ani nikt go nie powstrzyma. A grono klakierów pisowskich plus ich w
        > yborcy- ludzie, którym nie powiodło się w życiu, będą rozdmuchiwać płomień. Bie
        > dny nasz kraj.
    • trajkotek Palikot: zawsze przytomny 25.10.10, 13:57
      jestem perwien że Palikot miałby inne komentarze, gdyby jakiś szaleniec (skąd wiadomo ze to szaleniec?) zabił lub zranił ktosia z PO, o ho ho

• oryginalnystahustah Re: Palikot: zawsze przytomny 25.10.10, 14:38
        Rozumiem, czego chce Kaczyński. Rozumiem także, czego chce Palikot. Różnica między nimi - WOLNOŚĆ. Pierwszy jest królem umysłów zamkniętych w ramy obyczajów, starych, skostniałych zasad, konserwatywnych, patriarchalnych poglądów nie akceptujących jakichkolwiek zmian obalających ten stan rzeczy. Palikot z kolei włada wolnymi umysłami, samemu posiadając takowy. To, co wyborcy PiSu uważają za "szaleństwo" Palikota, to po prostu WOLNOŚĆ. Dla nich wolność to szaleństwo, bo szaleństwem dla nich jest odcięcie swoich sznurków i samodzielność myślenia i analizowania rzeczywistości. Kaczyński walczy jak może, bo czuje (nawet jeśli nie jest w stanie tego zrozumieć), że Polacy chcą być WOLNI, a jego światopogląd nie ogarnia takiego stanu umysłu.

Tylko tego nam potrzeba - WOLNOŚCI! A zaraz po tym poważnych, uczciwych reform...
        WOLNE media - zasłużcie w końcu na wasze imię..
        • czarnowidz61 Re: Palikot: zawsze przytomny 25.10.10, 19:35
          do oryginalnystahustah
          Poruszyłeś bardzo ważną sprawę. Obawiam się jednak, że nie rozumiesz do końca istoty problemu. Odzyskanie przez społeczeństwo polskie wolności nie zmieniło w czarodziejski sposób sposobu myślenia rodaków. Musisz pamiętać, że pokolenia wychowane w PRL-u, w większości przyjęło zasady hierarchii wartości preferowane przez ustrój totalitarny. "Wychowywał" on nowego socjalistycznego człowieka (homo sovieticus), którego cały wysiłek intelektualny skierowany był na zdobywanie dóbr materialnych i awans społeczny. Nie miało żadnego moralnego znaczenia w jaki sposób te dobra zostaną zdobyte: czy przez korupcję urzędnika, czy układy z kierownikiem sklepu mięsnego, czy podpisaniem współpracy z tajnymi służbami. Towar się nie kupowało tylko załatwiało. Innego sposobu nie było. Takie postawy moralne wyostrzone skrajnie trudnymi warunkami egzystencji znajdziesz czytając wspomnienia z rosyjskich łagrów i hitlerowskich obozów koncentracyjnych. Tam upodlenie człowieka doprowadzano do perfekcji. Jeżeli nie chciał się temu poddać najczęściej ginął. Oczywiście, żyli w tym czasie ludzie, którzy sprzeciwiali się takiemu "zniewalaniu umysłu".
          Nie zrobili kariery zawodowej, nie byli politykami PZPR-u. Ci którzy głośno mówili o wartościach "Bóg, Honor, Ojczyzna" stawali się samoistnymi wrogami ustroju. Oni dali początek Twojej Wolności. Tragedią polskich przemian jest to, że społeczeństwo do dzisiaj homo sovieticusa uważa, za normalnego człowieka i oddaje mu władzę. Powodzenia.
          • ak21_1999 Re: Palikot: zawsze przytomny 25.10.10, 21:10
            nie bardzo rozumiem co "Bóg, Honor, Ojczyzna" ma wspolnego z wolnoscia; "Tragedią polskich przemian jest to, że społeczeństwo do dzisiaj" uwaza ze walka o honor, boga i ojczyzne byla walka o wolnosc. troche nie na temat ale powinnismy sobie chyba uswiadomic ze wolnosc to mozliwosc wyboru wiary, kraju w ktorym mieszkamy i rowniez mozliwosc bycia "porzadnym" czlowiekiem.

• kurelski Re: Palikot: zawsze przytomny 25.10.10, 20:16
        Palikot - bez PO ale blogoslawiony przez GW bredzi na nutke calej Michnikowszczyzny platnej z kieszeni TUSKA, DUPOWATEGO i kazdego polako -ruska.
    • czesio48 Wart 25.10.10, 14:05
      Palikot wyborczej
      a wyborcza Palikota
    • ajakzupa oto słowo miłości 25.10.10, 14:06
      Oto słowo Miłości!

Kaczyński jest chory umysłowo. Kaczyńskiego trzeba leczyć. Ja - Palikot - jestem zdrowy na umyśle. Ja tak o sobie samym zaświadczam. Ja nie muszę się leczyć.

Oto słowo Miłości. Palikotowi niech będą dzięki.
      • sclavus Re: oto słowo miłości 25.10.10, 14:15
        ... był przedstawił odpowiednie zaświadczenia o swoim zdrowiu... Palikot
        A ten, który Poleciał i Spadł - nie!
        Jego brat - też nie!
        • ajakzupa Re: oto słowo miłości 25.10.10, 14:55
          O, widzę, że czepiasz się trupów, że trupom dopierniczasz. Cóż, kopanie nieboszczyków, którzy sami się nie obronią, no, bo jak, to czyn godzien kultury Polaka.
          • wppa Zgroza 25.10.10, 15:29

Niestety to coś co przypomina człowieka nie jest Polakiem .
            • ajakzupa Re: Zgroza 25.10.10, 17:47
              Dobrze, że ty jesteś Polakiem i dobrze, że nie tylko przypominasz człowieka, ale sam jesteś człowiekiem. Przepraszam, nie człowiekiem, a Człowiekiem.

Ps. Otóż to, wystarczy kogoś nazwać np. polską świnią (jak to czynili Niemcy), aby zabijać bez oporów moralnych nawet dzieci. Wystarczy nazwać kogoś wilkiem, jak to uczynił Palikot? Tak, wystarczy?

Ps. 2. Mnie trudno nazwać człowiekiem, bo przypominam wszystko, tylko nie człowieka. Czy już zastrzelisz mnie, wypatroszysz... No, masz jakieś opory moralne?
          • ar.co Re: oto słowo miłości 25.10.10, 16:36
            Zakazać wszystkich książek, których autorzy źle piszą o Hitlerze i Stalinie! Przecież biedni nieboszczycy sami się nie obronią...
            • ajakzupa Re: oto słowo miłości 25.10.10, 17:42
              Jeszcze nawet rok nie minął od jego śmierci, jeszcze najbliżsi są w żałobie, ale co to znaczy, nic, nic, nic...

Hitler i Stalin? Fakt, jeszcze trwa żałoba po ich śmierci, więc - rzeczywiście - nie wolno ich tykać.
      • erte2 Re: oto słowo miłości 25.10.10, 14:17
        Widzisz @dejakdupo - to rzeczywiście nie są słowa miłości. To są słowa PRAWDY. To są sówa które każdy rozsądny człowiek mógłby z czysty sumieniem wypowiedzieć, ale jeden Palikot po prostu to mówi. Bo Jarosław Kaczyński rzeczywiście wymaga skueczniejszej kuracji, - być może w zakładzie zamkniętym, gdyż w stanie w jakim jest zagraża i otoczeniu, i sobie. Okazuje się że nie ma tak skutecznych i tak silnych proszków które by powstrzymały rozwój choroby prezesa - ale dużo gorsze jest to że jest ona zarażłiwa. Ty jesteś tego najlepszym przykładem.
        • ajakzupa Re: oto słowo miłości 25.10.10, 14:53
          Najpierw dziękuję ci, erte2, za to, że mój nick "ajakzupa" zamieniłeś na "ajakdupa"!

Dziękuję, bo jesteś wobec mnie wyjątkowo łagodny. Mogłeś przecież napisać "ajakobesranadupamamuta".

Wybacz, że ja twojego nicka nie tknę. Cóż, reprezentuję inny poziom niż ty. Oczywiście, ja jestem na o wiele niższym poziomie rozwoju.

Palikot i słowo PRAWDY. Zapewne objawionej PRAWDY, chyba że Palikot ma stosowne kwalifikacje do orzekania o stanie czyichś umysłów.

To, czego jestem przykładem, nie ma znaczenia. Istotne jest to, że ty jesteś przykładem Najwyższej Kultury, Najwyższej Inteligencji, Najwyższych Wartości.

Ps. Skoro Kaczyński wymaga kuracji w zakładzie zamkniętym (na pewno Palikot wyda odpowiednie orzeczenie), to czemu nie mkniesz do Prokuratury? Czemu Państwo Polskie, Tusk, Komorowski i wszyscy święci są bezczynni? No, do roboty!
        • wppa swój swego zawsze pozna 25.10.10, 15:35
          Jesteś lekarzem debilu , doradź swojemu paligłupowi żeby nie chlał w miejscu publicznym i nie paradował ze sztucznym penisem.
          • ar.co Re: swój swego zawsze pozna 25.10.10, 16:37
            Lepiej paradować ze sztucznym, niż być prawdziwym.
            • wppa ar nie marnuj czasu tylko paraduj 25.10.10, 19:35
              No to paraduj ze sztucznym penisem , i jak myślisz co pomyślą o tobie znajomi sąsiedzi rodzina ..
              Pomyślą i powiedzą jak to mądry człowieka tego ar , iloraz inteligenci powyżej normy [ to jest twój tok myślenia]
      • antropoid Re: oto słowo miłości 25.10.10, 19:53
        ajakzupa napisał:

> Oto słowo Miłości!
        > Kaczyński jest chory umysłowo. Kaczyńskiego trzeba leczyć.
        -------------------
        Według ciebie wygląda na zdrowego?
        • ajakzupa Re: oto słowo miłości 25.10.10, 20:23
          Według mnie wygląda na takiego samego, jak i Palikot czy Tusk...
          • antropoid Re: oto słowo miłości 25.10.10, 20:50
            ajakzupa napisał:

> Według mnie wygląda na takiego samego, jak i Palikot czy Tusk...
            ---------------
            Najwyraźniej masz zaburzenia percepcji.
    • urni Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 14:07
      Całkowicie się zgadzam z P. palikotem Tylko czy są chorzy też w redakcjach- wysyłają reporterów - jako stałych respondentó od półroku pod PALAC prezydencki- a gdzie temat,ze nie mamy znowu wyboru- ,że listy przy WYBORACH LOKALNYCH I DO SEJMU kandydatów to te same osoby od lat!!! Jak się ich pozbyć? tworzyć nowe partie? czy to kadencje dożywotnie- dla tych pierwszych na listach!!!! kiedy zmiany ordynacji, kiedy reforma finansó publicznych!!!
      90% narodu wiżae koniec z końcem albo jest niedoleczona, niedożywiona i bez oszczędności!!! A tu walka o wyższe DIETY! Niech zyją za średnia krajową!!
      Niech zmienią przepisy do aktualizacji opłat za użytkowanie wieczyste3- bo to ABSURD- ułamek działki więcej wart niz mieszkanie ???? CChyba trzeba to podac do Trybunału w Strasburgu= pomyliło się im z leashold... Czy kandydaci na radnych, lub posłów mieszkają tam ską są wybierani??? P. Pitera w Płocku ? Kto z nich sie wyprowadza i mieszka w hotelu poselskim? TO PARODIA I NADUŻYCIE FINANSÓW PUBLICZNYCH!!! A ta strawa dziennikarzy dawana nam co się działo godzinę temu na Krakowskim/ Już takie ograniczenie umysłowe i tej sekty?
    • khnc55 polowanie na czarownice trudno powstrzymać 25.10.10, 14:08
      niestety obawiam się, że do opinii publicznej, która dała się wciągnąć w polowanie na "czarownice" przez Prezesa JK i jemu podobnych, nic nie dotrze. Czy do inkwizytorów tzw. 'świętej' inkwizycji coś docierało? - nie.
      Skrajna prawica jest równie przerażająca jak komunizm.
      • mch-wie Re: polowanie na czarownice trudno powstrzymać 25.10.10, 14:36
        khnc55 napisała:

> niestety obawiam się, że do opinii publicznej, która dała się wciągnąć w polowa
        > nie na "czarownice" przez Prezesa JK i jemu podobnych, nic nie dotrze. Czy do i
        > nkwizytorów tzw. 'świętej' inkwizycji coś docierało? - nie.
        > Skrajna prawica jest równie przerażająca jak komunizm.

Zanim zaczniesz krytykowac komunizm - poczytaj Marxa. Typowo polskie, paplac zamiast
        sie poinformowac. Jeszcze nigdzie na swiecie nie bylo /i chyba dlugo nie bedzie/, panstwa
        komunistyznego. Masz na mysli tzw. realny socjalizm - a to sa dyktatury -> Chiny, Korea Polnocna. W Polsce istnieje problem w zrozumieniu slowa demokracja, mentalnoscia bardziej
        przypominamy sredniowiecze niz XXI wiek, a na polu spoleczno - politycznym anarchie.
        O Panu Palikocie mozna miec rozne zdanie, ale jedno pewne - Polakom potrzebna jest
        solidna terapia wstrzasowa.
      • mona517 Re: polowanie na czarownice trudno powstrzymać 25.10.10, 14:52
        Komunizm to mały pikuś w stosunku do dzisiejszej sytuacij.Pomyśl sobie kto za komunistów tyle zarabiał poseł był na etacie w swoim zakładzie pracy i taką pensie dostawał najwyzej miał darmowy przejazd do Warszawy jak jechał na posiedzenie sejmu. Dzisiaj mają pensie sam dobrze wiesz i jeszcze im mało a przywilejów to juz się nie mówi. Taki złodziej Kurski ochrone wielka osobistość Kaczyński uważa się za Boga no i inne sprawy można by pisać do rana.
        • ar.co Re: polowanie na czarownice trudno powstrzymać 25.10.10, 16:39
          Ale trzeba przyznać, że widok Kurskiego robiącego w spodnie ze strachu - był wart tych pieniędzy, które pójdą na ochronę. Dobrze, że pokazali tylko jego górną połówkę...
      • kurelski Re: polowanie na czarownice trudno powstrzymać 25.10.10, 20:21
        khnc55 napisała:

> niestety obawiam się, że do opinii publicznej, która dała się wciągnąć w polowa
        > nie na "czarownice" przez Prezesa JK i jemu podobnych, nic nie dotrze. Czy do i
        > nkwizytorów tzw. 'świętej' inkwizycji coś docierało? - nie.
        > Skrajna prawica jest równie przerażająca jak komunizm.
        Palikot -kretyn i opinie tez kretynskie - za cos go chyba wywalono z PO - ale nikt go z gadzinowki -GW nie wywalil bo to wartosciowy do przekretow balwan.
    • sclavus I ma... 25.10.10, 14:12
      stuprocentową rację, Palikot ten...
      Ale on już ma kasę(!) a media ciągle jej potrzebują i dlatego, będą mnożyć nagłaśnianie każdego pierda Kaczyńskiego (czy jakiegokolwiek innego oszołoma), żeby do tej kasy sięgnąć..
      Dwa są, grzechy główne w polskiej polityce generalnie i polityce medialnej: wszystko jest sensacją i wszystko (no, prawie) jest tajne! - I stąd kłopoty... ;)
    • art.usa Palikot: w końcu się ruszył i powiedział coś mądrego 25.10.10, 14:35
      Jeżeli chcesz w polityce triumfować,
      musisz reagować niby zadziora, i nazwać chorobę kaczą po imieniu.
    • wrd6611 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 14:38
      Ile trzeba zebrac podpisow zeby J . Kaczynskiego wyslac do sanatorium? Czy jest mozliwa poprawa?
    • wiktor.kramer Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 14:42
      Jestem - za.

Pozdro.
    • piotrek5018 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 15:00
      Pan Palikot, to on robi największą błazenadę z polityki i polityków, jeżeli używa słów i sformułowań mówiących o złym stanie psychicznym, to ja bym się zastanowił, czy to jemu nie są potrzebne badania psychiatryczne. Najwyższy czas wrócić do normalności i wszystkich, których pan Palikot obraził, powinien bardzo serdecznie i gorąco przeprosić dając pełne zadośćuczynienie.
      • oryginalnystahustah Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 25.10.10, 15:12
        wkleję to, co napisałem wcześniej:

Rozumiem, czego chce Kaczyński. Rozumiem także, czego chce Palikot. Różnica między nimi - WOLNOŚĆ. Pierwszy jest królem umysłów zamkniętych w ramy obyczajów, starych, skostniałych zasad, konserwatywnych, patriarchalnych poglądów nie akceptujących jakichkolwiek zmian obalających ten stan rzeczy. Palikot z kolei włada wolnymi umysłami, samemu posiadając takowy. To, co wyborcy PiSu uważają za "szaleństwo" Palikota, to po prostu WOLNOŚĆ. Dla nich wolność to szaleństwo, bo szaleństwem dla nich jest odcięcie swoich sznurków i samodzielność myślenia i analizowania rzeczywistości. Kaczyński walczy jak może, bo czuje (nawet jeśli nie jest w stanie tego zrozumieć), że Polacy chcą być WOLNI, a jego światopogląd nie ogarnia takiego stanu umysłu.

Tylko tego nam potrzeba - WOLNOŚCI! A zaraz po tym poważnych, uczciwych reform...
        WOLNE media - zasłużcie w końcu na wasze imię..
    • slawekpl Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 15:07
      "To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a nie polityczne" -
    • wppa Wolnośc słowa 25.10.10, 15:25
      Precz z Żydami , oni maja na sumieniu śmierć wielu Polaków
      • ajakzupa Re: Wolnośc słowa 25.10.10, 15:34
        Precz z Polakami! Oni mają na sumieniu śmierć tysięcy niewinnych Polaków.
        • wppa do ajakzupa 25.10.10, 16:08
          Polacy są u siebie jak ci wiadomo .Przekręcacie swoje nazwiska i udajecie że los Polski jest dla was ważny.
          A tyle co wiem to dużo Polaków ratowało życie Żydom w czasie wojny, a nie na odwrót .
          • ajakzupa Re: do ajakzupa 25.10.10, 17:50
            Jasne, Polak Polaka może zabijać, bo u siebie!

Jeśli chodzi o mnie, jestem koreańskim Eskimosem skrzyżowanym z afrykańską Wietnamką, która z kolei pochodzi od indiańskiego Murzyna urodzonego przez norweskiego Pigmeja.
            • wppa Człowiek człowieka nie ma prawa zabijać 25.10.10, 19:47
              Jeśli jesteś taką krzyżówką to znajdź swoje miejsce na ziemi i broń bo to będzie twoja ojczyzna którą wybrałeś[a]
              • ajakzupa Re: Człowiek człowieka nie ma prawa zabijać 25.10.10, 20:25
                Moją ojczyzną jest Polska, to nie ja ją wybrałem, lecz ona mnie i dlatego czuję się przez nią wyróżniony.

Jednak nie zamierzam się bronić przed Polakami, są u siebie, więc im wolno...
    • minipolak Palikot ma racje 25.10.10, 15:33
      ze to są stany psychiczne Kaczyńskiego,
      a dokladniej to sa jego stany paranoidalne.
      Ten nikczemny mizantrop powinien byc leczony.
      • kurelski Re: Palikot ma racje 25.10.10, 20:24
        minipolak napisał:

> ze to są stany psychiczne Kaczyńskiego,
        > a dokladniej to sa jego stany paranoidalne.
        > Ten nikczemny mizantrop powinien byc leczony.
        A lekarzem bedzie najwiekszy duren PRL Palikot i GW (informacja obiektywna UTUSKOWIONA)
    • seawolf2 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 16:15
      Komorowski- wspólnik Kaczyńskiego, ZDEMASKOWANY!!!
      Czytam, czytam Beylina w Wyborczej i za cholerę nie moge zrozumiec, o co mu chodzi. To juz wolę Kuczyńskiego, czy Wołka, ich teksty sa proste, jak konstrukcja cepa. PiS jest jak KPP, albo NSDAP, co tam kto woli, Jarosław, to Gomułka, albo Hitler, też co tam komu bardziej akurat w danej chwili pasuje, pisowcy to faszyści maszerujący po mieście z pochodniami, znakami szczególnymi faszyzmu, jak wiadomo ( a wiadomo , dzięki panu Nałęczowi, niestrudzonemu mistrzowi w wykrywaniu faszystów wśród wynalazców ognia otwartego, poczynając od ludów jaskiniowych) „lżacy, albo i poszturchujący dziennikarzy TVN , oraz Żydów”, płynnie przechodzących od „negowania wielkości Miłosza” do bicia „Niemców, Rumunów, Rosjan, oraz (kogo, no??? – oczywiście, zgadliście!) , Żydów” , oczywiscie wykorzystujący nikczemnie tragedię smoleńską, by po trupach dojść do władzy (co prawda, osobiscie, na podstawie prostej obserwacji , wydaje mi się, że do władzy po trupach smoleńskich doszedł właśnie nie kto inny, jak pan Prezydent Komorowski( oby żył wiecznie!), oraz PO, która obsadziła już dokładnie wszystkie stanowiska i urzędy w Polsce, ale, co tam moja , pisowska, dzieląca Polaków opinia!).
      To wszystko jest jasne, nad niczym sie tu nie ma co zastanawiać, zwłaszcza, że oni od 5 lat piszą ten sam tekst, łatwo więc o rozbiór logiczny ( co prawda logika nieco chora, ale za to nieskomplikowana)- raz sie rozebrało i chwatit. Starczy na 5 lat, a jak sie wydaje i na długie lata przed nami. No chyba, że Jarosław wreszczie zniknie z życia politycznego a może i w ogóle z życia ( o co , zdaje sięw tym wszystkim chodzi) i znękane umysły wreszcie odsapną i zaczna pisac o czyms innym. To znaczy o Ziobrze.
      Natomiast tekst Beylina wywołał u mnie zadumę i zastanowienie- o co w tym bełkocie chodzi? Czy ja jestem za głupi, nie łapię mądrości etapu?
      „PiS oraz całkiem liczni komentatorzy „wprowadzili” zabójstwo w Łodzi do systemu, uczynili tę zbrodnię logicznym rezultatem polskiej demokracji. Ba, jak wyjawił prezes PiS, strzały do Rosiaka to „atak na wielką część społeczeństwa, to jest atak na ludzi, którym się w gruncie rzeczy odmawia praw obywatelskich”. Atak na lud wykluczony z systemu. W ten tragiczny wtorek państwo, jego elity, duża część mediów dały się zaszantażować. Uległy przekonaniu, że morderstwo w Łodzi obciąża demokrację i debatę. A przecież nikt w Polsce nie wzywa do uśmiercania polityków PiS, knajackie czy chamskie metafory to nie apele o zabójstwo. Zachowywaliśmy się zbiorowo tak, jakbyśmy przyznawali - za Kaczyńskim - że granica między demokracją a krwawą przemocą jest płynna i krucha. Ba, że taka przemoc leży w naturze demokracji, na ogół niezbyt eleganckiej i estetycznej.
      Otóż nie leży.
      Fundamentem władzy w demokracji jest opinia ludzi równych w wolności, a nie terror. Powinni o tym pamiętać politycy przepraszający dziś za ekscesy słowne przy okazji morderstwa, bowiem stają się bezwiednymi wspólnikami Jarosława Kaczyńskiego i jego myślenia o demokracji. Zamiast więc brnąć w nonsensy o śmiercionośnym systemie, należałoby raczej zastanawiać się, jak sprawić, by coraz więcej ludzi czuło się równymi w wolności.”
      NO, @#$#@, dalej nie rozumiem! Czy ktoś mógłby dokonać egzegezy tego odjechanego w czwarty wymiar tekstu!?
      No dobrze, jedźmy powoli, po kolei. Komorowski jest bezwiednym wspólnikiem Kaczyńskiego, OK, własciwie , nawet wierzę, że Pan Prezydent ( oby żył wiecznie!) wiele rzeczy mówi i robi bezwiednie, mózg nie nadąża, przynajmniej takie robi wrazenie. Nie powinien przepraszać, OK, to nawet się zgadza z oburzeniem Palikota, który powiedział , że on nie przeprasza i w ogóle nikt nie ma prawa za niego przepraszać, A ZWŁASZCZA Prezydent. Zastanawia, nawiasem mówiąc to ZWŁASZCZA. Co Palikot chciał powiedzieć, czy tez być może wyrwało mu sie w chwili wzburzenia ( a wiadomo, z obfitości serca usta mówią)? Dlaczego użył tego określania? Jakby chciał wskazać na odpowiedzialnośc Komorowskiego za coś. Tak, jakby mówił: „Po tym, co zrobiłeś/ powiedziałeś/ pozwoliłeś/ umówiliśmy się nie masz prawa, zwłaszcza ty!”.
      No, ale to taka dygresja. Jest wiele wypowiedzi Palikota, Komorowskiego, Tuska, Niesiołowskiego, którymi mógłby sie zainteresować prokurator, ale tego nie robi. Ale jak można wytłumaczyć Palikota mówiącego o zastrzeleniu i wypatroszeniu przywódcy opozycji, o tym, że rok będzie udany, jak Kaczyński jeszcze w tym roku będzie miał do czynienia z siłami ostatecznymi, że Kaczyńskiego należy wyeliminować z życia WSZYSTKIMI METODAMI? Cóż, zapewne można wytłumaczyć, skoro to zrobiono. Bo, przecież „ nikt w Polsce nie wzywa do uśmiercania polityków PiS”. No, nikt, po prostu słyszeliśmy i widzieliśmy jakies zwidy, czas odstawić wreszcie te dopalacze!
      Beylin demaskuje chore koncepcje Kaczyńskiego, jakoby „ zbrodnia zaczęła się od walki politycznej z PiS i prezydentem Lechem Kaczyńskim oraz od protestów przeciw obecności krzyża przed Pałacem Prezydenckim. Trzeba tylko dopowiedzieć: winna jest wolność opinii i krytyki. Daleko zaszło to myślenie wyprowadzane od czynu człowieka zaburzonego, niezwiązanego z polityką ani życiem publicznym, człowieka, o którym nie wiadomo nawet, czy ma poglądy polityczne, czy tylko agresywne instynkty.”

Tak jest!!! Ten , nieszczęsny , a jak się potem jednak okaże, jednak szczesliwy ex- kapuś i cinkciarz wcale nie chciał zabić pisowca, w ogóle nie wiadomo, czy miał jakies poglądy polityczne!!! Co prawda, cos tam krzyczał, ze nienawidzi PiSu, Kaczyńskiego, ze chciał zabić Kaczyńskiego, ale kto by tam słuchał wariata, wiadomo, że słuchał Radia Maryja ( Mazowiecki to wykrył, a właściwie wydedukował, Sherlock Holmes dla ubogich, a właściwie dla idiotów) i chciał zabić Tuska, tylko się przejęzyczył pod wpływem wzburzenia, oczywiście wzburzenia polityką Jarosława. Wyciągać z tego wnioski, ze był to mord polityczny, to po prostu nikczemność. Mord?! Co za mord, zwykłe zabójstwo, zdarza się. A i gardła nie poderżnięto, tylko dwa razy zraniono, jakie tam znowu poderżnięcie ( diagnoza Daukszewicza!). Tak mówić moga tylko jątrzący i dzielący Polaków podli pisowcy nikczemnie wykorzystujący tragedię.
      Zapewne była to , tak pożądana w demokracji Beylina „opinia ludzi równych w wolności”. No, a jeśli tak, to przecież powinniśmy zrobić wszystko, by „ coraz więcej ludzi czuło się równymi w wolności” w taki sam sposób, jak wolny ( od hamulców, od skrupułów, od przyzwoitości) poczuł sie Palikot, Niesiołowski („celem PO jest zabicie PiS”- słowa wypowiedziane po aferze hazardowej), Kutz, Bartoszewski, Wajda, oraz, jako ostatnie, logiczne stadium, Ryszard C. , były cinkciarz i współpracownik UB z Częstochowy, który osiągnął tej wolności stadium najwyższe i ostateczne, niczym nirwana.

niepoprawni.pl/blogs/seawolf
      seawolf.salon24.pl/
      P.S. Przed sobotnią konwencją przedwyborczą PLATFORMY OBYWATELSKIEJ w Krośnie Odrzańskim na forum lokalnej gazety pojawił się wpis, że jest okazja, aby „ich wszystkich się pozbyć" /tych z PO/. Dzięki numerowi IP policjanci trafili do mieszkania, z którego kierowano groźbę. Zajmuje je Adam Przybysz - radny... Platformy Obywatelskiej! Tak , zdaje sie wygląda jątrzenie I dzielenie Polaków w praktyce.
    • snellville Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 16:35
      Co wy wszyscy z tym leczeniem.
      Mode macie na psychologa ,na tym forum juz nie moge czytac co drugi post wysyla kogos na leczenie..
      Karetka jedzie do wypadku a psycholog juz jest na miejscu wypadku bo strazacy zobaczyli krew .
      Mucha sie zesrala,koniecznie do psychologa.
      Zobaczy rozjechanego psa na ulicy ,na drugi dzien zapi...la do psychologa bo ma koszmary.
      Przypomina sie stare powiedzonko,"pani nie ma migreny ,bogaci ludzie maja migrene pania poprostu leb napi....la".
      K..a ludzie opanujcie sie.
      Kaczynski nie jest chory ,ta meda takim byla jest i bedzie.
      W tej chwili wylazi jego glupota i chamstwo bo wie ze przegral i nie potrafi sie kontrolowac.
    • josif47 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 17:36
      Przestan Palikot bo uznamy Cie wiekszego pomylenca od Kaczynskiego...A moze juz go przerosles...?..jezeli pomylka to przepraszam...
    • stivi47 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 17:37
      Janusz Palikot ma zupena racje te wariaty same wywoluja wilka z Lasu swoimi bzdurnymi wypowiedziami,wywolali tego wariata aby zabic kogos z tych wariatow gdyby nie ten Guru wariat i paru jego Lizusow to ten taki wariat jak ten Kaczor nie zbilby czlowieka ,Brawo Janusz dlamnie jestes chyba jednym z tych Polakow co mowia co mysla.
      • cezaratko Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 25.10.10, 19:45
        stivi47 napisał:

> Janusz Palikot ma zupena racje te wariaty same wywoluja wilka z Lasu swoimi bzd
        > urnymi wypowiedziami,wywolali tego wariata aby zabic kogos z tych wariatow gdy
        > by nie ten Guru wariat i paru jego Lizusow to ten taki wariat jak ten Kaczor ni
        > e zbilby czlowieka ,Brawo Janusz dlamnie jestes chyba jednym z tych Polakow c
        > o mowia co mysla.
        Napewno ten pedal nie mowi Ci wszystkiego np tego ze podpisal lojalnosc z UB . Kaczynski jest wrogiem poniewaz jako jeden z nielicxznych chcieli ujawnienia takich Bolkow jak Palikot Warszawski ,Michnik Walesa ,Tusk, itp sprzedawczykow komunistycznych.
        W nawiasie mowiac Januszek uzywa swojej odbytnicy do wyrazania czegokolwiek i podobnie jest z Toba skoro tak Ci sie to podoba.
        • antropoid Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 25.10.10, 20:04
          cezaratko napisał:

> Napewno ten pedal nie mowi Ci wszystkiego np tego ze podpisal lojalnosc z UB .
          > Kaczynski jest wrogiem poniewaz jako jeden z nielicxznych chcieli ujawnienia ta
          > kich Bolkow jak Palikot Warszawski ,Michnik Walesa ,Tusk, itp sprzedawczykow ko
          > munistycznych.
          -----------------------
          G**no prawda. Teczka kurdupla była utajniona, podczas gdy on sam domagał się od wszystkich (oprócz siebie, brata i zaufanych koleżków) deklaracji, że nie współpracowali.
          Funta kłaków bym nie dał za jego nieskazitelność. Cała jego "kariera w opozycji", brak jakichkolwiek przykrości ze strony UB marnie o nim świadczy. Zazdrosna miernota, która chce zniszczyć tych, którzy coś robili, podczas gdy on bał się wychylić spod maminej kiecki.

• cezaratko Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 26.10.10, 00:28

antropoid napisał:

> G**no prawda. Teczka kurdupla była utajniona, podczas gdy on sam domagał się od
            > wszystkich (oprócz siebie, brata i zaufanych koleżków) deklaracji, że nie ws
            > półpracowali.
            > Funta kłaków bym nie dał za jego nieskazitelność. Cała jego "kariera w opozycji
            > ", brak jakichkolwiek przykrości ze strony UB marnie o nim świadczy. Zazdrosna
            > miernota, która chce zniszczyć tych, którzy coś robili, podczas gdy on bał się
            > wychylić spod maminej kiecki.
            Trzymaj sie faktow bo bredzisz mlokosie nie znajac faktow.
            Pod mamusi spodniczka to Ty siedzisz i pajacujesz. wlasnie przez takich PObaranow Polska ginie.
            • antropoid Re: Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, 26.10.10, 17:02
              @cezaratko, weź kup wazelinę i biegnij do tego prezesa-maminsynka. Wysmarujecie się nawzajem i razem sobie popłaczecie w poduszke. Polska rzeczywiście ginie - przez takich matołów jak wy.
      • cezaratko Palikot ty pedale 25.10.10, 19:52
        Idiota tak niedawno obawial sie ze dojdzie do zamachow ze strony PiSu., to co teraz bredzisz Januszku komunistyczna kanalio. bimbrowniku za kradzine pieniadze .
    • oghana7 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 19:48
      PALIKOT MA RACJE ,w koncu wszyscy zwariujemy przez jarkacza ,ktory przez swa megalomanie mieni sie krolem polski i moze mowic ,co mu slina przyniesie .problem w tym ,czy powinnismy mu na to pozwolic .dziennikarze ze skowytem i obledem w oczach chlona obledne slowa tego gnoma .
    • yrek-de Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 19:51
      Z Kaczyńskiego już nic nie wyrośnie. Taki mały Gollum.
    • alakyr Palikot zamknij się! 25.10.10, 19:57
      Jesteś takim samym psycholem jak twój "idol" z PiSu.
    • antropoid Palikot jak zwykle celnie. 25.10.10, 20:05
      • kurelski Re: Palikot jak zwykle celnie. 25.10.10, 20:26
        Kula w plot jak reszta PO-rabanych.
    • kurelski Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 20:09
      W PO czy poza Palikot reprezentuje TUSKA dzieki akcji GW- swiatlo na Palikota -gratuluje nanipulacji politycznej -" obiektywnej gadzinowce"
    • krystyna620 Palikot: To są stany psychiczne Kaczyńskiego, a... 25.10.10, 20:26
      Święta prawda Panie Palikot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka