Dodaj do ulubionych

Dekalog samorządowca według PiS

04.11.10, 13:56
Jarek pozazdrościł Mojżeszowi i też obdarzył swój lud dekalogiem.
Na uroczystości obecny był Kużmiuk.Przeglądając jego blogi(czyt wypociny)sądziłem,że jest
dalej w PSLu.A tymczasem podobnie jak inni CK dezerterzy np.Wojciechowski,Zarzycki,Mojzeszowicz itp.Daje d...Jarkowi.
Obserwuj wątek
    • 6.smiech Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:08
      Juz nie deklaracja a dekalog, a tak naprawde to p...rdol, p...rdol a walizka na drugim peronie.
      Bla, bla, bla, ja, ja, ja, bla, bla, bla,
      Yaroslaw kaczynski.
    • jaga.28 Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:14
      Centrum Nauki Kopernik musi mieć imię L Kaczyńskiego, Teraz dekalog PiSowskiego samorządowca. Jak tak dalej pójdzie to w 2011 roku Ewangelia według Jarosława. Strach się bać.
      Same dziesięć punktów nie są złe tylko PiS nie mówi jak to wszystko zrealizować i skąd wziąć pieniądze, same zaklęcia. Prawdę mówiąc to oczekiwałem po tych szumnych zapowiedziach więcej po tym dekalogu, coś takiego aby PiSowcy nie fałszowali list wyborczych, nie kłamali publicznie i prywatnie, szanowali innych którzy nie zawsze mają takie same jak ich sekta poglądy.
      Jak widać za wiele oczekiwałem.
    • kamyk_wj Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:16
      Bardzo mi się ten zestaw podoba. Jednak nie zagłosuję na PiS.
      • miazmaty Re: Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 20:25
        kamyk_wj napisał:

> Bardzo mi się ten zestaw podoba. Jednak nie zagłosuję na PiS.
        To już coś. Z POgłąbionej traumy wychodzi sie małymi kroczkami.
        • kamyk_wj Re: Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 23:05
          Nie zagłosuję również na PO.
          Co to ma z traumą? Wujek Cię molestował w dzieciństwie, czy jak?
          • miazmaty Re: Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 23:52
            kamyk_wj napisał:

> Nie zagłosuję również na PO.
            > Co to ma z traumą? Wujek Cię molestował w dzieciństwie, czy jak?
            Niestety tak. Józef mu było na imię. A właściwie Josif;)
            Ps. To dobrze.
    • 061445h Re: Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:21
      Piekne to i populistyczne jak socjalizm. Ale nich powiedza jak to zrealizuja i skad wezna piniadze. Obawiam sie ze wielu polknie ta przynete.
    • yatyter Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:27
      Trzeba jeszcze dodac ze kandydat PiSu zapewni zbawienie wieczne jesli na niego zaglosuja.
    • 6.smiech Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 14:53
      Najbardziej podoba mi sie punkt 1. To juz zostalo udowodnione przez pis ministra sprawiedliwosc z.ziobro przy pomocy jego bojowek w kominiarkach.
    • b_r_u_j_e_r_i_a Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 15:27
      "1. Dążenie do zapewnienia wszystkim mieszkańcom bezpieczeństwa osobistego oraz bezpieczeństwa członków rodziny"

Co za idiota to pisał? Gdzie logika w tym zdaniu?
    • jacmenos Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 15:48
      często w wystąpieniach Kaczyńskiego zauważam wewnętrzną sprzeczność lub brak logiki.
      I tym razem tak jest .
      patrz punkt 1 :"wszystkim mieszkańcom bezpieczeństwa osobistego oraz bezpieczeństwa członków rodziny "
      czy to oznacza, że "członkowie rodziny" nie mieszczą się w zbiorze "wszyscy mieszkańcy" ?

patrz punkt 5 :" Dobra edukacja - niepreferowanie prywatnych szkół dla wybranych, a także dążenie, by każde województwo miało swoją flagową szkołę wyższą."

to" flagowa szkoła " nie oznacza preferowania ?

uwaga : punkt 1,2,3, 10 to po prostu apel o przestrzeganie konstytucji RP .
    • apas13 Już to gdzieś słyszałem... 04.11.10, 15:59
      ... Mają zapewnić wolność działalności gospodarczej i bezpieczeństwo osobiste. Anis łowa o wolnościach innego typu: wolności sumienia, wyznania... Zatem - rób biznes, dziękuj nam za zapewnienie bezpieczeństwa (po to te wszystkie służby, aresztowania, podsłuchy), płać podatki i... siedź cicho.
      Tak jest w Chinach. Państwo pozwala robić miliony i dba o bezpieczeństwo. Jeśli nie zaczynasz myśleć po swojemu - jesteś szcześliwy. Jeśli myśleć zaczniesz to zagrażasz innym, więc państwo cię aresztuje, zatrzyma, ukarze albo i "zniknie".
      Od dawna podejrzewałem, że to ideał Kaczora - państwo pozwalające ludziom żyć materialnie godnie, ale bez mieszania się do polityki. Tym się zajmie Władza, czyli Kaczor i przez niego namaszczeni. A najgorsze, że on naprawdę w to wierzy...
    • cmazui Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 16:01
      Ten dekalog nadaje sie do przedszkola lub podstawowki. Jak dorosli ludzie moga takie dziecinady wypisywac. Jest to zenujeca.
      Haslo o uczestniczeniu w kulturze oznacza pojscie od czasu do czasu do kina czy na koncert ?
      Mozna tak w nieskonczonosc.
      Towarzyszu Kaczynski, uzgodnijcie w komitecie centralnym podczas zabaw w piaskownicy role sekretarza , niech napisze wiecej takich postulatow, bedzie z czego moc sie posmiac.
    • wlekawa Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 17:17
      Prezes już podpisywał różne deklaracje. I co z tego wynikło? Poprzednio podpisał się na egzemplarzu konstytucji pod hasłem: Zgoda buduje, bo Polska jest najważniejsza. Po czym zaraz się z tego wycofał, kiedy prochy, które mu podawali nieżyczliwi, przestały działać. Może teraz też jest na prochach?
    • evita5107 Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 20:04
      Dlaczego tego wszystkiego nie wprowadzili gdy byli u władzy? Biedni jesteśmy mając takich polityków.
    • jagrudz Dekalog samorządowca według PiS 04.11.10, 22:01
      P....dol,pi....dol,pier...,słyszę to od 20-lat, a niby prawo i sprawiedliwość , hasła , nigdy nie spełnione,człowieku byłeś premierem i co razem z ordynansem Ziobro zrobiłeś?To tylko walka o koryto.Prywatyzacja-złodziejstwo ,sądy -korupcja,.To państwo kolesi jak określił Wałęsa. NIE PO-PiSujcie się bo i tak jesteście pseudo politykami.
    • azeta7 A ja opowiem dowcip: 04.11.10, 22:54
      Chodzi i chodzi zagubiony turysta po Krakowie i pyta Krakusa:
      - jak tu najszybciej trafić na Wawel?
      W odpowiedzi słyszy: samolotem...
    • szarak1111 Nasz kraj nie wymaga wiele 05.11.10, 00:36
      żadnych dekalogów, pierdół
      Wystarczy pasożytów w sutannach odciąć od publicznej kasy i naprawdę !!! starczy na wszystko - zabezpieczenia socjalne, zdrowie, bezpieczeństwo publiczne, samorządy nie będą musiały zaciągać kredytów aby dostać dofinansowanie z UE. Po prostu raj
      Wystarczy jedna mądra decyzja, ale czy jej dożyję ?
      Choć mam trzydzieści kilka lat, jak znam ten kraj to wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka