aniawu1967 psy szczekają, karawana jedzie dalej 12.11.10, 15:39 Wielu tutaj szczeka że lewacy to, lewacy tamto. Propaganda pisuarów. Już kiedyś jedni krzyczeli "kto nie jest z nami jest przeciw nam". Pamiętacie? A ilu z waszych przodków babrało się w prlu w polityce? He? Ilu było w partii? Ktoś z kundelków przyzna się? Tak, nie znoszę pisu bo nie znoszę chamstwa, zakłamania, obłudy, prostactwa, wąsów i ciemnogrodu.Tylko tyle. I jestem lewakiem? Może w waszej wersji tak, ale jestem też za karą śmierci, za tym żeby pospólstwu nie pomagał żaden mops ani żadne inne instytucje publiczne. Nie chciało się uczyć? Nie chcą pracować? Olać ich! Że zaczną kraść? I tak kradną. Pozamykać do więzień i wysłać do społecznych robót z kulą u nogi. Pokazać szuje w tv jak przenoszą kamienie. Szybko spadnie bezrobocie, oj szybko. Dziwne to wasze pojęcie lewactwa, oj dziwne kundelki (kundelki szczekają najgłośniej, pieski rasowe mają klasę). Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta z tym ,,nieznoszeniem wąsów'' bym uważała -:))) 12.11.10, 15:55 TWÓJ Prezydent je nosi i nie ma zamairu zgolić -:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis twój wolał małpki z wiśniakiem, więc 12.11.10, 17:34 wolę wąsatego niż alkoholika. Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: z tym ,,nieznoszeniem wąsów'' bym uważała -:) 12.11.10, 19:36 PiSdzielcom już gule lataja na myśl o emisji filmu.Do 1-go grudnia niktórzy nie wytrzymają. "Ląduj dziadu-po trupach do celu".Oto tajemnica tragedii smoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Kto zapłacił za produkcję? 12.11.10, 15:41 Misją telewizji publicznej nie jest polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Kto zapłacił za produkcję? 12.11.10, 16:04 popijajac_piwo napisała: > Misją telewizji publicznej nie jest polityka. Spoko ...tak mówiono i PiS-ano gdy TVP nie byłą ,,odzyskana''-:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Santo subito! Urabianie opinii publicznej 12.11.10, 16:04 Jeśli sprawa Blidy nadal nie została definitywnie wyjaśniona, to robienie filmu (w którym fakty mieszane są z wymyśloną fabułą) na ten temat ma prawdopodobnie jedyny cel: odpowiednie pod-sterowanie opinii publicznej, kaptowanie wyznawców jedynie słusznej prawdy na ten temat. Tej, którą objawia poseł Kalisz. Blida santo subito!! Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek490 Co za chała! 12.11.10, 16:04 Ale chała. Film robi się nie znając wielu faktów, aby przedstawić jakąś wyssaną z palca teorię. Przecież udowodniono (Kalisz), że to Kaczyński strzelał pod katem 20 stopni, a broń wyjętą z kosza na bieliznę podał mu Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Film o Blidzie w TVP 12.11.10, 16:04 Bzdury kręcą darmozjady Nie będę płacił abonamentu TV Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Film o Blidzie w TVP 12.11.10, 16:29 Polecam komentarz niezależnej pl! -"W filmie Latkowskiego i Pytlakowskiego w postać Blidy wcieliła się aktorka Adrianna Biedrzyńska. Pikanterii całej sytuacji dodaje fakt, że była ona oskarżana o pośrednictwo w malwersacjach finansowych i kilku jej znajomych, ludzi show biznesu czy przedsiębiorców, którzy do dziś do dziś zarzucają jej współudział w zaginięciu ich pieniędzy.> niezalezna.pl/artykul/hieny_roku_w_akcji/40040/1 Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Mam tylko jedno pytanie.... 12.11.10, 16:08 na plus jet to że facio ma takie ciśnienie że pikawa nie wytrzma do wyrorów Odpowiedz Link Zgłoś
nie_bekam TV juz nie ma na co wydawać pieniedzy? 12.11.10, 16:13 Kogo obchodzi jakaś Blida umoczona w afere lapowkarska. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Kolejni kandydaci do "Hieny Roku" ? 12.11.10, 16:22 W TVP-SLD, gdzie cała publicystyka polityczna znalazła się w rękach "Hien Roku 2001 i 2003", Nawrockiego i Orcholskiego (autorów słynnego kłamliwego paszkwilu 'Dramat w trzech aktach", insynuującego Kaczyńskim branie łapówek za co później TVP Dworaka ich przepraszała) czy największych manipulatorów medialnych Lisa i Żakowskiego robi się, jak widać, kolejne produkcje z gotową tezą na zamówienie środowisk z okolic Al.Ujazdowskich czy ul. Czerskiej. Dziwię się tylko, że pan Latkowski, człowiek bez dwóch zdań bardzo inteligentny, założył tylko dwie hipotezy. Przecież wszyscy, a już na pewno tak znamienici dziennikarze jak panowie Kuczyński, Wołek czy pani Paradowska, dobrze wiedzą, że Blidę zastrzelił Ziobro przebrany za funkcjonariuszkę ABW ! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Kolejni kandydaci do "Hieny Roku" ? 12.11.10, 16:32 O tym pisze niezalezna pl. Tylko ten sam portal i gazeta polska wspierają red. Kanię w swoich działaniach. Całość działa na zasadzie....widzę dźbło w oku brata swego a nie widzę belki w swoim... -"W rozmowach między dziennikarzami znającymi przeszłość Biedrzyńskiej, Latkowskiego i umocowanie jego żony nieustannie powracała żartobliwa konkluzja, że są to osoby, które mogą wyjątkowo głęboko wczuć się w rolę podejrzanej o pośrednictwo w łapówkowym procederze Barbary Blidy.> niezalezna.pl/artykul/hieny_roku_w_akcji/40040/1 Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte no własnie, czy to nie red. Kania 12.11.10, 16:53 z takim znawstwem pisze o łapówkarstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzymoneta Film o Blidzie w TVP 12.11.10, 16:23 ale żenująca komedia - jeszcze komiks zróbcie o Blidzie, która kręciła lody jak złoto na śląsku. Prokuratoria za czasów Tuska dwoiła się i troiła żeby postawić jakiekolwiek zarzuty ZIobrze i Kaczyńskiemu i nic. NIC. okazało się, że wszystko było zgodnie z prawem. teraz biedny głupi salonik próbuje "wywołać wrażenie" że posłanka była psychicznie molestowana albo inne bzdury. Tymczasem gościówa miała ręce po łokcie w gó...e i wiedziała o tym. Na tym kończy się sprawa Blidy. Latkowski zawsze był miernym reportażystą. teraz to powierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Żenujące jerzymoneta to są Twoje oskarżenia 12.11.10, 18:31 bez jakiegokolwiek oparcia w faktach: "...o Blidzie, która kręciła lody jak złoto na śląsku..." Odpowiedz Link Zgłoś
acer59 Re: Mam tylko jedno pytanie.... 12.11.10, 16:48 @rom_0000 , ty bydleca pisowska, do tego rasistowska kanalio - takie bydle jak ty , nie czlowiek przeciez - NIGDY nie pojmie ze istnieje cos takiego jak HONOR czlowieka , honor ktory nakazuje nawet krysztalowo niewinnym ludziom odebrac sobie zycie zamiast przezyc upodlenie . Ta cecha jest SZCZEGOLNIE OBCA bydlakom z PISuaru , obwieszonym w dodatku katolickimi krzyzykami . I jeszcze jedno , pisiowy bydlaku nieslusznie mieniacy sie czlowiekiem - jesli zaden sad nie skazal Blidy za zlodziejstwo to zamknij swoj pisuarowy bydlecy ryj LUB pod wlasnym nazwiskiem , publicznie rzuc takie oskarzenie - zobaczymy wtedy , kanalio , gdzie wyladujesz za te oszczerstwa . Oczywiscie nie spodziewam sie takiego aktu odwagi ze strony nieludzkiej bydlecej kreatury pisuarowej , tchorzliwy kaczy bydlaku . Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: do acera59 12.11.10, 17:12 Politycznie jestem neutralny ale uważam,że złodzijstwo należy ścigać,bezwzględnie ścigać,czy robi to PiS,czy PO nie ma najmniejszego znaczenia ważne aby to czynił. wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4729871.html A czegóż się tak pienisz,w sądzie z taką retoryką to w obronie pani Blidy niewiele miałbyś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr110660 Tyko dlaczego taka cyniczna agitka 12.11.10, 16:53 finansowana jest z moich podatków. Nie mógłby Premier Donald Tusk sfinansować ja ze swojej pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ależ prawactwo z niezależnej i GP 12.11.10, 16:56 ruszyło do boju ;) lejąc swoją zwyczajową gnojówkę słusznie się boicie tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Mam tylko jedno pytanie.... 12.11.10, 17:51 rom_0000, twoj jezyk i tok myslenia okresla za to jeden kierunek: Torun.... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Film o Blidzie w TVP 12.11.10, 21:01 Powoli dowiemy się całej prawdy o śmierci Barbary Blidy. O tym jak cała afera była nadmuchana. O tym jak wszystko było ukartowane przez Ziobrę i jego pomagierów...a kamery tivi już czekały, telekonferencja przygotowana... Na posiedzeniu komisji sejmowej były szef policji Kornatowski relacjonował, jak to było na spotkaniu u ówczesnego premiera w 2007 roku...to znaczy u Jarosława Kaczyńskiego. Na tym spotkaniu Święczkowski (był szefem ABW) orz Ziobro jako ówczesny minister sprawiedliwości mówili - jest hicior! Super fajna sprawa medialna. Możemy załatwić całą lewicę! Kornatowski jak usłyszał to podobno oponował że nie ma żadnych dowodów, że sprawa jest naciągana jak stara guma od majtek, że w sądzie nie ma szans się utrzymać. Na to Święczkowski że jak Blida posiedzi w areszcie...znaczy w tak zwanym "areszcie wydobywczym" - to jej rura zmięknie...że nie po to braliśmy władzę aby sądy działały wbrew nam! No i postanowili zrobić to aresztowanie Blidy w blasku fleszy medialnych Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 13.11.10, 06:54 "Powoli dowiemy się całej prawdy o śmierci Barbary Blidy. O tym jak cała afera była nadmuchana. O tym jak wszystko było ukartowane przez Ziobrę i jego pomagierów...a kamery tivi już czekały, telekonferencja przygotowana"...tak zapewne się dowiemy prawdy jak przy każdej tego rodaju aferze,definitywnie gdzieś się zapodziały te wszystkie polskie transformacyjne afery,może i dobrze bo wyszłoby na to,że połowa polski musiałaby myc kibelki a druga tychże myjących pilnować a wówczas tobyśmy zginęli z kretesem bo któż zająłby się pracą aby wszystkich wyżywić,to lepiej niechaj już jest jak jest,jedni zajmują się pracą a drudzy korzystają z efektów tych pierwszych i jakoś pomału pchamy bide do przodu solidarnie,uczciwi i nieuczciwi,mamy wreszcie prawdziwą solidarność. A może znasz zakończenie naprzykład takiej afery ? wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4729871.html Posadzimy na ławie oskarżonych potem poczekamy aż się przedawni,była afera nie ma afery,otóż takie są polskie afery,polska prawidłowość,ktoś próbował tę prawidłowośc przerwać to wyszedł sam na aferzystę następna polska prawidłowość,która doprowadzi do tego,że utoniemy wszyscy razem w tym polskim gó....e. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Film o Blidzie w TVP 13.11.10, 12:07 Pomyliłeś wątki, "erka-4" . Tu nie dyskutujemy o gospodarce tylko o wyjaśnieniu przyczyn doprowadzenia do śmierci Barbary Blidy. Zachowaj dyscyplinę myśli. Wątki o gospodarce są gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 08:32 Szanowna Pani Blida być może,zaznaczam,że być może jest(była)wspóludziałowcem w aferze,afera ta ma typowy charakter gospodarczy a śmierć Pani Blidy ściśle była związana z domniemanym narazie(i chyba tak zostanie narazie bo afery gospodarcze mają tą prawidłowość,że rozbłyskają jak słońce u zarania dnia i gasną niewiadomo kiedy i dlaczego,no dlaczego to wiadomo)jej współuczestnictwem w tej aferze,czyli wniosek z tego,że jej śmierć oraz gospodarczo-aferalny związek z tą śmiercią jest jaknajbardziej uprawniony ponieważ ściśle się wzajemnie zazębiają. Więc dyskutując o śmierci(samobójstwie,zabójstwie-następny wątek do następnej afery) Pani Blidy również można nawiązywać do wątków typowo gospodarczo-złodziejskich czyli najnormalniejszych afer gospodarczych,których było multum u zarania polskiej transformacji,czyli budowy od podstaw polskiego kapitalizmu zbudowanego na gnoju,który nie stanowi mocnej podstawy i może całą tą budowle doprowadzić do ruiny. Oto przykład jednej kupki tego gnoju,który jest cząstką tegoż fundamentu. wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4729871.html Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 13:45 "Blida umoczona" w aferę? Nawet to twoje, "erko4", asekuranckie "być może" już zalatuje starą bolszewicką tradycją - "nie jest ważne czy to on ukradł czy jemu ukradli. I tak jest zamieszany". I drugą bolszewicką zasadą wypowiedzianą przez ich komisarza od sądów, Wyszyńskiego: " dajcie mi sprawcę a ja już coś na niego znajdę". Ta sprawa to próba "umaczania" niewinnej osoby z powodów TYLKO politycznych. Bez żadnych dowodów. "Dowodami" były niby-zeznania Kmiecikowej której obiecano w więzieniu że pomogą jej córce wyjść z więzienia (też była osadzona) jak tylko "poda coś na Blidę". Sama Kmiecik to powiedziała w wywiadzie. Pis-prezes polecił "załatwić lewicę" to pretorianie Ziobro i Święczkowski na siłę próbowali coś skomponować. No i po tym "skomponiowaniu" polecieli na sławetne spotkanie u premiera Jarosława Kaczyńskiego w 2007 roku, które na posiedzeniu komisji sejmowej były szef policji Kornatowski tak relacjonował: na tym spotkaniu Święczkowski (szef ABW) oraz Ziobro (ówczesny minister sprawiedliwości) mówili - jest hicior! Super fajna sprawa medialna. Możemy załatwić całą lewicę! Kornatowski jak usłyszał to podobno oponował że nie ma żadnych dowodów, że sprawa jest naciągana jak stara guma od majtek, że w sądzie nie ma szans się utrzymać. Na to Święczkowski że jak Blida posiedzi w areszcie...znaczy w tak zwanym "areszcie wydobywczym" - to jej rura zmięknie...że nie po to braliśmy władzę aby sądy działały wbrew nam! No i postanowili zrobić to aresztowanie Blidy w blasku fleszy medialnych. Starczy? Zrozumiałeś o co chodzi? Czy dalej wolisz stosować ich metodę "jak trzeba to się zawsze coś znajdzie. Szef każe, pretorianin czyni"? Ale to wtedy twoja sprawa. I nie licz na poparcie tej metody oczerniania i szkalowania przez normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 17:34 Może masz rację a może nie,ja tego nie wiem,nikogo mie oskarżam,jestem jedynie szarym obserwatorem tego co się wokół działo no i jak narazie nie zaprzestało, w bezstronność polskich sądów nie wierze a jeśli nawet by takie były to i tak to wszystko tak długo trwa,że w końcu i tak ulega przedawnieniu,a dziwię się Tobie bo taką przekonywującą opinię wydajesz na niezbitą niewinność tej pani jakby to już było po wyroku,nie wiem może masz jakieś dojścia do sądu i sędzia Ci przed ogłoszeniem wyroku przekazał informację,że pani Blida będzie miała wyrok uniewinniający albo dedukujesz w sposób identyczny jak i ja tylko jedynie w odwrotnym kierunku ale suma sumarum wzajemnie tak samo mówimy tylko odwracamy nawzajem sprawe w/g własnego poglądu i nie widze powodu do odwoływania się aż do sytuacji w sowieckich sądach. Natomiast przywołany przeze mnie przykład aferalnego polskiego życia gospodarczego jest rzeczywistą rzeczywistością, wziętym z legalnej polskiej i opolskiej prasy.Twierdzisz z niezbitym przekonaniem,że sprawę pani Blidy wytoczono jedynie z powodów politycznych załóżmy,że się z Tobą zgodzę ale jak ewentualnie będzie wyrok uniewinniający lub sprawę się umorzy to powstanie realna szansa,żeby stwierdzić,że zaszła tu również decyzja polityczna bo przecież zmieniła się opcja polityczna w kraju i ona obecnie kreuje postawy aparatu hm?sprawiedliwości,no i co mi wtedy powiesz jak ja stwierdzę,że była to decyzja polityczna? Polacy nie gęsi i swój rozum mają a jeśli nie mają to pora się o niego postarać bo wzajemnie zapędzimy się w ślepy zaułek bez możliwości wyjścia z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 18:26 Właśnie dlkatego aby nie dać się zapędzić "w kozi róg" posługuję się logiką. Do tego stosuję zasadę - człek skazany przez sąd jest dopiero winny. Nie wcześniej. Natomiast wcześniej jest podejrzany - w stosunku do B.Blidy nie ma nic. Przypomnę że po jej śmierci PiS rządził jeszcze pół roku... Jak myślisz -gdyby TYLKO Blida miała najmniejsze "umoczenie" w aferę węglową - to by Ziobro ze Święczkowskim nie znaleźli? Aby udowodnić że była "zamieszana"? Nie znaleźli. Dlaczego? Ano właśnie...żeby znaleźć musiałoby coś być. Ale...ten wątek nie był o innych aferach gospodarczych, które podałeś. I dlatego w pierwszym poście napisałem że nie trzymasz się treści artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 19:31 No bo właśnie afery na tym polegają,że nigdy albo prawie nigdy nic nikomu nie można koniec końców udowodnić bo stuprocentowy świadek okazał sie niewiarygodny,bo ktoś go odmienił w cudowny sposób albo w międzyczasie umarł a to adwokat się zmienił i nowy potrzebuje kilku lat na zapoznanie się z setkami tomów sprawy aż do czasu jej przedawnienia,a to zmieniła się opcja polityczna i sprawiedliwość przyjęła inny wymiar, sposobów na uśmiercenie afery jest multum,przecież jeżeli kraj jest oparty od zarania transformacji na aferalnej przeszłości to pokolenia muszą przeminąć aby to znikło,jeżeli te pokolenia sobie kiedykolwiek zażyczą zerwania z aferalną tradycją bo to wchodzi w krew z pokolenia na pokolenie,prawie jak deformacja genetyczna spowodowana polską przeszłością wymuszającą na nas różnego rodzaju kombinacje dla podtrzymania bytu narodowego ale obecnie mamy kraj już wolny i chyba pora żyć uczciwie,lecz w tym sęk,że także pojęcie uczciwości u różnych ludzi ma różny wymiar nawet aferzysta nie przyzna się,że postąpił nieuczciwie on jedynie zrobił majątek z pominięciem prawa a prawo w/g niektórych jest po to aby je omijać i skutecznie nie dać się złapać na tym procederze. A czemu ma służyć film o p.Blidzie czy nie następnemu sposobowi na uśmiercenie afery,urabianiu opini publicznej przed oficjalnym ogłoszeniem takiego lub innego wyroku,mam nadzieję,że Polacy wyciągną z tego odpowiednie wnioski,pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.szabo Re: Film o Blidzie w TVP 19.11.10, 18:54 To sobie poczytaj o „fachowości” PiSuratury prowadzącej „śledztwo” wyborcza.pl/1,76842,6596670,Falszerstwem_w_Blide.html PiSuratura szuka dowodów winy już PO śmierci Blidy wyborcza.pl/1,76842,7093153,Byly_szef_CBS__Na_Blide_nic_nie_bylo.html „fachowe” zachowanie służb tuż po zdarzeniu – czyli jak zniszczyć wszystkie dowody na miejscu zdarzenia? Żeby już nikt nigdy nie doszedł, co się tak naprawdę stało… wyborcza.pl/1,76842,7234296,Sprawa_Blidy__dowody_nie_do_uzytku.html Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Film o Blidzie w TVP 19.11.10, 20:15 Ja poczytałem. Dzięki za przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 20.11.10, 07:54 Ja nie twierdze,ze p.Blida jest aferzystka bo nie mam dostepu do akt sprawy,ale to co Ty podajesz to ja traktuje jako manipulacje opininia publiczna bo nic tam nie ma na temat wyroku,sa jedynie zmiany zeznan itp.calkiem typowa sytuacja przy aferach,zmiana opcji politycznej prowadzi do zmiany zeznan,normalka jakos trzeba sie ustawic w nowych warunkach. Czekam na wyrok albo w sprawie p.Blidy albo tych ,ktorzy,zalozmy nieslusznie,ja oskarzyli i doprowadzili do smierci samobojczej lub ja zamordowali,innej opcji nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.szabo Re: Film o Blidzie w TVP 21.11.10, 19:34 erka-4 napisał: > Ja nie twierdze,ze p.Blida jest aferzystka bo nie mam dostepu do akt sprawy,ale > to co Ty podajesz to ja traktuje jako manipulacje opininia publiczna bo nic t > am nie ma na temat wyroku,sa jedynie zmiany zeznan itp.calkiem typowa sytuacj > a przy aferach,zmiana opcji politycznej prowadzi do zmiany zeznan,normalka jak > os trzeba sie ustawic w nowych warunkach. Czekam na wyrok albo w sprawie p.B > lidy albo tych ,ktorzy,zalozmy nieslusznie,ja oskarzyli i doprowadzili do smier > ci samobojczej lub ja zamordowali,innej opcji nie widze. Przepraszam, ale to Ty manipulujesz. Sąd w sprawie "winy" Blidy się nie wypowie, bo nie sądzi się osób zmarłych. Ale... B. Blida miała wręczyć łapówkę Zbigniewowi B., byłemu szefowi Rudzkiej Spółki Węglowej. A tu - ot niespodzianka - prokuratura umorzyła przeciwko niemu dochodzenie, bo uznała, że nie ma dowodów na to, że wziął łapówkę. A skoro nie wziął łapówki, to Blida nie mogła ich wręczyć. Proste? Proste. Czego chcesz więcej w temacie winy Blidy? wyborcza.pl/1,76842,4754358.html A co do winnej jej śmierci - nigdy nie zostaną ukarani. Już zadbali o to sami zleceniodawcy i wykonawcy. Jedynym "dowodem" przeciwko Blidzie były zeznania Pani Kmiecik, której prokuratura w zamian za obciążenie Blidy obiecała m. in. wypuszczenie córki z aresztu. Oczywiście w trakcie śledztwa okazało się, że nie ze wszystkich rozmów Kmiecik z prokuratorami sporządzono protokoły, choć mieli takowy obowiązek. Również z tych spotkań RM gdzie Ziobro obgadywał sprawę Blidy z Kaczką nie zachowały się protokoły. Po "samobójstwie" ekipa ABW nie wezwała ekipy od zabezpieczenia śladów, ale zaczęła wydzwaniać po wysoko postawionych PiSiorach, i pracowicie niszczyła ślady, a także zapadła na zbiorową amnestię, dzięki czemu nie wiemy dzisiaj jaki przebieg miała akcja. Na podstawie tych "brakujących" dowodów ci ludzie nigdy nie zostaną skazani, mogą byc co najwyżej upomnieni tudzież ukarani naganą z wpisem do akt za... złamanie procedur. PiS może i jest ogarnięty obecnie szaleństwem, ale na procedurach i niszczeniu dowodów się świetnie znali (czy udało się odzyskać choć jeden służbowy komputer w nienaruszonym stanie od wierchuszki PiS-owskiej ze służb mniej lub bardziej specjalnych?), dlatego też jedynym sposobem na ukaranie winnych tych zbrodni (tak, zbrodni, ściganie z premedytacją ludzi niewinnych i doprowadzenie do ich śmierci jest zbrodnią) jest kartka wyborcza. W normalnej demokracji ta partia powinna zniknąć ze sceny politycznej, niestety w Polsce ciągle są tysiące zwolenników twardej ręki, wierzących w istnienie mitycznych wrogów... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 22.11.10, 07:21 peter.szabo napisał: "A co do winnej jej śmierci - nigdy nie zostaną ukarani"...posądzasz mnie o manipulację,to zamanipuluję Cię do końca.P.Blida wiedziała co sie święci i poświęciła się dla sprawy,ona nie żyje i afera umarła wraz z nią,wiedziała jak nie będzie żyć to sprawy nie będzie,przecież ona była mądrą kobietą bo nie zaszłaby tak wysoko,ja jestem głupek i dopiero teraz dowiedziałem się od Ciebie,że jak ktoś umarł to już nie można go sądzić,nie jestem prawnikiem ale tak dedukuje na chłopski rozum,że skoro pośmiertnie można uniewinniać w sprawach przykładowo politycznych to wydawało mi się,że również aferalnych,no to trudno nigdy nie dowiem(dowiemy)się prawdy,jak zwykle przy aferach bywa,ale ja uważam,że nie dowiemy się prawdy nie dlatego,że nie jest możliwe dojść do niej lecz ze względu na brak woli,nie powiem politycznej,polskiej woli,bo Polacy wybierają takich do władzy,którzy im pasują do afer,jest to nasze wielkie nieszczęście i straszna choroba narodowa,obyśmy ją tylko przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.szabo Re: Film o Blidzie w TVP 23.11.10, 22:23 Wiesz co, brak mi słów... żeby kogoś uniewinnić sądownie, najpierw musi być skazany przez sąd. Dopóki nie ma wyroku skazującego, nie ma winy, bo na tym polega praworządność, że o winie orzeka sąd. Więc Blida nie ma możliwości "się zrehabilitować" bo nie została skazana, czytaj "JEST NIEWINNA". W związku z tym proszę Cię, byś się najpierw poduczył, nim znów zaczniesz wypisywać tego typu farmazony... Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 28.11.10, 17:27 No to nie ma sprawy jak niewinna to niewinna więc kto jest winien tym aferom? raczej nikt i niech tak zostanie ku dobremu samopoczuciu aferzystów,koniec końców ja osobiście na aferze tej nic nie straciłem,straciłem tyle samo co każdy Polak traci w świecie ale co tam w świecie też pełno różnorakich afer,jaki świat taka i Polska chyba nie jesteśmy szczególnym światowym wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.szabo Re: Film o Blidzie w TVP 18.12.10, 10:18 czegoś chyba nie rozumiesz. Nikt nie twierdzi, że nie ma mafii węglowej/paliwowej etc. Problem polega na tym, że są partie, które w celu zniszczenia swojego przeciwnika politycznego biorą polityka opozycyjnego, fabrykują przeciwko niemu dowody i mówią - TO JEST CZŁONEK MAFII PALIWOWEJ. Uwierz mi,że gdyby komuś bardzo zależało to również i z Ciebie by zrobił mafiosa. I jak byś się wtedy czuł? Jakby się czuła Twoja rodzina? Więc zanim zaczniesz zmów obsmarowywać niewinnych ludzi to pomyśl dwa razy, bo słowa PiSdzielców, że znaleźli "porażające dowody winy" są pustymi słowami - jak to często życie pokazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Film o Blidzie w TVP 14.11.10, 08:48 Jeszcze dla uzupełnienia pragnę pogłębić gospodarczy wydżwięk mojej wypowiedzi na tymże mało odpowiednim temu celowi forum,lecz obiecuje,że się poprawię o gospodarce będę starał się nie wspominać: www.ktokogo.pl/Andrzej_Kasprowiak jest najgłówniejszy aferzysta w tej sprawie: wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,4729871.html oraz jego kolega na II-gim miejscu: www.ktokogo.pl/Andrzej_Bodio#ba52f01f3534e93e01137dbd0fa21d4a Odpowiedz Link Zgłoś