Dodaj do ulubionych

"Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu...

16.12.10, 19:06
Upublicznienie listu Camerona, stawia Kaczynskiego poza nawias wśród ludzi dobrze wychowanych. Jeżeli dodamy,że użył tego listu, do podbudowania swoich kłamstw, to Kaczynski jawi się jako osobnik w ugnojonych gumiakach, który pcha się na salony....Bydle.
Obserwuj wątek
    • lukilukk "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:09
      Ja też mam gratulacje na piśmie (gadugadu) bo kiedyś postawiłem się kierownikowi, ale nie chlapie o tym na prawo i lewo :>

Prezes czuje sie wyraźnie niedowartościowany.
      Skoro Cameron na forum miedzynarodowym nie pochwalił naszego Jarka ten zniecierpliwiony sam postanowił to uczynić.
      • pablobodek Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 22:32
        "naszego Jarka" ??? Przepraszam, ale mów za siebie. On nie mój !!!
    • cubasz szkoda słów... 16.12.10, 19:11
    • malkontent6 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 19:14
      No dobrze, wiemy, że Jarek jest głupi. Ale jak mozna wytłumaczyć fakt, że ma jeszcze sporo zwolenników?
    • logikus1 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:18
      no to szkoda, że go jeszcze nie nagrał - tak jak nasza polityczna tradycja nakazuje!
      Ciekawy jestem, co sobie taki premier W.Brytanii o Polsce myśli.
      • antobojar Premier Cameron o Polsce nie myśli. Ich polityka.. 16.12.10, 19:42
        ... zagraniczna wobec Polski i Polaków została określona przez W. Churchill'a w 1945 roku kiedy tak wypowiedział się na nasz temat:
        "There are few virtues that the Poles do not possess - and there are few mistakes they have ever avoided." W Churchill
        "Jest niewiele cnót których Polacy nie posiadają - i jest niewiele błędow których by kiedykolwiek uniknęli."

Czyli: Są nieprzewidywalni...

Jakże prawdziwe... Ale wyraźnie statystykę błędów zakłóca Kaczorek.. który ostatnio popełnia wyłącznie błędy...
      • rexus.bis Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 19:47
        Cytuje :" Ciekawy jestem, co sobie taki premier W.Brytanii o Polsce myśli". Na szczescie Jaroslaw Kaczynski to jeszcze nie Polska, choc pewnie chcialby i tak uwaza.
      • mirela5505 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 23:08
        A co można myśleć o Polsce jeśli ludzie świadomie wybierają osoby pokroju Kaczyńskiego na swoich przedstawicieli w wolnym kraju w demokratycznych wyborach ??? Myślą, że jeśli takie są ELYTY w kraju nad Wisłą to prosty lud ( elektorat ) poluje w puszczach na niedźwiedzie używając do tego maczugi. I tak poniekąd jest. Nikt na zachodzie nie docieka jaką traumę przeżywa Kaczyński ponieważ polityk ma tylko jedną twarz - PUBLICZNĄ, a jeśli nie radzi sobie z prywatnymi problemami to z polityki się wycofuje, a nie bredzi głupot na prawo i lewo. Co Cameron miał na myśli ....??? pisząc ten list i jaką nadbudowę stworzył Kaczyński ??? Trudno mi ocenić, ale zdecydowanie jestem za umieszczeniem Jarosława w psychiatryku !!!
      • piggy1 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 23:51
        Cameron nie jest premierem Wlk. Brytanii, natomiast premier nie mysli na nasz temat pewnie nic. Nie jesteśmy pępkiem Europy.
    • antobojar Kłamca.. Wredny kłamca i manipulator. Tłumaczenie 16.12.10, 19:29
      tego zdania jest jak następuje:
      " Słowa nie mogą oddać bólu jaki musiałeś odczuwać po stracie twojego brata bliźniaka, twojej szwagierki i tak wielu twoich przyjaciół i kolegów. Twoja godność i odwaga, zarówno, najpierw w Rosji jak i w czasie publicznych ceremonii w Warszawie, była prawdziwie nadzwyczajna."

Gdzie tu można się doszukać słow: "Dobrze że przpirmandoliłeś Putinowi...?"
      • pn-ski Re: Kłamca.. Wredny kłamca i manipulator. Tłumacz 17.12.10, 00:32
        Odwaga JK polegala na tym, ze pokazal sie na ceremonii.
        Caly ten wyjazd, ta olsniewajaca procesja do Katynia, to byl przeciez jego plan.
    • zapora10 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:33
      No to Kwakacz ma "pozamiatane".. żaden normalny szanujący się polityk, nie zaryzykuje z nim rozmowy bez dyktafonu.
    • wiesj23 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:41
      kurduplowi to strach posłać nawet rolkę papieru toaletowego
    • kufa-62 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:43
      ŻAŁOSNE!
    • andrzejwoz1 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:49
      JEZU!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ON JESZCZE NIE POTRAFI CZYTAĆ!!!!!!!!!!!!! OCZYWISTĄ OCZYWISTOŚCIĄ JEST ŻE NIE ROZUMIE TEGO CO ZOSTAŁO NAPISANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻAL MI BŁAZNA
    • 111111l "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:53
      Mam absmak!!!!!
    • dublin24 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 19:55
      "Upublicznienie listu Camerona, stawia Kaczynskiego poza nawias wśród ludzi dobrze wychowanych"

A gdzie w takim razie stawia gazete wyborcza artykul z wczoraj nazywajacy Kaczynskiego klamca?
      A gdzie stawiaja was wasze opinie , forumowych kretynow dostajacych zbiorowego orgazmu pod kolejnym tendencyjnym , zmanipulowanym antypisowskim paszkwilem na tym portalu?
      "Hitlerek" "Bydle" to jest wasz jezyk , stada baranow karmionych medialna papka.
      • eland56 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 20:13
        Masz rację, media łżą - przecież białe jest czarne, czarne jest białe, a prezes jest przystojny, jak
        filmowy amant. To tylko kwestia wiary...
      • rsfox Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 20:14
        Prosze tylko bez "was",jezeli odpowiadasz na post to personalnie nie wrzucajac wszystkich do tego samego worka,moim zdaniem nie widze problemu w opublikowaniu tego listu,nawet o to na forum apelowalem.Po drugie okreslanie innych jako "forumowych kretynow" daje tylko swiadectwo o autorze tych slow.Ja jestem rownie krytyczny wobec Tuska ale ten nie daje na codzien powodow do bolu brzucha ze smiechu i regularnego opadu szczeny.
      • jaras nie dosc ze klamca, to jeszcze megaloman 16.12.10, 21:26
        Kaczynski jest klamca bo nigdzie w tym liscie nie napisano, ze Cameron gratuluje mu nieprzyjecia kondolencji od Putina. Pogratulowal mu odwagi i godnej postawy. To slowa wywazone i neutralne, odpowiednie w kazdej tragicznej sytuacji. Zwykla kurtuazja i tyle.

Jednak prezes po megalomansku uroil sobie, ze dotyczyly jego postawy wobec Putina. "Nadinterpretacja" to najlagodniejsze slowo, jakie przychodzi mi tu do glowy.
        • trzy.14 Re: nie dosc ze klamca, to jeszcze megaloman 16.12.10, 23:52
          Biskup ma rację. List jest kurtuazyjny i nic ponadto.

Natomiast ciekawa byłaby Freudowska analiza reakcji Kaczyńskiego i sposobu jego interpretacji rzeczywistości. Ten człowiek ma obsesję i wszystko kojarzy mu się z JEDNYM. Co gorsza, jemu się wydaje, że jest pępkiem świata i że jego niespotkanie się z Putinem ma dla Camerona większe znaczenie niż śmierć jego brata. I ten człowiek omal nie zostal naszym prezydentem!
          • eggerger Re: nie dosc ze klamca, to jeszcze megaloman 17.12.10, 06:50
            Śladem Z. Freuda bym nie podążał. Szczególnie, jeśli chodzi o seksualizm prezesa.
            Ja osobiście wolę ludzi bez napięć wewnętrznych.
      • piggy1 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 17.12.10, 00:09
        Bo Kaczor kłamie, więc dobrze że gazeta list upubliczniła. A Ciebie Twój język - te orgazmy bez związku z seksem, te inwektywy - stawia niestety, w rzędzie ludzi: słabo wykształconych, nie znających dobrze własnego języka (czyli nie-patriotów, bo każdy patriota pielęgnuje swój język ojczysty), wreszcie ignorantów, nie wiedzących, co znaczą okreslenia Hitlerek i bydlę. PS. Karmić się mozna jedzeniem, gazetę i inne media trudno potraktować jako danie. Człowieku, naprawdę, naucz się języka polskiego, bo obcokrajowcem z pewnością nie jesteś. Albo zacznij robić wpisy na forum dla 10-latków (bo dzieci maja prawo robic błędy językowe i mieć kłopot z rozumieniem poszczególnych słów). Chyba, że jesteś własnie 10-latkiem i piszesz, z nadzieją, że zabłyśniesz. Jednak merytorycznie (sprawdż w wikipedii, co to znaczy) nie masz kompletnie nic do powiedzenia.
        • eggerger Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 17.12.10, 06:59
          Nick "dublin24" niby nowy, ale język/styl?/ przypomina mi kogoś
          z "salonu24". Poziom i merytoryczność/przypadkowo wiem, co to znaczy/,
          TEN SAM.
          • 1zorro-bis "Dear Jaroslaw..." jestes totalnym prymitywem! 17.12.10, 07:01
            bo prywatnej korespondencji sie nie publikuje! No, ale czego wymagac od "wiesniaka w gumiokach" z Zoliboza.....
    • rsfox "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 19:57
      Ten facet byl premierem(JK) to chyba wie,ze tego typu listy redaguje i pisze sekretarz albo ktos inny z kancelarii premiera a ten samodzielnie dopisuje tylko naglowek i podpis "yours sincerely David Cameron".Ale coz Kaczynski jest tylko zoliborskim "inteligentem" bez znajomosci jezykow obcych i fatalna jezyka polskiego i jak widac slychac i czuc z zupelnym brakiem wiedzy o zwyczajach panujacych w swiecie polityki i dyplomacji poza jego grajdolkiem.Nadinterpretacja i bledne rozumienie zawsze nalezalo do jego repertuaru ale proba zrobienia z grzecznosciowego listu kondolencyjnego bomby politycznej to juz lekka przesada i dowod na bardzo chore ego;"Ja Napoleon,Cezar........"!
    • pool711 "Dear Jaroslaw..." .... wyjątkowa .... 16.12.10, 19:59
      Intryguje mnie tylko słowo "wyjątkowa". Nie odważna, mądra. Może trzeba to czytać: głupia, prostacka, kretyńska. W przeciwieństwie do Jarka, Anglicy słyną z dyplomacji na wysokim poziomie. Ale zawsze można powiedzieć, że białe jest czarne a czarne białe lub przytoczyć jeszcze kilka złotych myśli wodza.....
    • boykotka "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 20:11
      Nie rozumiem dlaczego niektórzy ciągną ten spór - podkreślił Kaczyński.

Bo sie Pan kolejny raz rozminął z prawdą ???
    • andy-bara "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 20:12
      Żoliborska inteligencja (słoma wychodząca z brudnych butów) znów dała znać o sobie. W G.B modlą się w hymnie do Boga by chronił królową (króla) my też powinniśmy robić to samo aby chronił nas przed Prezesem amen.
    • mys1acy powód do dumy 16.12.10, 20:53
      A czemu nie chwalicie swojego prezydenta Komorowskiego co na geografii się nie zna.
      Myślę że możecie być dumni , ha,ha , bo u was jest wszystko na odwrót .
      • eggerger Re: powód do dumy 16.12.10, 21:18
        "A u was Murzynów bija"?
      • piggy1 Re: powód do dumy 17.12.10, 00:15
        A jaki Twój wpis ma związek z tematem? Skoro chciałeś po prostu coś napisac, to zaloguj sie na jakiś czat.
    • podhajce "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 20:53
      Wybaczcie proszę Prezesowi. Cameron napisał list po angielsku. ,a języki obce są naszemu Prezesowi bardzo obce,stąd to" megalomańskie nieporozumienie"
    • antropoid Znowu biedaczyna z pis zrozumiał coś opacznie 16.12.10, 20:53
      i głośno się tym pochwalił...
      -------------------------------------
      po_stach napisał:

> Upublicznienie listu Camerona, stawia Kaczynskiego poza nawias wśród ludzi dobrze
      > wychowanych. Jeżeli dodamy,że użył tego listu, do podbudowania swoich kłamstw,
      > to Kaczynski jawi się jako osobnik w ugnojonych gumiakach, który pcha się na
      > salony....Bydle.

Zawsze mówiłem, że do wyglądu i manier pana prezesa gumiaki, waciak, beret z antenką, w pakiecie z widłami/łopatą pasują zdecydowanie bardziej niż garnitur i krawat.
    • mys1acy to do was popaprancy 16.12.10, 20:53
      Czasem kilkadziesiąt milionów aspołecznych typów nazywamy społeczeństwem.
      • eggerger Re: to do was popaprancy 16.12.10, 21:21
        Znowu chwyt "A u was Murzynów biją!"?
    • 061445h "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 20:54
      A ja jestem ciekawy kto panu Kaczynskiemu tlumaczyl ten list. Przeciez on nie zna angielskiego. Moze ten co tlumaczyl poprzekrecal sens jak to czesto sie w Polsce dzieje.
      Dokladne tlumaczenie poczatku listu jest powyzej.
      • trzy.14 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 23:56
        Jeśli prezes firmy zatrudnia niekompetentnego tłumacza, to odpowiedzialny jest prezes a nie tłumacz. Jeśli ktoś nie potrafi dobrać pracowników, nie nadaje się na przywódcę 40 milionowego kraju.
    • erte2 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 20:54
      To w terminologii przestępczej nazywa się "iść w zaparte". Prezes złapany za rękę głośno wrzeszczy: "To nie moja ręka !". Kolejne kłamstwo, kolejne przeinaczanie faktów - a nuż się ktoś nabierze a prawda nie wyjdzie na jaw.
      Przypominam: święte oburzenie obu braci oskarżonych o przyjęcie brudnej forsy z FOZ, ciągłe zaprzeczanie ręcznemu sterowaniu wymiarem sprawiedliwości (Blida, dr G.), "sfałszowana" lojalka, "kluczowa" rola Lecha Kaczyńskiego w Sierpniu roku '80., itd, itp.
      "Co dechnie to brechnie" - jak mawiała moja Mama, rodowita lwowianka, o notorycznych kłamcach.
    • mys1acy 100 % PIS i Kaczyński 16.12.10, 20:57
      Brakujące ogniwo między zwierzęciem , a człowiekiem są popaprancy .
      • eggerger Re: 100 % PIS i Kaczyński 16.12.10, 21:24
        Zawyżasz poziom tego forum.
        • eggerger Re: 100 % PIS i Kaczyński 16.12.10, 21:25
          PS. Zawyżasz, oczywiście, swoją znakomitą osobą.
          • nerwus0 Re: 100 % PIS i Kaczyński 16.12.10, 21:34
            eggerger napisał:

> PS. Zawyżasz, oczywiście, swoją znakomitą osobą.

Oczywiście masz na myśli wzrost.
            • eggerger Re: 100 % PIS i Kaczyński 17.12.10, 07:11
              Nie wiem, jakiego wzrostu jest @mys1acy.
              Pisuje/?/ on/a/ jako @...szary... również.
              Z nim jest jak z tymi, których skarpetki się czuje.
              Nawet, jeśli zakładają różne buty.
    • emar22 jestem kurduplem.... mam to na piśmie... 16.12.10, 20:57
      ze wszystkimi konsekwencjami kurduplostwa
    • kadykianus Poziom debilizmu tego faceta powala. 16.12.10, 20:57
      Nie ma czego komentować. On jest nienormalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka