wspanialy69 02.01.11, 13:57 no, pierwszy raz ładnie a z jakiejż to okazji ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disoprivan Rozpacz Miłosza 02.01.11, 17:43 milosz- rewelacja. u pana michnika brak prawej gornej 4. i 5.. strach pomyslec o pozostalym uzebieniu brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
nocozabrednie Rozpacz Miłosza po spotkaniu z Michnikiem 02.01.11, 18:10 disoprivan napisał: > milosz- rewelacja. u pana michnika brak prawej gornej 4. i 5.. strach pomyslec > o pozostalym uzebieniu brrr.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wreście ktoś, kto śmiało pisze o tym jak sytuacja z uzębieniem u celebrytów w Polsce wyglądała. Byle więcej takich co widzą (szczerze) klóla na zdjęciach jak wygląda, a nie jak ma wyglądać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa mamucie wiersze 02.01.11, 21:09 Wiersze Miłosza tak szybko się zestarzały. Nie ma w nich już niczego, co stanowiłoby jakikolwiek powód do sięgania po nie. Martwe, mamucie, dla archeologów, kurzu i do muzealnej trupiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 Re: mamucie wiersze 03.01.11, 11:07 ajakzupa napisał: > Wiersze Miłosza tak szybko się zestarzały. Nie ma w nich już niczego, co stanow > iłoby jakikolwiek powód do sięgania po nie. > > Martwe, mamucie, dla archeologów, kurzu i do muzealnej trupiarni. taak... zapraszamy do misyjnego programu 2 TVP hop siup tralala Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: mamucie wiersze 03.01.11, 19:03 W telewizji oglądam tylko mecze piłki nożnej, zwłaszcza gdy gra moja ukochana drużyna Real Madryt... Ale ty wiesz lepiej, bo co, bo masz klapki na oczach i każdy, kto źle myśli o Miłoszu, to już kim jest wedle ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 Re: mamucie wiersze 03.01.11, 22:17 ajakzupa napisał: > W telewizji oglądam tylko mecze piłki nożnej, zwłaszcza gdy gra moja ukochana d > rużyna Real Madryt... > > Ale ty wiesz lepiej, bo co, bo masz klapki na oczach i każdy, kto źle myśli o M > iłoszu, to już kim jest wedle ciebie? wolę Barcelonę trepem Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir Grafoman Michnik jako znawca poezji 03.01.11, 00:54 cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha ale banalne frazesy cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha duchowość polska wg wielebnego Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Rozpacz Miłosza 03.01.11, 01:44 Pies szczeka, karawana jedzie dalej. Sztuka jest ponadczasowa i obszczekujace ratlerki nie sa w stanie zmienic pradu rzeki. Chocby nawet zaszeczekaly sie na smierc. Czego zreszta im serdecznie zycze. W latach stanu wojennego mowilo sie "Z pancerkomunistycznym pozdrowieniem..." oraz "Zoska Grzyb to ku... nowa, zupa bedzie z niej grzybowa". Teraz moznaby zaserwowac: "rydzyk trujacy, grzybek smierdzacy". A wiec "z pancer-polsko-katolicko-nacjonalistycznym pozdrowieniem" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Re: Rozpacz Miłosza 03.01.11, 02:27 To nie ratlerki, to gó...arze po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Rozpacz Miłosza 03.01.11, 10:33 "To nie ratlerki, to gó...arze po prostu" - przecudnie, genialnie, z wersalską kulturą piszesz. Jestem pewien, że ratlerkami i gó...arzami określasz także i tych, którzy krytykują Rymkiewicza (forum.gazeta.pl/forum/w,904,120042012,,O_Samuelu_Zborowskim_Jaroslawa_Marka_Rymkiewi_.html?v=2). No, bo jakże by inaczej, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Rozpacz Miłosza 03.01.11, 11:27 Nie rozczarowałem się: fascynuje mnie twoja najwyższa Kultura. Ps. Kultura bez cudzysłowu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Zamilcz, prawaku. 03.01.11, 18:35 Wiesz co? Obyś pękł. Ty i tobie podobni. Do pięt nie dorastasz Miłoszowi. Fakt, że tej twojej sekcie przeszkadza nawet fakt, że ten poeta jest naszym noblistą, świadczy o was jak najgorzej. Toteż życzę wam jak najgorzej. Wyparujcie wreszcie, prawaki. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Zamilcz, prawaku. 03.01.11, 19:00 Dziękuję ci za to, że dostarczyłeś mi znakomitej zabawy. Noblista Miłosz? Poeci pisujący w "rynsztok.pl" więcej dla mnie znaczą, niż ten Miłosz... Ps. Sekcie? Masz na myśli Rydzyka? Hm, pan Rydzyk ma dla mnie takie znaczenie, jak dla ciebie pchły na twoim zadku. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Ale z ciebie szmata. 04.01.11, 16:42 Fakt, rynsztok to dla takich, jak ty, całkiem stosowne miejsce. Baw się dobrze, prawaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Ale z ciebie szmata. 04.01.11, 21:13 Dziękuję ci za to, że niezmiennie dostarczasz mi kapitalnej rozrywki. Wolę rynsztok niż Parnas, na którym ty przebywasz. Lepsze nawet szambo, niż perfumeria z tobą. Prawak, hm, niech ci będzie, choć inwencji w wyzwiskach ci zabrakło, mało oryginalny jesteś. Ciekawe, czemu lewacy niszczyli Miłosza, umieścili jego nazwisko na swoim czerwonym spisie nazwisk zakazanych... Cóż,wyświadczyli mu przysługę, bo bez tej listy na pewno by nie dostał Nobla. Czemu jednak lewak ma pretensje do prawaka i za co? Czy ja wpisałem jego nazwisko na czerwoną listę? Ot, uważam jego poezję za skamielinę... I to już wystarczy, aby abyś mi życzył wyparowania, ha, ha, ha? Ale baw mnie, baw... Odpowiedz Link Zgłoś
unls000 Miłosz sam siebie nie ocalił 03.01.11, 09:31 przed zakłamaniem. Pisał i mówił rzeczy nieprawdziwe wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Rozpacz Miłosza po wizycie u Iwaszkiewicza 03.01.11, 12:13 Poeta bialoruski pochodzenia litewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Grisza14 polski przygłup wioskowy pochodzenia 03.01.11, 12:37 Grisza14 polski przygłup wioskowy pochodzenia huculskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarach_pl Rozpacz Miłosza i zwycięstwo sztuki 03.01.11, 14:47 Parafrazujac znany cytat powiem "Prawdziwa sztuka krytyk się nie boi". To raczej boją się jej oczadziali polityką, zniewoleni kłamstwami i upodleni własną niewiedzą, bo sztuka pokazuje prawdę i jest uniwersalna w swojej wymowie. Prawdziwa sztuka nie jest polska, białoruska, chińska czy inna, choć czerpie materiał z gleby. Szczególnie niebezpieczna jest muzyka i poezja, bo z użyciem dźwięków i słów metaforycznych, drąży najgłębsze pokłady ludzkiej wolności. Ten kto ją zna i rozumie może ją kochać lub się jej bać. Jeśli używa jej w tak zwanych dobrych intencjach do innych celów niż głębsze poznawawanie świata, jest albo głuchy i ślepy, albo głupi lub podły. Warto przypomnieć muzykę Szopena, której śmiertelnie bał się zaborca. Słowa literackiego też często się się boją i nienawidzą ci co go rozumieją. Zaś ci co nie wiedzą czym jest sztuka nienawidzą twórców. Prawdziwa sztuka się nie starzeje, choć jej tworzywo może po wielu latach wydawać się anachroniczne. To właśnie czas jest największym weryfikatorem wartości sztuki. Będą przemijaly mody i narody, a człowiek będzie ciągle poszukiwał tego co istotne i w nowych i w starych dziełach. Mam nadzieję, że twórczość Miłosza, zwłaszcza jego poezja, tak jak Słowackiego, Mickiewicza, Norwida i innych poetów przetrwa próbę czasu. I wcale nie dlatego, że otrzymał Nobla. Jego słowa mogą poruszać . Ale biada tym co nie poznają języka sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Te poklady piekna to najlepiej umial wyzwalac 03.01.11, 14:55 szanowny Prezez Penklubu.Lubil on wieszcza Cesia i tez mial chrapke na Nobelka. Nasz krajowy Thomas Mann.Che, che. A Chopina to ktory z zaborcow tak bardzo sie pekal? Odpowiedz Link Zgłoś
hilary34 Re: Te poklady piekna to najlepiej umial wyzwalac 03.01.11, 18:04 grisza14 napisał: > szanowny Prezez Penklubu.Lubil on wieszcza Cesia i tez mial chrapke na Nobelka. > Nasz krajowy Thomas Mann.Che, che. > A Chopina to ktory z zaborcow tak bardzo sie pekal? po co rzucać perły przed wieprze Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: grisza14 zarechotał: 03.01.11, 18:06 grisza14 zarechotał: > Che, che. Po czym pociągnął kolejny łyk piwka z wkładką... Odpowiedz Link Zgłoś
mali.buu kazdy ma swoje powody do rozpaczy 03.01.11, 18:11 mnie przeraza obecny zdegenerowany przez kapitaklizm obraz swiata. Odpowiedz Link Zgłoś