elbertson zachodnie biznesy zniszczyły miejsca pracy w Polsc 08.01.11, 19:54 doją nas jak mogą , mamy francuskie ziemniaki , holenderska cebule , hiszpańskie pomidory , itd a Europa sie dziwi ze pojawia sie u nich polskie tsunami Odpowiedz Link Zgłoś
tirinti Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 20:09 Mieszkałem pół roku w Szwecji. Mają barbarzyńcy szczęście że coraz więcej przybywa Arabów, Turków i Polaków. Powoli ich cywilizujemy. Szwedzi prawi nie mają dzieci więc za kilkadziesięt lat będzie to bardzo cywilizowany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
boewulf Holenderscy magaga wykorzystują polskie pracownice 08.01.11, 20:26 Z podobną sytuacją mam do czynienia na codzień. W mieszkaniu pode mną managa z holenderskiej firmy informatycznej "szkoli" pracownice z wrocławskiego oddziału firmy. Normalnie to chyba ten mieszkaniec owego porządnego protestanckiego kraju jest przeciwnikiem wykorzystywania kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly co moze analfabeta z Polski ? 08.01.11, 20:30 no bo przeciez 95% to analfabecie nie zanjacy zadnego jezyka obcego, jakzesz wiec moga robc "kariery" na zachodzie ? Nie wiem jak to bedzie w czystych i schuldnych niemczech i austrii -jak bedzie tak jak w holandii, czy irlandii -za zjerzdzaja sie jakies bezdomne szumowiny -no to bedzie klops. Naprawde zal mi tych ludzi -zjawiajacych sie w grawitacjynie innym swiecie - i komunikuja sie na migi, albo porzez posrednikow ich ograbiajacych ? To zazwyczje tez polscy posrendnicy. Naprawde, starej emigracji -tej z prl, wkszatlconej, znajacej jezyki, ktorzy sie zaaklimatyzowali w nowych ojczyznach -jest czasmi wstyd za ta horde tych wspolczesnych -w bejbolowkach, lysych, wytatuowanych, w kamizelkach wedkarskich i gumowych polbutach ogrodowych. Fakt - dzsiejsza mlodziez, jest grzeczna, uprzejma, zan swoje miejsce w szeregu - ale jak wspomnialem wiekszosc to szumowiny, nie pasujace do Polski i chyba w ogle nigdzie. pzdr -wz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakubovski Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 20:37 jak tak dalej pójdzie, to nas z UE wyrzucą na zbity pysk!!! srecenzje.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
gall85 Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 20:55 W większości postów Polacy są opisywani jako bydło i przewija się niechęć do własnych rodaków. Jasne, że jest wielu takich którzy zasługują na takie określenia, tak to już jest, o naradzie świadczy to co najbardziej razi w oczy. Ale jest cała masa młodych ludzi, którzy zachowują klasę. Chcą walczyć o lepsze jutro, o lepsze życie. Smutne, że musimy być białymi murzynami na zachodzie i to się nie zmieni, zawsze będziemy tam obywatelami drugiej kategorii. Myślę jednak, że należy zmienić nastawienie do naszego kraju i do rodaków. Ciągle taplamy się w błocie nienawiści i pogardy dla siebie samych, widzimy tylko to co jest czarne. Może czasem warto pozytywniej podejść do życia. Wziąć się ostro do pracy we własnym kraju, nawet za niższe stawki, jakoś budować lepszą Polskę a nie tylko biadolić jak to jest źle. Typ człowieka, który ciągle narzeka jako to mu się dzieje krzywda i mający roszczeniowe podejście do świata nic nie osiągnie. Ja sam pracowałem na zachodzie a teraz w kraju. I wole pracować tutaj, rozwijać się zawodowo i budować kraj. Nawet za niższą kasę. Co mi po 2 latach zapieprzania w fabryce wkrętów albo mrożonek w Anglii. Przyjadę do Polski z kasa którą wydam w rok i nic mi nie zostanie. Takie wyjazdy są dobra ale na kilka miesięcy. Podziwiam i szanuję Polaków pracujących na zachodzie za najniższe stawki , 3mam za nich kciuki i mam nadzieję, że po powrocie do kraju wykażą się aktywnością i przedsiębiorczością. Jeśli nam się w Polsce nie podoba to róbmy coś, działajmy, zmieniajmy. Bezczynnością i narzekaniami na pewno nic nie osiągniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 21:12 ale to wszystko dlatego, ze przez 20 lat mesjanizmu w Polsce -ludzie zwariowali, mysla ze sa najmarzejsi w europie z ich wyksztalceniem religijnym, sa rasistami, chca jakiegos rownego traktowania u obcych, jak onie nawet u siebie nie sa naprawde w domu. W wiekszosci to ucieczki od polskiej nedzy. Ten kto sobie daje rade w kraju -nie potrzebuje nigdzie wyjezadzac - ale oni szukaja opieki innego panstwa, w szczegolnosci zasilkow i szybkiego "dorobiena" -a w zachodnich krajach sa poprsotu nikim - nawet nizej jak wysmiewani tu Turcy, czy Romowie. Zauwazmy jedno, o zadnym kraju sie tak negatywnie nie pisza jak o Polakach wkrajach starej Unii. To stawia nawet porzadnych ludzi, ktorzy jada bo nie znajduja szans ROZWOJU we wlasnym kraju - jada patrzec, uczyc sie, kiedys jak wroca to moze i te poznane wartosci zaszczepia swoi dziecim, w gminie, w miescie. Ale do tego dluga droga. Jezeli Panstwo chca wiedziec, to napisze ze wspolczesny Polak na zachodzie stoi duzo, duzo nizej w kulturze, czystosci, manierach, wychowaniu -jak te narodowosci ktore tu sa wysmiewane. Przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 21:31 wasylzly nie zgodzę się z tobą, wrzucasz do jednego koszyka wszystkich. Tak nie jest. Powtarzam, na uznanie trzeba sobie samemu na Zachodzie cierpliwie i ciężko zapracować, a jak ktoś je zdobędzie nie straci go szybko, wtedy jest jednym z tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 21:47 pewnie ze sa to w pewnym senscie uogolnienia, ale o zadnym narodzie nie mowi i pisze sie tak zle - jak o naszych krajowych bohaterach emigracjynych. W prasie zachodniej nie spotkalem jakiegos nieprzyjemnego artukulu dotyczacego Czechow, cz Wegrow, Litwinow -ale cigale pisza o zachowaniu Polakow. To jest wlasnie symptomatyczne, ze z tym narodem dzsiaj cos nie gra. A niestety zachowanie jednostki ksztaltuje rowniez punkt postrzegania calego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 22:03 W Niemczech jak coś się zdarzy i w tym biorą udział obcokrajowcy szybko nie dowiesz się z niemieckich mediów jakiej były te osoby narodowości, żeby się dowiedzieć musi się sięgnąć do mediów sąsiadów. W Niemczech nie pisze się wiele o Polsce, a skoro pisze się, są to obiektywne, bez-kolorowe relacje bo chce się z sąsiadami żyć w zgodzie i spokoju. Masz słuszną racje ze jak to nazywasz "z tym narodem coś nie gra" po prostu Polak nie sięga do prasy zagranicznej by dowiedzieć się czegoś więcej na temat jaki go interesuje, nie konfrontuje światowej prasy, tylko kieruje się tym co mu polskie media zaserwują i na tym wychodzi bardzo głupio, po prostu kształtuje sobie sam fałszywy, fobistyczny światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 22:20 i o to chodzi - pisac i obserwowac obiektywnie, ale jak tu widac po tym forum -wieleu nawet tych, ktorzy nie maja pojecia o procentach - uwaza sie za cos szczegolnego, ze tam gdzie jada zaraz bede zakladac zwiazki zawodowe i robic zadymy jak w kraju. Malo to bylo takich przypadkow ? To jest cholernie denerwujace, zadnego poszanowania dla pracodawcy, ktory przeciez daje jesc, zalatwia jakies tam mieszkanie, nawet ROWER :-)))))))))))))))))))))) przciez to szansa zeby sie czego nauczyc, wyrwac sie z polskiego getta, ale tu prosze sami wielcy i obrazeni na swiat Panstwo z dziurawymi i pustymi kieszeniami. Pisze gorzkie slowa, ale chce tym w kraju uswiadowmic ze tu na zachodzie, sa o tyle rowni z innymi, jak oni rownaja innych. Ale prosze nie do siebie -kochani rodacy - do innych kultur, wykszatlcenia, spsobu zycia w spoleczenstwie i wzajemnym szacunku psorod holendrow, belgow francuzow- bo w tym macie cholerne deficyty. Mysle, ze dobra rada jest - wyjerzdzajac przez Odre -poprsotu zapomniec skad sie pochodzi, sprobowac z polskich cech narodowych wybrac to co najlepsze - grzecznosc, uprzejmosc, goscinnosc, skromnosc,schludnosc - tymi cechami mozna naprawde duuuuuuuuuuuuuuzo zarobic tam gdzie sie jedzie. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 22:44 wasylzly bez wątpienia masz 100% racji. Na zachodzie ludzie wypracowali sobie przez dziesiątki lat jako takie przywileje pracy poprzez związki zawodowe, rady zakładowe w zakładach pracy. Ci ludzie szanują sobie swoje osiągnięcia, dla nich jest niezrozumiale że ktoś przyjdzie z zewnątrz i zaczyna robić rozróbę. Weźmy prosty przykład z ostatnich wydarzeń, otóż dyskusja na polskich forach o wolnym świecie Trzech Króli była zatrważająca jak i poniżająca dla ludzkiego stworzenia jakim jest człowiek. Człowiek idzie do pracy by godziwie żyć, a nie pracować dla życia - słowa JP.II. Ludzie którzy przyjeżdżają na Zachód powinni najpierw obserwować środowisko, zapoznawać się z nim, a potem przyswajać najlepsze rzeczy z niego dla siebie, a nie narzucać tubylcom swoje przywary i zwyczaje. Znam parę osób z Polski które mimo wyższego wykształcenia nie potrafili przystosować się do środowiska, tylko chcieli środowisko przystosować do siebie i co osiągnęli? NIC - wykończeni nerwowo odeszli na własną prośbę z pracy bo sobie wkoło niepotrzebnie wrogów narobili. Na Zachodzie ludzie posiadają tyle tolerancji dla każdego ze sobie sami tego nie wyobrażacie, tego w Polsce brak. Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 22:19 "Na Zachodzie ludzie posiadają tyle tolerancji dla każdego ze sobie sami teg o nie wyobrażacie, tego w Polsce brak." Idealizujesz ich kolego. Dla przecietnego czlowieka na zachodzie polak jest dzikusem z biednego kraju trzeciego swiata. Polak jest traktowany z gory i z wrogoscia jezeli tylko chodzi o cos wiecej niz krotka rozmowa o pogodzie badz zakupy w sklepie. Wyuczony usmiech i wymiana uprzejmosci to takie slodkie pierdzenie ktore nie ma zadnego znaczenia. Ludzie ktorzy jada zbierac tulipany to nie sa ludzie zbyt rozgarnieci ale ich wrogosc nie bierze sie z nikad. Nawet idiota zauwazy ze jest traktowany jak smiec. Ludzie "obyci" i inteligetni na zachodzie nie traktuja polakow wrogo ani z "gory" ale takich ludzi jest bardzi niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 10.01.11, 01:03 dublin24 napisał: > "Na Zachodzie ludzie posiadają tyle tolerancji dla każdego ze sobie sami teg o > nie wyobrażacie, tego w Polsce brak." > > Idealizujesz ich kolego. Dla przecietnego czlowieka na zachodzie polak jest dzi > kusem z biednego kraju trzeciego swiata. Polak jest traktowany z gory i z wrogo > scia jezeli tylko chodzi o cos wiecej niz krotka rozmowa o pogodzie badz zakupy > w sklepie. Wyuczony usmiech i wymiana uprzejmosci to takie slodkie pierdzenie > ktore nie ma zadnego znaczenia. ____________________________ Nikt nie idealizuje, tylko odzwierciedla rzeczywistość. Wiec pytam się ciebie dlaczego tak traktuje się Polaka jak tu piszesz? No dlaczego, na te pytanie powinieneś sam odpowiedzieć choćby czytając ten watek. Nie ma nic bez przyczyn!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 21:21 gall85 nie rażą cie wpisy na forach? Czy tak zachowują się i piszą normalni ludzie? Nie rażą cie polskie media z tymi tytułami i rzeczami o których w zasadzie nie powinni pisać? To razi i kole w oczy!!!! Nie rażą cie niektórzy polscy politycy? Media, fora są czytane na całym świecie, polscy politycy są słyszani też na całym świecie, wiec? Wiec co wymagacie? Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 22:11 "Ciągle taplamy się w błocie nienawiści i pogardy dla siebie samych, widzimy tylko to co jest czarne" To jest typowe dla ludnosci z bylych kolonii. Rozbiory ,potem pobici i wyrznieci przez niemcow , pozniej kraj satelicki zwiazku radzieckiego. W rezultacie polacy czuja sie gorsi , nieudolni , glupsi od sasiadow .Sam kiedys uwazalem podobnie , dopoki nie wyjechalem za granice , nie nauczylem sie zarabiac dobrych pieniedzy i nie nabralem odrobiny niezaleznosci. Nawet wydawaloby sie inteligetni ludzie , dziennikarze itp, dostaja zbiorowego orgazmu na jakiekolwiek pochwaly plynace z zachodu a krytyke traktuja jako prawde objawiona. To powoli zanika , ale tego typu artykuly plus beznadziejne rzady utrzymujace stan permanentnego kryzysu opozniaja proces wychodzenia polakow "na prosta" Odpowiedz Link Zgłoś
spokojnawoda Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 21:03 To my uczymy ludzi jak maja nas traktowac. Szacunek trzeba egzekwowac bez wzgledu na to kim sie jest lub co robi. W Holandii niektorzy Polacy pozwalaja sie traktowac jak wyrobni niewolnicy. No ale co jak sie jezyka nie zna zeby zaprotestowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 21:14 spokojnawoda napisała: > To my uczymy ludzi jak maja nas traktowac. Szacunek trzeba egzekwowac bez wzgle > du na to kim sie jest lub co robi. W Holandii niektorzy Polacy pozwalaja sie t > raktowac jak wyrobni niewolnicy. No ale co jak sie jezyka nie zna zeby zaprotes > towac.... ______________________________ Na szacunek i uznanie trzeba sobie ciężko i cierpliwie zapracować, a jak ktoś to na Zachodzie zdobędzie nie straci go szybko. Wiec jak wniosek z tego? Jak się pokazujecie w świecie tak macie, taka jest prawda. Podziękujcie też dużo temu super waszemu preziowi, ponieważ Polacy mieli już uznanie na Zachodzie, mieli je bardzo krótko. A kto wybiera takich przedstawicieli narodu którzy kiedy otworzyli usta robili wstyd Polsce i polskiemu społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Propaganda 08.01.11, 21:12 Holendrzy nas nienawidzą, Amerykańscy dyplomaci za kulisami szydzą z Polski, Brytyjczycy nami gardzą. Oczywiście to wszystko wyłącznie dlatego, że jesteśmy narodem brudasów, prostaków, cwaniaków i złodziei. Teraz należy wstydzić się Polski i odświeżyć przyjaźń z "Pięknym Wschodem", przecież od towariszi nigdy nic złego nas nie spotkało. Komunistyczna międzynarodówka ma z nami nie lada problem, bowiem jesteśmy narodem niezwykle jednolitym etnicznie, spójnym kulturowo oraz religijnie. Aby nas rozbić należy więc wyszydzać wszystkie klasyczne wartości naszej kultury, zaindukować poczucie winy i niższości. Ośmieszać naszą religię ("mohery"), drwić z patriotyzmu ("polaczki", "polactwo"), podzielić naród. Należy też siać nienawiść do potencjalnych sojuszników - jak np. USA. Dzięki ekipie fachowców GW robota idzie świetnie - naród podzielono na obóz PO oraz "pisiory", chociaż programowo obie partie prawie się nie różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Propaganda 08.01.11, 21:24 zdrowy_rozsadek78 a wy na to przyzwoliliście i przyzwalacie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
anx78 Re: Propaganda 09.01.11, 11:40 > zdrowy_rozsadek78 a wy na to przyzwoliliście i przyzwalacie dalej.. ja daje sie lubić nawet dla paki czasami.. nie czułem pogardy - to raczej niepewnosć z lekkim politowaniem. raczej nie mam kompleksów na etnicznym tle - i przez innych europejczyków nigdy sie ich nie nabawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Bzdury -tyle jestes wart, ile ktos chce cie placic 08.01.11, 21:36 za Twoja prace i ile masz na koncie w banku. Im szybciej sobie wy w kraju to uzmyslowicie tym, lepiej dla was i waszych dzieci. Rasizmem, wysmiewnaiem sie z madrzejszych i cywilizowanych, chamstwem -daleko nie zajedziecie. A to nestey wynoscie z wspolczesnej Polski, tam gdzie jedziesz jestes gosciem, jak sie dobrze zachowujesz - w przciwnym razie jestes intruzem do dostaniesz kopa w tylkek za drzwi. Chcecie sie rownac z holendrami, niemcami - najpierw musicie miec wychowanie jak oni, pokonczone szkoly na poziomie europesjkim, zanc obce kraje i obce jezyki. Wtedy mozecie jeczec o rownym traktowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Holandia 08.01.11, 21:21 a po co nasi tam jadą do tych pedałów ? olać ich bagno i pracować w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia 08.01.11, 21:26 yeyq napisał: > a po co nasi tam jadą do tych pedałów ? olać ich bagno i pracować w kraju . _________________________________ Rzeczywiscie nic dodać nic ująć, kultura z najwyższej polki, tylko współczuć takiemu że ten na gorze poskąpił mu wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Mamy to w genach. Nie damy sie lubic. 08.01.11, 21:22 Bez wyjatku, wszedzie jestesmy tacy sami - prostaccy, zawzieci, zazdrosni, ciemni ( inteligencja ), brudni, bezzebni, itd. Wstyd mi sie czesto przyznac, ze jestem Polakiem. Dlatego rozmawiaw po rosyjsku. Rosjan nikt nie nazywa Marokanczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
rowi Chcieliście JP II ? To teraz nie narzekajcie 08.01.11, 21:37 tylko korzystajcie z przyniesionej przez niego wolności, bo za KOMUNY byłoby nie do pomyslenia, żeby wykształceni Polacy pracowali i żyli w takich warunkach bez perspektyw na emeryturę i bez możliwości utrzymania rodziny za lat młodych, bez własnego lokum - piknijcie sie przy każdym przeżegnaniu sie może wam pomoże (Tapping). Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 21:50 Ja tam już harowałem za 80 jewro za godzinę (po odpaleniu agencji) , oczywiście bez pozwolenia na pracę. No ale trzeba się uczyć i pracować w IT ;) Za to holenderscy szmaciarze porysowali mi samochód z powodu polskich numerów. Stał międzi innymi samochodami przed domem. Na pewno nie pisali o mnie, bo nie pasowałbym do obrazu okropnych Polaków i miłych Holendrów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuideinde Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 22:07 Z tymi kursami, to bym sie nie zgodzila. Osobiscie uczestniczylam w kursie dla poczatkujacych dla polkniecia podstaw. Dzis po roku czasu samodzielnej nauki jestem w stanie porozumiec sie z holendrami i nawet rozmowy rekrutacyjne prowadza ze mna po holendersku. Ale ja tego chcialam, uczylam sie zaciekle wtedy kiedy moje wspollokatorki szly z chlopakami (marokancami, czy turasami) na piwo do pobliskiego baru albo do Amsterdamu. Smialy sie ze mnie, ale to ja zostalam tutaj z czalej szostki jaka sie przez poltora roku przewinela. Ja mialam o tyle szczescie, ze mieszkalam przez rok czasu w trzypokojowym mieszkaniu. Razem bylo nas 3. Ale te lokatorki nigdy w zyciu nie zapomne. Taka szkole jazdy mi zrobily, ze dzis w pracy ciagle (choc potrosze juz jest lepiej) nie umiem zlapac kontaktu z innymi z obawy przed osmieszeniem, czy cos w tym rodzaju. Co do kursow tych z gemeente placi sie jakies 300 euro za caly kurs (calosc normalnie kosztuje 3000 euro) a po zdaniu egzaminu urzad ci kase oddaje. Tak wiec umiesz masz kase nie umiesz twoja strata. Ogolnie Polacy mysla tylko o jednym. Dobrze zaruchac i wypic. Sa glosni i nie grzesza ambicja. Mnie sie udalo. Ale ja mialam duzo szczescia, bez ktorego pewnie bym byla w kraju na zasilku dla bezrobotnych i z poczuciem ze znowu w zyciu mi nie wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 22:24 Nie przejmuj się, czas szybko leczy rany, dla lekkiej osłody ja napiszę że w Londynie spotkałem (w najbliższym otoczeniu) bardzo życzliwych Polaków. Niestety w dalszym otoczeniu tak różowo nie było. Miałem wpier...ć polakowi który ze mną pracował bo przez przypadek do naszego domu trafiły Polki które cieć z kumplem odebrał z dworca, wywiózł, podstawił nóż pod gardło i ograbił. Później one go rozpoznały. Ale mnie ubiegł ktoś inny, chłopaczek jadł już przez rurkę (przestawili mu szczękę). Także proszę nie generalizujmy, zobaczysz że trafisz na pozytywne rodaczki :). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Od kiedy Polacy mogą wyjeżdżać do pracy 08.01.11, 22:39 na moim osiedlu zrobiło się o wiele przyjemniej. Skończyły sie głośne nocne libacje, graficiarzy też jakby wymiotło, na trawnikach nie ma już tyle puszek po piwie co dawniej. Po prostu hołota wyniosła się na Zachód emanując swoją kulturą i obyczajami wśród tamtejszych społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 22:54 Holendrzy, obok Anglików, są największymi homofobami i nacjonalistami w zachodniej Europie. Polacy w większości, są największymi chamami (obok Rosjan) w Europie. Zetknięcie tych dwóch skrajności musi dać efekt wybuchowy.Samo życie. Choć sam jestem Polakiem z przykrością muszę to stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 08.01.11, 23:04 Hehe, znam dużo ludzi z Rosji i nie mogę powiedzieć żeby byli chamami, ale od Polaków niestety stwierdzę z przykrością i doświadczenia, STRONIE. Kiedyś byłam bardzo przychylna, pomagał w razie potrzeby wszędzie, tez i na drodze jak błądzili i nie mogli dojechać do celu, teraz po wielu doświadczeniach jestem obojętna. Doświadczenie kształtuje stosunek do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 00:15 po prostu napisz: Rosjanie są najlepszymi ludźmi na Świecie i mówię tak całkiem obiektywnie. Się bawisz w owijanie w bawełnę... ;))) A. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 00:27 alfalfa napisał: > po prostu napisz: Rosjanie są najlepszymi ludźmi na Świecie i mówię tak całkiem > obiektywnie. Się bawisz w owijanie w bawełnę... > ;))) > A. ________________________ Nie mam zamiaru leczyć ciebie z twoich chorych fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 08:51 Ależ wiem jaki Ty masz "zamiar". Dziwię się, że tak uparcie próbujesz go tu uprawiać ale Twoja sprawa, nawet czasem śmieszny jesteś (i zaczałeś pisać jako kobieta, to też udane;). A. Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Pim Fortuyn nie pojawił się tam bez przyczyny! 09.01.11, 16:38 No ale to za trudny temat dla pismaków ... Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 To jest kapitalizm, tak chwalony przez Michnika! 08.01.11, 22:56 A onacza on permanentne bezrobocie w Polsce oraz poniwierke na czasowych kontraktach na Zachodzie. Jedyne wyjscie to renacjonalizacja przemyslu w Polsce, aby zapewnic Polakom stale miejsca pracy w Polsce, po to, aby nie musieli oni byc bialymi murzynami na Zachodzie! lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To jest kapitalizm, tak chwalony przez Michni 08.01.11, 23:10 ajent.007 napisała: > A onacza on permanentne bezrobocie w Polsce oraz poniwierke na czasowych kon > traktach na Zachodzie. Jedyne wyjscie to renacjonalizacja przemyslu w Po > lsce, aby zapewnic Polakom stale miejsca pracy w Polsce, po to, aby nie mus > ieli oni byc bialymi murzynami na Zachodzie! > lech.keller@gmail.com ___________________________________________ W Polsce miejsca pracy? Poczytaj sobie jaki stosunek maja Polacy jak ktoś w Polsce z czymś ruszy forum.gazeta.pl/forum/w,30,120499384,120499384,W_Lublinie_ruszyla_produkcja_nowego_samochodu_d_.html Warszawy nie odbudowano w jeden dzień, tylko na to trzeba było małych kroczków i długie lata. Pozdrawiam Gosc987 Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 To jest kapitalizm, tak chwalony przez Michnika! 09.01.11, 00:55 Dopoki w Polsce nie doszedl do wladzy "stryropian", to nie bylo w Polsce bezrobocia, Polski sie rozmnazaly niemal jak kroliczki, a na Zachod jedzilo sie aby zarobic na luksusy, a nie, jak dzis, aby po prostu znalezc byle jaka prace... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
domyzdrewna Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 08.01.11, 23:03 A w Polsce też nieźle można zarobić, na przykład na budowie domów drewnianych Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobow 09.01.11, 01:02 a ja tam wolę domy ze szkła! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoni.pl Optymistyczny artykuł. Może Holandia odeprze Islam 08.01.11, 23:34 A Polacy to europejczycy i w Holandii nie ma z nimi problemów. "Polacy mają wybór, mogą zostać w Polsce - mówi bez ogródek Tom Gibcus z organizacji zrzeszającej agencje pracy tymczasowej ABU" - ciekawe czy powie to muzułmaninowi. Jasne że nie bo by się zesrał ze strachu. "W porozumieniu koalicyjnym zapisano, że "w świetle bieżących problemów społecznych imigracja musi być pilnie zrestrukturyzowana, kontrolowana i ograniczona". Czyli ma być "restrykcyjna i selektywna". Żadnej taniej siły roboczej spoza UE." Już za późno rozmnażających się arabów jak króliki macie na miejscu. Holandia - Aralandia Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna100 Może warto napisać coś pozytywnego. 08.01.11, 23:43 Mam już dosyć czytania takich artykułów. Jakbyśmy sami siebie kreowali na nieudacznych pijackich roboli. Dlaczego nikt nie napisze o tych Polakach, którzy wyjeżdżają za granicę jako pełnoprawni i nie zakompleksieni obywatele Europy, kupują mieszkania i domy, rozwijają firmy, odwiedzają drogie hotele i bywają w ekskluzywnych miejscach. Polak coraz mniej kojarzy się z pijakiem, który za kilka euro będzie pracował dzień i noc, a w nielicznych wolnych chwilach zapije. Jeżdżę sporo po Europie i coraz częściej spotykam Polaków, którzy korzystają z życia na poziomie równym, a może nawet i wyższym niż obywatele Europy Zachodniej - świetnie znają angielski, czują się swobodnie w drogich restauracjach i hotelach, mają swoje mieszkania na Zachodzie, często jachty. Jesteśmy obywatelami Europy, młode pokolenia przekraczają granice bez żadnych kompleksów. Ale nie o tym pisać nie warto - Gazeta nigdy nie napisze o pozytywnych stronach naszych obywateli, tylko ciągle wraca się do starego tematu pijaków, złodziei i dziwek, który przestał być tak naprawdę aktualny z końcem lat 90. Gdy ostatnio byłam w Dublinie i w jednym z irlandzkich pubów z muzyką na żywo młody gitarzysta w pewnym momencie zaczął pytać obecnych skąd przyjechali. Gdy zapytał mnie i moje towarzystwo odpowiedzieliśmy, że z Polski. W odpowiedzi usłyszeliśmy, że ludzie z Polski są bardzo mili i otwarci, a dziewczyny najpiękniejsze na świecie. Przestańmy w końcu sami kreować własne kompleksy. Choćby takimi beznadziejnymi artykułami jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Może warto napisać coś pozytywnego. 09.01.11, 01:04 To proste. Prawdziwy Polak nigdy nie napisałby nic pozytywnego o swoim rodaku! Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: Może warto napisać coś pozytywnego. 09.01.11, 01:28 To prostsze prawdziwy Miiichnik nigdy nie napisałby nic pozytywnego o swoim rodaku... Odpowiedz Link Zgłoś
zeppelin25 Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 09.01.11, 00:06 Czyli od maja ta "smietanka" zaleje Niemcy i Austrie...dobrze im tak,to bedzie kara dla Austrii za Hitlera i dla Niemiec za 2WS...jedyny pozytek z tego,ze slogan "zamow urlop w Pl-twoje auto juz tam jest" straci aktualnosc...auto przyjedzie znowu do Niemiec ...tylko wlasciciel inny he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_dziadzio Plan Marshalla 09.01.11, 00:12 Gdyby nie amerykanie i plan Marshalla mięliby teraz, dziady, holenderskiego Rydzyka i 1500 brutto. Guldenów. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Plan Marshalla 09.01.11, 00:32 lesny_dziadzio napisał: > Gdyby nie amerykanie i plan Marshalla mięliby teraz, dziady, holenderskiego Ry > dzyka i 1500 brutto. Guldenów. ____________________________ Gdybyś coś głębszego wiedział czym był w rzeczywistości plan Marshall to byś tu tego słowa nie wspomniał. Jak nie wiesz, nie pleć bzdur tu na forum bo się tym ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Plan Marshalla 09.01.11, 00:37 lesny_dziadzio napisał: > Gdyby nie amerykanie i plan Marshalla mięliby teraz, dziady, holenderskiego Ry > dzyka i 1500 brutto. Guldenów. ______________________________________ Napisz nam co ty wiesz o planie Marshalla. Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Plan Marshalla 09.01.11, 01:07 To w wiki trudno samemu znaleźć? - Plana Marshalla Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Holandia chce Polaków do pracy. Ale bez zobowiązań 09.01.11, 00:27 wszystko prawda... wyjechała na zachód głównie banda nieudaczników i nierobów... wstyd być Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel karaluchy europy 09.01.11, 01:49 Kosiński, Miłosz oni wszyscy mieli rację, tę niesmaczną antykatolicką Odpowiedz Link Zgłoś
edeco problemem jest brak wiedzy... 09.01.11, 02:07 Problemem - GŁÓWNYM - jest to, ze przyjechali tu DURNIE bez szkoły. Tak samo było kilka lat temu w Anglii, Szkocji i Irlandii i w latach 90-tych w Niemczech. Debile bez szkoły dobrzy na SŁOWIAN (po angielsku NIEWOLNICY) dają się wykorzystywać za marne grosze bo resztę zabiera AGENCJA PRACY czyli banda cwaniaków, która doi rodaków. A wracając do lat 90-tych w Niemczech - byłem tam WROGIEM nr 1 takich agencji. Pomagałem POLAKOM za "bóg zapłać" czyli za dobre słowo. Agencja płaciła robotnikom 3,5-4 MARKI, ktoś kto się sprawdził jak mu poleciłem pracę miał 8-9 czyli dwa razy więcej. Tyle wynika z artykułu KRADNIE taka agencja. Robi to bo 90% żebraków nie zna języka i dają się dymać w zwieracze. Tak wygląda brutalna prawda. A jak ktoś oburza się, ze w artykule jest napisane, ze brudasy i jeżdżą po pijaku??? To samo robili w Polsce. Co tydzień w TV słychać było o 550-1000 pijanych kierowców w weekend. Polacy nauczyli się nie słyszeć PRAWDY. Po to postawili KRZYŻ i mają zdjęcia jak Komorowski, Tusk i Putin strzelają do TUPOLEWA z rakiet no a przed tym rozpylają mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry trzeba rozdzielac emigracje od bydla i szczurow 09.01.11, 02:07 emigrant to osoba ktora osiedla sie w nowym kraju, stajac sie produktywna czescia spoleczenstwa, w odroznieniu od bydla i szczurow ktore trzeba razic pradem i wywalac z krajow ktore zanieczyszczaja Odpowiedz Link Zgłoś