jagrudz Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 08:27 To już formalny faszyzm,brak reakcji władz-akceptacja tego stanu,powinno być natychmiastowe zamknięcie tych lokali.Ale ze skrajnej lewicy przeszliśmy do skrajnej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ofra.cohhen Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 08:40 ja rowniez, jak wiekszosc forumowiczow nie mam najlepszych doswiadczen, jezeli chodzi o Romow, kiedy bylam w Rumunii nawet sie ich balam, w Polsce, uwazam, bo nie wiem, co mnie z och strony czeka. ale taka segregacja rasowa jest dla mnie skandalem. wszyscy ludzie sa sobie rowni. ta sytuacja przypomina mi traktowanie Żydow i Polakow podczas okupacji. a naprawde ni trzeba szukac daleko, zeby znalezc przyklady na to, jak zachowują sie Polacy na swiecie - az dziw bierze, ze nie zrobili knajp, sklepow etc zamknietych dla polakow, bo niestety na zachodzie europy polak jest synonimem zlodzieja i pijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
johram Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 08:48 o wreszcie-bo dotychczas tylko słyszeliśmy o złych Polakach co całym osiedlem zasadzili się na biedną rodzinę cygańską w Limanowej.I to za co? za to że jeden cygan chciał ożenić siekierkę komuś na osiedlu-przecież to nie powod by się od razu tak sierdzić...Przecież dzieciatka cygańskie tak pięknie operujące polszczyzną a w zasadzie jej knajacką odmianą są folklorem a stada spasionych wyjących rodziców to też tylko dowód na to,jakimi są otwartymi ludzmi! -US-czyżby tylko łupić potrafił kioskarki i babcie z pietruszką? -MOPS-weryfikacja dochodów i praw do zasiłkow -prokuratura-kto obcuje z małoletnią ponizej 15 roku życia.... -MEN-chyba jest obowiązek edukacji przynajmniej doskonczenia gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 jaka dyskryminacja? 27.01.11, 08:31 właściciel ma prawo wpuścić kogo chce do swojej restauracji, klubów i dyskotek nie rozumiem, bo tam jest i tak głośno, ale do restauracji też nie wpuściłbym całej rodziny cyganów, ich specjalnością jest darcie mord i zakłócanie spokoju innych klientów, jak się dostosują do naszej kultury to proszę bardzo, dla czego nikt nie pisze o tej bandzie cyganów, że to oni nie szanują niczego i nikogo poza sobą?, niech nikt mi tu nie pisze, że stereotyp, bo pracuję w centrum handlowym, gdzie do restauracji w puszcza się cyganów i na całe centrum słychać jak drą te swoje brzydkie mordy, Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: jaka dyskryminacja? 27.01.11, 13:46 dalacin4 napisał: > właściciel ma prawo wpuścić kogo chce do swojej restauracji, > klubów i dyskotek nie rozumiem, bo tam jest i tak głośno, > ale do restauracji też nie wpuściłbym całej rodziny cyganów, ich specjalnością > jest darcie mord i zakłócanie spokoju innych klientów, jak się dostosują do nas > zej kultury to proszę bardzo, dla czego nikt nie pisze o tej bandzie cyganów, ż > e to oni nie szanują niczego i nikogo poza sobą?, niech nikt mi tu nie pisze, ż > e stereotyp, bo pracuję w centrum handlowym, gdzie do restauracji w puszcza się > cyganów i na całe centrum słychać jak drą te swoje brzydkie mordy, Problem właśnie w głupim prawie, że do swojego prywatnego lokalu musisz wpuszczać wszystkich i nie możesz tu decydować tak jak o swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
soltys_ramiszowa Re: jaka dyskryminacja? 27.01.11, 16:07 Nie, no to by była paranoja jeśli nie można byłoby dysponować swoim lokalem... ktoś zakłóca porządek - wyprasza się go. Nie chce - wołamy policję.. czy ja żyję winnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: jaka dyskryminacja? 27.01.11, 22:13 Lokale usługowe typu bar, pub, restauracje są traktowane jako miejsca publiczne i nieważne jest tutaj, że to twój prywatny lokal. W rezultacie nie możesz kogoś nie wpuścić tylko dlatego, że Ci się jego ryj nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Cześć Dyskotek w UE nie wpuszcza Polaków tak jest 27.01.11, 08:42 Rasizm i podziały stały się norma na całym świecie niestety . Dziennikarz w mediach, nader często dzielą ludzi takimi zwrotami 'ludzie ci mieszkają w blokowiskach" . Opisanie danego człowieka, natychmiast daje mu pewien stygmat gorszego człowieka . Rasizm i podział są prowadzona przy udziale mediów na szeroką skale NIESTETY! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 08:43 eugenia.pigwa napisał: > Manipulacja Gazety polega na tym, że użalacie się nad romskimi outcastami, któr > zy akurat nie kradną ani nie wrzeszczą. A prawda jest taka, że przeciętny Rom w > chodzi do sklepu, żeby kraść. (...) Nie sądzę, żeby do restauracji wchodzili ci najbiedniejsi, "przeciętni Romowie". I co ten "przeciętny Rom" ukradnie - łyżeczkę? bleku666 napisał: > "Dorota Pudzianowska z fundacji: - Mają prawo żądać odszkodowania" Szkoda że ma > nipulatorzy z gazeta.pl nie dodali na jakiej to podstawie prawnej byłoby możliw > e dochodzenie odszkodowania? Na podstawie ewidentnej - nierównego traktowania ze względu na rasę. Kłania się lektura konstytucji. Jeśli Rom (albo Anglik, albo Hiszpan, albo Polak z dziada pradziada) awanturuje się i zachowuje niestosownie - ochrona reaguje i go wyprowadza, ewentualnie wzywa policję. A potem się takiego gościa pozywa do sądu (zniszczenie mienia, utrudnianie prowadzenia działalności, wymierne straty w postaci klientów którzy wyszli etc.). Natomiast niewpuszczanie do lokalu dlatego, że gość jest Romem (Anglikiem, Hiszpanem, ...) JEST sprzeczne z prawem. snellville napisał: > balbin79 napisał: > Najpierw trzeba zaczac od tego ze nie jest "romem"tylko Cyganem. > Jesli sie wstydzi prawidlowej nazwy swojego pochodzenia (...) Prawidłowej, bo Ty taką znasz? :-) Uwielbiam ludzi, którzy szczycą się własną ignorancją... Słowo "Cygan" to określenie tej grupy etnicznej które przyjęło się w języku polskim (nie wiem skąd się wzięło, ale pewnie można do tego dojść). Tak jak w języku angielskim przyjęło się "Gypsy", a po hiszpańsku - "Gitano". Natomiast oni (wszędzie, gdzie mieszkają) nazywają się właśnie Romami. ciemnastronaksiezyca napisał: > Istotnie, pomimo sympatii niektórych forumowiczów dla Romów, bardzo często ich > zachowanie w różnych lokalach jest okropne. Faktycznie okropnie brudzą a po alk > oholu bardzo często bywaja agresywni. Generalnie kłopotliwi goście. (...) A teraz zamiast "Romów" podstawcie "Polaków" i będziecie mieli wypisz wymaluj podejście wielu właścicieli restauracji czy pubów w niektórych rejonach Niemiec, Francji czy Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:33 Cygan i jeszcze raz CYGAN ! Nie Rom nie haba-haba tylko k....a Cygan. Co z tego ze rom jesli zachowuje sie i wyglada jak Cygan. My kochamy Cyganow....zobacz search.yahoo.com/search?fr=yhs-avg-chrome&type=yahoo_avg_hs2-tb-web_chrome_us&p=HEJ+CYGANIE Odpowiedz Link Zgłoś
obi76 Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:38 snellville napisał: > Cygan i jeszcze raz CYGAN ! > Nie Rom nie haba-haba tylko k....a Cygan. > Co z tego ze rom jesli zachowuje sie i wyglada jak Cygan. Snellville ja widzę, że Ty z tej grupy co to nie przekonasz, że białe jest białe a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:43 obi76 napisał: > snellville napisał: > > > Cygan i jeszcze raz CYGAN ! > > Nie Rom nie haba-haba tylko k....a Cygan. > > Co z tego ze rom jesli zachowuje sie i wyglada jak Cygan. > Snellville ja widzę, że Ty z tej grupy co to nie przekonasz, że białe jest biał > e a czarne jest czarne. > > Nie nie jestem z tej grupy, dam sie przekonac . Mam problem gdy ktos przekonuje mnie ze biale jest biale a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 11:00 A potem się takiego gościa pozywa do sądu (zniszczenie mienia, utrudnianie prowadzenia działalności, wymierne straty w postaci klientów którzy wyszli etc.). ============ Rozumiem, że wyrok będziesz egzekwować ty? Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 To samo jest z osobami niepełnosprawnymi czy niest 27.01.11, 08:59 osownie ubranymi (dresy). Wprowadźmy ustawowy zakaz "dorselekszyn". Tyle że wówczas będzie sie to nazywało impreza prywatna i tyle. Nie da się tego zmienić nie łamiac prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
qaz.zaq Cyganie w Tropical Islands 27.01.11, 09:19 Cyganie skutecznie płoszą cywilizowanych gości. W minionym tygodniu przez kilka dni odpoczywałem w Tropical Islands pod Berlinem. Ostatni dzień mojego pobytu został zdominowany przez wstrętną grupę Cyganów. Hałaśliwi, agresywni, dokuczliwi, brudni (w warunkach Aquaparku) uprzykrzali życie wszystkim. Natychmiast pojawił się problem kradzieży (w miejscu, gdzie zawsze można było swobodnie zostawiać drobną elektronikę - telefony, aparaty itp.) pojawiły się zgłoszenia o "zaginionym" sprzęcie. Wstrętna grupa po kilku godzinach była non stop eskortowana przez umundurowanych i uzbrojonych !!! ochroniarzy. Mam nadzieję, że obsługa da sobie z nimi radę i w przyszłości cyganów nigdy tam nie zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:20 Miłośnicy biednych uciśnionych Cyganów pewnie zmienią zdanie tak jak ja po tym jak zostaną okradzeni. I skończcie z tą Romską polityczną poprawnością, pogadajcie z cyganami, przeczytajcie Milewskiego. Właściciele barów to idioci i zasługują na karę (głupi dwa razy traci), wystarczyło wydać nieoficjalne polecenie ochronie żeby nie argumentowała wywalania pochodzeniem, tylko np. nieodpowiednim strojem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko Rumunia jest na poludniu, bon voyage 27.01.11, 09:26 zrozumcie w koncu sugestie, ze zlodziei i zebrakow mamy wystarczajaco duzo swoich, nie trzeba nam ekstra pochodzenia cyganskiego. Co to w ogole za nowomowa, polskim okresleniem dla tej nacji zawsze byl cygan a teraz jakiegos roma nam wmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Sadystyczne oko, że los nas tu razem, to nic nie znaczy, masz u mn 27.01.11, 09:37 cyniczne_oko napisał: > zrozumcie w koncu sugestie, ze zlodziei i zebrakow mamy wystarczajaco duzo swoi > ch, nie trzeba nam ekstra pochodzenia cyganskiego. Co to w ogole za nowomowa, p > olskim okresleniem dla tej nacji zawsze byl cygan a teraz jakiegos roma nam wma > wiaja. Wszystko jedno co powiesz, jesteś pomylony, i ja z tobą nie mam nic do czynienia. Ty niedobre ziarno zła. Ty fałszywcu. Ty Czeski szpiclu. Nie pisz pode mną albo razem ze mną, bo mi na pęcherz dusisz, ty rasistowski śmieciu. Muszę me wywody przerwać i iść na kawę żeby się "odreagować" Co za przypadek, stoję na równi z Łysakiem i faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
ofra.cohhen Re: Sadystyczne oko, że los nas tu razem, to nic 27.01.11, 13:31 "Czeski szpiclu" - boskie :D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 09:26 Założę się że ci co się podniecają na może czasem przesadne uprzedzenie, Polaków przeciw Cyganom. Nie mieszkają w Polsce, niebyli w Polsce na rynku okradzione przez Cyganów czy Cyganki, Nie musieli wstać i odejść od krytego stołu w restauracji bo jeść nie mogli, gdy przyszła, brudna i krościata Cyganka z dzieckiem i plotła po pół Polsku "dziecko głodne", machając ręką z brudnymi łachami nad twym talerzem, pobudzając dziecko do płaczu. Dasz żebrzącej na rynku obłożoną bułkę, a ona ci z czystą polszczyzną od powie w dupę se wsadź i żuci to bułką za tobą. Przestańcie. Należało by coś zrobić i Cyganom pomóc, oczywiście takkkkkk. Ale prawem brudasów wprowadzać do czystej Restauracji, jest naprawdę wielkim błędem, i może być zalążkiem rasowego terroryzmu w Polsce. Nie siejcie wiatru, bo może wrócić nie potrzebna burza. Och jak łatwo mówić o Polskim rasizmie siedząc za czystym biurkiem gdzieś na zachodzie Europy. Pozdrawiam Artur J. Odpowiedz Link Zgłoś
obi76 Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 09:35 art.usa napisał: > Założę się że ci co się podniecają na może czasem przesadne uprzedzenie, > Polaków przeciw Cyganom. > Nie mieszkają w Polsce, niebyli w Polsce na rynku okradzione przez Cyganów czy > Cyganki, > Nie musieli wstać i odejść od krytego stołu w restauracji bo jeść nie mogli, > gdy przyszła, brudna i krościata Cyganka z dzieckiem i plotła po pół Polsku "dz > iecko głodne", > machając ręką z brudnymi łachami nad twym talerzem, pobudzając dziecko do płacz > u. > > > Och jak łatwo mówić o Polskim rasizmie > siedząc za czystym biurkiem gdzieś na zachodzie Europy. > > Pozdrawiam > > Artur J. > Powiedział ten co to mieszka w PL :) Odpowiedz Link Zgłoś
johram Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 09:47 obi76 napisał: > > > > Och jak łatwo mówić o Polskim rasizmie > > siedząc za czystym biurkiem gdzieś na zachodzie Europy. > > > > Pozdrawiam > > > > Artur J. > > > Powiedział ten co to mieszka w PL :) > ucz się ucz,w USA mają swoich cyganów tylko że ich jest zdziebko więcej..kto był ten wie iz negrom woczy się nie patrzy bo naruszasz jego godność rasową.. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 10:00 ucz się ucz,w USA mają swoich cyganów tylko że ich jest zdziebko więcej..kto był ten wie iz negrom woczy się nie patrzy bo naruszasz jego godność rasową. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mieszkam na poludniu USA i jestem pewien ze sie mylisz. Czarny nie patrzy sie w oczy bialemu(mowimy tu o starszej generacji murzynskiej ktorzy pamietaja segregacje) bo nie wolno mu bylo patrzec sie jego bialemu wlascicielowi w oczy. Za to byli chlostani dlatego jesli zobaczysz sobie stare filmy czarny zawsze rozmawia z bialym ze spuszczona glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
johram Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 10:07 snellville napisał: > ucz się ucz,w USA mają swoich cyganów tylko że ich jest zdziebko więcej..kto by > ł ten wie iz negrom woczy się nie patrzy bo naruszasz jego godność rasową. > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > Mieszkam na poludniu USA i jestem pewien ze sie mylisz. > Czarny nie patrzy sie w oczy bialemu(mowimy tu o starszej generacji murzynskiej > ktorzy pamietaja segregacje) bo nie wolno mu bylo patrzec sie jego bialemu wla > scicielowi w oczy. > Za to byli chlostani dlatego jesli zobaczysz sobie stare filmy czarny zawsze ro > zmawia z bialym ze spuszczona glowa. jestem pewnien iż nigdy nie byłeś na brooklynie i nie jechałeś metrem gdzie za patrzenie mozna kulkę zebrać Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 10:21 "jestem pewnien iż nigdy nie byłeś na brooklynie i nie jechałeś metrem gdzie za patrzenie mozna kulkę zebrać" Bylem i to nie raz,czesto odwiedzalem NY. Mieszkalem w Bostonie 8 lat , od 20 lat mieszkam w Atlancie. Mialem kiedys zaklad samochodowy(10 lat) w czarnej dzielnicy Atlanty. Mam doswiadczenie i wielu czarnych przyjaciol. Wybacz ze ktos sie irytuje jesli wlepisz galy w kogos siedzacego w pociagu. Nawet pies tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 11:10 W zasadzie jesteście fajni. Cieszy mnie że pobudziłem was do myślenia, i wymniany zdań. Moje doświadczenie: Szedłem zamyślony środkiem chodnika, przeciw mnie szedł Kolorowy (jak jeden napisał u góry "Ten Neiger") z szedł z chodnika na ulicę i szedł ulicą. Wkurzyło, mnie zacząłem zanim wołać że tak niei... Nie odkręcił się, zaczął biec i uciekać. Tłumaczę to kumplowi, on mówi Artur, klasa panów ma chodniki, a ulice są dla bydła i neigrów. Wystarczyło mi, dalsze dyskusje były zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Dla tych; kochaj bliźniego swego, jak siebie. 27.01.11, 19:29 > jestem pewnien iż nigdy nie byłeś na brooklynie i nie jechałeś metrem gdzie za > patrzenie mozna kulkę zebrać Podejdz sobie do dresa w 9-ce. Zobaczymy, jak cie potraktuje za "patrzenie sie". Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka I kto to mówi...... 27.01.11, 13:17 Widzisz, chodziłam do klasy z kilkoma Romami- jakoś mnie ani nikomu innemu nic nigdy nie zginęło. Chłopaki zawsze grzeczni byli i w nauce może orłami nie byli ale do najgorszych też nie należeli. Za to jak szkołę zmieniłam i byli sami Polacy to zawsze jakimś cudem śniadanie z plecaka mi ginęło......... Odpowiedz Link Zgłoś
psyko123 Re: I kto to mówi...... 27.01.11, 19:19 Smiem twierdzic ze romofile wymyslacie coraz to nowsze historyjki. Niedlugo sie znajdzie jakis pacjent co studiowal z romem co Polaka na kradziezy zlapal i zostal policjantem. Chodzilem do szkoly podstawowej i liceum, skonczylem studia. Przez 17 lat nauki trzy razy slyszalem zeby ktos komus sniadanie ukradl! Dla zlodziei sa lepsze "fanty" w plecaku niz bulka z szynka. Co za syfiasta historyjka. Istny Lysek z pokladu Idy Odpowiedz Link Zgłoś
bombay.saphire Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:38 Chcialabym zwrocic uwage, iz dyskryminacja jest niezgodna z konstytucja, a rasizm [ sa brudni, jak publicznie wyraza sie o Romach p. Lopez] jest scigany z urzedu. Jako bramkarze Cuba Libre czesto pracuja policjanci po sluzbie, a lokal z policja ma uklady 'towarzyskie' stad p. Lopez pozostanie bezkarna. Prosze dziennikarzy, by zwrocili uwage, co dzieje sie w Poznaniu. Policja jest skorumpowana. Wspoldziala z mafia. Zgloszenia przyjmuje wg wlasnych zasad i ukladow z klubami nocnymi na miescie. bombay.saphire@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 09:38 Oczywiście jestem przeciwnikiem wszelkiej dyskryminacji, ale przy każdej takiej okazji zastanawiam się nad przyczyną powstawania tego typu GRUPOWYCH reakcji. Przecież restauratorzy na kazdym kliencie zarabiają? Dlaczego rezygnują z zarobku? Czyzby STATYSTYCZNIE więcej tracą na burdach np. Romów niż na obrocie z nimi związanym. Odpowiedz Link Zgłoś
johram Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 10:01 gajane4 napisał: > Oczywiście jestem przeciwnikiem wszelkiej dyskryminacji, ale przy każdej takiej > okazji zastanawiam się nad przyczyną powstawania tego typu GRUPOWYCH reakcji. > Przecież restauratorzy na kazdym kliencie zarabiają? Dlaczego rezygnują z zarob > ku? Czyzby STATYSTYCZNIE więcej tracą na burdach np. Romów niż na obrocie z nim > i związanym. statystycznie to 8 beżowych klientów zajmuje stolik odstraszając innych i przesiadując przy nim wiele godzin.zamawiają dwa piwa i dwie mineralki. a na jedzenie to po kurczaka za 3 zł do carrefoura.Zaobserwowano w CH Panorama,Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
psyko123 Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 19:22 Oczywiscie ze traca wiecej. Bo jak sie Romowie zbieraja w lokalu to klientela (nawet ci co mysla poprawnie politycznie) zawijaja sie gdzie indziej. Cyganie wydaja wiecej dzwiekow niz pieniedzy i robia tylko afere. Obsluga sie zwalnia bo nie ma napiwkow z takich gosci, wlasciciel wpada w dlugi i zamyka lokal. A romkowie ciagna gdzie modnie i godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba obluda wyborczej- selekcja w klubach 27.01.11, 09:54 jak warszawskie kluby selekcjonuja wg 'wygladu' to jest ok, to jest postepowa homoeuropa bo nie wpuscza brzydkich i zle ubranych ... bo pracownicy z czerskiej /i ich dzieci/ sa tam panami wiec nie ma problemu /vide stare felietony nowaka, ktory zesral sie niemal jak go nie wpuscili do utopii ale po interwencji 'znajomych' nagle mus ie odmienili i miejsce nagle awansowalo na 'legendarne'/ pluja polakom w twarz i licza kase .... szalom Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nur fur Polen! 27.01.11, 09:55 Ci, co się w Europie (nie tylko w Polsce, ma się rozumieć) przechwalają, że nie są rasistami, to są najczęściej największe rasistowskie gó.wna! Dobrze, że GW opublikowała ten materiał pod dzisiejszą datą. Bo antysemityzm to taki sam rasizm, jak każdy inny, jak ruso-, romo-, czy polono-fobia, wszystko to jeden i ten sam shit! Chińczycy wyczyszczą tę europejską stajnię Augiasza. Cierpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Nur fur Polen! 27.01.11, 10:04 ubiquitousghost88 napisał: > Ci, co się w Europie (nie tylko w Polsce, ma się rozumieć) przechwalają, że nie > są rasistami, to są najczęściej największe rasistowskie gó.wna! > Dobrze, że GW opublikowała ten materiał pod dzisiejszą datą. > Bo antysemityzm to taki sam rasizm, jak każdy inny, jak ruso-, romo-, czy polon > o-fobia, wszystko to jeden i ten sam shit! > Chińczycy wyczyszczą tę europejską stajnię Augiasza. > Cierpliwości! Ale najpierw przemaszeruja przez twoja ukochana rooosyje. Odpowiedz Link Zgłoś
koala386 Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 10:18 nasłać na lokal takie kontrole że w tydzień zamkną. Sanepid, Izba Skarbowa, Policja itd,itp... Odpowiedz Link Zgłoś
marinellla Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 10:46 Wyżej podpisana kiedyś nie weszła do lokalu, bo miała żakiet na sukience i powiedziała, że jej zimno i nie odda go do szatni. Pan ochroniarz się postawił okoniem i nie wpuścił. Może zależało mu na złotówce za szatnię, może nie podobał mu się krój żakietu. Plus milion innych przypadków door selection, w których się uczestniczyło albo o których się słyszało. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy robić raban w Wyborczej, że się dyskryminuje panie w żakietach! Odpowiedz Link Zgłoś
marinellla Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 10:49 Albo: czy polska kobieta w spodenkach do kolan i w butach może wejść do męskiej części meczetu? Może? Nie może, bo się nieodpowiednio zachowuje wg ichnich norm kulturowych. Ktoś uważa, że to wyjątkowo paskudny rasizm? Szkoda, że zachowanie całej grupy etnicznej doprowadziło do sytuacji, w których jej porządni, czyści i uczciwi przedstawiciele cierpią za resztę, no ale niestety. Też już ukrywałam za granicą fakt, że mówię po polsku (w Niemczech konkretnie) i jest to przykre. Ale trzeba mieć trochę świadomości tego, komu się to tak naprawdę zawdzięcza. Swoim rodakom, a nie gospodarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert co za prymitywy 27.01.11, 11:04 Gdyby ktos w Niemczech czy Francji nie wpuscil Polaka do restauracji (bo brudzi, smierdzi, glosno sie zachowuje) to dopiero bylby skandal. PiS naciskalby na premiera by wezwal na dywanik ambasadorow, zwolal konferencje prasowa. A jak w Polsce Romom przypomina sie czasy przedwojenne i chce stworzyc rasowe enklawy to wszystko jest cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma_m Re: co za prymitywy 27.01.11, 13:43 Koleś nie pieprz, oni żyją w enklawie z własnej, nieprzymuszonej woli !!! Arnold zapytany na jednym z wieców o problem emigrantów meksykańskich odpowiedział, że ich problem polega na tym, iż przyjeżdżają do USA i chcą pozostać Meksykanami. A żeby odnieść sukces musisz stać się Amerykaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: co za prymitywy 28.01.11, 17:51 Rozumiem, ze Arnold jest dla ciebie wyrocznia? I ze fakt odrebnosci kulturowej uprawnia dyskryminacje? Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: co za prymitywy 28.01.11, 18:18 www.youtube.com/watch?v=TN7-YnI-f1E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
gamma_m Re: co za prymitywy 29.01.11, 18:52 Arnold w tym przypadku jest osobą, która przyjeżdżając do USA podporządkowała się regułom tu panującym i odniosła sukces życiowy. I chyba coś wie na temat istnienia człowieka o określonej mentalności w kraju, gdzie dominuje inna mentalność. A odrębność kulturowa nie jest niczym złym, póki nie narusza ona zasad/norm społecznych uznanych w danym kraju za akceptowalne. A prawda jest taka, że społeczność cygańska nigdy nie widzi u siebie problemu, ale niestety problem istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hydrograf W Londynie to normalne. 27.01.11, 11:10 Restauracje i Kluby są w Anglii traktowane nie jako "miejsca publiczne" ale jako "domy prywatne" i dla tego właściciel ma prawo decydować kogo chce do siebie zaprosić i ewentualnie "poprosić" o opuszczenie lokalu. Romowie - nie są wpuszczani do niektórych Klubów i restauracji, podobnie jak i niektóre inne grupy społeczne... Wszystko zależy od właściciela i jego "wizji" biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
marinellla Re: W Londynie to normalne. 27.01.11, 11:37 Tak naprawdę problem jest w tym, że służby porządkowe tego kraju spisują się średnio. I ochrona w knajpach też. Gdyby każdy klient robiący burdy był NATYCHMIAST grzecznie i stanowczo wypraszany z lokalu przez opanowanego i dobrze wyszkolonego ochroniarza (a nie przez karka na wejściu, który umie jedynie być chamski dla wchodzących, ale np. nie umie obronić samotnej dziewczyny przed natrętnym typem i jego wulgarnymi zaczepkami), nie trzeba by było "prewencyjnie" nie wpuszczać Romów, panów w dresach, itd. Bo tak naprawdę okropną burdę może też zrobić agresywna pani po czterdziestce czy pracownik korporacji, tyle że rzadziej się to widzi. To samo tyczy się uciążliwych sytuacji na ulicach - gdyby policja i straż miejska poważnie zajęła się problemem romskich mafii zajmujących się żebractwem, przeciętny Polak nie zauważyłby problemu, boby go nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
psoroka Widziałem raz wizytę romskiej rodziny w... 27.01.11, 11:10 ...części restauracyjnej centrum handlowego (dokładniej w TGI Friday's w Jankach). Towarzystwo rozwrzeszczane, dzieci łaziły ludziom po głowach, rozwalały wszystko, co było na ich drodze (w tej knajpie jest kącik z zabawkami), dorośli nie reagowali, zachowywali się, jakby lokal należał wyłącznie do nich. Zrezygnowana obsługa cierpliwie sprzątała po nich, dzieci przybiegały po kilku minutach na nowo zrobić to samo i tak w kółko. Dodam, że dorośli jedli w McD's czy Burger Kingu obok, a dzieci tylko wbiegały do TGI zrobić rozpierduchę, czyli restauracja nawet na nich nie zarobiła grosza. Gdyby obsługa wyrzuciła te dzieci, zaraz jakiś obrońca równości zrobiłby aferę, że "dyskryminacja". W tym przypadku zmierzamy do modelu amerykańskiego, gdzie firma mając do wyboru na to samo stanowisko Murzyna (przepraszam: Afro-Amerykanina) i tzw. Caucasian, bierze tego pierwszego, w obawie przed zarzutami o dyskryminację. Według mnie należy, czy chcą, czy nie, zmusić tę społeczność do przestrzegania prawa, a więc kontrolować, z czego się utrzymują, jeśli nie pracują, kontrolować wypełnianie obowiązku szkolnego przez dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Składać tylko do prokuratury takie doniesienia o 27.01.11, 11:14 PODEJRZENIU popełnienia przestępstwa, NIE NA POLICJĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Składać tylko do prokuratury, nagroda za odwagę dla knajpiarza. 27.01.11, 11:57 prawdziwy_dobrze_poinformowany napisał: > PODEJRZENIU popełnienia przestępstwa, NIE NA POLICJĘ !!! Napisz proszę, jakie przestępstwa, i kto je popełnia? Ci cwani mafiozy co wykorzystają twą knajpę do skoków. Czy ten gość, posiadacz knajpy, że miał tyle odwagi i niebezpiecznych zbui wyrzucił? Oczywiście z tym ryzykiem że mu jutro tą restaurację podpalą. Temu facetowi należy się krzyż zasługi. Wiecie co to jest Haracz? Wiecie co to jest ryzyko że jutro ci porżną żonę albo zgwałcą córkę, z zemsty żeś mafię wyrzucił? Policja nikogo nie złapie, nim będzie przestępca poszukiwany, jest już za granicą gdzieś w obozie Cygańskim. Ci Cyganie nigdzie nie pracowali, sami tak pisaliście. Skąd mają te Mercedesy i pliki pieniędzy, bóg im daje bo są biedni Cyganie? Oj wie biedni oślepieni, wolnością której za prawdę, tak dobrze jak w ogóle niema. Odpowiedz Link Zgłoś
orianafallaci Kochajcie Romów! 27.01.11, 11:26 Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Romów i polecam przeprowadzkę do romskiej dzielnicy - aby wasze dzieci bawiły się na tym samym podwórku co romskie oraz wasze auta stały obok romskich. Przecież według was Romowie są tak niegroźni, mili, uczciwi i przyjaźni - będzie to więc czysta przyjemność mieszkać obok nich! Odpowiedz Link Zgłoś
panieleszku Cenzura na portalu 27.01.11, 11:57 No i już części komentarzy nie ma, już przeniesiono wątek na forum (a nie jak było pod artykułem), dobrze że w ogóle nie wyrzucili. Ech, wy miałcy hipokryci, szczytne ideały nietolerują nietolerancji. Zawsze, jak zacznie przeważać ilość opinii wbrew poprawności politycznej, którą tak bardzo staracie się forsować, wtedy coś dziwnego dzieje się z komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
olaf1no Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 12:11 Bardzo pzrepraszam, ale to jest ich klub i to klub na poziomie! Nie wpuszczają też ludzi do 21-go roku życia, niestosownie ubranych i nieodpowiednio zachowujących się! Dlaczego wszyscy inni którzy nie zostali wpuszczeni nie pójdą na policję lub po odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
jego_eminencja cyganie nienawidza polaków, to rasisci... 27.01.11, 12:28 polacy i wszyscy nie-cyganie to zwierzyna lowna...mozna ich oszukiwac, okeadac, bic, gwalcic, cyganie jedynie boja sie napadac na cyganów... no i te ich bójki, kilku na jednego, prowokacje...nosza noze, szukaja zaczepki, cyganie to drapierzniki...a takich nie wpuszcza sie do kurnika, to ze jeden na sto cyganów nie jest kryminalista, bandziorem, nic nie zmieni, do tego sa namolni, bezczelni, klótliwi, krzykliwi, nieprzyjemni, przy najlepszych intencjach trzeba ich dyskryminowac Odpowiedz Link Zgłoś
mitoogorkach Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 12:34 Mialem dwa razy w zyciu do czynienia z cyganem. Jeden byl uczciwy (nie mial wyjscia) placil mi za cos, przed praca za 200pln, a drugi okradl mnie i kolege na ponad 4000 tys pln. I powiem wam jedno, nie wpuszcze do siebie zadnego Roma. Gowno mnie obchodzi dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr No dobrze 27.01.11, 12:36 ale co mają robić właściciele lokali które demolują romowie? Ja wiem że to czysty przypadek jest i nie mozna uogólniac ale fakty są nieubładgane. Wśród demolujących lokale romowie są zdecydowanie nadreprezentowani. Jak rozwiązać ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
cozadno 3 romskie brudnie świnie wlazły mi do sklepu i 27.01.11, 12:52 poprosiły towar z zaplecza. Sprzedawczyni poszła (jej błąd ale konsekwencji nie wyciągałem) po towar i kiedy wróciła to już tego bydła nie było. Nie było również utargu. Precz z romską mafią! W Poznaniu często bywam w panoramie i kingkrosie. W panoramie siedzą pod pizzerią albo knajpą obok i słychać to bydło na kilometr. Tylko raz byłem tam zjeść. W ich towarzystwie nie da się normalnie porozmawiać. Już więcej tam nie pójdę. Bydło nie ludzie. W kingkross to samo. Non stop w kawiarni i drą ryje. Kolejnym razem widzę 2 cygańskie zdziry z dzieckiem. Zdrapki świnie kupowały. Dziecko doknęło tylko kuponu a ta świnia jak nie ryknęła, wydarła ryja na cały regulator między ludźmi. Dzieciak w ryk. Jakiś facet, stojący blisko popukał się w głowę. Jezu, jak te świnie się rozjuszyły, jak zaczęły w swoim języku krzyczeć to myślałem że zaraz kosą pod żebra dostanie. Romowie won! Albo się nauczycie naszych norm społecznych albo won! Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Re: 3 romskie brudnie świnie wlazły mi do sklepu 27.01.11, 17:31 Sieg Hail rasistowska świno !!! Nastepnym razem kup sobie brunatna koszulę żeby z daleka było widać twój mały łepek kryjący jeszcze mniejszy móżdzek ! Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: 3 romskie brudnie świnie wlazły mi do sklepu 27.01.11, 18:09 > Romowie won! Albo się nauczycie naszych norm społecznych albo won! "Nasze" normy spoleczne widac chodnikach w miastach, w kiblach w pociagu, na dworcach, itp... > . Jezu, jak te świnie się rozjuszyły, jak zaczęły w swoim języku krzyczeć to my > ślałem że zaraz kosą pod żebra dostanie. Kurde, do special forces z taka Cyganka, co to jezykiem umie w kogos nozem rzucic... Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Re: Menu tylko dla Polaków 27.01.11, 12:53 Nie bez powodu ciagnie się za Romami zła opinia. Niektórzy powiedzą, że to stereotypy ale to tylko część prawdy. Romowie sami utrudniają proces ich asymilacji niewiele robiąc , by to szybciej przebiegało. Winne są obie strony. Na siłę miłości do Romów nie zarządzimy. Odpowiedz Link Zgłoś