marekal
31.01.11, 13:59
ekspaci - nowa forma pracowników. SJP podaje, że to wysokiej klasy specjalista pracujący zagranicą... cóż. może faktycznie nei jestem najwyższej klasy specjalistą. do tego nie pracuję zagranicą. ale nei znajduję różnicy między panami którzy londyn mają koło gdańska. ja mam (tym razem) rzeszów koło katowic, a wcześniej to koło katowic leżała warszawa. i tylko wyczekuję niecierpliwie aż powstanie wreszcie A4 do rzeszy, że podróż skrócić do dwóch godzin. wiele to nie zmieni - wciąż rodzina będzie weekendowa... i tylko w całym tym interesie wk...ia mnie podejście polskiego państwa, które tzw "samotnie wychowującym" zapewnia możliwość wspólnego rozliczenia z dzieckiem, które ustawia ich wyżej na liście do przedszkola, żłobka, etc. a moja żona przez 5/7 roku samotnie wychowująca dwójkę dzieci może się najwyżej rozliczyć wspólnie ze mną... wiem - zawsze można powiedzieć po co w takim razie siedzisz, tam gdzie siedzisz. prawda można... ale oprócz własnej korzyści w postaci neizłej pracy i zarobków pragnę zwrócić uwagę na fakt, że wnoszę niezły haracz na rzecz państwa...